Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Η μανα ενωνει τα παιδια?

Recommended Posts

Οταν ειναι μικρα τα χωριζεις οταν ειναι 11και 14 που δεν ακουν τι χωριζεις εκει ....πες οτι τους μιλας ..ναι ...μιλανε και αυτα ...ομως ...και γινεται το ελα να δεις ......πιανεις με το φιλοτημο ..αλλες φορες κανει δουλεια αλλες παλι οχι ............δεν ξερω ωρες ωρες ....οταν τσακωνονται αλλαζω δωματιο και κλεινω την πορτα μου ..και μετα οταν δουν οτι δεν εχω επεμβη και δεν εχουν διαιτητη δεν εχει νοημα ο καυγας σταματανε ..καποιες φορες βεβαια ...............

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 51
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ήμουνα έγκυος στο δεύτερο παιδί μου και συζήταγα με μία συνάδελφο που έχει δύο παιδάκια για τους καυγάδες. Μου είπε ότι έλεγε το εξής: "δεν ξέρω ποιος από τους δύο άρχισε, άρα για μένα φταίτε κι οι δύο" έτσι δημιουργούσε συμμαχία των παιδιών ενάντια στους γονείς, χωρίς να παίρνει το μέρος κανενός.

Βρέθηκα ένα απόγευμα με ένα ζευγάρι φίλων φίλης, που είχανε δύο κοριτσάκια με 2 & 6 ετών περίπου. η μικρή ήθελε ότι έπαιρνε η μεγάλη και η διαρκής κουβέντα που άκουγα ήτανε: "σήκω, δώσ' το στη μικρή" κλπ, το οποίο δεν θεώρησα σωστό, γιατί και τα δύο ήτανε παιδάκια.

Προσπάθησα να τα εφαρμόσω στα δικά μου παιδάκια. Από ότι φαίνεται είναι αρκετά μικρά, έτσι η μικρή δεν μπορεί να "τσακώνεται" με τον μεγάλο, διεκδικεί, όμως.

1) προσπαθώ να είμαι δίκαιη: μάλωνα το μωρό από λίγων μηνών αν, π.χ. τράβαγε τα μαλλιά του μεγάλου. Εάν χρειαστεί την αφήνω και κλαίει, αφού το παιχνίδι που θέλει το πήρε πρώτος ο αδελφός της.

2) λέω στον μεγάλο π.χ. ότι θα "φάω" τη μικρή, όταν παίζουμε, και πάει να την προστατέψει.

3) επειδή η μικρή λέει συνέχεια "ναι" της κάνω ερωτήσεις που να φαίνεται ότι συμφωνεί με τον αδελφό της, δλδ "ο βασίλης έχει δίκιο;" "ναι" και πολύ χαίρεται που παίρνει το μέρος του!!

4) αποφεύγω τις παρατηρήσεις του στυλ "είναι μικρή, κάν' της το χατήρι".

5) ενθαρρύνω το μεγάλο να της δείξει παιχνίδι, να παίξει μαζί της, αλλά σέβομαι απόλυτα το "βαριέμαι τώρα, μαμά".

6) δέχομαι κάποιες παλλινδρομήσεις του: π.χ. να πιει γάλα στο μπιμπερό, να κάνει μπάνιο στο μπανάκι της μπέμπας κλπ.

Το μεγάλο δε ζηλεύει πολύ. Η μικρή καμία φορά ζηλεύει περισσότερο... μέχρις στιγμής καλά τα πάμε... ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι...

ZS95p3.png  hcT0p3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...