Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Η μητέρα του ή εγώ?

San.

Recommended Posts

Nα ξεκοψει τι βρε παιδια? Την βοηθεια που παρεχει στην μητερα του?

Να μπει ενα μετρο ναι, αλλα οχι και να ξεκοψει!!! Τι πραγματα ειναι αυτα? Δειτε τα πραγματα απο ολες τους τις διαστασεις!!!!

Διαφημίσεις

Κορίτσια έχετε δίκαιο για τον τίτλο. Και συγνώμη αν παραπέμπει αλλού. Επειδή είμαι καινούργια εδώ μήπως ξέρετε τρόπο να τον αλλάξω?

Στο θέμα μας λοιπόν

Μέχρι ένα βαθμό συμφωνώ μαζί σου. Και εγώ πιστεύω ότι πρέπει να το ξεκόψει ο ίδιος. Πως του το λες όμως για να μην το παρεξηγήσει? Δεν θέλω να φανώ η κακία που βλέπει την μαμά του σαν "κακιά μάγισσα". Την αγαπάει και της αναγνωρίζει πολλά που έχει κάνει για να τους μεγαλώσει και δεν δέχεται καμία κουβέντα για την μαμά. Φοβάμαι λοιπόν να πω στον ίδιο τα αρνητικά της μαμάς του μην θεωρήσει όντως ότι δεν την συμπαθώ ή ότιδηποτε. Δεν έχω πρόβλημα με την γυναίκα κανένα αλλά είμαι της άποψης μακριά και αγαπημένα. Προσπαθώ όσο μπορώ να έχω αμέτοχη στάση αλλά με επιρεάζει κάθε τι που γίνετε από την στιγμή που ζούμε στο ίδιο σπίτι με τον σύντροφο μου.

Δεν μπορείς νομίζω να αλλάξεις εσυ τον τίτλο πρέπει να κάνεις αίτημα στο admin (μπορεί να είμαι και λάθος, δεν το ξέρω απόλυτα)

Με τον άνθρωπο σου δεν μιλάς ΑΝΟΙΧΤΑ για τα παντα??? Ακόμα και γιαυτο??? Πες του ρε παιδι μου "κοιτα πως έχεις αλλάξει. θέλω τον Γιάννη τον ανέμελο όχι τον ράκο, κοιτα να δεις τι σου φταίει και μαζί να το διορθώσουμε...κλπ κλπ " Μην τον αφήσεις εντελώς μόνο του, να εισαι κοντα σου σε ΟΛΑ, απλά μόνος του θα βάλει κάποια πράγματα στην θέση τους και συ θα εισαι κει να τον στηρίζεις ΣΕ ΟΛΑ...

Nα ξεκοψει τι βρε παιδια? Την βοηθεια που παρεχει στην μητερα του?

Να μπει ενα μετρο ναι, αλλα οχι και να ξεκοψει!!! Τι πραγματα ειναι αυτα? Δειτε τα πραγματα απο ολες τους τις διαστασεις!!!!

Υπάρχει μια λεπτή γραμμή που χωρίζει την βοήθεια ZWH μου απο την δουλεία...Όταν βοηθας την μάνα σου ώς ένα σημείο γιατι χρήζει (ΔΙΚΑΙΑΣ)βοηθείας τότε κατανοω ότι πρέπει να γίνει...

Αυτο που κάνει η κυρία αυτη ειναι κατάχρηση βοηθείας (ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΑ ΓΙΟ ΤΗΣ ΜΟΝΟ)...ε?

Nαι αλλα ετσι το βλεπει η φιλη μας. Οταν η ιδια πιστευει οτι μπορει αυτη η γυναικα να φροντισει ενα σκυλακι ενω η ιδια δεν μπορει να φροντισει τον εαυτο της τοτε τι να πω?

ο γιάννης είναι ράκος επειδή, κατά την γνώμη μου πάντα, φταίει...θα μπορούσε να μην μεταφέρει ότι του είπε η μητέρα του για σένα...θα μπορούσε να σε υποστηρίξει απο την στιγμή που εκείνη πήγε να σε κρίνει και να λήξει εκεί το θέμα....χωρίς να έρθει να σου πει χαρτί και καλαμάρι τι είπε...

επίσης θεωρώ το ότι ''τα βάζετε'' με μια γυναίκα άρρωστη είναι λίγο απαράδεκτο...δεν έχει ούτε την υπομονή σας ούτε την αντοχή σας αλλά ούτε και την ψυχική ηρεμία που έχει ένας υγιής άνθρωπος...οπότε (κατά την ταπεινή μου άποψη πάντα) δίνεις και λίγο τόπο στην οργή...

Είναι μητέρα του...και εννοείται πως εκείνος θα την προσέξει...είναι ''υποχρέωση'' του να το κάνει...στην τελική τι σας νοιάζει τι κάνει ο αδερφός του?αν ο αδερφός του είναι ένας τεμπέλης ακαμάτης που δεν θέλει να προσέξει την μητέρα του, θα κάνετε και εσείς το ίδιο??????θα την αφήσετε μόνη της???και αυτό δηλαδή θα σας κάνει να νοιώσετε καλύτερα???σας ενοχλεί που δεν ήθελε να κρατήσει το σκυλί για να πάτε εσείς διακοπές ενώ εκείνη πχ δεν θα έπρεπε να την ενοχλέι το ότι ο γιός της σχεδόν της γυρνάει την πλάτη!....νομίζω πως και εσύ και ο άντρας σου πρέπει να δείτε λίγο τα πράγματα απο διαφορετική σκοπιά...

Vyf0p2.png

Εσύ 'σαι μόνο που μπορείς να μπαίνεις στη σιωπή μου ν' ακούς την κάθε σκέψη μου πριν να στην πει η φωνή μου

και προς θεου, μην τον βαλεις ποτε σε αυτο το διλημμα (την μητερα σου ή εμενα). Θα εισαι χαμενη απ ολες τις αποψεις ακομη και αν αρχικα διαλεξει εσενα.

'ετσι ακριβώς! Κι εμένα ο κουβαλητής όλης της οικογένειας του είναι, με αδελφό που δεν έχει καν τα παιδιά του μετά τον χωρισμό (και τα έχει η μητέρα τους). Μπορεί να λέει ο ίδιος τα χίλια μύρια για την οικογένεια του (τους μπιξε τους δείξε κτλ) άλλα μια κουβέντα να πώ εγώ για εκείνους (κακή) αμέσως πλακωνόμαστε! Ακόμη κι αν του πώ τα ίδια πράγματα που έχει ήδη πει. Εκείνος δεν εκφράζεται ποτέ για τους δικούς μου και νομίζω είναι το πιο σοφό. Υπομονή και επιμονή, πάλεψε για τη σχέση σου αλλά μη μπερδευτείς και παλέψεις μαζίτου αντί να παλέψεις για αυτόν...φιλικά :-)

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Διαφημίσεις

Αυτο που εχω να πω ειναι πως αυτη η κατασταση δεν θα αλλαξει ποτε.Ειδικα αν ο συντροφος σου ειναι και τοσο συναισθηματικος.Τα ιδια κανει και η δικια μου πεθερα.Οτι θυμαται χαιρεται.Οτι δουλεια εχει παιρνει τον αντρα μου.Ο οποιος επισης συναισθηματικος και τον ριχνει στο φιλοτιμο.Η δε πεθερα μου ....μπροστα μου με εκεινη την προσποιητη ευγενεια και γλυκα και απο πισω........ο Θεος να σε φυλαει....

Και εννοειται πως παιρνει 100 τηλεφωνα την ημερα και για οτι μα........

θυμηθει και τρεχει το δικο μου το βοδι.Στην αρχη καναμε ομηρικους καυγαδες.Τωρα πια το πηρα αποφαση και δεν δινω σημασια.Αν θελει να τρεχει σαν τον βλακα ολη την ωρα για την μανα του.....προβλημα του.

Δεν γινεται αλλιως........γι αυτο καθισε και σκεψου καλα οτι αυτο το προβλημα θα το εχετε μια ζωη.....εκτος πια και αν αγανακτησει ο συντροφος σου και την συχτηρισει.Ειναι μεγαλο προβλημα οταν ειτε οι γονεις ειτε τα παιδια δεν συνηδητοποιουν πως ο καθενας εχει το σπιτι του και την οικογενεια του....αν αντεχεις .....Οκ .....μαζι σου κι εγω....αλλα ποτε μην κανεις το λαθος να τον βαλεις να διαλεξει εσενα ή την μανα του......θα βγεις χαμενη.

19Zup2.png

149138qob4e3htng.gif

Και εννοειται πως παιρνει 100 τηλεφωνα την ημερα και για οτι μα........

θυμηθει και τρεχει το δικο μου το βοδι.Στην αρχη καναμε ομηρικους καυγαδες.Τωρα πια το πηρα αποφαση και δεν δινω σημασια.Αν θελει να τρεχει σαν τον βλακα ολη την ωρα για την μανα του.....προβλημα του.

Δεν γινεται αλλιως........γι αυτο καθισε και σκεψου καλα οτι αυτο το προβλημα θα το εχετε μια ζωη.....εκτος πια και αν αγανακτησει ο συντροφος σου και την συχτηρισει.Ειναι μεγαλο προβλημα οταν ειτε οι γονεις ειτε τα παιδια δεν συνηδητοποιουν πως ο καθενας εχει το σπιτι του και την οικογενεια του....αν αντεχεις .....Οκ .....μαζι σου κι εγω....αλλα ποτε μην κανεις το λαθος να τον βαλεις να διαλεξει εσενα ή την μανα του......θα βγεις χαμενη.

αυτό συνέβη και με εμάς, όμως έφτασε στο σημείο (μετά απο δικιά μου πλύση εγγεφάλου) να κλείνει το κινητό μπαίνοντας σπίτι. Στο σταθερό ευτυχώς σπάνια τον ενοχλούν, έχουν τακτ σε αυτό. Βέβαια κι εκεί τον έχω δασκαλέψει και κατεύθυνα έμμεσα την κατάσταση, με την πρώτη φορά που μας πήραν μεσημέρι για να τρέξει να κάνει δουλειά του αδελφού του το ξέκοψα "πες στους δικούς σου ότι το μεσημέρι ξεκουραζόμαστε, κι αν δε σέβονται ότι το κάνεις εσύ να σεβαστούν ότι το κάνω εγώ".

Σε κάθε πράγμα που του ζητούσα ή έθετα όρους φρόντιζα πρώτη να τους εφαρμόσω στους δικούς μου ώστε να του έρθει πιο μαλακά.

Η μαμά του δεν παύει να έχει σοβαρά προβλήματα υγείας και ανα πάσα στιγμή κυνδινεύει, του έδωσα όμως να καταλάβει ότι δεν γίνεται να προφασίζεται αυτό και να τρέχει 3 σπίτια με βάση τις ανάγκες της. ΟΚ κάποιες φορές κάνω τα στραβά μάτια άλλα φροντίζω πάντα να αφήνω το στίγμα μου, και πάνω απόλα να του θυμίζω ότι πλέον έχει κι άλλη οικογένεια. Μάλιστα μια φορά του είπα "πρέπει να κάνουμε παιδί για να γίνουμε οικογένεια και να μη τρέχεις διαρκώς πρώτα για τους άλλους?"

και στο καπάκι του πέταξα ότι δεν έχω σκοπό να φέρω στον κόσμο το παιδί κάποιου που ναι μεν με αγαπά αλλά είναι διαρκώς εκεί για τους άλλους και όχι για μένα. Το παιδί δεν χτίζει σχέσεις, πρέπει να έχεις σωστή σχέση ήδη. Ετσι κάπως τον φέρνω στο φιλότιμο :wink:

Επίσης βοηθά το να θυμάστε ευχάριστες πλευρές των ανθρώπων του και όχι μόνο τα άσχημα, δηλαδή να αναδεικνύονται και τα θετικά, άλλιως νομίζω ο αντρικός εγγέφαλος κατεβάζει ρολά όταν πρόκειται για γυναικεία γκρίνια. Λες 2 καλά και 1 κακό και κάτι πιάνει.

Μπεμπάκι Γνώμη μου είναι να τον παροτρύνεις να αποκαταστήσει τίς σχέσεις σας με τη μητέρα του...

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

καλημέρα....διαφωνώ με πολλές απο τις απόψεις που γραφτηκαν.....και αυτό που με εξοργίζει πραγματικά είναι η λέξη υπόχρεωση.......προς την μανα ή τον πατερα ή δεν ξέρω και εγω ποιον....και θα εξηγείσω τι εννοώ....είναι πολυ ανώριμο και πολυ εγωιστικό......να έχεις απαιτησεις απο τα παιδιά σου....ή να θεωρείς δεδομένο ότι επειδη τα γέννησες και τα μεγάλωσες.....θα σου έχουν και υποχρέωση.....δυστυχώς για μένα ειναι η χειρότερη σκεψη........δηλαδή γέννησα την κόρη μου ......της προσφέρω ότι μπορω και αυριο μεθαύριο θα έχω απαιτήσεις.....όχι βέβαια......να πάει στην ευχη του θεού....να γίνει καλός και άξιος άνθρωπος και ας μιλάμε μόνο στο τηλέφωνο......ότι κάνω στο παιδι μου το κάνω με όλη μου την αγάπη και την ψυχη μου......δεν θέλω τιποτα ειλικρινά.....δεν την μεγαλώνω για να μου έχει υποχρεωση ή να με κοιτάξει........

θα έχει την ζωή της όποια και αν είναι.....εγώ έτσι αισθάνομαι.....και έτσι θα την μεγαλώσω.....

σαφώς και ειναι ανθρώπινο να σταθείς δίπλα σε έναν άνθρωπο που ειναι άρρωστος αλλά δεν έχεις καμία υποχρέωση να ανέχεσαι την κακή συμπεριφορά του....και μιλάω για τον Γιάννη ο οποίος κατά την γνώμη μου και πολυ καλός ειναι.......που δέχεται όλα......αυτά

η δική μου άποψη ειναι πως η μανα του ειναι η κλασσική πεθερά η οποια νοιάζεται μόνο για το τομάρι της...δεν ενδιαφέρεται αν πληγώνει το παιδι της που ειναι παρόν στα δύσκολα........

η σταση σου ειναι καλη μην ανακατευτείς γιατι στο τέλος θα τον χάσεις.....όχι γιατι θα φταίς αλλά γιατι θα κουραστειτε.....απλά κάποια στιγμή κάνε μια κουβέντα μαζί του.....και πεσ του πως επειδή τον αγαπάς και νοιάζεσαι.........ζήτα του να σου μιλήσει αν μπορείς να κάνεις κάτι....για να τον δεις αυτυχισμένο..........αυτο θα του δώσει όλη την στοργή που ή μανα του δεν του δίνει...............

τα παιδιά τα φέρνουμε στον κόσμο για να γράψουν την δική τους πορεία και όχι για να μας υπηρετουν....

1129643tvsq1yiqpw.gif

Bρε κορίτσια εγώ απο αυτά που λέει η κοπέλα δεν νομίζω πως η μητέρα του έχει κακή συμπεριφορά....παράξενη ναι, ιδίοτροπη ναι αλλά όχι κακή...εγώ τουλάχιστον έτσι το λαμβάνω...εδώ μέσα έχω διαβάσει για πολυ χειρότερες συμπεριφορές πεθερών...αυτό δεν είναι τίποτα..

Vyf0p2.png

Εσύ 'σαι μόνο που μπορείς να μπαίνεις στη σιωπή μου ν' ακούς την κάθε σκέψη μου πριν να στην πει η φωνή μου

καλημέρα....διαφωνώ με πολλές απο τις απόψεις που γραφτηκαν.....και αυτό που με εξοργίζει πραγματικά είναι η λέξη υπόχρεωση.......προς την μανα ή τον πατερα ή δεν ξέρω και εγω ποιον....και θα εξηγείσω τι εννοώ....είναι πολυ ανώριμο και πολυ εγωιστικό......να έχεις απαιτησεις απο τα παιδιά σου....ή να θεωρείς δεδομένο ότι επειδη τα γέννησες και τα μεγάλωσες.....θα σου έχουν και υποχρέωση.....δυστυχώς για μένα ειναι η χειρότερη σκεψη........δηλαδή γέννησα την κόρη μου ......της προσφέρω ότι μπορω και αυριο μεθαύριο θα έχω απαιτήσεις.....όχι βέβαια......να πάει στην ευχη του θεού....να γίνει καλός και άξιος άνθρωπος και ας μιλάμε μόνο στο τηλέφωνο......ότι κάνω στο παιδι μου το κάνω με όλη μου την αγάπη και την ψυχη μου......δεν θέλω τιποτα ειλικρινά.....δεν την μεγαλώνω για να μου έχει υποχρεωση ή να με κοιτάξει........

θα έχει την ζωή της όποια και αν είναι.....εγώ έτσι αισθάνομαι.....και έτσι θα την μεγαλώσω.....

σαφώς και ειναι ανθρώπινο να σταθείς δίπλα σε έναν άνθρωπο που ειναι άρρωστος αλλά δεν έχεις καμία υποχρέωση να ανέχεσαι την κακή συμπεριφορά του....και μιλάω για τον Γιάννη ο οποίος κατά την γνώμη μου και πολυ καλός ειναι.......που δέχεται όλα......αυτά

η δική μου άποψη ειναι πως η μανα του ειναι η κλασσική πεθερά η οποια νοιάζεται μόνο για το τομάρι της...δεν ενδιαφέρεται αν πληγώνει το παιδι της που ειναι παρόν στα δύσκολα........

η σταση σου ειναι καλη μην ανακατευτείς γιατι στο τέλος θα τον χάσεις.....όχι γιατι θα φταίς αλλά γιατι θα κουραστειτε.....απλά κάποια στιγμή κάνε μια κουβέντα μαζί του.....και πεσ του πως επειδή τον αγαπάς και νοιάζεσαι.........ζήτα του να σου μιλήσει αν μπορείς να κάνεις κάτι....για να τον δεις αυτυχισμένο..........αυτο θα του δώσει όλη την στοργή που ή μανα του δεν του δίνει...............

τα παιδιά τα φέρνουμε στον κόσμο για να γράψουν την δική τους πορεία και όχι για να μας υπηρετουν....

με καλυψες πληρως!!!

Διαφημίσεις

Κορίτσια πραγματικά πρεπει να δείτε τα πράγματα και από την πλευρά της "πεθερας".Αυτή η γυναίκα είναι άρρωστη με σοβαρό πρόβλημα υγείας το οποιο μπορει ανα πασα στιγμή να την σκοτώσει. Έφυγε το ένα της παιδι από το σπίτι και δεν μπορεί να δεχτεί ότι δεν θα ζήσει τις τελευταίες τις στιγμές με το παιδί της.....Αυτή η γυναίκα είναι σαν νεογέννητο στην παρούσα φάση που πραγματικά χρειάζεται το 100% της προσοχής των παιδιών της , γιατί ξέρει πως ίσως δεν τα ξαναδει. Την φράση που λέει στο Γιαννή "Θα πεθάνω και δεν θα το μάθεις" δεν την λέει για εκβιασμό ούτε για κανέναν άλλο λόγο , απλά όντος το πιστεύει , και φοβάται πως θα συμβεί το μοιραίο και δεν θα έχει τα παιδιά της κοντά της.Δυστυχώς οι σοβαρές ασθένειες δημιουργούν παραξενιές , νεύρα γενικότερα άστατο ψυχολογικό κόσμο....

Πραγματικά σας μιλάω εκ πείρας, είχα την μητέρα μου 3 χρόνια με καρκινο και δεν με άφηνε να πάω ούτε στο ψιλικατζίδικο , όταν έβγαινα έξω με τις ευχές τις όταν γύριζα με κλέιδωνε απ'έξω γιατί είχε νευριασει που βγήκα......Και αληθινά τώρα μετανιώνω γι ατις φορές που βγήκα γτ έχασα πολύτιμο χρόνο μακριά της....Μάλλον πολλές θα διαφωνίσετε, αλλά για έναν άρρωστο άνθρωπο έτσι είναι τα πράγματα....Δεν μπορώ να διαφωνήσω στο ότι εκμεταλλέυονται την αρρώστια τους για να ζητούν πράγματα , αλλά ξαναλέω ότι χρειάζονται την προσοχή.

Δυστυχώς σε αυτή τη φάση της ζωής της δεν προκειται να δεχτεί την γυναίκα που πήρε το γιο της και δεν θα τον έχει κοντά της. Όλα αυτά βέβαια είναι η δική μου απόψη και οπτική γωνία των πραγμάτων. Σου εύχομαι να ευτυχήσεις με τον άνθρωπό σου και σύντομα να λυθούν τα θέματα που αντιμετωπίζετε με την μαμά του.(συγνώμη για το σεντόνι)

ld19p2.png

κυριακη μου αποψεις εκφράζουμε....να σε ρωτησω όμως κάτι....?και η μητέρα σου όταν νευρίαζε δεν έχανε χρονο πολυτιμο μαζι σου....ισα ισα η μανα του θα έπρεπε να προσευχεται για τα παιδιά της να τα έχει καλά ο θεός....και όχι να νευριαζει....μήπως θα θέλε να τον πάρει και μαζι της.....?

οι άντρες ειναι λιγο πιο ευαισθητοι σε αυτά τα θέματα....και το βλέπω απο την πεθερα μου...άσχετη φαση βέβαια.....η πεθερα μου ειναι κατα φαντασίαν ασθενής...........όλο και κατι θα βρει........για να κανει τον άντρα μου να την λυπάται............

1129643tvsq1yiqpw.gif

Κορίτσια σας ευχαριστώ ειλικρινά για το ενδιαφέρον σας το εκτιμώ πολύ. Θα ήθελα όμως να μην παρεξηγούνται αυτά που λέω. Έχω ξανα πει λοιπόν. 1ον Σέβομαι απόλυτα την μητέρα του συντρόφου μου και σέβομαι το πρόβλημα υγείας που έχει. Αλλά και αυτό μέχρι ένα βαθμό. Ότι και να έχεις δεν το εκμεταλλεύεσαι για να έχεις δίπλα σου τα παιδιά σου.(Η μητέρα μου επί 10 μήνες είναι από νοσοκομείο σε νοσοκομείο. Αυτό προήλθε από λάθος γιατρού σε ένα χειρουργείου που έκανε στο στομάχι της. Το αποτέλεσμα είναι να μην μπορεί να φάει τίποτα έχει χάσει 40 κιλά και έχει μείνει μόνο μία σκιά της. Λόγω του ότι έχασε απότομα βάρος έχασε και μυική μάζα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να περπατήσει ούτε καν να αλλάξει πλευρό στο κρεβάτι της. Δεν θυμάμαι ποτέ να με απείλησε ή να μου έκανε "ψυχολογικό πόλεμο" για να είμαι δίπλα της. Ήμουν κάθε φορά που μπορούσα και μου το επέτρεπαν οι συνθήκες, να θυμίσω ότι ζούμε 400 χιλιόμετρα μακριά με την μαμά μου άρα δεν ήταν εύκολο. Ποτέ όμως δεν μου είπε ότι την παράτησα για τον Γιάννη ή για οποιονδήποτε Γιάννη. Αυτό απλά για να δείξω ότι δεν είναι έτσι κάθε γονιός που έχει πρόβλημα υγείας). @ον για να τελειώνουμε με το θέμα του σκυλ΄κου που είπα. Δεν ζητήσαμε από την γυναίκα να το φροντίσει ούτε να το βγάζει βόλτα ούτε τίποτα. Ο Γιάννης είπε στον αδελφό του να τα κάνει όλα και ότι θα τον πλήρωνε και αυτός δέχτηκε. Από την μητέρα του ζητήσαμε απλά να μείνει σπίτι της. Δεν έχει κανένα πρόβλημα με τα σκυλιά και δεν επηρεάζουν καθόλου την κατάσταση της, ζητούσε και εκείνη ένα σκυλάκο δικό της κάποια στιγμή από το Γιάννη. 3ον Πιστεύω ότι ο Γιάννης για το μόνο που φταίει είναι που εδώ και 28 χρόνια τρέχει για όλους. Που ποτέ δεν έφερε αντίρρηση σε τίποτα. Που δείνει χρήματα στον αδελφό του για να ζήσει(ενώ είναι μια χαρά και απλά βαριέται να πάει για δουλειά). Αλλά κάθε φορά που δεν του έδινε χρήματα και γινόταν τσακωμός στο σπίτι η μητέρα του πάντα του έλεγε έλα δώσε του αδελφός σου είναι (και? να πάει να δουλέψει!). Η γυναίκα δεν είναι μισοπεθαμένη(ευτυχώς) είναι μια χαρά ότι την κουράζουν όλα και πιο πολύ από ένα φυσιολογικό άνθρωπο ναι δεν λέω όχι. Αλλά αυτό που κάνει δεν το κάνει γιατί είναι άρρωστη αλλά αυτό που πιστεύω είναι ότι δεν θέλει να χάσει τον γιο της. Και πόσο μάλλον αυτόν τον γιο που κάνει τα πάντα για όλους. Που τρέχει από το πρωί έως το βράδυ για αυτούς. Και τέλος δεν την αφήσαμε μόνη της. Έχω ξαναγράψει ότι ο Γιάννης ακόμα και σήμερα πηγαίνει καθημερινά σπίτι της να δει αν χρειάζεται κάτι και αν είναι καλά. Και αυτό που η ίδια κάνει είναι κάθε φορά που πάει να του λέει κακώς ήρθες. Και μετά γυρνάει ο Γιάννης στο σπίτι με τα μούτρα μέχρι κάτω. Στεναχωρημένος όσο δεν πάει. Αυτό φυσικά δημιουργεί και προβλήματα στην σχέση μας. Παρόλα αυτά ο Γιάννης συνεχίζει και πηγαίνει εκεί. Και καλά κάνει αλλά πρέπει να βάλει ένα όριο στο τι θα προσφέρει(δεν μπορεί όλα να περνάνε από αυτόν, τώρα και τα βγάζουμε πέρα ίσα ίσα όταν θα έρθει και ένα παιδί τι θα κάνουμε?) αλλά και στο πως θα επιτρέπει να του συμπεριφέρονται. Εγώ αυτά θέλω να λύσουμε αλλά δεν βρίσκω τρόπο να του μιλήσω χωρίς να παρεξηγηθούν τα λόγια μου.

κακά τα ψέματα καλη μου αν ο καλός σου πει στον αδερφό του να πάει να δουλέψει....θα του κακοφανεί αυτός επειδη θα χάσει το επίδομα του τεμπέλη θα αρχίσει να σε κατηγορει στην μάνα του.....και θα πρέπει παλι ο Γιάννης να βρεθει σε ένα αδιέξοδο......όταν έρχεται σπιτι και ειναι χάλια ψυχολογικά χαλάρωσε τον εσυ.....πεσ του να μην στεναχωρίεται.....εκεινος το χρέος του σαν γιος το έκανε.....εαν οι δικοι του άνθρωποι θέλουν να το βλέπουν ως κακο δεν πειράζει......εκεινος θα έχει την συνειδηση του ήσυχη εαν συμβεί το παραμικρο.....

ίσως να νιώθει και άσχημα για την κακή συμπεριφορά της μάνας του προς το πρόσωπο σου.....

μην ανακατευτείς.....μην της δώσεις την χαρά εαν τυχει να την επισκευτειται να σε μειώσει......στηριξε τον όσο μπορείς γιατι σε έχει ανάγκη....κάνε τεράστια υπομονη για να πάει καλά η σχέση σας......και μείνε μακριά της.......εσυ κοιτα τον άνθρωπο σου......και παράπονα να σου κανει για την μάνα του πεσ του Γιάννη δεν πειράζει μην στεναχωριεσαι θα το ξεπεράσουμε και αυτο μαζί................

συζήτα μόνο για το μέλλον σας....εαν θέλει να κάνετε οικογένεια.....εαν σου πει ναι θέλω......τοτε με πολυ ήρεμο τροπο....και όχι αμέσως....πεσ του πως αν θα γινει αυτο θα πρεπει να βρειτε και μια δουλεια στον αδερφό του για να συμβάλει στα έξοδα.....

μην ανοιξεις θέμα αμέσως για τον αδερφό του και την μάνα του γιατι σίγουρα θα παρεξηγηθείς.....άφησε τον απο μονος του να οδηγηθεί σε αυτο το συμπέρασμα.....αν τον πιέσεις το έχασες το παιχνίδι.....γιατι ηδη νιώθει πιεσμένος....

1129643tvsq1yiqpw.gif

• 2 εβδομάδες μετά...

ναι δυστυχως ειναι πολυ δυσκολο να εχεις ενα γονιο που εκμεταλευεται το προβλημα του για να εχει τα παιδια κοντα του ή για να κανουν τις επιλογες που αυτος θελει. θυμαμαι τους γονεις μου που καθε φορα που επαιρνα μια αποφαση που δεν τους αρεσε τους επιανε η καρδια τους ανεβαινε η πιεση κι αλλα τετοια ωραια. ακομα κ οταν εμεινα εγκυος -ενω το θελαμε πολυ το μωρο- η μανα μου αντι να χαρει το ειδε σαν "προβλημα". και να πεταει συνεχεια με τροπο τα καρφακια της στον αντρα μου. συν ενα σωρο μπερδεματα, συν καποια αλλα προβληματα που ειχα οσο ημουν στο π[ατρικο μου. ο αντρας μου τα ξερει ολα αυτα και γι αυτο δεν θελει και πολλες σχεσεις μαζι τους κ τον δικαιολογω απολυτα, και εγω απο τη μια στεναχωριεμαι απο την αλλη ξερω οτι παρ ολα αυτα μ αγαπανε και δε θελω να τους βγαλω απ τη ζωη μου. αλλα σχεδον καθε φορα που τους επισκεπτομαι μετα καταληγω φευγω με κλαμματα.

μην καθεσαι και στεναχωριεσαι δε θα βγει ακρη, και προσπαθησε να χαλαρωνεις τον αντρα σου. διαβασα και κατι αλλες απαντησεις, κοριτσια το οτι το γεννησε δε σημαινει οτι πρεπει να μεινει για παντα κοντα της, ουτε οτι πρεπει να πληρωνει μεχρι και τα τσιγαρα του τεμπελη αδερφου του, ας παει κι αυτος να δουλεψει δν θα παθει τπτ. ενταξει τη νυφη της για τον α, β, λογο μπορει να μην τη γουσταρει αλλα στο γιο της θα επρεπε να συμπεριφερεται καλυτερα και να τον στηριζει.

Διαφημίσεις

ναι δυστυχως ειναι πολυ δυσκολο να εχεις ενα γονιο που εκμεταλευεται το προβλημα του για να εχει τα παιδια κοντα του ή για να κανουν τις επιλογες που αυτος θελει. θυμαμαι τους γονεις μου που καθε φορα που επαιρνα μια αποφαση που δεν τους αρεσε τους επιανε η καρδια τους ανεβαινε η πιεση κι αλλα τετοια ωραια. ακομα κ οταν εμεινα εγκυος -ενω το θελαμε πολυ το μωρο- η μανα μου αντι να χαρει το ειδε σαν "προβλημα". και να πεταει συνεχεια με τροπο τα καρφακια της στον αντρα μου. συν ενα σωρο μπερδεματα, συν καποια αλλα προβληματα που ειχα οσο ημουν στο π[ατρικο μου. ο αντρας μου τα ξερει ολα αυτα και γι αυτο δεν θελει και πολλες σχεσεις μαζι τους κ τον δικαιολογω απολυτα, και εγω απο τη μια στεναχωριεμαι απο την αλλη ξερω οτι παρ ολα αυτα μ αγαπανε και δε θελω να τους βγαλω απ τη ζωη μου. αλλα σχεδον καθε φορα που τους επισκεπτομαι μετα καταληγω φευγω με κλαμματα.

μην καθεσαι και στεναχωριεσαι δε θα βγει ακρη, και προσπαθησε να χαλαρωνεις τον αντρα σου. διαβασα και κατι αλλες απαντησεις, κοριτσια το οτι το γεννησε δε σημαινει οτι πρεπει να μεινει για παντα κοντα της, ουτε οτι πρεπει να πληρωνει μεχρι και τα τσιγαρα του τεμπελη αδερφου του, ας παει κι αυτος να δουλεψει δν θα παθει τπτ. ενταξει τη νυφη της για τον α, β, λογο μπορει να μην τη γουσταρει αλλα στο γιο της θα επρεπε να συμπεριφερεται καλυτερα και να τον στηριζει.

Συμφωνώ τόσο μα τόσο πολύ. Άμα δηλαδή ο γονιός είναι άρρωστος να διαλύουμε τις οικογενειες μας κι όταν πεθαίνει να τα ξαναβρίσκουμε.Οι γονείς μας γέννησαν και μας μεγάλωσαν για να ακολουθήσουμε τον δρόμο μας και όχι τον δικό τους. Κατανοώ ότι είναι άρρωστη για αυτό εξάλλου και εκείνος της συμπαραστέκεται αλλά ως ένα σημείο.Έχει κι αυτός προσωπική ζωή και στην τελική έναν αδερφό που ξύνεται και τον οποίο ταίζει χωρίς να είναι υποχρεωμένος. Εγώ το μόνο που θα πω στην κοπέλα είναι να προσπαθεί να χαλαρώνει τον σύντροφο της αλλά να κάνει και μία κουβέντα μαζί του γιατί το όλο θέμα επηρρεάζει άμεσα και εκείνη.Αν αύριο κάνουν ένα παιδί τί θα γίνει; Θα βλέπει τον πατέρα του ανάλογα με τα κέφια του νεφρού της γριάς; Συγνώμη που ακούγομαι σκληρή αλλά η μαμά του γνώρισε οικογένεια και παιδιά κι είναι η σειρά του γιού της να τα χαρεί!

Ανησυχώ πολύ ότι εγώ φταίω που φτάσανε εδώ. Πλέον δεν πηγαίνουμε καθόλου στην μαμά του και έχω να τους δω πάρα πολύ καιρό. Βλέπω τον σύντροφο μου να είναι ράκος κάθε φορά που γίνετε άλλος ένας καυγάς και δεν μπορώ να τον βλέπω να υποφέρει και να στεναχωριέται. Δεν βρίσκω τρόπο να φτιάξουμε την σχέση μας με την μητέρα του. Αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε συζήτηση με τον Γιάννη. Εσείς τι λέτε? τι γνώμη έχετε για όλα αυτά?

Συγνώμη για το μεγάλο κείμενο..

Ειναι μια κατασταση που μονο ο συζυγος σου μπορει να πει ποτε θα σταματησει. Στηριξε τον αλλα μεινε απ εξω. Ειναι η μονη ασφαλης διαδρομη.

Δεν φταις εσυ. Αυτο ειναι το σιγουρο παντως.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...