Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ανεργη Εγκυος (&Τι δικαιούται έγκυος που βρίσκεται στο ταμείο ανεργίας))

Recommended Posts

καλησπερα σε ολους.. πρωτη φορα που γραφω στο φορουμ σας... εχω κ εγω τις αποριες μου αν κ διαβασα σχεδον ολες τις απαντησεις σας...

λοιπον πιθανη ημερομηνια τοκετου που μου εδωσε ο γιατρος ειναι 17 νοεμβριου 2009...

εχω θεωρημενο βιβλιαριο ασθενειας του ικα μεχρι τον φλεβαρη του 2010.. ολο το 2009 οπου κ αν ειχα εργαστει δεν ειχα ενσημα.. ειμαι γραμμενη στον οαεδ 7 μηνες (για ευρεση νεας εργασιας) αλλα δεν εχω παρει επιδομα ανεργιας οταν εφυγα απ την δουλεια μου τον ιουνιο του 2008 οικειοθελως.ολα κ ολα τα ενσημα που εχω ειναι απο τον 10/2007 εως τον 6/2008 .

μονο το 2008 εχω 149 ημερες εργασιας.. για τα επιδοματα πιανονται κ οι μερες εργασιας του 2007?

να προσθεσω πως δεν εχω παντρευτει ακομα(λεμε για πολιτικο γαμο) κ πως ο μπαμπας του παιδιου δεν εχει ενσημα εκει που δουλευει...

τι δικαιουμαι ξερει κανενας να βοηθησει?

μηπως τελικα πρεπει να απευθυνθω στην προνοια ή κ εκει επειδη εχω βιβλιαριο ικα δεν θα καλυψουν τιποτα?

Διαφημίσεις

Η προνοια καλυπτει μονο τους ανασφαλιστους δηλαδη αυτους που δεν εχουν ασφαλιστικο δικαιωμα σε κανεναν φορεα αμεσα η εμμεσα (μεσω συζυγου πατρος, τεκνων κλπ)

O5Lop2.png

kIP3p2.png

ευχαριστω που απαντησες αλλα ακομα δεν ξερω τι να κανω... αν η προνοια δεν με ασφαλιζει κ αν απ το ικα δεν εχω δικαιωμα να παρω κατι τοτε τι κανω?????

ευχαριστω που απαντησες αλλα ακομα δεν ξερω τι να κανω... αν η προνοια δεν με ασφαλιζει κ αν απ το ικα δεν εχω δικαιωμα να παρω κατι τοτε τι κανω?????

ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ Τ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΠΛΑ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ 20 ΕΝΣΗΜΑ!

ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ Τ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ ΣΑΝ ΑΥΤΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΟΜΙΖΩ ΑΥΤΟ ΘΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ...

γεια σας! χρειαζομαι επειγοντως την βοηθεια σας. εγω ειμαι ανεργη ο αντρας μου δουλευει, και δεν ξερω τι πρεπει να κανω και απο που δικαιουμε τι? γεννησα με καισαρικη πριν απο 5 μηνες. τι δικαιουμε? οαεδ? ικα? και τι χρειαζεται! ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΣΟΙ ΞΕΡΕΤΕ ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ!

yqMlp3.png

ΓΙΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΩΣ!

ΕΙΣΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΩ! ΣΑΓΑΠΩ!

Διαφημίσεις

Για να παρεις ολα τα επιδοματα του ΙΚΑ πρεπει να εχεις τουλαχιστον 200 ενσημα τον προηγουμενο πριν τη γεννα σου χρονο.Για να παρεις το συμπληρωματικο βοηθημα απο τον ΟΑΕΔ και το εξαμηνο πρεπει να εργαζεσαι-αρα απο τον ΟΑΕΔ δεν δικαιουσε τιποτα...Μονο απο το ΙΚΑ με την προϋποθεση που σου ειπα παραπανω.Ο αντρας σου μπορει να λαβει (ειτε μεσω του μισθου του ειτε μηνιαια σε τραπεζα) το επιδομα παιδιου καθε μηνα απο τον ΟΑΕΔ.

τι χαρτια χρειαζεται ξερεις? και τι επιδοματα μπορω να παρω μεσω του αντρα μου? τοκετου, καισαρικης, λοχειας? τα χω χασει εντελως! ευχαριστω

yqMlp3.png

ΓΙΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΩΣ!

ΕΙΣΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΩ! ΣΑΓΑΠΩ!

Μεσω του αντρα σου δικαιουσαι μονο το επιδομα παιδιου απο τον ΟΑΕΔ.Δες στο http://www.oaed.gr/Pages/SN_81.pg.

Και για αυτο βεβαια δεν ειμαι σιγουρη γιατι δεν ξερω τι ασφαλεια εχει ο αντρας σου και τι προϋποθεσεις ζητα ο ΟΑΕΔ.Θα τα βρεις ολα φανταζομαι στον συνδεσμο που σου παραθετω.

Επιδομα τοκετου,καισαρικης,λοχειας απο το ΙΚΑ δεν δικαιουσαι μεσω του αντρα σου-αυτα αφορουν τις ΑΜΕΣΑ ασφαλισμενες στο ταμειο.

Διαφημίσεις

Σε έχει ασφαλισμένη ο αντρας σου ή έχεις δικό σου βιβλιάριο γιατί αν σε έχει ο άντρας σου ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ εκτός του ΟΑΕΔ

Δεν εχει σχεση αν την εχει ασφαλισμενη ο αντρας της:

http://www.ika.gr/gr/infopages/asf/benefits/money/home.cfm

Εχω γείτονα απο πάνω που η σύζυγος είναι ιταλίδα.

Δεν έχει ένσημο για δείγμα εδώ στην Ελλάδα και όταν γέννησε το δεύτερο παιδί της (έτυχε να μιλήσουμε) πήρε το

επίδομα τοκετού(είναι προστατευόμενο μέλος στο βιβλιάριο του συζύγου της).

Λόγω του ότι είχε κάνει καιρασική πήρε λίγο παραπάνω απο χιλιάρικο αν θυμάμαι καλά, πάντως κάτι πήρε.

Δεν εχει σχεση αν την εχει ασφαλισμενη ο αντρας της:

http://www.ika.gr/gr/infopages/asf/benefits/money/home.cfm

Συγγνώμη αλλά η κουνιάδα μου γέννησε πριν 5 μήνες και επειδη ΔΕΝ δούλευε και ήταν προστατευόμενο μέλλος πήρε όλα τα επιδόματα ΕΚΤΟΣ από του ΟΑΕΔ (δηλαδή τοκετου και καισαρικής και μάλιστα στα της καισαρικής έκαναν και ένσταση και μέσα Ιουλίου πήραν ΟΛΟ το ποσό που έδωσαν στα νοσήλεια) και ο άντρας της παίρνει τώρα το επίδομα τέκνου.

http://www.ika.gr/gr/infopages/faq/ans.cfm?catid=7&ansid=8

http://www.ika.gr/gr/infopages/faq/ans.cfm?catid=7&ansid=11

http://www.ika.gr/gr/infopages/faq/ans.cfm?catid=7&ansid=10

Διαφημίσεις

γλυκουλα εγω εχω 145 μου λειπουν 55 ενσημα πως τα αγοραζω απο το ικα ? τι διαδικασια χρειαζεται? κ ως τι θα κανω αυτασφαλιση? αν ξερεις κ ποσο στοιχιζει θα με βοηθησεις πολυ....

ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΝΣΗΜΑ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΠΑΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΙΣ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΣΤΑΘΕΡΟ.ΑΝ ΠΑΣ ΣΤΟ ΙΚΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ.ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΩ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΠΑΩ Κ ΘΑ ΜΑΘΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αντιγραφω απο τη σελιδα του ΙΚΑ:

Για να τύχουν αυτών των επιδομάτων πρέπει να έχουν συμπληρώσει 200 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση τα δύο προηγούμενα χρόνια από την πιθανή ή την πραγματική ημέρα τοκετού και να μην εργάζονται κατά τον χρόνο της επιδότησης.

Στο μονο που εκανα λαθος ηταν οτι ειπα στη Χαρα οτι πρεπει να εχει 200 ενσημα τον τελευταιο χρονο ενω ισχυει για τα δυο τελευταια χρονια.Ορθα αναφερεις Ελευθερια οτι ακομη κι αν την εχει ασφαλισμενη ο συζυγος της, μπορει να παρει ολα τα επιδοματα, αλλα πρεπει να εχει και τα ενσημα που αναφερονται παραπανω.Προφανως και η κουνιαδα σου που πηρε τα επιδοματα, εχει 200 ενσημα τα δυο τελευταια χρονια.Αλλωστε κι εγω ειπα οτι δεν μπορει να παρει τα επιδοματα αν δεν εχει τα απαιτουμενα ενσημα κι οχι επειδη ειναι ασφαλισμενη μεσω του αντρα της.

Οκ ρε κοριτσια εγω λεω τι γνωριζω και τι βλεπω στα σχετικα sites.Αν βρειτε που το λεει, δειξτε το για να το ξερω κι εγω...:D

Ενσταση κυρία πρόεδρε, άντρας είμαι.

γεια σας.εργαζομουν σε μια επειχηρηση 3χρονια και σταματησα το μαιο του 2008 οπου μετα μπηκα ταμειο ανεργιας μεχρι το ιουλιο φετος.ειμαι εγκυος και γενναω στις 21/01 το βιβλιαριο του ικα μου ειναι θεωρημενο απο τα ενσημα μου μεχρι τελη φεβρουαριου.τι δικαιουμε απο το ικα οταν γεννησω?ευχαριστω προκαταβολικα οποιος ξερει ας μου πει.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...