Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δεν αντέχω...

dinoula

Recommended Posts

Ελπιζω να μην πηγαινει σε μενα το κατανοηση 0.και κατανοω και συμπονω τις μανουλες που προσπαθουν να τα προλαβουν ολα.και εγω δουλευα μεχρι που γεννησα το δευτερο.ημουν δηλαδη με ενα παιδι και εγκυος εξαωρη και τα προλαβαινα ολα βεβαια οχι με την ανεση που τα προλαβαινω τωρα.δεν λεω οτι ειναι ευκολο.εγω μπορει τωρα να μην δουλευω αλλα και η μαμα μου και η πεθερα μου και δουλευαν και ολα τα προλαβαιναν,φυσικα αυτο σημαινε οτι θα ειχαν λιγοτερο η και καθολου χρονο για τις ιδιες.γι'αυτο λεω οτι ειναι θεμα προτεραιοτητων.εγω αφιερωνω παρα πολυ χρονο στα παιδια μου τον αντρα μου και το σπιτι μου και λιγοτερο στον εαυτο μου.επισης οπως ειπα παραπανω πρεπει να βοηθαει ολη η οικογενεια γιατι αλλιως η μαμα θα καταντησει υστερικη.:wink:τελος παντων δεν θελω να ερθω σε αντιπαραθεση με καμια μανουλα.σεβαστες ολες οι αποψεις.απλα δεν θελω να παρεξηγουμε χωρις λογο.εγω προτιμω απο το να δω μια ταινια η να κατσω στο ιντερνετ να τελειωσω τις δουλειες μου αν εχω για να μην μεινουν πισω αλλα δεν σημαινει οτι επειδη το κανω εγω πρεπει να το κανουν και οι αλλες μανουλες.

Twh6p3.png

WWMCp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 89
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Λοιπόν........να τα ξαναπώ!!!!!!!

Δεν υπάρχει περίπτωση να είναι όλα στην τρίχα (άλλο έχω καθαρό σπίτι) αν δεν είσαι συνέχεια στην τσίτα.......αν θέλετε να ζείτε σαν στρατιώτες σε έλεγχο, δικαίωμά σας, αλλά μην το κάνετε να φαίνεται απλό......είναι πρόβλημα!!!!!!!!

Το έχω ζήσει το σκηνικό και δεν έχω μασήσει ποτέ!!!

Το σπίτι μου δεν είναι ποτέ τακτοποιημένο, όπως είπατε, προτιμώ να παίζω με τα παιδάκια μου, παρά με τα σφουγγαρόπανα!!!

Αυτό το "η μάνα μου είχε 5 παιδιά και έκανε όλες τις δουλειές" συνήθως έπαιρνε απάντηση: "είχε τόσο μεγάλο σπίτι;" "είχε τόσα πολλά πράγματα;" "δεν είχατε κήπο και παίζατε;" "δεν είχε μάνα να τη βοηθάει;" και "αυτή ήτανε διαρκώς σπίτι". Το τελευταίο είναι "ας έπαιρνες γυναίκα από το χωριό σου"!!

Θα μου πεις καλό; όχι, αλλά δεν γίνεται να μου σπάει κάθε φορά τα νεύρα!!

Ειδικά στην κατάστασή σου, θα έκανα το εξής: "ένιωσα έναν έντονο πόνο, είδα λίγες σταγόνες αίμα, ο γιατρός είπε να μην κάνω τίποτα. θα έρθει η μάνα μου να βοηθήσει ή θα τα κάνεις εσύ!!!". Να δούμε τι θα επιλέξει!!

ZS95p3.png  hcT0p3.png

Αχ αυτό το θέμα είναι ατελείωτο...είναι καθαρά θέμα επιλογών..κι εμένα μου αρέσει πάρα πολύ το σπίτι να είναι α) πεντακάθαρο και β) πάντα συμμαζεμένο αλλά τελικά το χώνεψα και συνειδητοποίησα ότι απλά δεν γίνεται..έτσι απλά, πάντα κάτι θα μένει πίσω, προσπαθώ όλα να τηρούνται σχετικά συμμαζεμένα και σχετικά καθαρά και μέχρι εκεί εκτός από τις μέρες που κάνουμε με τον άντρα μου μαζί γενική καθαριότητα..όπως είπε και κάποια κοπέλα επάνω όταν ξεφεύγω, βλέπω το παιδάκι μου που ασχολείται μοναχούλι του με κάτι και ΄κοιτάω να τελειώνω γρήγορα με ότι κάνω για να πάω κοντά του

by the way είμαι full time εργαζόμενη

Εγώ δεν έχω παιδί(φαντάσου και να είχα). Δουλεύω πολλές ώρες και μια φορά που μου είπε να είμαι πιο συνεπής με τις δουλειές τον έβαλα να τις κάνεις όλες μόνος του αφού ήθελε να είναι όλα στην τρίχα.Μέχρι τότε ποτέ δεν είχε κάνει το παραμικρό.Δεν του πολυάρεσε που γυρνούσε σπίτι και μετά καθόταν πάλι στις 11 το βράδι.Από τότε τις μοιραζόμαστε,ένας σκούπα ο άλλος το σφουγγάρισμα κτλ.Οπως του είπα ' τα πουκάμισα τα κολαριστά και το καθαρό πάτωμα δεν γίνονται με μαγικά'.

U5gcp2.png

Eρωτεύτηκα!!!

Διαφημίσεις

Εγώ παιδάκια μου ποτέ δεν είχα φιλοδοξία να γίνω καλή νοικοκυρά. Καλή επαγγελματίας ναι. Καλή μάνα ναι. Καλή σύζυγος ναι. Καλη νοικοκυρά;;; τι είναι τούτο; Θέλω το σπίτι μου καθαρό και στην πένα και το έχω. Αφιερώνω τον λιγότερο δυνατό χρόνο σε αυτό και έχω τη βοήθεια του άντρα μου αλλά κυρίως εξωτερική βοήθεια.

Οκ δεν αντέχω το μπάχαλο, μέχρι και τα ρούχα στη ντουλάπα είναι στοιχισμένα, αλλά έλεος αν δεν μπορούσα να έχω βοήθεια θα ήταν η 2η, 3η 10η προτεραιότητά μου. Θα φρόντιζα να υπάρχει καθαριότητα αλλά στο παιχνίδι θα είχα πάντα συμπαίχτη τον σύζυγο.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Εγώ είμαι τσαπατσούλα και όσες προσπάθειες έχω κάνει να το αλλάξω αυτό, δεν έχει βγει αποτέλεσμα. Δεν μου αρέσουν οι δουλειές του σπιτιού, τι να κάνουμε τώρα? Και το λέω ευθαρσώς. Σιγά το έγκλημα πια! Στον άντρα μου έχω πει από την αρχή της γνωριμίας μας :" είμαι η χειρότερη τσαπατσούλα και η πιο ανοικοκύρευτη γυναίκα που υπάρχει και όταν μπορώ, τεμπελιάζω όσο γίνεται. Άμα θέλεις νοικοκυρά, θα πρέπει να συνειδητοποιήσεις από νωρίς ότι έχεις κάνει λάθος επιλογή". Ε, η αλήθεια είναι ότι το έχει αποδεχτεί ότι δεν είμαι νοικοκυρά. Εντωμεταξύ, ενώ εκείνος ήταν πολύ τακτικός και πολύ νοικοκύρης και ευελπιστούσε ότι θα με αλλάξει, σε κάποια θέματα όντως το κατάφερε (παρουσιάζω μία βελτίωση μετά από τρία χρόνια γάμου, αυτό να λέγεται), σε γενικές γραμμές όμως, εγώ τον άλλαξα και τον έκανα σαν τα μούτρα μου!

Πάντως, όσες έχετε παιδάκια, καλά κάνετε και αφιερώνετε τον χρόνο σας σε αυτά και όχι στο "να σας πετύχει η τσάκιση στο τζην". Έτσι ήταν και η δική μου η μαμά, προτιμούσε να έχει τα παιδιά της χαρούμενα, παρά ένα σπίτι στην εντέλεια.

• 2 εβδομάδες μετά...
Γεία σας κορίτσια, γράφω γιατί άλλο δεν αντέχω.

Είμαι πολύ κακή νοικοκυρά, με τα λεγόμενα του αντρά μου. Το θέμα είναι πως έχω ένα ζουζούνι 21 μηνών και είμαι έγκυος στο δεύτερο.Προσπαθώ να τα κάνω όλα μόνη μου και τα κάνω γιατί δεν έχω βοήθεια(η μαμά μου προσφέρεται αλλά ο κύριος δεν θέλει). Και το καλύτερο? με συγκρίνει με την μάνα του και την αδερφή του που είναι οι τέλειες νοικοκυρές (φίδια). Δεν ξέρω τι να κάνω...Κλαίω από τα νεύρα μου...

Να τις παρει να ερθουν να καθαρισουν εκεινες τοτε. Αει σιχτιρι πες του.

Το αν αλλες γεννανε στα χωραφια και εμεις ποναμε δεν ειναι δικαιολογια. Εισαι εγκυος δεν μπορεις . Τελος.

Να κουνησει απο τον καναπε να βαλει ενα χερακι ή να σε αφησει να βαλεις γυναικα αν δεν θελει την μανα σου.

Δεν νομιζω οτι υπαρχει μανα που δεν βοηθαει το παιδι της. Και να εισαι σιγουρη πως και της κουνιαδας σου η μαμα της , της τα κανει. Απλα το κρυβουν (εχω δει πολλες τετοιες). Και καλα η τελεια νοικοκυρα και τα προλαβαινει ολα και μολις φυγει ο συζυγος ερχεται η μαμα με το φακιολη.

Εγω κανω οσα προλαβαινω και δεν ειμαι και εγκυος.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

τι μου θυμισες βρε κοπελα μου!

η μαμα μου παντα τη θυμαμαι να καθαριζει!παντα ολα ηταν πεντακαθαρα!και δουλευε κιολας!ουτε μια τοση δα σκονη ουτε ενα μικρο σκουπιδακι ουτε ενα απλυτο ποτηρι!!τα παντα ηταν ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ!και συγιρισμενα!

ποτε δε θυμαμαι τη μαμα μου να παιζει ενα παιχνιδι μαζι μου

ποτε δε θυμαμαι τη μαμα μου να μας γαργαλαει,κυνηγαει,να γελαει μαζι μας

θυμαμαι μια μαμα με ενα σφουγγαροπανο,να φωναζει μη εδω και μη εκει.

μη πατατε εδω μη λερωνετε εκει φυγετε απο δω καθαριζω,σφουγγαριζω κανετε πατημασιες και αλλα τετοια!

η μονη στιγμη που ασχολιοταν μαζι μου ηταν σττο διαβασμα!ουτε μια εικονα δεν εχω μαζι της σε αλλη στιγμη!!

και η μαμα μου δε ζει πια.και το κενο ειναι τεραστιο.μακαρι να ειχα ενα σπιτι που δεν ελαμπε απο ντετολ αλλα και μια ΜΑΜΑ

Αυτο το τυπωνω και το βαζω στο ψυγειο. Πολυ γερο χαστουκι και απαραιτητη υπενθυμιση ..

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

εγω πιστευω οτι αν θελεις τα προλαβαινεις ολα.εγω τουλαχιστον και το σπιτι μου ειχα και εχω στην εντελεια και χρονο εχω για τα παιδια μου αλλα και τον αντρα μου.βεβαια εγω δεν δουλευω.αλλα πιστευω οτι ολα ειναι θεμα τακτικης.εγω οταν κανω κατι εκεινη την ωρα το μαζευω και δεν το παραταω εκει πχ ρουχα η απλυτα πιατα.ετσι εχω μαθει και τα παιδια μου οταν παιζουν μετα να μαζευουν τα παιχνιδια τους.να παιζουν μονο στο δωματιο τους ή αν παιζουν στο σαλονι να φερνουν ενα εστω δυο παιχνιδια και μετα να τα μαζευουν τα εχω μαθει απο πολυ μικρα οτι δεν πειραζουμε τα πραγματα της μαμας και ετσι εχουν συνηθησει.ο αντρας μου παντα επειδη και αυτος δεν μπορει να ειναι ο χωρος που ζει ακαταστατος με βοηθαει(μπαινει για μπανιο και δεν καταλαβαινεις οτι εκανε μπανιο)ολα ειναι στην τριχα μαζευει τα ρουχα αν δει κατι πεταμενο θα το μαζεψει εκεινη την στιγμη.επισης εγω κανω το αλλο.ξυπναω το πρωι,αφου παω τη μικρη σχολειο,το πρωτο πραγμα που κανω ειναι να βαλω το φαγητο στη φωτια,οσο το φαγητο γινεται κανω τις καθημερινες δουλειες οι οποιες ειναι πρωτα συμαζεμα μετα σκουπισμα σφουγγαρισμα ξεσκονισμα.αυτες καθε μερα.και μετα ολη μερα απλα μαζευω αυτα που κανουμε στη διαρκεια της ημερας.μερα παρα μερα κανω τα μπανια (εχω 2)ανα 3 μερες αλλαζω σεντονια μια φορα την εβδομαδα τζαμια και καθε 10 μερες παντζουρια.ετσι μοιραζω τις δουλειες και δεν μου φαινονται βουνο.οποτε αφου εχω τακτοποιησει ολες τις δουλειες μου εχω χρονο το απογευμα να παιξω με τα παιδια μου και το βραδυ μετα τις 9 που θα κοιμηθουν να κατσω με τον αντρουλη μου στο καθαρο μας σπιτι:lol:ελπιζω να βοηθησα!!

κι εγω το πρωι που ξυπναω μεχρι να ξυπνησουν τα παιδια - αν δεν ξυπνησουν κι αυτα την ιδια ωρα, κανω τα πολυ βασικα. ομως ειναι πολυ μικρα για να τα αφησω μονα τους σε αλλο δωματιο, μετα το σπιτι λερωνεται, ολο και κατιο θα πεσει κατω, και τελος παντων ακομα κι αν το πρωι το σπιτι ειναι στην εντελεια το απογευμα παλι γινεται χαμος. αλλες μερες παλι που τα μικρα ξυπνενε κι αυτα απο πολυ νωρις δεν μπορω να κανω παρα απειροελαχιστα πραγματα. το βραδυ παλι η μικρη κοιμαται κατα της 10, ο μπεμπης πιο αργα και κοιμαμαι κι εγω, γιατι μετα απο 3 ωρες ξυπναει κι εγω πρεπει να σηκωθω να τον ταισω να τον αλλαξω και να τον ξανακοιμησω, μας παιρνει καμια ωρα ολο αυτο, κατα τις 5μιση ξαναξυπναει τρωει λιγο και ξανακοιμαται μεχρι τις 7 το πολυ.

ποτε λοιπον να προλαβω να τα κανω ολα? ακομα και στο μπανιο παω με δυο μωρα μαζι, ο μπεμπης στο ρηλαξ και η μικρη την αφηνω να κανει οτι βαφεται για να μην πειραζει το μικρο.

ηδη νοιωθω πολυ κουρασμενη. οποτε τα πολυ βασικα να ειναι καθαρο το σπιτι κι ας ειναι κι ασυμαζευτο.

Διαφημίσεις

διαβάζοντας τα posts, φαίνεται ότι οι άντρες σας απλά δεν υπάρχουν στο σπίτι. Είστε όλες χωρισμένες; Αν όχι οι άντρες σας που είναι; Και μη μου πειτε ότι είναι στη δουλειά γιατί και εγώ άντρας είμαι και ξέρω πολύ καλά πότε και πόσο πρέπει να κάτσει κανείς στη δουλειά.

Είναι αστείο να γυρνάει ο άντρας από δουλειά γραφείου και να το παίζει πτώμα. Μόνο λίγες μέρες συμβαίνει αυτό.

Μόνο λίγες είναι οι βαριές εργασίες (και εννοώ βαριά χειρονακτική δουλειά) που όντως εξαντλούν τον άνθρωπο. Θα έλεγα ότι οριακά ούτε η δουλειά του χτίστη πλέον είναι εξαντλητική δουλειά.

Συνεπώς , βάλτε τους πασάδες να δουλέψουν! Τα παιδιά είναι ΚΑΙ δικά τους και έχουν τις ΙΔΙΕΣ ακριβώς υποχρεώσεις απέναντύ τους όπως και οι γυναίκες.

διαβάζοντας τα posts, φαίνεται ότι οι άντρες σας απλά δεν υπάρχουν στο σπίτι. Είστε όλες χωρισμένες; Αν όχι οι άντρες σας που είναι; Και μη μου πειτε ότι είναι στη δουλειά γιατί και εγώ άντρας είμαι και ξέρω πολύ καλά πότε και πόσο πρέπει να κάτσει κανείς στη δουλειά.

Είναι αστείο να γυρνάει ο άντρας από δουλειά γραφείου και να το παίζει πτώμα. Μόνο λίγες μέρες συμβαίνει αυτό.

Μόνο λίγες είναι οι βαριές εργασίες (και εννοώ βαριά χειρονακτική δουλειά) που όντως εξαντλούν τον άνθρωπο. Θα έλεγα ότι οριακά ούτε η δουλειά του χτίστη πλέον είναι εξαντλητική δουλειά.

Συνεπώς , βάλτε τους πασάδες να δουλέψουν! Τα παιδιά είναι ΚΑΙ δικά τους και έχουν τις ΙΔΙΕΣ ακριβώς υποχρεώσεις απέναντύ τους όπως και οι γυναίκες.

ο δικος μου δεν κανει δουλεια γραφειου και γενικα η δουλεια του ειναι πολυ δυσκολη κι οταν δεν κανει υπερωριες μετα τη δουλεια πηγαινει να κοψει ξυλα για το τζακι ή κανει μερεμετια σε αλλους για να συμπληρωσει το εισοδημα μιας κι εγω δε δουλευω. δε μπορω λοιπον ενω ειναι τοσο κουρασμενος να τον βαλω να κανει φασινα. αλλα ασχολειται με τα παιδια και μπορω να κανω κατι αλλο εκεινη την ωρα.

νομιζα οτι ειμαι εγω η ζαβη κ εχω θεμα με πεθερα-κουνιαδες αλλα υπαρχουν τελικα ομοιοπαθουσες! ΓΡΑΨΤΕΣ ! ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΒΡΗΚΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ ! δεν υπαρχει καλυτερο απο το γραψιμο !!!και με το που λεει κατι ο αντρας σου, να τον παιρνεις απο το χερακι και με υφος "ειμαι πολυυυυ κουρασμενηηηηη" , θα γερνεις και λιγο θηλυκα οχι σαν πτωμα στον ωμο του και θα λες :αααχχχ μπορεις λιγο να το κανεις εσυυυυυ???

Σαν την μανταμ σου-σου ...εννοειται οτι θα φορας και σατεν ρομπιτσα με φτερα γυρω γυρω...μη σου πω και πασουμι με φουντιτσα -τα ειδα το σαββατο στο hondos center και κοπηκαααα, μεχρι και η μικρη γελαγεε-

age.png

Α καλα! Ετσι ακριβως θα συμφωνησω με τα κοριτσια! Αφου εσυ δεν κανεις, ας ερχεται εναλαξ πεθερα και κουνιαδα να τα κανουν ολα!

Καλα εδω εγω που ειναι 5 μηνων το μωρο παλι δεν προλαβαινω! Δεν ξερω πως περναει ο χρονος!

Τρεχω, μια πλυντηρια,μια πιατα, μια μπιμπερο, μια καθαρισμα!

οχι εσυ που εχεις και ενα νινι 21 μηνων να τρεχει και ενα νινι στην κοιλια!

Και οπως ειπε η κοπελα πριν δεν θυμαμαι το ονομα, καθε μια εχει τη δικη της τρελα! Πχ εγω σιχαινομαι τα παραθυρα και τα παντζουρια! Ειδικα τωρα το χειμωνα....ουουυυυυυυυυυυυυυυυυ δνε τα κανω!

Ενω το μπανιιο και η κουζινα θελω να ειναι τζιτζι!:D

και με το που λεει κατι ο αντρας σου, να τον παιρνεις απο το χερακι και με υφος "ειμαι πολυυυυ κουρασμενηηηηη" , θα γερνεις και λιγο θηλυκα οχι σαν πτωμα στον ωμο του και θα λες :αααχχχ μπορεις λιγο να το κανεις εσυυυυυ???

Σαν την μανταμ σου-σου ...εννοειται οτι θα φορας και σατεν ρομπιτσα με φτερα γυρω γυρω...μη σου πω και πασουμι με φουντιτσα

άμα έχει κάποια τη δύναμη να φοράει όλα αυτά και να μιλάει τόσο όμορφα ενώ τα κάνει όλα μόνη τότε είναι σουπεργούμαν και τις φτάνει χρόνος και να βρεί γκόμενο, δεν την φοβάμαι :lol:

Συμφωνώ με τον pk33, επιτέλους κι ένας άντρας εδώ μέσα, αλλά καμμιά δεν τον ακούει.

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...