Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ-ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ

Recommended Posts

mοmmu, παραλαμβάνεις με ειδοποιήτηριο ΕΛΤΑ από το κατάστημα ΕΛΤΑ της περιοχής σου.

Αποσμητικό, το έχω βάλει λίγο και μου φαίνεται εντάξει.

Σαμπουάν, εξαιρετικό.

Μαλακτικό, το καλύτερο από ότι έχω δοκιμάσει και σε τέλεια τιμή.

Απόσταγμα αμύγδαλου για τα γλυκά, απλά τέλειο.

Άγριο ρύζι.

Λαδόκολλα.

Μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο.

Απόσταγμα βανίλιας για τα γλυκά, τέλεια.

Αμυγδαλοβούτυρο.

Σαμπουάν για την τριχόπτωση.

Κακάο.

Οδοντόκρεμα

Μπαχαρικά, βιταμίνες και συμπληρώματα γενικά, σαμπουάν, αφρόλουτρα, κρέμες σώματος κλπ.

Και πολλά άλλα.;)

Τέλεια!! Το αμυγδαλοβούτυρο της Artisana το είχα βάλει και εγώ στο καλάθι, αλλά λόγω βάρους το απέσυρα, βλέπω όμως ακόμη μια θετική ψήφο, οπότε το ξαναεπαναφέρω!

Η οδοντόκρεμα έχει γεύση ρόδι; Ωραία συσκευασία έχει!

Τα giovanni βλέπω πως τα έχετε επιλέξει σχεδόν όλες σας, είχα βάλει στο καλάθι αυτό που είναι για βαμμένα, πρώτη φορά θα τα δοκιμάσω, και ειλικρινά, αν δεν γράφατε θετικά σχόλια, μόνο απο την ονομασία τους θα τα είχα απορρίψει, μου θυμίζει ιταλικό ρεστοράντε, μα τζιοβάνι;:lol:

chatzico, να γράψεις και τα υπόλοιπα κλπ που αναφέρεις, την αμαρτία μου θα την πω, μ΄αρέσει πολύ αυτό το θέμα!!!

----------------------

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ψάχνω να αντικαταστήσω την συμβατική-χημική βαφή με φυτική.Σκεφτόμουν την χέννα αλλά θα μπορέσω να την τοποθετήσω μόνη μου;Από που να την πάρω;Πέρα από την χέννα υπάρχει κάποια δοκιμασμένη που έχετε χρησιμοποιήσει;Να πω πως το χρώμα που με ενδιαφέρει είναι το κόκκινο!

Και μια άσχετη ερώτηση: σχετικά με το αμυγδαλοβούτυρο..πως το χρησιμοποιειτε;Μπορώ να το δώσω και στην μικρή μου;

3ltxp3.png?NMdWW70Y

z9s1p3.png?zs5gAV1N

Ψάχνω να αντικαταστήσω την συμβατική-χημική βαφή με φυτική.Σκεφτόμουν την χέννα αλλά θα μπορέσω να την τοποθετήσω μόνη μου;Από που να την πάρω;Πέρα από την χέννα υπάρχει κάποια δοκιμασμένη που έχετε χρησιμοποιήσει;Να πω πως το χρώμα που με ενδιαφέρει είναι το κόκκινο!

Και μια άσχετη ερώτηση: σχετικά με το αμυγδαλοβούτυρο..πως το χρησιμοποιειτε;Μπορώ να το δώσω και στην μικρή μου;

Αν έχεις λίγα άσπρα είναι η τέλεια λύση, φαίνονται σαν ανταύγειες και εγώ κόκκινη βάζω..

Είναι πιο δύσκολη από την κανονική βαφή ειναι σαν λάσπη, καλύτερα να έχεις κάποιον δικό σου να στην βάλει. Θα την πάρεις από βιολογικά καταστήματα, θα ζεστάνεις νερό να είναι χλιαρό θα βάλεις και ξύδι θα φτιάξεις την λάσπη σου :-) και θα την βάλεις στα μαλλιά σαν βαφή κανονικά. Όμως όσο παραπάνω την κρατήσεις τόσο καλύτερα. Εγώ προσπαθώ να την αφήνω τουλάχιστον 3 ώρες. Σακούλα μετά και υπομονή !!!

Επίσης κάνει τα μαλλιά υπέροχα μαλακά και δίνει και όγκο !!!

....Και μια άσχετη ερώτηση: σχετικά με το αμυγδαλοβούτυρο..πως το χρησιμοποιειτε;Μπορώ να το δώσω και στην μικρή μου;

To αλοίφω στο ψωμί και βάζω και λιγο μέλι επάνω. Με ένα ποτήρι γάλα, είναι ένα πλήρες βραδυνό γεύμα.

Για συνταγές, ψαχούλεψε εδώ, όρεξη να έχεις και έχει αρκετές.

ydS7p3.png 3pOXp3.png

E-shops για παπούτσια ΕΔΩ Εshops ΕΔΩ

Το παλιό θέμα ΕΔΩ Πώληση στο ΕΒΑΥ ΕΔΩ

Αν έχεις λίγα άσπρα είναι η τέλεια λύση, φαίνονται σαν ανταύγειες και εγώ κόκκινη βάζω..

Είναι πιο δύσκολη από την κανονική βαφή ειναι σαν λάσπη, καλύτερα να έχεις κάποιον δικό σου να στην βάλει. Θα την πάρεις από βιολογικά καταστήματα, θα ζεστάνεις νερό να είναι χλιαρό θα βάλεις και ξύδι θα φτιάξεις την λάσπη σου :-) και θα την βάλεις στα μαλλιά σαν βαφή κανονικά. Όμως όσο παραπάνω την κρατήσεις τόσο καλύτερα. Εγώ προσπαθώ να την αφήνω τουλάχιστον 3 ώρες. Σακούλα μετά και υπομονή !!!

Επίσης κάνει τα μαλλιά υπέροχα μαλακά και δίνει και όγκο !!!

Κατάλαβα γιατί κάπου είχα ακούσει πως είναι δύσκολη η τοποθέτηση της,γιατί γίνεται σαν λάσπη!Όταν λέμε κόκκινο,σαν ποιο κόκκινο όμως;Βαθύ φαντάζομαι ε;Θα το τολμήσω μάλλον και θα σας πω!!:D

3ltxp3.png?NMdWW70Y

z9s1p3.png?zs5gAV1N

Διαφημίσεις

To αλοίφω στο ψωμί και βάζω και λιγο μέλι επάνω. Με ένα ποτήρι γάλα, είναι ένα πλήρες βραδυνό γεύμα.

Για συνταγές, ψαχούλεψε εδώ, όρεξη να έχεις και έχει αρκετές.

Μου άρεσε πολύ το site που προτείνεις!!Ευχαριστώ πολύ!!Μάλλον θα παραγγείλω αυτό που παίρνεις από iherb!!

3ltxp3.png?NMdWW70Y

z9s1p3.png?zs5gAV1N

Κατάλαβα γιατί κάπου είχα ακούσει πως είναι δύσκολη η τοποθέτηση της,γιατί γίνεται σαν λάσπη!Όταν λέμε κόκκινο,σαν ποιο κόκκινο όμως;Βαθύ φαντάζομαι ε;Θα το τολμήσω μάλλον και θα σας πω!!:D

σκούρο ναι ! αλλά υπέροχο!!!!!! :-)

Πρέπει να έχεις αφήσει τα μαλλιά σου λίγο καιρό χωρίς χημικές βαφές. Άλλοι λένε 3-4 μήνες, το κουτί επάνω γράφει 3 μόλις εβδομάδες, εγώ τα είχα αφήσει 3 μήνες άβαφτα πριν να βάλω πρώτη φορά!

Καλή επιτυχία, να μας πεις εντυπώσεις !!!!!!

υ.γ. εγώ παρακαλάω να μην ασπρίσω πολύ μόνο και μόνο για να μπορώ να βάζω χέννα! χαχαχαχαχα

Σκεφτόμουν να αγορασω και εγώ άγριο σολωμό Αλάσκας από το iherb αφου μείνατε ευχαριστημένες.Προβληματίστηκα όμως και θα ήθελα την άποψή σας...διαβαζω ότι στην Αλάσκα γίνονται πυρηνικές δοκιμές...και αναφερθηκαν και θάνατοι θαλάσσιων οργανισμων από την τοξικότητα των νερων στην περιοχή...κατα πόσο η αγορα αυτή θα ειναι ασφαλής?Προβληματίστηκα και σας μεταφερω καλοπροέραιτα την άποψή μου...

Badger Balm, προϊόντα περιποίησης για βρέφη και παιδιά αλλά και για μας, από τα καλύτερα κατά τη γνώμη μου.

Σαπουνάκια Dr Bronner's, Nubian Heritage και Out of Africa.

Aν σας αρέσει το τσάι έχω πολλές προτάσεις.

Και κάτι που δεν μπορούμε να βρούμε στην Ελλάδα: άγριος σολωμός Αλάσκας σε τενεκεδάκι χωρίς το χημικό BPA από τη Wild Planet και πολύ νόστιμος Albacore Tuna της Henry & Lisa's.

Eγώ πάντως 1-2 παραγγελίες τουλάχιστον τις κάνω τη βδομάδα!

Σκεφτόμουν να αγορασω και εγώ άγριο σολωμό Αλάσκας από το iherb αφου μείνατε ευχαριστημένες.Προβληματίστηκα όμως και θα ήθελα την άποψή σας...διαβαζω ότι στην Αλάσκα γίνονται πυρηνικές δοκιμές...και αναφερθηκαν και θάνατοι θαλάσσιων οργανισμων από την τοξικότητα των νερων στην περιοχή...κατα πόσο η αγορα αυτή θα ειναι ασφαλής?Προβληματίστηκα και σας μεταφερω καλοπροέραιτα την άποψή μου...

Γιαυτόν ακριβώς τον λόγο πήρα μια φορά και δεν ξαναπήρα.

ydS7p3.png 3pOXp3.png

Διαφημίσεις

Έχω διαβάσει ότι και οι δύο εταιρείες κάνουνε ανεξάρτητους ελέγχους για την περιεκτικότητα των ψαριών τους σε βαρέα μέταλλα, πχ δες εδώ: http://www.ecofish.com/products/seafoodsafe.htm

Σε κάθε περίπτωση το ψάρι δεν είναι, δυστυχώς, πια ένα τρόφιμο που πρέπει να τρώμε συχνά, μια-δυο φορές το μήνα το πολύ τρώμε κάτι τέτοιο όταν δεν μπορώ να σκεφτώ τι άλλο μπορούμε να φάμε και θέλω κάτι γρήγορο.

Το Αιγαίο είναι από τις πιο μολυσμένες θάλασσες επίσης, προσωπικά δεν μαγειρεύω ποτέ ψάρι στο σπίτι μου (είναι που με ενοχλεί και η μυρωδιά φυσικά!), το τρώμε μόνο όταν είμαστε εκτός σπιτιού, σε εστιατόρια ή σε φιλικά/συγγενικά σπίτια.

Και πάντα επιλέγουμε μικρά ψάρια ελευθέρας βοσκής, ποτέ ιχθυοτροφείου.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Ρόζι, δυστυχώς τα βαρέα μέταλλα είναι η μια πλευρά. Η πλευρά της πυρηνικής μόλυνσης είναι η άλλη.

ydS7p3.png 3pOXp3.png

καλημερα με πείσατε και εμένα και έκανα την πρώτη μου παραγγελία απο iherb τα Giovanni (chatzico σε εμπιστεύομαι τυφλά!!!!). Δεν μου έφτανε το βάρος για το αμυγδαλοβούτυρο και ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να βρώ της artisana σε κάποιο βιολογικάδικο για να το δοκιμάσω πρώτα.

Εκπτωτικος κωδικός VOW388 για πρωτη φορα αγορες, εκπτωση 5 δολλαρια.

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστω πολύ για την ανταπόκριση και χαίρομαι που πέρα από τις αγορες μπορούμε να ανταλλασουμε και προβληματισμους μας που αφορούν το περιβαλλον και τις επιπτωσεις στα τρόφιμα.

Γιαυτόν ακριβώς τον λόγο πήρα μια φορά και δεν ξαναπήρα.

Το Αιγαίο είναι από τις πιο μολυσμένες θάλασσες

Rosie έχεις κάτι υπ'όψιν που μπορώ να διαβάσω για να ενημερωθώ?

Και βασικά για να ξέρω τι να απαντάω όταν μου λένε ότι το Αιγαίο είναι μια χαρά καθαρή θάλασσα,μιας και δεν έχουμε πολλά εργοστάσια κτλ στην Ελλάδα....

Βρήκα αυτό το άρθρο για bpa-free cans

http://www.treehugger.com/green-food/7-companies-you-can-trust-to-use-bpa-free-cans.html

Και αυτή ήταν μια από τις απαντήσεις σε μια σχετική συζήτηση που διάβαζα:

If any product that comes out of the ocean is mercury scrubbed, it will very clearly state it and the PPM of Mercury content should be listed as "0"

Είχα παρακολουθήσει αρκετά ντοκυμαντέρ στο παρελθόν που είχανε κάνει και αναφορές σε επιστημονικές μελέτες πανεπιστημίων για τη μόλυνση της θάλασσας στο Αιγαίο (καθώς και για τα υπόγεια ύδατα στην Στερεά Ελλάδα λόγω των χωματερών) και θυμάμαι είπα ότι δεν πρόκειται να ξαναβάλω στο στόμα μου ψάρι, ειδικά από τον Αργοσαρωνικό!

Μπορεί στην Ελλάδα να μην έχουμε πολλά εργοστάσια αλλά όσα έχουμε ρίχνουνε τα απόβλητά τους στα ποτάμια και τη θάλασσα (εκτός και αν κάτι έχει αλλάξει πρόσφατα και δεν το πήρα χαμπάρι), σε αντίθεση με άλλες χώρες που έχουνε σύστημα διαχείρησης των λειμμάτων.

Πχ διάβασα ότι η θάλασσα γύρω από την Κύπρο είναι από τις καθαρότερες στη Μεσόγειο γιατί ούτε ένα εργοστάσιο εκεί δεν ρίχνει τα απόβλητά του στη θάλασσα.

Γενικά όμως κατάλαβα ότι η Μεσόγειος λόγω του γεγονότος ότι είναι μια κλειστή και "ζεστή" θάλασσα έχει υψηλότερα επίπεδα μόλυνσης από πχ τους παγωμένους ωκεανούς των βορείων χωρών.

Ξέρετε πού μπορώ να βρω ύφασμα με το μέτρο οργανικό βαμβάκι (εννοείται σε νορμάλ τιμή)? Θέλω να φτιάξω μόνη μου τσάντα και τσαντακια για σνακ.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Όχι, το έχω πάρει σε διάφορα χρώματα και μου έφτιαξε η πεθερά μου σεντόνια για το κρεβάτι του μικρού.

Δεν νομίζω να σου συμφέρει να τα φτιάξεις μόνη σου, δες στο Etsy για έτοιμα αν θες.

Τα βαμβακερά δεν είναι και τόσο καλά, εγώ πήρα από βιολογική κάνναβη που είναι πιο ανθεκτικό ύφασμα.

Βρήκα αυτό

http://www.ecofamily.gr/index.php?target=products&product_id=30184

Θεωρείτε ότι είναι οκ για τρόφιμα?

καλη ιδεα εχεις! κατω κατω λεει οτι

Τα περισσεύματα μπορούν να γίνουν' date=' ανάλογα με την ικανότητά μας, είτε πανάκια αγκαλιάς / πετσέτες φαγητού, που αντικαθιστούν τις χαρτοπετσέτες στην κουζίνα, είτε διακοσμητικές τρέσες πάνω στα είδη που κατασκευάζουμε.[/i']

οποτε υποθετω οτι ειναι οτι καλυτερο σε σχεση με χαρτινα

Ελάτε να δείτε τα σεντόνια μας, χάλια το βρίσκω το ύφασμα αυτό προσωπικά, πολύ λεπτό και τσαλακώνεται εύκολα :(

Καμία σχέση με τα σεντόνια από βιολογικό βαμβάκι που πήρα από τη Γερμανία μια φορά.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...