Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δεν αντέχω...

dinoula

Recommended Posts

Επίσης, είναι δύσκολο ίσως να πείσεις έναν μπαμπά που έχει ως σημαντική αξία την καθαριότητα του σπιτιού ότι ο χρόνος που περνάτε τώρα με το παιδί σας θα φανεί αργότερα. Σε γενικές γραμμές φαίνεται ένα παιδί που έχουν ασχοληθεί μαζί του και ένα που δεν...

Για το δικό μου άντρα δεν ήταν δύσκολο να πειστεί γιατί ήξερε ότι και πριν κάνουμε παιδιά το θέμα ανάπτυξη του παιδιού το είχα ψάξει λόγω σπουδών. Και έβλεπε στην πράξη ότι υπήρχε κάποια διαφορά με το να ασχολείται ο γονιός με το παιδί και πόσο. Επίσης φαίνεται σε κάθε ευκαιρία που πηγαίνουμε πολυήμερες διακοπές με τα παιδιά τι συμβαίνει όταν περνάμε περισσότερο χρόνο μαζί τους και γιατί η καθημερινή μας ενασχόληση έχει σημασία. Λύνεται η γλώσσα και η αντίληψή τους μαζί μας και όχι από όπως και αν περνάνε το χρόνο τους μακριά από εμάς.

Οι περισσότεροι σύγχρονοι μπαμπάδες τα έχουν αναγνωρίσει όλα αυτά, σε κάποιο βαθμό και τουλάχιστον προσπαθούν να απασχολούν τα παιδιά δημιουργικά, είτε για να ξεκουράσουν τη μητέρα, είτε για να την απελευθερώσουν να κάνει δουλίτσες (αν βλέπουν το ρόλο της έτσι).

Για παράδειγμα, στη γειτονιά μου αρκετά συχνά παρατηρώ ότι το απόγευμα, αρκετοί μπαμπάδες βγάζουν τα παιδιά βόλτα στην παιδική χαρά, όχι οι μαμάδες. Ενώ η μαμά προφανώς είναι σπίτι. Και τέλος πάντων, στις παρέες μας οι μπαμπάδες βοηθάνε αρκετά, εκτός από κάποιους λιγους που πραγματικά κάνουν σπουδαία πράγματα επαγγελματικά και βοηθάνε την οικογένειά τους με άλλο τρόπο, οπότε και πάλι λέω στη γυναίκα: Μη μιλάς καθόλου! Αφού μπορείτε να πάρετε κανα-δυο γυναίκες να βοηθάνε...

Οπότε, αν μιλάμε για τους άλλους, τους λίγους άκρως παραδοσιακούς στο ρόλο τους, οι οποίοι εφόσον έχουν απαιτήσεις από τη γυναίκα να έχει τέλειο σπίτι και παιδιά, είναι άψογοι στον παραδοσιακό ρόλο του κουβαλητή και παρέχουν και του πουλιού το γάλα (επομένως και βοήθεια για τη γυναίκα - δουλειές - διακοπές) γιατί και εκείνη δικαιούται διακοπές - σαββατοκύριακα, αν θεωρήσουμε το σπίτι-παιδιά ως το έργο της. Στις μέρες μας όμως αυτό γίνεται όλο και πιο σπάνιο και το ζευγάρι συνεργάζεται ώστε να είναι η ζωή όσο γίνεται ευχάριστη για όλους.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 89
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

τι μου θυμισες βρε κοπελα μου!

η μαμα μου παντα τη θυμαμαι να καθαριζει!παντα ολα ηταν πεντακαθαρα!και δουλευε κιολας!ουτε μια τοση δα σκονη ουτε ενα μικρο σκουπιδακι ουτε ενα απλυτο ποτηρι!!τα παντα ηταν ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ!και συγιρισμενα!

ποτε δε θυμαμαι τη μαμα μου να παιζει ενα παιχνιδι μαζι μου

ποτε δε θυμαμαι τη μαμα μου να μας γαργαλαει,κυνηγαει,να γελαει μαζι μας

θυμαμαι μια μαμα με ενα σφουγγαροπανο,να φωναζει μη εδω και μη εκει.

μη πατατε εδω μη λερωνετε εκει φυγετε απο δω καθαριζω,σφουγγαριζω κανετε πατημασιες και αλλα τετοια!

η μονη στιγμη που ασχολιοταν μαζι μου ηταν σττο διαβασμα!ουτε μια εικονα δεν εχω μαζι της σε αλλη στιγμη!!

και η μαμα μου δε ζει πια.και το κενο ειναι τεραστιο.μακαρι να ειχα ενα σπιτι που δεν ελαμπε απο ντετολ αλλα και μια ΜΑΜΑ

αυτό ακριβώς...

Βρε παιδιά αυτό με το σπίτι στην εντέλεια πως μπορεί να γίνει αν το σπίτι κατοικείται και χρησιμοποιείται?

Στην εντέλεια το έχω μόνο σε γιορτές και για να συμβεί αυτό είμαι συνέχεια, συνέχεια όμως, στο πόδι......ε αυτό καθημερινά είναι αδύνατον να γίνει....ο νεροχύτης π.χ. κι όλη μέρα να είσαι από πάνω ποτέ δεν είναι άδειος....γιατί χρησιμοποιείται....μέχρι να τελειώσει το ένα πλυντήριο μαζεύει αυτός κι άλλα....κάποιος θα πεινάσει, κάποιος θα διψάσει.....κ.λ.π.

Ασιδέρωτα όλο και θα υπάρχουν.......βάζουμε τόσα πλυντήρια και δε γίνεται να σιδερώνονται όλα όταν τα μαζεύεις...

Ένα βιβλίο θα μείνει στον καναπέ, γιατί θα το ξαναπιάσεις σε λίγο....ένα παιχνίδι παραπέρα....

Τώρα αν καθαρίζεις το πρωί και οι άλλοι δεν πίνουν ούτε νερό για να μη λερώσουν ποτήρι γίνεται......

Πάντως μου έλεγε η αδερφή μου για μια γνωστή της που το σπίτι της λάμπει κυριολεκτικά ότι κάποτε που πήγε και φιλοξενήθηκε σπίτι της για λίγες μέρες (μένει σε άλλη πόλη) τα είδε όλα!!!!!!

Το διατηρούσε πεντακάθαρο γιατί ούτε να ανασάνεις δεν μπορούσες εκεί μέσα..όχι να ζήσεις....και τα παιδιά της ούτε να πάιξουν ούτε τίποτα......κάθονταν σαν κούκλες....μη το ένα, μη το άλλο......χάλια!!(όταν όμως πήγαν στο σπίτι της αδερφής μου ξεσάλωσαν και δεν μπορείτε να φανταστείτε τι ζημιές τις έκαναν...γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις άλλοι πληρώνουν τα σπασμένα της μαμάς)

Αυτό μου θύμισε τώρα τη συμβουλή μιας φίλης κάποτε... είχα μόλις χάσει τη δουλειά μου...-πρόσεξε τώρα, μου είπε, να μη γίνεις σαν κι αυτές τις υστερικές με το ξεσκονόπανο όλη μέρα που βγάζουν όλα τους τα ψυχολογικά στην καθαριότητα (τάχα) γιατί τους φταίνε άλλα...νομίζουν ότι θα κρατήσουν τη ζωή τους σε τάξη αν όλα είναι στη θέση τους, αλλά η ζωή τους είναι μπάχαλο κι απλώς ξεγελιούνται ότι ακόμα έχουν τον έλεγχο κυνηγώντας το γραμμάριο της σκόνης που έπεσε στο άσπιλο πατζούρι τους ...

Κορίτσια και εμένα η μανα μου δούλευε και δουλεύει,αλλά μια κυριακή την βλέπαμε και παίζαμε μαζί της. Το θέμα δεν είναι αν είμαι νοικοκυρά σαν κάποιες κοπέλες από εδώ, αλλά η άδικη επίθεση και η σύγκριση με άλλες νοικοκυρές. Π.χ. ο αδερφός μου, δουλεύουν και οι δύο και το σπίτι το καθαρίζουν μαζί γιατί όπως λέει θέλω να περνάω χρόνο με την γυναίκα μου, κάτι που δεν έκανα με την μαμα.

Ντινουλα μια χαρα νοικουρα εισαι. τοσα χρονια που εισαι παντρεμενη και με το μωρο, ποιος μαγειρευει, ποιος σκουπιζει, ποιος πλενει και απλωνει, ποιος καταρτιζει τη λιστα του μαρκετ και της λαικης, ποιος ξερει ακριβως τις αναγκες του σπιτιου και ολων των κατοικων του; Μαλλον εσυ. Αρα μια χαρα νοικοκυρα εισαι και ξερεις και δουλειες να κανεις και απο ολα.

Το οτι η μικρη σου εχει απαιτησεις σε παιχνιδι, σε βολτα σε εξερευνηση, παιρνει ολα τα παιχνιδια της και τα σκορπαει σε ολο το σπιτι δεν σε καθιστα κακη νοικοκυρα, ποσω μαλλον που εισαι εγκυος και δεν επιτρεπεται και στην τελικη να σκυβεις ολη την ωρα να μαζευεις, να σηκωνεις βαρος κτλ. Ολα αυτα πρεπει να καταλαβει ο αντρας σου και να σε βοηθαει.

Η κουνιαδα σου ειναι ανυπαντρη; μηπως το κακο ξεκιναει απο εκει και ειδικα που ειχατε το θρασος να κανετε και δευτερο παιδι ενω αυτην ακομα τιποτα και γιαυτο εχετε αυτα τα προβληματα;

Διαφημίσεις

Γεία σας κορίτσια, γράφω γιατί άλλο δεν αντέχω.

Είμαι πολύ κακή νοικοκυρά, με τα λεγόμενα του αντρά μου. Το θέμα είναι πως έχω ένα ζουζούνι 21 μηνών και είμαι έγκυος στο δεύτερο.Προσπαθώ να τα κάνω όλα μόνη μου και τα κάνω γιατί δεν έχω βοήθεια(η μαμά μου προσφέρεται αλλά ο κύριος δεν θέλει). Και το καλύτερο? με συγκρίνει με την μάνα του και την αδερφή του που είναι οι τέλειες νοικοκυρές (φίδια). Δεν ξέρω τι να κάνω...Κλαίω από τα νεύρα μου...

Εισαι εγκυος. Εκμεταλλευσου το. Πατα ενα πονακι και απαιτησε να σε βοηθησει η μητερα σου (αν μπορει βεβαια). Σε περιπτωση που αρνηθει μπαινει ο ιδιος στην θεση του βοηθου σου οποτε .. τι θα διαλεξει αραγε.

Οσο γι αυτα περι νοικοκυροσυνης, μπαινακης -βγαινακης καλη μου αν θες να επιβιώσεις.

Του λες στην μουρη οτι σε ενοχλει να το λεει αυτο και πατας μια κριση υστεριας.

Ακους εκει...:evil:

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Καλημέρα Dinoula μου!

Βάση της πρώτης σου δημοσίευσης (δεν έκατσα να διαβάσω τις υπόλοιπες),για 'μένα η συμπεριφορά του είναι α-πα-ρά-δε-κτη!!!

Όταν μπαίνει ανάμεσα στη σχέση το μέτρο σύγκρισης,για 'μένα έρχεται το τέλος...

Εσύ μην ταράζεσαι..Είναι το τελευταίο που χρειάζεται στην κατάστασή σου!

Αν είναι τόσο απογοητευμένος απ' το νοικοκυριό σου,ας πάει στη μαμά του που τόσο τη θαυμάζει για το νοικοκυριό της κι ας του κάνει εκείνη παιδιά.

Έλεος δηλαδή!:@

<<Απ' ό,τι ζήτησα & απ' ό,τι θα ζητήσω,μέσα μου για πάντα θα σ' έχω σαν ένα μικρό φυλαχτό!..>>

Αχ Dinoula Μου εγω είμαι απο τις αλλές εκείνες τις υστερικές που υποτίθεται οτι πρέπιε το σπίτι μας να είναι εξώφυλλο περιοδικού και ετσι και το ριχτάρι έχει ξεμυτίσει έστω και ενα κροσσι του μου γίνονται εμένα τα νεύρα κροσσια ξέρεις λοιπόν τι με στεναχωρεία αφάνταστα το κοριτσάκι μου που με κοιτάει ολο παράπονο και με ρωτάει " Μαμά τελείωσες ?Θα κάτσουμε λιγάκια αγκαλίτσα μαζι?" και τότε σκέφτομαι και αν το βρακάκι σιδερωθεί μονο απο εξω και οχι και μέσα και εξω και αν το πλυντήριο μπεί αργότερα και το σπίτι έχει λίγο σκόνη αλλά εγω έχω παρει αγκαλίτσα το κοριτσάκι μου δεν θα είναι καλύτερα .Ε τοτε συνερχομαι λίγο τα ρίχνω λίγο στον κόκκορα μεχρι να πέσουν ολοι για ύπνο και εγω να κάνω το φάντσμα της καθαριότητας για να πάω την αλλη μερα στην δουλειά χωρίς να ευχαριστιέμαι τίποτα και μες τα νεύρα.Λοιπόν καλύτερα λίγο σκόνη στο σπιτι και πολύ αγάπη στην καρδιά αυτό πες του αντρούλη σου και οταν λειπει απο το σπίτι φέρε και την μαμάκα σου να βοηθήσει λίγο και κάτσε πάιξε με το παίδακι σου μέχρι να ερθει το αλλο.:wink:

Καλημέρα Dinoula μου!

Βάση της πρώτης σου δημοσίευσης (δεν έκατσα να διαβάσω τις υπόλοιπες),για 'μένα η συμπεριφορά του είναι α-πα-ρά-δε-κτη!!!

Όταν μπαίνει ανάμεσα στη σχέση το μέτρο σύγκρισης,για 'μένα έρχεται το τέλος...

Εσύ μην ταράζεσαι..Είναι το τελευταίο που χρειάζεται στην κατάστασή σου!

Αν είναι τόσο απογοητευμένος απ' το νοικοκυριό σου,ας πάει στη μαμά του που τόσο τη θαυμάζει για το νοικοκυριό της κι ας του κάνει εκείνη παιδιά.

Έλεος δηλαδή!:@

Ε ναι συμφωνω σε ολα .

Δηλαδη σιγα μην κατσεις να παρακαλεσεις κιολας .Δηλαδη ελεος τοτε . Αμα εισαι εσυ κακια νοικοκυρα εγω δεν λεγομαι καν νοικοκυρα , ουτε να μαγειρευω 3ερω , ουτε να καθαριζω καλα (το κανω απο αναγκη και αναγκαζω και τον αντρα μου να τα κανει μαζι μου ) , τα μπαλκονια ειχαμε 1,5 χρονο να τα καθαρισουμε εντα3ει δεν ειμαι καμια δουλαρα για να ειμαι υποχρεωμενη εγω να κανω τελεια αυτες τις δουλειες . Οταν παντρευτεικαμε ο αντρας μου ηξεερε περισσοτερα απο μενα , και μεχρι τωρα εκεινος μαγειρευει για τον εαυτο του αυτα που του αρεσουνε . Του ειναι αδιαφορο αμα 3ερω να σφουγγαριζω ή να 3εσκονιζω , ισα ισα τα βλεπει ολα τελεια , και οταν του ζητηθει κανουμε μαζι γενικες κτλ .

Θα τολμουσε να με συγκρινει εστω ακομα καιμε τη δικη μου μητερα για οποιαδηποτε θεμα , την επομενη φορα που θα το 3ανακανε θα ητανε και το τελος στο γαμο μας , ειμαι τοσο καθετη σε τετοια και πολυ πολυ εγωιστρια για να ανεχτω τετοιες συμπεριφορες .

Ο κυριος (ο δικος σου ) εννοειτε δεν σε συμβουλευω να χωρισεις προς Θεου , χρειαζεται μια γερη αφυπνιση , ουτε συζητησεις , ουτε κουβεντες , ουτε διαπραγματευσεις , σιγα μην τον παρακαλεσεις κιολας καλε , ελεος που ζουμε ?

Οταν σου 3αναπει για το ποσο τελειες νοικοκυρες ειναι οι αλλες , πεστου να πατε να φατε εκει σιγουρα σαββατο κυριακη γιατι και σε σενα αρεσει παρα πολυ η μαγειρικη της μητερας του ή να ερθει σπιτι σας να σασ μαγειρεψει εκεινη ταχα για να δεις εσυ . Αμα πει για καθαριοτητα πεστου οτι ο δρομος ανοιχτος και τα σκυλια δεμενα , ειτε για να παει να μεινει μαζι τους και να απολαμβανει ενα καθαρο σπιτι , ειτε να ερθει η μητερα του σπιτι σας να σας το καθαρισει , ειτε να το κανει μονος του , αμα δεν δεχτει κατι απο ολα αυτα τοτε πεστου να βγαλει το σκασμο (με αυτα τα λογια ) και εφοσον διαλε3ε να μεινει στο δικο σας σπιτι με σενα νοικοκυρα να μαθει να εκτιμα το δικο σου καθαρισμα και να του αρσει το δικο σου αλλιωτικα αντιος και μαλιστα απαιτησε να αναλαβει 1-2 δουλειες , οπως κουζινα ή σκουπισμα και να τις κανει παντα εκεινος (Αααα και τα σκουπιδια καθε μερα ) , αμα δεν τα κανει τοτε θα μπορουσε να επιστρεψει στην μανουλιστικη θαλπωρη του και οταν συνιδιτοποιησει οτι δεν συγκατικει με τη μαμακα του αλλα συζει με τη γυναικα του στο δικο του σπιτι οπου και εκεινος βρωμιζει τοτε θα μπορεσει να 3αναγυρισει . Αληθεια βρε κοπελα μου καθεσε και χαλιεσε ??? δει3του λιγο οτι δεν σε πολυνοιαζει αμα φυγει και πιστεψε με θα γινει σκυλακι , εεεε αντιθετη ψυχολογια σε πολλους ανθρωπους πιανει.

QRyOp2.png

• 1 month later...

Ο δικος μου στηνφαση της σχεση μας προσπαθουσε να μου κανει κουμαντο σε διαφορα θεματα νοικοκυριου,καθε 15 την καθαριστρια,οχι πλυντηριο πιατων και αλλα τετοια αυταρχικα.Μετα απο 6 χρονια καταπιεσης του ειπα οτι αφου δεν εκτιμαει τον κοπο μου για να τα εχει ολα τελεια να πληρωνει την καθαριστρια καθε βδομαδα αυτος αφου εγω δεν ανταμειβωμαι!Το εκανε χωρις αντιρρησεις γιατι καταλαβε οτι το κοροιδο(εγω) ξυπνησε!

Διαφημίσεις

• 4 εβδομάδες μετά...

καλα τι να πω κι εγω που απο "νοικοκυριο" δε σκαμπαζω μια. εκτος απο μαγειρεμα που μ αρεσει ολα τ αλλα τα κανω αναγκαστικα, το προβλημα μου ομως ειναι οτι ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΩ να κανω σχεδον τιποτα. ειδικα τωρα που δεν εχω και βοηθεια με τα μικρα -η πεθερα μου εκανε μια επεμβαση στο χερι και δε μπορει να τα κραταει- δεν προλαβαινω ουτε τουαλεττα να παω, μπανιο κανω το βραδυ που τα βαζω για υπνο. και το σπιτι μονιμως αχουρι, το μαζευω το καθαριζω και σε 5 λεπτα ειναι παλι χαλια. μενουμε και πανω σε κεντρικο δρομο με πολυ κινηση και καταλαβαινεται τι γινεται απ τη σκονη μολις ανοιγω.

κι εχω μια απορια ρε παιδι μου πως καποιες γυναικες που εχουν πολυ μικρα παιδακια και τα εχουν στο σπιτι ολη μερα ποτε προλαβαινουν και κανουν τις δουλειες του σπιτιου και μαλιστα το σπιτι ειναι παντα στην εντελεια, ποτε παιζουν με τα παιδια, ποτε θηλαζουν/ταιζουν/αλλαζουν/κανουν μπανιο τα μικρα, ποτε ασχολουνται με τον αντρα τους, και φυσικα ποτε ασχολουνται με τον εαυτο τους και ειναι παντα κοκκετες? και ειδικα οσες δουλευουν κιολας 8-10 ωρες ποτε τα κανουν αυτα? ή απλα δεν αφηνουν κανεναν ν ανασανει μεσ στο σπιτι? παμε σε σπιτια με τον αντρα μου και μου λεει "ειδες οι αλλες πως τα εχουν εσυ γιατι δεν προλαβαινεις?" εκει βεβαια ριχνουμε εναν τσακωμο.

στην πρωτη εγκυμοσυνη δε με αφηνε να κανω τιποτα τα εκανε ολα αυτος, στη δευτερη δε με αφηνε αλλα οταν του ελεγα να κανει κατι το οποιο δε με αφηνε περιμενα......... τωρα που βλεπει ποσο κουραζομαι με το θηλασμο και τη μικρη που δε σταματαει καθολου κατι ψιλοκανει.

θεματοθετρια πες στον αντρα σου αν θελει σπιτι να λαμπει να πιασει το ξεσκονοπανο και το αζαξ και να το κανιε αυτος. επισης να μεζευει τα παντα απο κατω γιατι εσυ δεν πρεπει να σκυβεις.

κι αν η μαμα σου θελει να σε βοηθαει να ερχεται αυτος τι προβλημα εχει? δουλα σε θελει?

*να σας πω περιστατικο για τη νοικοκυροσυνη της πεθερας μου, που κατηγορει εμενα, λοιπον η μικρη εδω και καιρο κοιμοταν στο δωματιο που ειχαμε εφεδρικοκαι το δικο της δωματιο ειχε καταντησει παιδοτοπος συν οτι ειχα κατεβασει ολα τα δικα της ρουχα για να βρω για το μπεμπη και τα υπολοιπα δε μπορουσα μονη μου να τα νεβασω και κλασσικα περιμενα ποτε θα το κανει ο αντρας μου. πηραμε λοιπον δικο της κρεβατι και γραφειο για το δωματιο της, κια μας τα εφεραν εντελως απροειδοποιητα, τα αφησαν λοιπον στο διαδρομο και θα τα βαζαμε εμεις μεσα. ερχεται λοιπον η πεθερα μου φουριοζα να το φτιαξει αυτη, βγαζει οοοοολα τα πραγματα στο μπαλκονι - που ηταν απλυτο εκεινη τη μερα- και μου ζηταγε σκουπα και ξεσκονοπανα. εγω να εχω μεινει καγκελο με το μπεμπη στο βυζι και να προσπαθω να μαζεψω τα πραγματα που μου πεταξε εξω κι ο αντρας μου που μολις ειχε ερθει απ τη δουλεια της φωναζε να τ αφησει για μετα.

και αλλες φορες πχ οταν γεννησα γυρισα και βρηκα οντως το σπιτι στην τριχα. και το μυστικο της επιτυχιας της: πεταξε ποσα πραγματα χωρις να με ρωτησει, μετεφερε σχεδον ολα τα παιχνιδια της μικρης διπλα στο σπιτι του κουνιαδου μου, και καμποσα αλλα πραγματα τα εβαλε σε σημεια που ακομα δεν εχω βρει.

εγω πιστευω οτι αν θελεις τα προλαβαινεις ολα.εγω τουλαχιστον και το σπιτι μου ειχα και εχω στην εντελεια και χρονο εχω για τα παιδια μου αλλα και τον αντρα μου.βεβαια εγω δεν δουλευω.αλλα πιστευω οτι ολα ειναι θεμα τακτικης.εγω οταν κανω κατι εκεινη την ωρα το μαζευω και δεν το παραταω εκει πχ ρουχα η απλυτα πιατα.ετσι εχω μαθει και τα παιδια μου οταν παιζουν μετα να μαζευουν τα παιχνιδια τους.να παιζουν μονο στο δωματιο τους ή αν παιζουν στο σαλονι να φερνουν ενα εστω δυο παιχνιδια και μετα να τα μαζευουν τα εχω μαθει απο πολυ μικρα οτι δεν πειραζουμε τα πραγματα της μαμας και ετσι εχουν συνηθησει.ο αντρας μου παντα επειδη και αυτος δεν μπορει να ειναι ο χωρος που ζει ακαταστατος με βοηθαει(μπαινει για μπανιο και δεν καταλαβαινεις οτι εκανε μπανιο)ολα ειναι στην τριχα μαζευει τα ρουχα αν δει κατι πεταμενο θα το μαζεψει εκεινη την στιγμη.επισης εγω κανω το αλλο.ξυπναω το πρωι,αφου παω τη μικρη σχολειο,το πρωτο πραγμα που κανω ειναι να βαλω το φαγητο στη φωτια,οσο το φαγητο γινεται κανω τις καθημερινες δουλειες οι οποιες ειναι πρωτα συμαζεμα μετα σκουπισμα σφουγγαρισμα ξεσκονισμα.αυτες καθε μερα.και μετα ολη μερα απλα μαζευω αυτα που κανουμε στη διαρκεια της ημερας.μερα παρα μερα κανω τα μπανια (εχω 2)ανα 3 μερες αλλαζω σεντονια μια φορα την εβδομαδα τζαμια και καθε 10 μερες παντζουρια.ετσι μοιραζω τις δουλειες και δεν μου φαινονται βουνο.οποτε αφου εχω τακτοποιησει ολες τις δουλειες μου εχω χρονο το απογευμα να παιξω με τα παιδια μου και το βραδυ μετα τις 9 που θα κοιμηθουν να κατσω με τον αντρουλη μου στο καθαρο μας σπιτι:lol:ελπιζω να βοηθησα!!

Twh6p3.png

WWMCp3.png

εγω πιστευω οτι αν θελεις τα προλαβαινεις ολα.εγω τουλαχιστον και το σπιτι μου ειχα και εχω στην εντελεια και χρονο εχω για τα παιδια μου αλλα και τον αντρα μου.βεβαια εγω δεν δουλευω.αλλα πιστευω οτι ολα ειναι θεμα τακτικης.εγω οταν κανω κατι εκεινη την ωρα το μαζευω και δεν το παραταω εκει πχ ρουχα η απλυτα πιατα.ετσι εχω μαθει και τα παιδια μου οταν παιζουν μετα να μαζευουν τα παιχνιδια τους.να παιζουν μονο στο δωματιο τους ή αν παιζουν στο σαλονι να φερνουν ενα εστω δυο παιχνιδια και μετα να τα μαζευουν τα εχω μαθει απο πολυ μικρα οτι δεν πειραζουμε τα πραγματα της μαμας και ετσι εχουν συνηθησει.ο αντρας μου παντα επειδη και αυτος δεν μπορει να ειναι ο χωρος που ζει ακαταστατος με βοηθαει(μπαινει για μπανιο και δεν καταλαβαινεις οτι εκανε μπανιο)ολα ειναι στην τριχα μαζευει τα ρουχα αν δει κατι πεταμενο θα το μαζεψει εκεινη την στιγμη.επισης εγω κανω το αλλο.ξυπναω το πρωι,αφου παω τη μικρη σχολειο,το πρωτο πραγμα που κανω ειναι να βαλω το φαγητο στη φωτια,οσο το φαγητο γινεται κανω τις καθημερινες δουλειες οι οποιες ειναι πρωτα συμαζεμα μετα σκουπισμα σφουγγαρισμα ξεσκονισμα.αυτες καθε μερα.και μετα ολη μερα απλα μαζευω αυτα που κανουμε στη διαρκεια της ημερας.μερα παρα μερα κανω τα μπανια (εχω 2)ανα 3 μερες αλλαζω σεντονια μια φορα την εβδομαδα τζαμια και καθε 10 μερες παντζουρια.ετσι μοιραζω τις δουλειες και δεν μου φαινονται βουνο.οποτε αφου εχω τακτοποιησει ολες τις δουλειες μου εχω χρονο το απογευμα να παιξω με τα παιδια μου και το βραδυ μετα τις 9 που θα κοιμηθουν να κατσω με τον αντρουλη μου στο καθαρο μας σπιτι:lol:ελπιζω να βοηθησα!!

Καλά τα λές βρε κορίτσι μου αλλά εσύ δεν δουλεύειες. τις δουλείς όπως περιγάφεις τις κάνεις το πρωί που λείπουν τα παιδιά και το απογεύμα που έχεις χρόνο κάθεσαι μαζί τους .εμείς που γυρνάμε μετα τις 4 και κάποιες μέρες την εβδομάδα που είμαστε και νύχτα πες μου πότε να τα κάνω ολα αυτά που λές? γιατι διάθεση έχω αλλά χρόνο δεν έχω.το αογεύμα κάθομαι με τον μικρό αλλά το σπίτι πάει πίσω.

tnDpp3.png

77l3p3.png

ελενη μην συγκρινεις το δικο σου χρονο με το χρονο μιας εργαζομενης μητερας. οι δουλειες απο μονες τους δεν τελειωνουν ποτε αλλα για σκεψου να λειπεις απο το σπιτι μεχρι το απογευμα...εκει ποτε θα τα κανεις ολα αυτα που περιγραφεις?

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

τον τελευταιο μηνα εχει ξεκινησει η μικρη σχολειο και τον μικρο τον εχω σπιτι πριν τα ειχα και τα δυο σπιτι.εγω μιλαω για τις μανουλες που δεν δουλέυουν και οχι γι'αυτες που δουλευουν.εγω παντα εκανα τις δουλειες μου ενω ειχα τα παιδια σπιτι.εννοειται οτι ο χρονος ο δικος μου δεν συγκρινεται με τον χρονο μιας εργαζομενης γι'αυτο αλλωστε και το διευκρινησα.ουτε ειχα προθεση να συγκρινω ζωες,χρονους η οτιδηποτε αλλο.να βοηθησω ηθελα για να πω και σε αλλες μανουλες πως μπορουνε να βρουνε χρονο,επειδη εχω φιλες που δεν δουλευουνε και επειδη εχουν μωρα μου λενε οτι δεν προλαβαινουνε.

Twh6p3.png

WWMCp3.png

Διαφημίσεις

τον τελευταιο μηνα εχει ξεκινησει η μικρη σχολειο και τον μικρο τον εχω σπιτι πριν τα ειχα και τα δυο σπιτι.εγω μιλαω για τις μανουλες που δεν δουλέυουν και οχι γι'αυτες που δουλευουν.εγω παντα εκανα τις δουλειες μου ενω ειχα τα παιδια σπιτι.εννοειται οτι ο χρονος ο δικος μου δεν συγκρινεται με τον χρονο μιας εργαζομενης γι'αυτο αλλωστε και το διευκρινησα.ουτε ειχα προθεση να συγκρινω ζωες,χρονους η οτιδηποτε αλλο.να βοηθησω ηθελα για να πω και σε αλλες μανουλες πως μπορουνε να βρουνε χρονο,επειδη εχω φιλες που δεν δουλευουνε και επειδη εχουν μωρα μου λενε οτι δεν προλαβαινουνε.

δεν σου είπαμε τίποτα.εάν μια μανούλα δεν δουεύει όπως λές για τις φίλες σου και δεν προλαβαίνουν να κάνουν έστω τα βασικά τότε τι να πώ για εμάς.

tnDpp3.png

77l3p3.png

να σας πω κι εγω κατι? ειμαι μια πρωην ΤΡΕΛΛΑΜΕΝΗ με τις δουλειες του σπιτιου, που τα εκανα ολα απο 2 και 3 φορες για να ευχαριστηθω καθαριοτητα......λογω μιας σοβαρης παθησης που οι πιο πολλες ξερετε αναγκαστηκα ενα χρονο ολοκληρο να μη μπορω ουτε καν να κανω τον εαυτο μου μονη μου ενα μπανιο- και στα νοσοκομεια που μπηκα-βγηκα με πονο ειδα οτι ενα σωρο νεες κοπελες ηταν με αυτοανοσα και αλλες νοσους (με πμ ευχαριστως να πω λεπτομερειες) και το μονο κοινο που ειχαμε ολες ηταν βληματοβιες πεθερες και μανια καθαριοτητας........τι θελω να πω.........

ΜΗΝ ΤΡΕΛΛΑΙΝΕΣΤΕ......... το σπιτι ειναι για να μας εξυπηρετει, οχι για να το υπηρετουμε, οσο και να τα γλειφετε θα ξαναγινουν με μαθηματικη ακριβεια χαλια και το ξερετε, μη χαλιεστε και μην το κανετε κι αυτο αγχος- αρκετα εχουμε!!!

Λιγα λιγα, σιγα σιγα, ηρεμα, ας μεινει και κατι για την αλλη μερα, δε χαθηκε ο κοσμος, και οπως λεει και η μανα μου

"Οποιος παρεξηγει μωρομανα για την καθαριοτηρα, ειναι ζωον!"

Eγώ πάλι πιστεύω ότι είναι στον...άνθρωπο!! Σίγουρα όσες μανούλες εργάζονται έχουν ένα πολύ μεγαλύτερο φορτίο αλλά πέρα από αυτό νομίζω ότι είτε δουλεύεις, είτε δεν δουλεύεις αν είσαι τακτικός βρίσκεις τον χρόνο να τα κάνεις ολα!

Και μένα η μαμά μου και δούλευε και πάντα το σπίτι ήταν στην εντέλεια! Και δεν μπορώ να πω ότι μου έλειψε επίσης ως μαμά ή ότι δεν παίζαμε! Εγώ πάλι...καμία σχέση!!! Τώρα δεν δουλεύω, έχω΄ένα παιδάκι και είμαι έγγυος στο δεύτερο και πάντα μα πάντα προτιμώ να χαλαρώνω στο καναπέ, να παίζω με την μικρή μου, να πηγαίνουμε βόλτες, να χαζολογάμε στα μαγαζιά, να σερφάρω στο ίντερνετ ...από το να κάνω δουλειές!!! Δεν το έχω.... και το έχω πάρει απόφαση! :-) Ναι μου αρέσει πάααρα πολύ να είναι τακτικό το σπίτι, πραγματικά όταν έρχεται η γυναίκα κάθε 15μερο το απολαμβάνω και πάντα υπόσχομαι στον εαυτό μου ότι θα προσπαθήσω να το κρατήσω έτσι...αλλά ποτέ δεν τα καταφέρνω! Μετά από 3-4 μέρες γίνεται πάλι.....:oops::oops:

Ελένη μου χωρίς παρεξήγηση, άλλο δουλεύω, άλλο δεν δουλεύω. Δεν υπάρχει καμμιά σύγκριση, μα καμμία.

Ούτε στη σφαίρα της φαντασίας!

Οπως άλλο 1 παιδί, άλλο 1 παιδί και έγγυος και άλλο παραπάνω παιδιά μέσα κι έξω από την κοιλιά.

Εγώ είμαι έγγυος και σκέφτομαι ότι όποτε θέλω κάνω δουλειές, όποτε θέλω δεν κάνω. 2 είμαστε.

Κοιτάω και την πάρτυ μου εφόσον δουλεύω.

Μπορεί να μη φέρνω τώρα χρήματα στο σπίτι αλλά μελλοντικά θα έχει μια στρωμένη δουλειά το παιδί μας ή τουλάχιστο και την επιλογή αυτή.

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

και ξαναλεω οτι δεν συγκρινα μαλιστα διευκρινησα βεβαια εγω δεν δουλευω.επισης δεν καταλαβα αυτο που ειπες dimmi Μπορεί να μη φέρνω τώρα χρήματα στο σπίτι αλλά μελλοντικά θα έχει μια στρωμένη δουλειά το παιδί μας ή τουλάχιστο και την επιλογή αυτή. εχει να κανει με το οτι δουλευεις αυτο???δηλαδη οι μανουλες που δεν δουλευουν τα παιδια τους δεν θα δουλευουν??ειλικρινα δεν το καταλαβα αλλα τεσπα!!:roll:

Twh6p3.png

WWMCp3.png

και ξαναλεω οτι δεν συγκρινα μαλιστα διευκρινησα βεβαια εγω δεν δουλευω.επισης δεν καταλαβα αυτο που ειπες dimmi Μπορεί να μη φέρνω τώρα χρήματα στο σπίτι αλλά μελλοντικά θα έχει μια στρωμένη δουλειά το παιδί μας ή τουλάχιστο και την επιλογή αυτή. εχει να κανει με το οτι δουλευεις αυτο???δηλαδη οι μανουλες που δεν δουλευουν τα παιδια τους δεν θα δουλευουν??ειλικρινα δεν το καταλαβα αλλα τεσπα!!:roll:

Λέω ότι δεν δουλεύουν όλες οι γυναίκες/μαμάδες φέρνοντας χρήματα στο σπίτι. Παρόλαυτα δεν οφείλουν επειδή δεν συμμετέχουν στα έξοδα της οικογένειας να γίνουν δούλες. Αυτό λέω.

Αλλά και να μη δούλευαν καθόλου πάλι το ίδιο θα έλεγα.

Καθένας με τις επιλογές του ;)

Διευκρίνισες ότι δεν δουλεύεις αλλά δεν φαίνεσαι διατεθιμένη να σεβαστείς όσες δουλεύουν.

Συνέκρινες από την στιγμή που είπες ότι εσύ τα είχες όλα στην εντέλεια και ότι όταν κανείς θέλει τα προλαβαίνει όλα. Και σου είπα μη συγκρίνεις τα ανόμοια. Αλλο δουλεύω άλλο δεν.

ελενη μην συγκρινεις το δικο σου χρονο με το χρονο μιας εργαζομενης μητερας. οι δουλειες απο μονες τους δεν τελειωνουν ποτε αλλα για σκεψου να λειπεις απο το σπιτι μεχρι το απογευμα...εκει ποτε θα τα κανεις ολα αυτα που περιγραφεις?
αυτό ακριβώς. ή και να μη σε βλέπει το σπίτι καθόλου εννίοτε! Και χωρίς παιδιά δεν προλαβαίνεις.

Λέω ότι δεν δουλεύουν όλες οι γυναίκες/μαμάδες φέρνοντας χρήματα στο σπίτι. Παρόλαυτα δεν οφείλουν επειδή δεν συμμετέχουν στα έξοδα της οικογένειας να γίνουν δούλες. Αυτό λέω.

Αλλά και να μη δούλευαν καθόλου πάλι το ίδιο θα έλεγα.

Καθένας με τις επιλογές του ;)

Διευκρίνισες ότι δεν δουλεύεις αλλά δεν φαίνεσαι διατεθιμένη να σεβαστείς όσες δουλεύουν.

Συνέκρινες από την στιγμή που είπες ότι εσύ τα είχες όλα στην εντέλεια και ότι όταν κανείς θέλει τα προλαβαίνει όλα. Και σου είπα μη συγκρίνεις τα ανόμοια. Αλλο δουλεύω άλλο δεν.

εννοειται οτι σεβομαι οσες δουλευουν απλα ειπα την αποψη μου οτι ακομα και αν δουλευεις αν θελεις μπορεις να βρεις χρονο.μπορει λιγοτερο αλλα εστω και ενα μισαωρο να κανεις ενα συμαζεμα το βρισκεις.επισης δεν συγκρινα τη ζωη μου η τον χρονο μου με καμια μαμα.επισης ξερω και μαμαδες που δουλευουν και γυρνανε 5 η 6 σπιτι τους και εχουν το σπιτι μια χαρα.ειναι στον ανθρωπο και στις επιλογες που κανει ο καθενας.τελος παντων.ο καθενας ειναι στην κριση του πως θα εκμεταλλευτει το χρονο του.εγω για παραδειγμα δεν μπορω να κατσω να πιω ηρεμα τον καφε μου αν εχω δουλειες να κανω αυτο δεν σημαινει οτι συγκρινω η κρινω καποια κοπελα.μην ψαχνουμε τωρα να πουμε κατι απο το πουθενα.δεν νομιζω να εθιξα καποια κοπελα εξηγωντας τον τροπο που λειτουργω μεσα στο σπιτι μου.:roll:

Twh6p3.png

WWMCp3.png

εγω παντως που δουλευω, εννοειται οτι δε προλαβαινω να κανω τιποτα. αλλα! ακομα και το σκ που δε δουλευω, και ειμαι δλδ σαν μια μη εργαζομενη μαμα, παλι τιποτα δε προλαβαινω να κανω. Γιατι το παιδι δε με αφηνει. Οποτε, δεν ειναι θεμα "αμα θες, ολα τα μπορεις". Ουτε και μπορω να εχω το παιδι συνεχεια μη και μη για να ειναι το σπιτι κουκλα. Ουτε μπορω το βραδυ που θα παει το παιδι για υπνο, και θα εχω μια ωρα δικη μου και του αντρα μου να καθομαι να κανω δουλειες καθε βραδυ.

Κακα τα ψεματα.....εχουμε πολλους ρολους. Ειμαστες μαμαδες, εργαζομενες, συζυγοι/ερωμενες και νοικοκυρες. ΓΙΑ ΜΕΝΑ αυτα ειναι παρα πολλα! Καποιο πρεπει να το αφησω πιο πισω, και προφανως επιλεγω το νοικοκυρα.

Δεν ψάχνω να πώ κάτι από το πουθενά, σου λέω ότι δεν είναι το ίδιο.

Αν δούλευες είτε 3 ώρες είτε 23 θα το ήξερες. That's all. Σεβαστή η άποψη σου αλλά δέξου και τον αντίλογο.

Εγώ πάλι και μόνο με ένα στην κοιλιά και άπειρες δουλειές να έχω θα προτιμήσω να πιω το γάλα μου όταν έτσι νιώθω ότι προστάζει το σώμα μου.

Είναι θέμα προτεραιοτήτων.

Οταν όμως δουλεύεις δεν φτιάχνεις εσύ τι σειρά των προτεραιοτήτων! Και ειδικά όταν σε συντηρεί αυτή η δουλειά, όπως τόσες κοπέλες εδώ. Απορώ με τις γυναίκες, συμπόνοια 0 πια.

Αλληλοκατανόηση σου λένε ύστερα. Οι άντρες καταλαβαίνουν πιο πολύ. Οταν είναι σωστοί και δεν χαλάει το ιματζ τους η σφουγγαρίστρα :)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...