Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νεογεννητο και ζωα... τι κανουμε??

Recommended Posts

Να σας πω κι εγω με τη σειρά μου:

Εχω δύο σκυλίτσες, μια πανέξυπνη βέλγα λύκαινα και μια τρυφερή πιτμπουλίτσα.

Ω ναι, πολύ τρυφερή, 6 χρονών και ακόμη δεν έχει αγριέψει.:lol:

Είναι όμως καταπληκτικοί φύλακες και οι δύο τους και όλη η γειτονιά τις αγαπάει γιατί εκτός από εμάς, φυλάνε και τις γύρω πολυκατοικίες.

Με τα μωρά τώρα, εγω δεν ήξερα πως ήμουν έγκυος στην κόρη μου, και η λύκαινα το είχε καταλάβει, αφού ερχόταν και με μύριζε συνεχώς σαν παλαβή.

Η πιτμπουλίτσα με μύριζε και φωναζε όταν είχα παλίνδρομη κύηση, ένα χρόνο μετά από τη γέννηση της κόρης μου, και πάλι δεν το ήξερα.

Την κόρη μου τη λατρεύουν. Η λύκαινα αγριεύει όταν βλέπει κάποιον ξένο να πλησιάζει το παιδί ή να το χαιδεύει και η πιτμπουλίτσα ξαπλώνει μπρούμυτα για να ανέβει αλογάκι η μικρή μου.

Γενικά στην οικογένεια, αγαπάμε πολύ τα σκυλιά. Και με το σύζυγο γνωριστήκαμε από τη λύκαινα, αφού τη βρήκα σε ρέμα στην περιοχή του παλιού δυτικού αερολιμένα,2 μηνων κουτάβι, μισοπνιγμένη και ταλαιπωρημένη.

Σταματήσαμε ταυτόχρονα και οι δύο με τα αυτοκίνητά μας και τη διεκδηκήσαμε και οι δύο!!!!!!:lol::lol::lol:

Και το ίδιο μαθαίνουμε και στο παιδί, να αγαπά και να σέβεται τα ζώα, αφού δικαιούνται να έχουν τη θέση τους στη φύση και στην κοινωνία.

Διαφημίσεις

Δεν διαβασα ολες τισ απαντησεις σας αλλα θα ηθελα να αναφερω κατι που ακουσα σε μια εκπομπη απο εναν σοβαρο παιδιατρο.Οσον αφορα τα σκυλακια ειπε οτι δεν υπαρχει προβλημα αν ακολουθησεις μια μεθοδο την πρωτη μερα που ερχεται το μωρο στο σπιτι.Συγκεκριμενα ειπε πως πρεπει να βαλεις το μωρο μεσα στο σπιτι , κατω στο πατωμα ( σε πορτ μπεμπε) και μετα να μπει ο σκυλος πρωτος ωστε να το βρει αυτος , να το μυρισει ,να το επεξεργαστει.Μετα απο αυτο ο σκυλος θα θεωρει οτι το ανακαλυψε αυτος ( ειναι σημαντικο να ειναι στο πατωμα για να ειναι σε χαμηλοτερο επιπεδο απο τον σκυλο ) και θα το αγαπα και θα το προστατευει για ολη του την ζωη σαν να ηταν δικο του. Τωρα , για τις γατες ειπε οτι ουσιαστικα ποτε δεν αποδεχονται το μωρο , πολλες φορες κανουν οτι δεν εχουν αντιληφθει καν την παρουσια του. Και μαλιστα ειπε οτι αμερικανοι επιστημονες μετα απο καποια περιστατικα βιντεοσκοπησαν τον χωρο και ειδαν οτι πολλες γατες οταν μενουν μονες με τα μωρα τα πνιγουν. Γι αυτο να μην αφηνετε ποτε τις γατες μονες με τα μωρα!!!

Απλα το παραθετω σαν επιστημονικη αποψη...δεν εχω καμια εμπειρια με ζωα...

Καλά έκανες και το ανέφερες γιατί τον άκουσε ο κόσμος και φρίκαρε, ξέρω τον είδα κι εγώ, λες τον παιδίατρο στο Πρωινό μου, τον πήρανε από τα μούτρα στο blog της εκπομπής, και καλά του κάνανε γιατί ήταν εντελώς άκυρο αυτό που είπε ο άνθρωπος! Αν θέλεις διάβασε πιο πάνω που έγραψα προσωπική εμπειρία που έχω γατούλες και μωρό.

FRV7p2.pngu9z0p3.png

Νέος κατάλογος Mothercare σελ. 106 κωδικός προϊόντος Α0946 Ασφάλεια πολλών χρήσεων τιμή ?7,50. Το κολλάς στην πόρτα του μωρού και σου παρέχει τη δυνατότητα να μένει λίγο ανοιχτή ώστε να ακούς αλλά με τόσο μικρό άνοιγμα που να μην επιτρέπει την είσοδο σκύλου/γάτας στο δωμάτιο. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι δεν μπορείς να το αφαιρέσεις από την πόρτα γιατί αφήνει σημάδι, όταν το παιδί μεγαλώσει βγάζεις το συνδετικό πλαστικό (γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να σκαρφιστεί ένα πιτσιρίκι) και το αφήνεις έτσι ή βάφεις την πόρτα.

Εννοείται ότι είναι καλό να μεγαλώνουν τα παιδάκια με ζώα αλλά καλύτερα είναι να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.

taurine πολυ ωραία η ιστορία σας. Ετσι μας φαντάζομαι κι εγω από 3 ζουζουνια (εγω ο άντρας μου και η σκυλίτσα μας) να γινουμε 4 :P

Και αν αντεχουμε συντομα 5 (να πάρουμε κι άλλο σκυλί θέλουμε, για άλλο παιδί είναι πολύυυυ νωρίς) :D

Μακάρι να πάνε όλα καλά και να είμαστε όλοι μαζι αγαπημένοι!!

OmKAp2.png

tt13621d.aspx

• 2 months later...

εμείς με το σκυλάκι μας ακολουθήσαμε αυτή την τακτική την πρώτη μέρα, απλά έχω θέμα τώρα γιατί θέλει να γλύψει το μωρό πατόκορφα και ακόμα φοβάμαι και δεν τον αφήνω. Λέτε να αποκτήσει πρόβλημα; Βέβαια, έχει καταφέρει να τον γλύψει και στα χεράκια και στο πρόσωπο και δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά αν τον αφήσω νομίζω ότι θα τον κάνει γλυφιτζούρι. Υπάρχει καμία μαμά με παρόμοια εμπειρία;

jTosp2.png

Διαφημίσεις

εχουμε και εμεις σκυλακι στο σπιτι, ενα πανεμορφο κοπρακι!!!!!! Απο την αρχη το αφηνα κοντα στα παιδια μου, ποτε δεν ειχε δημιουργηθει προβλημα.

Τωρα που μεγαλωσαν , το λατρευουν και φυσικα τα αισθηματα ειναι αμοιβαια!

Πιστευω οτι αν ειναι εμβολιασμενο και δεν ειναι επιθετικο, δεν εχεις να φοβασαι τιποτα!

''δεν ξέρω τι αξίζει πιο πολύ, η ειρήνη ή η αγωνία της ψυχής μας...'

Μωρέ, κι εγώ τον αφήνω κοντά, και να μυρίσει και να γλύψει λίγο, απλά όχι συνέχεια... και φοβάμαι λίγο μην έχει πρόβλημα ο σκύλος, επειδή δεν τον αφήνω. Έχει μπει και λίγο στην άκρη τώρα με το βρέφος (που ασχολούμαστε συνεχώς με το μωρό)... θα δείξει μόλις μεγαλώσει λίγο το μωρό

jTosp2.png

Καλησπέρα, taurine!

Θα ήθελα να μάθω αν ο παιδίατρος σας είναι φιλόζωος.

Πρόκειται να γεννήσω σε λίγες μέρες και έχω 3 σκυλάκια. Δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξω συνήθειες ή να τα απομακρύνω από το σπίτι, αλλά θα ήθελα ο παιδίατρος να αγαπά τα ζώα και να τα δέχεται.

Θα μπορούσατε να μου συστήσετε κάποιον?

Ευχαριστώ

Και με το σύζυγο γνωριστήκαμε από τη λύκαινα, αφού τη βρήκα σε ρέμα στην περιοχή του παλιού δυτικού αερολιμένα,2 μηνων κουτάβι, μισοπνιγμένη και ταλαιπωρημένη.

Σταματήσαμε ταυτόχρονα και οι δύο με τα αυτοκίνητά μας και τη διεκδηκήσαμε και οι δύο!!!!!!:lol::lol::lol:

Καλόοοοοοοοοοοο!:D

it's never too late to start all over again

ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες και τις εμπειρίες!!! Εχω εναν πρώην αδεσποτο -σκυλάκο πολύ καλο -αν και λιγο ατσουμπαλο προσπαθωντας να δειξει την αγάπη του- και τωρα στην εγκυμοσύνη ,ακουγα απο κοσμο να μου λενε "ειναι επικυνδινη η τριχα με το μωρο" "δεν κάνει το μωρό με το σκυλί είναι πολύ μικρό δεν έχει ανοσοποιητικο ,μόνο αργότερα" και αλλα τέτοια . διαισθητικά σαν να γνωριζα μεσα μου οτι δεν ανταποκρίνονται αυτες οι φοβίες απο ανθρωπους που απλα δεν έχουν την εμπειρία με ζωα στην πραγματικότητα. Οσο να ναι βεβαια τρομαξα ,αλλα το έψαξα και είδα οτι ο πεντακάθαρος και προσεγμένος σκυλος μου απο αποψη εμβολίων και αποπαρασίτωσης δεν έχει τιποτα να "φοβηθει"- Ενα πράγμα μόνο θέλω να ρωτησω. το κούρεμα το θεωρείτε απαραίτητο? ειναι μισος golden retriever ο δικος μου και έχει ένα θεμα με την τρίχα

Διαφημίσεις

Καλησπέρα! Έχω γράψει και παλιότερα στο θέμα!Μέχρι στιγμής όλα καλά με το σκυλάκι μας, έχει γίνει μάλιστα φοβερά υπερπροστατευτικός μαζί μου!Το θέμα είναι ότι σε λίγο δυστυχώς δε θα μπορώ να τον βγάζω βόλτα και ο άντρας μου λόγω δουλειας δεν μπορεί να τον αναλάβει εξ ολοκλήρου και ούτε μπορώ να υποχρεώσω κάποιον από το σόι.ψάχνω λοιπόν να βρω κάποιον που να αγαπάει τα ζώα και να μπορεί να αναλάβει τη βόλτα του για όσο καιρο δε θα μπορώ εγώ.υποθέτω για 5-6 εβδομάδες. Το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να δώσω πάρα πολλά χρήματα αλλά ούτε θέλω να αφήσω το σκυλί αλλού εκείνο τον καιρό...θα ήθελα όταν θα έρθει το μωρό να το υποδεχτεί και ο Μάτριξ.Αν και πολλλοί προσπαθούν να με πείσουν ότι είναι καλύτερα να φύγει το σκυλί μέχρι να σαραντίσω.Εγώ διαφωνώ πάντως.

Μήπως μπορέιτε να με βοηθήσετε; Ξέρετε κανέναν να μου προτέινετε; Μένω Θεσσαλονίκη.

Σας ευχαριστώ!

Το σίγουρο είναι ότι δεν πρέπει να φύγει το σκυλί, γιατί μετά θα υπάρχει θέμα... Εμείς έχουμε αρκετή τρίχα, δεν μπορώ να πώ. Επίσης δεν μπορώ να πώ ότι δεν μου τη σπάει η τρίχα με το μωρό. Όμως, το σκυλάκι είναι μέρος της οικογένειας και έχει παραμείνει. Περιμένω να μεγαλώσει και λίγο ακόμα το μωρό για να τον αφήσω να το γλύψει καλά που θέλει (τώρα δεν τον αφήνω να τον γλύψει πολύ, γιατί το μπεμπάκι είναι μόνο 3 μηνών) και μετά όλα θα μπούν στη θέση τους. Πάντως να ξέρεις, ό,τι δεν θέλεις να κάνει μετά το σκυλάκι όταν θα έρθει το μωρό, πρέπει να του το κόψεις πριν γεννήσεις. Για παράδειγμα εμείς είχαμε μειώσει τις βόλτες και τον πηγαίνει ο άντρας μου γιατί ήξερα ότι δεν θα μπορώ να φύγω στην αρχή τουλάχιστον. Επίσης, δεν είχα υπολογίσει ότι δεν θα μπορώ να παίζουμε συνέχεια όπως πριν με τα κόκκαλα κλπ, και δεν του το είχα κόψει, και τώρα έχουμε πρόβλημα.

Είναι σαν να έχεις ένα μεγαλύτερο παιδί στο σπίτι. Ίδιες αντιδράσεις, μικρές ζήλιες (χωρίς επιθετικότητα ευτυχώς), στενοχώριες κλπ

και σημειωτέον, το μωρό δεν έχει βγάλει ούτε κοκκινίλα από τις τρίχες...

:P

jTosp2.png

κι εγω ειχα πολυ αγχος για το πως θα τα πανε το παιδι με το σκυλι γιατι ειναι και λιγο ατιθαση λογο ρατσας!!κι ομως τα πανε περιφημα!!ο μικρος ειναι τρελαμενος με το σκυλακι μας...το βλεπει και λαμπει ολοκληρος!!η μικρη δεν τον πειραζει καθολου,,,πηγαινει τον μυριζει και αυτο ειναι ολο....τωρα που μεγαλωνουμε σιγα σιγα....τον παμε, απλωνει το χερακι του και τη χαιδευει, αλλα εκεινη κυρια!!του μυριζει το χερακι και καθεται και απολαμβανει!!!!νομιζω πως πρωτα θα πει γαβ και μετα μαμα και μπαμπα!!!!

IhCLp3.png

3Zdxp3.png

Χαίρομαι που οι περισσότεροι εδω μέσα δεν έχουν κολλημένα μυαλά.Να σας πω και τη δική μου εμπειρία με το westie μου.Πρώτος κατάλαβα οτι ήμουν έγκυος.Σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν ξεκόλλαγε απο πάνω μου και κοιμόταν κουλουριασμένος στη κοιλιά μου.Η μικρή μου φάνηκε να του έχει αδυναμία πριν ακόμα γεννηθεί.Ήταν ο Idefix στην αριστερή πλευρά της κοιλιάς, γύρναγε και το μωρό όλο στην αριστερη πλευρα.Ήταν να γεννήσω Σάββατο, αλλά από το πρωί της Πέμπτης ο Idefix ήταν αλλαγμένος και κολλημένος πάνω μου, που σημαίνει οτι το κατάλαβε οτι θα γεννήσω νωρίτερα.Όταν γυρίσαμε απο το μαιευτήριο το πρώτο φιλάκι το έδωσε ο Idefix στο μωρό και απο εκείνη τη μέρα είναι αυτοκόλλητοι.Έρωτας μεγάλος.Η μικρή μου όλη μέρα ΝΤΕ φωνάζει.Αλλά και η μικρή να ακουστεί πρώτα αυτός τρέχει να πάει.Κορίτσια, δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα απο το να μεγαλώνει ένα παιδί με σκύλο.Και για τη ζήλεια που λένε του σκύλου, αν δεν αλλάξεις το τρόπο συμπεριφοράς απέναντι του λόγο μωρού, δεν υπάρχει.Την ιστορία της ζωής μου είπα :)

Δεν διαβασα ολες τισ απαντησεις σας αλλα θα ηθελα να αναφερω κατι που ακουσα σε μια εκπομπη απο εναν σοβαρο παιδιατρο.Οσον αφορα τα σκυλακια ειπε οτι δεν υπαρχει προβλημα αν ακολουθησεις μια μεθοδο την πρωτη μερα που ερχεται το μωρο στο σπιτι.Συγκεκριμενα ειπε πως πρεπει να βαλεις το μωρο μεσα στο σπιτι , κατω στο πατωμα ( σε πορτ μπεμπε) και μετα να μπει ο σκυλος πρωτος ωστε να το βρει αυτος , να το μυρισει ,να το επεξεργαστει.Μετα απο αυτο ο σκυλος θα θεωρει οτι το ανακαλυψε αυτος ( ειναι σημαντικο να ειναι στο πατωμα για να ειναι σε χαμηλοτερο επιπεδο απο τον σκυλο ) και θα το αγαπα και θα το προστατευει για ολη του την ζωη σαν να ηταν δικο του. Τωρα , για τις γατες ειπε οτι ουσιαστικα ποτε δεν αποδεχονται το μωρο , πολλες φορες κανουν οτι δεν εχουν αντιληφθει καν την παρουσια του. Και μαλιστα ειπε οτι αμερικανοι επιστημονες μετα απο καποια περιστατικα βιντεοσκοπησαν τον χωρο και ειδαν οτι πολλες γατες οταν μενουν μονες με τα μωρα τα πνιγουν. Γι αυτο να μην αφηνετε ποτε τις γατες μονες με τα μωρα!!!

Απλα το παραθετω σαν επιστημονικη αποψη...δεν εχω καμια εμπειρια με ζωα...

Δεν υπαρχει αυτο που λεει ο "επιστημονας"

οι γατες ΔΕΝ ζηλευουν και ΔΕΝ πειραζουν τα μωρα

Τσ αγνοουν μεν οσο ειναι μωρουλια-αλλα δεν τα αγγιζουν

Διαφημίσεις

Αγαπάω γάτες, σκύλους, καναρίνια, ψάρια ΟΛΑ τα ζωάκια του κόσμου !!!! Μεγάλωσα με γάτες, μόνο τώρα που παντρεύτηκα δεν έχω γάτα γιατί δεν θέλει ο σύζυγος μέσα στο σπίτι .... έχουμε στην αυλή, της γειτονιάς.

Προσωπική μου άποψη να μην αφήνουμε ποτέ τα ζωάκια μας μαζί με τα παιδιά, πόσο μάλιστα όνταν μιλάμε για νεογέννητα. Ποτέ δεν ξέρεις πως θα αντιδράσει ένα ζωντανό όταν πχ. το παιδάκι αρχίζει και ου τραβάει την ουρά γιατί νομίζει ότι είναι παιχνίδι (που να καταλάβει το μωρό)....

Καλύτερα να προσέχουμε, παρά να τρέχουμε αργότερα :-D

μια στις χίλιες να γίνει κα΄τι..........δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι

Αγαπάω γάτες, σκύλους, καναρίνια, ψάρια ΟΛΑ τα ζωάκια του κόσμου !!!! Μεγάλωσα με γάτες, μόνο τώρα που παντρεύτηκα δεν έχω γάτα γιατί δεν θέλει ο σύζυγος μέσα στο σπίτι .... έχουμε στην αυλή, της γειτονιάς.

Προσωπική μου άποψη να μην αφήνουμε ποτέ τα ζωάκια μας μαζί με τα παιδιά, πόσο μάλιστα όνταν μιλάμε για νεογέννητα. Ποτέ δεν ξέρεις πως θα αντιδράσει ένα ζωντανό όταν πχ. το παιδάκι αρχίζει και ου τραβάει την ουρά γιατί νομίζει ότι είναι παιχνίδι (που να καταλάβει το μωρό)....

Καλύτερα να προσέχουμε, παρά να τρέχουμε αργότερα :-D

μια στις χίλιες να γίνει κα΄τι..........δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι

Θα συμφωνήσω μαζί σου με μια μικρή προσθήκη....

"Προσωπική μου άποψη να μην αφήνουμε ποτέ τα ζωάκια μας ΜΟΝΑ μαζί με τα παιδιά, πόσο μάλιστα όνταν μιλάμε για νεογέννητα."

Με επίβλεψη πάντα, πολύ δε περισσότερο όσο το παιδί μεγαλώνει αλλά δεν είναι ακόμα σε θέση να καταλάβει κάποια πράγματα...

Κάπου είχα διαβάσει, και δεν το ξεχνάω, οτι όταν αφήνεις ένα ζώο κι ένα μωρό μαζί μόνα τους είναι σα ν' αφήνεις δυο μωρά που κρατάνε μαχαίρια μόνα τους....

Εγώ έχω μέσα στο σπίτι τέσσερις γάτες και εναν σκύλο....

Ποτέ όμως χωρίς επίβλεψη το μικρό μαζί τους...Ειδικά με τον σκύλο, οι γάτες για να γλιτώσουν απ' τα πειράγματά του κρύβονται τις πιο πολλές φορές ή φεύγουν! :)

10/1/1998 Πρώτη φορά μαμά: Ο Ραφαήλ έρχεται στη ζωή μου!

TpqWp2.pngIgXop2.png

Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω. Ακούς εκεί "τα πνίγουν"! Ωραίος επιστήμονας... :evil:

Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω. Ακούς εκεί "τα πνίγουν"! Ωραίος επιστήμονας... :evil:

τον ακουσα κ εγω σε πρωινη εκπομπη να το λεει για τις γατες κ φρικαρα!απορω πως δεν εγινε ντορος απο τις φιλοζωικες!!!μα ειναι δυνατον!!!εχω φιλη που εχει γατα κ ηταν παντα αγκαλια με το μωρο της,εννοειται πως δεν επαθε ποτε κανεις τιποτα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΤΑ ζωακια μας ειναι απειρες φορες καθαροτερα απο πολλους ανθρωπους...κ οσο για τα εμβολια δεν το συζητω καν!!!

χαμογελα τρελλα κ ολα θα πανε μια χαρα

το αγορακι μου ειναι η ζωη μου ολη!!!!!!!!!!!

• 3 months later...

Καλημέρα,

(δεν ειμαι σιγουρος οτι το εχω ποσταρει στη σωστη ενοτητα),

Θέλω να ρωτήσω, έχεις κάποιος σκυλάκι ΜΕΣΑ στο σπίτι όταν έφερε

το νεογνό του στο σπίτι;

Τι έκανες; Πως το απομόνοσες; Πως κ πότε έκανες την "γνωριμία";

Το σκυλάκι πως το πήρε όλο αυτό;

Ζουμε με το σκύλο μας χρόνια μέσα στο διαμέρισμα και τον εχουμε μεγαλώσει σαν παιδί μας, δε θέλουμε να τον πληγώσουμε κ ο διωγμός του απο το σπίτι δεν ειναι λύση σε καμία των περιπτώσεων.

Wtf??? Δεν υπάρχει άλλος μπαμπάς εδώ;

Οταν ποσταρα τις παραπανω ερωτησεις, δεν ειχα διαβασει το παρών θέμα στο οποίο μετακινησανε (ορθως) την ερωτηση μου οι admins.

Πήρα τις περισσοτερες πληροφοριες που χρειαζομουν.:-D

Ο κτηνιατρος μου προτεινε αποπαρασιτωση, εμβολιασμο κ κουρεμα... done!

Ο γυναικολόγος μας ειπε οτι υπάρχει θέμα μόνο το πρώτο μήνα της κυησης.. αφου πέρασε, ολα καλα.

Ο παιδιατρος, ξινισε λιγο αλλα αποδέχτηκε οτι δεν υπάρχει πρόβλημα, με το σκυλάκι μας, καταλήγωντας να μας λεει για την θετικη ερευνα περι κατοικιδιων και αλεργιων.

Στη περιπτωση μου...

Το σκυλακι μας ειναι ενα 15κιλο grifon με ...κατι.

Τον έχουμε απο 20 ημερών κ σημερα ειναι σχεδόν 3 ετών. Εχωντας μεγαλώσει κ εγω απο μικρός μεσα σε διαμέρισμα με σκυλιά, δε φανταζομαι καν το σπίτι μου χωρίς σκυλο.

Χωρίσαμε το διαμέρισμα στα 2, σαλοκουζίνα, και ολο το υπολοιπο σπίτι, με μια μικρή καγκελόπορτα στο χολ...

Το διαχωριστικο εγκαταστάθηκε 1 μηνα περιπου πριν τον ερχομο της μικρης, (για να μη του ερθουν αποτομα οι αλλαγες).

Διαβασα οτι ειναι καλυτερα για να αποφυγεις τα ενστικτσα προστασιας του σπιτου που βγαζει ο σκυλος οταν ερθει καποιος στο σπιτι, να υποδεχτεί η μικρή τον σκύλο στο σπίτι, και όχι ο σκύλος την μικρή, βγαζωντας τον μια βολτα λιγο πριν ερθει... και ετσι εγινε.

Οταν επέστρεψε απο τη βόλτα, τον περίμενε η μικρή και 1 ολοκαινουργιο φανταχτερο μπαλακι!

Την μύρισε το ποδαράκι της (δε του επετρεψα περισσοτερο), και δεν εδειξε το παραμικρο σημαδι επιθετηκότητας ή ζηλιας. Αντιθέτως οποτε την βλέπει, τον βλέπω να χαίρεται με την περιεργια σχηματησμενη στη φατσα του...

Ειμαι σχεδον σιγουρος οτι θα γινουν οι καλυτεροι φιλοι... σημερα ειναι 12 ημερων, στις 20-30 θα τους γνωρισω με κανονικη επαφή.

Wtf??? Δεν υπάρχει άλλος μπαμπάς εδώ;

Οταν ποσταρα τις παραπανω ερωτησεις, δεν ειχα διαβασει το παρών θέμα στο οποίο μετακινησανε (ορθως) την ερωτηση μου οι admins.

Πήρα τις περισσοτερες πληροφοριες που χρειαζομουν.:-D

Ο κτηνιατρος μου προτεινε αποπαρασιτωση, εμβολιασμο κ κουρεμα... done!

Ο γυναικολόγος μας ειπε οτι υπάρχει θέμα μόνο το πρώτο μήνα της κυησης.. αφου πέρασε, ολα καλα.

Ο παιδιατρος, ξινισε λιγο αλλα αποδέχτηκε οτι δεν υπάρχει πρόβλημα, με το σκυλάκι μας, καταλήγωντας να μας λεει για την θετικη ερευνα περι κατοικιδιων και αλεργιων.

Στη περιπτωση μου...

Το σκυλακι μας ειναι ενα 15κιλο grifon με ...κατι.

Τον έχουμε απο 20 ημερών κ σημερα ειναι σχεδόν 3 ετών. Εχωντας μεγαλώσει κ εγω απο μικρός μεσα σε διαμέρισμα με σκυλιά, δε φανταζομαι καν το σπίτι μου χωρίς σκυλο.

Χωρίσαμε το διαμέρισμα στα 2, σαλοκουζίνα, και ολο το υπολοιπο σπίτι, με μια μικρή καγκελόπορτα στο χολ...

Το διαχωριστικο εγκαταστάθηκε 1 μηνα περιπου πριν τον ερχομο της μικρης, (για να μη του ερθουν αποτομα οι αλλαγες).

Διαβασα οτι ειναι καλυτερα για να αποφυγεις τα ενστικτσα προστασιας του σπιτου που βγαζει ο σκυλος οταν ερθει καποιος στο σπιτι, να υποδεχτεί η μικρή τον σκύλο στο σπίτι, και όχι ο σκύλος την μικρή, βγαζωντας τον μια βολτα λιγο πριν ερθει... και ετσι εγινε.

Οταν επέστρεψε απο τη βόλτα, τον περίμενε η μικρή και 1 ολοκαινουργιο φανταχτερο μπαλακι!

Την μύρισε το ποδαράκι της (δε του επετρεψα περισσοτερο), και δεν εδειξε το παραμικρο σημαδι επιθετηκότητας ή ζηλιας. Αντιθέτως οποτε την βλέπει, τον βλέπω να χαίρεται με την περιεργια σχηματησμενη στη φατσα του...

Ειμαι σχεδον σιγουρος οτι θα γινουν οι καλυτεροι φιλοι... σημερα ειναι 12 ημερων, στις 20-30 θα τους γνωρισω με κανονικη επαφή.

Είχα άγχος γιατί έχω γάτες.Την μία μάλιστα 10 χρόνια.Ο γυναικολόγος μου είπε διώχτην.Το αρνήθηκα.Η παιδίατρος ήταν εξαιρετικά χαλαρή.Μας μίλησε κι εμάς για τις καινούριες έρευνες σε σχέση με το αλλεργικό άσθμα και ηρεμήσαμε.Τον πρώτο μήνα έτρεχα πίσω από τις γάτες να μην μείνουν μόνες με το μωρό.Μετά χαλάρωσα.Κοιμόντουσαν αυτές στο κρεβάτι και το μωρό στην κούνια.Βέβαια τον πρώτο καιρό η μεγάλη έφαγε χοντρό κυνήγι για να μην μπαινει μέσα στην κούνια.Με την υποψία και μόνο την έδιωχνα.Το αποδέχτηκε.Τώρα τις τραβολογάει όλη μέρα και αυτές μακάριες,που αν τους το κανα εγώ θα μου χαν κατεβάσει τη μούρη με τα νύχια.Βέβαια τρώμε τρίχες,ουρές και μια φορά μας έγλυψαν και τα χέρια και δεν προλάβαμε να τα πλύνουμε(οι σιχασιάρηδες παρακαλούνται να κλείσουν τα μάτια).Αλλά όλα καλά.Με τον σκύλο της πεθεράς(γκριφόν μεγάλο μέγεθος) δεν έχει τρελές επαφές αλλά ο σκύλος χαίρεται πάντα,την έχει γλύψει(το αυτό με την παραπάνω παρένθεση)και η μικρή έδειξε ενδιαφέρον.Κίνδυνο δεν είδα σε καμία επαφή.Νομίζω θα τα πάτε περίφημα.

NVVvp2.png

Κι εμείς έχουμε γάτες και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με το μωρό. Προς μεγάλη απογοήτευση όσων μας προειδοποιούσαν ότι είναι επικίνδυνες, ότι θα ζηλεύουν, ότι θα βγάλουν νύχια και λοιπές αηδίες! :twisted:

Όταν ετοιμάζαμε το δωμάτιο του μωρού, τις αφήναμε να εξερευνούν το χώρο. Προσέχαμε μόνο να μην μπαίνουν και κοιμούνται στο κρεβατάκι του μωρού. Άφού γέννησα, όσο ήμουν ακόμα στην κλινική, ο άντρας μου έφερε στο σπίτι μια πάνα αγκαλιάς που είχα χρησιμοποιήσει με το μωρό και την άφησε να τη μυρίσουν οι γάτες. Όταν φέραμε και το μωρό στο σπίτι, αφήσαμε την καλαθούνα στο πάτωμα για να πάνε τα γατιά να μυρίσουν το μωρό. Προς μεγάλη μας έκπληξη το αγνόησαν τελείως. :confused: Σιγά σιγά βέβαια τον συνήθισαν, αλλά σε γενικές γραμμές τον αγνοούν. Θέλουν βέβαια να μπαίνουν στο παρκοκρέβατο, στην καλαθούνα, στο ρηλάξ και στο γυμναστήριο, καθώς οι γάτες έχουν την τάση να "κάνουν δικά τους" πρόσωπα και πράγματα, αλλά δεν τις αφήνουμε. Αν και η παιδίατρος είπε ότι δεν πειράζει ακόμα κι αν κοιμούνται στο κρεβατάκι του μωρού (η ίδια βέβαια έχει σκύλο).

Εγώ για να πω την αλήθεια, φοβόμουν πιο πολύ τον αρσενικό μας γάτο, που είναι πολύ μπουνταλάς. Πίστευα πως από αντίδραση και μόνο θα είχε κατακατουρήσει το σύμπαν, αλλά ευτυχώς τη γλιτώσαμε. :P Γενικά η συμβίωση μωρού και γάτων πάει μια χαρά. Πολύ καλύτερα απ' ό,τι περιμέναμε.

Και εμείς έχουμε τα ζωάκια στο σπίτι μας, ψαράκια, πουλάκια και ένα σκυλάκι. Περισσότερο "κινδυνεύει" το κακόμοιρο το σκυλάκι από αυτά που τραβάει από το παιδάκι μου παρά το ίδιο το παιδί! Φυσικά ποτέ δεν μένουν χωρίς την επίβλεψη μας πάντα έχω το νου μου! Και ο παιδίατρος μας είπε αν το ζωάκι είναι εμβολιασμένο και αποπαρασιτομένο δεν έχει κανένα πρόβλημα το παιδάκι απεναντίας του κάνει καλό και σε θέματα συμπεριφοράς!

Είσαι όλη μου η ΖΩΗ!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...