Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΕΔΡΑΙΩΣΩ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΘΗΛΑΣΜΟ Κ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΩ!!!...

Recommended Posts

Οι αντιδράσεις του μου δείχνουν πως δεν χορταίνει...εμείς το πάμε σταδιακά. Τη νύχτα κοιμάται καλά 2-4 ώρες τη φορά. Από τις 7 το πρωί κ μετά τα μεσοδιαστήματα γίνονται όλο κ πιο συχνά, μέχρι που γύρω στο απόγευμα καταλήγουμε να τρώμε συνέχεια!!! δηλ. τρώει λίγο, σταματάει μόνος του κ ρεύεται, μετά ξαναγκρινιάζει, τρώει πάλι λίγο, ξανασταματάει κοκ. για ώρες!!!...Νομίζω πως έχει συνηθίσει στα μικρά γεύματα κ δεν χορταίνει...γι αυτό αναρωτιέμαι μήπως δεν φτάνει να πίνει το πιο λιπαρό και πιο χορταστικό γάλα από κάθε στήθος..μήπως δηλ. τον αλλάζω στήθος πριν φτάσει εκεί...πως μπορώ να καταλάβω πότε έχει αδειάσει τελείως το στήθος?? μονίμως άδειο μου φαίνεται το στήθος μου, κυρίως από το μεσημέρι κ μετά, και δεν ξέρω κάθε φορά ποιο να προσφέρω:-(...όσο για αντλήσεις που πολύ θα ήθελα να κάνω για να μπορώ να φεύγω έστω και για λίγο, δεν το συζητάμε!! δεν υπάρχουν τέτοια μεσοδιαστήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας που να μου επιτρέπουν κάτι τέτοιο..φοβάμαι μην ξυπνήσει κ δεν έχω γάλα να του δώσω..έχουμε κ θέμα με αναγωγές τις τελευταίες μέρες κ φοβάμαι να τον πιέσω για μεγαλύτερα γεύματα...μπρος γκρεμός κ πίσω ρέμα!!! Ο άντρας μου δε, όταν μας βλέπει να ταλαιπωρούμαστε έτσι, μου προτείνει να δώσουμε λίγο συμπλήρωμα, μιας κ τον έπεισε η παιδίατρος μας ότι μέχρι 150 γρ. είναι στα πλαίσια του αποκλειστικού θηλασμού!!! Εγώ νευριάζω κ μέσα στην κούραση δεν έχω το κουράγιο να του εξηγήσω πόσο λάθος είναι αυτό κ τσακωνόμαστε(σχεδόν)...

Διαφημίσεις

Οι αντιδράσεις του μου δείχνουν πως δεν χορταίνει...εμείς το πάμε σταδιακά. Τη νύχτα κοιμάται καλά 2-4 ώρες τη φορά. Από τις 7 το πρωί κ μετά τα μεσοδιαστήματα γίνονται όλο κ πιο συχνά, μέχρι που γύρω στο απόγευμα καταλήγουμε να τρώμε συνέχεια!!! δηλ. τρώει λίγο, σταματάει μόνος του κ ρεύεται, μετά ξαναγκρινιάζει, τρώει πάλι λίγο, ξανασταματάει κοκ. για ώρες!!!...Νομίζω πως έχει συνηθίσει στα μικρά γεύματα κ δεν χορταίνει...γι αυτό αναρωτιέμαι μήπως δεν φτάνει να πίνει το πιο λιπαρό και πιο χορταστικό γάλα από κάθε στήθος..μήπως δηλ. τον αλλάζω στήθος πριν φτάσει εκεί...πως μπορώ να καταλάβω πότε έχει αδειάσει τελείως το στήθος?? μονίμως άδειο μου φαίνεται το στήθος μου, κυρίως από το μεσημέρι κ μετά, και δεν ξέρω κάθε φορά ποιο να προσφέρω:-(...όσο για αντλήσεις που πολύ θα ήθελα να κάνω για να μπορώ να φεύγω έστω και για λίγο, δεν το συζητάμε!! δεν υπάρχουν τέτοια μεσοδιαστήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας που να μου επιτρέπουν κάτι τέτοιο..φοβάμαι μην ξυπνήσει κ δεν έχω γάλα να του δώσω..έχουμε κ θέμα με αναγωγές τις τελευταίες μέρες κ φοβάμαι να τον πιέσω για μεγαλύτερα γεύματα...μπρος γκρεμός κ πίσω ρέμα!!! Ο άντρας μου δε, όταν μας βλέπει να ταλαιπωρούμαστε έτσι, μου προτείνει να δώσουμε λίγο συμπλήρωμα, μιας κ τον έπεισε η παιδίατρος μας ότι μέχρι 150 γρ. είναι στα πλαίσια του αποκλειστικού θηλασμού!!! Εγώ νευριάζω κ μέσα στην κούραση δεν έχω το κουράγιο να του εξηγήσω πόσο λάθος είναι αυτό κ τσακωνόμαστε(σχεδόν)...

οσον αφορα το ποτε θα αλλαζεις στηθος ,διαβασε εδω:

http://pediatros-thes.gr/?page_id=617

μπορεις να βαλεις ενα τσιμπιδακι στο στηθος (στο σουτιεν) που μολις τελειωσε ως σημαδι για να ξερεις ποιο θα δωσεις στο επομενο γευμα..

οσον αφορα το απογευμα,ειναι κατι συνηθισμενο..στο εχω γραψει και παραπανω..

οσον αφορα τις αντλησεις ειναι πολυ νωρις ακομα να μπεις σε αυτην την διαδικασια..εαν μπορεις να κανεις υπομονη μεχρι να σαραντισεις και να το ξαναδεις τοτε θα ειναι καλα..πιστευω οτι θα εχει φτιαξει λιγο το ''προγραμμα'' του μωρου..εαν δεν αντεχεις να περιμενεις και θες οπωσδηποτε να βγεις αμεσα το ξανασυζηταμε.. εγω θα προτεινα να παρεις το μωρο σε ενα μαρσιππο και να βγεις για ενα περπατημα εκει γυρω..

εχε υποψη σου οτι εαν παρατηρεις εντονες γουλιτσες ειναι κι αυτο κατι που προκαλει εκνευρισμο..προσπαθησε να βοηθησεις ρευοντας το μωρο σε τακτα διαστηματα κατα την διαρκεια του ιδιου γευματος, κρατα το πιο ορθιο στο στηθος (το κεφαλακι να ειναι πιο ψηλα απο το στηθος και οχι σε οριζοντια θεση με το δαπεδο..) και αφου φαει οσο μπορεις κρατα το ορθιο και μην το αφηνεις κατω αμεσως και οσο μπορεις να μην το εχεις τελειως ξαπλα..βαλε μια πετσετα κατω απο το στρωματακι του ωστε να ειναι λιγο πιο ψηλα το κεφαλακι..λενε οτι βοηθαει κι αυτο..

τα μικρα και τακτα γευματα βοηθανε στην παλλινδρομηση, οπως και ο θηλασμος..σε αντιθεση με το ξενο γαλα που χειροτερευει την κατασταση..

οσο για την παιδιατρο,τι να σου πω??νομιζω οτι το καταλαβες μονη σου.. ας μην εκφραστω για τις μπαρουφες που λεει..

- τα κακα σας τι χρωμα εχουν???

εγω νομιζω οτι τα πατε πολυ καλα..οι πρωτες μερες ειναι πολυ δυσκολες..εαν προσθεσεις και τις ορμονες που κανουν μαχη, νομιζω οτι απλα ειναι η ψυχολογια σου λιγο ριγμενη και τα βλεπεις ολα μαυρα..δεν ειναι καλη μου.. βρες ενα μαρσιπο ή βαλε το μωρακι μεσα στο καροτσι και πηγαινε το μια βολτιτσα το τετραγωνο..θα νιωσετε καλυτερα και οι δυο σας μετα...

83hKp3.png

οσον αφορα το ποτε θα αλλαζεις στηθος ,διαβασε εδω:

http://pediatros-thes.gr/?page_id=617

μπορεις να βαλεις ενα τσιμπιδακι στο στηθος (στο σουτιεν) που μολις τελειωσε ως σημαδι για να ξερεις ποιο θα δωσεις στο επομενο γευμα..

οσον αφορα το απογευμα,ειναι κατι συνηθισμενο..στο εχω γραψει και παραπανω..

οσον αφορα τις αντλησεις ειναι πολυ νωρις ακομα να μπεις σε αυτην την διαδικασια..εαν μπορεις να κανεις υπομονη μεχρι να σαραντισεις και να το ξαναδεις τοτε θα ειναι καλα..πιστευω οτι θα εχει φτιαξει λιγο το ''προγραμμα'' του μωρου..εαν δεν αντεχεις να περιμενεις και θες οπωσδηποτε να βγεις αμεσα το ξανασυζηταμε.. εγω θα προτεινα να παρεις το μωρο σε ενα μαρσιππο και να βγεις για ενα περπατημα εκει γυρω..

εχε υποψη σου οτι εαν παρατηρεις εντονες γουλιτσες ειναι κι αυτο κατι που προκαλει εκνευρισμο..προσπαθησε να βοηθησεις ρευοντας το μωρο σε τακτα διαστηματα κατα την διαρκεια του ιδιου γευματος, κρατα το πιο ορθιο στο στηθος (το κεφαλακι να ειναι πιο ψηλα απο το στηθος και οχι σε οριζοντια θεση με το δαπεδο..) και αφου φαει οσο μπορεις κρατα το ορθιο και μην το αφηνεις κατω αμεσως και οσο μπορεις να μην το εχεις τελειως ξαπλα..βαλε μια πετσετα κατω απο το στρωματακι του ωστε να ειναι λιγο πιο ψηλα το κεφαλακι..λενε οτι βοηθαει κι αυτο..

τα μικρα και τακτα γευματα βοηθανε στην παλλινδρομηση, οπως και ο θηλασμος..σε αντιθεση με το ξενο γαλα που χειροτερευει την κατασταση..

οσο για την παιδιατρο,τι να σου πω??νομιζω οτι το καταλαβες μονη σου.. ας μην εκφραστω για τις μπαρουφες που λεει..

- τα κακα σας τι χρωμα εχουν???

εγω νομιζω οτι τα πατε πολυ καλα..οι πρωτες μερες ειναι πολυ δυσκολες..εαν προσθεσεις και τις ορμονες που κανουν μαχη, νομιζω οτι απλα ειναι η ψυχολογια σου λιγο ριγμενη και τα βλεπεις ολα μαυρα..δεν ειναι καλη μου.. βρες ενα μαρσιπο ή βαλε το μωρακι μεσα στο καροτσι και πηγαινε το μια βολτιτσα το τετραγωνο..θα νιωσετε καλυτερα και οι δυο σας μετα...

Τα κακά μας είναι από την αρχή κ εξακολουθούν να είναι, μουσταρδί με σποράκια.

Το μωρό μου είναι ήδη 50 ημερών, γι αυτό κ με ακούς λίγο απογοητευμένη, γιατί ήλπιζα δηλ. πως σε αυτή τη φάση θα έχουμε ψιλοφτιάξει ένα προγραμματάκι. Δέχομαι πολύτιμη βοήθεια και πολύ αγάπη από τον άντρα μου και ως εκ τούτου η ψυχολογία μου μόνο κακή δεν είναι!! Παρ'όλα αυτά, την έχω ανάγκη μια βόλτα, να πάω για τρέξιμο, λίγο χρόνο για μένα τελος πάντων...η επιλογή μου όμως για αποκλειστικό θηλασμό δεν μου το επιτρέπει ακόμη..δεν απογοητεύομαι, έχω ακόμη υπομονή, αρκεί να ξέρω πως υπάρχει ελπίδα...μέσα σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί ένας πόνος στο στήθος κατα το θηλασμό, που μάλλον παραπέμπει σε candida..

Τα κακά μας είναι από την αρχή κ εξακολουθούν να είναι, μουσταρδί με σποράκια.

Το μωρό μου είναι ήδη 50 ημερών, γι αυτό κ με ακούς λίγο απογοητευμένη, γιατί ήλπιζα δηλ. πως σε αυτή τη φάση θα έχουμε ψιλοφτιάξει ένα προγραμματάκι. Δέχομαι πολύτιμη βοήθεια και πολύ αγάπη από τον άντρα μου και ως εκ τούτου η ψυχολογία μου μόνο κακή δεν είναι!! Παρ'όλα αυτά, την έχω ανάγκη μια βόλτα, να πάω για τρέξιμο, λίγο χρόνο για μένα τελος πάντων...η επιλογή μου όμως για αποκλειστικό θηλασμό δεν μου το επιτρέπει ακόμη..δεν απογοητεύομαι, έχω ακόμη υπομονή, αρκεί να ξέρω πως υπάρχει ελπίδα...μέσα σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί ένας πόνος στο στήθος κατα το θηλασμό, που μάλλον παραπέμπει σε candida..

τα κακα σας ειναι αψογα και σε καμια περιπτωση δεν δειχνουν μωρο που τρεφεται με ''ελαφρυ'' γαλα..!!!

χαιρομαι που η ψυχολογια σου ειναι καλη γιατι αυτο ειναι το σημαντικοτερο!!

απλα πιστευω οτι ταλαιπωρηθηκατε καθως επρεπε να κοψετε και το συμπληρωμα ,πραγμα που δεν επετρεψε ενα λιγο καλυτερο ''προγραμμα''..

οσο μεγαλωνει το μωρο τρωει πιο γρηγορα καθως θηλαζει πιο αποτελεσματικα.

μεγαλωνει το στομαχακι του και ''αποθηκευει'' περισσοτερο φαι που το κραταει περισσσοτερη ωρα χορτασμενο..τα δυσκολα περασαν.. σιγα σιγα θα αρχισει να μεγαλωνει τα διαστηματα που τρωει, κατι που μπορει εβδομαδα με την εβδομαδα να αλλαζει..μην περιμενεις οτι ειναι ρομποτακι με προγραμμα.. και φυσικα υπαρχουν καποιες φασεις που συνηθως συνοδευονται με γκρινια,εκνευρισμο και θελουν να την περνανε ολη μερα στο στηθος..αυτο συνηθως κραταει 3-4 μερες..και μετα ξαναμπαινουν στο ''προγραμμα''..

για τον χρονο για σενα που λες σε καταλαβαινω απολυτα!!!

-τα γευματα σας ειναι τα ιδια που ηταν τις πρωτες μερες?

-δεν εχει αρχισει να τρωει σε λιγοτερο χρονο το μωρο?

-τι θηλαστρο εχεις?

- το συμπληρωμα τελικα το εχετε κοψει? και αν ναι ποσες μερες?

- με τον πονο τι εγινε που ειχες?

83hKp3.png

Διαφημίσεις

τα κακα σας ειναι αψογα και σε καμια περιπτωση δεν δειχνουν μωρο που τρεφεται με ''ελαφρυ'' γαλα..!!!

χαιρομαι που η ψυχολογια σου ειναι καλη γιατι αυτο ειναι το σημαντικοτερο!!

απλα πιστευω οτι ταλαιπωρηθηκατε καθως επρεπε να κοψετε και το συμπληρωμα ,πραγμα που δεν επετρεψε ενα λιγο καλυτερο ''προγραμμα''..

οσο μεγαλωνει το μωρο τρωει πιο γρηγορα καθως θηλαζει πιο αποτελεσματικα.

μεγαλωνει το στομαχακι του και ''αποθηκευει'' περισσοτερο φαι που το κραταει περισσσοτερη ωρα χορτασμενο..τα δυσκολα περασαν.. σιγα σιγα θα αρχισει να μεγαλωνει τα διαστηματα που τρωει, κατι που μπορει εβδομαδα με την εβδομαδα να αλλαζει..μην περιμενεις οτι ειναι ρομποτακι με προγραμμα.. και φυσικα υπαρχουν καποιες φασεις που συνηθως συνοδευονται με γκρινια,εκνευρισμο και θελουν να την περνανε ολη μερα στο στηθος..αυτο συνηθως κραταει 3-4 μερες..και μετα ξαναμπαινουν στο ''προγραμμα''..

για τον χρονο για σενα που λες σε καταλαβαινω απολυτα!!!

-τα γευματα σας ειναι τα ιδια που ηταν τις πρωτες μερες?

-δεν εχει αρχισει να τρωει σε λιγοτερο χρονο το μωρο?

-τι θηλαστρο εχεις?

- το συμπληρωμα τελικα το εχετε κοψει? και αν ναι ποσες μερες?

- με τον πονο τι εγινε που ειχες?

Ναι, προφανώς επειδή μπλέξαμε από την αρχή με το ξένο γάλα, καθυστερούμε να μπούμε σε πρόγραμμα. Τα γεύματά μας είναι περίπου τα ίδια δηλ. γύρω στα 15 το 24ωρο, με κάποια από αυτά να διαρκούν διακεκομμένα ποοοολύ ώρα..το θήλαστρο μου είναι το avent-philips...δεν καταφέρνω καλές αντλήσεις, μάλλον δεν είναι κατάληλο..ποιό είναι το καλύτερο??μήπως γνώρίζεις που να το βρω?? ξένο γάλα του έχουμε δώσει ευτυχώς λίγο, 2 φορές τις τελευταίες 10 ημέρες, πουχρειάστηκε να λείψω κ δεν έφτασε αυτό που είχα αντλήσει...ο πόνος είναι σχεδον σίγουρα καντιντίαση, η παιδίατρος δε γνωρίζει κ μου λέει από το τηλ. πως αν είναι μύκητας ίσως πρέπει να αποθηλάσω άμεσα, γιατί μπορεί να προκαλέσω λοίμωξη στο μωρό!!! ο γυναικολόγος μου λεει πως αν δεν είναι μαστίτιδα, δεν πειράζει ό,τι κ να΄ναι....διάβασα τα σχετικά με το θέμα σε άλλο ποστ μεσα στο φόρουμ, αλλά σκέφτομαι να πάω από αρεταίειο ή απο το έλενα να μιλήσω με καμμια μαία-συμβουλο θηλασμού μήπως μου πει τι να κάνω...

Σ ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια που μου προσφέρεις!!!

Βασικά αυτό που χρειάζομαι είναι μια εγκυρη διάγνωση από κάποιον που θα δει εμένα κ το μωρό, διότι δεν μπορώ να ακολουθήσω μια θεραπεία μόνο από πράγματα που διαβάζω εδώ, αν κ είμαι σχεδον σίγουρη πως είναι σωστά, καθώς κ δεν μπορώ να πω στο άντρα μου πως θα κάνω κάτι τέτοιο χωρίς άμεση διάγνωση από κάποιον ειδικό...

Βασικά αυτό που χρειάζομαι είναι μια εγκυρη διάγνωση από κάποιον που θα δει εμένα κ το μωρό, διότι δεν μπορώ να ακολουθήσω μια θεραπεία μόνο από πράγματα που διαβάζω εδώ, αν κ είμαι σχεδον σίγουρη πως είναι σωστά, καθώς κ δεν μπορώ να πω στο άντρα μου πως θα κάνω κάτι τέτοιο χωρίς άμεση διάγνωση από κάποιον ειδικό...

Ειδικοί για τη γαλούχία και για τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια του θηλασμού είναι οι IBCLC, πιστοποιημένοι σύμβουλοι γαλουχίας. Πιστοποιούνται από διεθνή οργανισμό και ανανεώνουν την πιστοποίησή τους κάθε 5 χρόνια νομίζω, δίνοντας πολύ αυστηρές εξετάσεις. Πλέον και στην Ελλάδα σύμβουλοι γαλουχίας μπορούν να γίνουν μόνο όσοι επαγγελματικά έχουν σχέση με την υγεία και με αποδεδειγμένη επαγγελματική εμπειρία στον τομέα τους (παλιότερα δεν ίσχυε αυτό για την Ελλάδα, γιατί υπήρχε μικρό ενδιαφέρον για να γίνει κάποιος σύμβουλος, οπότε δέχονταν και από άλλα επαγγέλματα).

Παραθέτω εδώ http://pediatros-thes.gr/?page_id=653 τα στοιχεία των συμβούλων γαλουχίας στην Ελλάδα, ώστε να μπορέσεις να δεις πού μπορείς να απευθυνθείς. Θα δεις ανάμεσά τους από μαίες, ψυχολόγους, γενικούς γιατρούς, γυναικολόγους και παιδιάτρους. Κάποιοι από αυτούς δεν ασχολούνται επαγγελματικά και δίνουν συμβουλές αφιλοκερδώς, κάποιοι άλλοι είναι επαγγελματίες σύμβουλοι και ή έρχονται στο σπίτι ή μπορείς να κανονίσεις ραντεβού στο ιατρείο τους.

Οι μαίες απλά και μόνο βγαίνοντας από τη σχολή ή δουλεύοντας σε ένα μαιευτήριο δεν έχουν τις γνώσεις που χρειάζεται για να υποστηρίξουν τον θηλασμό, πόσο μάλλον για περιπτώσεις που ξεφεύγουν από το συνηθισμένο, όπως η καντιντίαση. Μερικές ίσως με δική τους πρωτοβουλία το ψάχνουν και αποκτούν κάποιες γνώσεις, αλλά θα είσαι πιο σίγουρη αν απευθυνθείς σε κάποιον πιστοποιημένο ειδικό για τον θηλασμό.

HXuSp2.pngaS46p2.png

Πήγα από το έλενα, ήταν στην εφημερία μία νοσοκόμα κ ένας μαιευτήρας που δε βρήκαν κάτι στο στήθος μου..μου είπαν πως αν είναι μύκητας μπορεί να φανεί μόνο αν γίνει καλιέργεια στο γάλα μου!!..με εξέτασαν όμως πολύ καλά για μαστίτιδα καθώς και για καρκίνο του μαστού, που απ'ότι φαίνεται δεν έχω...Τουλάχιστον δεν πήγα τζάμπα...την candida πάντως κορίτσια δεν τη γνωρίζει κανείς...Τέλος πάντων..sofuka σ'ευχαριστώ για όλες τις παραπάνω πληροφορίες, θα διαβάσω πολύ καλά κ το σχετικό ποστ για το μύκητα κ θα δω τι θα κάνω...ούτως ή άλλως τέτοια μέρα μάλλον δεν μπορώ να κάνω κ πολλά πράγματα..το κακό είναι πως άρχισε να με ενοχλεί κ το άλλο στήθος...συνεχίζω παρ'όλα αυτά να θηλάζω, με πολύ πόνο κ πολύ πάθος!!!

ακριβως angie... μιας και παρουσιαστηκε και το προβλημα καλο θα ηταν να πας σε εναν συμβουλο ..θα δει και το μωρακι απο κοντα και θα εχει και το πληρες ιστορικο του.. αυτο ειναι το καλυτερο που θα μπορουσες να κανεις.. ειμαι σιγουρη οτι εκτος απο την βοηθεια που θα σου προσφερει, θα σου λυσει πολλες αποριες (και του αντρα σου επισης!) και κυριως θα σε καθυσηχασει σε οσες ανασφαλειες μπορει να εχεις για το εαν και κατα ποσο τα κανεις ολα σωστα!

μην αργεις ομως γιατι μπορει το προβλημα να χειροτερεψει..

για οτι καινουργιο,περιμενουμε νεα σου...

83hKp3.png

Διαφημίσεις

γραφαμε μαζι..

το εχει αναφερει πολλες φορες η Αγλαια οτι την καντινιαση δεν την γνωριζουν πολλοι δηστυχως...

μπορεις να ακολουθησεις τις οδηγιες για την καντινιαση για σημερα μεχρι να πας συντομα να βρεις καποιον να σου κανει την διαγνωση..

περαστικα...

83hKp3.png

Καλημέρα κ πάλι..λοιπόν επανέρχομαι στα ζητήματά μου ζητώντας για μία ακόμη φορά την έμπειρη γνώμη σας...καταφέραμε για δύο τρεις μέρες να να αυξήσουμε τα μεσοδιαστήματα των γευμάτων κ να είμαστε πιο ήρεμοι, μέχρι που εχθές υποτροπιάσαμε πάλι, με άπειρους μαραθώνιους θηλασμούς κ έχοντας την αίσθηση πως το παιδί δεν χορταίνει!!!έχω νοικιάσει από εχθές ένα νοσοκομειακό θήλαστρο, για να αυξήσω λίγο την παραγωγώ μου κ να μπορώ να λείπω κάποιες ώρες, όχι κάθε μέρα, ίσως θα ήταν βολικό να φτιάξω μια μικρή τράπεζα, για να αισθάνομαι απόλυτα ασφαλής όταν χρειάζεται να λείψω κάποιες ώρες...εχθές το πρωί κατάφερα να αντλήσω 80 γρ γάλακτος, μετά τον πρωινό θηλασμό, όπως με συμβουλέψατε...ο μικρός όμως ξύπνησε σχεδόν αμέσως μετά την άντληση, κ έτσι ξεκίνησε ο μαραθώνιος ολοήμερος θηλασμός που σας έλεγα...τί κάνω σ'αυτήν την περίπτωση..του δίνω αυτό που έβγαλά ή επιμένω να τον βάζω να θηλάζει?? τώρα μόλις έβγαλα 150 γρ. Τί να κάνω αν ξυπνήσει? θα του φτάσει το γάλα μου ή θα έχουμε τα ίδια. Να σημειώσω, πως από το στήθος που μόλις τον είχα θηλάσει, έβγαλα μόνο 30γρ. Το στήθος αυτό, είναι αυτό με την υποψία κάντιντας, το οποίο από την αρχή νομίζω πως έχει λιγότερο γάλα, μιας κ η θηλή του είναι πιο εισέχουσα από την άλλη κ έτσι δείχναμε πάντα μια προτίμηση στο άλλο (κυρίως εγώ)..πως θα καταφέρω να αυξήσω την παραγωγή του?? να σημειώσω πως αυτές τις μέρες παρά τον πόνο, τον βάζω κανονικά σε κάθε δεύτερο γεύμα σε αυτό το στήθος...

Τώρα, με το θέμα "candida". Ο πόνος έχει υποχωρήσει αρκετά κ έχει λίγο τροποποιηθεί. Δηλ. αισθάνομαι μία χοντρή βελόνα να με τρυπάει, ενώ ταυτόχρονα πονάω στη μασχάλη κ πίσω στην πλάτη στο ύψος του στήθους...Ο πόνος όμως αυτός είναι κάτι που αντέχεται, καμμία σχέση με τον προηγούμενο...Το μόνο που έκανα αυτές τις μέρες είναι πως έχω κόψει τη ζάχαρη κ το ψωμί...επίσης βάζω πάνω στη θηλή για 10΄ κομπρέσα με νερό κ σόδα...έδωσα κ γάλα για καλλιέργεια κ περιμένω τα αποτελέσματα..το τελευταίο μου το συνέστησε μια παιδίατρος κ σύμβουλος θηλασμού από το "έλενα", η οποία μου είπε πως ανάλογα με τα αποτελέσματα θα μου προτείνει θεραπεία κ μέχρι τότε να μην κόψω για κανένα λόγο το θηλασμό!!!

καταφέραμε για δύο τρεις μέρες να να αυξήσουμε τα μεσοδιαστήματα των γευμάτων κ να είμαστε πιο ήρεμοι, μέχρι που εχθές υποτροπιάσαμε πάλι, με άπειρους μαραθώνιους θηλασμούς κ έχοντας την αίσθηση πως το παιδί δεν χορταίνει!!!έχω νοικιάσει από εχθές ένα νοσοκομειακό θήλαστρο, για να αυξήσω λίγο την παραγωγώ μου κ να μπορώ να λείπω κάποιες ώρες, όχι κάθε μέρα, ίσως θα ήταν βολικό να φτιάξω μια μικρή τράπεζα, για να αισθάνομαι απόλυτα ασφαλής όταν χρειάζεται να λείψω κάποιες ώρες...εχθές το πρωί κατάφερα να αντλήσω 80 γρ γάλακτος, μετά τον πρωινό θηλασμό, όπως με συμβουλέψατε...ο μικρός όμως ξύπνησε σχεδόν αμέσως μετά την άντληση, κ έτσι ξεκίνησε ο μαραθώνιος ολοήμερος θηλασμός που σας έλεγα...τί κάνω σ'αυτήν την περίπτωση..του δίνω αυτό που έβγαλά ή επιμένω να τον βάζω να θηλάζει?? τώρα μόλις έβγαλα 150 γρ. Τί να κάνω αν ξυπνήσει? θα του φτάσει το γάλα μου ή θα έχουμε τα ίδια. Να σημειώσω, πως από το στήθος που μόλις τον είχα θηλάσει, έβγαλα μόνο 30γρ. Το στήθος αυτό, είναι αυτό με την υποψία κάντιντας, το οποίο από την αρχή νομίζω πως έχει λιγότερο γάλα, μιας κ η θηλή του είναι πιο εισέχουσα από την άλλη κ έτσι δείχναμε πάντα μια προτίμηση στο άλλο (κυρίως εγώ)..πως θα καταφέρω να αυξήσω την παραγωγή του?? να σημειώσω πως αυτές τις μέρες παρά τον πόνο, τον βάζω κανονικά σε κάθε δεύτερο γεύμα σε αυτό το στήθος...

νομιζω οτι βιαστηκες λιγο με το θηλαστρο..

αστο μωρο λιγο να σταθεροποιηθει.. (γνωμη μου..)

εναλλαγες κανεις?

οταν θελουμε να αυξησουμε την παραγωγη μας, αφου το μωρο εχει αδειασει το ενα στηθος και εχει χασει το ενδιαφερον του,του προσφερουμε το αλλο..αφου φαει και απο το δευτερο και ξαναχασει το ενδιαφερον του , του ξαναπροσφερουμε το πρωτο..αυτο συνεχιζεται μεχρι να δουμε οτι το μωρο δεν ανταποκρινεται..αυτο μπορεις να το κανεις σε καθε γευμα ή σε εκεινα τα γευματα που πιστευεις οτι το μωρο δεν χορταινει..

τις εναλλαγες τις χρησιμοποιουμε οταν προσπαθουμε να αυξησουμε την παραγωγη,εκεινες τις ημερες που το μωρο θελει να καθεται με τις ωρες στο στηθος..

οταν το μωρο χορταινει και εχει αυξηθει η παραγωγη προσφερουμε μονο το ενα στηθος και αφου χασει το ενδιαφεον προσσφερουμε και το δευτερο..εαν πειναει θα συνεχιζει, εαν οχι θα αρνειται..

δεν ξερω τι γινεται με την καντινιαση και ποιες ειναι οι οδηγιες για την αντιμετωπιση της..εγω σου παραθετω τα στοιχεια και εσυ προσαρμοσε τα..εκτος εαν μας απαντησει καποια κοπελα πιο σχετικη με το συγκεκριμενο θεμα..

οσον αφορα τις αντλησεις..

μην βιαζεσαι να βγαλεις μεσα σε δυο μερες γαλα για ολο τον χρονο!!!:lol:

θελει υπομονη και προγραμμα..

εφοσον μπορεις βαζε το θηλαστρο καθε μερα την ιδια ωρα μετα τον θηλασμο.

αυτην την στιγμη παραγεις καθε πρωι στις 10 ενα γευμα 50 μλ (σου δινω ενα παραδειγμα, για να καταλαβεις..) ..εαν εσυ το αντλησεις ο μικρος δεν θα βρει να φαει και ετσι θα κατσει στο στηθος οση ωρα θα χρειαστει ψαχνωντας για το γευμα του!

αλλο παραδειγμα τωρα..στις 10 το πρωι ειπαμε παραγεις 50 μλ. εαν ο μικρος τα φαει και βαλεις το θηλαστρο δεν θα βγαλεις τιποτα..το θηλαστρο ομως θα δωσει το ερεθισμα οτι χρειαζεται κι αλλο γαλα να παραχθει κι ετσι σταδιακα μερα με την μερα, θα αυξανεται η παραγωγη σου..σε καποιες μητερες (οπως κι εμενα) χρειαστηκε και εβδομαδα/ες για να ανταποκριθει το στηθος στο θηλαστρο και να αρχισει να αυξανεται η παραγωγη..σε καποιες δεν ανταποκριθηκε ποτε..εσυ μην περιμενεις οτι μεσα σε δυο-τρεις μερες θα κανεις ολοκληρη παραγωγη,γιατι αν τα καταφερνες θα σε προτειναμε στην ΔΕΛΤΑ!!!

οταν θες να αυξησεις την παραγωγη σε ενα στηθος, συνηθως το προσφερεις πρωτο και στην συνεχεια προσφερεις το αλλο..μπορεις να βοηθησεις με το θηλαστρο σε αυτην την περιπτωση.. μπορεις οση ωρα θηλαζει το μωρο απο το δεξι , να βαζεις το θηλαστρο στο αριστερο στηθος για να δινει ερεθισμα και να κερδιζεις και χρονο..

ελπιζω να μην σε μπερδεψα πολυ..

ο θηλασμος ειναι μια τεχνη που μαθαινεται και πρεπει να την μαθουν και οι δυο που συνεργαζονται..θελει χρονο..δεν ειναι κατι ευκολο και δεν υπαρχει μια οδηγια ιδια για ολους..το καθε ζευγαρι ακολουθει τις οδηγιες που βοηθουν τον θηλασμο και μεσα εκει μαθαινει και προσαρμοζει τα δικα του χουγια..

εγω μετα τους 3-4 μηνες καταλαβα τι γινεται..αργησα λιγο..:lol:

υπομονη και θα τα πατε μια χαρα..

83hKp3.png

Διαφημίσεις

Καλημέρα...Ο λόγος που νοίκιασα το θήλαστρο , είναι πως την πρώτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη θα λείπω κάθε μεσημέρι από το σπίτι για 5 ώρες περίπου...θεώρησα λοιπόν πως πρέπει να έχω λίγο χρόνο να προσαρμοστώ με το θήλαστρο...το πονεμένο στήθος εξακολουθει να μην παράγει αρκετό γάλα, το καταλαβαίνω την ώρα που τρώει ο μικρός. Δυσκολεύεται να ρουφήξει και εγώ το αισθάνομαι πολύ σφιχτό, σαν να υπάρχει κάτω από τη θηλή ένας κόμπος που εμποδίζει το γάλα να βγει..κ με θήλαστρο βγάζω πολύ λίγο γάλα από αυτό..πριν ξεκινήσει αυτός ο πόνος έτρωγε κανονικά από αυτό, δεν ξέρω τι έχει συμβεί...ο φόβος μου είναι, μήπως σταδιακά αποθηλάζω από αυτό.....σήμερα θα μάθω αν ο πόνος είναι κάντιντα ή όχι...σ' ευχαριστώ κ πάλι για τη βοήθειά σου.......

Άλλη ερώτηση: ο μικρός κοιμάται κ εγώ μόλις άντλησα γάλα. Αν ξυπνήσει σύντομα, απ'ότι κατάλαβα, δεν θα βρει το γεύμα του...όσο καθυστερεί να ξυπνήσει, τόσο περισσότερο γάλα παράγεται ?? δηλ. σε δύο ώρες θα βρει να φάει?? αυτό που άντλησα του το έχω πάρει από τα συνολικά του ημερήσια γεύματα ούτως ή άλλως?? ΄Σε αυτήν την περίπτωση, μήπως πρέπει να του δώσω ένα μέρος του αντλημένου γάλακτος, για να μην του το στερήσω?

Καλημέρα. Πήρα τα αποτελέσματα της καλλιέργειας κ βρέθηκαν "αρκετές αποικίες σταφυλόκοκκου κοαγκουλάση (-)". Ο γυναικολόγος μου μου είπε πως δεν είναι τίποτα, είναι κάτι που το έχουμε όλοι στο δέρμα μας, υποθέτει πως είναι επιδερμικό, και μου έδωσε αντιβίωση. Μετά τη λήψη αντιβίωσης για μια μέρα λοιπόν, ο πόνος επανήλθε....δεν ξέρω τι να πω με τους γιατρούς....δεν ξέρω μήπως έπαιξε ρόλο το ότι έφαγα κ παγωτό...κ ζυμαρικό...θα τα ξανακόψω να το ξανατσεκάρω...ο σταφυλόκκοκος άραγε τρέφεται από τη ζάχαρη όπως οι μύκητες???? έτσι ξεκίνησα να αντλώ ανα τρίωρο το γάλα από το πονεμένο στήθος κ να βάζω το μωρό μόνο στο άλλο...χαλάω το θηλασμό μου με αυτόν τον τρόπο??? ειλικρινά όμως δεν αντέχεται άλλο αυτός ο πόνος...κατά τα άλλα οι μαραθώνιοι απογευματινοί κυρίως θηλασμοί εξακολουθούν...εχθές θήλαζα, με μικρά διαλείμματα από τις 5μμ εώς τις 11μμ!!!!

Άλλη ερώτηση: ο μικρός κοιμάται κ εγώ μόλις άντλησα γάλα. Αν ξυπνήσει σύντομα, απ'ότι κατάλαβα, δεν θα βρει το γεύμα του...όσο καθυστερεί να ξυπνήσει, τόσο περισσότερο γάλα παράγεται ?? δηλ. σε δύο ώρες θα βρει να φάει?? αυτό που άντλησα του το έχω πάρει από τα συνολικά του ημερήσια γεύματα ούτως ή άλλως?? ΄Σε αυτήν την περίπτωση, μήπως πρέπει να του δώσω ένα μέρος του αντλημένου γάλακτος, για να μην του το στερήσω?

Όχι! Το γάλα παράγεται την ώρα που θηλάζει το μωρό (ή την ώρα που αντλείς, αλλά το ερέθισμα που δίνει το μωρό είναι ισχυρότερο από αυτό που δίνει το θήλαστρο και άρα παράγεται από το μωρό περισσότερο γάλα, εκεί που με το θήλαστρο μπορεί να μην μπορείς να βγάλεις άλλο γάλα, το μωρό θα καταφέρει να βγάλει).

Ακόμα λοιπόν κι αν έχεις μόλις αντλήσει ή αν έχει μόλις φάει το μωρό, αν ξαναπεινάσει σύντομα θα το ξαναβάλεις στο στήθος και αυτό θα καταφέρει να "κατεβάσει" γάλα. Αν δεις ότι δυσκολεύεται, κάνεις εναλλαγές στο στήθος, το βάζεις στο άλλο από αυτό που έχεις αντλήσει ή που έχει μόλις θηλάσει. Όσο αργείς να το θηλάσεις, ο οργανισμός σου παίρνει μήνυμα ότι το μωρό χρειάζεται λιγότερο γάλα και μειώνει την παραγωγή. Έτσι δημιουργείται πρήξιμο (από το λίγο γάλα που παραμένει στο στήθος αν αργήσει το μωρό να θηλάσει), το πρήξιμο σημαίνει για τον οργανισμό ότι παράγεις περισσότερο γάλα απ' όσο χρειάζεται και αρχίζει να μειώνει την παραγωγή. Όσο πιο συχνά λοιπόν βάζεις το μωρό, τόσο περισσότερο γάλα θα βρίσκει. Δεν χρειάζεται να βλέπεις το στήθος πρησμένο, από ένα σημείο και μετά σταματάει να πρήζεται!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Καλημέρα και από εμένα.Γύρισα μόλις από διακοπές και σας είχα αποχωριστεί για λίγο.

angie d βλέπω πως έχεις κάνει φοβερή πρόοδο σε τόσες λίγες μέρες.Μπράβο κορίτσι μου,κράτα γερά,θα φτιάξει το πρόγραμμά σας.Το μωράκι σου κάνει τους συνηθισμένους μαραθώνιους θηλασμούς για την ηλικία του,θα φτιάξει πρόγραμμα μόνο του σιγά σιγά.Όσον αφορά το πρόβλημα με το πρήξιμο να το παρακολουθείς στενά και να πάρεις μια δεύτερη γνώμη.Εμένα κάπως έτσι ξεκίνησε η μαστίτιδα...Δεν είμαι γιατρός και μην στηριχτείς στην εμπερία μου.Απλώς μην αφήσεις το στήθος σου να πετρώσει, να πονάει και να έχει κομπάκια χωρίς να απευθυνθείς σε γιατρό ή σύμβουλο θηλασμού.Καλή συνέχεια -ουφ-στην καθημερινότητα...(δεν έχω εγκλιματιστεί ακόμα...)

ΜΠΑΜΠΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ(12/04/96 βρήκα το άλλο μου μισό)

ΣΤΕΛΙΟΣ 11/06/07

ΖΟΥΖΟΥ 26/07/10

Σας αγαπάω πολύ...

Καλημέρα και από εμένα.Γύρισα μόλις από διακοπές και σας είχα αποχωριστεί για λίγο.

angie d βλέπω πως έχεις κάνει φοβερή πρόοδο σε τόσες λίγες μέρες.Μπράβο κορίτσι μου,κράτα γερά,θα φτιάξει το πρόγραμμά σας.Το μωράκι σου κάνει τους συνηθισμένους μαραθώνιους θηλασμούς για την ηλικία του,θα φτιάξει πρόγραμμα μόνο του σιγά σιγά.Όσον αφορά το πρόβλημα με το πρήξιμο να το παρακολουθείς στενά και να πάρεις μια δεύτερη γνώμη.Εμένα κάπως έτσι ξεκίνησε η μαστίτιδα...Δεν είμαι γιατρός και μην στηριχτείς στην εμπερία μου.Απλώς μην αφήσεις το στήθος σου να πετρώσει, να πονάει και να έχει κομπάκια χωρίς να απευθυνθείς σε γιατρό ή σύμβουλο θηλασμού.Καλή συνέχεια -ουφ-στην καθημερινότητα...(δεν έχω εγκλιματιστεί ακόμα...)

Καλημέρα...welcome back!! Ναι, τα κατάφερα κ τον θηλάζω αποκλειστικά...ακόμη βέβαια δεν έχουμε πρόγραμμα αλλά θα τα καταφέρουμε!!! Υπάρχουν μέρες που θηλάζει πολύ συχνά κ άλλες πιο αραιά κ με περισσότερη όρεξη! Το καλό είναι ότι του αρέσουν οι βόλτες καθώς επίσης άρχισε να απασχολείται με παιχνίδια κ μουσικούλες οπότε μπορώ λίγο να μεγαλώνω τα μεσοδιαστήματα κ να μην γκρινιάζει...Πήγαμε στην παιδίατρο για το πρώτο εμβόλιο (μας άκουσε όλη η αγ. Παρασκευή!!), και μας βρήκε πολύ καλά αναπτυγμένους (υψος 61, βάρος 5700)...μας έδωσε συγχαρητήρια λοιπόν, που θηλάζουμε κ μεγαλώνουμε τόσο καλά (παρόλο που δεν έχει ιδέα από μητρικό θηλασμό)....πήρα τεράστια ικανοποίηση!!! Το στήθος μου βγάζει κατά καιρούς προβλήματα, πριν τρεις μέρες ξύπνησα με πόνο στο μαστο κ κοκκινίλα, πήρα το γιατρό μου έδωσε αντιβίωση κ μου πέρασε την ίδια μέρα!!! ευτυχώς γιατί τρόμαξα....όλα καλά λοιπόν!!! Είμαστε όλη μέρα αγκαλίτσα κ παρ΄'ολη την κούραση περνάμε τέλεια!!! Αααα! να επισημάνω πως χωρίς την πολύτιμη βοήθεια όλων σας μπορεί να μην τα είχα καταφέρει (από άγνοια κυρίως)...Χαίρομαι πολύ που απευθύνθηκα σε εσας κ σας οφείλω ΈΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!:P

Καλημέρα σου, το ευχαριστώ θα στο λέει κάθε μέρα το μπεμπίνι σου με τον τρόπο του,να δείς σε κανένα μήνα από τώρα πόσο βολικό θα σου φαίνεται που θηλάζεις και πόσο περήφανη θα σε κάνει η επιμονή σου....:wink:

ΜΠΑΜΠΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ(12/04/96 βρήκα το άλλο μου μισό)

ΣΤΕΛΙΟΣ 11/06/07

ΖΟΥΖΟΥ 26/07/10

Σας αγαπάω πολύ...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...