Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δωρεά σε οργάνωση αντί δώρου

gentriana

Recommended Posts

επειδη εγω σου εγραψα για το γκαλα δεν θελω να παρεξηγηθω. στο εγραψα καλοπροαιρετα τελειως.

στη δικη μας βαφτιση ειχα κανει μπομπονιερες απο το παιδικο χωριο. το ξερεις οτι στο τραπεζι της βαφτισης ακουσα συζητηση "την εξυπνη μας κανει τωρα αυτη; οτι βοηθαει κι ετσι;"

επεσα απο τα συννεφα για την αντιμετωπιση.... εγω παντως το καλο το εκανα. σκεψου να τους εβαζα να κανουν αυτο που λες εσυ, τι θα ακουγα....

Κι εσένα ίδρωσε τ' αφτί σου; Κάποτε πρέπει να αλλάξουμε μυαλά σ'αυτόν τον τόπο. Και μη μασάτε με τις κατινιές!

NLOdp3.png?XyVO1AM4

Διαφημίσεις

Εγώ για την βάφτιση του μπέμπη παράγγειλα απο το χαμόγελο του παιδιου τα καρτελάκια αντι δώρου που είδες στο σάιτ. Δεν βρίσκω το λόγο γιατι κάποιος να νοιώσει άσχημα ότι δεν θα έχει δώρο αφου όλοι οι καλεσμένοι θα γνωρίζουν για αυτη μου την κίνηση κ μακάρι να μην έρθει κανεις με δώρο, κ καθένας να καταθέσει έστω κ 10 ευρω στο χαμόγελο. Στο καρτελάκι έχει τον κωδικό της βάφτισης με το οποίο γίνεται η κατάθεση στην τράπεζα μαζι με το όνομα του καταθέτη. Το κείμενο στο καρτελάκι ειναι πολυ τρυφερο κ δεν αναγκάζει κανεναν να κάνει αυτη την κίνηση απλα του δίνεις κ αυτη την επιλογή.

Δεν νομίζω ότι να κάνεις μια κατάθεση στην τράπεζα είναι πιο χρονοβόρο από το να ψάξεις να αγοράσεις ένα δώρο.

Στην βάφτιση του πρώτου μου γιου είχα κανει προσκλητηρια κ παπυράκια απο το χαμόγελο κ δεν άκουσα κανένα αρνητικό σχόλιο ίσα ίσα που καποιοι καλεσμένοι που δεν το γνώριζαν έκαναν το ίδιο στη δικη τους βάφτιση.

Δεν με απασχολει αν έχει κανεις να κανει αρνητικο σχόλιο , αυτο δείχνει την ποιότητα του χαρακτήρα του κ δεν αξίζει να ασχοληθώ μαζί του, μου φτάνει που θα βοηθήσω έστω κ στο ελάχιστο κάποια παιδάκια.

iTLNp3.pnguQzNp3.png

If my heart can become pure and simple, like that of a child, I think there probably can be no greater happiness than this. -- Kitaro Nishida

Εγω βαφτισα χθες τον μικρο μου και εκανα ακριβως αυτο. Προσκλητηρια και μπομπονιερες απο το Χαμογελο (σε ολους αρεσαν πολυ) και σημερα τους πηγα ρουχα που μας εκαναν δωρο αλλα δεν μας πηγαινουν. Να σημειωσω οτι επειδη πανω στην κορδελα της μπομπονιερας υπηρχε καρτελακι με τηλ του Χαμογελου για υποστηριξη μεσω sms, αρκετοι προσκεκλημενοι παρακινηθηκαν και εστειλαν.

Να σου ζήσει!!!

Νομίζω έκανες το καλύτερο. Τους παρακίνησες διακριτικά χωρίς να φέρεις σε δύσκολη θέση όσους ήθελαν να φέρουν δωράκι στο παιδάκι σου. Επιπλέον βοήθησες και εσύ την οργάνωση παίρνοντας από εκεί προσκλητήρια, μπομπονιέρες + προσφορές σε είδος+διαφήμιση.

εχω δυο μπουμπουκακια

Γιατι θα ερθει καποιος σε δυσκολη θεση?

οταν βαζουμε τον δικο μας λογαρισμο στα προσκλητηρια γαμου, ειναι καλυτερα? Προσωπικα οταν το βλεπω αυτο θυμωνω πολυ.

Μπραβο σου κοπελα μου, που σκεφτηκες να βοηθησεις ανθρωπους που εχουν αναγκη.

Εαν ειπωθει κατι απο καποιον απλα κλεισε τα αυτια σου. Κακοπροαιρετοι υπαρχουν παντου και παντα.

Με το καλο να βαφτισεις το μωρακι σου. Να ειναι παντα γερο.

Και εγώ δεν καταλαβαίνω γιατι να έρθει κάποιος σε δύσκολη θέση, θέλει να το κάνει το κάνει, δεν θέλει δεν το κάνει, δεν θα τον ελέγξει κανεις ούτε θα του ζητήσει κανεις τα ρεστά γιατί επέλεξε το ένα ή το άλλο. Εχει την επιλογή του δώρου, της δωρεάς ή ακόμα κ τίποτα από τα δύο .

Σωστα λέει η Ζωή οι λίστες γάμου κ βάφτισης κ ακόμα χειρότερα οι προσωπικοί λογαριασμοί είναι κάτι ωραίο κ γίνεται συχνα κ κανεις δεν παρεξηγείται;

iTLNp3.pnguQzNp3.png

If my heart can become pure and simple, like that of a child, I think there probably can be no greater happiness than this. -- Kitaro Nishida

Διαφημίσεις

Όταν ο καλεσμένος έχει την επιλογή (χωρίς να υπάρχει πίεση άμεση ή έμμεση προς κάποια κατεύθυνση), τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα κατά τη γνώμη μου.

Όταν όμως κάποιος σε καλεί και σου πει άκομψα (με άμεσο ή έμμεσο τρόπο) μην μου φέρεις καλύτερα δώρο γιατί θα γεμίσω πράγματα που δεν θέλω, οπότε βάλτα καλύτερα σε κάποια φιλανθρωπική οργάνωση ή σε κάποιον λογαριασμό για να πιάσουν τόπο, τότε φέρνεις σε δύσκολη θέση τον καλεσμένο. Γιατί καταλαβαίνει ότι θέλεις κάτι συγκεκριμένο από αυτόν, οπότε παύει να είναι δώρο αλλά χορηγία.

Η κοπέλα που άνοιξε το θέμα ανήκει στην πρώτη κατηγορία για να μην παρεξηγηθώ.:)

εχω δυο μπουμπουκακια

Ο κόσμος που έρχεται στην εκκλησία θέλει να τιμήσει το μωράκι και να δώσει δώρο στο μωράκι... Όποιος θέλει να κάνει φιλανθρωπία μπορεί να αποφασίσει μόνος του πότε και που θα την κάνει.

Καλύτερο θα ήταν να αγοράσεις εσύ τις μπομπονιέρες, προσκλητήρια κτλ από το Χαμόγελο (οπότε δίνεις και το παράδειγμα που θέλεις) και να δωρίσεις ό,τι σου περισσεύει από τα δώρα (πχ φορμάκια που μπορεί να μην κάνουν στο μωρό σου κτλ).

Δεν θεωρώ σωστό να αναγκάσεις κάποιον να κάνει δωρεά στο Χαμόγελο θέλει δεν θέλει...

Συμφωνω κι εγω...

Εμένα μου αρέσει πολύ σαν σκέψη και κίνηση όμως θα ήθελα να σας πω ότι στο παρελθόν που το έκανε μία φίλη είχαμε σχεδόν όλοι οι καλεσμένοι στραβώσει με το συνοδευτικό κείμενο που ελέγε ότι το παιδάκι μας τα έχει όλα κτλ κτλ... Δεν ήταν πολύ κομψό και ο τρόπος που ήταν γραμμένο ήταν σα να λέει : είμαστε φοβεροί και τα έχουμε δώσει όλα στο παιδί μας και ό,τι και να μας φέρετε δεν θα το κάνει πιο χαρούμενο.

Απλά σου εφιστώ την προσοχή ότι ενώ η κίνηση είναι φανταστική ίσως να θέλεις να προσέξεις το κείμενο να βγει σωστό.

Να σου πω την αλήθεια πάντως ένα δώρο δε στο φέρνουν μόνο γιατι δεν έχεις άλλο κορμάκι (παράδειγμα) αλλά και για να έχεις κάτι να θυμάσαι αυτόν που στο έφερε και να είναι μία ανάμνηση από το γεγονός.

Μπράβο σου που το σκέφτηκες και με το καλό η βάπτιση.

Εμένα μου αρέσει πολύ σαν σκέψη και κίνηση όμως θα ήθελα να σας πω ότι στο παρελθόν που το έκανε μία φίλη είχαμε σχεδόν όλοι οι καλεσμένοι στραβώσει με το συνοδευτικό κείμενο που ελέγε ότι το παιδάκι μας τα έχει όλα κτλ κτλ... Δεν ήταν πολύ κομψό και ο τρόπος που ήταν γραμμένο ήταν σα να λέει : είμαστε φοβεροί και τα έχουμε δώσει όλα στο παιδί μας και ό,τι και να μας φέρετε δεν θα το κάνει πιο χαρούμενο.

Απλά σου εφιστώ την προσοχή ότι ενώ η κίνηση είναι φανταστική ίσως να θέλεις να προσέξεις το κείμενο να βγει σωστό.

Να σου πω την αλήθεια πάντως ένα δώρο δε στο φέρνουν μόνο γιατι δεν έχεις άλλο κορμάκι (παράδειγμα) αλλά και για να έχεις κάτι να θυμάσαι αυτόν που στο έφερε και να είναι μία ανάμνηση από το γεγονός.

Μπράβο σου που το σκέφτηκες και με το καλό η βάπτιση.

Συμφωνώ... Ο σκοπός ενός δώρου δεν είναι μόνο λειτουργικός, να σου καλύψει δηλαδή τυχόν κενά. Είναι λεπτή η γραμμή μεταξύ δώρου-χορηγίας.

Το κείμενο θα πρέπει να είναι ουδέτερο. Μια υποσημείωση στο προσκλητήριο ότι "εναλλακτικά, αντί δώρου μπορείτε να καταθέσετε την προσφορά σας εκεί ή κάτι τέτοιο."

εχω δυο μπουμπουκακια

θα μπορουσες να κανεις και κατι αλλο. για να μην βαζεις τον κοσμο σε διαδικασια με τα χρηματα ή του διπλου δωρου μπορεις να κανεις τις μπομπο και τα προσκλητηρια στο χαμογελο, οποτε θα συνεισφερεις στο εργο τους και μετα απο τα δωρα που θα παρεις, καποια ρουχα και παιχνιδια να τα δωρισεις πχ στο παιδικο χωριο sos ή καπου αλλου

Καταπληκτική ιδέα!Έτσι,βοηθάς ταυτόχρονα δύο οργανώσεις για παιδιά :wink:

[/url]

Διαφημίσεις

Συμφωνω ότι το δώρο έχει σκοπό να έιναι κάτι λειτουργικό αλλα και αναμνηστικό απο την βάφτιση . Επίσης πολλοι όντως το αγοράζουν με πολύ αγάπη για το παιδί μας κ το διαλέγουν με μεράκι για να είναι κάτι ξεχωριστό για αυτό. Αυτοί πάντα έχουν την επιλογή να κάνουν το δώρο τους δεν τους την στερεί κανείς.

Υπάρχουν όμως κ πολλοι που παίρνουν ένα δώρο μόνο κ μόνο απο υποχρέωση. Και ακόμα περισσότερο , ειδικα στις μερες μας που τα οικονομικα των περισσότερω δεν είναι τέλεια, μπορεί κ να δυσανασχετούν που έχουν μια βάφτιση κ πρέπει να πάρουν κ δώρο.

Το κειμενο στο καρτελάκι που έχει το χαμογελο του παιδιου αυτο http://www.hamogelo-eshop.gr/p.Kartelaki-anti-dorou.135028.html

δεν νομίζω οτι εινια ασχημο ή προσβάλει κανέναν.

Με το έχουμε τα πάντα κ ότι κ να μας φέρεται περισσεύει δεν συμφωνώ ούτε κ εγώ.

iTLNp3.pnguQzNp3.png

Το κακό με το χαμόγελο του παιδιού είνια ότι έχει προσκλητήρια κ μπομπονιέρες πολύ πιο ακριβά από ότι μπορείς να βρεις τα ίδια έξω.

Επειδή ήθελα να παρω προσκλητήρια από εκει αλλα ηταν ακριβα τους πήρα τηλ κ ρωτησα ποσα χρήματα πάνε στο χαμόγελο κ ποσα στο τυπογραφείο από την τιμη που πληρώνω, κ μου είπαν πως δεν ξέρουν ακριβώς, τα περισσότερα λέει πάνε στο χαμόγελο. Αυτη η ασαφής απάντηση δεν μου άρεσε, δεν το θεωρω σκόπιμο να χρυσοπληρώσω μια πρόσκληση κ ουσιαστικα να πληρώνω το τυπογραφείο κ χωρις να ξέρω πόσο.

iTLNp3.pnguQzNp3.png

Παλι δεν το καταλαβαινω βρε κοριτσια. Πως μπορει μια τετοια κινηση να παρερμηνευτει? Ειναι δυνατον? Δεν μας πειραζουν τα προσκλητηρια που ουσιαστικα ζητανε συγκεκριμενα δωρα ή χρηματα για να τα ευχαριστηθουν οι ιδιοι και μας ενοχλει το ιδρυμα?

Εγω εκανα τις μισες μπομπονιερες απο το χαμογελο και στην εκκλησια ειχα καλπη κειδωμενη και φακελακια απο το χαμογελο που οποιος ηθελε εγραφε στοιχια απο εξω και του σταλθηκε αποδειξη και ευχαριστηρια επιστολη απο το χαμογελο.

Στην προσκληση εγραφα Θα ηταν χαρα μας αντι δωρου ολοι μαζι να στηριξουμε τα παιδια που ζουν στο χαμογελο του παιδιου καπως ετσι το ειχα γραψει.

Δεν ειχε κανενενας θεμα και να ειχε δεν με αφορα εγω ηθελα το παιδι μου με αυτο τον τροπο να βοηθησει αλλα παιδια. 3 με 4 ατομα εφεραν δωρο ολοι οι αλλοι εδωσαν λεφτα και οσοι ηθελαν πηραν και αποδειξεις.

Σε κλειστη βαφτιση και μαζεψαμε χιλια ευρω και το χαμογελο ηταν αψογο σε ολα με καταγραφη ολων γιατι ελεγχονται απο λογιστες.

στην εκκλησια ειχα καλπη κειδωμενη και φακελακια απο το χαμογελο που οποιος ηθελε εγραφε στοιχια απο εξω και του σταλθηκε αποδειξη και ευχαριστηρια επιστολη απο το χαμογελο

Αυτό το είχα δει σε άλλο μυστήριο....σε κηδεία που αντί για στεφάνια είχαν μια κάλπη και έβαζαν χρήματα και υπέγραφαν μετά για το χαμόγελο.

sj3dp3.png

Διαφημίσεις

Αυτή είναι πολύ καλή ιδέα. Όμως δε νομίζω πως μπορώ να καλέσω εκπρόσωπο. Μένω εκτός Αττικής. Όμως μπορώ να βάλω ένα κουτί μόνη μου. Και μετά να τα καταθέσω εγώ. Δε θα πάρουν απόδειξη μεν, αλλά θα πρέπει να με εμπιστευτούν, τι να γίνει!

Για την Κιβωτό του Κόσμου, ξέρετε κάτι;

Και στην επαρχία υπάρχουν παραρτήματα του χαμόγελου και έρχονται από εκεί εκπρόσωποι με τις κάλπες;) στις μεγάλες πόλεις υπάρχουν παντού;)

Αν κάποιοι το σχολιάσουν αρνητικά είναι δικό τους πρόβλημα...αυτοί είμαι σίγουρη ότι θα σχολιάσουν αρνητικά ακόμα και αν δεν ζητήσεις την προσφορά για το χαμόγελο. Δυστυχώς υπάρχουν κομπλεξικοί αναμέσά μας αλλά πιστεύω δεν είναι η πλειοψηφία:D

Αυτό το είχα δει σε άλλο μυστήριο....σε κηδεία που αντί για στεφάνια είχαν μια κάλπη και έβαζαν χρήματα και υπέγραφαν μετά για το χαμόγελο.

Και εγώ το έχω δει,μόνο που ζητούσαν να πάνε τα χρήματα στα παιδικά χωριά SOS.Ήταν μια νέα κοπέλα,μάνα τριών παιδιών και το θεώρησα πολύ φυσιολογικό να ζητάνε οι συγγενείς κάτι τέτοιο.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...