Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

πως μαθαινουμε το σεβασμο;

camouflage

Recommended Posts

Εχω στεναχωρεθει και εχω μπερδευτει. Η μαμα μου προσεχει τα διδυμακια μου αγορια 26 μηνων σχεδον, 8-5:30 που δουλευω, στο σπιτι της. Εδω και λιγο καιρο οταν τους παω το πρωι ο ενας (περισσοτερο) δεν θελει να παει στη γιαγια, αντιδρα γιατι τον αφηνω εκει. Με ευκολα κολπα "ελα να δεις τι σου εχω φτιαξει να φας", "ελα να δουμε το σκυλακι", "ελα να ποτισουμε τα λουλουδια" τελικα παει και αρχιζει να παιζει και ολη μερα ειναι μια χαρα, το απογευμα δεν θελει να φυγει! Προχτες ομως ηρθε η μαμα μου στο σπιτι μας και καποια στιγμη της λεει 'φυγε!'. Εγω του ειπα αυστηρα 'δεν λεμε φυγε στη γιαγια' και αυτος το επαναλαμβανε (γιατι εβλεπε οτι με ενοχλει). Η μαμα μου στεναχωρεθηκε και θυμωσε μαζι μου γιατι λεει πρεπει να του επιβαλλω να τη σεβεται και να της φερεται καλα. Τι επρεπε να κανω, λεω, και μου λεει: εγω σας μαλωνα παρα πολυ αμα μιλουσατε ασχημα στους παπουδες και δε το τολμουσατε. Καταλαβαινω οτι στεναχωρεθηκε με αυτη τη συμπεριφορα γιατι τα αγαπαει παρα πολυ και της βγαινει αντιδραση/πικρα, εχει δικιο οτι τα παιδια πρεπει να σεβονται τους παπουδες και αυτο θα τους το μαθουν οι γονεις τους. Υπαρχει και προιστορια, οτι το ιδιο ακριβως κανει και ο ανηψιος μου που ειναι μεγαλυτερος (4χρ) και με εκεινον τα εχει βαλει περισσοτερο. Σε εκεινον ενταξει να κατσει να μιλησει η αδερφη μου, να το απαγορευσει (?) κλπ αλλα εγω τωρα τι να κανω με το διχρονο για να θελει τη γιαγια και να της φερεται καλα;

Τα εγγονια φερονται συνηθως καλα στους παπουδες που τα 'κρατανε' ή επειδη νομιζουν οτι αυτοι ειναι η αιτια που φευγει η μαμα, τελικα δεν τους θελουν;

Διαφημίσεις

χμ... εγω οταν μιλαει ασχημα δεν τον μαλωνω απλα του εξηγω με ωραιο τροπο γιατι δεν πρεπει να το κανουμε.

απλα λαβε υποψιν σου πως σ αυτη την ηλικια κανουν πολλα πραγματα για να δοκιμασουν τις αντοχες μας...

εγω θα προτεινα ψυχραιμια, να εισαι σταθερη στην αντιμετωπιση σου( ας πουμε δεν θα τον μαλωνετε την μια,και την αλλη θα γελατε) και η γιαγια ας το παρει λιγο πιο χαλαρα...εχουν αλλαξει τα δεδομενα

εντιτ: προσωπικα ο γιος μου σπανια μιλαει ασχημα, το πολυ που θα πει κι εμενα ειναι φυγε, αλλα αν πει κατι παραπανω ειναι επειδη επαναλαμβανει κατι που ακουσε απο αλλου και του αρεσε, οποτε καλο ειναι να προσεχετε τα ερεθισματα τους γιατι ειναι μικρουλια και δεν μπορουν να φιλτραρουν

Νομίζω πως η μαμά σου είναι λίγο λάθος..καταρχήν το παιδί είναι 26 μηνών..πως θα του επιβάλλεις να την σέβεται???δεν το καταλαβαίνω αυτό...το θέμα είναι το παιδί να θέλει να είναι με την γιαγιά του επειδή θέλει και το επιλέγει και όχι επειδή εσύ του το επιβάλλεις..να την σέβεται και να την ακούει επειδή επίσης το επιλέγει.

κατά την προσωπική μου άποψη είναι λάθος το να πιέσεις το παιδί να φαίρεται καλά, ιδιαίτερα σε αυτή την ηλικία, γιατί όσο το πιέζεις τόσο θα αντιδρά άσχημα.

Αν πιέσεις το παιδί τώρα να κάνει κάτι που δεν θέλει αρχικά θα αντιδράσει και έπειτα φυσικά θα το κάνει..στην πορεία της ζωής του όμως ίσως αυτό του γίνει τρόπος ζωής..και κάνει στην ζωή του ότι λένε άλλοι και όχι ότι θέλει εκείνο..πιστεύω πως καλό είναι να αφήνουν οι γονείς τα παιδιά να επιλέουν τα ίδια..

Vyf0p2.png

Εσύ 'σαι μόνο που μπορείς να μπαίνεις στη σιωπή μου ν' ακούς την κάθε σκέψη μου πριν να στην πει η φωνή μου

χμ... εγω οταν μιλαει ασχημα δεν τον μαλωνω απλα του εξηγω με ωραιο τροπο γιατι δεν πρεπει να το κανουμε.

απλα λαβε υποψιν σου πως σ αυτη την ηλικια κανουν πολλα πραγματα για να δοκιμασουν τις αντοχες μας...

εγω θα προτεινα ψυχραιμια, να εισαι σταθερη στην αντιμετωπιση σου( ας πουμε δεν θα τον μαλωνετε την μια,και την αλλη θα γελατε) και η γιαγια ας το παρει λιγο πιο χαλαρα...εχουν αλλαξει τα δεδομενα

εντιτ: προσωπικα ο γιος μου σπανια μιλαει ασχημα, το πολυ που θα πει κι εμενα ειναι φυγε, αλλα αν πει κατι παραπανω ειναι επειδη επαναλαμβανει κατι που ακουσε απο αλλου και του αρεσε, οποτε καλο ειναι να προσεχετε τα ερεθισματα τους γιατι ειναι μικρουλια και δεν μπορουν να φιλτραρουν

Προσπαθω και εγω οταν θελω κατι να μιλησω ηρεμα και να εξηγησω χωρις να βαλω τις φωνες. Αλλιως θα γινοταν στο σπιτι το σωσε. Δε νομιζω οτι και εκεινη μας μεγαλωσε με φωνες (ειμαστε 3).

Τα δεδομενα εχουν αλλαξει ναι ως προς το ξυλο, τις φωνες, τη βια. Και εγω αρνουμαι να ακολουθησω αυτη τη διαπαιδαγωγηση. Προσπαθω να μιλησω ηρεμα και να εξηγησω. Οχι οτι δε βαζω τις φωνες. Υψωνω τη φωνη οταν βγαινω απο τα ρουχα μου. Τοτε ειναι που δεν ακουν καθολου... Αλλα η μαμα μου λεει οτι δε τους μαλωνω ποτε...

Και ναι οταν 'κατακτουν' μια καινουρια λεξη τη λενε συνεχεια!

Νομίζω πως η μαμά σου είναι λίγο λάθος..καταρχήν το παιδί είναι 26 μηνών..πως θα του επιβάλλεις να την σέβεται???δεν το καταλαβαίνω αυτό...το θέμα είναι το παιδί να θέλει να είναι με την γιαγιά του επειδή θέλει και το επιλέγει και όχι επειδή εσύ του το επιβάλλεις..να την σέβεται και να την ακούει επειδή επίσης το επιλέγει.

κατά την προσωπική μου άποψη είναι λάθος το να πιέσεις το παιδί να φαίρεται καλά, ιδιαίτερα σε αυτή την ηλικία, γιατί όσο το πιέζεις τόσο θα αντιδρά άσχημα.

Αν πιέσεις το παιδί τώρα να κάνει κάτι που δεν θέλει αρχικά θα αντιδράσει και έπειτα φυσικά θα το κάνει..στην πορεία της ζωής του όμως ίσως αυτό του γίνει τρόπος ζωής..και κάνει στην ζωή του ότι λένε άλλοι και όχι ότι θέλει εκείνο..πιστεύω πως καλό είναι να αφήνουν οι γονείς τα παιδιά να επιλέουν τα ίδια..

ειναι σωστο αυτο..οσο τα πιεζεις να κανουν κατι που δε θελουν τοσο αντιδρουν...Ομως αν τωρα λεει 'φυγε' εστω και για πλακα αργοτερα τι θα κανει; θα τη βριζει; ειναι ενταξει και αυτο; οι γονεις πρεπει να δειξουν/μαθουν/επιβαλλουν(?) στα παιδια την καλη συμπεριφορα...Ετσι δεν ειναι; Πως να επιλεξουν αν δεν εχουν καποιον να τους κατεθυνει. Η πολλη ελευθερια που δινουμε στα παιδια με μπερδευει. Νομιζω δε τους κανει καλο (γενικα, οχι για το συγκεκριμενο θεμα μονο).

Διαφημίσεις

ειναι σωστο αυτο..οσο τα πιεζεις να κανουν κατι που δε θελουν τοσο αντιδρουν...Ομως αν τωρα λεει 'φυγε' εστω και για πλακα αργοτερα τι θα κανει; θα τη βριζει; ειναι ενταξει και αυτο; οι γονεις πρεπει να δειξουν/μαθουν/επιβαλλουν(?) στα παιδια την καλη συμπεριφορα...Ετσι δεν ειναι; Πως να επιλεξουν αν δεν εχουν καποιον να τους κατεθυνει. Η πολλη ελευθερια που δινουμε στα παιδια με μπερδευει. Νομιζω δε τους κανει καλο (γενικα, οχι για το συγκεκριμενο θεμα μονο).

είναι ένα παιδί 26 μηνών, το ότι λέει τώρα στην γιαγιά του ''φύγε'' δεν σημαίνει πως δεν θα την σέβεται και δεν θα την αγαπάει στο μέλλον.

εννοείται πως σε καμία περίπτωση δεν αφήνεις το παιδί τελείως ελεύθερο...

οι γονείς πρέπει να δείξουν και να μάθουν στα παιδιά τους να σέβονται ..όχι όμως να επιβάλλουν...αυτό ποτέ..επίσης κάτι πάρα πολύ σημαντικό, τον σεβασμό δεν τον απαιτούμε, αλλά τον κερδίζουμε...οπότε κατά την γνώμη μου η μητέρα σου έχει λάθος απαιτήσεις απο τον μικρό...

η μαμά μου απο τον εγγονό της τον μεγάλο έχει αρπάξει μερικές, μέχρι και αποκόλληση στο μάτι έπαθε όταν κάποια στιγμή της είχε αρπάξει τα γυαλιά και την χτύπησε με το χεράκι του, αυτά όταν το παιδί ήταν 2 ετών και δεν καταλάβαινε φυσικά ότι αυτό που έκανε πλήγωνε την γιαγιά του...τώρα που είναι 10 δεν ξεκολλάει απο πάνω της..ζητάει απο τους γονείς του συνεχώς να πηγαίνει να την βλέπει και κυρίως την λατρεύει και το δείχνει...

Vyf0p2.png

Εσύ 'σαι μόνο που μπορείς να μπαίνεις στη σιωπή μου ν' ακούς την κάθε σκέψη μου πριν να στην πει η φωνή μου

είναι ένα παιδί 26 μηνών, το ότι λέει τώρα στην γιαγιά του ''φύγε'' δεν σημαίνει πως δεν θα την σέβεται και δεν θα την αγαπάει στο μέλλον.

εννοείται πως σε καμία περίπτωση δεν αφήνεις το παιδί τελείως ελεύθερο...

οι γονείς πρέπει να δείξουν και να μάθουν στα παιδιά τους να σέβονται ..όχι όμως να επιβάλλουν...αυτό ποτέ..επίσης κάτι πάρα πολύ σημαντικό, τον σεβασμό δεν τον απαιτούμε, αλλά τον κερδίζουμε...οπότε κατά την γνώμη μου η μητέρα σου έχει λάθος απαιτήσεις απο τον μικρό...

Ποτε ειναι αρκετα μεγαλα ομως για να εχουμε 'απαιτησεις' ή έστω προσδοκιες απο αυτα; γιατι και τα ανηψια μου που ειναι μεγαλυτερα (4 και 6χρ) φερονται 'ασχημα', δεν δειχνουν αγαπη...

Δεν μπορω να καταλαβω τι κανει λαθος η μαμα μου, εχει απεραντη υπομονη (πολληηη περισσοτερη απο εμενα), αντοχη, τους κανει τα χατηρια που δε βλαπτουν ('ε παιδια ειναι' λεει), τα απασχολει δημιουργικα στο σπιτι, τους δειχνει απεραντη αγαπη..Αλλα εκεινα (οπως και τα ανηψακια) ποτε δε πανε με χαρα στο σπιτι της. Αλλο που μετα δεν ξεκολλανε να φυγουμε..γιατι παιζουν. Και οταν ερχεται στο σπιτι μας παλι δεν την θελουν...

Ποτε ειναι αρκετα μεγαλα ομως για να εχουμε 'απαιτησεις' ή έστω προσδοκιες απο αυτα; γιατι και τα ανηψια μου που ειναι μεγαλυτερα (4 και 6χρ) φερονται 'ασχημα', δεν δειχνουν αγαπη...

Δεν μπορω να καταλαβω τι κανει λαθος η μαμα μου, εχει απεραντη υπομονη (πολληηη περισσοτερη απο εμενα), αντοχη, τους κανει τα χατηρια που δε βλαπτουν ('ε παιδια ειναι' λεει), τα απασχολει δημιουργικα στο σπιτι, τους δειχνει απεραντη αγαπη..Αλλα εκεινα (οπως και τα ανηψακια) ποτε δε πανε με χαρα στο σπιτι της. Αλλο που μετα δεν ξεκολλανε να φυγουμε..γιατι παιζουν. Και οταν ερχεται στο σπιτι μας παλι δεν την θελουν...

όταν μαλώσεις το παιδί σου επειδή της είπε ''φύγε'' με ποιον πιστέυεις θα θυμώσει περισσότερο??με εσένα ή με την μητέρα σου??με την μητέρα σου, γιατί την θεωρεί υπεύθυνη που τον μαλώνεις.

Vyf0p2.png

και η γιαγια ας το παρει λιγο πιο χαλαρα...εχουν αλλαξει τα δεδομενα

αυτό ακριβώς...

Δεν κάνει κάτι λάθος η μαμά σου απλά είναι "φάσεις" που περνάνε....ιδιαίτερα τα μεγαλύτερα έχουν και τα ενδιαφέροντα τους στο σπίτι τους ( αγαπημένα παιχνίδια,ταινίες κ.τ.λ.)

Ο δικός μου χθες τους έδιωχνε γιατί ήθελα να πάμε στην πλατεία να παίξει...η μαμά έλεγε ότι έχει δίκιο το παιδί. Φυσικά δεν το έλεγε για να το πει αλλά το εννούσε.

Θεωρώ ότι όποιος απαιτεί τον σεβασμό δεν πρόκειται να τον κερδίσει ποτέ..

rQGhp3.png

Ο δικός μου χθες τους έδιωχνε γιατί ήθελα να πάμε στην πλατεία να παίξει...η μαμά έλεγε ότι έχει δίκιο το παιδί. Φυσικά δεν το έλεγε για να το πει αλλά το εννούσε.

Θεωρώ ότι όποιος απαιτεί τον σεβασμό δεν πρόκειται να τον κερδίσει ποτέ..

Τους εδιωχνε με ποιον τροπο, φωναζε ωριοταν και δε δεχοταν κουβεντα; Η τους ελεγε αντε φυγετε για να παμε στην πλατεια; Αν ειναι το πρωτο και ειναι 5 χρονων δεν μου φαινεται σωστο. Δε σημαινει οτι θα εχουμε κακη συμπεριφορα οταν δεν γινεται αυτο που θελουμε...Προσπαθω να βρω τους τροπους να το μαθουν αυτο και μεχρι τα πεντε να ξερουν να φερονται..

Σωστη η κουβεντα για το σεβασμο αλλα στα παιδια δεν πρεπει να μαθουμε το σεβασμο, την ευγενεια οπως και ολα τα πραγματα; Ειναι νωρις 2χρ να μαθει αυτα τα πραγματα;

Διαφημίσεις

όταν μαλώσεις το παιδί σου επειδή της είπε ''φύγε'' με ποιον πιστέυεις θα θυμώσει περισσότερο??με εσένα ή με την μητέρα σου??με την μητέρα σου, γιατί την θεωρεί υπεύθυνη που τον μαλώνεις.

αυτο ειναι το θεμα, δε συμφωνω να τον μαλωσω επειδη το ειπε αυτο, αλλα θελω να καταλαβει οτι δεν πρεπει να στεναχωρει τη γιαγια που τον αγαπαει..

δεν είμαι ακόμη μητέρα οπότε πολλά είναι αυτά που δεν ξέρω..αλλά όμως πιστεύω πως όλα αυτά θέλουν λεπτό και προσεκτικό χειρισμό...γιατί αν τώρα κάτι κάτσει στραβά στο παιδί δεν θα το ξεχάσει ποτέ.

είναι ένα μικρό παιδί 26 μηνών μην έχετε την απαίτηση να συμπεριφέρεται σαν ενήλικας..εδώ εμείς που είμαστε μεγάλοι άνθρωποι δεν συμπεριφερόμαστε σωστά, θα το κάνει το μωρό?

δηλαδή εσύ δεν στεναχώρησες ποτέ την γιαγιά σου??δεν μίλησες ποτέ άσχημα στην μητέρα σου?είναι πάρα πολύ μικρός για να του μάθεις τι πρέπει και τι δεν πρέπει..

Vyf0p2.png

Τα μικρά παιδιά πολύ συχνα χρησιμοποιούν το "φύγε" και οι συχνότεροι αποδέκτες είναι οι παππουδογιαγιάδες και κυρίως αυτοί με τους οποίους έχουν την πιο στενή σχέση. Αν μάλιστα τα προσέχουν όταν εμείς λείπουμε ένας λόγος παραπάνω αφού συνδέουν την παρουσία τους με την απουσία μας.

Το "φύγε γιαγιά" μπορεί απλά να σημαίνει "μαμά μη φύγεις"

Το "φύγε" καταρχήν έχει άμεσο αποτέλεσμα γιατί είναι πολύ δύσκολο να το αγνοήσεις. Είναι "προσβλητικό" και προκαλεί αμηχανία και στους γονείς και στους παππούδες. Και το παιδί αυτό το αντιλαμβάνεται από την πρώτη φορά.

Επειδή και τα δικά μου παιδιά το εξασκούν το σπορ, μετά από πολλή σκέψη, έχω κατλήξει ότι πρέπει να καταφέρουμε όλοι μαζί να αδιαφορούμε όταν συμβαίνει και να αλλάζουμε θέμα. Η στιγμή που λέγεται το "φύγε" είναι η λάθος στιγμή για να πείσουμε το παιδί για οτιδήποτε. (εννοείται δεν τα καταφέρνω πάντα, έτσι?)

Αυτό μπορούμε να το κάνουμε σε άσχετο χρόνο κουβεντιάζοντας μαζί του περί καλής και κακής συμπεριφοράς. Με τους παππούδες καλό θα ήταν να κάνουμε επίσης μια σχετική κουβέντα γιατί και αυτοί στεναχωριούνται...άνθρωποι είναι.

Και ένα τελευταίο, ακόμα και αν αποφασίσουμε να μαλώσουμε τα παιδιά ΔΕΝ πρέπει να το κάνουμε μπροστά σε τρίτους. Μπορούμε σε κάθε περίπτωση να πάρουμε τα παιδιά στην άκρη και χαμηλόφωνα να τους πούμε ό,τι έχουμε να τους πούμε. Σκεφτείτε μόνο πως θα αισθανόσασταν αν ο προϊστάμενός σας σας έκανε παρατήρηση μπροστά πχ σε έναν πελάτη ή στον διευθυντή. Έτσι αισθάνονται και τα παιδιά.

KbCJp2.pngEYukp3.png

Θα πω τη δική μου εμπειρία. Η μεγάλη μου είναι πολύ ευγενικό, υπάκουο, φιλότιμο, ώριμο και τρυφερό παιδί. Τώρα που είναι 8 καταλαβαίνει τι είναι σωστό και τι λάθος και πάλι σαν παιδί κάπου κάπου ξεφεύγει. Συμφωνώ στην συζήτηση από μικρά (όπως κάνω με τη μικρή μου που είναι 4), αλλά να μην έχουμε υπερβολικές απαιτήσεις και συνεριζόμαστε τα μικρά παιδιά. Η μητέρα σου έχει πολλά χρόνια που σας μεγάλωσε και δεν τα θυμάται καλά. ;)

74Qtp3.png2SeRp3.png

Διαφημίσεις

Τα παιδιά συνήθως ρίχνουν τις ευθύνες στην γιαγιά για την απουσία της μαμάς. Για αυτά κάθε φορά που η γιαγιά που τα κρατάει έρχεται επίσκεψη στο σπίτι ή όταν πάς εσύ επίσκεψη υπάρχει ο φόβος οτι η μαμά θα φύγει. Αν βάλεις οτι τα παι΄διά είναι και σε δύσκολη ηλικια 2 - 21/2 που πειραματίζονται με τα όρια τους και τα ορια μας είναι απόλυτα φυσιολογική συμπεριφορά και δεν σημαίνει οτι δεν σέβεται. Πιο δύσκολο είναι να καταλάβει η γιαγιά οτι δεν πρόκειται για θέμα σεβασμού - αγάπης αλλά για θέμα φόβου παρά το 2χρονο. Ουτε είναι σωστό να προσπαθούμε να δημιουργούμε τήψεις στο παιδί οτι "πρέπει" να αγαπάει την γιαγιά επειδή αυτή το κρατάει. Το μόνο που πρέπει είναι να εξηγούμε ήρεμα οτι δεν ευθύνεται η γιαγια που φεύγει η μαμά. Εγω αυτό που του έλεγα είναι οτι θα παίξε,ι θα φάει το μεσημεριανό και θα γυρίσω μόλις ξυπνήσει απο τον μεσημεριανό ύπνο. Ετσι είχε στο μυαλό του το χρονοδιάγραμμα και την σιγουριά οτι θα γυρίσω.

Η τους ελεγε αντε φυγετε για να παμε στην πλατεια;

αυτό έκανε και με χαμόγελο...

αλλά το χρησιμοποιεί

. Η στιγμή που λέγεται το "φύγε" είναι η λάθος στιγμή για να πείσουμε το παιδί για οτιδήποτε. .

πολύ σωστό αυτό συμφωνώ

αλλά να μην έχουμε υπερβολικές απαιτήσεις και συνεριζόμαστε τα μικρά παιδιά. Η μητέρα σου έχει πολλά χρόνια που σας μεγάλωσε και δεν τα θυμάται καλά. ;)

Ακριβώς!!

rQGhp3.png

δηλαδή εσύ δεν στεναχώρησες ποτέ την γιαγιά σου??δεν μίλησες ποτέ άσχημα στην μητέρα σου?είναι πάρα πολύ μικρός για να του μάθεις τι πρέπει και τι δεν πρέπει..

δεν της μιλαω ασχημα ποτε και ειμαι πολυ προσεχτικη σε αυτα που της λεω γιατι της εχω μεγαλη υποχρεωση που φροντιζει τα παιδια (και το 'υποχρεωση' το λεω ηθικη-συναισθηματικη οχι υλικη και βεβαια εκεινη τα ανελαβε χωρις να το ζητησω).

Δε νομιζω οτι ειναι μικρος. Τα καταλαβαινει ολα και απο μικρα πρεπει να μαθαινουν τι πρεπει και τι δεν πρεπει..Απλως ο τροπος που θα το περασεις ειναι το δυσκολο κομματι. Αυτο γενικα...Τωρα για το συγκεκριμενο θεμα εχω αμφιβολια αν μπορω να συζητησω μαζι του τα συναισθηματα του για τη γιαγια..

Το "φύγε" καταρχήν έχει άμεσο αποτέλεσμα γιατί είναι πολύ δύσκολο να το αγνοήσεις. Είναι "προσβλητικό" και προκαλεί αμηχανία και στους γονείς και στους παππούδες. Και το παιδί αυτό το αντιλαμβάνεται από την πρώτη φορά.

Επειδή και τα δικά μου παιδιά το εξασκούν το σπορ, μετά από πολλή σκέψη, έχω κατλήξει ότι πρέπει να καταφέρουμε όλοι μαζί να αδιαφορούμε όταν συμβαίνει και να αλλάζουμε θέμα. Η στιγμή που λέγεται το "φύγε" είναι η λάθος στιγμή για να πείσουμε το παιδί για οτιδήποτε. (εννοείται δεν τα καταφέρνω πάντα, έτσι?)

Αυτό μπορούμε να το κάνουμε σε άσχετο χρόνο κουβεντιάζοντας μαζί του περί καλής και κακής συμπεριφοράς. Με τους παππούδες καλό θα ήταν να κάνουμε επίσης μια σχετική κουβέντα γιατί και αυτοί στεναχωριούνται...άνθρωποι είναι.

με καταλαβες απολυτα...επειδη μιλας εκ πειρας..και οι παπουδες ανθρωποι ειναι..μια αγκαλια ζητανε, ενα δειγμα αγαπης..λιγη σημασια...Σωστο αυτο με τη στιγμη. Εγω φταιω εκεινη τη στιγμη που δεν αλλαξα κουβεντα. Αργοτερα του μιλησα αλλα δεν φαινοταν να καταλαβαινει...

Η μητέρα σου έχει πολλά χρόνια που σας μεγάλωσε και δεν τα θυμάται καλά. ;)

αυτο ειναι αληθεια..σιγουρα δε θυμαται οτι και εμεις δε φερομασταν καλα στους παπουδες, οταν θελαμε να παιξουμε και να κανουμε φασαρια καναμε του κεφαλιου μας γιατι πολυ απλα δεν μας μαλωναν!

Τα παιδιά συνήθως ρίχνουν τις ευθύνες στην γιαγιά για την απουσία της μαμάς.....

ετσι σκεφτομαι και εγω..εκει ειναι η ριζα του κακου..λεω οτι πρεπει να παω στη δουλεια για να εχουμε λεφτα να παμε στο λουνα παρκ

τι να πω ομως για να καταλαβουν οτι η γιαγια που τους φροντιζει ειναι η καλυτερη δυνατη επιλογη μετα τη μαμα; :(

ειναι μεγαλη απαιτηση μαλλον να καταλαβουν τωρα οτι το οτι τα φροντιζει η μαμα μου και οχι μια ξενη ειναι δωρο για αυτα...

αυτό έκανε και με χαμόγελο...

αλλά το χρησιμοποιεί

ημουνα σιγουρη ;)

Θα ήθελα να προσθέσω κάτι με πολύ καλή διάθεση. Ίσως είναι ώρα να τα παιδάκια σου να πάνε παιδικό, αντί να τα προσέχει η γιαγιά, για πολλούς και διάφορους λόγους. Θα σου πω 3: πολύ πιο ενδιαφέρον και καλό για τα παιδιά, χαλάρωση δική σου (από την "υποχρέωση"), ελάφρωμα και για την γιαγιά.

74Qtp3.png2SeRp3.png

Είναι φως φανάρι ότι γιαγιά=απουσία μαμάς. Πού να θέλουν τα καημένα να τις δουν...Νομίζω ότι δεν έχει πρόβλημα η συμπεριφορά των παιδιών, αλλά μάλλον της μαμάς σου που παίρνει τα μωρά στα σοβαρά. Άλλωστε το 'καρφί' στο 'φύγε γιαγιά' δεν πήγαινε στη γιαγιά αλλά σε σενα, για να σου δημιουργήσουν ακόμη περισσότερες τύψεις. Είναι πανούργα τα άτιμα!

Θα ήθελα να προσθέσω κάτι με πολύ καλή διάθεση. Ίσως είναι ώρα να τα παιδάκια σου να πάνε παιδικό, αντί να τα προσέχει η γιαγιά, για πολλούς και διάφορους λόγους. Θα σου πω 3: πολύ πιο ενδιαφέρον και καλό για τα παιδιά, χαλάρωση δική σου (από την "υποχρέωση"), ελάφρωμα και για την γιαγιά.

Μεγαλο θεμα αυτο, θελω να το καθυστερησω λιγο...αλλα το εχω υποψη και ειναι λυση, σωστοι αυτοι οι λογοι. Θελω να ειμαι σιγουρη (απο αποψη ηλικιας, περιβαλλοντος) για το κομματι 'καλο για τα παιδια'.

Είναι φως φανάρι ότι γιαγιά=απουσία μαμάς. Πού να θέλουν τα καημένα να τις δουν...Νομίζω ότι δεν έχει πρόβλημα η συμπεριφορά των παιδιών, αλλά μάλλον της μαμάς σου που παίρνει τα μωρά στα σοβαρά. Άλλωστε το 'καρφί' στο 'φύγε γιαγιά' δεν πήγαινε στη γιαγιά αλλά σε σενα, για να σου δημιουργήσουν ακόμη περισσότερες τύψεις. Είναι πανούργα τα άτιμα!

Αυτο ειναι το θεμα, ειναι 'πανουργα' :) οπως λες και αν δουν οτι κατι μας ενοχλει εκει πατανε. Και λες οτι ειναι μικρα για να καταλαβουν το καλο και το σωστο, για να σε πατησουν στον κάλο ομως δεν ειναι!

Μεγαλο θεμα αυτο, θελω να το καθυστερησω λιγο...αλλα το εχω υποψη και ειναι λυση, σωστοι αυτοι οι λογοι. Θελω να ειμαι σιγουρη (απο αποψη ηλικιας, περιβαλλοντος) για το κομματι 'καλο για τα παιδια'.

Απο άποψη ηλικίας είναι μια χαρά. Επιπλέον οι γιαγιάδες όταν κρατάνε στο σπίτι τα παιδιά κάνουν παράλληλα και τις δουλειές του σπιτιού και κουράζονται και πιο εύκολα με αποτέλεσμα να μην ασχολούνται παραγωγικά και τα παιδιά να βαριούνται εύκολα. Ενας καλός παιδικός θα τα βοηθήσει περισσότερο και η γιαγιά δεν θα κουράζεται. Τέλος δεν θα την βλέπουν και σαν την αιτία που φευγει η μαμά

Και η δική μου χρησιμοποιούσε το "φύγε", γύρω στα 2,5 με αποδέκτη τη θεία της,που την κράταγε όταν εγώ δούλευα. Η τεχνική που χρησιμοποιώ εγώ είναι να προσπαθήσω να βάλω το παιδί στη θέση του άλλου...δλδ της έλεγα : θέλεις όταν θα πας στο σπίτι της να σου πει και εκείνη φύγε;Πώς θα νιώσεις; Είναι ωραίο να διώχνουμε τον άλλον από το σπίτι μας και να τον κάνουμε να νιώθει άσχημα ενώ μας αγαπάει τόσο πολύ, μας πάει βόλτες, μας παίρνει παγωτά κτλ...Θέλεις λίγο από ενοχές...λίγο από φόβο μην χάσει τα "προνόμια" που είχε με την θεία της, η οποία να σημειωθεί ότι την υπεραγαπάει και της κάνει όλα τα χατήρια ...έπιασε και δεν της το είπε πάλι. Γενικά την τεχνική του βάζω τον άλλον στη δική μου θέση , την χρησιμοποιώ πολύ και έχει αποτέλεσμα.

Επιπλέον οι γιαγιάδες όταν κρατάνε στο σπίτι τα παιδιά κάνουν παράλληλα και τις δουλειές του σπιτιού και κουράζονται και πιο εύκολα με αποτέλεσμα να μην ασχολούνται παραγωγικά και τα παιδιά να βαριούνται εύκολα.

αυτο δεν ισχυει για τη μαμα μου, εχει κανει ολες τις δουλειες τις ωρες που δεν ειναι εκει τα μωρα και ειναι πανω απο το κεφαλι τους συνεχεια (δεν μπορει να κανει αλλιως, ειναι 2 διχρονα που ή μαλωνουν ή κανουν σκανταλιες, δεν μπορεις να τα αφησεις καθολου μονα τους χωρις να τα επιβλεπεις). Τωρα για το παραγωγικα, υποθετω/ελπιζω στο σταθμο να απασχολουνται πιο παραγωγικα.

Τέλος δεν θα την βλέπουν και σαν την αιτία που φευγει η μαμά
αυτο σωστο....αλλα αν κρινω απο τον ανηψιο, εκεινος παει σταθμο παρολαυτα της φωναζει 'φυγε' τις λιγες φορες που θα παει η μαμα μου να τα κρατησει (αν ειναι αρρωστα, ΣΚ κλπ)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...