Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ-ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ

Recommended Posts

Eίναι διαφορετικά αλλά έχουν όμοια χρήση ως ήπια αντισηπτικά (στα φαρμακευτικα βρίσκεται πιο συχνά το βορικό οξύ γιατί συστήνεται από δερματολόγους για κάποιες θεραπείες):

http://www.foodauthority.nsw.gov.au/consumers/other-food-topics/borax-and-boric-acid/

What is Borax?

Borax, also known as sodium borate (Na2B4O7.10H2), and boric acid (H3BO3) are colourless, salt-like substance that can also be a white powder.

Borax and boric acid have a number of legitimate applications and are widely used in manufacturing as detergents, water softeners and weak antiseptics.

It is also used to make fertilisers, pesticides, and is sometimes found in pharmaceuticals.

Αglaia χωρίς να θέλω να αμφισβητήσω αυτά που λες

και αυτά που ποστάρεις

δες εδώ για το βορικό οξύ

που το έχουν με υψηλό hazard

και εδώ για τον βόρακα με χαμηλότερο.

Tον βόρακα το παρουσιάζουν ως πιο αγνό

απο το βορικό οξύ!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

..Οταν το δοκιμασα και σε εμας και δεν μας αρεσε πολυ ηταν πλεον αργα..ειχε ηδη φτασει και το μεγαλο το οποιο ευτυχως ληγει το 2025:rolleyes:

Το δικό μου του Μercola λήγει τον Ιούλιο του 2013! :roll:

Παρόλα αυτά σκέφτομαι να το κρατήσω...

μπας και αξιωθώ και αρχίσω να φτιάχνω κανα γλυκάκι!!

Συνταγή παρακαλώ !!!!!!!!!

Και εντυπώσεις !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Γλυκατζούδες μαμά και κόρη και γιός ......... με την μερέντα πόρωση !!!!!

Comfort sweet..........

http://www.sintagespareas.gr/sintages/merenta-apo-spiti.html

(Μοιάζει με αυτό της Ania) :D

Υπάρχουν όμως και πολλές παραλλαγές...

Πειραματίσου μόνη σου και δες ποιές γεύσεις σας αρέσουν!

Εγώ ας πούμε βάζω:

Νερό, μέλι, ταχίνι, χαρουπάλευρο και μαύρη ζάχαρη.

Δεν βάζω γάλα

(επειδή κάνω αρκετή ποσότητα και το κρατάω στο ψυγείο

φοβάμαι μήπως μου χαλάσει)

και ούτε φουντούκια

(γιατί μου έκανε γρομπαλάκια)

Αυτό που έχω σκεφτεί και δεν έχω κάνει ακόμα

είναι να έβαζα και λίγο coconut oil.....

Θα το δοκιμάσω και θα σας πω την επόμενη φορά!!

Υπάρχει και αυτή η παραλλαγή

που βάζει φυστικοβούτυρο

http://mariplateau.blogspot.com/2011/03/blog-post_11.html

Να σου ΄δώσω αυτη που έχω φτιάξει εγω, δεν ξέρω αν είναι ίδια με της Σοφίας την ειχα βρει πάνω στη συσκευασία του χαρουπάλευρου ...........

..........

Υπάρχουν όμως και πολλές παραλλαγές...

Πειραματίσου μόνη σου και δες ποιές γεύσεις σας αρέσουν!

Εγώ ας πούμε βάζω:

Νερό, μέλι, ταχίνι, χαρουπάλευρο και μαύρη ζάχαρη.

Δεν βάζω γάλα

(επειδή κάνω αρκετή ποσότητα και το κρατάω στο ψυγείο

φοβάμαι μήπως μου χαλάσει)

και ούτε φουντούκια

(γιατί μου έκανε γρομπαλάκια)

Αυτό που έχω σκεφτεί και δεν έχω κάνει ακόμα

είναι να έβαζα και λίγο coconut oil.....

Θα το δοκιμάσω και θα σας πω την επόμενη φορά!!

Υπάρχει και αυτή η παραλλαγή

που βάζει φυστικοβούτυρο

http://mariplateau.blogspot.com/2011/03/blog-post_11.html

Σας ευχαριστώ πολύ !!!!!!!

Χαρουπάλευρο από το βιολογικάδικο ?

Από το αιχερμπ, έχετε πάρει κάποιο από αυτά ?

ydS7p3.png 3pOXp3.png

E-shops για παπούτσια ΕΔΩ Εshops ΕΔΩ

Το παλιό θέμα ΕΔΩ Πώληση στο ΕΒΑΥ ΕΔΩ

:D

http://www.iherb.com/Dr-Mercola#p=1&sr=1

Με μια ματιά που έριξα οι τιμές είναι οι ίδιες, και αν σκεφτούμε ότι για τις παραγγελίες από το Mercola πληρώνουμε περίπου 4 Ευρώ για το τελωνείο τότε δεν υπάρχει διαφορά!

Βέβαια δεν έχει τα multipacks αλλά και πάλι λίγοι πια έχουνε τόσο πιστωτικό όριο στην κάρτα τους για να πάρουνε βιταμίνες για 6 μήνες...

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Σας ευχαριστώ πολύ !!!!!!!

Χαρουπάλευρο από το βιολογικάδικο ?

Μαράκι,

χαρουπάλευρο έχει χύμα και ο "Μανδραγόρας" στον Πειραιά! ;)

ΥΓ: Ρίξε μια ματιά μήπως έχει και στο "Πάπρικα"

που είναι στον πεζόδρομο στην γωνία (Νικήτα)

Έχει γενικά καλύτερες τιμές απο τον "Μανδραγόρα"

Διαφημίσεις

Άλλη μια χρήση που κάνω στο coconut oil:

Αυγοφέτες τηγανισμένες με coconut oil

και απο πάνω χαρουπο-μερέντα. :-D

Είναι ο μόνος τρόπος που έχω βρει για να φάει αυγό

η κόρη μου :roll: (δεν της αρέσει καθόλου!)

:D

http://www.iherb.com/Dr-Mercola#p=1&sr=1

Με μια ματιά που έριξα οι τιμές είναι οι ίδιες, και αν σκεφτούμε ότι για τις παραγγελίες από το Mercola πληρώνουμε περίπου 4 Ευρώ για το τελωνείο τότε δεν υπάρχει διαφορά!

Βέβαια δεν έχει τα multipacks αλλά και πάλι λίγοι πια έχουνε τόσο πιστωτικό όριο στην κάρτα τους για να πάρουνε βιταμίνες για 6 μήνες...

:D:D

πότε τα φέρανε??τέλεια!!

rosie σε είχα ρωτήσει για αυτό http://www.iherb.com/Dr-Bronner-s-Magic-Soaps-Sal-Suds-32-fl-oz-944-ml/15876?at=0

σε προηγούμενο ποστ, μπορώ να πλένω και τα ρούχα του μικρού?

gNrhp2.png

Λέω να πάρω για μένα το κριλ για γυναίκες και το άλλο για τον γιο μου και τον άντρα μου το κριλ iq τι διαφορετικό έχει? βαριέμαι να διαβάζω:mrgreen:

Λοιπόν έκανα μία βλακεία, πέρυσι που αποθήκευσα τα χαλιά κάτω από το κρεβάτι έβαλα κάτω από το κρεβάτι στις δύο γωνίες, όχι δηλαδή μέσα στα χαλιά, αυτή τη λεβάντα την χημική την υγρή που βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ, το ξέχασα όλο το καλοκαίρι :oops: και τώρα που σήκωσα το κρεβάτι να βγάλω τα χαλιά να τα στρώσω μύριζε όλος ο χώρος απο κάτω λεβάντα, στεναχωρήθηκα γιατί σκέφτηκα ότι τόσους μήνες εισπνέαμε αυτή τη χημικούρα το χειρότερο είναι οτι ο γιος μου κοιμάται πολύ συχνά μαζί μας και το εισέπνεε κι αυτός....

Επίσης έχω να σας δώσω σούπερ συνταγή για γλυκάκι υγιεινό και θρεπτικό το κάνουν στο χωριό της μαμάς μου..για δείτε

Υλικά για βαρβάρα

500γρ. σιτάρι αποφλοιωμένο (το βρίσκουμε στο σούπερ μάρκετ), εγώ θα πάρω αναποφλοίωτο

1 μικρή χούφτα ρύζι, θα βάλω καστανό

λίγες βρασμένες σταφίδες

καρύδι τριμμένο

κανέλα, ζάχαρη ή μέλι, θα βάλω μέλι

Υλικά για το νισεστέ

1 ποτήρι κρασιού νισεστέ (το βρίσκουμε στο σούπερ μάρκετ)

6 ποτήρια κρασιού νερό

Εκτέλεση του νισεστέ

Διαλύουμε το νισεστέ σε ένα μπολ με ένα ποτήρι κρασιού νερό. Αφού διαλυθεί και γίνει ομοιόμορφο μείγμα, το χύνουμε σε κατσαρολάκι με έξι ποτήρια κρασιού νερό που βράζει. Το ανακατεύουμε. Αυτό πήζει αμέσως. Το αφήνουμε να χλιαρώσει εντελώς. θα βαλω αλεύρι ολικής ή άνθος αραβοσίτου βιολογικό κορν φλάουρ δηλαδή

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά το σιτάρι 2-3 χέρια. Το βάζουμε σε κατσαρόλα με πολύ νερό, βάζουμε και το ρύζι και το βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά 4 ώρες περίπου, δηλαδή μέχρι να ανοίξουν εντελώς τα σπυριά του σιταριού και να μαλακώσει. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να χλιάνει πολύ.

Κατόπιν προσθέτουμε το νισεστέ. Όταν θέλουμε να φάμε, βάζουμε σε ένα μπωλάκι βαρβάρα, προσθέτουμε λίγες βρασμένες σταφίδες, καρύδι τριμμένο, λίγη κανέλα και ζάχαρι ή μέλι κατά προτίμηση, μέχρι να γλυκάνει.

Η βαρβάρα διατηρείται στο ψυγείο. Κάθε φορά που θέλουμε να φάμε, βγάζουμε μια ποσότητα, την οποία ζεσταίνουμε με λίγο καυτό νερό. Είναι πολύ ωραία να τρώγεται ζεστή.

FXWyp3.png

Λοιπόν ρώτησα την μαμά μου για την βαρβάρα και μου είπε ότι δεν χρειάζεται ούτε νισεστέ ούτε αλεύρι ούτε τίποτα, γιατί το στάρι αφού το βράσουμε και το αφήσουμε στην άκρη πήζει μόνο του. Επίσης δεν βάζουμε ρύζι αλλά μόνο το στάρι. Ιδανικά άμα δεν είναι σπασμένο το στάρι πρέπει να το βράσουμε μια φορά πολλές ώρες να το αφήσουμε δύο ώρες περίπου μέσα στο βραστό νερό και μετά με το ίδιο νερό να το ξαναβράσουμε μία ωρίτσα περίπου. Με αυτό το τρόπο σκάει το στάρι ανοίγει και χυλώνει πολύ ωραία

FXWyp3.png

Διαφημίσεις

τα συστατικα ειναι οργανικά, ναι, επισης ειναι πολυ ωραίο γενικά και πολυ αγνο...εχει καλό αφρό και αρωμα, αλλα προσωπικα με ενοχλουσαν οι λεκεδες που αφηνε το μαυρο χρωμα στον νιπτηρα(δεν μενουν σημαδια η τιποτε αλλο απλα εκεινη την ωρα που το χρησιμοποιουσες)

eNeap2.pngNziDp2.png

δες στο ιχερμπ, εχει αναλυτικα τα συστατικα του. Ειναι ωραίο παντως πραγματικά αγνό το καταλαβαίνεις.

Να σας πω εχω μια παραγγελια που εχει καθυστερησει απο iherb παραλαβατε εσεις, κανονικά επρεπε να εχει ερθει... απο τις 12 οκτ...

eNeap2.pngNziDp2.png

Κορίτσια καλησπέρα,

Έχω ερώτηση, επείγουσα ομως, εμφάνισε ο μικρός μου σήμερα το μεσημέρι κοκκινίλες σαν έκζεμα ακριβώς πάνω στους κόμπους των δαχτύλων του,(όχι σε αυτούς που είναι ανάμεσα στα δάχτυλα στους πιο πάνω) πάνω σε κάθε κόμπο δηλαδή είναι κατακκόκινο, τον πονάει και τον τσούζει πολύ, δυστυχώς το μόνο που έχω στο σπίτι είναι της weleda το λάδι και η κρέμα της καλέντουλας και μία κρέμα με αλόη και tea trea oil. Του έβαλα την κρέμα και τον πονάει πολύ...καμιά ιδέα κανείς?

Γαλάτ και εγώ περιμένω παραγγελίες τέσσερις τον αριθμό:mrgreen:

Γενικότερα θα ήθελα να του πάρω μία κρέμα για τα χέρια του και το πρόσωπο του που σκάνε το χειμώνα, ειδικά τα χέρια του είναι πολύ ευαίσθητα, πιπιλάει ακόμα δάχτυλο εντωμεταξύ στον ύπνο του και το σάλιο κάνει την κοκκινίλα και τον ερεθισμό χειρότερα, σκεφτόμουν σε badger να δω τι υπάρχει

FXWyp3.png

Διαφημίσεις

rosie σε είχα ρωτήσει για αυτό http://www.iherb.com/Dr-Bronner-s-Magic-Soaps-Sal-Suds-32-fl-oz-944-ml/15876?at=0

σε προηγούμενο ποστ, μπορώ να πλένω και τα ρούχα του μικρού?

Nαι, εγώ τα πλένω όλα που θέλουνε πλύσιμο στους 30-40 αν και η αλήθεια είναι ότι το λυπάμαι, πήρα και τη σκόνη της Sonnet και το υγρό της Ecover (πολύ καλό αυτό)

Έχω ερώτηση, επείγουσα ομως, εμφάνισε ο μικρός μου σήμερα το μεσημέρι κοκκινίλες σαν έκζεμα ακριβώς πάνω στους κόμπους των δαχτύλων του,(όχι σε αυτούς που είναι ανάμεσα στα δάχτυλα στους πιο πάνω) πάνω σε κάθε κόμπο δηλαδή είναι κατακκόκινο, τον πονάει και τον τσούζει πολύ, δυστυχώς το μόνο που έχω στο σπίτι είναι της weleda το λάδι και η κρέμα της καλέντουλας και μία κρέμα με αλόη και tea trea oil. Του έβαλα την κρέμα και τον πονάει πολύ...καμιά ιδέα κανείς?

Mμμ, η καλέντουλα συνήθως βοηθάει στους ερεθισμούς.

Αλόη μόνο αν έχεις την αυθεντική, δηλαδή τον κάκτο!

Καλό είναι να πάρεις και την κρέμα της Earth Mama για τα μωράκια, βοηθάει πολύ σε τέτοιες περιπτώσεις.

Dari όχι δεν το έχω πάρει το βιβλίο αυτό.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Nαι, εγώ τα πλένω όλα που θέλουνε πλύσιμο στους 30-40 αν και η αλήθεια είναι ότι το λυπάμαι, πήρα και τη σκόνη της Sonnet και το υγρό της Ecover (πολύ καλό αυτό)

ευχαριστώ:)

χθες πάντως έπλυνα σεντόνια και ενα κουβερτάκι δικό μου και έμεινα πολύ ευχαριστημενη, κάνει εν τω μεταξυ απίστευτο αφρό (και έβαλα ελάχιστη ποσότητα, θα το δοκιμάσω και στα πιάτα)

Η σκόνη της sonett μου φαίνεται κάπως ακριβή, αυτό αντιθέτως όχι, αν σκεφτείς πόσες χρήσεις μπορείς να κάνεις, με απειροελάχιστη ποσότητα και πόσο λίγο κοστίζει σε σύγκριση με άλλα.

Θα δοκιμασω και της ecover πάντως (αυτό και τα sonett τα αγοράζεις απο ελλάδα??)

galat κι εμένα είχαν καθυστερήσει λίγο οι παραγγγελίες, χθες παρέλαβα όμως τη μια.

gNrhp2.png

Σ' ευχαριστώ, galat. Ο λόγος που ρωτάω είναι γιατί δε βρίσκω κάτι περισσότερο στο νετ.

είχα τσεκάρει όλα τα συστατικά τους στο cosmeticdatabase πριν τα βάλουμε στη λίστα τα συγκεκριμένα...είναι πολύ καλά σαπούνια

gNrhp2.png

τα συστατικα ειναι οργανικά, ναι, επισης ειναι πολυ ωραίο γενικά και πολυ αγνο...εχει καλό αφρό και αρωμα, αλλα προσωπικα με ενοχλουσαν οι λεκεδες που αφηνε το μαυρο χρωμα στον νιπτηρα(δεν μενουν σημαδια η τιποτε αλλο απλα εκεινη την ωρα που το χρησιμοποιουσες)

κι εμενα το ιδιο,ακομη το χρησιμοποιω γιατι εχει τον ατελειωτο αλλα πραγματι οι λεκεδες την ωρα που το χρησιμοποιεις αλλα και οταν το αφηνεις στην γυαλινη σαπουνοθηκη με ενοχλουν..

Αλλα σαπουνια της Nubian δεν εχω παρατηρησει να το κανουν αυτο,οπως επισης και τa dr.Bronners μου εχουν βγει πολυ καλα..

Σχετικα με το sal suds που ανεφερε η Ροζι παραπανω κι εγω εχω να πω οτι ειμαι σουπερ ευχαριστημενη με την αποδοση του αλλα σε ρουχα δεν το δοκιμασα.Θα το δοκιμασω στης μικρης...για να δουμε

δες στο ιχερμπ, εχει αναλυτικα τα συστατικα του. Ειναι ωραίο παντως πραγματικά αγνό το καταλαβαίνεις.

Να σας πω εχω μια παραγγελια που εχει καθυστερησει απο iherb παραλαβατε εσεις, κανονικά επρεπε να εχει ερθει... απο τις 12 οκτ...

Σʼ ευχαριστώ, galat! Eγώ είχα παραγγείλει στις 7/10 και μου ήρθε πριν λίγες μέρες.

είχα τσεκάρει όλα τα συστατικά τους στο cosmeticdatabase πριν τα βάλουμε στη λίστα τα συγκεκριμένα...είναι πολύ καλά σαπούνια

amande, σʼ ευχαριστώ πολύ!

Επίσης, μήπως ξέρετε αν μπορώ να το χρησιμοποιήσω στο πρόσωπο;

697577wcowvfyq3s.gif

Κορίτσια καλησπέρα,

Γαλάτ και εγώ περιμένω παραγγελίες τέσσερις τον αριθμό:mrgreen:

Γενικότερα θα ήθελα να του πάρω μία κρέμα για τα χέρια του και το πρόσωπο του που σκάνε το χειμώνα, ειδικά τα χέρια του είναι πολύ ευαίσθητα, πιπιλάει ακόμα δάχτυλο εντωμεταξύ στον ύπνο του και το σάλιο κάνει την κοκκινίλα και τον ερεθισμό χειρότερα, σκεφτόμουν σε badger να δω τι υπάρχει

Να σου πω ότι σε κάποιο παρόμοιο πρόβλημα που είχα με το δάχτυλο το οποίο κ πιπίλαγε, μόνο με κηραλοιφή που φτιάχνω μόνη μου (από δω την πήρα την συταγή) σώθηκα. Κ δεν είχα το φόβο μη τη φάει βάζοντας τα χέρια στο στόμα. Δοκίμασέ την αν έχεις ίσως σε βοηθήσει.

Να σου πω ότι σε κάποιο παρόμοιο πρόβλημα που είχα με το δάχτυλο το οποίο κ πιπίλαγε, μόνο με κηραλοιφή που φτιάχνω μόνη μου (από δω την πήρα την συταγή) σώθηκα. Κ δεν είχα το φόβο μη τη φάει βάζοντας τα χέρια στο στόμα. Δοκίμασέ την αν έχεις ίσως σε βοηθήσει.

Άσε τον λυπάμαι γιατί πονάει το μαναράκι μου...

Αν έχεις την συνταγή μου την στέλνεις...θα ψάξω κι εγώ να την βρω εντωμεταξύ

FXWyp3.png

Από badger τί παίρνετε συνήθως; Εγώ πάντως με την κρεμούλα ματιών δεν ξετρελάθηκα.

Εν αντιθέσει με την κρέμα προσώπου από Avalon Organics που έχω κατενθουσιαστεί. Αλήθεια έχει και κρέμα ματιών;

qc40p3.png

Nv8Rp3.png]

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...