Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ανεργη Εγκυος (&Τι δικαιούται έγκυος που βρίσκεται στο ταμείο ανεργίας))

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Αυξάνεται από την 1η Μαΐου το εφάπαξ βοήθημα τοκετού που λαμβάνουν οι ασφαλισμένες του ΙΚΑ. Το επίδομα θα ανέρχεται στα 991,20 ευρώ. Η αύξηση είναι της τάξης των 51,20 ευρώ και συμβαδίζει με το ημερομίσθιο ανειδίκευτου εργάτη, όπως αυτό διαμορφώνεται με τη περυσινή συλλογική σύμβαση εργασίας.

Με εγκύκλιό της προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΚΑ, η διεύθυνση Παροχών Ασθένειας του Ιδρύματος, επισημαίνει ότι ʽ…με την από 2 Απριλίου 2008 εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας – διετούς ισχύος – και την 13/18 Απριλίου πράξη κατάθεσης του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, καθορίστηκε η τιμή του ανειδίκευτου εργάτη από 1 Σεπτεμβρίου 2008 μέχρι 30 Απριλίου 2009 σε 31,32 ευρώ και από 1 Μαΐου 2009 μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2009 σε 33,04 ευρώ…ʼ.

'…Συνεπώς, το εφάπαξ βοήθη μ α τοκετού εξακολουθεί να ανέρχεται από την 1η Ιανουαρίου 2009 έως τις 30 Απριλίου 2009 στο ποσό των 940 ευρώ και από την 1η Μαΐου 2009 έως 31 Δεκεμβρίου 2009 δια μ ορφώνεται στο ποσό των 991,20 ευρώ (33,04 Χ 30 = 991,20)... '.

Den eimai mitera alla mia kali fili mou perimenei to deutero... :D

kathoti asxeti apo internet graftika ego!!!

einai anergi apo ta xristougenna pou otan tous eipe oti einai eguos den tis ananeosan tin sumbasi... den mpike sto tamio anergeias giati exei mono 100 ensima...

kserei kaneis na mou pei an dikaioutai kanena epidoma?

pleaseeeeeee!!!!!!!!

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΕΙΣ......

ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΙΚΑ ΤΟΥ ΑΝΤΡΑ ΣΟΥ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ Η ΜΟΝΟ Η ΜΑΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ??

ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΑΣ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΗ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

an1cEQ6--_B0010MzEyYnwyNjc0MzAxMGRhfHlvdXIgdGV4dA.gif

Διαφημίσεις

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΟΚΕΤΟΥ ΑΝ ΕΧΕΙ 200 ΕΝΣΗΜΑ ΤΑ 2 ΤΕΛΕΥΑΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ..ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑΚΙ ΣΤΟ ΙΚΑ Η ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΟΥ..

• 1 month later...

Καλησπέρα σε όλους,

είμαι στο ταμειο ανεργίας περίπου 4 μήνες, ειμαι έγκυος περίπου 2 μηνών, ξερει κανεις τι δικαιούμαι απο τον Οαεδ και τι απο το ίκα?

αν οχι που πρεπει να απευθυνθω για να μάθω?

Διαφημίσεις

Θα παίρνεις κάθε μήνα το επίδομα σου απο τον ΟΑΕΔ και απο το ΙΚΑ θα πάρεις τα εξής:

*επιδομα κυοφορίας (για 56 ημέρες πριν την πιθανή ημερομηνία τοκετού)

*επίδομα λοχειας (για 63 ημέρες μετά τον τοκετό)

*βοήθημα τοκετού (900 € περίπου)

Το επίδομα κυοφορίας και λοχείας βγαίνει βάση του τελευταίου μισθού που έπαιρνες στα μικτά.

Αν πας στο ΙΚΑ θα στα βγάλει αναλυτικά

Ελπίζω να βοήθησα!!!!

εγώ που ρώτησα πάντως στον οαεδ

μου είπαν πως όσο είσαι στο ταμείο

δεν παίρνεις επίδομα από τον οαεδ... μόνο αν εργάζεσαι...

τί να πω; καλού κακού πάρε τηλ στις υπηρεσίες να σου πούνε!

με το καλό το μωράκι σου!

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

ευχαριστώ για τις πληροφορίες σας, τα 200 ένσημα τα έχω, αλλα επειδή βρήκα τώρα δουλεια, δεν με έχει βάλει ακόμα στο ΙΚΑ τώρα είπα ότι είμαι και έγκυος και θέλω να ξέρω τουλάχιστον ότι και αν δεν με κρατήσουν να εχω να λαμβάνω κάτι να κάτσω με το μωρουλινι μου ήρεμη :)

Διαφημίσεις

• 4 εβδομάδες μετά...

ρε παιδια κακησπερα ειμαι καινουρια κ δεν ξερω τιποτα μπορει καποιος να με βοηθησει?εχω ενσημα απο το 9 του 2007 μεχρι κ 1 του 2009 γενναω 15 αυγουστου του 9 δικαιουμαι επιδομα κυοφοριας?σας παρακαλω γιατι στο ικα δεν βρισκω ακρη!!ευχαριστω

• 2 εβδομάδες μετά...

΄Καλησπέρα, ειμαι ανεργη αλλά πηρα το επιδομα κυοφορίας, στο χαρτί που πηρα απτο ΙΚΑ ειχε το ημερομισθιο μου διαιρεμένο /2 και το αποτέλεσμα x 56 ( π.χ. 10/2=5 *56 = 280)

Δικαιούμαι και τα υπολοιπα μισα χρήματα???

Θα τα πάρω απο τον οαεδ??

Αν γνωρίζει κάποιος παρακαλώ ας βοηθήσει!

Ευχαριστω!

η κούκλα μου...18/8/2009

το αγορακι μου... 6/11/2012

• 5 εβδομάδες μετά...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΕΔΩ Κ ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΡΓΑΣΤΕΙ ΠΟΤΕ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΝΣΗΜΑ, Κ ΕΙΜΑΙ ΕΜΜΕΣΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ ΣΤΟ ΙΚΑ, ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΖΥΣΟΥ ΜΟΥ. ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ;;;ΣΟΣ

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αν θυμάμαι καλά για να δικαιούσαι όλα τα επιδόματα πρέπει να έχεις τουλαχιστον 200 ενσημα. Εσύ που δεν εργάζεσαι θα πάρεις μόνο το επίδομα τοκετού που αν δεν κανω λαθος πρεπει να είναι γύρω στα 800ευρώ.

an1cA4-0g410010MjQ1fDkyMjQwMGRhfG8gem91bXBvdXJsYWtvcyBtYXMgZWluYWk.gif

260964d0kehdi79a.gif

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...