Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΔΟΥΛΕΙΕΣ- ΒΟΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ!!!!

Recommended Posts

εγω συνηθως σφουγκαριζω οταν κοιμουνται ή οταν κανουν εξω στην αυλη ποδηλατο. στο μαγειρεμα δεν εχω προβλημα γιατι ειτε θα τους δωσω να ζωγραφισουν μαζι μου στην κουζινα ειτε θα τους δωσω πλαστελινες. οποτε κυκλοφουρουν γυρω-γυρω και ενιοτε απο πισω μου διπλα μου . συνηθως ο γιος μου ειναι οπου ειμαι και κανει ερωτησεις..:P οταν θελω να κανω τα μπανια αυτο που εχω στον κατω οροφο δεν εχει μπανιερα οποτε ειναι σχετικα γρηγορο. κλεινω την πορτα...και τα αφηνω απο εξω. η κορη μου δεν ασχολειται αλλα ο γιος μου ερχεται και θελει τα παντα εκεινη τη στιγμη. τσισα, νερο να πλυνει τα χερια του:rolleyes: παντως γενικα πριν απο περιπου 8-9 μηνες ξεκινησα να μπορω να κανω δουλειες πριν δεν μπορουσα με τιποτα. καλα με τα τζαμια εχω σταματησει να ασχολουμαι...δυστυχως .εξαλλου μολις τα καθαρισω παιζουν κρυφτο πισω απο τις τζαμαριες:!: γενικα παντως το σφουγκαρισμα μετα τον υπνο με εσωσε. ειναι σχετικα καθαρα παντα . σκουπιζω απο πριν αρα σε 15 λεπτακια εχω τελειωσει.

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...

γιατί ρε κορίτσια μόνο μόνη της να παλεύει η κοπέλα? Δε λέω να προσπαθήσει να τα απασχολήσει με διάφορα όπως κάνουμε όλες για να κάνε διάφορες μικροδουλειές αλλά για το σφουγγάρισμα άμα τα παιδάκια είναι τόσο υπερκινητικά δε γίνεται... να τα πάρει ο άντρας σου μια βόλτα ένα μισάωρο δηλαδή το απόγευμα για να σφουγγαρίσεις σαν άνθρωπος δε γίνεται???? ή έχω και καλύτερο... να τα πάρεις εσύ μια βόλτα και να σφουγγαρίσει ο σύζυγος... κι αν δεν μπορείς να τα βγάλεις βόλτα, τα κουβαδάκια τους και στο πεζοδρόμιο αν δεν έχεις κήπο, να μαζεύουν πετρούλες... όλα μόνες μας δηλαδή?

1. ΄Τα παιδάκια έχουν συσσωρευμένοι ενέργεια και πρέπει να τη διοχετεύσουν. Πηγαίνετε τα σε κάποιο πάρκο/παιδική χαρά/παιδότοπο για να ξεσαλώσουν. Ή ότι ανάλογο υπάρχει Μεξικό.

2. Η Ελένη1 έθεσε ένα εύλογο ερώτημα: τώρα που γράφεις τι κάνουν; Για μένα άνθρωπος που μπορεί να διαθέτει διαδικτυακό χρόνο έχει όσο χρόνο χρειάζεται για τον εαυτό του και τα παιδιά του.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Έχω την εντύπωση ότι η Boyboom έχει μια πάθηση που την έχει καθηλωμένη γι'αυτό και διαθέτει τόσο χρόνο στο νετ.

Επίσης σε άλλο θέμα για σχολεία που συζητάγαμε νομίζω ότι μένει Θεσ/νίκη και όχι Μεξικό (υποθέτω ότι το αναφέρει χαριτολογόντας).

Sorry αν κάνω κάπου λάθος, τα αναφέρω γιατί το θέμα είναι παλιό για να μην μπερδεύεστε όσοι απαντάτε τώρα.

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

Διαφημίσεις

Έχω την εντύπωση ότι η Boyboom έχει μια πάθηση που την έχει καθηλωμένη γι'αυτό και διαθέτει τόσο χρόνο στο νετ.

Επίσης σε άλλο θέμα για σχολεία που συζητάγαμε νομίζω ότι μένει Θεσ/νίκη και όχι Μεξικό (υποθέτω ότι το αναφέρει χαριτολογόντας).

Sorry αν κάνω κάπου λάθος, τα αναφέρω γιατί το θέμα είναι παλιό για να μην μπερδεύεστε όσοι απαντάτε τώρα.

Ε τότε πάω πάσσο! Και συγνώμη αν θεώρησα ότι αδ;iκως ζητάς γνώμες boyboom!

Αλλίμονο, σε τέτοιες καταστάσεις απαιτείται βοήθεια από γυναίκα και να μην ασχολείται με το σπίτι για να μπορεί να αφιερώνει χρόνο στα παιδιά και στον εαυτό της (αυτό είναι σημαντικό για την ψυχολογία του γονέα αλλιώς θα βγουν άλλα προβλήματα).

Επίσης γυναίκα η οποία θα τη βοηθά να πηγαίνει τα παιδιά κάποια βόλτα.

Αν το πρόβλημα είναι οικονομικό και δεν γίνεται να πάρουν γυναίκα, τότε μόνο ο παιδικός σταθμός σώζει τη κατάσταση.

Να πετύχει ταυτόχρονο ύπνο και των 2 παιδιών δεν γίνεται ούτε με σφαίρες εκτός και αν τους δώσει ταβόρ!!!!

ή αν κάθεται να κάνει καθαριότητα στα μαύρα μεσάνυχτα σαν το φάντασμα!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

Αν το πρόβλημα είναι οικονομικό και δεν γίνεται να πάρουν γυναίκα, τότε μόνο ο παιδικός σταθμός σώζει τη κατάσταση.

Καλά την θυμάμαι την περίπτωση της boyboom

Ρέα αν έχεις χρόνο κοίτα τι πρόβλημα είχε η κοπέλα με τον παιδικό που έστελνε το παιδί της

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=68743

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

Μανουλες ολων των ηλικιων, βοηθηστε με γιατι θα σαλταρω

Εχω δυο παιδια 4 και 2 ετων- πολυ ζωηρα ομολογουμενως

Ειναι αδυνατο να μεινουν μονα τους εστω και 10 λεπτα...κινδυνευουν!

Η μητερα μου μαγειρευει, πλενει και σιδερωνει και ειναι ηλικιωμενη!

Εγω θεωρω ξεφτιλα να μη μπορω να κανω τα λιγα που μενουν!

Κι ομως δε μπορω...

Αμα βαλω ηλεκτρικη τρεχουν και την αρπαζουν, σκοτωνονται, τραβανε τα καλωδια...βρηκαμε μια λυση σαν παιχνιδι, σκουπιζουν κι αυτοι, και καπως κατι γινεται...Αντε και να ξεσκονισουμε ολοι μαζι, λεμε τωρα ξεσκονισμα, αντε να βαλουμε και τα ψωνια στα ντουλαπια οπως να ναι οτι να ναι αλλα να ασχολουνται μαζι μου τουλαχιστον!Τα αλλα??? Πως να καθαρισω το μπανιο που θελει απορρυπαντικα, πως να σφουγγαρισω που θα φαμε ολοι την τρελλη σαβουρτα της ζωης μας? Δε μενουν σε ενα χωρο σας λεω, τρεχουν σαν παλαβα....

Δεν θελω να βλεπω το σπιτι χαλια, τους εμαθα να βοηθανε, μαζευουν τα παιχνιδια τους απο το πατωμα, αλλα το πατωμα ειναι σε χαλια κατασταση...νιωθω αχρηστη!!

Οσες φορες πηγα να μαγειρεψω κατι ευκολο και γρηγορο ερχονται μαζι μου και ριχνουνε νερα παιζοντας στο νεροχυτη, τα πατανε και θα εουμε νοσοκομεια, ξυπναω απο τις 7 μπας και προλαβω κατι αλλα ξυπνανε κι αυτα....πατανε τα ματια της κεραμικης, ακουμπανε πανω, θα εχουμε νοσοκομεια σας λεω...

Η μαμα μου δεν αναλαμβανει να τα κρατησει ουτε μιση ωρα να κανω ενα σφουγγαρισμα και καμμια φορα νευριαζω αλλα απ την αλλη νιωθω ζωο γιατι η γυναικα καναι ηδη τοσα για μας..

Ε και σορρυ δηλαδη τι θα γινει??? Ποτε θα καθαρισω???Οταν ερχεται ο συζυγος ειναι ηδη κομματια και αυτα ξεσαλωνουν ακομα πιο πολυ κι εγω λογω της παθησης δεν εχω πια αντοχες εκεινες τις ωρες για δουλειες...

Πειτε μου σας ικετευω τι κανετε??? Και κυριως, ποτε το κανετε???

Καλησπέρα :-)

Και τα δικά μου κάπως έτσι κάνουν. Καθαρίζω το μπάνιο είτε το πρωι πριν ξυπνησουν είτε το βραδι αφου κοιμηθουν. Αν χρειαστει να το κανω οταν ειναι ξυπνια τους βαζω για λιγο ενα dvd brainy baby που τους τραβαει την προσοχη και κανω τη δουλεια με ησυχια.

Συνηθως μαγειρευω το βραδι αφου τα κοιμησουμε αλλα αν μαγειρεψω την ωρα που ειναι ξυπνια βαζω στο πατωμα διαφορα κατσαρολικα και ταπερ τα οποια χτυπαει με κουταλες ο γιος μου και η κορη μου παιζει κανοντας μπανιο τις κουκλες της σε μια λεκανιτσα που της βαζω στον νεροχυτη. Άλλοτε παλι τους δινω να ζυμωσουν τον κιμα, να κοψουν με πλαστικο μαχαιρακι το τυρι, να τριψουν μπισκοτακλπ.

Στο σφουγγαρισμα εγω εχω θεμα γιατι τους αρεσει το "πατιναζ" οποτε κιαυτο πρωι πρωι το κανω.

Δοκιμασε να τα βαλεις να ζωγραφιζουν ή να τους δωσεις ζυμαρακια να κανουν σχηματακια

Μάνα Κουράγιο..! ;)

Καλά την θυμάμαι την περίπτωση της boyboom

Ρέα αν έχεις χρόνο κοίτα τι πρόβλημα είχε η κοπέλα με τον παιδικό που έστελνε το παιδί της

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=68743

Διάβασα και έφαγα φρίκη με την επιπολαιότητα και την ΤΕΜΠΕΛΙΑ κάποιων που θεωρούνται παιδαγωγοί. Γιατί παιδαγωγός σημαίνει ασχολούμαι πρωτίστως με τη πρόκληση και το πρόβλημα. Αλλιώς να βάλουμε 5-6 κυρίες χωρίς σπουδέςκαι εκπάιδευση να προσέχουν τα παιδιά.

Αλλά πιστεύω ότι το πρόβλημα υπάρχει μόνο στον συγκεκριμένο σταθμό. Απλά θέλει κουράγιο να ψάξει για κάποιον άλλο ο οποίος θα διαθέτει προσωπικό για να αντιμετωπίσει τα προβλματα ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Ο ΣΥΓΓΕΚΡΙΜΈΝΟΣ στο παιδί.

Θεωρώ σημαντικό (προσωπικά) τα παιδιά να πάνε στον σταθμό για να ξεκουραστεί η μάνα λίγο. Και να αφιερώσει χρόνο και στον εαυτό της γιατί θα φτάσει τα όριά της και δεν θα παλεύεται άλλο η κατάσταση.

Αλλωστε σε τέτοια διαδικασία (προσαρμογής σε χώρο εκτός σπιτιού) θα μπουν ούτως ή αλλιώς όταν τα παιδιάκια θα χρειαστεί να πάνε σχολείο. αλλά τότε θα έχουνε και άλλους μπελλάδες (διαβάσματα, ανταγωνισμός κλπ) οπότε μια σταδιακή προσαρμογή θα βοηθήσει.

Άποψή μου βεβαια, αλλά νομίζω ότι παράέχει θάψει τον εαυτό της κάτω από τις ανάγκες των άλλων (παιδιά, σύζυγος, σπίτι) και αυτό δεν θα βγει σε καλό.

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κοριτσια μου καλα αυτο το θεμα ειναι λιγο παλιο, αλλα για να ενημερωσω εχω αρχισει και κινουμαι πια και περπαταω κιολας οχι πολλα πραγματα αλλα το σπιτι το φερνω βολτα μια χαρα , στο μαγειρεμα με βοηθαει η μαμα μου και στο πλυσιμο γιατι ακομα δεν ειμαι τελειως καλα, αλλα δοξα να χει ο θεος.....επισης για τον παιδικο εκανα μια ωραιοτατη γραπτη αναφορα στο δημο μας και φετος το παιδι θα παει αλλου....να ειστε ολες καλα!

ΥΓ θεσσαλονικη μενει το σωμα μου

Διαφημίσεις

• 4 εβδομάδες μετά...

ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!

ειμαι πολυ καλυτερα και θελω να αναλαβω παλι τις υποχρεωσεις μου

να καθαρισω, να μαγειρεψω κλο

ο μεγαλος ειναι στον παιδικο

ο μικρος (2) σηκωνεται απ τις 7.30 και δεν εχει ησυχια

φαγητο ριχνω στην κατσαρολα, κλειδωνω την κουζινα και ΟΚ

θελω να σκουπισω, ορμαει στη σκουπα, στα καλωδια, παταει το κουμπι τηνκλεινει και θελει να σκουπισει αυτος....του δινω το μικρο σκουπακι να παιζει, τιποτα

αμα βγαλω σφουγγαριστρα θα γινει πανικος, θα την καβαλησει

χτες ακουσε που λεγαμε για σφουγγαρισμα και την πηρε μονος του

βαζω και απορρυπαντικα και τρεχει να βουτηξει στον κουβα!

δε γινεται ετσι

και μη μου πειτε να του δωσω φασολια και φακες να παιζει

ειπαμε να κανουμε δουλειες, οχι να ανοιξουμε κι αλλες

τι κανουμε ρε παιδια????? οτι και να του δωσω αμα δει κονταρι σκουποξυλο τα παραταει και τρεχει, κλαιει, τσιριζει, κυλιεται κατω........

την ωρα που θα κοιμηθει αυτος, θα εχει ερθει ο αλλος! help!!!!!!!!!!

τι ωραία που είσαι καλυτερα!

δεν νομιζω πως μπορω να σε βοηθησω αφου η κορη μου ειναι μικρη και δεν ειμαστε ακομη σ αυτην την φαση,αλλα μηπως πρεπει να παρεις στον μικρο καμια στολη μαγου που να εχει και σκουποξυλο να ασχολειται με αυτο και να αφησει την σφουγγαριστρα μονο για σενα?;)

t0m4p2.png

τι ωραία που είσαι καλυτερα!

δεν νομιζω πως μπορω να σε βοηθησω αφου η κορη μου ειναι μικρη και δεν ειμαστε ακομη σ αυτην την φαση,αλλα μηπως πρεπει να παρεις στον μικρο καμια στολη μαγου που να εχει και σκουποξυλο να ασχολειται με αυτο και να αφησει την σφουγγαριστρα μονο για σενα?;)

xaxaxa λες????????

ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!

ειμαι πολυ καλυτερα και θελω να αναλαβω παλι τις υποχρεωσεις μου

να καθαρισω, να μαγειρεψω κλο

ο μεγαλος ειναι στον παιδικο

ο μικρος (2) σηκωνεται απ τις 7.30 και δεν εχει ησυχια

φαγητο ριχνω στην κατσαρολα, κλειδωνω την κουζινα και ΟΚ

θελω να σκουπισω, ορμαει στη σκουπα, στα καλωδια, παταει το κουμπι τηνκλεινει και θελει να σκουπισει αυτος....του δινω το μικρο σκουπακι να παιζει, τιποτα

αμα βγαλω σφουγγαριστρα θα γινει πανικος, θα την καβαλησει

χτες ακουσε που λεγαμε για σφουγγαρισμα και την πηρε μονος του

βαζω και απορρυπαντικα και τρεχει να βουτηξει στον κουβα!

δε γινεται ετσι

και μη μου πειτε να του δωσω φασολια και φακες να παιζει

ειπαμε να κανουμε δουλειες, οχι να ανοιξουμε κι αλλες

τι κανουμε ρε παιδια????? οτι και να του δωσω αμα δει κονταρι σκουποξυλο τα παραταει και τρεχει, κλαιει, τσιριζει, κυλιεται κατω........

την ωρα που θα κοιμηθει αυτος, θα εχει ερθει ο αλλος! help!!!!!!!!!!

δεν υπαρχει περιπτωση να κανεις δουλεια...ή θα του πεις κατσε να σκουπισω πρωτα εγω και μετα εσυ ή το αντιθετο. Δωστου τη σκουπα/σφουγγαριστρα να ξεθυμανει μεχρι να βαρεθει. Θα κανει οτι σκουπιζει, σφουγγαριζει, ε ποση ωρα, θα βαρεθει μετα θα βρει κατι αλλο να κανει και θα κανεις τη δουλεια σου.

Αλλη δουλεια που εχουν βρει τα δικα μου ειναι να 'πλενουν τα πιατα'! Τραβανε τις καρεκλιτσες πανω απο το νεροχυτη, ανεβαινουν επανω και ξεκιναν! ειδα και αποειδα οτι δεν προκειται να τους πεισω να κατεβουν, οποτε αφηνω λιιιιγο να τρεχει το νερο ισα ισα, τους δινω και κατι ταπερ κλπ που δε σπανε και περναν εκει και μιση ωρα!!(μετα θελει σφουγγαρισμα η κουζινα). Το ιδιο και στη μπανιερα τους στο μπανιο (εχει βαση και καθεται πανω στη μπανιερα τη δικη μας). Βαζω νερο μεσα και καθονται απο πανω και πλενουν τα παιχνιδια τους (ή παιρνουν με ενα πλαστικο ποτηρακι απο μεσα και το ξαναριζνουν στη μπανιερα) κλπ

Μηπως μπορεις να του αναθεσεις καμια τετοια δουλεια για να κανεις τη δικη σου;

τον αφησα στο μπανιο να πλυνει πηρε ολο το ντετολ και το εβαλε στην οδοντοβουρτσα του μεγαλου να πλυνει τα δοντακια του λεει

τον εβαλα στης κουζινας ανοιξε τη βρυση τη γυρισε πανω στην πιατοθηκη πλυμμηρισαμε...

τη σφουγγαριστρα δεν την αφηνει για κανα δυωρο

κατσε κατσε, κοιμηθηκε...........τρεχω!!!!!!!!!

Διαφημίσεις

Δεν δοκιμάζεις να του πάρεις κάτι να απασχλείτε ,στυλ τουβλάκια λέγκο?

Θυμάμαι και ο μεγάλος μου ήτανε πολύ ζωηρός ,αλλά από τη στιγμή που του πήρα αυτά τα τουβλάκια δεν ξαναακούστηκε παιδί μέσα στο σπίτι.Έφτιαχνε όλη μέρα.Έφτασα σε σημείο να του αγοράσω πολλά κουτιά ,σήμερα 10 χρόνια μετά υπάρχουν ακόμα .όχι όλα βέβαια ,αλλά αρκετά για να μπορεί να παίζει και ο μικρός.(τα υπόλοιπα τα έφαγε η ηλεκτρική).

Μπορείς να του τα βγάζεις μόνο όταν θέλεις να κάνεις κάποια δουλειά ,λέγοντάς του ότι μέχρι να κάνω εγώ αυτό ,φτιάξε ένα πύργο στη μαμά .Κάτσε μαζί του για αρχή να του δείξεις τι μπορεί να φτιάξει με αυτά και μετά από λίγο φύγε ήρεμα ,λέγοντας ότι πάω εγώ λιγάκι να σκουπίσω πχ και θα ξαναέρθω..Κάπως έτσι.Έ και ότι προλάβεις ΄..

Αλλά ξεκίνα μαζί του να του δείχνεις ,για να πάρει ιδέες ...

Επίσης μία καλή λύση είναι τα κουζινικά ,κατσαρολάκια ,τηγανάκια ,μέχρι και πλαστικά κοτόπουλα ,αυγά ,ψάρια υπάρχουνε στα τζάμπο που μπορούνε πολύ ωραία να απασχοληθούνε και να μαγειρέψουνε κάτι...

αχ κοπελα μου μακαρι να γινοταν με κατι τοσο απλο

τελικα σκουπισαμε μαζι και μαλιστα σκουπισε και το δωματιο του και κατω απ τα κρεβατια ειδατε καλε εχω και βοηθο τι θελω αλλο!!!!!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...