Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΙΝΑΙ 2 ΧΡΟΝΩΝ Κ ΜΙΛΑΕΙ ΣΑΝ ΕΝΗΛΙΚΑΣ!

Recommended Posts

Η κορη μου ειναι 2 χρονων, κ απο 18-20 μηνων μιλαει πολυ, εχει λεξιλογιο ενηλικα, λεει δυσκολες λεξεις, ρηματα, συννενοησε μαζι τηε κανονικοτατα, συντακτικο, γραμματικη, δηλ σας λεω φορβερο, οπου κ αν παμε, μενουν εκπληκτοι ολοι, δεν μικρομεγαλιζει , ισα ισα, απλα, μιλαει σαν ενηλικας, (οχι σαν λογιος ή φιλοσοφος). Μιλησε πριν περπατησει! κ καθε μερα λεει κατι λεξεις απιστευτες , για την ηλικια της ! τι να πω...μονο περηφανη μπορω να ειμαι βεβαια...εσεις? τι λενε τα δικα σας?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 94
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Τι να πω.... φτου και ξανά φτού στην μικρή γλωσσοκοπάνα!!

Εμείς είμαστε μικροί ακόμα (12μιση μηνων(, αλλά δεν έχουμε δώσει τέτοια δείγματα.Ακόμα και το "μαμα" "μπαμπα" που τα είπε κάποια στιγμή τα χρησιμοποιεί μόνο στις μεγάλες γκρίνιες!!Μόνο "μαμ" που τον ενδιαφέρει!!! :lol::lol::lol:

QqmLp3.png

εμάς λέει γύρω στις 10 λέξεις και αυτές μπερδεμένα, είναι 27 μηνών. Και εγώ είμαι τόσο περήφανη για αυτόν όσο είσαι εσύ για την κόρη σου. Να μας ζήσουν τα μωρά μας!

Η κορη μου ειναι 2 χρονων, κ απο 18-20 μηνων μιλαει πολυ, εχει λεξιλογιο ενηλικα, λεει δυσκολες λεξεις, ρηματα, συννενοησε μαζι τηε κανονικοτατα, συντακτικο, γραμματικη, δηλ σας λεω φορβερο, οπου κ αν παμε, μενουν εκπληκτοι ολοι, δεν μικρομεγαλιζει , ισα ισα, απλα, μιλαει σαν ενηλικας, (οχι σαν λογιος ή φιλοσοφος). Μιλησε πριν περπατησει! κ καθε μερα λεει κατι λεξεις απιστευτες , για την ηλικια της ! τι να πω...μονο περηφανη μπορω να ειμαι βεβαια...εσεις? τι λενε τα δικα σας?

ετσι οπως τα περιγραφεις. με πληρες λεξιλογιο και μαλιστα πολλες φορες λεξεις που δεν ξερω που τις ηξερε...δεν πιστευα στα αυτια μου.οταν γεννησα στο μαιευτηριο ετριβαν τα ματια τους. ειχε ερθει 2 χρονων τοτε και ειχαν ολοι καραφλιασει! εκανε πληρη αναλυση της καταστασης , της γεννας του μωρου. ελεγα την ηλικια της και την εφτυναν.:-P θεωρω οτι ειναι δειγμα ευφυιας.να τη χαιρεσαι την κουκλα σου. παντως λιγα παιδια σε αυτη την ηλικια μιλανε ετσι. η κορη μου πλεον χρησιμοποιει τετοιες εκφρασεις που ειναι εκθεσιακες:!:ξερει φυσικα να γραφει και να διαβαζει και μαθηματικα ενω παει προνηπιο .οποτε να αναμενεις αντιστοιχη εξελιξη.

ο γιος μου ξεκινησε 22 μηνων να κανει προτασεις ενω η κορη μου σε αυτη την ηλικια θα εγραφε εκθεση...:-P

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

Και μένα ο μικρός μου από 18 μηνών μίλαγε και όταν έγινε 2 χρονών, τα έλεγε όλα. Αυτό ειλικρινά μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση, γιατί έλεγε κανονικά τις προτάσεις, ολοκληρωμένες με σύνταξη και σωστή γραμματική. Ενώ με τον μεγάλο μου ταλαιπωρήθηκα, μέχρι την ηλικία των 3,5 μίλαγε ακαταλαβίστικα και καταφύγαμε σε λογοθεραπεύτρια για 9 μήνες. Τελικά κανένα παιδί δεν είναι ίδιο:wink:

s-age.pngs-age.png

Διαφημίσεις

εχω και εγω μια γλωσσοκοπανα 2 ετων! η αληθεια ειναι οτι τα λεει ολα αλλα στραβα! πρεπει να ειμαι απο κοντα να κανω τον διερμηνεα! τα λεει ολα και τα ξερει ολα. ηδη πριν γινει 2 μετρουσε μεχρι το 20 στα ελληνικα και μεχρι το 10 στα αγγλικα και ελεγε και καποιες λεξεις στα αγγλικα δεν ξερω αν ειναι φυσιολογικο.ακουω καποια παιδακια στην ηλικια της να μιλουν πολυ καθαρα και αλλα να μη λενε τιποτα! α! παρα πολλα τα εμαθε απο την ντορα την εξερευνητρια! εχει κολλημα τρελο!

VCkup3.png W6T5p3.png

Μήπως είναι κάποιος στην οικογένεια δικηγόρος ή δημοσιογράφος???Έχω ακούσει τέτοιες περιπτώσεις σε οικογένειες που έχουν αυτά τα επαγγέλματα!

n0tup2.png και θηλάζουμε!!!:D

06.02.2011 Ήρθες καρδιά μου...

ο γιος μου απο 13-14 μηνων ελεγε λεξουλες.16 μηνων εβαζε αρθρα ο μπαμπα, η μαμα κ ξεχωριζε ενικο απο πλυθηντικο. π.χ νεο, νεα (=νερο , νερα) τωρα που κοντευουμε τους 18 μηνες κανει προτασεις με 3 λεξεις π.χ ο μπαμπα ετεται(= ο μπαμπας ερχεται!) ή φεγγακακι μου αμπο(=φεγγαρακι μου λαμπρο) κ μπομπ φουγκακακης! τα τελευταια τραγουδιστα!κ πολλα ακομα... εχει πολλη πλακα να τον ακους κ φυσικα τρελενομαι! γενικα μπορω να συννενοηθω κανονικοτατα μαζι του σαν να ειναι 2μιση ετων τουλαχιστον. θεωρω οτι ειναι καλα για την ηλικια του.

age.png

το παιδι σου δεν ειναι η συνεχεια της ζωης σου,

ειναι η αφετηρια της δικης του ζωης!

έτσι ήμουν κι εγώ ως παιδάκι, 2 χρονών μιλούσα κανονικά λένε οι δικοί μου, κι ούτε ψεύδιζα ούτε τίποτα..Και φυσικά όταν μεγάλωσα είχα κλίση στις γλώσσες :-D

"Πού να σε κρύψω γιόκα μου να μη σε φτάνουν οι κακοί

σε ποιο νησί του ωκεανού, σε ποια κορφή ερημική..."

ετσι ακριβως ηταν και η δικια μου, και στις δυο γλωσσες. Εγω βεβαια, ως πρωτομανα τοτε, νομιζα οτι ηταν φυσιολογικο αυτο. Υστερα ηρθε ο γιος μου και μ'εβαλε στη θεση μου :P... Ασε, τ'αγορια ειναι αλλη ιστορια...

Να χαιρεσαι τη μικρη σου x

Διαφημίσεις

Υστερα ηρθε ο γιος μου και μ'εβαλε στη θεση μου :P... Ασε, τ'αγορια ειναι αλλη ιστορια...

:-D:grin::-D

Όντως, τα αγόρια είναι απασχολημένα με άλλα θέματα (να μας γκρεμίζουν τα σπίτια χαχαχ) Πάντως έχω ακούσει 12 μηνών αγοράκι να λέει στο μπαμπά του "πότε φύγουμε;" !!!

"Πού να σε κρύψω γιόκα μου να μη σε φτάνουν οι κακοί

σε ποιο νησί του ωκεανού, σε ποια κορφή ερημική..."

το ιδιο και με τη μεγαλη μου, μιλουσε παρα πολυ καθαρα και σωστα με ολα τα συμφωνα και φωνηεντα περιπου 2 χρονων. επισης η φαντασια της οργιαζει, ανοιγει ενα βιβλιο και κανοντας πως διαβαζει πλαθει ιστοριες. τωρα ειναι 3μισι και εννοειται πως συνενοεισαι κανονικοτατα. σε αλλα παιδακια της ηλικιας της η και μεγαλυτερα του κυκλου μας δεν εχω ξανασυναντησει τετοια περιπτωση. αλλα μιλανε ψευδα αλλα παραλειπουν γραμματα στις λεξεις τους, η δικια μου πρωτα ειπε το ρω και μετα μιλησε. με "αποζημιωνει" τωρα η μικρη ομως δεν ανησυχω, κοντευει τα 2 και τα περισσοτερα που λεει ειναι η δικια της διαλεκτος κι ειναι και γλωσσοκοπανα!!!!!

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

Κι εμείς μία από τα ίδια, συζητάει κανείς κανονικά μαζί της, ξεχωρίζει ενικό-πληθυντικό κλπ αλλά αυτό που με εντυπωσιάζει περισσότερο είναι ότι απαντάει σε ερωτήσεις κρίσεως του τύπου "που έχει η χελώνα το καβούκι της;" απ. "στην πλάτη της" και πολλές-πολλες άλλες και γενικά έχει επαγωγική σκέψη.

21 μηνών.

Εμείς σε λίγες μέρες γινόμαστε (όλοι μαζί:lol:) 15 μηνών και εδώ και 1μήνα λ΄με μπαμπά ,μαμά ,γιαγιά και παππουουου:-P.Έχει πλάκα γιατί όταν λέει μπαμπά το λέει έντονα και βαριά ενώ όταν λέει μαμά το λέει γλυκά και χαμηλά:lol:.Η πρώτη του λέξη βέβαια ήταν το "ωχ".Μάλλον το μωρό είχε καταλάβει από πολύ νωρίς που είχε μπλέξει:lol::lol::lol:!

και μενα δυο ετων μιλαει κανονικοτατα με σωστη συνταξη με ενικο πλυθηντικο και υπονοουμενα πολλες φορες...ειναι τα συγχρονα διχρονα πολυ προχωρημενα ειδικα αν εχουν ερεθισματα πολλα και ασχολεισαι αρκετα μαζι τους δεν την παω παιδικο ολα τελικα ειναι θεμα παιδιου....αφου λεει το ρεφρεν του χατζηγιαννη αν εισαι θαλασσα εγω σε κρατησα αν εισαι ανεμος εγω σε κρατησα ....και σκαμε στα γελια...επισης απο τις γιαγιαδες εχει μαθει και τα βλαχικα...το γελεκακι που φορεις εγω το χω ραμμενο...με πικρες και με βασανα το χω φοδραρισμενο...παει σε καιρους κρισης ευτυχως που μας κανει και γελαμε τετοιοι που ειναι οι καιροι....

αngelina

Διαφημίσεις

Βρε κορίτσια κι η δική μου από δυο χρονών τα ίδια μου έκανε... Ένωνε κύριες με δευτερεύουσες προτάσεις με δύσκολους συνδέσμους και έκανε κάτι απίστευτες περιόδους... Με θυμάμαι να μένω άφωνη με κάτι "άλλωστε" και κάτι "επομένως" ακολουθούμενα από προτάσεις γεμάτες νόημα...

Εντάξει, μιλάω κάπως έτσι εγώ αλλά το δίχρονο (τώρα σχεδόν τετράχρονο) με είχε στείλει αδιάβαστη... Δεν είναι μόνο οι λέξεις, δεν είναι το συντακτικό, είναι ο ειρμός των σκέψεών της και το πως τους εκφράζει, που με αφήνουν άναυδη... Σήμερα πια της θέτω λογικούς προβληματισμούς και μέσα σε δευτερόλεπτα προσπαθεί να αναπτύξει λογική λύση/διέξοδο. Τί να πω, κάποια στιγμή το σκέφτηκα ότι αν συνεχίσει να έχει αυτό το χάρισμα ή θα γίνει η μεγαλύτερη κουτσομπόλα :lol: ή καλή δικηγόρος:-P!!!

Κι εγω εχω εναν μικρο γλωσσοκοπανακο ο οποιος απο οτι μας λενε λεει πολλα για την ηλικια του.Καταρχην οταν αλλαζει πλευρο μεσα στον υπνο του λεει διαφορες λεξεις και οταν ξυπναει ειναι λες και δεν κοιμοταν και αρχιζει κι μου δειχνει ολα τα πραγματα και μου τα ονομαζει ακομη και δυσκολες λεξεις!Το ωραιο ειναι οταν σκονταφτει που λεει παντα "ωπα"και σε αλλες φασεις οταν χτυπησει και τρεχω να τον δω μου λεει "νταξει νταξει":lol::lol::lol:

Απο οτι ξερω κι εγω ημουν μεγαλη πολυλογου απο μικρη κ με φωναζαν "σμυρνια"

Ο αντρας μου παντα λεει "ευτυχως να κ κατι θετικο στο οτι μιλας πολυ,το παιδι εμαθε γρηγορα να μιλαει":lol::lol:

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Καλημέρα!

Από χτες ήθελα να γράψω κι εγώ για το παιδί-θαύμα που έχω.

Είναι 19 μηνών ακριβώς και όχι μόνο συνεννοούμαστε πλήρως,αλλά έχει μάθει να μετράει μέχρι το πέντε,ξέρει κάποια γράμματα της αλφαβήτου (πότε με τη σειρά,πότε όχι),ό,τι θέλει να ζητήσει,μας το λέει με το όνομά του,πχ.μπισκότο,πετσέτα,μπάνιο,νερό...Έχουμε πάθει την πλάκα μας.Σαν μεγάλος άνθρωπος.Ανησυχώ μήπως την ανακαλύψει η ΝΑΣΑ και τρέχουμε.

Κι έγω έχω ένα αγοράκι δύο ετών και μιλάει πολύ καθαρά και με σωστή σύνταξη. Χρησιμοποιεί όλους τους χρόνους και μπορούμε να συνεννοηθούμε μαζί του άψογα. Μετράει ως το 20 και ξέρει και την αλφάβητο. Από νεογέννητο του μιλούσα συνεχώς και του εξηγούσα τα πάντα. Ακόμα και όταν βλέπουμε κάποιο dvd συνομιλούμε. Κάθε φορά που με ρωτάει κάτι προσπαθώ να του εξηγήσω.

Και ο δικός μου τα ίδια. Από 15 μηνών μιλούσε καθαρά ενώ ακόμα δεν περπατούσε, στα 2 συζητούσε σαν μεγάλος. Όλοι έμεναν με ανοιχτό το στόμα και μου λένε ότι θα γίνει ή δικηγόρος ή ηθοποιός. Στα 4 ξεκίνησε να γράφει και να ψιλοδιαβάζει. Ελπίζω να συνεχίσει με αυτό το ρυθμό. Να τα χαιρόμαστε!!

Κι έγω έχω ένα αγοράκι δύο ετών και μιλάει πολύ καθαρά και με σωστή σύνταξη. Χρησιμοποιεί όλους τους χρόνους και μπορούμε να συνεννοηθούμε μαζί του άψογα. Μετράει ως το 20 και ξέρει και την αλφάβητο. Από νεογέννητο του μιλούσα συνεχώς και του εξηγούσα τα πάντα. Ακόμα και όταν βλέπουμε κάποιο dvd συνομιλούμε. Κάθε φορά που με ρωτάει κάτι προσπαθώ να του εξηγήσω.

Νομιζω πως κι αυτο παιζει μεγαλο ρολο δηλαδη το να του εξηγεις οτιδηποτε κανεις.Κι εμεις τα ιδια παντα του μιλαω για οτι κανουμε,ακομη και οταν κανω δουλειες ετσι κοιταει με ενδιαφερον και

σιγα σιγα τυπωνεται τις λεξεις.Κι εμενα ετσι με ειχε μαθει η μητερα μου παντα μου μιλαγε πολυ.Βεβαια ενταξει καθε παιδακι εχει τον δικο του ρυθμο αλλα παιδακια ειναι πιο μπροστα κινητικα και αλλα στην ομιλια απλα εχει τοσο πλακα να τα βλεπεις να μπορουν τοσο μικρα να συννενοουνται!Ο Θεος να τα χει ολα τα παιδακια καλα!!!

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Καλησπέρα!

Χαίρομαι πολύ που έχετε τόσο προχωρημένα παιδάκια!

Εμένα ο γιος μου που είναι 19 μηνών και δεν λέει κουβέντα, πάντως με κάνει εξίσου υπερήφανη!!!!!

yUVtp2.png

Καλησπέρα!

Χαίρομαι πολύ που έχετε τόσο προχωρημένα παιδάκια!

Εμένα ο γιος μου που είναι 19 μηνών και δεν λέει κουβέντα, πάντως με κάνει εξίσου υπερήφανη!!!!!

Αυτά είναι!Δε σε ζαλίζει και με την πολυλογία του!

Και φυσικά σε καμία περίπτωση η ομιλία δε σχετίζεται με την ευφυΐα ενός παιδιού.Αυτό που έχουν αναπτυγμένο είναι η λεκτική νοημοσύνη.Απλά.

Αυτά είναι!Δε σε ζαλίζει και με την πολυλογία του!

Και φυσικά σε καμία περίπτωση η ομιλία δε σχετίζεται με την ευφυΐα ενός παιδιού.

Συμφωνώ. Το κάθε παιδί έχει το δικό του ταλέντο. Σε κάτι που είναι το ένα παιδί προχωρημένο, το άλλο μπορεί να υστερεί και τούμπαλιν.

Ο δικός μου μπορεί να έχει το χάρισμα στην ομιλία, την καθαρή έκφραση, την παρατηρητικότητα, την αποστήθιση, αλλά υστερεί στην όραση, την ανάπτυξη και τις κινητικές δραστηριότητες, χωρίς να έχει κάποιο πρόβλημα.

Η πλάκα είναι που τον βλέπουν όλοι έτσι μικρούλη και αδύνατο και μόλις ανοίξει το στόμα του μένουν κάγκελο...

Αν και ομολογω πως δεν το εχω ψαξει καθολου το θεμα γιατι αρκουμαι απλα στο να γελαω με τα κατορθωματα του μικρουλη μου ,με μια γρηγορη ματια τωρα ειδα οτι υπαρχουν 8 ειδη νοημοσυνης.

Ενα ενδιαφερον λινκ για οσες μανουλες τους ενδιαφερει http://metasxoleio.wordpress.com/2009/09/27/min/

καθε παιδακι λοιπον εχει καποιο δικο του συνδυασμο απο αυτα τα 8 ειδη!

Η καθε μια λοιπον που ξερει το παιδακι της σε τι εχει αντικειμενικα ανεπτυγμενη αντιληψη, μπορει να δει που "ανηκει" ας το πουμε.Μπορει να εχει λεκτικη νοημοσυνη αλλα και μουσικη/ρυθμικη νοημοσυνη (κατι που για παραδειγμα εχει κ ο μικρος μου πολυ εντονα προφανως λογω γονιδιων:rolleyes:) ,μπορει και να εχει αριθμητικη/λογικη νοημοσυνη κοκ.

Το σιγουρο ειναι οτι το καθενα ειναι με τη χαρη του και με την εξυπναδα του ασχετα εαν μιλαει η δεν μιλαει!

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...