Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Αγλαια πες μας κανένα καλό μύλο για να αλέθουμε τα αμύγδαλα...

Είχες πει για μηχανή του κιμά..εγω έχω της Kitchenaid το μιξερ που παιρνει εξαρτημα για τον κιμα λες να κάνει ή να θέλει κάτι πιο δυνατο???

(Χτες μαλλον έκαψα το μπλέντερ μου:mrgreen:)

Yugup3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Γράφω μια gaps legal συνταγή για vanilla cupcakes που βέβαια παίρνει διορθώσεις...απλά για αρχή..

Υλικα 1 κουπα αλευρι από αμυγδαλα

1/2 κγ θαλασσινό αλάτι (εγώ έβαλα λιγοτερο)

1/4 κγ baking soda

4 μεγάλα αυγα

1/3 κουπας λαδι καρύδας (ρευστό)

1/2 κούπα μέλι (ρευστο)

1 κσ vanilla extract

Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλευρι, το αλάτι κ τη σοδα. Σε αλλο μπωλ τα αυγά ,το μελι, το λάδι κ τη βανιλια. Ενσωματωνουμε κ χτυπάμε για λίγο με το mixer χειρός. Βαζουμε σε θηκες για cupcakes κ ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 175 για 18'-22'!! Φουσκώνει λιγακι!!

Η μικρή κ ο μπαμπάς της τα τσακίσανε:-P:-P

Θέλω να κάνω παραλλαγ'η με γλυκαντικό χουρμάδες

Yugup3.png

Χρησιμοποιήσες κάποιο muffin pan?

Ψάχνω καιρό τώρα να βρω κάποιο που δεν αντικολλητικό (τεφλόν δηλαδή) και δεν βρήκα κάτι στην Ελλάδα.

Μόνο στην αγγλική άμαζον, από stainless steel και σιλικόνη (Le Creuset), αλλά τα μεταφορικά είναι ακριβά.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

(Χτες μαλλον έκαψα το μπλέντερ μου:mrgreen:)

Κι εγώ μια φορά έκαψα το πολυμίξερ της μαμάς μου προσπαθώντας να κάνω αμυγδαλοβούτυρο... :mrgreen:

Η Sarah στο Healthy Home Economist έχει ένα blog post για το πως κάνουμε αλεύρι αμυγδάλου, το διάβασα πριν καιρό αλλά δεν θυμάμαι τίποτα τώρα...:oops:

Ψάχνω καιρό τώρα να βρω κάποιο που δεν αντικολλητικό (τεφλόν δηλαδή) και δεν βρήκα κάτι στην Ελλάδα.

Μόνο στην αγγλική άμαζον, από stainless steel και σιλικόνη (Le Creuset), αλλά τα μεταφορικά είναι ακριβά.

Χρησιμοποιώ σιλικόνης απο τα cookshop ή βαζω χαρτάκια για muffins...δεν χρησιμοποιώ ποτε το τεφλον..έτσι κι αλλιώς μόνο αντικολλητικό δεν είναι για muffins..παλιά όταν είχα πρωτοπάρει κ δεν γνώριζα για το αν είναι υγιεινό κ τέτοια το χρησιμοποιησα μερικές φορές αλλά κόλλαγε ότι κ να έβαζα..

Για κέικ κ τουρτες επίσης απο τα cookshop stailess steel..είναι πιο ακριβά αλλά αξίζει..

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Κι εγώ μια φορά έκαψα το πολυμίξερ της μαμάς μου προσπαθώντας να κάνω αμυγδαλοβούτυρο... :mrgreen:

Η Sarah στο Healthy Home Economist έχει ένα blog post για το πως κάνουμε αλεύρι αμυγδάλου, το διάβασα πριν καιρό αλλά δεν θυμάμαι τίποτα τώρα...:oops:

Χτες έκανα με φουντούκια πραλίνα για τούρτα που φτιάχνω για τον συζυγο...(ναι καλά καταλάβατε καμία σχέση με gaps αλλά δεν με ενοχλεί το να μην δοκιμάσω:) ) στο μπλέντερ της kitchenaid κ βγήκε τέλεια κρέμα!! Δεν το περίμενα απλά ήθελε άλλη τεχνική από αυτή που ακολούθησα την προηγούμενη φορα!! Απλά σκέφτομαι μην κάψω κι αυτο:?

Σε πολλά videos κ στο site με τα ξηροκάρπια:lol: σου Rosie είδα αυτό το Vitamix ...αλλά λιγάκι ακριβούτσικο μου φάνηκε 650??

Yugup3.png

Χρησιμοποιώ σιλικόνης απο τα cookshop ή βαζω χαρτάκια για muffins...δεν χρησιμοποιώ ποτε το τεφλον..έτσι κι αλλιώς μόνο αντικολλητικό δεν είναι για muffins..παλιά όταν είχα πρωτοπάρει κ δεν γνώριζα για το αν είναι υγιεινό κ τέτοια το χρησιμοποιησα μερικές φορές αλλά κόλλαγε ότι κ να έβαζα..

Δηλαδή χρησιμοποιείς μόνο χαρτάκια, δεν τα βάζεις μετά σε ειδικό ταψάκι;

Πήρα αυτά από το iherb αλλά διστάζω να τα χρησιμοποιήσω χωρίς ταψάκι:

http://www.iherb.com/If-You-Care-Large-Baking-Cups-Unbleached-60-Baking-Cups-2-1-2-in-6-35-cm-Each/26443?at=0

Μια φορά πήγα στο cookshop και τους ρωτούσα από ποιο υλικό είναι κατασκευασμένα τα διάφορα ταψάκια, θήκες για κέικ και ψωμί κτλ που είχανε και δεν είχανε ιδέα... :shock: εκνευρίστηκα και δεν ξαναπάτησα το πόδι μου εκεί!

Δηλαδή χρησιμοποιείς μόνο χαρτάκια, δεν τα βάζεις μετά σε ειδικό ταψάκι;

Πήρα αυτά από το iherb αλλά διστάζω να τα χρησιμοποιήσω χωρίς ταψάκι:

http://www.iherb.com/If-You-Care-Large-Baking-Cups-Unbleached-60-Baking-Cups-2-1-2-in-6-35-cm-Each/26443?at=0

Μια φορά πήγα στο cookshop και τους ρωτούσα από ποιο υλικό είναι κατασκευασμένα τα διάφορα ταψάκια, θήκες για κέικ και ψωμί κτλ που είχανε και δεν είχανε ιδέα... :shock: εκνευρίστηκα και δεν ξαναπάτησα το πόδι μου εκεί!

Οχι τα χρησιμοποιώ με τα ταψακια αλλά συνηθως βάζω τα σιλικόνης που δεν χρειάζονται τίποτα..αν βάλεις σκέτα χαρτάκια χυνεται...εδώ πάντως στη Γλυφάδα είναι πάρα πολύ ενημερωμένοι κ μου δίνουν κ οδηγίες χωρις καν να το ζητήσω:-P

Yugup3.png

Αυτές τις μέρες έχω άσχημο πονόδοντο... μεγάλη ιστορία, υποτροπίασε μια απονεύρωση που δεν είχε γίνει σωστά (η ίδια για την οποία πήρα αντιβίωση 2 φορές μόλις γεννήθηκε η κόρη μου και μας δημιουργήθηκαν τόσα προβλήματα), πήγα σε ενδοδοντολόγο και άρχισα θεραπεία.

Ελπίζω να γλιτώσω μόνο την αντιβίωση, θα πάρω λέει μόνο αν φουσκώσει το δόντι κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

Μου είπε να παίρνω παυσίπονα για τον πόνο και βρήκα αυτό για την ασπιρίνη από την Campbell, πολύ ενδιαφέρον, πήγα και πήρα:

Do OTC (Over the Counter) medications for cough, cold, flu and fever have a negative effect on the digestive system? What do you recommend parents give their children for these conditions?

Over the counter drugs for colds do have a negative effect on the digestive system and the immune system. Apart from the drug itself they contain sweeteners, flavours, fillers, binders and other ingredients, which will do you or your child no good. What do I recommend instead? I cover this subject in the chapter on ear infections in the GAPS book - I recommend plain aspirin. Aspirin is one the safest medications known to man. However, in the last few decades the pharmaceutical patent has run out on aspirin, so it became unprofitable for the manufacturers. So, they needed to replace it with new drugs which have fresh patent (paracetamol, ibuprofen, etc.). In order to convince the public and the medical profession to replace aspirin (one of the most trusted and proven medications on Earth) with their new drugs, they had to vilify aspirin. So aspirin was attached to a very rare condition with a scary list of symptoms, called Reyeʼs syndrome: the symptoms range from vomiting and neurological impairment to liver damage. Reyeʼs syndrome was first described as a consequence of a severe viral infection in malnourished children. Apart from viruses a long list of chemicals can cause this condition: pesticides and insecticides, aflatoxin, alcohol, emulsifiers, tetracyclines, valproate, warfarin, isopropyl alcohol, pteridines, hypoglycine and other chemicals, widely present in our personal care products, domestic cleaning products, pharmaceutical drugs and food. The association of Reyeʼs syndrome with aspirin is dubious to say the least and has been criticised by many experts at the time. But because aspirin has become unprofitable, the pharmaceutical industry used whatever little evidence they had to withdraw aspirin from use in children, while in adults the use of it now comes with dire warnings in large print; and every pharmacist selling aspirin has been instructed to question the buyer about how much they buy and for what use. The drugs which replaced aspirin are far more dangerous than aspirin can ever be. For example, paracetamol is the most common drug in suicide, as an overdose of it can irrevocably destroy the liver; ibuprofen is known to cause heart attacks and other heart trouble.

Aspirin should not be taken on an empty stomach, so I recommend to have some hot meat stock with fermented dairy (sour cream is the best) prior to taking aspirin or with it. For children I recommend getting soluble aspirin (the usual dose is a tiny tablet of 75mg); dissolve one tablet in some camomile tea with a bit of honey. Give some of this tea to your child fairly hot from a teaspoon; in small children a few teaspoons can be enough to reduce high temperature and make the child feel better. Alternatively, you can dissolve aspirin in a cup of hot chicken stock and give it to your child the same way as the chamomile tea. Keep your child wrapped up warm, let him or her sleep as much as possible, and the cold will vanish quickly.

If you are working with an experienced homeopath, you can get some remedies for colds, which can also be quite effective.

Διαφημίσεις

είχε πρόσφατα στα lidl διάφορες φόρμες σιλικόνης, δεν τα είδα όμως από κοντά να σου πω εντυπώσεις και δεν ξέρω αν θα βρεις ακόμη... νομίζω την δευτέρα τα είχε

Μου είπε να παίρνω παυσίπονα για τον πόνο και βρήκα αυτό για την ασπιρίνη από την Campbell, πολύ ενδιαφέρον, πήγα και πήρα:

Κοίτα τι μαθαίνει κανείς!! Κι εγώ την ασπιρίνη την είχα για χειρότερη από τα υπόλοιπα και παίρνω ντεπον κάθε φορά που πονάω(στην περίοδο) :roll:

Thanks βρε Rosie είσαι θησαυρός!! :D

(Ποια ασπιρίνη πήρες, τη γνωστή της bayer?)

Για το αμυγδαλόγαλο;

Εγώ θα το έπαιρνα από εδώ: http://www.biosophy.gr/ViewShopProduct.aspx?ProductId=409288

Αν κάνεις συχνά συμφέρει να πάρεις το Soyabella.

Διαφημίσεις

Το τουλπάνι το θέλω και για γιαούρτι...για να γίνει πιο πηχτό....

Ξέρετε για να κάνω coconut flour από καρύδες φρέσκες πρέπει οπωσδήποτε να κάνω πρώτα coconut milk??? Από το healthy home economist το έχω δει...

Yugup3.png

Tελικά oι γίγαντες επιτρέπονται, το λέει καθαρά η Campbell στη σελ. 137: lima beans (dried and fresh).

Θα αργήσω όμως να ξαναφάω γίγαντες, φαίνεται ότι δεν είμαι έτοιμη γι' αυτούς, αλλά μπαίνω στον πειρασμό να δοκιμάσω τη μέθοδο που προτείνει όπου τους αφήνει 4-5 μέρες να υποστούνε ζύμωση με whey και μετά τους μαγειρεύει.

(Ξαναδιαβάζω το βιβλίο, πολύ προσεκτικά αυτή τη φορά. Πήρα και το Breaking the Vicious Cicle -SCD- αλλά από το λίγο που το είδα βρίσκω ότι η Campbell γράφει πολύ πιο όμορφα και επιστημονικά. Θα το διαβάσω όμως και αυτό προσεκτικά).

ΥΓ. Ξέχασα να σας πω ότι η μαμά μου τάισε την κόρη μου καμιά 15 γίγαντες χωρίς να το γνωρίζω! Δεν φάνηκε να έχει κάποια ενόχληση, πέρα από λίγα αέρια που δεν φάνηκαν να της προκαλούνε δυσφορία!

Ξέρετε για να κάνω coconut flour από καρύδες φρέσκες πρέπει οπωσδήποτε να κάνω πρώτα coconut milk??? Από το healthy home economist το έχω δει...

Xαράς το κουράγιο σου! Πραγματικά προσκυνώ!! :)

Tελικά oι γίγαντες επιτρέπονται, το λέει καθαρά η Campbell στη σελ. 137: lima beans (dried and fresh).

Το κακό με αυτές τις τροφές, φασόλια φακλές είναι ότι πρέπει να έχουν περάσει τα προβλήματα όπως διαροια κλπ. Εμένα πχ η κόρη μου που κάνει κακά μόνο πουρέ όταν της δίνω όσπρια τα βλέπω να βγαίνουν ολόκληρα. Δεν μπορεί να τα διασπάσει το πεπτικό της! :-( Πλέον θα προσπαθώ να τα φτιάχνω fermanted. Ίσως έτσι τα δεχτεί το μωρό κι εγώ που φαίνεται ότι μας πειράζουν και τις δύο.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Δείτε αυτό που βρήκα για γιαούρτι

http://www.groupon.gr/deals/special-deal/finest-sport-yogurt-maker-sidedeal/1676756?nlp=&CID=GR_CRM_1_0_0_325&a=1656

γενικά πάντα μου πετυχαίνει το γιαούρτι, απλά το σκέφτομαι μήπως γλυτώσω τα τυλίγματα με ζακέτες, κουβέρτες κλπ. Τι λέτε?

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Έφτιαξα banana bread και βγήκε φανταστικό. Απ' ό,τι μου είπανε γιατί εγώ με τόσα αυγά δεν τολμάω να δοκιμάσω. Θα φτιάζω όμως και συνταγή χωρίς αυγά, κάτι το ψωμί ή μάφιν και θα σας πω εντυπωσεις.

Καμία συνταγή χωρίς αυγά που να έχει δοκιμάσει κανείς και να μου προτείνει?

Επίσης ξεκίνησα να κάνω πουρέ κολοκύθας που έβαλα στον καταψύκτη. Παρήγγειλα και τις ουρές από μοσχάρι και θα κάνω τον πρώτο μου ζωμό.

Τέλος να πω ότι ξεκίνησα να διαβάζω το nourishing traditions και από την αρχή του ακόμα με έχει ενθουσιάσει. Το συστήνω ανεπιφύλακτα!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

fairy's mom, δεν νομίζω να βρεις καλή συνταγή για γλυκό χωρίς αυγά. Τα "αλεύρια" που χρησιμοποιούνται είναι χωρίς γλουτένη και επίσης δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί σόδα ή baking powder. Τα αυγά μόνο βοηθούν το μείγμα θα φουσκώσει λίγο και να μην μείνει μάζα, σαν πίτα.

Εμένα μου αρέσουν πολύ τα μήλα τηγανισμένα σε coconut oil, σερβιρισμένα με μέλι και κανέλα

fairy's mom, δεν νομίζω να βρεις καλή συνταγή για γλυκό χωρίς αυγά. Τα "αλεύρια" που χρησιμοποιούνται είναι χωρίς γλουτένη και επίσης δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί σόδα ή baking powder. Τα αυγά μόνο βοηθούν το μείγμα θα φουσκώσει λίγο και να μην μείνει μάζα, σαν πίτα.

Εμένα μου αρέσουν πολύ τα μήλα τηγανισμένα σε coconut oil, σερβιρισμένα με μέλι και κανέλα

Έχει η Κάμπελ στο βιβλίο της κάποιες για μπισκότα ακόμα και μάφιν μπανάνας. Εϊδα ότι βάζει ζελατίνη σε σκόνη ή κρυσταλλους. Θα ψάξω να δω αν μπορώ να το βρω...

Καλά Μaggie δεν περιμένω να βγει τόσο γευστικό όσο αυτό με το αυγό, αλλά ελπίζω τουλάχιστον να τρώγεται! Για μένα αυτό θα είναι επιτυχία :mrgreen:

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...