Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ειμαστε symphony?

katerina24

Recommended Posts

σε αυτο το ποστ θα γραφουμε tips που μπορει να βοηθησουν μια μανουλα να αντλησει με το θηλαστρο το γαλατακι της για το μωρο της,ειτε ειναι στο χωρο εργασιας της ειτε το σπιτι!!!

1)βοηθαει παρα πολυ οταν εχει τη φωτο του μωρου και την κοιταει οση ωρα αντλει.....

9a7bp2.pngIm47p2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 76
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

2)Na τρώει γερά και καλά! (Και καμια σουπίτσα το χειμώνα εμένα έφεραν αποτέλεσμα)

3)Να πιει ενα ζεστό ρόφημα πριν.

Εχω κι αλλα πολλά αλλα βιάζομαι θα τα γράψουν οι επόμενες ουτως η αλλως! :D

eNeap2.pngNziDp2.png

1)βοηθαει παρα πολυ οταν εχει τη φωτο του μωρου και την κοιταει οση ωρα αντλει.....
2)Na τρώει γερά και καλά! (Και καμια σουπίτσα το χειμώνα εμένα έφεραν αποτέλεσμα)

4) μια ελαφρα πιεση στο στηθος για να κατεβει πιο πολυ γαλα.. εμενα με βοηθησε ξεκινωντας πρωτα να πιεζω απο την κατω πλευρα του στηθους και αργοτερα δεξια και αριστερα..

5) με βοηθησε και η πιτσα.. οποτε ετρωγα, την αλλη μερα το πρωι το στηθος μου ηταν ετοιμο να σκασει απο το γαλα.. ενας φιλος ζαχαροπλαστης μου ειπε οτι φταει η μπυρομαγια που περιεχει.. για τους λατρες της πιτσας.. ορματεεεεεε :P

Διαφημίσεις

Με βοήθησε πολύ το γεγονός 5 λεπτά πριν πάω για άντληση να χαλαρώνω, να σκέφτομαι μόνο θετικά πράγματα - σαν να κάνεις λίγη γιόγκα, ένα πράγμα. Επίσης διάβαζα ένα περιοδικό ή έβλεπα τηλεόραση για να ξεχνιέμαι.

Βοηθάει πολύ όταν αντλείς να φαντάζεσαι συντριβάνια με γάλα, πίδακες παντού ( :lol: ) μαζί με το μωρό σου. Γενικά να σκέφτεσαι ότι ανοίγουν οι καταρράχτες του στήθους και τρέχουν τα γάλατα. ( ιδίως όταν ανησυχείς για μείωση τηε παραγωγής :lol: )

Επί του τεχνικού θέματος, το Symphony κάνει άντληση 2 φάσεων και με βοηθούσε να ξαναβάζω την δίλεπτη φάση διέγερσης μετά από 10 λεπτά άντλησης, ιδίως όταν ένιωθα το στήθος ακόμα φουσκωμένο :wink: .Μετά ξαναάνοιγαν οι βρύσες :lol:

Το ίδιο ισχύει και για το swing ή το pump in style.

Επίσης όσο προχωρούσε η άντληση, τόσο και εγώ πίεζα ελαφρά το στήθος με τα κυπελλάκια, κάνοντας κυκλικές κινήσεις για να πιάσει όλους τους αδένες. Βοηθάει επίσης η τεχνική του breast compression εφαρμοσμένη στο θήλαστρο! http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=3900

Βοηθάει επίσης αυτό που λέει η Αγλαΐα να σταματήσεις την 2πλή άντληση και να συνεχίσεις με μονή (αλλάζεις σελίδα στο περιοδικό :lol: ) και αλλάζεις στήθος με το κυπελλάκι ανά 4, μετά 3, μετά 2 λεπτά.

Τέλος, όταν σταματούσε η ροή έβγαζα τα κυπελλάκια και ανατάραζα το στήθος (κάτι σαν "ελάτε κορίτσια, φαπ φαπ φαπ") και μετά ξαναέβαζα την άντληση και έβγαζα και άλλο γάλα (μερικά ml..)

Αυτά εν συντομία (!) μετά από 8 μήνες άντλησης. Αν θυμηθώ τίποτα άλλο θα το παραθέσω.

Θα πρότεινα να μπει το θέμα ως υπόμνημα, παρακαλώ admin!

WLn5p2.png

Βοηθάει επίσης η τεχνική του breast compression εφαρμοσμένη στο θήλαστρο!

:lol::lol::lol::lol::lol:

τελεια!!!πολυ γελασα με τα σχολια σου!!!

αυτο πως γινεται με το θηλαστρο?

δεν το εχω κανει!!!

9a7bp2.pngIm47p2.png

Φωτογραφία? Γιατί το ίδιο το μωρό πού είναι? :D

Εγώ 6 μήνες αντλούσα με το μωρό δίπλα μου στο relax, το οποίο υπνωτιζόταν από το φσσσ...φσσσ... του θήλαστρου.

Δεν είχα κανέναν να το κρατάει, οπότε συνδύαζα το τερπόν μετά του ωφελίμου.

Κόλπα για αντλήσεις?....Μμμ...πολλά υγρά γενικά. Δεν ξέρω και πολλά, γιατί αντλούσα ακριβώς όσα γεύματα έκανε το μωρό, οπότε ούτε τράπεζα μεγάλη είχα ούτε αλλες τέτοιες πολυτέλειες (μέγιστο αποθεματικό: 60 σακκουλάκια medela χ 150ml).

A, ναι, και ότι καθόλη την ώρα της άντλησης, πίεζα πότε ψηλά πότε από κάτω (μάλλον έκανα σαν μασάζ) το στήθος. Ειδάλλως δεν έβγαινε σχεδόν τίποτε. Ευτυχώς υπήρχε και η μαγιά μπύρας...

Να κάνω μερικές ερωτήσεις?

1) Κατ'άρχάς μπορώ τώρα που είμαστε ακόμα πολύ νωρίς να χρησιμοποιώ θήλαστρό? Γιατί υπάρχουν ώρες που νιώθω το στήθος γεμάτο και δεν πεινάει ο μπούμπης και ώρες που δεν έχω γάλα και πεινάει!

2) Πόσο κοστίζει το θήλαστρο αυτό που λέτε? Μπορείς το αγοράζεις ή το νοικιάζεις? Γιατί είμαι στην Ιεράπετρα και δεν ξέρω αν είναι εύκολο να νοικιάσω.

3)Η κουνιάδα μου έχει ένα θήλαστρο της chicco ηλεκτρικό. Καλό είναι αυτό? Γιατί αυτή, επειδή πονούσε το έβγαζε από την αρχή με αυτό, αλλά μετά από 40 μέρες δεν έβγαζε πια...δεν ξέρω βέβαια αν δεν είχε ή αν δεν ήθελε...!

5Aqjp3.png

Διαφημίσεις

Να κάνω μερικές ερωτήσεις?

1) Κατ'άρχάς μπορώ τώρα που είμαστε ακόμα πολύ νωρίς να χρησιμοποιώ θήλαστρό? Γιατί υπάρχουν ώρες που νιώθω το στήθος γεμάτο και δεν πεινάει ο μπούμπης και ώρες που δεν έχω γάλα και πεινάει!

2) Πόσο κοστίζει το θήλαστρο αυτό που λέτε? Μπορείς το αγοράζεις ή το νοικιάζεις? Γιατί είμαι στην Ιεράπετρα και δεν ξέρω αν είναι εύκολο να νοικιάσω.

3)Η κουνιάδα μου έχει ένα θήλαστρο της chicco ηλεκτρικό. Καλό είναι αυτό? Γιατί αυτή, επειδή πονούσε το έβγαζε από την αρχή με αυτό, αλλά μετά από 40 μέρες δεν έβγαζε πια...δεν ξέρω βέβαια αν δεν είχε ή αν δεν ήθελε...!

Τα θήλαστρα της Chicco, είναι χάλια (ανεξαιρέτως)! Δες στο υπόμνημα θήλαστρα και συγκρίσεις, το καλύτερο μικρό, φορητό για χρήση μαξ 1-2 φορές την μέρα είναι το swing! To symphony είναι νοσοκομειακό, για βαριές δουλειές, και μεγάλη χρήση. Όλα μπορούν να σου τα στείλουν με courier...

Γνώμη μου: Αν πάει καλά ο θηλασμός, μην ασχολείσαι με τα θήλαστρα.. Το απόγευμα μειώνεται φυσιολογικά λίγο το γάλα και τα μωρά γίνονται πιο ευερέθιστα, αλλά αντιμετωπίζεται με cue feeding δηλαδή θηλασμός συνέχεια, και κάθε μισή, μία ώρα, όχι με θήλαστρο...

Αν τώρα θες να φτιάξεις μια τράπεζα για όταν θα πας στη δουλειά μπορείς να πάρεις το swing και να αντλείς μία φορά την ημέρα.

WLn5p2.png

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ

4) μια ελαφρα πιεση στο στηθος για να κατεβει πιο πολυ γαλα.. εμενα με βοηθησε ξεκινωντας πρωτα να πιεζω απο την κατω πλευρα του στηθους και αργοτερα δεξια και αριστερα..

5) με βοηθησε και η πιτσα.. οποτε ετρωγα, την αλλη μερα το πρωι το στηθος μου ηταν ετοιμο να σκασει απο το γαλα.. ενας φιλος ζαχαροπλαστης μου ειπε οτι φταει η μπυρομαγια που περιεχει.. για τους λατρες της πιτσας.. ορματεεεεεε :P

6) Με βοήθησε πολύ το γεγονός 5 λεπτά πριν πάω για άντληση να χαλαρώνω, να σκέφτομαι μόνο θετικά πράγματα - σαν να κάνεις λίγη γιόγκα, ένα πράγμα. Επίσης διάβαζα ένα περιοδικό ή έβλεπα τηλεόραση για να ξεχνιέμαι.

7)Βοηθάει πολύ όταν αντλείς να φαντάζεσαι συντριβάνια με γάλα, πίδακες παντού ( :lol: ) μαζί με το μωρό σου. Γενικά να σκέφτεσαι ότι ανοίγουν οι καταρράχτες του στήθους και τρέχουν τα γάλατα. ( ιδίως όταν ανησυχείς για μείωση τηε παραγωγής :lol: )

:cool: Επί του τεχνικού θέματος, το Symphony κάνει άντληση 2 φάσεων και με βοηθούσε να ξαναβάζω την δίλεπτη φάση διέγερσης μετά από 10 λεπτά άντλησης, ιδίως όταν ένιωθα το στήθος ακόμα φουσκωμένο :wink: .Μετά ξαναάνοιγαν οι βρύσες :lol:

Το ίδιο ισχύει και για το swing ή το pump in style.

9) Επίσης όσο προχωρούσε η άντληση, τόσο και εγώ πίεζα ελαφρά το στήθος με τα κυπελλάκια, κάνοντας κυκλικές κινήσεις για να πιάσει όλους τους αδένες. Βοηθάει επίσης η τεχνική του breast compression εφαρμοσμένη στο θήλαστρο! http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=3900

10)Βοηθάει επίσης αυτό που λέει η Αγλαΐα να σταματήσεις την 2πλή άντληση και να συνεχίσεις με μονή (αλλάζεις σελίδα στο περιοδικό :lol: ) και αλλάζεις στήθος με το κυπελλάκι ανά 4, μετά 3, μετά 2 λεπτά.

11)Τέλος, όταν σταματούσε η ροή έβγαζα τα κυπελλάκια και ανατάραζα το στήθος (κάτι σαν "ελάτε κορίτσια, φαπ φαπ φαπ") και μετά ξαναέβαζα την άντληση και έβγαζα και άλλο γάλα (μερικά ml..)

WLn5p2.png

Το γεγονός ότι εμένα μου το κάνει αυτό το πρωί είναι φυσιολογικο? Γιατί πρέπει να έχω όντως παραπάνω γάλα το πρωί. Επειδή άλλες φορές επινάει συνέχειακαι αλλές τρώει αραιά(ανα 3ωρο). Ίσως πάρω μαγιά μπύρας να δω αν θα έχω διαφορά.Ευχαριστώ πάντως!

5Aqjp3.png

Το γεγονός ότι εμένα μου το κάνει αυτό το πρωί είναι φυσιολογικο? Γιατί πρέπει να έχω όντως παραπάνω γάλα το πρωί. Επειδή άλλες φορές επινάει συνέχειακαι αλλές τρώει αραιά(ανα 3ωρο). Ίσως πάρω μαγιά μπύρας να δω αν θα έχω διαφορά.Ευχαριστώ πάντως!

Ποιο σου κανει το πρωι;Εννοεις οτι γκρινιαζει το μωρο;

Προσεξε,πριν ειπες οτι θελεις να βγαλεις με το θηλαστρο γιατι νιωθεις το στηθος σου γεματο.Αν εχεις ηδη μεγαλη παραγωγη,η μαγια μπορει να δημιουργησει προβλημα,δηλαδη να παιρνει το μωρο μονο το πρωτο,ελαφρυ γαλα και οχι αυτο που με τα πολλα λιπαρα.

το μωρο μπορει να γκρινιαζει για πολλους λογους!

Εγω που δινω ολα τα γευματα μπιμπερο(μητρικο γαλα),ποτε δεν εφαγε ηρεμα,παντα κλωτσαει τεντωνεται,τωρα τελευταια στριφογυρναει....

Και ως γνωστον,απο το μπιμπερο τα γαλα ρεει αφθονο... :lol:

Τωρα τι της φταιει της δικιας μου και κανει ετσι ενας Θεος ξερει....

Εχω καταληξει στο οτι μαλλον ειναι λιγο νευρικο-υπερκινητικο μωρο γιατι στην ιδια θεση πανω απο ενα λεπτο σπανιως καθεται,παρα μονο οταν κοιμαται! :shock:

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...
αληθεια σελιδα στο περιοδικο με ποιο χερι αλλάζεις??? το τρίτο???

:lol:

Εγω αντλω εδω και 5 μηνες ολα τα γευματα,και καθομαι παντα στον υπολογιστη αλλιως δεν παλευονται τοσες ωρες αντληση....

Πληκτρολογω με το ενα χερι και καμια φορα και με τα δυο!!!

Πιο αναλυτικα,εχω βαλει στις αντλιες τις βασεις τους,τις ακουμπαω στα ποδια μου και σκυβω ελαφρως μπροστα!Με το ενα χερι τις κραταω και με το αλλο γραφω!!!

Οσο για μυστικα αντλησης,η αληθεια ειναι οτι δεν κανω τιποτα ιδιαιτερο,απλα καθομαι και τρεχει.Επειδη παντα εβγαζα παραπανω απο την επιθυμητη ποσοτητα,δεν χρειαστηκε ποτε να κανω κατι....

Στις 3, 4, 5 τα ξημερώματα, φως μόνο στή δική μου κουζίνα. Η δικιά σου γυμνή από τη μέση και πάνω με το Symphony παραμάσχαλα να κάνει αντλήσεις και να διαβάζει αστυνομικό μυθιστόρημα, το οποίο για να μένει ανοιχτό και να μην φεύγει η σελίδα πατιέται από το θήλαστρο. TV δεν συνιστώ γιατί εκείνη την ώρα έχει παντού Telemarketing. Εκτός από το ΣΚΑΙ όπου έχει μαι εκπομπή με τα νέα του Hollywood kai έχω μάθει απέξω όλτη την ιστορία της Ann Nicole Smith και της οικογλενειάς της. Φρίκη!

Πέραν των αστείων, εμένα με βοηθάει το μασάζ και η πίεση στο στήθος παράλληλα με την άντληση, πρώτη άντληση από το κάθε στήθος μέχρι να μειωθεί αισθητά η παραγωγή και μετά δεύτερη άντληση από το κάθε στήθος. Επίσης όταν τρώω κεηκ αυξάνεται πολυ το γάλα! Αλλά αποφάσισα ότι δνε είναι λύση...

A6s2p3.png

καθομαι παντα στον υπολογιστη αλλιως δεν παλευονται τοσες ωρες αντληση....

Πληκτρολογω με το ενα χερι και καμια φορα και με τα δυο!!!

Πιο αναλυτικα,εχω βαλει στις αντλιες τις βασεις τους,τις ακουμπαω στα ποδια μου και σκυβω ελαφρως μπροστα!Με το ενα χερι τις κραταω και με το αλλο γραφω!!!

κανω ακριβως το ιδιο!!!

βαζω το ενα μπουκαλακι αναμεσα στα ποδια μου και γραφω με το ενα!!!

πριν ανακαλυψω το φορουμ που αντλουσα το βραδυ ειχα μαθει απεξω κι ανακατωτα ολο το telemarketing,ποιος διαδρομος κανει τι,ποια ζωνη αδυνατισματος,ενας φουσκωτος καναπες κ.α

ασε δε που μ'αρεσε να τους βλεπω να κανουν γυμναστικη και να ιδρωνουν κι εγω να καθομαι στον καναπε μου!!! :lol::lol::lol:

9a7bp2.pngIm47p2.png

Κορίτσια καλημέρα,

είναι η δύτερη μέρα που είμαι στο σπίτι με το μωρό μου, μετά το μεαιυτήριο και θέλω να σας ρωτήσω, πώς είναι δυνατόν μετά από 15 λεπτά άντλησης από το κάθε στήθος το αποτέλεσμα να είναι 30 ml γάλακτος??? :shock:

Το κάνω κάθε 4 περίπου ώρες και δεν αυξάνεται η ποσότητα. Έχει δει κάποια κοπέλα βελτίωση?

Περιμένω νε αγωνία τις απαντήσεις σας...

Α! Χρησιμοποιώ το swing.

t6c4p3.pngXRnsp2.png

Κατ'αρχάς, να το χαίρεσαι! Χωρίς να έχω εμπειρία από θήλαστρα, επειδή όμως γέννησα πρόσφατα είχα ρωτήσει το νεογνολόγο πόσο τρώει ένα νεογέννητο, μου είπε ότι από το στήθος τρώει 20-40 γρ τις πρώτες μέρες.Οπότε υποθέτω ότι το 30 μλ ίσως είναι λογικό. Αλλά νομίζω ότι θα πρέπει να αντλείς συχνότερα. Κάθε 3 ώρες και οπωσδήποτε και το βράδυ. Υποθέτω θα στα πουν αναλυτικότερα κοπέλες με εμπειρία. Αλλά γιατί δε θηλάζεις? Είναι το μωρό σε θερμοκοιτίδα?

5Aqjp3.png

Επίσης το swing δεν ενδεικνύεται για αντληση όταν αντλούμε όλα τα γεύματα του μωρού και όταν δεν έχει εδραιωθεί η γαλουχία (συνήθως μετά τις 40 μέρες)

Νοίκιασε οπωσδήποτε ένα νοσοκομειακό θήλαστρο , αντλησε πολύ συχνότερα κι ας είναι μικρότερης διάρκειας οι αντλήσεις (προγραμματισέ το ανα 2 ώρες, όλο και κάτι θα συμβεί με τομωρό και θα καθυστερήσει η άντληση, ώστε ανα 3ωρο να γίνονται σίγουρα αντλησεις)

Να μην μένεις 6ωρα χωρίς αντληση. Αληθεια όμως, για ποιο λόγο αντλείς?

Καλή συνέχεια!

eNeap2.pngNziDp2.png

Κορίτσια καλημέρα,

είναι η δύτερη μέρα που είμαι στο σπίτι με το μωρό μου, μετά το μεαιυτήριο και θέλω να σας ρωτήσω, πώς είναι δυνατόν μετά από 15 λεπτά άντλησης από το κάθε στήθος το αποτέλεσμα να είναι 30 ml γάλακτος??? :shock:

Το κάνω κάθε 4 περίπου ώρες και δεν αυξάνεται η ποσότητα. Έχει δει κάποια κοπέλα βελτίωση?

Περιμένω νε αγωνία τις απαντήσεις σας...

Α! Χρησιμοποιώ το swing.

Μην ανησυχείς. Και εγώ άρχισα με 30 στις 20 ημέρες ml με το Mini Electric και έφτασα τα 150 ml στο δευτερο μήνα. Σ αυτή τη φάση τόσο χρειάζεται το μωρό σου και τόσο παράγεις. Αλλά, όπως σου είπαν και προηγουμένως, πρέπει να αλλάξεις θήλαστρο αν σκοπεύεις να συνεχίσεις να αντλείς.

Επίσης μπορεί αν την πάθεις όπως εγώ που επειδή δεν έπαιρνε βάρος άρχισα να της δίνω το δικό μου με μπιμπερό από την 15 ημέρα και κάποια στιγμή αρνήθηκε να ξαναπάρει στήθος. Τώρα είμαστε 3μισι μηνών και συνεχίζουμε ακάθεκτές.

A6s2p3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...