Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ-ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ο γιος μου είναι 3 ετών και ξεκίνησε πρώτη φορά παιδικό.

Μετά από γρήγορη μελέτη του θέματος έχω ήδη πάρει το σπρέυ της Apivita για τις ψείρες. Όμως αναρωτιέμαι αν τελικά φτου μη κακό κολλήσει ψειρούλες τι κάνω; :( Τι είναι πιο αποτελεσματικό, κάποιο σκεύασμα ή θα τα καταφέρουμε και με σπιτικά προϊόντα, όπως είδα να ανφέρονται σε κάποια μηνυματα;

Επίσης ετοιμάζω παραγγελία από iherb με τα παρακάτω:

Εχινάκεια

Black Elderberry

Ιχθυέλαιο

Το πρώτο για αρρώστειες, το 2ο και το 3ο για πρόληψη, σωστά;

Τι άλλο να πάρω;

Θέλω όσο μπορώ να έχω ένα οικολογικό-βιολογικό κουτί πρώτων βοηθειών, γι'αυτό όποια προταση καλοδεχουμενη. Μέχρι σημερα αντιμετώπισε ο μικρός μόνο κάτι ψευτοσυνάχια, όμως τώρα αποκλείεται να γλυτώσουμε.

kGUSp3.png aMgOp3.png

alexdan

για τις ψειρες εχω προβληματιστει κι εγω....

αραγε κανει που και που στο λουσιμο στο τελευταιο ξεβγαλμα να βαζουμε ξυδι?

θεωρω οτι ειναι καλη προληψη και ειναι αθωο...κανει ομως σε τοσο μικρα παιδια?

επισης εχετε κατι δοκιμασμενο για να καθαρισω παιχνιδια μωρου που δεν πλενονται?

υπαρχει κατι ετοιμο?

ευχαριστω

pasxalitsa v

το καλύτερο δώρο της ζωής μας...είναι ΕΔΩ!!!

kALOp3.png

Δεν νομιζω το ξυδι να δημιουργει κανενα πρόβλημα, αλλά θα κάνει δουλειά;

Για τα παιχνίδια εγώ χρησιμοποιώ πανι βρεγμένο με νερο και ξυδι.

Αν ψάξεις στο θεμα έχει αναφερθεί ένα σπρέυ που είναι γι'αυτή τη δουλειά.

Λοιπόν το βρηκα το σπρέυ, ηταν στο προηγουμενο θέμα.

Αυτο είναι:

http://www.iherb.com/Bentley-Organic-Toy-Cleaner-16-9-fl-oz-500-ml/27812

Επεξεργάστηκαν by alexdan
προσθηκη
kGUSp3.png aMgOp3.png

Καλημέρα!Ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με το σπαθόλαδο: πόσο ασφαλές είναι στην εγκυμοσύνη;Έχω ενοχλήσεις εξωτερικά στην ευαίσθητη περιοχή και επειδή δεν θέλω κρέμες φαρμακείου, σκέφτηκα το σπαθόλαδο που φτιάχνει η μαμά μου!Ήδη το έχω χρησιμοποιήσει δυο φορές αλλά άρχισα να αναρωτιέμαι αν κάνει κακό στην κύηση και ειδικά τώρα στο α τρίμηνο!Ξέρει καμιά μανούλα;Ευχαριστώ πολύ!

3ltxp3.png?NMdWW70Y

z9s1p3.png?zs5gAV1N

Διαφημίσεις

το σπαθόχορτο, υπερικό ή βάλσαμο είναι και εμμηναγωγό οπότε δεν θα το συνιστούσα για το πρώτο τρίμηνο...

ωστόσο δεν υπάρχει λόγος και να πανικοβληθείς καθώς συνήθως χρειάζεται μεγάλη ποσότητα απο οποιοδήποτε βότανο για να επηρεάσει την εγκυμοσύνη... δηλαδή δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα που το χρησιμοποιησες αλλά καλό είναι να το αποφύγεις για τον πρώτο καιρό..

απ' οτι κοίταξα το ίδιο ισχύει και για χαμομήλι και για καλέντουλα....

SSvbp3.pngjuBIp2.png

το σπαθόχορτο, υπερικό ή βάλσαμο είναι και εμμηναγωγό οπότε δεν θα το συνιστούσα για το πρώτο τρίμηνο...

ωστόσο δεν υπάρχει λόγος και να πανικοβληθείς καθώς συνήθως χρειάζεται μεγάλη ποσότητα απο οποιοδήποτε βότανο για να επηρεάσει την εγκυμοσύνη... δηλαδή δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα που το χρησιμοποιησες αλλά καλό είναι να το αποφύγεις για τον πρώτο καιρό..

απ' οτι κοίταξα το ίδιο ισχύει και για χαμομήλι και για καλέντουλα....

Σ΄ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.Κάτι τέτοιο είχα διαβάσει κι εγώ.Σε λίγες μέρες θα πάω στον γιατρό και θα τον ρωτήσω κι αυτόν.Να φανταστείς πως και η κρέμα αλλαγής της πάνας που έχω της weleda είναι με καλέντουλα, οπότε απορρίπτεται κι αυτή!!:(

Υπομονή θα κάνω αφού ο γιατρός μου λέει πως η κύηση δεν επηρεάζεται!

3ltxp3.png?NMdWW70Y

z9s1p3.png?zs5gAV1N

Σ΄ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.Κάτι τέτοιο είχα διαβάσει κι εγώ.Σε λίγες μέρες θα πάω στον γιατρό και θα τον ρωτήσω κι αυτόν.Να φανταστείς πως και η κρέμα αλλαγής της πάνας που έχω της weleda είναι με καλέντουλα, οπότε απορρίπτεται κι αυτή!!:(

Υπομονή θα κάνω αφού ο γιατρός μου λέει πως η κύηση δεν επηρεάζεται!

γενικότερα η χρήση βοτάνων σε μικρές ποσότητες δεν τίθεται θέμα να δημιουργήσουν πρόβλημα αν μάλιστα δεν έχει κάποιος και ιστορικό αποβολών... όπως αυτή στην κρέμα που λες για παράδειγμα , φαντάζομαι ούτε και στο σπαθόλαδο θα έχει αρκετή ποσότητα αλλά καλύτερα να περιμένεις να κλείσεις το τρίμηνο...

γιατί δε δοκιμάσεις αλόη? δεν θυμάμαι όμως αν κι αυτή επιτρέπεται...

SSvbp3.pngjuBIp2.png

Καλημέρα κ καλή εβδομάδα!

Κατά λάθος το αστέρι μου αγόρασε νερό αποσταγμένο για το σίδερο, χωρίς άρωμα. Εγώ όμως θέλω να έχει άρωμα.

Μπορώ να ρίξω αιθέραια έλαια για να μυρίσει ή τσάμπα ο κόπος?

Αν ναι, για τι ποσότητα μιλάμε, πόσα ml στο κλασικό μέγεθος των αποσταγμένων νερών?

GEXxp3.png

Αν ήσουν άνεμος, εγώ σε κράτησα!!

Διαφημίσεις

Καλημερα κοριτσια!

Τωρα που το feel unique δεν φερνει Neals Yard απο που τα αγοραζετε?Βρισκω καλες τιμες στο e bay uk αλλα δεν εχουν καποια προιοντα που χρησιμοποιω :?

Kht7p2.png

3iVPp3.png

γενικότερα η χρήση βοτάνων σε μικρές ποσότητες δεν τίθεται θέμα να δημιουργήσουν πρόβλημα αν μάλιστα δεν έχει κάποιος και ιστορικό αποβολών... όπως αυτή στην κρέμα που λες για παράδειγμα , φαντάζομαι ούτε και στο σπαθόλαδο θα έχει αρκετή ποσότητα αλλά καλύτερα να περιμένεις να κλείσεις το τρίμηνο...

γιατί δε δοκιμάσεις αλόη? δεν θυμάμαι όμως αν κι αυτή επιτρέπεται...

Είμαι σχεδόν βέβαιη πως δεν κάνει κακό η χρήση καθώς η ποσότητα είναι μικρή, αλλά φοβάμαι, γι΄αυτό φύλαγε τα ρούχα σου..

Αλόη ε;Δεν το είχα σκεφτεί!Την Παρασκευή έχω ραντεβού με τον γιατρό μου και θα τον ρωτήσω!Ευχαριστώ πάντως!

Α και θέλω να πάρω αμυγδαλέλαιο γιατί έχω έντονη ξηροδερμία ειδικά στην περιοχή της κοιλιάς.Ποιό προτείνετε;

3ltxp3.png?NMdWW70Y

z9s1p3.png?zs5gAV1N

καλημερα κοριτσια. διαβαζω μεπολυ προσοχη τις δημοσιευσεις σας.εγω εχει πολυ λιγο καιρο που αποφασισα να ζουμε βιολογικα στο σπιτι μας. ηθελα τα φωτα σας λοιπον σε πολλα θεματα. ξεκινω απο ενα δερματικο προλημα που αντιμετοπιζω με την μικρη μου, η οποια ειναι 4,5 χρονων. απο το καλοκαιρι εμφανισε στο τριχωτο της κεφαλης καποιες μικρες πληγες και ειχαμε καιμικρη απωλεια μαλλιων. αφου καναμε διαφορες θεραπειες με την παιδιατρο και δεν ειδα αποτελεσμα την πηγα σε δερματολογο. μου εδωσε μια λοσιον της bioclin και πραγαμτικα εχει μεγαλη βελτιωση. ψαχνοντας ομως διαβασα οτι πολυ καλο κανει το δαφνελαιο κι αγορασα επισης. δεν της το εχω εφαρμοσει ακομη και ηθελα την γνωμη σας.

To λάδι καρύδας μόνο του δεν κάνει τίποτα.

Η σόδα κάνει όλη τη δουλειά.

Εαν το βάλεις μισή ώρα πριν να ντυθείς

έχει απορροφηθεί.

Το πρόβλημα είναι στα σκουρόχρωμα ρούχα.

Αλλά με το πλύσιμο είναι ΟΚ

Εγώ το έχω καταβολευτεί πάντως και με καλύπτει πλήρως

ακόμα και το καλοκαίρι

Σοφακι...πως να κανω το blend με τη σοδα?

προτάσεις για τον χειμώνα:

πήρα λοιπόν από iherb για μας τους μεγάλους:

The Synergy Company, Pure Radiance C

The Synergy Company, Healing Honey, Active 15+ Manuka Honey

California Xtracts, Oregano Oil, Wild Mediterranean

και για τα μικρά μου:

Gaia Herbs, Kids, Cough Syrup with Honey & Lemon, Alcohol-Free Formula -

Gaia Herbs, Kids, Echinacea Supreme Herbal Drops, Alcohol-Free Formula - με γεύση που δεν ενοχλεί (στον χυμό πορτοκάλι τουλάχιστον που το πίνουμε εμείς)

και φυσικά ...το γαλατάκι της μανούλας!!!!

εκτός απο το γαλατάκι της μανούλας, τα υπόλοιπα μπορείτε να τα προμηθετείτε απο το i herb.

Για όλο τον Οκτώβρη ισχύει έκπτωση 10% για αγορές $60 και άνω και ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για αγορές άνω των $40. Η καλύτερη ευκαιρία να προμηθευτείτε τα απαραίτητα για το χειμώνα!

Αν ψωνίσετε για πρώτη φορά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τον κωδικό DBM028 και να κερδίσετε επιπλέον έκπτωση $5 έως $10!

SSvbp3.pngjuBIp2.png

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Μετά από πολύ καιρό- έχω ένα μωράκι 6 μηνών που με τρέχει...- βρήκα λίγο χρόνο να σερφάρω!

Σχετικά με τα αποσμητικά εγώ σώθηκα με αυτό το προϊόν http://www.bioaroma.gr/product.php?id_product=68

έχω γίνει πλέον φανατική αυτού του site!

Επίσης δείτε και αυτό

http://www.bioaroma.gr/category.php?id_category=22

Το αφρόλουτρο http://www.bioaroma.gr/product.php?id_product=128

είναι απλά υπέροχο.

το εναλλάσσω με το earth mama και μου βγαίνει και πιο οικονομικό!

kleta αυτη η αποσμητικη κρεμα ειναι πολυ λιπαρη?παρ ολο που χρησιμοποιω βιολογικο αποσμητικο εβγαλα γρομπαλακι στη μασχαλη και υποψιαζομαι οτι ειναι απο το αποσμητικο γιατι 24 ωρες το 24 φοραω αποσμητικο, μετα το μπανιο, πριν βγω εξω, οποτε το δερμα δεν αναπνεει ποτε.αλλα χρησιμοποιω βιολογικο.τελικα ουτε αυτο ειναι λυση.κατι πολυ αγνο για τις μασχαλες υπαρχει τελικα?εσεις τι χρησιμοποιειτε?αν βαλουμε ενα μιγμα απο ζελε αλοης και αιθεριο ελαιο tea tree λετε να ειναι αποτελεσματικο?

• 2 εβδομάδες μετά...

καλησπερα

εχω μεγαλο προβλημα με τον μικρο γιατι ιδρωνει παρα πολυ στον υπνο του και ειδικα στο κεφαλι...

λετε πως κατι τετοιο θα βοηθησει?

το εχει καμια να μου πει εντυπωσεις???

http://www.ecobaby.gr/product_info.php?products_id=992

βρηκα και αυτο

http://www.ursafe.gr/special-pillows-beds-babycots-accessories/clevamama-handy-baby-products-ltd/clevamama-paidiko

pasxalitsa v

kALOp3.png

kleta αυτη η αποσμητικη κρεμα ειναι πολυ λιπαρη?παρ ολο που χρησιμοποιω βιολογικο αποσμητικο εβγαλα γρομπαλακι στη μασχαλη και υποψιαζομαι οτι ειναι απο το αποσμητικο γιατι 24 ωρες το 24 φοραω αποσμητικο, μετα το μπανιο, πριν βγω εξω, οποτε το δερμα δεν αναπνεει ποτε.αλλα χρησιμοποιω βιολογικο.τελικα ουτε αυτο ειναι λυση.κατι πολυ αγνο για τις μασχαλες υπαρχει τελικα?εσεις τι χρησιμοποιειτε?αν βαλουμε ενα μιγμα απο ζελε αλοης και αιθεριο ελαιο tea tree λετε να ειναι αποτελεσματικο?

Είχα το ίδιο θέμα με το roll on της lavera. Δεν το ξαναπήρα και έκτοτε δεν χρησιμοποιώ τίποτα και δεν έχω ξαναβγάλει.

3ltxp3.png?NMdWW70Y

z9s1p3.png?zs5gAV1N

παρ ολο που χρησιμοποιω βιολογικο αποσμητικο εβγαλα γρομπαλακι στη μασχαλη και υποψιαζομαι οτι ειναι απο το αποσμητικο γιατι 24 ωρες το 24 φοραω αποσμητικο, μετα το μπανιο, πριν βγω εξω, οποτε το δερμα δεν αναπνεει ποτε.αλλα χρησιμοποιω βιολογικο.τελικα ουτε αυτο ειναι λυση.κατι πολυ αγνο για τις μασχαλες υπαρχει τελικα?εσεις τι χρησιμοποιειτε?

Καθαρό οινόπνευμα έχεις δοκιμάσει;

Έχεις δει τις παρακάτω συνταγές;

(1) Από: http://kallyntikaapospiti.blogspot.gr/2012/05/blog-post_9745.html

Υλικά

• 1/4 της δοσομετρικής κούπας ζάχαρη άχνη
  • 1/4 δοσομετρικής κούπας μαγειρική σόδα
  • 5-6 κ.γ. βαλσαμέλαιο ή ηλιέλαιο ή λάδι καρύδας κτλ.
  • 9-10 βανίλιες (αυτές για τα γλυκά)
  • 4 κάψουλες βιταμίνη Ε

Παρασκευή

Ανακατέψετε την άχνη με την σόδα και την σκόνη βανίλιας. Βάλτε τη βιταμίνη Ε σε χλιαρό νερό για 1-2 λεπτά, ώστε να μαλακώσει η κάψουλα και να μπορέσετε να αφαιρέσετε όλο το περιεχόμενο της και προσθέστε την στο λάδι.

Ενώστε τα υλικά και ζυμώστε το μείγμα με καθαρά χέρια. Βάλτε το μείγμα σε ένα σκούρο βαζάκι.

Μυρίζει σαν γλυκό και μη φοβάστε, δεν θα κολλήσουν οι μασχάλες σας, επειδή περιέχει άχνη, ούτε θα αφήσει σημάδια που δεν φεύγουν από τα ρούχα σας.

(2)

αποσμητικό με περγαμόντο και βότανα σε stick; (δεν κατάφερα να αντιγράψω τη συνταγή)

Εγώ χρησιμοποιώ το αποσμητικό spray Basis sensitiv της lavera.

697577wcowvfyq3s.gif

• 3 εβδομάδες μετά...

Συγνώμη αν έχει ήδη αναφερθεί αλλά είναι πάρα πολλές σελίδες κ δεν μπόρεσα να τις διαβάσω όλες, μήπως ξέρετε καταστήματα ή σελίδες για αγορά βιολογικών ρούχων για παιδιά κ ενήλικες; Έχω βρει 2-3 σελίδες αλλά μόνο για μωρά και έκανα αγορά από ecobaby όπου πραγματικά είδα διαφορά στα ρούχα και θέλω ειδικά του παιδιού να αντικαταστήσω σιγά-σιγά όλα με βιολογικά.

κοριτσια γεια,εκανα αναζητηση στο θεμα αλλα δεν βρηκα κατι...

εκτος απο iherb της himalaya προιοντα που αλλου μπορω να βρω?

ψαχνω ενα σιροπι και δεν το εχει...

pasxalitsa v

kALOp3.png

εχω παρει αυτό http://www.amazon.co.uk/100-HERBAL-GENTLE-EXFOLIATING-APRICOT/dp/B008IP24JE/ref=pd_sim_sbs_beauty_7

απο το αμαζον

Μπορείς να ρίξεις μια ματιά. Δυστυχώς, oι τιμές καμμία σχεση με το iherb

εχει δοκιμασει κανεις αυτο ή αλλο αυτης της εταιρειας?

http://www.aboutpharmacy.gr/ell/product/DR_MULLER_Αρωματικό_Σιρόπι_με_Αλθέα_και_Βιταμίνη_C

pasxalitsa v

kALOp3.png

Κοριτσια να ρωτησω κατι λίγο ασχετο , μια φίλη ενδιαφερεται να παρει κολλαγονο για χονδροπαθεια που εχει στα γονατα, έχετε καμία άποψη ή έχετε διαβασει κάτι σχετικό για αυτα τα σκευασματα; επικινδυνότητα κτλ , ;

iTLNp3.pnguQzNp3.png

If my heart can become pure and simple, like that of a child, I think there probably can be no greater happiness than this. -- Kitaro Nishida

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...