Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μαύρες σκέψεις

Recommended Posts

Γεια σας κορίτσια.. Μετά από μια βιοχημική εγκυμοσύνη πριν 2 μήνες, έμεινα ξανά έγκυος!! Χθες πήγαμε στο γιατρό και είδαμε το μικρό μας φασολάκι , μια πανέμορφη λευκή κουκίδα. Το πρόβλημα μου είναι οι μαύρες σκέψεις που κάνω, ότι κάτι δεν θα πάει καλά, δεν ξέρω αν όλες το είχατε αυτό ή εγώ είμαι τρομαγμένη μετά από την πρώτη άσχημη εμπειρία μου.

Ευχαριστώ

Αριάδνη μου, ξημερώνει γιατί σʼ έχω..

EcQXp3.png

Διαφημίσεις

νομιζω οτι απο την στιγμη που βλεπεις το σπορακι σου αλλα και για παντα θα εχεις μια ανησυχια μηπως συμβει κατι..δεν ηρεμεις ποτε..παντα ανυσηχεις..

το θεμα ειναι να σκεφτεσαι θετικα και να μην μεταφερεις αρνητικες σκεψεις..

με το καλο!

83hKp3.png

Σου εύχομαι από καρδιάς όλα να πάνε καλά.Και θα πάνε...Κάνε μόνο θετικές σκέψεις γιατί έτσι βοηθάς και εσένα και το σποράκι σου.Να σκέφτεσαι ότι κάθε εγκυμοσύνη είναι μία μοναδική περίπτωση,να σκέφτεσαι πόσες γυναίκες έχουν γεννήσει σε απίστευτα δύσκολες συνθήκες...

Να μπαίνεις να μαθαίνουμε νέα σου.Σε καταλαβαίνω που είσαι συγκρατημένη στις αρχές,όλες μας ήμασταν.Θα δεις, θα περάσει ο καιρός και μετά το πρώτο τρίμηνο,θα χαίρεσαι να πιάνεις κοιλίτσα.

Πολλές πολλές ευχές και θετική ενέργεια από εμένα...

ΜΠΑΜΠΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ(12/04/96 βρήκα το άλλο μου μισό)

ΣΤΕΛΙΟΣ 11/06/07

ΖΟΥΖΟΥ 26/07/10

Σας αγαπάω πολύ...

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστω μεσα απο την καρδια μου.. Θα ειμαι οσο πιο θετικη μπορω γιατι θελω τοσο πολυ να το κρατησω στην αγκαλια μου!!! Να ειστε ολες καλα...

EcQXp3.png

Σου εύχομαι με το καλό και να ξερεις οτι ειτε εχει τυχει ειτε οχι μια ασχημη εμπειρια εγκυμοσυνης να ξερεις οτι το αγχος και οι ασχημες σκεψεις υπάρχουν παντα.

Γιώργος 26.10.2002 Άγγελος 12.07.2007 Εμμανουέλα 02.03.2012 Παναγιώτης 02.02.2015

Κοπελα με το καλο σου ευχομαι κ συγχαρητηρια!Η αληθεια ειναι οτι οσες εχουμε περασει μια ατυχια παντα τρεμουμε για το χειροτερο...Ειναι φυσιολογικο!απλα προσπαθησε να ηρεμησεις κ ολα θα πανε καλα.Και εγω ειμαι στην 13η εβδομαδα κ ακομη με το αγχος ζω ..τι να κανουμε θα το περασουμε κ αυτο...

ClTwp3.png

απο την στιγμη που μενεις εγκυος, ξεκινα το αγχος ειτε ειχες το προηγουμενο αποβολης, ειτε οχι!

join the club λοιπον, με μια τελειομηνη εγκυμοσυνη κ ενα γερο μωρακι στην αγκαλιτσα σου!

MD1op3.png

Georgia συγχαρητηρια για την εγκυμοσυνη σου! Λογικό είναι να αγχώνεσαι. Αλλα να ξέρεις η ψυχολογία παίζει σημαντικό οπότε με το που σκέφτεσαι αρνητικά και το καταλαβαίνεις να σκεφτεσαι αμέσως κάτι ευχάριστο! Σε μένα πάντως λειτουργεί αυτο!

Διαφημίσεις

σαν χθες ηταν που κοιτουσα τον υπερυχο με μια μικρη τελιτσα μεσα.μαλον σαν κομμα ηταν κ γω με τον ιδιο φοβο λογω καθεξιν αποβολων αν θα τα καταφερω τελικα.η μπουμπουκα μου απεδιχθει αξιος μαχιτης κ ειναι τωρα μαζι μας γεμιζει τις μερες μας δεν εχουμε χρονο για τπτ θελει συνεχως την αγκαλια μας (κ πιο πολυ της μαμας της)κ τωρα σκεφτομαστε πως θα καταφερουμε να της χαρισουμε αδερφακι αφου καθε φορα που ειναι οι μερες λες κ το καταλαβαινει κ μενει ξυπνια χαχαχα

ολα καλα θα πανε κοπελα μου να εχεις πιστη κ μια φιλικη συμβουλη σε ολες τις μελλουσες μαμαδες.ΚΟΙΜΗΘΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ!!μετα δεν θα σας μενει χρονος ουτε για κατουρημα κ δεν ειναι υπερβολη να εχετε ολες μια ομορφη κ ομαλη εγκυμοσυνη

fSOwp2.png

ηρθες ψυχη μου κ γεμησες την ζωη μου!!!ΜΑΡΙΑ- ΕΙΡΗΝΗ

ersTp3.png

16/9/12 ηρθε κ το χρυσανθεμακι μου

Και εγώ είμαι στην ίδια θέση με σένα, μετά από μια βιοχημική είμαι έγκυος και προσπαθώ να διώξω όλους τους φόβους μου μακριά και να κρατήσω μόνο θετικές σκέψεις. Εξάλλου με το άγχος δεν καταφέρνουμε τίποτα, να σκεφτόμαστε θετικά και όλα θα πάνε καλά!

• 4 εβδομάδες μετά...

γεια κοριτσακια! ειμαι έγκυος 9εβδομαδων στο 3ο παιδακι μου. σε ολες τις εγκυμοσύνες εκανα ασχημες σκεψεις αλλα σε αυτην ειδικα και χωρις να υπαρχει λογος κανω τις χειροτερες. νιωθω οτι κανω την υπερβαση κανοντας 3ο παιδι και σκεφτομαι ολη την ωρα βλακειες. ακομα και οταν κανω υπερυχο παλι τα ιδια σκεφτομαι μετα απο λιγο. δεν ξερω τι να κανω γιατι δεν προκειτε για καποιο ενστικτο ειναι καθαρα βλακεια... φοβαμαι μηπως το χρουσουζεψω κιολας

mamax4

Κορίτσια σας ευχαριστώ παρα πολύ για τις ευχές , σας εύχομαι με την σειρά μου τα καλυτερα.. Ντίνα σου εύχομαι να το ξεπεράσεις, ξέρω ποσο ψυχοφθόρο είναι, το μόνο που μπορώ να σου πω είναι κάθε φορά που κάνεις μια άσχημη σκέψη προσπάθησε αμέσως να την αντικαταστήσεις με μια όμορφη, θα δεις πως έχει αποτέλεσμα στην ψυχολογία σου..Αυτό κάνω και γω και νιώθω καλυτερα.. Μακάρι να ήταν διάφανη η κοιλία μας να βλέπαμε τα μωρά και να ηρεμούσαμε..

Καλή συνέχεια σου εύχομαι και σε σενα ster !

EcQXp3.png

Κορίτσια, μαύρες σκέψεις έχω κι εγώ αυτές τις μέρες, όχι όμως σαν τις δικές σας. Σας παρακαλώ μη με βρίσετε και μην πείτε ότι δεν εκτιμώ αυτό που έχω γιατί δεν είναι έτσι τα πράγματα. Απλά πρέπει να τα πω κάπου...

Είμαι από Κύπρο και είμαι 22 χρονών. Με το σύζυγο μου είμαστε παντρεμένοι εδώ και 1,5 χρόνο και το παιδάκι ήρθε μετά από προσπάθειες. Η σχέση μας είναι πολύ δυνατή και πολύ όμορφη και η εγκυμοσύνη μας έφερε ακόμα πιο κοντά.

Δυστυχώς στην Κύπρο υπάρχει μια παράδοση... Παντρευόμαστε και κάνουμε παιδιά σε πολύ μικρές ηλικίες, κυρίως στα χωριά. Εγώ δεν ήμουνα έτσι, τα σνόμπαρα όλα αυτά. Έλεγα πως πρώτα θα απολάμβανα τη ζωή και την ελευθερία μου και μετά όλα αυτά. Και τώρα στα 23 μου θα είμαι μάνα. Ούτε ξέρω πώς τα έκανα όλα τόσο γρήγορα.

Βλέπω τις φίλες μου κι είναι σα να βλέπω μωρά. Δε μπορώ με τίποτα να φανταστώ ότι θα μπορούσαν να γίνουν μάνες, όχι στα 23, αλλά ούτε και σε 5 χρόνια από τώρα. Η έγνοια τους είναι το έξω, τα club, οι εφήμερες σχέσεις... Με τρομάζει όταν συνειδητοποιώ ότι είμαστε συνομήλικες. Μήπως έχω μεγαλώσει πολύ και πολύ γρήγορα;

Τη Δευτέρα ξεκινάω πανεπιστήμιο. Δεύτερο πτυχίο αφού με το πρώτο μόνο δουλειά δε μπορώ να βρω. Θα βλέπω τις μικρούλες να βγαίνουν τα βράδια, να γυρνάνε, να είναι φοιτήτριες τελοσπάντων... Κι εγώ θα πηγαίνω στα μαθήματα, ανάμεσα τους, με την κοιλιά τούρλα και θα με βλέπουν όλοι σαν εξωγήινο...Τρέμω στην ιδέα!

Κι όλοι εκείνοι οι συγγενείς...Θείοι και θείες, ξαδέλφια κλπ, όλοι αυτοί που το παίζουν προοδευτικοί και μοδάτοι, κι αυτοί θα πέσουν πάνω μου να με φάνε. "Μα γιατί βιαστήκατε; Είστε μικροί ακόμα. Δε χαρήκατε τη ζωή σας".

Δε ξέρω γιατί σκέφτομαι έτσι. Δε φοβάμαι να γίνω μάνα. Είμαι έτοιμη, κι εγώ, κι ο άντρας μου. Φοβάμαι όμως τον κόσμο της Κύπρου που είναι κλειστός και παράξενος. Ζω σε μια κοινωνία που κανείς δε ψάχνει την ουσία, απλά κρίνουν απ'αυτό που βλέπουν. Κι είναι τόσο άδικο.

Στον άντρα μου δε θέλω να πω τίποτα. Αυτός τραβάει το άγχος του οικονομικού τώρα, αφού όλα πάνω του είναι. Θέλω να πιστεύω ότι είναι κάτι προσωρινό, οι ορμόνες της εγκυμοσύνης τελοσπάντων. Θα περάσει...

Διαφημίσεις

καλησπερα...νομιζω πως μονο κακό κανεις να σκεφτεσαι ετσι...ηταν η αποφαση σας απο οτι καταλαβαίνω και αυτο που θα σας κανει ακομη πιο ευτυχισμενους...μηπως αισθανεσαι οτι θα σε σνομπαρουν οι φιλες σου,που εσυ θα εισαι μανουλα ενω αυτες θα συζητάνε "γκομενικα"???πιστεψε με οταν θα ερθει το αγγελουδι σου,θα βρεις ανθρωπους που θα εχεις περισσότερα κοινα...κι αν οι κοπελες αυτες ειναι φιλες σου,θα βρουν πραγματα να συζητησετε-λιγο απο ολα...δε σημαινει πως μια κοπελα οταν γινετε μανουλα,φευγει απο την καθημερινοτητα!!!

γνωμη μου...ζησε αυτες τις στιγμες,γιατι ο Θεος σου χαρισε ενα πολυτιμο και μοναδικο δωρο...μη σκεφτεσαι τιποτα ασχημο!!!:-P

Rob_09, κάνε αυτό που σου λέει η καρδιά σου και μην επηρεάζεσαι από τον τρόπο ζωής των φιλενάδων σου. Να είστε αγαπημένοι με τον άντρα σου κι όλα θα πάνε καλά...

• 4 εβδομάδες μετά...

μαύρες σκέψεις κατράμι σήμερα, αμάν αυτές οι ορμόνες. Τρίτη πάω για προγεννητικό να τις ξανατσεκάρω. Να δω και τί θα πει η ενδοκρινολόγος μου που είναι ενήμερη αλλά ακόμα δεν της έχω κάνει επίσκεψη. Τί μεταπτώσεις στη διάθεση είναι αυτές, τα προβλήματα δε φεύγουν, η διάθεση φτιάχνει όμως κι εκεί που βλέπω άσπρη μέρα τσουπ, πάλι μαύρες σκέψεις, για όλα όσα με απασχολούν αλλά και για το ότι κάνω κακό στο μωρό.

Σήμερα τέτοια μαυρίλα, με αφορμή βέβαια, αλλά εγώ έφερα τον κακό χαμό.

Γιατί όσα νιώθω τα λέω του άντρα μου και ο άνθρωπος μου είπε πως παλιά δε θα αντιδρούσα έτσι, τόσο συναισθηματικά.

Αναρωτιέμαι πότε θα χαρώ την εγγυμοσύνη μου? Παίζει αυτό ή είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας?

Πρίν είχα μια ήρεμη ζωή με σημαντικά και μη προβλήματα, που όμως κυλούσε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο όμορφα. Τώρα οι άσχημες στιγμές-ώρες νιώθω να με καταπίνουν και θυμάμαι μόνο αυτές. Γιατί? Δεν άλλαξε κάτι! Απλά έχω μέσα μου το μωράκι μας που τόσο ήθελα!

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

• 2 εβδομάδες μετά...
Κορίτσια σας ευχαριστώ παρα πολύ για τις ευχές , σας εύχομαι με την σειρά μου τα καλυτερα.. Ντίνα σου εύχομαι να το ξεπεράσεις, ξέρω ποσο ψυχοφθόρο είναι, το μόνο που μπορώ να σου πω είναι κάθε φορά που κάνεις μια άσχημη σκέψη προσπάθησε αμέσως να την αντικαταστήσεις με μια όμορφη, θα δεις πως έχει αποτέλεσμα στην ψυχολογία σου..Αυτό κάνω και γω και νιώθω καλυτερα.. Μακάρι να ήταν διάφανη η κοιλία μας να βλέπαμε τα μωρά και να ηρεμούσαμε..

Καλή συνέχεια σου εύχομαι και σε σενα ster !

να μην αγχωνεσαι....και εγω φοβαμαι γιατι ειχα 2 προηγουμενες αποβολες αλλα να σκεφτεσαι αισιοδοξα και ολα θα πανε καλα.....να σ ερωτησω κατι???επειδη ειδα εισαι απο κατερινη τωρα μετακομισα και εγω στα μερη σας...και δεν εχω εδω γυναικολογο μου ειπαν για καποιον αποστολιδη και πηγα μια φορα...εσυ ποιον γιατρο εχεις???

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

γεια κοριτσακια! ειμαι έγκυος 9εβδομαδων στο 3ο παιδακι μου. σε ολες τις εγκυμοσύνες εκανα ασχημες σκεψεις αλλα σε αυτην ειδικα και χωρις να υπαρχει λογος κανω τις χειροτερες. νιωθω οτι κανω την υπερβαση κανοντας 3ο παιδι και σκεφτομαι ολη την ωρα βλακειες. ακομα και οταν κανω υπερυχο παλι τα ιδια σκεφτομαι μετα απο λιγο. δεν ξερω τι να κανω γιατι δεν προκειτε για καποιο ενστικτο ειναι καθαρα βλακεια... φοβαμαι μηπως το χρουσουζεψω κιολας

νιώθω κάπως έτσι

αχ απο τη μια χαιρομαι που δεν είμαι η μόνη κι απο την άλλη αναρωτιέμαι μήπως χρειάζομαι ψυχολόγο:(

είχα καθ εξίν αποβολές....δυσκολεύτηκα να κάνω ένα παιδάκι και τσουπ έρχεται κι άλλη εγκυμοσύνη και σκέφτομαι οτι μια χαρά δεν ήμουν με ένα παιδάκι /? και τώρα πιέζομαι για την εγκυμοσύνη που θα κρατήσει όοοολο το χειμώνα....... και φοβάμαι μην κάνω εγώ κακό στο μωρό που έχω μέσα μου με το να σκέφτομαι βλακείες......

έχει πεί καμμία στο γιατρό της για αυτές τις σκέψεις?

Κορίτσια θα σας μαλώσω όλες!

Καταρχήν οι ορμόνες κάνουν πάρτυ τώρα, μόνο που εσείς δεν είστε καλέσμένες!

Όσο για τις μαύρες σκέψεις, εφιάλτες και άλλα πολλά και χαριτωμένα(που ευτυχώς δεν σας έχουν πιάσει) είναι πολύ συνηθισμένο κι έχετε ακόμα κι άλλα!

Να χαρείτε την εγκυμοσύνη σας και κάθε πρωί που ξυπνάτε, πριν ακόμα ανοίξετε τα μάτια σας να κάνετε από μία θετική σκέψη!

Και για μένα τι δούλεψε...

calm - focus - believe!

είμαι καινούργια στο forum και πρόσφατα έμαθα πως είμαι έγκυος...

Όπως καταλαβαίνετε με κατακλύζουν και έμενα μαύρες σκέψεις και δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο αντί να είμαι χαρούμενη σκεφτομαι συνεχεία χαζά…

Έχω να σας κάνω μια ερώτηση και να μου πει καμία σας μήπως έχει κάποια παρόμοια εμπειρία...

Έμαθα πως είμαι έγκυος πριν λίγες μέρες...Περίοδος μου ήρθε στης 5 Σεπτεμβρίου και έχω κύκλο 26 ημερών άρα υποθέτω πως γύρω στης 18 ήταν η γόνιμες μέρες μου άρα και εκείνες τις μέρες η μια δυο πιο μετά υποθέτω πως έμεινα έγκυος.

Εγώ 18 του μηνά είχα πάει σε μια επίδειξη για αποτρίχωση με φωτόλυση και έκανα μόνο στην μια μασχάλη σαν δόκιμη...Ρώτησα τον γυναικολόγο μου και μου είπε πως ήταν πολύ νωρίς για να γίνει κάτι αλλά εγώ ανησυχώ...μήπως ξέρετε αν όντος τόσο νωρίς είναι υπερβολή να ανησυχώ???

JhYEp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...