Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες


miriki

Recommended Posts

Ναι, αυτές τις μέρες έχει περισσότερες από ότι πριν με την χαρακτηριστική ξινή μυρωδιά και τις άπεπτες τροφές. Τα τεστάκια στην πλάτη είχαν δείξει αλλεργία σε γάλα, ρύζι, σόγια και αυγό. Από το φθινόπωρο όμως είχα αρχίσει να εισάγω γαλακτοκομικά και ρύζι στην δική μου διατροφή και τα πήγαινε πολύ καλά. Από το νέο έτος δοκίμασε και η ίδια κασέρι και φέτα χωρίς να παρουσιάσει καμία αντίδραση.

XZhFp2.png

rBXgp2.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

  • Επιστημονική συνεργάτιδα
Ναι, αυτές τις μέρες έχει περισσότερες από ότι πριν με την χαρακτηριστική ξινή μυρωδιά και τις άπεπτες τροφές. Τα τεστάκια στην πλάτη είχαν δείξει αλλεργία σε γάλα, ρύζι, σόγια και αυγό. Από το φθινόπωρο όμως είχα αρχίσει να εισάγω γαλακτοκομικά και ρύζι στην δική μου διατροφή και τα πήγαινε πολύ καλά. Από το νέο έτος δοκίμασε και η ίδια κασέρι και φέτα χωρίς να παρουσιάσει καμία αντίδραση.

 

Κεφίρ υπάχει στο Αργοστόλι.

 

Για τη διατροφή του παιδιού:

 

1. Κόβεις άμεσα: ρύζι, πατάτες, σιτάρι, κριθάρι, βρώμη, σίκαλή, καλαμπόκι και όσπρια (φασόλια, ρεβύθια, φακές, σόγια, φάβα). Δηλαδή όλα όσα έχουν άμυλο.

 

2. Επειδή παρουσίασε αλλεργία στα γαλακτοκομικά και το αυγό, τα βγάζεις προσωρινά και ξανακάνεις εισαγωγή μόλις αποκατασταθούν οι κενώσεις.

 

3. Δίνεις κάθε μέρα σε δύο γεύματα κρέας με ζωμό. Στο ζωμό μπορούν να βράσουν λαχανικά όπως καρότο, κολοκύθι, σέλερυ, μαϊδανό, σκόρδο, θυμάρι κλπ, αλλά μέχρι να αποκατασταθούν οι κενώσεις, δεν δίνεις κανένα λαχανικό. Αν το παιδί δέχεται το ζωμό, δίνεις άλλα δύο φλιτζάνια.

 

Γενικά για τους ζωμούς, αφού σιγοβράσεις το κρέας, το ξεχωρίσεις και συνεχίζεις το βράσιμο με τα κόκκαλα για όσο περισσότερες ώρες μπορείς. Όταν στο ζωμό έχει λίγο αλάτι (μόνο ανεπεξέργαστο θαλασσινό ή Ιμαλαΐων) και λίγο λεμόνι, εκχυλίζονται περισσότερες ουσίες από τα οστά και τους χόνδρους. Μετά την εκχύλιση, ανοίγεις το καπάκι και βράζεις σε λίγο πιο δυνατή φωτιά, για να εξατμισθεί και να μειωθεί ο όγκος στα 2/3 ή στο 1/2. Συμπυκνώνεται χωρίς να αποκτά πολύ έντονη γεύση και δίνεις περισσότερα ιχνοστοιχεία και πρωτεΐνες.

 

4. Δίνεις φρουτοχυμούς χωρίς ίνες, πχ καρότο-μήλο στον αποχυμωτή.

 

5. Αν οι μπανάνες είναι καλά ανεκτές, προσέχεις να δίνεις ΜΟΝΟ αυτές που είναι ώριμες, δηλαδή με μερικές καφέ κηλίδες. Συνήθως είναι καλά ανεκτές και μπορούν να αποτελέσουν ακόμη και δύο γεύματα την ημέρα (2 γεύματα από 2 μπανάνες, δηλαδή 4).

 

6. Εισάγεις προβιοτικά. Το τουρσί έχει 4-5 είδη γαλακτοβάκιλων και είναι πολύ ήπιο και γι' αυτό συνήθως καλά ανεκτό χωρίς έντονες αντιδράσεις. Τις πρώτες ημέρες βάζεις 1 κ.γ. σε κάθε γεύμα και σε κάθε ζωμό. Μετά από 3 ημέρες προσθέτεις ένα ακόμη κ.γ.

 

Για να εισάγεις οποιαδήποτε άλλη τροφή, περιμένεις τουλάχιστον 3 ημέρες σχηματισμένων κενώσεων.

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Link to comment
Share on other sites

Αγλαϊα άκρως κατατοπιστική, ευχαριστώ πολύ. Δεν έχω καταλάβει ακόμη τι κάνω με τα φρούτα στην δική μου διατροφή. Μπορώ να τρώω ελεύθερα ή αποκλείω κάποια? Ο μπαμπάς μου έχει κότες και κατσίκια οπότε θα έχουμε μπόλικα κόκκαλα για βράσιμο...Α, επίσης λαχανικά και σαλάτες τρώω εγώ ή περιμένω τις κενώσεις της μικρής πρώτα? Κορίτσια λυπάμαι για το πρήξιμο:oops:

XZhFp2.png

rBXgp2.png

Link to comment
Share on other sites

Κορίτσια λυπάμαι για το πρήξιμο:oops:

 

Καλά αστεύεσαι;

Λοιπόν εγώ προσωπικά θα έτρωγα (και τρώω όταν τηρώ τη διατροφή) ό,τι είμαι σίγουρη ότι δεν ΜΕ πειράζει και δεν πειράζει και τον μικρό. Ίσως για μερικές ημέρες θα μπορούσες να τρως ακριβώς ό,τι τρώει και μετά να εμπλουτίσεις λίγο πιο γρήγορα το δικό σου διαιτολόγιο.

Καλό κουράγιο, ελπίζω να έχουμε σύντομα τα καλά σου νέα.

FLcUp3.png0BQfp3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Κάλημερα κοριτσια!!Να ρωτησω κι εσας υπαρχει τροπος να βρω σπορους για κεφιρ γαλακτος συντομα?Αν ξερει καμια που μπορω να βρω ας μου πει!!!Ευχαριστω!!

DlkKp2.png

 

 

aoJjp3.png

Link to comment
Share on other sites

Kαι τώρα ερώτηση κρίσεως...... Πώς ανοίγει το λάδι οεο????:lol::lol::lol::lol:

 

Δεν μπορώ με τίποτα...:oops::oops::oops::oops:

 

:lol:

 

Όλες το ίδιο πρόβλημα έχουμε!

Τους άντρες όμως τι τους έχουμε; :wink:

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Elina πρέπει να κανονίσεις να σου δώσει κάποιος από εδώ στο forum θα σου έδινα εγώ αλλά θα φύγω από Ελλάδα μεθαύριο και δεν προλαβαίνω :-(. Το γάλα λιβαδερού είναι το καλύτερο και για κεφιρ και για γιαούρτι. Αν πας στα βιολογικά και ζητησεις μήπως σου το φέρνουν. Εχουν διάφορα γαλακτοκομικά προιόντα.

Τυχαία βρήκα κα αυτόν από search αλλά δεν έχω ποτέ παραγγείλει γιατί έχει το δικό μας βιολογικάδικο.

http://www.ebio.gr/index.php?act=viewProd&productId=433

 

ψαχνοντας για καλο γαλα κι εγω εστειλα mail στο Λιβαδερο [email protected] και μου εστειλε (μαλιστα απαντησε αμεσως) μια λιστα με καταστηματα που εχουν το γαλα, συγκεκριμενα για τις περιοχες που ζητησα εγω μου απαντησε

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ my market- Πελασγιας 18, bio κατ/μα Πρασκευοπουλου 2

ΓΕΡΑΚΑΣ Λ.Μαραθωνος 176

ΧΑΛΑΝΔΡΙ Αποστολοπουλου 59Β, Λ. Πεντελης 97 , Λ. Πεντελης 104

Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟ Στ. Καραγιωργη & Παλλαδος

 

εντιτ: δε τα τσεκαρα ακομα βεβαια για να ξερω, αλλα θα τα επισκεφτω συντομα

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Καπακώνει αν δεν κάνω λάθος, και αφού το ανοίξεις είναι μετά δύσκολο να το ξανακλείσεις όπως ήτανε πριν.

 

Πώς της τη δίνεις τη σοκολάτα; Εγώ ακόμη δεν την άνοιξα.

Και πώς την κόβεις; Σαν τούβλο είναι!

 

Σου πήρα όλες τις ζελατίνες, ε; Sorry! :lol:

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Ειναι βιδωτο ή καπακωνει απλα;;

 

Αν είναι βιδωτό, με ένα μαχαιρί και πολύ προσοχή το βάζεις ανάμεσα στι καπάκι και στο μπουκάλι μέχρι να ακούσεις ένα πλοπ, οπότε φεύγει ο αέρας και ανοίγει εύκολα. Λογικά θα έχει κάποια σημεία όπου να μπορεί έστω και λίγο να εισχωρήσει το μαχαίρι. Εγώ ανοίγω έτσι τις βιολογικές γυάλινες κονσέρβες που έχουν ντοματάδα. Αλλά σε αυτές το καπάκι βιδώνει.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Link to comment
Share on other sites

Κάλημερα κοριτσια!!Να ρωτησω κι εσας υπαρχει τροπος να βρω σπορους για κεφιρ γαλακτος συντομα?Αν ξερει καμια που μπορω να βρω ας μου πει!!!Ευχαριστω!!

 

Μπορώ εγώ να στείλω σε όποια θέλει ταχυδρομικώς αν αναλάβει τα έξοδα. Θα κάνουν 1-2 μέρες αν δεν μεσολαβεί Σ/Β γιατί είναι με κούριερ.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Link to comment
Share on other sites

Και μια που θα παραλάβω σύντομα το κεφίρ νερού (ευχαριστώ όλες όσες μεσολάβησαν για αυτό), να ρωτήσω πώς το φτιάχνουμε; Είναι το ίδιο με του γάλακτος και απλά αντί για γάλα βάζεις νερό ή χυμό από φρόυτα; Διατηρείται τόσο όσο του γάλακτος; Δηλαδή το πολύ για 1 εβδομάδα στο ψυγείο με τον ίδιο χυμό;

0A53p3.png

oC8dp2.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Και μια που θα παραλάβω σύντομα το κεφίρ νερού (ευχαριστώ όλες όσες μεσολάβησαν για αυτό), να ρωτήσω πώς το φτιάχνουμε; Είναι το ίδιο με του γάλακτος και απλά αντί για γάλα βάζεις νερό ή χυμό από φρόυτα; Διατηρείται τόσο όσο του γάλακτος; Δηλαδή το πολύ για 1 εβδομάδα στο ψυγείο με τον ίδιο χυμό;

 

Σου στέλνω τώρα οδηγίες μου που έδωσε η Μαίρη με mail ;)

 

Tελικά το άνοιξε ο άντρας μου με το μαχαίρι πάλι πολύ δύσκολα:? Αλλά όντως μυρίζει τέλεια!

 

Με μαχάιρι την κοβω την σοκολάτα. Η μικρή την έφαγε με πολύ άνεση. Στοιχιματιζω πως αν δώσουμε σε παιδάκι που τρώει κανονικά γλυκά θα την φτύσει αμέσως.

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Για το κεφίρ νερού δέστε εδώ:

http://tastelab3.wordpress.com/2012/04/26/waterkefir/

http://tastelab3.wordpress.com/2012/04/28/water-kefir-multiplication/

http://tastelab3.wordpress.com/2012/05/18/water-kefir-fresh-fruits/

 

Σπόρους θα στείλω εγώ τελικά στην Ελίνα, δεν χρειάζεται πολλούς μια και δεν θα το πίνει, ακόμη και 2-3 σπόροι μπορούνε να ζυμώσουνε ικανοποιητικά ένα ποτήρι γάλα.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Η μικρή την έφαγε με πολύ άνεση. Στοιχιματιζω πως αν δώσουμε σε παιδάκι που τρώει κανονικά γλυκά θα την φτύσει αμέσως.

 

Το Πάσχα είχαμε πάει σ' ένα τραπέζι και πήρα τα γνωστά τρουφάκια για τη μικρή και μια σοκολάτα 80% για το γιο μου.

Καθώς έδινα στον μικρό λίγη από τη σοκολάτα πλησίασε κάποιο άλλο παιδάκι και ήθελε και αυτό, του έδωσα διστακτικά ένα κομματάκι.

Σε λίγα δευτερόλεπτα έτρεξε στη μαμά του και την έφτυσε, σαν να έκανε και λίγο εμετό...

Ντράπηκα γιατί άντε τώρα να πείσεις τη μαμά ότι δεν έδωσες δηλητήριο στο παιδί της :roll:

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Eυχαριστουμε για τα λινκς για το κεφιρ.

Εγώ δυστυχώς το έκανα αλλιώς (παραθέτω συνταγή στο αναλογο τοπικ). Αλλά από αύρο θα τα φτιαξω με τον τροπο της Αγλαιας.

Έδωσα και στην κόρη μου 1γ. Λέτε να πειράζει? Γιατί εγώ το έκανα και με ζαχαρη.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

 

 

Link to comment
Share on other sites

Kαι τώρα ερώτηση κρίσεως...... Πώς ανοίγει το λάδι οεο????:lol::lol::lol::lol:

 

Δεν μπορώ με τίποτα...:oops::oops::oops::oops:

 

 

και νόμιζα μόνο εγώ το είχα αυτό το προβλήμα....

 

Προσπαθείς με το μαχαίρι να βγάλεις τον αέρα και μετά θ' ανοιξει. Δυσκολεύτηκα κ εγώ πάρα πολύ.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

Ρόζυ ή μιρίκι μήπως θα μπορουσατε μία από τις δύο να μου δώσει λίγους σπορους κεφίρ γάλακτος, από αυτό το pοwer που έλεγες Ρόζυ? Μου φτάνουν πολύ λίγοι. Εγώ θα τους πολλαπλασιασω. Έχω ξεκινήσει τα γαλακτοκομικά και θέλω να ξεκινήσω και το κεφιρ. Αυτό που είχα το ξέχασα στο ψυγείο...

Όποια μπορεί ας μου στείλει μηνυμα ή ας πάρει τηλ να συνεννοηθούμε. Ευχαριστώ!!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

 

 

Link to comment
Share on other sites

Για το κεφίρ νερού δέστε εδώ:

http://tastelab3.wordpress.com/2012/04/26/waterkefir/

http://tastelab3.wordpress.com/2012/04/28/water-kefir-multiplication/

http://tastelab3.wordpress.com/2012/05/18/water-kefir-fresh-fruits/

 

Σπόρους θα στείλω εγώ τελικά στην Ελίνα, δεν χρειάζεται πολλούς μια και δεν θα το πίνει, ακόμη και 2-3 σπόροι μπορούνε να ζυμώσουνε ικανοποιητικά ένα ποτήρι γάλα.

 

Να ρωτήσω εγώ το πήρα χτες από την Μαιρη μου το έδωσε σε ένα ζουμάκι μέσα από το ψυγείο. Στις οδηγίες έλεγε οτί πρέπει να του αλλάζω κάθε 2 μέρες το ζουμάκι αλλά εγω το έβαλα πάλι στο ψυγείο γιατί θέλω να το διατηρήσω μέχρι το Σάββατο. Δηλαδή από Κυριακή θα αρχίσω να φτιάχνω.. Διάβασα όμως οτί δεν θέλει και ψυγείο :confused: Μπερδεύτηκα λίγο. Μπορέι κάποιος να μου πει τί να κάνω μέχρι την Κυριακή? Να τα βγάλω από το ψυγείο? Να αλλάζω ζουμί?

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...