Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπάθεια φυσικής σύλληψης με αλλαγή διατροφής

Recommended Posts

Εμενα η γιαγια μου αν και 85 δεν το κατεχει το θεμα με τα μαντζουνια αυτα, αφηστε που ντρεπεται και να μου απαντησει σε τετοια χαχαχα

Αν εσεις εχετε καμια πιο απελευθερομενη γιαγια και σας πει ενημερωστε μας και μας τις ντροπαλες του 1821!

χαχαχαχα!! Εγώ έπεσα σε απελευθερωμένη γιαγιά με Αλτσχάιμερ!!! (κρύο αστειάκι...!) Πάντως δεν θυμάται να μου πει κάτι παραπάνω!! Έστω και το όνομα από ένα εκ των ματζουνίων αυτών...!!:(

Αν δε μπορείς, πρέπει. Αν πρέπει, μπορείς..

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 81
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κορίτσια, καλά τα λέμε. Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε όλα αυτά που λένε ταυτόχρονα?? Εγώ τρελαίνομαι όταν μου βγαίνουν ένα σωρό πληροφορίες και δεν ξέρω τι να κάνω! Σαστίζω!!!!

και μια τελευταία ερώτηση (για τώρα τουλάχιστον!): εμείς που δεν είμαστε οικονομικά ευκατάστατες...? Τι προτείνετε???:-D

Επειδή το οικονομικό θέμα μας καίει, βρίσκω ότι η αλλαγή διατροφής και τρόπου ζωής και κάποια συμπληρώματα είναι πολύ φθηνότερα από άλλες επεμβατικές θεραπείες που είχα δοκιμάσει. Ήδη με την αλλαγή διατροφής και τη μείωση του κρέατος και των λιχουδιών έχω οικονομικό όφελος. Τα συμπληρώματα που πήρα εγώ κι ο άντρας μου για 3 μήνες στοίχισαν 270 ευρώ.

Μια σπερματέγχυση που είχα κάνει πριν κάποια χρόνια μου πήγε 300 ευρώ!

καλημέρα κορίτσια , δεν ξέρω αν έχει ειπωθεί ξανά αλλά καλό θα ήταν να παίρνουμε συμπλήρωμα φολικού οξέως έτσι ώστε όταν θα έρθει η εγκυμοσύνη ο οργανισμός να έχει επάρκεια για την σωστή ανάπτυξη του μωρού .:-P

Διαφημίσεις

Αυτή η πολυβιταμίνη που μου έστειλαν έχει και φολικό οξύ. Είδα και στο φαρμακείο ότι όλες σχεδόν οι πολυβιταμίνες το έχουν.

Και το σκεύασμα σιδήρου που παίρνω για την αναιμία το έχει, λέγεται ferofolic.

γεια σας κορίτσια,

εγώ είμαι στο εξωτερικό και η γυναικολόγος μου συνέστησε φολικό οξύ.

Είναι σημαντικό για την ανάπτυξη του μωρού κατά τις πρώτες εβδομάδες αλλά υπάρχουν και έρευνες που λένε πως αυξάνει και τις πιθανότητες εγκυμοσύνης. Στο φαρμακείο μου έδωσαν πολυβιταμίνες που περιέχουν φολικό οξύ αλλά και άλλες βιταμίνες για γυναίκες που θέλουν να μείνουν έγκυες. Ο άνδρας μου παίρνει επίσης βιταμίνες για βελτίωση του σπέρματος, πάντως αν όντως βοηθήσαν οι βιταμίνες θα σας πω αν το σπερμοδιάγραμμα είναι καλύτερο ή αν μείνω έγκυος:P

@ ΣΟΦΟΥΛΙΚΑΚΙ, όταν λες είναι καλό αυτό το βιβλίο που ανέφερες, εννοείς πως έχετε δει κάποια βελτίωση; γιατί διάβασα κάποιες κριτικές στο ίντερνετ, μερικές καλές αλλά διάβασα και αρνητικές όπως για παράδειγμα πως η συγγραφέας είναι άνω των 40 και δεν έχει παιδιά η ίδια, δηλαδή πρακτικά δεν έχει αποδείξεις πως αυτά που γράφει όντως βοηθούν. Πάντως όπως και να έχει σκέφτομαι και εγώ να αγοράσω το βιβλίο γι'αυτό ρωτάω.

κοριτσια αυτο το πηρατε το φολικο οξυ κ απο μονες σας χωρις να ρωτησετε τον γιατρο?εχετε καποιο προβλημα?με ενδιαφερει προσπαθω κ γω για μωρακι αν ειναι να το παρω για ποσο καιρο ομως?μεχρι να μεινω εγκυος?προτεινετε μου καποιο ευχαριστω!

καλημέρα , εγώ παίρνω το felicine 1 χάπι την ημέρα απο το φαρμακείο το πήρα ,αν δεν κάνω λάθος κοστίζει 3-4e . δεν είμαι γιατρός, αλλά πρέπει να υπάρχει επάρκεια φολικού οξέως σε μια γυναίκα όταν ετοίμάζεται να μείνει έγκυος, έτσι τουλάχιστον μου εξήγησε η γυναικολόγος. Δεν είμαι υπέρ των φαρμάκων, το φολικό οξύ είναι ''συμπλήρωμα βιταμίνης'' .

Διαφημίσεις

κοριτσια αυτο το πηρατε το φολικο οξυ κ απο μονες σας χωρις να ρωτησετε τον γιατρο?εχετε καποιο προβλημα?με ενδιαφερει προσπαθω κ γω για μωρακι αν ειναι να το παρω για ποσο καιρο ομως?μεχρι να μεινω εγκυος?προτεινετε μου καποιο ευχαριστω!

δεν χρειάζεται συνταγή γιατρού , παίρνεις ένα χαπάκι την ημέρα εκτός αν έχεις σοβαρή έλλειψη (ο γιατρός θα το κρίνει) . εγώ προσωπικά το παίρνω για τον λόγο που έγραψα παραπάνω δηλαδή όταν με το καλό μείνω έγκυος να έχω επάρκεια στον οργανισμό μου , αυτό βοηθάει στην σωστή ανάπτυξη του μωρού και χρειάζεται απο τις πρώτες βδομάδες κύησης.:lol:

κοριτσια καλησπερα και απο μενα.

οτν ειχα μεινει εγκυος(βιοχημικη κυηση) ο γιατρος μου μου ειχε συστησει καθε μερα ενα χαπακι filicine.ειναι καταλληλο γιατην νευρολογικη αναπτυξη του εγκεφαλου του εμβρυου κατα το πρωτο τριμηνο της κυησης.

ομως επειδη απεβαλλα το σταματησα.

ειναι βιταμινη πολυ σωστα και δεν κανει κακο ισα ισα ειναι συμπληρωμα το οποιο οι κοπελες που προσπαθουμε προληπτικα ειανι καλο να το παιρνουμε.

εγω μετα της ωορηξια το παιρνω για 15 μερες οσο δηλ περιμενω την περιοδο μου καθε μηνα

καλη επιτυχια

οι ερευνες για το αν αυξανονται οι πιθανοτητες να συλλαβει καποια κοπελα λογω του filicine σε καμια περιτπωση δεν επιβεβαιωνονται...

εγω δεν έκανα εξετάσεις πριν -όχι τέτοιου είδους δηλαδή , καλό κάνει όχι κακό , σήμερα όλοι οι γυναικολόγοι το΄προτείνουν στις γυναίκες που είναι στις προσπάθειες και φυσικά το παίρνεις (σε πολλές περιπτώσεις ) και το πρώτο τρίμηνο κύησης .

γεια σας κορίτσια,

Είναι σημαντικό για την ανάπτυξη του μωρού κατά τις πρώτες εβδομάδες αλλά υπάρχουν και έρευνες που λένε πως αυξάνει και τις πιθανότητες εγκυμοσύνης. Στο φαρμακείο μου έδωσαν πολυβιταμίνες που περιέχουν φολικό οξύ αλλά και άλλες βιταμίνες για γυναίκες που θέλουν να μείνουν έγκυες. Ο άνδρας μου παίρνει επίσης βιταμίνες για βελτίωση του σπέρματος, πάντως αν όντως βοηθήσαν οι βιταμίνες θα σας πω αν το σπερμοδιάγραμμα είναι καλύτερο ή αν μείνω έγκυος:P

@ ΣΟΦΟΥΛΙΚΑΚΙ, όταν λες είναι καλό αυτό το βιβλίο που ανέφερες, εννοείς πως έχετε δει κάποια βελτίωση; γιατί διάβασα κάποιες κριτικές στο ίντερνετ, μερικές καλές αλλά διάβασα και αρνητικές όπως για παράδειγμα πως η συγγραφέας είναι άνω των 40 και δεν έχει παιδιά η ίδια, δηλαδή πρακτικά δεν έχει αποδείξεις πως αυτά που γράφει όντως βοηθούν. Πάντως όπως και να έχει σκέφτομαι και εγώ να αγοράσω το βιβλίο γι'αυτό ρωτάω.

Επειδή έχουμε κι εμείς ένα θέμα με το σπέρμα, του έδωσαν σελήνιο, αργινίνη, πολυβιταμίνη για άντρες, ψευδάργυρο και Muira puama kai damiana aphrodisiaka. Επέμειναν όμως στην διατροφή, όλο φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς ιδίως κολοκυθόσπορο, αβγά και κοτόπουλα βιολογικά. Και το preseed που πήρα βοηθά το σπέρμα να κολυμπήσει. Τα αποτελέσματα μετά από τρεις μήνες και βλέπουμε.

Διαφημίσεις

Δεν χρειζονται εξετάσεις, τις βιταμίνες τις προτείνουν οι γιατροί στις γυναίκες που προσπαθούν για μωράκι. Εμένα η γιατρός μου, μου πρότεινε να τις πάρω ένα μήνα πριν αρχίσουμε τις προσπάθειες(αν και εμείς τις είχαμε αρχίσει ήδη), γιατί το φολικό οξύ είναι πολύ σημαντικό τις πρώτες εβδομάδες και συνήθως τις 2/3 πρώτες εβδομάδες δεν ξέρεις καν αν είσαι έγκυος. Βέβαια τόσο καιρό δεν τις έπαιρνα απλά τώρα το πήρα απόφαση να κάνω ότι περνάει από το χέρι μου.

Συμφωνώ πως δεν είναι αποδεδειγμένο αν το φολικό οξύ αυξάνει τις πιθανότητες εγκυμοσύνης, αλλά πχ και για το σπέρμα ο γιατρός βιταμίνες μας έγραψε, τι να πω και γω δε πιστεύω πως πολυβοηθάνε αλλά από την άλλη σκέφτομαι πως οι βιταμίνες κακό δεν θα μας κάνουν και άλλη φυσική λύση προς το παρόν δεν υπάρχει, άρχισα και γιόγκα , μπας και βοηθήσει να χαλαρώσω . ..

Πάντως και στο βιβλίο γονιμότητα και διατροφή που το ξεφύλλισα στο ίντερνετ λέει πως οι γυναίκες που παίρνουν πολυβιταμίνες διπλασιάσαν τις πιθανότητες εγκυμοσύνης, ποιος ξέρει μπορεί απλώς να είναι πλασέμπο. Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες στο ίντερνετ αν γράψετε multivitamins and fertility.

Γεια σας και πάλι κορίτσια, αν σας ενδιαφέρει

Οι βιταμίνες του άνδρα μου περιέχουν: βιταμίνη Ε, C, Β6, Β12, φολικό οξύ, σελήνιο, ψευδάργυρο, συνένζυμο 10, L-καριτίνη, Β-καροτίνη, λουτείνη, λυκοπένιο και ω3.

Οι δικές μου βιταμίνες περιέχουν: Β-καροτίνη, βιταμίνη E, C,D,B1, B2, B6, B12, φολικό οξύ, βιοτίνη , νιασίνη, σίδηρο,ασβέστιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο,ιώδιο και ω3.

Βρε παιδιά εγώ ακόμη δεν κατάλαβα πως γίνεται το όλο θέμα με τον ατμό. Βάζω τη λεκάνη με το βραστό νερό ανάμεσα στα πόδια σου??? Που??? Στο κρεβάτι ας πούμε???

Επίσης η διατροφή περιλαμβάνει όλα τα φαγητά?? Δηλαδή τρώτε κανονικά ζυμαρικά, όσπρια, λαχανικά, κρεας κλπ. αλλά σε μικρότερες ποσότητες, και όλα τα άλλα όπως φρούτα και χυμούς?

sj3dp3.png

Ο καημένος ο άντρας μου, κοιτάει τη μπύρα κι αναστενάζει, αλλά το πήρε απόφαση.

Δηλαδή τι κακό μπορεί να κάνει λίγη μπύρα στη γονιμότητα; Άμα τα κόψουμε όλα, τι θα μείνει στη ζωή;

Το ξέρετε το ανέκδοτο; Πάει κάποιος στο γιατρό και του βρισκει κάτι πολύ σοβαρό και του λέει "έχεις μόνο 1 χρόνο ζωής το πολύ". "Τι μπορώ να κάνω γιατρέ μου;" ρωτάει ο ασθενής. "Κόψε το κάπνισμα, το ποτό, το σεξ, και θα προσέχεις τι τρως. Όχι γλυκά, όχι λιπαρά, όχι αλμυρά, όχι εκείνο, όχι το άλλο... μόνο φρούτα, σαλάτες και νερό" "Και... γιατρέ μου, θα ζήσω περισσότερο;" "Όχι, αλλά θα σου φανεί αιώνας" :mrgreen:

γεια σας κορίτσια,

Το έχω ακούσει, αλλά εγώ το παίρνω από 20 ετών λόγω αναιμίας κι έμεινα έγκυος μόνο μια φορά στα 40 μου. Και δεν έχω κάποιο οργανικό πρόβλημα εννοείται. Ανεξήγητη υπογονιμότητα μας λένε. :evil: Βασικά οι περισσότεροι γιατροί σου λένε να το πάρεις ΑΦΟΥ μείνεις έγκυος, ως συμπλήρωμα για τη σωστή ανάπτυξη του εμβρύου.

Βρε παιδιά εγώ ακόμη δεν κατάλαβα πως γίνεται το όλο θέμα με τον ατμό. Βάζω τη λεκάνη με το βραστό νερό ανάμεσα στα πόδια σου??? Που??? Στο κρεβάτι ας πούμε???

Βράζεις νερό και το βάζεις σε μια μικρή λεκάνη και κάθεσαι από πάνω (ανακούρκουδα). Χωρίς εσώρουχο εννοείται. Σκεπάζεσαι και με μια κουβέρτα για να μη φεύγει ο ατμός. Η ιδέα είναι ότι η ζέστη βοηθάει ν' ανοίξει το σύστημα. Καλό κάνουν και τα ιαματικά λουτρά. Αλλά κορίτσια θέλει προσοχή. Όχι να κάνουμε θεραπείες με ζεστά και μετά να φοράμε στο στρινγκάκι και το μίνι και να βγαίνουμε στο κρύο. Βάλτε και κάνα μεγαλύτερο βρακί να σκεπάζει την κοιλιά και τον πωπό. Κάτι ξέρανε οι παλιές που φορούσανε βράκες. Κρατήστε τα σέξυ βρακιά για τις ιδιαίτερες στιγμές σας μόνο και μετά το σεξ ξαναφορέστε κάτι που να σας καλύπτει. :rolleyes:

Πάντως το όλο θέμα της διατροφής το έχω ψάξει. Μην περιμένετε θαύματα μέσα σε ένα μήνα. Καλό είναι να προσέχουμε τι τρώμε, αλλά χωρίς υπερβολές. Δηλαδή, κατά τη γνώμη μου, ένας άνθρωπος που ποτέ δεν πρόσεχε τη διατροφή του, δεν μπορεί ξαφνικά ν' αρχίσει τη φρουτο-σαλατοφαγία. Άντε και το έκανε, για πόσο θα αντέξει; Ισορροπημένο διαιτολόγιο χρειάζεται και όλα με μέτρο. Όχι και να κοψουμε τελείως τον καφέ και τη μπύρα!!! Έλεος!

Δηλαδή τι κακό μπορεί να κάνει λίγη μπύρα στη γονιμότητα; Άμα τα κόψουμε όλα, τι θα μείνει στη ζωή;

Το ξέρετε το ανέκδοτο; Πάει κάποιος στο γιατρό και του βρισκει κάτι πολύ σοβαρό και του λέει "έχεις μόνο 1 χρόνο ζωής το πολύ". "Τι μπορώ να κάνω γιατρέ μου;" ρωτάει ο ασθενής. "Κόψε το κάπνισμα, το ποτό, το σεξ, και θα προσέχεις τι τρως. Όχι γλυκά, όχι λιπαρά, όχι αλμυρά, όχι εκείνο, όχι το άλλο... μόνο φρούτα, σαλάτες και νερό" "Και... γιατρέ μου, θα ζήσω περισσότερο;" "Όχι, αλλά θα σου φανεί αιώνας" :mrgreen:

Αλλά κορίτσια θέλει προσοχή. Όχι να κάνουμε θεραπείες με ζεστά και μετά να φοράμε στο στρινγκάκι και το μίνι και να βγαίνουμε στο κρύο. Βάλτε και κάνα μεγαλύτερο βρακί να σκεπάζει την κοιλιά και τον πωπό. Κάτι ξέρανε οι παλιές που φορούσανε βράκες. Κρατήστε τα σέξυ βρακιά για τις ιδιαίτερες στιγμές σας μόνο και μετά το σεξ ξαναφορέστε κάτι που να σας καλύπτει. :rolleyes:

Χαχαχαχαχα:P Συμφωνω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Το αλκοόλ απαγορεύεται εντελώς όταν υπάρχει πρόβλημα σπέρματος, όπως στη δική μου περίπτωση. Εννοείται ότι τρώμε από όλα εκτός από ζάχαρη, τηγανιτά και σαβουρόφαγα.

Τα αποτελέσματα αν φανούν, θα φανούν μετά από μήνες, γιατί θέλει χρόνο να βελτιωθεί το σπέρμα και το περιβάλλον της μήτρας. Αλλά εν τω μεταξύ θα βελτιώσουμε τη φυσική μας κατάσταση και αν, με το καλό, έχουμε εγκυμοσύνη, θα έχουμε δημιουργήσει το καλύτερο περιβάλλον για το μωρό.

Αυτό για τα εσώρουχα είναι πολύ σοφό, όλες οι παλιές μαμές το συμβουλεύουν αλλά μας τρώει η μόδα!

Ένας γυναικολόγος έλεγε τότε που βγήκαν τα μπλουζάκια που άφηναν την κοιλιά έξω, ότι αυτά θα τον κάνουν πλούσιο!

Πάντως τώρα με τη ζέστη θέλω δεν θέλω μόνο φρούτα και σαλάτες μπορώ να φάω!

Βρε κορίτσια αυτό με τον ατμό σας έχει βοηθήσει;ακούγεται ενδιαφέρον. Και να το κάνω αλήθεια πριν το σεξ;δεν ξέρω μόνο που σκέφτομαι ότι μπορεί να με πιάσει ο άνδρας μου με την λεκάνη με πιάνουν τα γέλια, πείτε μου λίγο κάθε πότε να το κάνω;

@newbieG: Axέχεις απόλυτο δίκιο , δεν μπορούμε να τα κόψουμε και όλα, πάντως εγώ ποτέ δεν έπινα αλκοόλ, ούτε ένα ποτήρι κρασί δεν μπορώ να πιω μόνη μου, ο καφές δεν μ’αρέσει καθόλου και δεν έχω καπνίσει ποτέ στη ζωή μου, ο άνδρας μου επίσης, μόνο καμιά μπυρίτσα πίνει που και που,πήγα να του τη κόψω και αυτή και μετά κατάλαβα πως γίνομαι υπερβολική. Το μόνο που κάνω τώρα είναι να τρώω συνειδητά πιο πολλά φρούτα και σαλάτα, να αποφεύγω τα πολλά γλυκά που λατρεύω και άρχισα γυμναστήριο.

@manoulina: Eγώ δεν κάνω κάποια συγκεκριμένη δίαιτα απλά έψαξα στο ίντερνετ ποιες τροφές πρέπει να προτιμάμε ή να αποφεύγουμε. Βρήκα τα παρακάτω αλλά δεν μπορώ να πω αν όντως ισχύουν.

Μια σωστή διατροφή για βελτίωση της γονιμότητας θα πρέπει να περιλαμβάνει:

Νερό ,Φρέσκα φρούτα και λαχανικά,Ξηρούς καρπούς και σπόρους (άψητους και ανάλατους),Ψάρια, Φρέσκους χυμούς και αφεψήματα, Δημητριακά, Αυγά – κοτόπουλα

Γαλακτοκομικά (μειωμένες ποσότητες, κατσικίσια ή πρόβεια),Κρέας (μειωμένες ποσότητες, κατσικίσιο ή πρόβειο),Όσπρια - σύμπλοκους υδατάνθρακες,Αλκοόλ (1 ποτήρι κρασί ημερησίως αν χρειαστεί), Σιτάρι (σε ελάχιστες ποσότητες, ολικής αλέσεως).

Θα πρέπει να αποφεύγονται τα λιπαρά, τα τηγανητά, τα αναψυκτικά, η ζάχαρη, τα γλυκά, ο καφές και το μαύρο τσάι. Επίσης, το ψωμί, οι πίτες, τα ζυμαρικά και τα γλυκίσματα από στάρι.

Εγώ φοράω σέξι βρακάκια σορτσάκια!! Δεν είναι στρινγκ, είναι, όμως, σέξι! Παρόλα αυτά έχω να πω το εξής: Εγώ έπαιρνα μέχρι τώρα φολικό οξύ. Έβλεπα εδώ μέσα που λέγατε για φυλλικό οξύ και νόμιζα ότι είναι κάτι διαφορετικό, μέχρι που ανακάλυψα ότι είναι το ίδιο ακριβώς!!!!!

κι εγω ετσι ακριβως την επαθα Elenitet χαχαχα

Μιλησα με μια κοπελα στο καφε και μου ειπε φολικο οξυ και η φαρμακοποιος μου δωσε φυλλικο οξυ και τα βαλα μαζι της μεχρι που εμαθα χαχαχαχα (τι ντροπη, τι ξεφτυλα χαχαχα)

Περνω κι εγω φο-φυλλικο οξυ και βιταμινες σιδηρου.

Α! και μιας που λεμε για διατροφη, καταλαβα πως ο κυκλος μου ειναι αστατος απο τα κιλα μου και οχι απο τις πολικυστικες μου και εχω χασει παρα πολλα κιλα με σκοπο να πετυχω τον στοχο μου!

Επίσης η διατροφή περιλαμβάνει όλα τα φαγητά?? Δηλαδή τρώτε κανονικά ζυμαρικά, όσπρια, λαχανικά, κρεας κλπ. αλλά σε μικρότερες ποσότητες, και όλα τα άλλα όπως φρούτα και χυμούς?

Εγώ προσωπικά, το βάζω σε ένα λεκανάκι. Βάζω το λεκανάκι πάνω σε ένα χαμηλό σκαμπώ και κάθομαι επάνω κανονικά!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...