Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΕΔΡΑΙΩΣΩ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΘΗΛΑΣΜΟ Κ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΩ!!!...

Recommended Posts

Καλημέρα σας..Θα απαντήσω πρώτα στο ερωτηματολόγιο μήπως μπορεί η κα Αγλαία να με βοηθήσει!!

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος

39 εβδομάδων

Β. Το φύλο του βρέφους ΑΓΟΡΙ

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) ΚΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟς

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. ΜΕΓΙΣΤΗ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ, ΕΛΑΧΙΣΤΗ 8,8

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. ΟΧΙ

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

25/6 3330

29/6 3160

9/7 3735

16/7 4060

22/7 4285

27/7 4490

5/8 5130

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

12-15

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

ΣΕ ΟΛΑ ΠΛΗΝ ΕΝΟΣ

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

80-120 ΓΡ

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

80-120 ΓΡ

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

AVENT-PHILIPS

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

10

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

1-5

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Κάποια στιγμή προς το απόγευμα συνήθως, όσες φορές και να τον βάλω στο στήθος, (τον έχω κρατήσει και 2 και 3 ώρες), δεν χορταίνει και εκεί είναι που δίνω το συμπλήρωμα, το οποίο σταδιακά έχω μειώσει. Αν δεν του δώσω, πραγμα το οποίο έχω καταφέρει 2-3 φορές, δεν είναι ήρεμος και κλαίει για ώρα, μέχρι να κοιμηθεί...ακόμα και αν τον βάλω πάλι στο στήθος, θα ξυπνήσει μετά από λίγο πάλι κλαίγοντας για να φάει...

Λοιπόν κορίτσια, η δική μας ιστορία έχει ως εξής. Βγήκαμε απ το μαιευτήριο θηλάζοντας και δίνοντας και συμπλήρωμα. Στην αρχή αρκετό 30-60 γρ 4 φορές την ημέρα. Τελικά, και μετά από πολύ ξενύχτι και προσπάθεια καταφέραμε να περιορίσουμε το συμπλήρωμα σε ένα μόνο γεύμα το 24ωρο..Αυτό όμως δεν μπορούμε να το κοψουμε γιατί φτάνει κάποια στιγμή που το παιδί κλαίει ασταμάτητα και δεν χορταίνει, όσες ώρες και να τον αφήσω στο στήθος...

Θα ήθελα δύο πράγματα να ρωτήσω τους ειδικούς καθώς και τις έμπειρες μανούλες. Το πρώτο είναι πως θα καταφέρω να κόψω το συμπλήρωμα.

Το δεύτερο είναι, αν χρειαστεί να λείψω τι πρέπει να κάνω? να αντλήσω γάλα? πότε πρέπει να γίνεται η άντληση, πριν ή μετα το θηλασμό? Ευχαριστώ πολύ.....

IBCLC

Διαφημίσεις

Καλημέρα μανούλα,να χαίρεσαι το μωράκι σου....

Δεν είμαι ειδικός,είμαι μόνο μία μανούλα που θήλασε 26 μήνες το γιο και θηλάζω ακόμα την 12 μηνών κόρη μου.Στις αρχές έδινα και εγώ συμπλήρωμα με όλα τα άγχη και τις ορμόνες.Μέσα σε 1,5 με 2 μήνες κατάφερα να θηλάζω αποκλειστικά και στα δύο μου παιδιά ενώ ξεκίνησα με περισσότερα από 1 ξένο γεύμα.Η αρχή είναι το πιό δύσκολο κομμάτι, η συνέχεια θα σε αποζημιώσει...Είσαι σε πολύ καλό δρόμο κατά την γνώμη μου,ξεκίνα να του δίνεις όταν είναι ανήσυχο στήθος και συμπλήρωνε με ξένο,λιγότερο κάθε φορά σταδιακά μέχρι να εξαλειφθεί.Να έχεις υπόψη σου ότι χρειάζονται πολλές ώρες στο στήθος για να βρείτε την άκρη και τα προγράμματά σας σε λίγο καιρό.Και μην ξεχνάς ότι τις ώρες που αναφέρεις ένα μεγάλο ποσοστό των βρεφών παρουσιάζουν τότε κολικούς,δηλαδή γκρίνια και δυσφορία γιατί πονάνε τα καημένα.Εγώ τότε ούτε στο στήθος μπορούσα να την ηρεμήσω,κόβαμε βόλτες,αλλάζαμε στάσεις,κάναμε μασάζ στην κοιλιά....

Δυστυχώς όλα στο πρόγραμμα είναι αλλά είμαι σίγουρη ότι θα τα πας περίφημα!Κάθε μέρα θα αναγνωρίζεις τις ανάγκες του μωρού σου όλο και καλύτερα,θα δίνεις στο μωράκι σου το πολύτιμο γαλατάκι σου και αυτή η σχέση κάθε μέρα θα δυναμώνει.Καλή συνέχεια και μπράβο σου που επιμένεις,θυμήσου με σε 2 μήνες από τώρα πόσο περήφανη θα είσαι για τις θυσίες που έκανες.Όλα αυτά επιστρέφονται στο μέγιστο από τις γλυκές αυτές ψυχούλες.

ΜΠΑΜΠΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ(12/04/96 βρήκα το άλλο μου μισό)

ΣΤΕΛΙΟΣ 11/06/07

ΖΟΥΖΟΥ 26/07/10

Σας αγαπάω πολύ...

Καλημέρα Κλάραμπελ!! Να χαίρεσαι κ εσύ τα παιδάκια σου!!! Αυτό με τους κολικούς το έχω σκεφτεί, παρόλα αυτά οι αντιδράσεις του είναι σαν να πεινάει...στο στήθος ηρεμεί, αλλά δε φαίνεται να καταπίνει, οπότε υποθέτω πως είναι άδειο κ δεν τρώει...σε εκείνη τη φάση λοιπόν αν του δώσω ξένο θα το πιεί, άρα πεινάει...Να σε ρωτήσω, χρειαζόταν ποτέ να λείψεις χωρίς να μπορείς να πάρεις το παιδί μαζί? αν ναι, τί έκανες σε αυτή την περίπτωση?? σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο κ τις απαντήσεις σου....

στο στήθος ηρεμεί, αλλά δε φαίνεται να καταπίνει, οπότε υποθέτω πως είναι άδειο κ δεν τρώει...σε εκείνη τη φάση λοιπόν αν του δώσω ξένο θα το πιεί, άρα πεινάει...Να σε ρωτήσω, χρειαζόταν ποτέ να λείψεις χωρίς να μπορείς να πάρεις το παιδί μαζί? αν ναι, τί έκανες σε αυτή την περίπτωση?? σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο κ τις απαντήσεις σου....

το οτι κοιμαται μετα το ξενο, ειναι γιατι ειναι δυσκολοχωνευτο για το στομαχι του και πεφτει σε ληθαργο...δεν σημαινει οτι πειναει επειδη το πεινει! αυτο ειναι δικο σου συμπερασμα..δεν εχει βουληση οταν απλα του ανοιγεις το στομα και του βαζεις το μπιμπερο..

του κοβεις σταδιακα το συμπληρωμα , χωρις πισωγυρισματα και δοκιμες..

το μωρο οταν πιπιλαει χωρις να καταπινει γαλα, ειναι ενας τροπος για να αυξησει την παραγωγη σου..αφου ηρεμει εκει δεν χρειαζεται να το μπουκωνεις με ξενο μετα..

το βαρος του και οι πανες του ειναι καλυτερες απο το αναμενομενο, αυτο σημαινει οτι τα πατε παρα πολυ καλα..εμπιστευσου τον εαυτο σου..

ενα παιδι δεν κλαιει και δεν ειναι ανυσηχο μονο γιατι πειναει..

83hKp3.png

μπορεις να αρχισεις σταδιακα να αντλεις καλυτερη ωρα ειναι το πρωι ΜΕΤΑ τον θηλασμο..μπορει να χρειαστει και μια εβδομαδα για να δεις αποτελεσματα..εσυ απλα βαζεις και δινεις το ερεθισμα.. ψαξε λιγο στο φορουμ και θα βρεις πολλες οδηγιες.. (βιαζομαι και γι αυτο δεν προλαβαινω)

83hKp3.png

Διαφημίσεις

· «Το γάλα μου φαίνεται να τελειώνει το απόγευμα». Είναι φυσιολογικό να έχουμε περισσότερους θηλασμούς το απόγευμα προς το βράδυ. Επίσης τις ώρες αυτές τα βρέφη έχουν περισσότερα πονάκια από κολικούς και είναι πιο ανήσυχα και ευερέθιστα από την κούραση που αθροίζεται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η ανησυχία του μωρού δεν σχετίζεται συνήθως με χαμηλή παροχή γάλακτος.

· «Το μωρό μου κλαίει συνέχεια». Η πείνα δεν είναι το μόνο αίτιο κλάματος. Μήπως ζεσταίνεται; Μήπως κρυώνει; Μήπως απλά θέλει επαφή και αγκαλιά; Μήπως έχει λερωμένη πάνα; Υπάρχουν ακόμα τα δύσκολα μωρά από ταμπεραμέντο και μωρά που κλαίνε επειδή πάσχουν από κολικούς ή από κάποια πάθηση και πρέπει να τα εξετάσει ο παιδίατρος. Τέλος, τα μωρά συχνά διαισθάνονται την προσπάθειά μας να επιβάλλουμε ωράρια και περιορισμούς στο θηλασμό, με αποτέλεσμα να γκρινιάζουν αντιδραστικά περισσότερο. Εάν ως άμεση απάντηση δώσουμε απρόσκοπτα το στήθος, η γκρίνια θα σταματήσει. Ο θηλασμός είναι θετική, μαγική εμπειρία και, ακόμα και μωρά λίγων εβδομάδων αντιλαμβάνονται τυχόν αρνητικά συναισθήματα και δυσφορία της μητέρας.

· «Όταν του δίνουμε ξένο γάλα με το μπουκάλι, το πίνει με λαχτάρα». Το μπιμπερό λειτουργεί πολύ διαφορετικά από τη ρόγα του στήθους. Όταν μπαίνει στο στόμα του παιδιού το γεμίζει με γάλα. Η ροή του είναι ελεύθερη και ο τρόπος λήψης από το παιδί παθητικός. Εκείνο υποχρεώνεται να καταπιεί. Η κατάποση φέρνει κι άλλο γάλα στο στόμα του παιδιού. Ο κύκλος επαναλαμβάνεται, δίνοντας την εντύπωση ότι το μωρό «καταβροχθίζει πεινασμένο το περιεχόμενο του μπουκαλιού» μέσα σε λίγα λεπτά. Έπειτα ίσως το βρέφος κοιμάται για πολλή ώρα «γαλήνια». Οι γονείς συμπεραίνουν λανθασμένα ότι το μωρό πραγματικά δεν έπαιρνε αρκετό γάλα από το στήθος. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι το μικρό κουράστηκε από τη γρήγορη ροή του μπουκαλιού και προσπαθεί να χωνέψει με δυσκολία το περιεχόμενό του. Θα κάνει περισσότερες ερυγές και κινήσεις δυσφορίας. Στην πορεία οι γονείς θα προσφέρουν ολοένα περισσότερα μπουκάλια στο παιδί. Αυτό τελικά θα προκαλέσει πραγματική μείωση στην παροχή γάλακτος από τη μητέρα και τελικά την πρόωρη διακοπή του θηλασμού.

· «Τελευταία νιώθω το στήθος μου πιο μαλακό». Συμβαίνει σχεδόν πάντα έπειτα από τη διόγκωση στήθους των πρώτων ημερών. Περίπου κατά τις 3-6 εβδομάδες από τη γέννηση του παιδιού επέρχεται ένας συντονισμός ανάμεσα στη ζήτηση του μωρού και την παραγωγή γάλακτος της μητέρας. Το μόνο που δείχνει είναι ότι η παραγωγή γάλακτος άρχισε να συντονίζεται με τις ανάγκες του παιδιού. Το στήθος παίρνει το μήνυμα να φτιάχνει τόσο γάλα όσο ακριβώς χρειάζεται, χωρίς αναίτια πρηξίματα.

· «Βάζω το θήλαστρο και δε βγαίνει ούτε σταγόνα από το στήθος». Η εκάστοτε ποσότητα γάλακτος που βγαίνει με το θήλαστρο δεν είναι αντιπροσωπευτική της πραγματικής ποσότητας που υπάρχει μέσα στο στήθος. Αν δεν βγαίνει γάλα με το θήλαστρο, το πρόβλημα συνήθως βρίσκεται είτε στο ίδιο το θήλαστρο (ακατάλληλο) είτε στην έλλειψη εξοικείωσης της μητέρας με αυτό. Σωστές οδηγίες για την χρησιμοποίησή του, σε συνδυασμό με τακτική χρήση του για μερικές ημέρες, έχουν σηνήθως ως αποτέλεσμα να αυξάνεται το γάλα που βγαίνει με αυτό.

σε παρακαλω πολυ διαβασε εδω http://pediatros-thes.gr/?page_id=613 και θα καταλαβεις πολλα..εχει και αλλα κειμενα εκτος απο τα παραπανω..

ψαξε και μεσα στην σελιδα του γιατρου θα βρεις πολλες πληροφοριες

http://pediatros-thes.gr/?page_id=615 οσον αφορα το συμπληρωμα..

83hKp3.png

εγω βγαζω με το θηλαστρο το μεσημερι αναμεσα στα γευματα που ο μικρος κοιματε σερι περιπου 4 ωρες, το πρωι και το απογευμα δε μπορω να βγαζω γιατι θηλαζει με τις ωρες, κι ετσι εχω καθε μερα στο ψυγειο ενα μπουκαλι για περιπτωση που χρειαστει να λειψω ή για το βραδυ που μερικες φορες ειμαι πολυ κουρασμενη κ δε μπορω να θηλασω, ασχετο αν συνηθως καταληγει στο νεροχυτη.\ και δυστυχως θηλαζω μονο απο το ενα στηθος αλλα βλεπω οτι τα καταφερνω μεχρι τωρα,πιστευω να καταφερω να θηλασω αποκλειστικα τουλαχιστον μεχρι να παει 6 μηνων.

επισης καθε φορα πριν θηλασω επειδη το στηθος ειναι πολυ φουσκωμενο κ δε μπορει να πιασει βγαζω μια μικρη ποσοτητα 10-20 ml για να μαλακωσει λιγο

καλησπερα κ απο μενα σε ολες τις μανουλες...

εχω κ εγω πολλους προβληματισμους σχετικα με τον θηλασμο...

ειμαι νεα μαμα με ενα αγγελουδι μολις 7 ημερων...

οσο ημασταν στο νοσοκομειο μου βαζαν το μωρο στο στηθος κ απο πισω μου διναν να το στουμπωνω με ενα μπιμπερο...οταν ηρθαμε σπιτι απο την πρωτη κιολας μερα το μωρο δυσκολευοταν με το στηθος μου...ακομα κ τωρα για να θηλασει παλευουμε 5 με 10 λεπτα κ μετα θηλαζει...παιρνει κ μια κφραση λες κ δεν του αρεσει στην αρχη το γαλα μου κ αφηνει την θηλη κ μετα παλι απο την αρχη την ψαχνει δεν ξερω τι κανω λαθος :(

οταν ξεφευγει η κατασταση κ παιδευεται πολυ ωρα τοτε πια του δινω ξενο γαλα (συνηθως 60 ml) μια με δυο φορες την μερα...

αλλοι μου λενε οτι ειναι πολυ νωρις ακομα αλλα εχω αγχωθει με τον θηλασμο κ γιατι ζοριζεται τοσο πολυ να θηλασει ο μικρος μου.κανω την προετοιμασια που μου ειπαν οι μαιες ...αλλαζουμε στασεις αλλα παλι τζιφος...δεν κλαιει βεβαια αλλα ζοριζεται πολυ κ ειναι ανησυχος.

επισης οταν θηλαζει ειναι αδυνατον να ρευτει ...ενω μου λενε πως πρεπει,τον εχω κρατησει κ μεχρι μιση ωρα ξυπνιο αλλα τιποτα μονο με το ξενο ρευεται ...οταν θηλαζω απλα τον βαζω για υπνο στο πλαι κ καποιες φορες βγαζει γουλιες πολυυυυυ ωρα αργοτερα...ρε κοριτσια τι κανω λαθος?μηπως παιδευω το μωρο μου αντι να το ταιζω τελικα?

μπορεις να αρχισεις σταδιακα να αντλεις καλυτερη ωρα ειναι το πρωι ΜΕΤΑ τον θηλασμο..μπορει να χρειαστει και μια εβδομαδα για να δεις αποτελεσματα..εσυ απλα βαζεις και δινεις το ερεθισμα.. ψαξε λιγο στο φορουμ και θα βρεις πολλες οδηγιες.. (βιαζομαι και γι αυτο δεν προλαβαινω)

Καλησπέρα και σ ευχαριστώ πολύ για όλες τις πληροφορίες...στην περίπτωση που βγάλω γάλα με το θήλαστρο κ αμεσώς μετά ξυπνήσει το μωρό τί κάνω? υπάρχει γάλα στο στήθος για να φάει ή να του δώσω αυτό που μόλις έβγαλα? Πάντως, δεν έχουμε ακόμη πρόγραμμα και ξυπνάει αρκετά συχνά...έχω δύο μέρες να του δώσω ξένο κ μένει πολλές ώρες ξύπνιος γκρινάζοντας...πιστεύεις πως δεν είναι πείνα αυτό??

εγω βγαζω με το θηλαστρο το μεσημερι αναμεσα στα γευματα που ο μικρος κοιματε σερι περιπου 4 ωρες, το πρωι και το απογευμα δε μπορω να βγαζω γιατι θηλαζει με τις ωρες, κι ετσι εχω καθε μερα στο ψυγειο ενα μπουκαλι για περιπτωση που χρειαστει να λειψω ή για το βραδυ που μερικες φορες ειμαι πολυ κουρασμενη κ δε μπορω να θηλασω, ασχετο αν συνηθως καταληγει στο νεροχυτη.\ και δυστυχως θηλαζω μονο απο το ενα στηθος αλλα βλεπω οτι τα καταφερνω μεχρι τωρα,πιστευω να καταφερω να θηλασω αποκλειστικα τουλαχιστον μεχρι να παει 6 μηνων.

επισης καθε φορα πριν θηλασω επειδη το στηθος ειναι πολυ φουσκωμενο κ δε μπορει να πιασει βγαζω μια μικρη ποσοτητα 10-20 ml για να μαλακωσει λιγο

Αυτό ακριβώς προσπαθώ να πετύχω, αλλά ακόμη δεν έχουμε πρόγραμμα κ δεν ξέρω πότε πρόκειται να κοιμηθεί αρκετή ώρα για να βγάλω...τρίωρα προς το παρόν κοιμάται τη νύχτα, αλλά είμαι κομμάτια για να κάνω κάτι τέτοιο εκείνες τις ώρες...

Διαφημίσεις

Αυτό ακριβώς προσπαθώ να πετύχω, αλλά ακόμη δεν έχουμε πρόγραμμα κ δεν ξέρω πότε πρόκειται να κοιμηθεί αρκετή ώρα για να βγάλω...τρίωρα προς το παρόν κοιμάται τη νύχτα, αλλά είμαι κομμάτια για να κάνω κάτι τέτοιο εκείνες τις ώρες...

καλα κι εμενα στην αρχη τυχαινε να ξυπναει μμολις ειχα τελειωσει με το θηλαστρο αλλα παρ ολα αυτα συνεχισε να ερχεται γαλα, ενω με το θηλαστρο απο ενα σημειο κ μετα σταματαει. σημερα το πρωι αναγκαστικα κι εγω να του δωσω ξενο. θηλαζε για κανα 3ωρο περιπου με μικρα διαλειματα αναμεσα και μετα ειχαμε κοσμο αλλα ο μπεμπης ηθελε να κοιμηθει και κανονικα θα τον θηλαζα ξανα μεχρι ν αποκοιμηθει αλλα δε μπορουσα εκεινη τη στιγμη και του εφτιαξα 30 ml ηπιε τα 20 και κοιμηθηκε μετα 4μιση ωρες.

το μωρο που θηλαζει δε μπορει να μπει σε προγραμμα. και τωρα που θηλαζω αλλα και με την κορη μου οταν πια δε θηλαζα ημουν κατα στο να εδραιωσω προγραμμα αν τρεις ωρες, ετρωγε κι ακομα δηλαδη, οταν πεινουσε ειτε ειχαν περασει 5 ωρες ειτε μονο μια.

κι ας με πρηζουν ολοι να βαλω συστημα, εδω δε μπορω να βαλω προγραμμα στον εαυτο μου θα βαλω στο νεογεννητο?

σημερα το πρωι αναγκαστικα κι εγω να του δωσω ξενο. θηλαζε για κανα 3ωρο περιπου με μικρα διαλειματα αναμεσα και μετα ειχαμε κοσμο αλλα ο μπεμπης ηθελε να κοιμηθει και κανονικα θα τον θηλαζα ξανα μεχρι ν αποκοιμηθει αλλα δε μπορουσα εκεινη τη στιγμη και του εφτιαξα 30 ml ηπιε τα 20 και κοιμηθηκε μετα 4μιση ωρες.

Σήμερα αναγκάστηκα κι εγώ να δώσω συμπλήρωμα στον 35 ημερών μπέμπη μου. Δεν ξέρω τι έχει πάθει 3 μέρες τώρα. Το απογευματάκι (μετά τις 7) κάθε μέρα ενώ θηλάζει σταματά και κλαίει με λυγμούς. Κοκκινίζει από το κλάμα.Τον αλλάζω στήθος, θηλάζει κανά 5λεπτο και μετά κλάμα. Σήμερα κι ενώ τον είχα θηλάσει και το στήθος μου είχε αδειάσει (βασικά είναι πιο μαλακό 3 μέρες τώρα, δεν είναι πρησμένο όπως πρώτα) αναγκαστικά του έδωσα ξένο γάλα 20 ml. Το ήπιε και κοιμήθηκε το πουλάκι μου. Μάλλον πείναγε. Ίσως το δικό μου δεν του φτάνει πλέον.

Να σημειώσω ότι και πολλές κενώσεις έχουμε και αρκετό βάρος πήραμε από τη μέρα που γεννηθήκαμε.

2/7 3600

2/8 4650

Γιατί μου κλαίει; Τί του φταίει;

qc40p3.png

Nv8Rp3.png]

οσο ημασταν στο νοσοκομειο μου βαζαν το μωρο στο στηθος κ απο πισω μου διναν να το στουμπωνω με ενα μπιμπερο...οταν ηρθαμε σπιτι απο την πρωτη κιολας μερα το μωρο δυσκολευοταν με το στηθος μου...ακομα κ τωρα για να θηλασει παλευουμε 5 με 10 λεπτα κ μετα θηλαζει...παιρνει κ μια κφραση λες κ δεν του αρεσει στην αρχη το γαλα μου κ αφηνει την θηλη κ μετα παλι απο την αρχη την ψαχνει δεν ξερω τι κανω λαθος :(

οταν ξεφευγει η κατασταση κ παιδευεται πολυ ωρα τοτε πια του δινω ξενο γαλα (συνηθως 60 ml) μια με δυο φορες την μερα...

αλλοι μου λενε οτι ειναι πολυ νωρις ακομα αλλα εχω αγχωθει με τον θηλασμο κ γιατι ζοριζεται τοσο πολυ να θηλασει ο μικρος μου.κανω την προετοιμασια που μου ειπαν οι μαιες ...αλλαζουμε στασεις αλλα παλι τζιφος...δεν κλαιει βεβαια αλλα ζοριζεται πολυ κ ειναι ανησυχος.

επισης οταν θηλαζει ειναι αδυνατον να ρευτει ...ενω μου λενε πως πρεπει,τον εχω κρατησει κ μεχρι μιση ωρα ξυπνιο αλλα τιποτα μονο με το ξενο ρευεται ...οταν θηλαζω απλα τον βαζω για υπνο στο πλαι κ καποιες φορες βγαζει γουλιες πολυυυυυ ωρα αργοτερα...ρε κοριτσια τι κανω λαθος?μηπως παιδευω το μωρο μου αντι να το ταιζω τελικα?

Καλησπέρα kim...λοιπόν, θα προσπαθήσω να σου δώσω κουράγιο!! Η ιστορία μας μοιάζει αρκετά...και εμείς βγήκαμε από το μαιευτήριο με μεικτό τρόπο ταίσματος...στη μία εβδομάδα τα πράγματα ήταν όπως τα περιγράφεις...μεγάλη δυσκολία και νευρικότητα στο στήθος και 2-3 φορές την ημέρα συμπλήρωμα..τη δεύτερη εβδομάδα λίγο καλύτερος ο θηλασμός κ λιγότερο συμπλήρωμα...στην αρχή περίπου της τρίτης ο μικρός άρχισε να πιάνει καλά το στήθος, χωρις να τραυματίζει τις θηλές κ να με πονάει..έτσι άρχισα κ εγώ να τον βάζω συνέχεια χωρίς το άγχος του πρώτου καιρού..σταδιακά θα είναι όλο κ καλύτερα τα πράγματα..υπομονή κ πολύ επιμονή χρειάζεται...η νευρικότητα μάλλον μπορεί να αποφευχθεί αν βάλεις το μωρό να θηλάσει πριν αρχίσει να κλαίει και να πειναει πολύ!! διάβασε κ εσύ τα αρθρα που μου προτείνει πιο πάνω η "paros"...είναι πράγματι πολύ κατατοπιστικά...το λάθος που κάναμε κ οι δύο είναι που ακούσαμε τους γύρω μας κ δώσαμε στο παιδί ξένο γάλα..θα τα καταφέρουμε όμως είμαι σίγουρη!! Σήμερα δεν του έχω δώσει καθόλου ξένο και είμαι πάρα πολύ χαρούμενη!! Μια τελευταία συμβουλή...βάζε το παιδί ΣΥΝΕΧΕΙΑ στο στήθος κ θα δεις που σε λίγο καιρό θα υπάρχει η απόλυτη εξοικίωση...αυτά, καλό βράδυ κ να σου ζήσει ο μικρούλης σου!!!!:P

Σήμερα αναγκάστηκα κι εγώ να δώσω συμπλήρωμα στον 35 ημερών μπέμπη μου. Δεν ξέρω τι έχει πάθει 3 μέρες τώρα. Το απογευματάκι (μετά τις 7) κάθε μέρα ενώ θηλάζει σταματά και κλαίει με λυγμούς. Κοκκινίζει από το κλάμα.Τον αλλάζω στήθος, θηλάζει κανά 5λεπτο και μετά κλάμα. Σήμερα κι ενώ τον είχα θηλάσει και το στήθος μου είχε αδειάσει (βασικά είναι πιο μαλακό 3 μέρες τώρα, δεν είναι πρησμένο όπως πρώτα) αναγκαστικά του έδωσα ξένο γάλα 20 ml. Το ήπιε και κοιμήθηκε το πουλάκι μου. Μάλλον πείναγε. Ίσως το δικό μου δεν του φτάνει πλέον.

Να σημειώσω ότι και πολλές κενώσεις έχουμε και αρκετό βάρος πήραμε από τη μέρα που γεννηθήκαμε.

2/7 3600

2/8 4650

Κ εμένα μου το κάνει αυτό τελευταία, μέχρι που κατάλαβα πως θέλει να ρευτεί κ να βγάλει κ καμμιά γουλίτσα, για να ηρεμήσει το στομαχάκι του..νομίζω πως ούτως ή άλλως ανάμεσα στα δύο στήθη καλό είναι να το βάζεις να ρεύεται..αλήθεια οι τόσες πολλές γουλειές μετά το φαγητό είναι στα πλαίσια του φυσιολογικού ή μπορεί να υποδεικνύουν την αρχή κάποιου προβλήματος?? τα μωράκια σας βγάζουν κραυγούλες στον ύπνο τους σαν να έχουν βαρυστομαχιάσει??

Να πω κι εγώ δυο πραγματάκια από την δικιά μου πήρα;Τον πρώτο καιρό ο μικρός μου τα απογεύματα τρελαινόταν ,έκλαιγε και δεν ήξερα τι να τον κάνω.Έτσι πάνω στις 10 μέρες πήγε η μητέρα μου ,αφού με έπεισε ότι το μωρό δεν χορταίνει με το γάλα μου ,και πήρε ένα κουτί γάλα σε σκόνη για να τον ταΐσουμε:(...Για καλή μου τύχη πάνω στον πανικό βρήκα στο τηλέφωνο μια φίλη μου που είναι σύμβουλός θηλασμού και μου εξήγησε ότι το μωρό κάνει κάποια άλματα ανάπτυξης και ότι χρειάζεται να κάνω πολύ υπομονή και να τον αφήνω στο στήθος να τραβάει και όλα θα πάνε καλά!Επίσης μου είπε πως πολύ πιθανό είναι το μωρό να έχει κολικούς.Διάβασα κιόλας ότι τους κολικούς τους έχουν αργά το απόγευμα.Γνωρίζοντας αυτά τα δύο πραγματάκια καταφέραμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και όλα πήγαν καλά:-D!Είμαστε παρεούλα 15 μήνες τώρα και ακόμα θηλάζουμε:-D!!!Κουράγιο μανούλες και θα τα καταφέρετε μια χαρά και σιγά σιγά θα κόψετε και το συμπλήρωμα;)!

Διαφημίσεις

Καλησπέρα και σ ευχαριστώ πολύ για όλες τις πληροφορίες...στην περίπτωση που βγάλω γάλα με το θήλαστρο κ αμεσώς μετά ξυπνήσει το μωρό τί κάνω? υπάρχει γάλα στο στήθος για να φάει ή να του δώσω αυτό που μόλις έβγαλα? Πάντως, δεν έχουμε ακόμη πρόγραμμα και ξυπνάει αρκετά συχνά...έχω δύο μέρες να του δώσω ξένο κ μένει πολλές ώρες ξύπνιος γκρινάζοντας...πιστεύεις πως δεν είναι πείνα αυτό??

γι αυτον τον λογο καλο ειναι να βγαζεις γαλα μετα τον θηλασμο..ακομα ειναι νωρις για να υπαρχει καποιο ''προγραμμα'' οποτε να ξερεις περιπου τι ωρα κοιμαται και τι ωρα τρωει.. θα σου προτεινα απο την στιγμη που ακομα η κατασταση σας δεν ειναι ξεκαθαρη (συμπληρωμα,γκρινια κλπ) να μην ανακατεψεις και το θηλαστρο.. περιμενε μεχρι να εισαι σιγουρη οτι το παιδι εχει αυξησει την παραγωγη σου και εχει καλυψει το συμπληρωμα που του εδινες και αφου σταθεροποιηθει αυτο τοτε ξεκινας να ξανα-αυξησεις την παραγωγη σου για να βγαζεις για αποθηκευση..δεν γινονται ολα μαζι και ειδικα τωρα που αισθανεσαι ανασφαλεια για το αν τρεφεται σωστα..

το ξενο το κοβουμε σταδιακα (νομιζω μειωνοντας καθε μερα 30-50 μλ, δεν ειμαι σιγουρη το λεω ενδεικτικα,πρεπει να το ψαξω το ποσο μειωνεται καθε μερα..)...

τις ωρες που του εδινες το συμπληρωμα το μωρο πρεπει να το εχεις στο στηθος,γιατι εκεινη την ωρα ειναι μειωμενη η παραγωγη σου καθως τις αναγκες του τις καλυπτες με το ξενο και το στηθος δεν ειχε το ''απαιτουμενο'' γαλα.. ασε το μωρο λοιπον στο στηθος να πιπιλισει,αυτη η διαδικασια απαιτειται για να αυξηθει το γαλα σου..το βαζεις στο ενα στηθος, μολις δειξει αδιαφορια του αλλαζεις το στηθος, το αφηνεις παλι να πιπιλισει, μολις δειξει αδιαφορια, το ξανααλλαζεις κοκ, για οσο μπορει το μωρο να το κανει..

αυτες οι εναλλαγες του στηθους δινουν εντολη, οτι υπαρχει ενα μωρο που ψαχνει για φαι και πρεπει να παραχθει γαλα..

πιστευω οτι μεσα σε 3-4 μερες τα πραγματα θα καλυτερευσουν.. αν μπορεις ρωτα την ΚΡΙΣΤΙΝΑ στο θεμα ''νεα μανουλα,αποριες για θηλασμο'' ειναι η καταλληλη για να σου δωσει πολυ πιο ακριβεις πληροφοριες..

83hKp3.png

το στηθος για να ανταποκριθει στο θηλαστρο θελει καποιο χρονο..μπορει και μια εβδομαδα για να αρχισει να υπαρχει αποτελεσμα... υπαρχουν γυναικες που ενω θηλασαν με επιτυχια για μεγαλα διαστηματα,δεν καταφεραν να βγαλουν γαλα με το θηλαστρο.. ο θηλασμος ειναι και εγκεφαλικος..οταν το μωρο κλαιει και η μαμα που ειναι σε αλλο δωματιο το ακουει,βγαζει γαλα..οταν η μαμα βλεπει το μωρο της οτι πειναει, βγαζει γαλα..το θηλαστρο ειναι μια αγχωδης διαδικασια και πολλες φορες ψυχοφθορα και αυτο απο μονο του μπορει να φρεναρει αυτην την προσπαθεια..

οι πρωινες ωρες,ειναι καλες ωρες καθως οι ορμονες της μαμας ειναι σε εγρηγορση και ανταποκρινονται καλυτερα στο θηλαστρο.. εαν ομως κατι τετοιο δεν γινεται , βρισκουμε ποια ειναι η ωρα που μας βολευει και προσπαθουμε εκεινη την ωρα..

οπως ειναι τ απραγματα τωρα,δινουμε προτεραιοτητα στον ερεθισμο του στηθους απο το μωρο καθως αρχικα θελουμε να καλυψουμε το ξενο..

83hKp3.png

2/7 3600

2/8 4650

εαν 34 ημερες το γαλα του φτανει, δεν ξυπναει την 35η και ξαφνικα δεν του φτανει το γαλα!και μαλιστα ενα μωρο που πηρε τον πρωτο μηνα 1 ολοκληρο κιλο!!:shock::shock::shock::shock::shock:

εαν αφηνεις το μωρο να θηλασει ελευθερα και δεν του εχεις βαλει καποιο προγραμμα ή περιορισμο στις ωρες που τρωει ή στις ωρες που παραμενει στο στηθος ή στο βραδυνο ξυπνημα, το γαλα σου θα του φτανει μεχρι να παει φανταρος..εαν δεν εμπιστευτεις εσυ τον εαυτο σου και δεν ακους το μωρο σου, δεν θα καταφερεις να θηλασεις για καιρο,εφοσον αυτο ειναι κατι που θες..το κλαμα δεν ειναι ενδειξη μονο πεινας.. το να δινεις ξενο και να κοιμαται μετα , δεν ειναι δειγμα οτι πειναει..

το γεγονος οτι το στηθος σου το νιωθεις πιο αδειο ,ειναι γιατι στις 40 ημερες περιπου,εδραιωνεται η γαλουχια (εφοσον βεβαια ολον τον προηγουμενο καιρο το παιδι εχει ΕΛΥΘΕΡΗ και ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΗ προσβαση στο στηθος) πραγμα που σημαινει οτι το στηθος παραγει τοσο γαλα οσο ζηταει το μωρο. Θα σταματησει λοιπον το στηθος να τρεχει ανεξελεγκτα ολη την ημερα..απο εδω και περα οταν θα νιωθεις το στηθος γεματο και πρησμενο, ο εγκεφαλος θα λαμβανει το εξης μηνυμα: ''υπαρχει γαλα στο στηθος,δεν υπαρχει μωρο να πιει το γαλα,οποτε το γαλα ειναι περιττο και δεν πρεπει να παραγεται γαλα!'' εαν περιμενεις λοιπον να νιωθεις να γεμιζει το στηθος σου με γαλα για να ταισεις το μωρο, θα οδηγηθεις σε αποθηλασμο..επισης τα παιδια περνανε καποιες φασεις που κρατουν συνηθως 3-4 μερες με γκρινια,ατελειωτες ωρες στο στηθος,εκνευρισμο κλπ και σε αυτο το διαστημα ειναι αγνωριστα..μετα επανερχονται..

εαν λοιπον θες να θηλασεις: 1. διαβασε τα ποστ που εχω αναφερει παραπανω για να καταλαβεις τι γινεται.

2. συνεχισε να κανεις οτι εκανες ενα μηνα τωρα

3. πετα το ξενο στα σκουπιδια,για να μην το δινεις ολη την ωρα..

83hKp3.png

Κ εμένα μου το κάνει αυτό τελευταία, μέχρι που κατάλαβα πως θέλει να ρευτεί κ να βγάλει κ καμμιά γουλίτσα, για να ηρεμήσει το στομαχάκι του..νομίζω πως ούτως ή άλλως ανάμεσα στα δύο στήθη καλό είναι να το βάζεις να ρεύεται..αλήθεια οι τόσες πολλές γουλειές μετά το φαγητό είναι στα πλαίσια του φυσιολογικού ή μπορεί να υποδεικνύουν την αρχή κάποιου προβλήματος?? τα μωράκια σας βγάζουν κραυγούλες στον ύπνο τους σαν να έχουν βαρυστομαχιάσει??

σχεδον ολα τα μωρα εχουν μια ελαφρια παλλινδρομηση, δεν ειναι κατι παθολογικο..απλα ενας μυς ειναι ακομα χαλαρος και επιτρεπει στο φαι να ανεβαινει μεχρι επανω.. ετσι λοιπον βγαινουν γουλιτσες ή οταν υπαρχει προβλημα οι γουλιτσες γινονται ρουκετες..για να βοηθησεις το μωρο το βαζεις να ρευτει συχνα κατα το γευμα, ειτε στο ιδιο στηθος, ειτε κατα την εναλλαγη, δεν το αφηνεις κατω αμεσως αλλα το κρατας ορθιο για κανα τεταρτο, μπορεις να εχεις ανασηκωμενο λιγο το στρωμα βαζοντας καποια πετσετα απο κατω, ωστε το κεφαλακι να μην ειναι στην ιδια ευθεια ,αλλα πιο ψηλα απο το στομαχακι και οσο μπορεις αποφευγεις το αλαγμα αμεσως μετα το γευμα γιατι αυτο το ξαπλωσε -σηκωσε-ξαπλωσε τα ανακατευει λιγο..

δεν εχουν ολα τα μωρα την ιδια ενταση σε γουλιτσες και δεν χρειαζεται να κανεις ολα τα παραπανω..βλεπεις απλα αν κατι βοηθαει το μωρο και το εφαρμοζεις..

83hKp3.png

1.πας εδω: http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40795 αντιγραφεις τις ερωτησεις.

2. μετα πας εδω : http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=34236&page=47 τις κανεις επικολληση και τις απαντας..

εχε το μωρο τουλαχιστον τις πρωτες 40 ημερες οσο πιο πολυ μπορεις στο στηθος..ειναι απολυτα φυσιολογικο ακομα και 24 ωρες το 24ωρο!

τα μωρα που θηλαζουν μπορει και να μην ρευονται..

γραψε αναλυτικα τις πληροφοριες γιατι δεν μπορει να βγει καποιο συμπερασμα διαφορετικα

83hKp3.png

1. Tελικά μάλλον αυτό είναι για να το έχεις παρατηρήσει κι εσύ. Το προσέξαμε κι εμείς με τον άντρα μου αλλά δεν είναι πάντα αυτό, γι' αυτό και έθεσα το ερώτημα....

2. Κραυγές δεν μου βγάζει αλλά μου αναστενάζει σαν να το πονάει κάτι....

το γεγονος οτι το στηθος σου το νιωθεις πιο αδειο ,ειναι γιατι στις 40 ημερες περιπου,εδραιωνεται η γαλουχια (εφοσον βεβαια ολον τον προηγουμενο καιρο το παιδι εχει ΕΛΥΘΕΡΗ και ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΗ προσβαση στο στηθος) πραγμα που σημαινει οτι το στηθος παραγει τοσο γαλα οσο ζηταει το μωρο. Θα σταματησει λοιπον το στηθος να τρεχει ανεξελεγκτα ολη την ημερα..απο εδω και περα οταν θα νιωθεις το στηθος γεματο και πρησμενο, ο εγκεφαλος θα λαμβανει το εξης μηνυμα: ''υπαρχει γαλα στο στηθος,δεν υπαρχει μωρο να πιει το γαλα,οποτε το γαλα ειναι περιττο και δεν πρεπει να παραγεται γαλα!'' εαν περιμενεις λοιπον να νιωθεις να γεμιζει το στηθος σου με γαλα για να ταισεις το μωρο, θα οδηγηθεις σε αποθηλασμο..

Άρα τί να κάνω;...Ως τώρα όποτε θέλει θηλάζει αλλά τελευταία τα βράδια κοιμάται 4-5 ώρες σερί. Όταν ξυπνάει θηλάζει μόνο από το ένα στήθος και μετά νάνι πάλι. Αποτέλεσμα; Όταν ξυπνάει μετά από 1-2 ώρες ώρες συνήθως εγώ είμαι τούμπανο στο στήθος που δεν είχα θηλάσει. Τί προτείνεις να κάνω; Γιατί εννοείται πως δεν έχω σκοπό να διακόψω το θηλασμό από τώρα.

Άσχετο, αλλά η αλήθεια είναι πως κάθε τόσο το μωρό αλλάζει συμπεριφορά. Αυτό με τα άλματα ανάπτυξης που αναφέρθηκε πιο πάνω ισχύει πράγματι; Διαβάζω την αντίστοιχη συζητηση εδώ στο φορουμ αλλά δεν έχω πειστει...

qc40p3.png

Nv8Rp3.png]

1. Tελικά μάλλον αυτό είναι για να το έχεις παρατηρήσει κι εσύ. Το προσέξαμε κι εμείς με τον άντρα μου αλλά δεν είναι πάντα αυτό, γι' αυτό και έθεσα το ερώτημα....

2. Κραυγές δεν μου βγάζει αλλά μου αναστενάζει σαν να το πονάει κάτι....

Άρα τί να κάνω;...Ως τώρα όποτε θέλει θηλάζει αλλά τελευταία τα βράδια κοιμάται 4-5 ώρες σερί. Όταν ξυπνάει θηλάζει μόνο από το ένα στήθος και μετά νάνι πάλι. Αποτέλεσμα; Όταν ξυπνάει μετά από 1-2 ώρες ώρες συνήθως εγώ είμαι τούμπανο στο στήθος που δεν είχα θηλάσει. Τί προτείνεις να κάνω; Γιατί εννοείται πως δεν έχω σκοπό να διακόψω το θηλασμό από τώρα.

Άσχετο, αλλά η αλήθεια είναι πως κάθε τόσο το μωρό αλλάζει συμπεριφορά. Αυτό με τα άλματα ανάπτυξης που αναφέρθηκε πιο πάνω ισχύει πράγματι; Διαβάζω την αντίστοιχη συζητηση εδώ στο φορουμ αλλά δεν έχω πειστει...

σιγα-σιγα θα αρχισει να κοιμαται περισσοτερο την νυχτα, αυτο που περιγραφεις ειναι αναμενομενο και θα επρεπε να σε ευχαριστει. το στηθος σου θα προσαρμοστει σε λιγες μερες και θα σταματησει να πρηζεται και το βραδυ..

και εχει να αλλαξει πολλες φορες ακομα η συμπεριφορα του..θα υπαρχουν εβδομαδες (ειδικα η περιοδος με τα δοντια) που δεν θα το αναγνωριζεις!!!

δεν χρειαζεται να πειστεις για κατι..σκεψου το απλα λογικα.εσυ ως ενηλικας που χρησιμοποιεις την λογικη σου,που εχεις ενα σταθερο περιβαλλον γυρω σου , που εχεις γνωση ποια εισαι και τι κανεις,εχεις καθε μερα την ιδια απαραλλαχτη συμπεριφορα?????????/ το μωρο που δεν βλεπει,εχει ανασφαλεια,ακουει συνεχως καινουργιους θορυβους,ολα του γυρω του ειναι πρωτογνωρα και μεσα σε ολα αυτα ποναει ανα περιοδους ειτε αυτο λεγεται κολικοι ειτε δοντια, ειτε οποιαδηποτε αλλη ενοχληση, θα πρεπει να ειναι με το χαμογελο στα χειλη????

εσυ αυτην την στιγμη παραγεις π.χ. 200 μλ ολη μερα. σε εναν μηνα το παιδι θα χρειαζεται 250.αυτα τα 50 θα αρχισουν να του λειπουν ,θα γκρινιαζει, θα θελει να καθεται πιο πολυ ωρα στο στηθος για να αυξησει την παραγωγη σου. αυτο θα παρει λιγες μερες συνηθως 3-4 και μετα θα επιστρεψει στα ''κανονικα'' του.. οταν καθε φορα που δεν μπορεις εσυ να ερμηνευσεις την συμπεριφορα του παιδιου σου του δινεις ξενο, δεν θα καταφερεις κατι..

83hKp3.png

Καλημέρα μανούλες!Η paros σας ενημερώνει πάρα πάρα πολύ καλά!Αυτό που ήθελα εγώ να προσθέσω είναι πως τώρα με όλη την κούραση και το γεγονός ότι όλα είναι καινούργια και άγνωστα όλα φαίνονται περίεργα , δύσκολα.Όταν ξεκίνησα τον θηλασμό και μου έλεγε η σύμβουλός θηλασμού κάποια πράγματα την κοίταγα σαν να ήταν από άλλο πλανήτη και σκεφτόμουν "Τι μου λέει τώρα;Πως θα κάνω αυτό ,πως θα κάνω εκείνο" ,όλα μου φαίνονταν αδύνατα.Τον πρώτο καιρό χρειάζεται να αφοσιωθείτε στα μωράκια σας και σε τίποτα άλλο;).Αυτά είναι ότι πιο σημαντικό. Προσπαθείτε να σκέφτεστε πως αυτές οι ψυχούλες ήταν 9 μήνες πάνω σας μέσα σας και ξαφνικά βρέθηκαν σε ένα άλλο άγνωστο περιβάλλον που για να νιώσουν καλά έχουν ανάγκη την αγκαλιά της μανούλας τους και το στήθος της επίσης. Οπότε περιορίστε όλα τα άλλα βάλτε χαλαρή μουσική και απολαύστε αυτό το μοναδικό ταξίδι που ξεκίνησε από την σύλληψη του μωρού σας και θα συνεχιστεί για πολύ πολύ πολύ καιρό!Όλα θα πάνε καλά!Μην βάζετε πρόγραμμα στο θηλασμό.Αφήστε τον ελεύθερο το μωρό πολλές φορές δεν θέλει να φάει ,ο θηλασμός ,το πιπίλισμα το ηρεμεί.Μη του το στερείτε και θα δείτε πως θα περάσει ό καιρός και όλα θα μπουν σε μια καλύτερη σειρά και είστε χαρούμενες που δεν τα παρατήσατε:-)!Εγώ όταν ξεκίνησα τον θηλασμό το πήγαινα μέρα με την μέρα."Άντε σήμερα δεν θα δώσω ξένο αλλά αύριο ίσως χρειαστεί:rolleyes".Τελικά δεν χρειάστηκε:-D και θηλάζουμε ακόμα 15 μήνες μετά και είμαι τόσο χαρούμενη που τα καταφέραμε!Ελπίζω να πήρατε λίγο κουράγιο και να συνεχίσετε!!!

Κορίτσια κάτι κάνω λάθος! Τον ταίζω όλη μέρα κ δεν χορταίνει!!! η εναλλαγή στήθους κάθε πότε γίνεται?

πως εισαι σιγουρη οτι δε χορταινει? κι εμενα κλεινει 5-6 ωρες σερι στο βυζι αλλα οχι επειδη πειναει πιο πολυ θελει να πιπιλαει για να ηρεμει. ειδικα το απογευμα που το πιανουν κολικοι μονο με το θηλασμο ηρεμει. ο αντρας μου λειε οτι δεν εχω γαλα και με πιεζει να του δωσω συμπληρωμα αλλα αν και θηλαζω μονο απο το ενα εχει αρκετο γαλα, ακομα και μετα απο 6 ωρες συνεχιζει να τρεχει γαλα μολις το αφηνει, οχι βεβαια με την ιδια ροη οπως οταν ξεκιναει αλλα βγαζει αρκετο γαλα. καμια φορα λογο κουρασης του δινω στο μπουκαλι απ αυτο που βγαζω (βγαζω συνηθως το μεσημερακι που κοιμαται 3-4 ωρες και το στηθος μαζευει πολυ γαλα και ποναει) αλλα και παλι μολις το πιει θελει να τον βαλω στο στηθος.