Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΔΟΥΛΕΙΕΣ- ΒΟΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ!!!!

Recommended Posts

Μανουλες ολων των ηλικιων, βοηθηστε με γιατι θα σαλταρω

Εχω δυο παιδια 4 και 2 ετων- πολυ ζωηρα ομολογουμενως

Ειναι αδυνατο να μεινουν μονα τους εστω και 10 λεπτα...κινδυνευουν!

Η μητερα μου μαγειρευει, πλενει και σιδερωνει και ειναι ηλικιωμενη!

Εγω θεωρω ξεφτιλα να μη μπορω να κανω τα λιγα που μενουν!

Κι ομως δε μπορω...

Αμα βαλω ηλεκτρικη τρεχουν και την αρπαζουν, σκοτωνονται, τραβανε τα καλωδια...βρηκαμε μια λυση σαν παιχνιδι, σκουπιζουν κι αυτοι, και καπως κατι γινεται...Αντε και να ξεσκονισουμε ολοι μαζι, λεμε τωρα ξεσκονισμα, αντε να βαλουμε και τα ψωνια στα ντουλαπια οπως να ναι οτι να ναι αλλα να ασχολουνται μαζι μου τουλαχιστον!Τα αλλα??? Πως να καθαρισω το μπανιο που θελει απορρυπαντικα, πως να σφουγγαρισω που θα φαμε ολοι την τρελλη σαβουρτα της ζωης μας? Δε μενουν σε ενα χωρο σας λεω, τρεχουν σαν παλαβα....

Δεν θελω να βλεπω το σπιτι χαλια, τους εμαθα να βοηθανε, μαζευουν τα παιχνιδια τους απο το πατωμα, αλλα το πατωμα ειναι σε χαλια κατασταση...νιωθω αχρηστη!!

Οσες φορες πηγα να μαγειρεψω κατι ευκολο και γρηγορο ερχονται μαζι μου και ριχνουνε νερα παιζοντας στο νεροχυτη, τα πατανε και θα εουμε νοσοκομεια, ξυπναω απο τις 7 μπας και προλαβω κατι αλλα ξυπνανε κι αυτα....πατανε τα ματια της κεραμικης, ακουμπανε πανω, θα εχουμε νοσοκομεια σας λεω...

Η μαμα μου δεν αναλαμβανει να τα κρατησει ουτε μιση ωρα να κανω ενα σφουγγαρισμα και καμμια φορα νευριαζω αλλα απ την αλλη νιωθω ζωο γιατι η γυναικα καναι ηδη τοσα για μας..

Ε και σορρυ δηλαδη τι θα γινει??? Ποτε θα καθαρισω???Οταν ερχεται ο συζυγος ειναι ηδη κομματια και αυτα ξεσαλωνουν ακομα πιο πολυ κι εγω λογω της παθησης δεν εχω πια αντοχες εκεινες τις ωρες για δουλειες...

Πειτε μου σας ικετευω τι κανετε??? Και κυριως, ποτε το κανετε???

Διαφημίσεις

Μανουλες ολων των ηλικιων, βοηθηστε με γιατι θα σαλταρω

Εχω δυο παιδια 4 και 2 ετων- πολυ ζωηρα ομολογουμενως

Ειναι αδυνατο να μεινουν μονα τους εστω και 10 λεπτα...κινδυνευουν!

................

Πειτε μου σας ικετευω τι κανετε??? Και κυριως, ποτε το κανετε???

-αν παρεις τον ενα να 'βοηθησει' και ο αλλος παιζει/κανει κατι αλλο μονος του;

-αν η μαμα σου κρατησει μονο τον ενα στο σπιτι της και εσυ εχεις τον αλλο στο δικο σου (ο καθενας μονος του πιστευω δεν κανει τοσες τρελες οσο και οι δυο μαζι)

-οσο για τα ατυχηματα: αν θελω να κανω κατι που ειναι επικυνδυνο, και δε θελω να κινδυνευσουν τους δινω να καταλαβουν εμπρακτα τι θα παθουν. Δηλ αν θελουν να πλησιασουν κατι που καιει τους λεω ελα να βαλεις το χερι σου επανω να δεις ποσο καιει!! και κανω οτι παει να καψει και εμενα και αυτος φοβαται και φυσικα δε το βαζει. Για το σφουγγαρισμα, σφουγγαριζω, τους λεω μην πατατε θα γλυστρισετε. Εχουν γλυστρισει απο δικα τους νερα που εχουν πεταξει κατω και ξερουν, δεν πατανε - για λιγο. Αρκει να κανεις γρηγορα, δηλ ενα δωματιο μονο τη φορα. Δηλ για τα ατυχηματα εφαρμοζω την ταχτικη αν δεν παθει δεν θα μαθει, με πολυ ελεγχο ομως, μη καταληξουμε στο νοσοκομειο. Αλλα αν γλυστρησει και χτυπησει τον πωπο του δε νομιζω οτι πειραζει τοσο. Αν ανεβαινει πανω στον παγκο πχ τον παιρνω τον κατεβαζω και του λεω ελα να δεις πως θα πεσεις κατω, κλπ κλπ.

- μπορεις να βρεις μια ασχολία, πχ να μαγειρεψουν και αυτοι, δωστους κατσαρολες, φακες, φασολια κλπ να ανακατευουν, ή σφουγγαρια με λιιιιγο νερο να καθαρισουν τα παιχνιδια τους (αυτο παιρνει πολυ ωρα!)

- ή να τους πεις καθηστε φρονιμα να τελειωσω τη δουλεια μου και μετα θα κανουμε αυτο...(κατι που τους αρεσει)

αυτα τα εφαρμοζω για τις ελαχιστες δουλειες που κανω οταν ειμαστε μαζι, τις αλλες το βραδυ οταν κοιμηθουν (10+) και τις βαριες...γυναικα...

κι εγω για τις βαριες παιρνω γυναικα αλλα δεκα το βραδυ που λες εμενα το σωμα μου πια δε με υπακουει, κι οσο κι αν προσπαθησα να τους κρατησω με μια αλλη ασχολια σταθηκε αδυνατον....τρεχουν απο πισω μου

κι αμα πεσει στον ποπο δεν εγινε τιποτα, οι γλυστρες ομως ειναι επικινδυνες αν πεσει στο κεφαλι θα τρεχουμε....αυτο θα κανω που λες, ενα ενα δωματιο τσακα τσακα και ο θεος ας βοηθησει!

το μεσημερι δεν κοιμουνται καθολου για να σφουγγαρισεις? αφου φανε και οσο καθονται στο καρεκλακι φαγητου? επισης μπορεις να σφουγγαριζεις δωματιο-δωματιο και μετα να το κλειδωνεις μεχρι να στεγνωσει...

tqj2p3.png vvtJp3.png

Διαφημίσεις

δεν κοιμουνται την ιδια ωρα

ο μικρος και με το τσικ ξυπναει

καρεκλακι φαγητου δεν ξερουν τι θα πει!!!

κλαψε με φιλεναδα!

ο μεγαλος τι κανει οταν κοιμαται ο μικρος? ισως καταλαβαινει και καθησει σε ενα μερος ουτως ωστε να σφουγγαρισεις ολο το σπιτι εκτος απο το δωματιο που κοιμαται ο μικρος(για να μην τον ξυπνησεις...)???

tqj2p3.png vvtJp3.png

επισης αν τους βαλεις σε καποιο σημειο να ζωγραφισουν ή να κανουν κανενα παζλ... να δουν κανα μικι μαους στο dvd?(ο σκοπος αγιαζει τα μεσα...)

tqj2p3.png vvtJp3.png

Διαφημίσεις

ο μεγαλος τι κανει οταν κοιμαται ο μικρος? ισως καταλαβαινει και καθησει σε ενα μερος ουτως ωστε να σφουγγαρισεις ολο το σπιτι εκτος απο το δωματιο που κοιμαται ο μικρος(για να μην τον ξυπνησεις...)???

ο μεγαλος ειναι 4 καταλαβαινει κι αν τους πεις να κατσει σε ενα μερος

ο μικρος ομως ξυπναει ακομα κι απ το νερο που τρεχει στη βρυση στην κουζινα!

επισης αν τους βαλεις σε καποιο σημειο να ζωγραφισουν ή να κανουν κανενα παζλ... να δουν κανα μικι μαους στο dvd?(ο σκοπος αγιαζει τα μεσα...)

αχ μακαρι να ειχα κουραγιο...πιο πτωμα απ αυτα ειμαι....

ο μεγαλος ειναι 4 καταλαβαινει κι αν τους πεις να κατσει σε ενα μερος

ο μικρος ομως ξυπναει ακομα κι απ το νερο που τρεχει στη βρυση στην κουζινα!

εννοειται το νερο για το σφουγγαρισμα θα το εχεις ετοιμο.... επισης μπορεις να ξεσκονισεις εκεινη την ωρα... το σκουπισμα γινεται σχετικα ευκολο αν τους δωσεις κατι να σκουπισουν κι αυτα...

tqj2p3.png vvtJp3.png

Για το σφουγγάρισμα ειδικά εμένα με κυνηγάνε να μου πάρουν τη σφουγγαρίστρα! :lol:

Αυτό που προσπαθώ να εφαρμόσω είναι "θα κάνω πρώτα εγώ και μετά θα σας δώσω κι εσάς" εννοείται στο μετά χρειάζονται 2 σφουγαρίστρες αλλιώς σκοτώνονται :lol:

KbCJp2.pngEYukp3.png

Διαφημίσεις

εγω παλι μπορω και κανω διαφορες δουλιτσες και μαγειρεμα μαζι με τα παιδια. για τις δουλειες, συνηθως απασχολω τον μεγαλο μιλωντας του ενω τις κανω, οποτε μπορει να ειναι πχ στο διπλανο δωματιο αλλα ο διαλογος μας συνεχιζεται, ή μπορει να με ακολουθει και να μιλαμε παραλληλα κι εγω πχ να κανω τα τζαμια.

Η μικρη με ακολουθει κι εκεινη, ειναι στα ποδια μου και εγω καθαριζω τζαμια, μπανιερα κλπ αλλα δεν με ενοχλει. Συνηθως κατι βρισκω και την απασχολω κι εκεινη.

Για το σφουγγαρισμα ειναι το μονο που δεν τους μπορω στα ποδια μου οποτε συνηθως το κανω πριν φυγουμε απο το σπιτι για βολτα. Τους ετοιμαζω, και αρχιζω και κανω τα δωματια ενα-ενα με κατευθυνση απο το εσωτερικο του σπιτιου προς την κεντρικη πορτα. (γρηγορα γρηγορα).

Τους λεω να πανε να με περιμενουν στην πορτα για να τελειωνω και να φυγουμε γρηγορα και συνηθως πιανει επειδη κι εκεινοι περιμενουν να πανε βολτουλα.

Με τον ενα ή τον αλλο τροπο τελικα τα καταφερνω τις περισσοτερες φορες...

Κοιτα η κορη μου ειναι 4 ετων και πολυ συννενοησιμη και συνεργασιμη( γενικως δεν καταλαβαμε ποτε οτι ειχαμε παιδι στο σπιτι) ο γιος μου ειναι 15 μηνων καμμια σχεση με την κορη μου.Ολες τις δουλειες μου τις κανω το πρωι γιατι η μεγαλη απασχολει το μωρο,και για να σφουγγαρισω βαζω το μωρο στο καρεκλακι φαγητου.Τα μπανια τα κανω το μεσημερι ή το βραδυ που κοιμαται το μωρο κυριως γιατι με την κορη μου δεν υπαρχει προβλημα.Για τις χοντρες δουλειες ερχεται γυναικα καθε 15 ημερες.

nSRtp3.png

α.....καταλαβα....ολες με γυναικα ειμαστε!

Στελλα μου χωρις γυναικα δεν γινεται.Να φανταστεις σημερα ειχα την γυναικα αν δεις τωρα τι γινεται στο σαλονι και την κουζινα θα φριξεις.Εκανε το πρωι η γυναικα τα τζαμια και μετα απο 5 λεπτα ειχαν δαχτυλιες απο το μωρο.Να δω απο τον Σεπτεμβριο που θα παω για δουλεια τι θα γινει.Γιατι τωρα κατι κανω και εγω μετα δεν θα εχω ουτε τον χρονο ουτε το κουραγιο για δουλειες.

nSRtp3.png

σε ΖΗΛΕΥΩ!!! μα εννοειτια θα ερθουν να αρπαξουν τη σκουπα αδερφημου! κι εμεις αυτο δεν καναμε? εχει η μητερα μου κατι φωτογραφιες μου με ξεσκονοπανα με πατακια να γυαλιζω το πατωμα ακομα δεν περπατουσα καλα καλα και σιγουρα θα ηταν την ωρα που θα ηθελε η μητερα μου νακανει δουλειες...

μπορεις να κανεις δουλιτσες οταν κοιμηθουν η να τα βαλεις να κανουν κατι να δουν ενα της επιλογης σου παιδικο, να κοιτανε κατιο απο το παραθυρο , να τα βαλεις να ¨παρακολουθησουν¨ενα αυτοκινητο που ειναι σταματημενο, τη γλαστρα, να τα βαλεις αν ζωγραφισουν , να τους πεις αφηστε με να τελειωσω τις δουλεις και μετα να παμε στις κουνιες η να τους βαλεις αν σε ¨βοηθησουν¨.. να τους δωσεις ενα πανακι κι εσυ φυσικα να κανεις αυτο που θελεις...τις δουλειες σου!αλλα μπορεςι να ευχαριστηθεις και το μαγειρεμα μαζι τους... να κανεις πραγματα και αν τα βαζεις κι αυτα μαζι.. ετσι θα το δεις πιο χαλαρα και θα το ευχαριστηθεις κι ολας!

αλλα θα πρεπει να εισαι εσυ καλα! ψυχολογικα... τοτε μπορεις αν ευχαριστηθεις τα παντα..

βοηθησα καθολου αδερφουλα?