Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

22 ώρες πρίν, sweety** είπε:

καλησπέρα!! με το καλο να ερθει να το μωρακι σου!τωρα που ειδα την ερωτηση σου το σκεφτηκα και εγω! θυμαμαι οτι κάπου στο τριτο τριμηνο μεχρι και το τελος ένιωθα το μωρακι μου πιο χαμηλα,ενιωθα και παραπανω πιεση κάτω χαμηλα σα να εσπρωχνε να βγει χαχαχ!!!επισης νομιζω οτι φαινεται και η κοιλια πιο χαμηλα .στις αρχες ήταν πιο φουσκωμενη πανω ψηλα στο στομαχι και μετα φαινοταν καπως πιο κατω.ελπιζω να σε βοηθησα!! ποτε εχεις πητ? 

Η αληθεια ειναι οτι νιωθω πιο ελαφριά...και αυτο ειναι ενα θεμα με την ΠΗΤ τελευταια περιοδο ειχα 21/8/17 και με ειχε πει οτι ΠΗΤ ειναι 28/5 μετα με πηγε για 21/5 και τελικη μου εδωσε 19/5 και εγω χασει το μετρημα δεν ξερω ποτε θα γεννησω..χαχα

Η αληθεια ειναι οτι νιωθω πιο ελαφριά...και αυτο ειναι ενα θεμα με την ΠΗΤ τελευταια περιοδο ειχα 21/8/17 και με ειχε πει οτι ΠΗΤ ειναι 28/5 μετα με πηγε για 21/5 και τελικη μου εδωσε 19/5 και εγω χασει το μετρημα δεν ξερω ποτε θα γεννησω 

Η αληθεια ειναι οτι νιωθω πιο ελαφριά...και αυτο ειναι ενα θεμα με την ΠΗΤ τελευταια περιοδο ειχα 21/8/17 και με ειχε πει οτι ΠΗΤ ειναι 28/5 μετα με πηγε για 21/5 και τελικη μου εδωσε 19/5 και εγω χασει το μετρημα δεν ξερω ποτε θα γεννησω 

Διαφημίσεις

πρίν από 15 λεπτά , Τάνια βαρ. είπε:

Η αληθεια ειναι οτι νιωθω πιο ελαφριά...και αυτο ειναι ενα θεμα με την ΠΗΤ τελευταια περιοδο ειχα 21/8/17 και με ειχε πει οτι ΠΗΤ ειναι 28/5 μετα με πηγε για 21/5 και τελικη μου εδωσε 19/5 και εγω χασει το μετρημα δεν ξερω ποτε θα γεννησω..χαχα

η πητ προσαρμοζεται αναλογα την αναπτυξη του μωρου την τελευταια πητ θα παρεις ως τελικη. οποτε με το καλο κοντευεις!!!!!

Διαφημίσεις

12 ώρες πρίν, Τάνια βαρ. είπε:

Επισης εχω ακουσει οτι με το περπατημα εκτος το οτι βοηθαει στο να κατεβει η κοιλια βοηθαει και στο να εχεις ευκολο τοκετό..ισχυει??

Το περπατημα βοηθαει στην εμπεδωση του μωρου και θεωρητικα μια γυναικα που ασκειται (οχι μονο περπατημα, αλλα ειναι η ιδανικοτερη ασκηση) θα βοηθηθει και στον τοκετο.

Η κοιλια φυσιολογικα "κατεβαινει" την/τις τελευταια/ες μερες πριν τον τοκετο. Προσωπικα το απογευμα "κατεβηκε" η κοιλια μου και το βραδυ ξεκινησαν οι συσπασεις. Αλλα μπορει να ξεκινησει ο τοκετος και χωρις να εχει εμπεδωθει το μωρο και να "κατεβει" η κοιλια κατα τη διαρκεια του τοκετου.

Επεξεργάστηκαν by Sentir...natureza

Λενε οτι το περπατημα κ η ασκηση βοηθαει! προσωπικα πιστευω οτι ειναι στο σωμα κ στον οργανισμο! εγω περπατουσα απο την αρχη πολυ κυριωσ λογω δουλειας αλλα κ μετα που σταματησα την δουλεια πηγαινα γ περπατημα καθε μερα μπορει κ δυο ωρες καθε φορα...ε εκανα κ καμια σταση γτ κουραζομουν..τις δουλειες κανονικα στο σπιτι κυριως οταν μπηκα στον μηνα μου κατι με ειχε πιασει κ το ηθελα να αστραφτει αλλα το αποτελεσμα ηταν καισαρικη ,η διαστολη δεν προχωρουσε για αυτο κ δεν το πολυ πιστευω..

πρίν από 1 λεπτό , sweety** είπε:

η διαστολη δεν προχωρουσε για αυτο κ δεν το πολυ πιστευω..

Υπαρχουν καποιοι λογοι που η διαστολη δεν προχωραει αλλα μαλλον δεν εχει σχεση το περπατημα κατα τη διαρκεια της εγκυμοσυνης. Κατα τη διαρκεια του τοκετου μπορει να παιξει καποιο ρολο η ακινησια στην εξελιξη της διαστολης, ενω το περπατημα βοηθαει να "κατεβει" το μωρο και κατ'επεκταση να προχωρησει η διαστολη, λογω του οτι περπατωντας κινουνται τα οστα της λεκανης, κανοντας ετσι χωρο για το μωρο να μετακινηθει. Αλλα και να περπαταει η επιτοκος, παλι υπαρχουν λογοι που η διαστολη δεν εξελισσεται και οφειλονται κυριως σε εξωγενεις παραγοντες και στο πως αλληλεπιδρουν με το ορμονικο συστημα της μητερας την συγκεκριμενη χρονικη στιγμη.

ναι σωστα,πολλα μπορει να παιξουν ρολο η αληθεια ειναι οτι δεν με αφηναν να σηκωθω απο το κρεβατι την ωρα των πονων και τα ουρα με καθετηρα μου τα επερναν ενω τους ελεγα να σηκωθω!!!αλλα και μια γνωστη μου που γεννησε μετα απο μερες ενω η ιδια ελεγε οτι την εβγαζε σε ενα καναπε ,επισης δεν την αφηναν να σηκωθει σε ολη την διαρκεια γεννησε ομως μεσα σε 4 ωρες!!εξωγενεις παραγοντες οπως?και τι αλληλεπιδραση μπορει να εχουν στο ορμονικο συστημα?

πρίν από 37 λεπτά , sweety** είπε:

εξωγενεις παραγοντες οπως?και τι αλληλεπιδραση μπορει να εχουν στο ορμονικο συστημα?

Νομιζω θα βγουμε εκτος θεματος και η συζητηση ειναι μεγαλη για αυτο το θεμα, αλλα θα απαντησω οσο πιο συντομα μπορω. Ενα περιβαλλον μισοσκότεινο, ηρεμο και ησυχο, χωρις νοσοκομειακη μορφη, με ανθρωπους που σεβονται την φαση της επιτοκου και δεν της μιλανε συνεχως, δεν την ρωτανε πραγματα, δεν την "παρακολουθουν", δεν την " μετρανε",δεν την αγχωνουν, της επιτρεπουν να αλλαζει στασεις κα, συμβαδιζει απολυτα με την λειτουργια του εγκεφαλου της και το ορμονικο της συστημα που "χορευει". Ολα τα θηλαστικα οταν βρισκονται στη φαση του τοκετου και αισθανθουν απειλη (συνηθως "εισβολη" στην ιδιωτικοτητα), ο τοκετος σταματαει και δεν εξελισσεται μεχρι να βρεθει εκ νεου περιβαλλον που θα αποπνεει ασφαλεια και απομονωση, ωστε να αρχισει παλι η ροη των ορμονων και να συνεχιστει ο τοκετος. Δυστυχως, ομως στην εποχη μας εχουμε ξεχασει τα πολυ βασικα, οπως το οτι κι εμεις ειμαστε θηλαστικα και οτι κατα τη διαρκεια του τοκετου ο εγκεφαλος μας λειτουργει με εναν "πρωτογονο" και "ενστικτωδη" τροπο (που γενικως εχουμε αφησει πισω μας κατα τη διαρκεια της εξελιξης) και σαφεστατα επηρεαζεται απο το πως αισθανομαστε (ακομη και μη συνειδητα) απο τις αλληλεπιδρασεις με το περιβαλλον που βρισκομαστε.

Επεξεργάστηκαν by Sentir...natureza

Διαφημίσεις

εχεις δικιο !! σε ευχαριστω για την απαντηση σου τελικα πιστευω οτι κατι τετοιο επαιξε σε εμενα ρολο γιατι θυμαμαι αυτη την μερα σα την πιο πιεστικη της ζωης μου ενω ξεκινησα με πολυ χαρα να παω να γεννησω ξαφνικα το μονο που ενιωθα ηταν οτι ηθελα να πηδηξω απο το παραθυρο του νοσοκομειου και να εξαφανιστω!!οντως φτγαμε απο το θεμα! @Τάνια βαρ. μην αγχωνεσαι καθόλου ολα καλα θα πανε,δεν ειναι κατι τοσο τρομαχτικο τελικα σε ολα μετραει να εχεις καλη ψυχολογικη κατασταση!!!

Κορίτσια εγώ την κοιλιά μου δεν την θυμάμαι να κατεβηκε, ίσως να έγινε την ώρα του τοκετού γιατί τότε εμπεδωθηκε το κεφάλι. 

Προσωπικά σε όλη την εγκυμοσύνη ξαπλωνα με την πρώτη ευκαιρία κ περπάτημα εντατικά ξεκίνησα μόλις το συνεστησε ο γιατρός. Τελικά γέννησα με φυσιολογικό μέσα σε 4 ώρες.

Και η δικη μου κοιλια που ηταν τεραστια και στις 2 εγκυμοσυνες δεν κατεβηκε ποτε! Η μονη διαφορα ηταν πως στη δευτερη εγκυμοσυνη μετα την 35η εβδομαδα μειωθηκε θεαματικα η δυσπνοια, χωρις ομως να φαινεται κατι εξωτερικα. Και στις 2 εγκυμοσυνες περπατουσα πολυ, ειδικα στη δευτερη και γεννησα με φτ σε 4 ωρες και τις 2 φορες. Ο γιατρος μου ομως μου ειπς πως ειναι και στον οργανισμο γιατι γεννησα πολυ ευκολα παρολο που ειχα πολυ μεγαλα μωρα.

Μακαρι να εχω την τυχη σου και να γεννησω τοσο γρηγορα ..η αληθεια ειναι οτι φοβαμαι τους πονους...να φανταστεις δεν εχω  παει ποτε στο νοσοκομειο ως ασθενης..

http://naturalparentsnetwork.com/yoga-for-labor-and-birth/

http://www.momtastic.com/pregnancy/405089-video-prenatal-squats-with-fitness-instructor-christina-sinclair/

https://puremadebaby.com/collections/for-mom/products/birth-ease?utm_campaign=Pinterest Buy Button&utm_medium=Social&utm_source=Pinterest&utm_content=pinterest-buy-button-0eab91573-6522-4b3e-93e7-6b61c4390d65

https://journeytocrunchville.wordpress.com/2010/08/17/why-you-should-stop-doing-kegels/

https://nutritiousmovement.com/natural-mama/

Μερικά link με ασκήσεις προετοιμασίας για ευκολότερο τοκετό (οσο νωρίτερα αρχίσεις, τόσο το καλύτερο), τα squats βοηθούν πολύ στην εμπέδωση. 

Είναι κατάλληλες και για την ώρα του τοκετού.

Σου έστειλα και ένα συμπλήρωμα διατροφής.

Ελπίζω να βοήθησα

Επεξεργάστηκαν by jellyfishch
2t7wp3.png

Διαφημίσεις

Η δική μου κοιλιά ήταν μικτη και ψηλά παρόλαυτα το μωρό είχε κατέβει από την 37 εβδομάδα. Κάπου εκεί μου είχε πει ο γιατρός περπάτημα όσο περισσότερο τόσο καλύτερα , οικιακά (όχι βαριά) και επαφές ελεύθερες εννοείται (ότι έγινε έγινε δεν κινδυνεύουμε...). Τα πρώτα δύο τα έκανα το άλλο δεν...κολλούσε η μίζα!

1 hour ago, Τάνια βαρ. είπε:

Σας ευχαριστω πολυ ολες με βοηθατε ψυχολογικα.....εχτες πηγα στο γιατρο και το μωρο ειναι 2950 και μου εκοψε το μαγνησιο...

Μπηκατε στην τελικη ευθεια δηλαδη! Απο τη στιγμη που σου κοβει το μαγνησιο σημαινει πως οποτε και να γεννησεις ειναι οκ. Συνηθως το κοβουν οταν μπεις ατο μηνα σου για να μη σου μπλοκαρει τις προπαρασκευαστικες συσπασεις. Εμενα που ηθελε να γεννησω νωριτερα μου το ειχε κοψει απο την 34η.

15 ώρες πρίν, Τάνια βαρ. είπε:

Μακαρι να εχω την τυχη σου και να γεννησω τοσο γρηγορα ..η αληθεια ειναι οτι φοβαμαι τους πονους...να φανταστεις δεν εχω  παει ποτε στο νοσοκομειο ως ασθενης..

Επισκληριδιος....μεγαλη ανακαλυψη!!!

On 18/4/2018 at 2:51 ΜΜ, Τάνια βαρ. είπε:

Στην κορη μου ειχα ΤΕΡ 20/8 και ΠΗΤ 27/5. Τελικα γεννησα 22/5!

1 hour ago, Τάνια βαρ. είπε:

Το θεμα ειναι να κανουν και στο νοσοκομειο

Τωρα ειδα τις συζητησεις για την επισκληριδιο στα δημοσισμα στο αλλο τοπικ. Εγω γεννησα σε ιδιωτικο οποτε η επισκληριδιος για μενα ηταν αδιαπραγματευτη. Σου ευχομαι να βγαλεις ακρη και να μπορεσεις να εχεις μια καλη επισκληριδιο για να απολαυσεις εναν ωραιο φυσιολογικο τοκετο!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...