Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τα πραγματα εχουν ως εξης ....

κατερινα_κι

Recommended Posts

Εδω κ δυο μερες εχω μερικως διχαστει ....

να παω να δω τη γιαγια μου? θα παω !

ακουστε την ιστορια μου οσο πιο συνοπτικα γινεται.

η γιαγια μου (μαμα του μπαμπα μου) ,που με την μητερα μου εδω κ χρονια εχουν ή μαλλον δεν εχουν καθολου επαφες .... εγραψε ενα σπιτι προσφατα στον αδερφο μου ...προχθες του εστειλε χαρτι (μαλλον θα το κολλησε κανενας κλητηρας φανταζομαι) οτι ζηταει το σπιτι πισω ....ο λογος ειναι οτι ο αδερφος μου την εχει γραμμενη τελειως ...ναι μεν πηρε το σπιτι αλλα μεσα σε ενα χρονο αντε να την πηρε 3-4 τηλεφωνα ... με συνεπεια η γιαγια να νιωθει κοροιδο κοκ .

πριν κανενα διμηνο που μιλουσα μαζι της στο τηλ. κ ελεγε τα παραπονα της ...οτι ειναι μονη της κτλ .... της ειπα "α,ρε γιαγια εισαι μακρυα ...αλλιως θα ερχομασταν "

αμεσως μολις το ειπα αυτο αισθανθηκα οτι τηρω λαθος σταση .... τι εννοω ...οτι ναι μεν ειναι πολλα χιλιομετρα μακρυα κ με τα δεδομενα (τα οικονομικα) του δικου μου πλεον σπιτιου ειναι αδυνατον να παω αλλα απο την αλλη σκεφτηκα πως θα μπορουσα να παω με τον μπαμπα μου ...που παει καθε καλοκαιρι.....

ετσι κ εγινε ....κανονισα με τον μπαμπα μου να παω μαζι του φετος τον ιουλιο ....

με τα τωρινα δεδομενα ομως νιωθω οτι παλι θα παρεξηγηθω ...δλδ θα θεωρησουν οτι παω απο σκοπο..... κ ποιοι εννοω ...η μανα μου ,ο αδερφος μου κ η νυφη μου ....

προσωπικα λυπηθηκα για οτι εγινε στον αδερφο μου ,ομως δεν μπορω να πω κ εγω τις βαριες κουβεντες που λενε μανα +αδερφος για την γιαγια .... δλδ θεωρω οτι φταιει ο αδερφος μου κατα πολυ για οτι εγινε ....μα του εδωσε η γυναικα ολοκληρο σπιτι κ δεν μπορουσε να δειξει λιγη ευγνωμοσυνη παραπανω ... φταιει κ η μητερα μου που σε συζητηση ου ειχα με την γιαγια μου με ρωτησε γιατι δε πηρε η μανα σου ενα τηλ. να πει ευχαριστω για το σπιτι.... της το μετεφερα κ εκεινη μου απαντησε "γιατι σε εμενα το εγραψε?"

να σημειωσω οτι οταν το πληροφορηθηκα εγω ,τηλεφωνησα την γιαγια κ της ειπα ευχαριστω που εγραψες το σπιτι στον αδερφο μου ...

προχθες φωναζε οτι θα την σκοτωσει αν παθει κατι ο αδερφος ....μου ηρθε να την ρωτησω γιατι κανεις ετσι ....αφου δεν το ειχε γραψει σε εσενα .....αλλα κρατηθηκα!

γενικοτερα δε χειριστηκαν ποτε τους ορθα την κοντρα που ειχαν με αποτελεσμα να μην εχουμε εμεις καλη σχεση με την γιαγια μας .... να μας λειπουν οι αναμνησεις που τοσοι ανθρωποι εχουν.... νιωθω λυπη..... καταβαλω προσπαθεια αλλα χρειαζομαι την στηριξη σας ...

η μαμα μου με την αδυναμια της στον αδερφο μου θα νιωσει πως ειναι πλεκτανη το ταξιδι που ειχα σχεδιασει δυο μηνες τωρα....

οταν της ειπα οτι λεω να παω με τον μπαμπα φετος πανω στο χωριο τι γυρισε κ μου ειπε ????

τι θα πας να κανεις ? μηπως εχει τιποτα λεφτα να σουδωσει???για αυτο πας?

αφωνη εγω ουτε να την κοιταξω δε μου ερχοταν...σιχαμαρα ενιωθα! κ κοιτοντας αλλου της ειπα οτι η γυναικα δεν εχει τιποτα οτι ειχε το εδωσε στον γιο σου..... κ θα επρεπε εσυ να μας λες να πηγαινουμε να την βλεπουμε ....

το πιο περιεργο ειναι (και με αυτο θα κλεισω) οτι το προφιλ της μανας μου ειναι η ησυχη,η καλη ,χαμηλων τονων κτλ που δυσκολευομαι τον τελευταιο καιρο να αποδεχτω πολλα πραγματα για τον αληθινο της εαυτο! φοβαμαι οτι ειναι περα για περα αληθεια οτι νοιαζεται 90 τις εκατο για τον αδερφο κ 10 τις εκατο για μενα ....(βεβαια κ αυτο ειναι κατι που μου το λεει συνεχως ο πατερας μου )

αντιπαιδαγωγικο τελειως !

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 51
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

κανε αυτο που σου λεει η καρδια σου και ας παρεξηγηθεις,ουτως ή αλλως οι σχεσεις νυφης-πεθερας δεν προκειται να φτιαξει με αυτα που λες,οποτε η μαμα σου οαντα κατι θα εχει να λεει,δεν εισαι υποχρεωμενη να μην τα πας καλα με τη γιαγια σου επειδη δεν τα παει η μαμα σου,καποιος σιγουρα θα σκεφτει πονηρα οτιεχεις σκοπο και πας να δεις τη γιαγια,αλλα δεν εχεις να δωσεις αναφορα σε κανεναν,μιλησε στη μητερα σου και πες της οτι η αποφαση για το τι θα κανεις ειναι δικη σου και αν καποιος τολμησει και πει οτι πας για το σπιτι πες απλα,οτι θελω να δω τη γιαγια μου γιατι του χρονου δεν ξερω αν θα ζει!!!Εγω παντως εχω πολυ μεγαλη αδυναμια στον παππου και τη γιαγια μου,και θα ηθελα να ειναι παντα καλα και αν οποιοσδηποτε σκεφτοταν οτι ειμαι κοντα τους(οταν μπορω για τα κληρονομικα θα ηταν βλακας)..Δεν νομιζω η γιαγια σου να ειναι χαζη κοπελα μου θα καταλαβει οτι η προθεσεις σου δεν εχουν συμφερον!

Είμαι ερωτευμένη με δυο άντρες!!

κανε αυτο που σου λεει η καρδια σου και ας παρεξηγηθεις,ουτως ή αλλως οι σχεσεις νυφης-πεθερας δεν προκειται να φτιαξει με αυτα που λες,οποτε η μαμα σου οαντα κατι θα εχει να λεει,δεν εισαι υποχρεωμενη να μην τα πας καλα με τη γιαγια σου επειδη δεν τα παει η μαμα σου,καποιος σιγουρα θα σκεφτει πονηρα οτιεχεις σκοπο και πας να δεις τη γιαγια,αλλα δεν εχεις να δωσεις αναφορα σε κανεναν,μιλησε στη μητερα σου και πες της οτι η αποφαση για το τι θα κανεις ειναι δικη σου και αν καποιος τολμησει και πει οτι πας για το σπιτι πες απλα,οτι θελω να δω τη γιαγια μου γιατι του χρονου δεν ξερω αν θα ζει!!!Εγω παντως εχω πολυ μεγαλη αδυναμια στον παππου και τη γιαγια μου,και θα ηθελα να ειναι παντα καλα και αν οποιοσδηποτε σκεφτοταν οτι ειμαι κοντα τους(οταν μπορω για τα κληρονομικα θα ηταν βλακας)..Δεν νομιζω η γιαγια σου να ειναι χαζη κοπελα μου θα καταλαβει οτι η προθεσεις σου δεν εχουν συμφερον!

σε ευχαριστω...ειχα αναγκη να το ακουσω κ απο καποιον αλλον αυτο! καλη νυχτα!

οταν ακουσα τη νυφη μου στο τηλ. εμφανως συντετριμμενη την καταλυπηθηκα !!!!τωρα ομως σκεφτομαι ...οτι μεσα σε δυο μηνες ταξιδεψαν τρεις φορες επι 8 ωρες τη φορα να πανε στο δικο της χωριο να δουνε τους δικους της.... δε μπορουσανε να κανουν το ιδιο κ με τη γιαγια ? που ειναι κ 4 ωρες ταξιδι ....

Η άποψη μου καλή μου είναι πως η αχαριστία είναι ένα από τα χειρότερα, ίσως και το χειρότερο ελλάτωμα. Και δεν πρέπει να την προσπερνάμε έτσι απλά. Εφόσον θες να πας να δεις τη γιαγιά σου, θα πας. Σκέψου μόνο ότι είναι ηλικιωμένη και δεν θα είναι κοντά σας για πάντα. Μην χάσεις την ευκαιρία. Επίσης, σκέψου πόσο πικραμένη έχει νιώσει για να πάρει πίσω το σπίτι. Καλό δεν είναι να δει και αυτή την εγγονή της και να μειωθεί η στεναχώρια της? Όσο για τη μητέρα και τον αδερφό σου, δεν ξέρω τί έχει συμβεί με τη γιαγιά και ποιες είναι οι μεταξύ σας σχέσεις, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί δεν τους βάζεις στη θέση τους για το θέμα. Όταν σε πήρε η συντετριμμένη νύφη τηλέφωνο, έπρεπε ευγενικά να της πεις αυτό ακριβώς που μας είπες.Ότι όταν κάποιος σου κάνει ένα δώρο τέτοιας αξίας, πρέπει να πεις και ευχαριστώ με τον τρόπο σου. Μπορούσαν να κάνουν ένα ταξιδάκι μέχρι τη γιαγιά. Τώρα καλά να πάθουν! Ή αντί να κλαίγονται ας πάνε να τη δουνε, έστω και τώρα. Έξω από τα δόντια! Τα ιδια και στη μάνα σου. Μίλα της έξω από τα δόντια και μην σε νοιάζει αν θα παρεξηγηθείς. Αν αισθάνεσαι ότι δεν φέρθηκαν σωστά στη γιαγιά ή σε σένα,μην σιωπάς!

Διαφημίσεις

Η άποψη μου καλή μου είναι πως η αχαριστία είναι ένα από τα χειρότερα, ίσως και το χειρότερο ελλάτωμα. Και δεν πρέπει να την προσπερνάμε έτσι απλά. Εφόσον θες να πας να δεις τη γιαγιά σου, θα πας. Σκέψου μόνο ότι είναι ηλικιωμένη και δεν θα είναι κοντά σας για πάντα. Μην χάσεις την ευκαιρία. Επίσης, σκέψου πόσο πικραμένη έχει νιώσει για να πάρει πίσω το σπίτι. Καλό δεν είναι να δει και αυτή την εγγονή της και να μειωθεί η στεναχώρια της? Όσο για τη μητέρα και τον αδερφό σου, δεν ξέρω τί έχει συμβεί με τη γιαγιά και ποιες είναι οι μεταξύ σας σχέσεις, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί δεν τους βάζεις στη θέση τους για το θέμα. Όταν σε πήρε η συντετριμμένη νύφη τηλέφωνο, έπρεπε ευγενικά να της πεις αυτό ακριβώς που μας είπες.Ότι όταν κάποιος σου κάνει ένα δώρο τέτοιας αξίας, πρέπει να πεις και ευχαριστώ με τον τρόπο σου. Μπορούσαν να κάνουν ένα ταξιδάκι μέχρι τη γιαγιά. Τώρα καλά να πάθουν! Ή αντί να κλαίγονται ας πάνε να τη δουνε, έστω και τώρα. Έξω από τα δόντια! Τα ιδια και στη μάνα σου. Μίλα της έξω από τα δόντια και μην σε νοιάζει αν θα παρεξηγηθείς. Αν αισθάνεσαι ότι δεν φέρθηκαν σωστά στη γιαγιά ή σε σένα,μην σιωπάς!

Συμφωνώ εκατό τοις εκατό. Θα κάνεις αυτό που νιώθεις. Της μάνας σου δυστυχώς της ρίχνω άδικο με τον τρόπο που σας φέρθηκε όσον αφορά τη γιαγιά. Μπορεί να είχε μαζί της θέματα, αλλά είναι γιαγιά σας και έπρεπε να σας παροτρύνει να έχετε επαφή μαζί της.

Για το ότι η γιαγιά πήρε πίσω το σπίτι, φαντάζομαι πόση πικρία θα νιώθει για τον αδερφό σου. Η συμπεριφορά του ήταν πολύ κακή. Ο καθένας όπως στρώσει θα κοιμηθεί.

Εσύ πρέπει να κάνεις αυτό που αισθάνεσαι. Αν υποχωρήσεις τώρα και δεν πας να την δεις γιατί φοβάσαι μην σε παρεξηγήσουν, μπορεί να το μετανιώσεις αν πάθει κάτι η γιαγιά και δεν την ξαναδείς.

μπορει πραγματι να παρει το σπιτι πισω? ασχετο αλλά αυτο μου εκανε εντυπωση.

καλη ερωτηση.

εκτος αν εκανε διαθηκη ... και πηρε την διαθηκη πισω ...

( λεω εγω τωρα)

1. Τέσσερα πράγματα στη ζωή δε γυρίζουν πίσω. Οι στιγμές που έζησες, οι πράξεις που έκανες, τα λόγια που είπες και οι ευκαιρίες που έχασες.

φανταζομε οτι ειχε την επικαρπια οποτε ειναι ακομα δικο της..οι δικηγοροι μια χαρα τα κανονιζου κατι τετοια..αν δε κανω λαθος..εκτος και αν τους το ειπε για να τους ταρακουνησει λιγο να δει πως θα αντιδρασουν αν ειναι και λιγο πονηρη..παντως κοριτσακι μου να κανεις οτι εσυ πιστευεις με τη γιαγια σου οι αλλοι παντα θα λενε..αστους να λενε..

Διαφημίσεις

Καλημέρα, στις δωρεές ισχύει ότι ο δωρητής μπορεί να πάρει πίσω τη δωρεά εάν ο δωρεοδόχος αποδειχτεί "αχάριστος". Αναφέρεται και μέσα στα συμβόλαια της δωρεάς.

D2KPp3.png

Η εντύπωση που αποκόμισα από τα γραφόμενά σου (μπορεί να κάνω και λάθος), είναι ότι στην οικογένεια έχετε χωριστεί σε 2 στρατόπεδα: μπαμπάς και κόρη- μαμά και γιος) και ότι η γιαγιά έγραψε το σπίτι στον εγγονό, προκειμένου να τον κερδίσει (αποσκοπώντας δηλαδή σε αντάλλαγμα) Όταν δεν τα κατάφερε, νευρίασε και απειλεί να πάρει πίσω τη "δωρεά" (απαράδεκτο κατά την άποψή μου, ειδικά με το δικαιολογητικό ότι δεν την ευχαρίστησε όπως θα ήθελε). Προσωπικά βλέπω ότι η γιαγιά είναι λάθος... Τι δουλειά έχει να πάρει η μάνα σου να την ευχαριστήσει για το σπίτι που έγραψε στον αδερφό σου?

Ασχέτως με τα παραπάνω, όποια και να είναι η αλήθεια, εσύ κάνε ό,τι νομίζεις και ό,τι νιώθεις. Πάντως προβλέπω ότι η γιαγιά θα γράψει το σπίτι σε όποιον δείξει πιο πολύ ενδιαφέρον και θα σας βάλει να τσακωθείτε όλοι μεταξύ σας.

Θα πρότεινα να πας και να της πεις να μην ανακαλέσει την απόφασή της και να δικαιολογήσεις τον αδερφό σου.

εχω δυο μπουμπουκακια

Η εντύπωση που αποκόμισα από τα γραφόμενά σου (μπορεί να κάνω και λάθος), είναι ότι στην οικογένεια έχετε χωριστεί σε 2 στρατόπεδα: μπαμπάς και κόρη- μαμά και γιος) και ότι η γιαγιά έγραψε το σπίτι στον εγγονό, προκειμένου να τον κερδίσει (αποσκοπώντας δηλαδή σε αντάλλαγμα) Όταν δεν τα κατάφερε, νευρίασε και απειλεί να πάρει πίσω τη "δωρεά" (απαράδεκτο κατά την άποψή μου, ειδικά με το δικαιολογητικό ότι δεν την ευχαρίστησε όπως θα ήθελε). Προσωπικά βλέπω ότι η γιαγιά είναι λάθος... Τι δουλειά έχει να πάρει η μάνα σου να την ευχαριστήσει για το σπίτι που έγραψε στον αδερφό σου?

Ασχέτως με τα παραπάνω, όποια και να είναι η αλήθεια, εσύ κάνε ό,τι νομίζεις και ό,τι νιώθεις. Πάντως προβλέπω ότι η γιαγιά θα γράψει το σπίτι σε όποιον δείξει πιο πολύ ενδιαφέρον και θα σας βάλει να τσακωθείτε όλοι μεταξύ σας.

Θα πρότεινα να πας και να της πεις να μην ανακαλέσει την απόφασή της και να δικαιολογήσεις τον αδερφό σου.

lucy θα ηθελα πολυ να μου αναπτηξεις αν ειναι δυνατον τα παρακατω ...(δεν γνωριζω πως να τα μαυρισω!)

λες οτι ειναι λαθος η γιαγια ....

εγω παλι λεω οτι ηταν σκληρο κ αποτομο αυτο που τους συνεβη ...αλλα δεν ηταν τοσο αποτομο κ για τη γιαγια ... δλδ καιρο την ετρωγε !

το σημαντικοτερο ...που με προβληματισε

λες πως δεν υπαρχει λογος να επαιρνε η μανα μου ενα τηλ. να πει ενα ευχαριστω ...

γιατι το λες αυτο???

θα το δεχομουν αν κρατουσε εξ ολοκληρου αμετοχη σταση ακομη κ τωρα ....δλδ δε σε νοιαζει που ο γιος σου κληρονομησε ενα σπιτι ....ε,μην απειλεις οτι θα σκοτωσεις κ τη γιαγια τωρα !!!!

οσο για το τελευταιο ....να τον δικαιολογησω .... καλα θα ειναι να κρατηθω κ να μη το κανω ...γενικοτερα σε οτι εγινε τωρα θελω να μεινω πρακτικως αμετοχη .... ειναι μεγαλυτερος αδερφος επρεπε να ειναι το σοφο παραδειγμα για μενα ...της ωριμοτητας εννοω .... οχι εγω αυτη που θα τρεχω να δικαιολογω τα αδικαιολογητα!

οσο για στρατοπεδα ....ενταξει ακουγεται λιγο τραβηγμενο αλλα εχει μια βαση ....

τωρα οτι εγινε εγινε ....το κακο εγινε κ δυσκολα αλλαζει ....

η κατασταση στο σπιτι ομως ειναι δυσκολη .... οσο μαθαινω απο το τηλ. σημερα που μιλουσα με τον μπαμπα μου....

μανα +πατερας δεν μιλιουνται καθολου ...τον κατηγορει οτι γνωριζε τι θα εκανε η γιαγια...ετσι εικαζει....

ο αδερφος μου παλι ειπε στον πατερα μου οτι δεν ειναι πια πατερας του ...κ οτι αυτος θα εχει μια μανα κ ο μπαμπας μου μια κορη τωρα πια! shock

του ειπε επισης οτι ουτε οι σπουδες που εκανε δεν τον βοηθησαν κ οτι οσα εμαθε τα εμαθε μονος .....

εγω παλι θυμαμαι οτι 3 χρονια τσιμπιδακι δεν αγορασα ....στερηθηκαμε για να παει στην ιδιωτικη σχολη ....

πολλα πολλα κοριτσια να μη τα πολυλογω ...εμπολεμη ζωνη το σπιτι .... στοχος ο πατερας μου ...... που δε φταιει ο ανθρωπος ...

A καλά μιλάμε ο αδερφός σου είναι πολύ μεγάλο γαιδούρι!Φοβερά αχάριστος!!Μπράβο στη γιαγιά που το πήρε πίσω το σπίτι τελικά! Πολύ θράσος έχει ο δικός σου!Σκέφτομαι και τον καημένο τον πατέρα σου, πώς θα νιώθει...Λοιπόν, πάτα γερά, δεν έχει κανένα δίκιο ο αδερφός σου και η μάνα σου, υποστήριξε αυτά που πιστεύεις..

A καλά μιλάμε ο αδερφός σου είναι πολύ μεγάλο γαιδούρι!Φοβερά αχάριστος!!Μπράβο στη γιαγιά που το πήρε πίσω το σπίτι τελικά! Πολύ θράσος έχει ο δικός σου!Σκέφτομαι και τον καημένο τον πατέρα σου, πώς θα νιώθει...Λοιπόν, πάτα γερά, δεν έχει κανένα δίκιο ο αδερφός σου και η μάνα σου, υποστήριξε αυτά που πιστεύεις..

skountri μου δε θελω για ακομη μια φορα να βγω η κακια .... που δε στεναχωριεται οσο περιμενε η μανα της για τον αδερφο της ...γιατι η αληθεια ειναι αυτη στεναχωρεθηκα εκλαψα...αλλα επειτα σκεφτηκα πως φταιει... αν ηταν ευγνωμον δε θα του συνεβαινε τιποτα απο ολα αυτα!

εχω τοσα προβληματα δικα μου .... !

εχω να πω να εμπλουτησω το θεμα που ανοιξα.....σελιδες ολοκληρες .

ναι ,πιστευω πως ειναι αχαριστος κ συμφεροντολογος ....αυτα νομιζω ειναι τα κυρια χαρακτηριστηκα του ....ειναι εκει για τους φιλους αλλα ποτε για την οικογενεια!

ηθελα τοσες φορες να ανοιξω θεμα ...για την σχεση μου μαζι του!

εδω στο σπιτι μας εχει να ερθει απο περσυ τον σεπτεμβριο.... για να δουμε ποτε θα ερθει....

θα μου πειτε γιατι δε πας εσυ....?

οι μετακινησεις μας τα τελευταια 3 χρονια ειναι μονο οι απαραιτητες δλδ σουπερ μαρκετ κτλ

του το εχω τονισει κ αυτο σε περιπτωση που ειχε παρεξηγηθει γιατι δεν πηγαιναμε εμεις .

τωρα ο μπαμπας μου ...εχει δικιο αλλα κοντευει να το χασει με τα νευρα του!

Διαφημίσεις

ακουστε περιστατικο προ τριετιας περιπου .

πριν περιπου τρια χρονια κ ενω εγω ημουν στο μηνα μου να γεννησω (μολις ειχα μπει στον ενατο) ο πατερας μου χρειαστηκε να κανει επεμβαση κηλης ...πηγε λοιπον στο νοσοκομειο οπου κ ενω πονουσε αφορητα του ειπαν πως δεν μπορουνε να κανουν κατι .... τωρα ...αργοτερα ειναι ρουτινα το προβλημα σου κτλ ....ε,εκει διαπλεκτηστηκε ο μπαμπας μου με την γιατρο....ασχημα καλεσε αυτη φυλακες ....κ αποτελεσμα ο μπαμπας μου αυτοφορo!

επειτα πηγε κλινικη -πληρωσε κ εκανε την εγχειρηση...

ταυτοχρονα ομως δικαζοταν κ η υποθεση του...

ερχεται η μανα μου απο το σπιτι ...κ ξεκιναμε μαζι ...(γιατι δεν ηξερε το δρομο ) για το δικαστηριο ,,,φθανουμε κ μας λεει ο δικηγορος οτι χρειαζεται το χαρτι απο την κλινικη οτι ο ταδε χειρουργηθηκε κτλ κτλ.

λοιπον το σπιτι μου απο το δικαστηριο ητανε μια ωρα μακρυα....το δικαστηριο απο την κλινικη δυο και ωρες μακρυα..... τοτε λεω στη μανα μου παρε τηλ.τον αδερφο να παει να το παρει κ να μας το στειλει ή φερει με καποιον τροπο...(ο αδερφος με την κλινικη στην ιδια πολη) ...σα βρεγμενη γατα η μανα μου...να μη κουρασει το γιο ή να μη ληψει για λιγο απο τη δουλεια του (αφου ητανε αναγκη) λεει θα παω εγω!

καλα της λεω πως θα πας ουτε αυριο δε θα βρεις την κλινικη που ξερεις να οδηγησεις μεσα στην πολη ...καμια απαντηση!

την καταλαβε τοτε κ ο δικηγορος κ λυπαμαι που το λεω αλλα την προσβαλε για το γιο της ... κανενα μαθημα δε της εμεινε απο αυτο αναρωτιεμαι!

τελικα το χαρτι εστειλε δικο του ανθρωπο ο δικηγορος κ πηγε κ το εστειλε με ταξι!

ασε που ο ανθρωπος εκανε εγχειρηση κ ηταν σχετικα μονος (φανταζομαι οτι θα φοβηθηκε πολυ).... εγω ετοιμογεννη κ μακρυα στο δικαστηριο ...κ τον αδερφο τον παρακαλουσαμε για αυτο το λιγο που πηγε κ εκατσε να του κανει παρεα!

πιστευω οτι μεγαλο μεριδιο ευθυνης εχουν οι γονεις μας που δε μας εμαθαν τι εστι "οικογενεια" κ δε μας εκαναν να ειμαστε πιο δεμενοι μεταξυ μας...

πριν καιρο με αφορμη ενα σκηνικο με τους γονεις μου (τι πρωτοτυπο!)

ανταλλαξα μνμτα μεσω facebook με τον αδερφο μου.... ημουν στεναχωρεμενη κ ηθελα απλα να μιλησω με τον αδερφο μου για κατι που πιστευα μας ενδιεφερει το ιδιο πολυ.

αποτελεσμα ...στα μηνυματα του προσβαλε απιστευτα πολυ τον αντρα μου

κ εμενα, τον εθιξε ... κ ηταν τοσο μα τοσο μα τοσο αδικος που στο τελος εγραψα οτι δε θελω να του ξαναμιλησω.

την επομενη που μιλησα με την μανα μου ,της ειπα οτι μαλωσα με τον @ . κ δε θελω να του ξαναμιλησω .... της λεω στασου να σου διαβασω τι μου εγραψε ....

τι κανει ρε κοριτσια +αγορια...τι μου λεει?

καλα τα κρατησες τα μνμτα ενθυμιο????????? κ μου κλεινει το τηλεφωνο .

ποτε της δεν εκατσε να της πω τι μου ειχε γραψει!!!!

τι σας λεει αυτο ?

Εγώ λέω ότι είσαστε Αδέλφια….

Το τι λένε οι γονείς, σε ποιόν έχουν αδυναμία και σε ποιόν δεν έχουν είναι δικό τους θέμα…. Εσείς είσαστε αδέλφια…

Έχεις κάποιο πρόβλημα με την συμπεριφορά του αδελφού σου? Πηγαίνετε για ένα καφέ και λύστε το….. γιατί θα έπρεπε να πεις τα μηνύματα στην μαμά στον μπαμπά ή σε οποιοδήποτε άλλο?? Είσαστε αδέλφια βρείτε τα μόνοι σας!!!!!!

Όσο για το θέμα της γιαγιά σας (δεν είμαι και καλή στα κληρονομικά, ποτέ δεν με ενδιέφεραν) αλλά γνώμη μου είναι ότι όταν δίνεις κάτι δεν το κάνεις γιατί περιμένεις αντάλλαγμα…. Και μένα η γνώμη μου είναι να προσπαθήσεις να δικαιολογήσεις τον αδερφό σου!!!!

Θέλω να βαρεθώ και δεν προλαβαίνω…

lucy θα ηθελα πολυ να μου αναπτηξεις αν ειναι δυνατον τα παρακατω ...(δεν γνωριζω πως να τα μαυρισω!)

λες οτι ειναι λαθος η γιαγια ....

εγω παλι λεω οτι ηταν σκληρο κ αποτομο αυτο που τους συνεβη ...αλλα δεν ηταν τοσο αποτομο κ για τη γιαγια ... δλδ καιρο την ετρωγε !

το σημαντικοτερο ...που με προβληματισε

λες πως δεν υπαρχει λογος να επαιρνε η μανα μου ενα τηλ. να πει ενα ευχαριστω ...

γιατι το λες αυτο???

θα το δεχομουν αν κρατουσε εξ ολοκληρου αμετοχη σταση ακομη κ τωρα ....δλδ δε σε νοιαζει που ο γιος σου κληρονομησε ενα σπιτι ....ε,μην απειλεις οτι θα σκοτωσεις κ τη γιαγια τωρα !!!!

οσο για το τελευταιο ....να τον δικαιολογησω .... καλα θα ειναι να κρατηθω κ να μη το κανω ...γενικοτερα σε οτι εγινε τωρα θελω να μεινω πρακτικως αμετοχη .... ειναι μεγαλυτερος αδερφος επρεπε να ειναι το σοφο παραδειγμα για μενα ...της ωριμοτητας εννοω .... οχι εγω αυτη που θα τρεχω να δικαιολογω τα αδικαιολογητα!

οσο για στρατοπεδα ....ενταξει ακουγεται λιγο τραβηγμενο αλλα εχει μια βαση ....

τωρα οτι εγινε εγινε ....το κακο εγινε κ δυσκολα αλλαζει ....

η κατασταση στο σπιτι ομως ειναι δυσκολη .... οσο μαθαινω απο το τηλ. σημερα που μιλουσα με τον μπαμπα μου....

μανα +πατερας δεν μιλιουνται καθολου ...τον κατηγορει οτι γνωριζε τι θα εκανε η γιαγια...ετσι εικαζει....

ο αδερφος μου παλι ειπε στον πατερα μου οτι δεν ειναι πια πατερας του ...κ οτι αυτος θα εχει μια μανα κ ο μπαμπας μου μια κορη τωρα πια! shock

του ειπε επισης οτι ουτε οι σπουδες που εκανε δεν τον βοηθησαν κ οτι οσα εμαθε τα εμαθε μονος .....

εγω παλι θυμαμαι οτι 3 χρονια τσιμπιδακι δεν αγορασα ....στερηθηκαμε για να παει στην ιδιωτικη σχολη ....

πολλα πολλα κοριτσια να μη τα πολυλογω ...εμπολεμη ζωνη το σπιτι .... στοχος ο πατερας μου ...... που δε φταιει ο ανθρωπος ...

-Σχετικά με τη γιαγιά, εφόσον ήδη ήξερε ότι οι σχέσεις πχ δεν είναι τόσο καλές ή τόσο συχνές όσο θα ήθελε, θα μπορούσε να μην του γράψει το σπίτι εξαρχής. Ή απλώς να του το αφήσει στη διαθήκη της και να μην το δώσει τώρα. Θεωρώ πολύ άσχημο να του γράψει το σπίτι ελπίζοντας ότι αυτός θα αλλάξει στάση ή ότι θα βελτιωθούν οι σχέσεις και όταν δεν έγινε αυτό το παίρνει πίσω. Έτσι δεν είναι? Δεν είναι ότι είχαν τις ιδανικές σχέσεις και μόλις πήρε το σπίτι ο αδελφός σου άρχισε να της φέρεται άσχημα... Και μεταξύ μας δεν της έκανε κάτι κακο, απλώς δεν είχε συχνές επαφές.

- Σχετικά με τη μαμά σου, κατάλαβα ότι δεν είχαν καλές σχέσεις με τη γιαγιά. Πως λοιπόν, η γιαγιά έχει απαίτηση να την ευχαριστήσει ή να την δει με άλλο μάτι, επειδή έγραψε το σπίτι στον εγγονό? Ο αδερφός σου φυσικά και έπρεπε να την ευχαριστήσει. Η μαμά σου όμως γιατί να ανακατευτεί εφόσον δεν είχαν καλές σχέσεις?

Και βρίσκω φυσικό να θύμωσε η μαμά σου που γίνεται τώρα αυτό το ψυχολογικό παιχνίδι (δηλαδή δίνω το σπίτι, περιμένω ανταπόκριση και εφόσον δεν την έχω το παίρνω πίσω. Είναι εκβιασμός. Σαν να του λέει ότι προκειμένου να το κρατήσεις, οφείλεις να μου κάνεις τεμενάδες)

- Σχετικά με εσένα, να παραμείνεις ουδέτερη όπως λες. Να πας να δεις τη γιαγιά σου εφόσον το θέλεις, αλλά να μην δεχτείς να κατηγορεί η γιαγιά σου τον αδελφό σου ή τη μαμά σου. Σε αυτό το σημείο λέω ότι θα πρέπει να τον δικαιολογήσεις. Εάν δηλαδή τεθεί θέμα και στην ουσία σε βάλει να πεις ποιος έχει δίκιο. Αλλιώς μην ανακατευτείς καθόλου.

Εγώ λέω ότι είσαστε Αδέλφια….

Το τι λένε οι γονείς, σε ποιόν έχουν αδυναμία και σε ποιόν δεν έχουν είναι δικό τους θέμα…. Εσείς είσαστε αδέλφια…

Έχεις κάποιο πρόβλημα με την συμπεριφορά του αδελφού σου? Πηγαίνετε για ένα καφέ και λύστε το….. γιατί θα έπρεπε να πεις τα μηνύματα στην μαμά στον μπαμπά ή σε οποιοδήποτε άλλο?? Είσαστε αδέλφια βρείτε τα μόνοι σας!!!!!!

Όσο για το θέμα της γιαγιά σας (δεν είμαι και καλή στα κληρονομικά, ποτέ δεν με ενδιέφεραν) αλλά γνώμη μου είναι ότι όταν δίνεις κάτι δεν το κάνεις γιατί περιμένεις αντάλλαγμα…. Και μένα η γνώμη μου είναι να προσπαθήσεις να δικαιολογήσεις τον αδερφό σου!!!!

Συμφωνώ!! Μην αφήνετε τους γονείς σας να σας κάνουν άνω κάτω. Όταν τσακώνεσαι με τον αδερφό σου, βρείτε τα μεταξύ σας, χωρίς να μεταφέρετε το πρόβλημα στους γονείς σας. Όταν τσακώνονται οι γονείς σας, μην ανακατεύεστε εσείς και αφήστε να τα βρουν μόνοι τους, χωρίς να παίρνετε θέση (ποιος έχει δίκιο και ποιος δεν έχει).

εχω δυο μπουμπουκακια

margarita k lucy ...

κανατε μια σωστη προσεγγιση κ ειπατε κ απο μια σωστη κουβεντα ....

αλλα αδερφια .... τι σοι αδερφια ρε κοριτσια ειμαστε ?

απαντηστε μου ! να παρακαλαω για συχνοτερη επαφη ...αλλα κ παλι να μη γινεται τιποτα?

πως θα πιουμε τον καφε που λες βρε μαργαριτα οταν εχει να ερθει ενα χρονο?

δεν ειναι κακο παιδι ...ή τουλαχιστον εγω βλεπω ενα καλο παιδι...

ομως σαν αδερφος ειναι απων!

το ερωτημα ειναι κατα ποσο δλδ θα συνεχισω να ζητιανευω μια πιο ουσιαστικη σχεση μαζι του?

ε,δεν προτιθεμαι ...

ή δε σχεση που εχει με την κορη μου...ανυπαρκτη κ αυτη δυστυχως. Αλλα κ αυτο το εχω αποδεχτει .

τωρα οσο αναφορα στο να τον δικαιολογησω...

τι να τον δικαιολογησω εγω αφου εχει μια ζωη την μανα μας να τον δικαιολογει!!!

margarita k lucy ...

κανατε μια σωστη προσεγγιση κ ειπατε κ απο μια σωστη κουβεντα ....

αλλα αδερφια .... τι σοι αδερφια ρε κοριτσια ειμαστε ?

απαντηστε μου ! να παρακαλαω για συχνοτερη επαφη ...αλλα κ παλι να μη γινεται τιποτα?

πως θα πιουμε τον καφε που λες βρε μαργαριτα οταν εχει να ερθει ενα χρονο?

δεν ειναι κακο παιδι ...ή τουλαχιστον εγω βλεπω ενα καλο παιδι...

ομως σαν αδερφος ειναι απων!

το ερωτημα ειναι κατα ποσο δλδ θα συνεχισω να ζητιανευω μια πιο ουσιαστικη σχεση μαζι του?

ε,δεν προτιθεμαι ...

ή δε σχεση που εχει με την κορη μου...ανυπαρκτη κ αυτη δυστυχως. Αλλα κ αυτο το εχω αποδεχτει .

τωρα οσο αναφορα στο να τον δικαιολογησω...

τι να τον δικαιολογησω εγω αφου εχει μια ζωη την μανα μας να τον δικαιολογει!!!

Εγώ θα έλεγα να τον προσεγγίσεις με άλλο κλίμα, χωρίς κατηγορίες για το τι έχει γίνει στο παρελθόν και ποιος φταίει πιο πολύ. Και επίσης με έμμεσο τρόπο. Δηλαδή, όχι έλα να πάμε να τα βρούμε. Μπορείς να τον προσκαλέσεις σπίτι σου ή σε μια βόλτα ή αν δεν ταιριάζουν τα προγράμματά σας, παίρνε τον έστω ένα τηλ στο άσχετο και ας μην σε παίρνει εκείνος το πρώτο διάστημα. Να μιλάτε για άσχετα θέματα, για τα παιδια σας κτλ και όχι για το ποιος είπε τι σε ποιον, ούτε τα παράπονα που μπορεί να έχετε από τη γιαγιά ή τους γονείς κτλ και αν πάει να σου ανοιξει θέμα πχ για τον μπαμπά σου ή την γιαγιά σου, να προσπαθείς να βλέπεις και τη δική του πλευρα, να μην το επεκτείνεις και να του ζητάς να μην ανακατεύετε άλλους στη μεταξύ σας συζήτηση. Ό,τι δηλαδή είπαμε εδώ στο forum.

Αν τώρα δεν αλλάξει κάτι, εσύ τουλάχιστον θα έχεις προσπαθήσει και θα είσαι εντάξει με τον εαυτό σου.

Αυτό όμως που θα μπορούσε να αλλάξει ουσιαστικά τη σχέση σας, θα ήταν να σταματήσουν όλοι να ανακατεύονται σε όλα. Δεν είναι σωστό σε μια οικογένεια, ο ενας να κατηγορεί τον άλλον. Αυτό δεν θα έπρεπε να το επιτρέπεις σε κανέναν, ούτε στον ίδιο σου τον εαυτό. Και ακόμα και να γίνει μια συζήτηση πχ εσύ με τον αδερφό σου να πείτε κάτι για τη συμπεριφορά των γονιών σας, αυτό να μείνει μεταξύ σας και όχι να πάτε την άλλη μέρα και να τους μεταφέρετε τι ειπώθηκε.

Όλα αυτά να ξέρεις ότι τα λέω με καλή διάθεση και δεν θέλω να κρίνω ουτε να δικαιολογήσω κανέναν. Απλώς να σε κάνω να δεις τα πράγματα και με άλλο μάτι και εσύ που ξέρεις την κατάσταση καλύτερα από εμένα (προφανώς:P) θα κρίνεις...

εχω δυο μπουμπουκακια

Lusy Έχουμε το ίδιο σκεπτικό….

Lenaki έχεις δίκιο αυτή η σχέση χτίζετε από την αρχή… αν…. (θα το πω λίγο άκομψα) ‘’τρως πόρτα’’ συνέχεια από τον αδερφό σου τι να κάνεις… Αξίζει όμως τον κόπο να προσπαθήσεις… Αυτό που είπε και η Lusy τουλάχιστον θα έχεις την συνείδηση σου ήσυχη!!!!

Θέλω να βαρεθώ και δεν προλαβαίνω…

καλησπερα κ ευχαριστω που ειστε εδω .... κ το συζηταμε !

τους εχω καλεσει να ερθουν να μεινουν σπιτι μας να κανουνε κ τα μπανακια τους στο μπαρακι που εχουμε ...αλλα δε βλεπω να ερχονται!

τηλ,δε περνω καθολου διοτι εχω αυτο το whats up k ειμαι στις αναπαντητες! ενταξει κακο δεν ειναι!

ωστοσο ομως στελνω μνμτα στο facebook,οπου στο παρελθον δεν εμπαινε στον κοπο ουτε να απαντησει ,τωρα το βελτιωσε λιγο ,δλδ αν στειλω 'μαλλον' θα απαντησει!

συγκεκριμενα με αυτη τη σελιδα μου ειχε πει να μη γραψω στο δικο μου προφιλ οτι ειμαστε αδερφια!!! ποιος ξερει γιατι !

Ζηλευω αυτους που εχουν δεμενη σχεση με τα αδερφια τους! τυχεροι ανθρωποι ...

μη σας προβληματιζει πως θα μου πειτε κατι κομψα! πειτε απλα αυτο που θελετε να πειτε...

ειμαι εδω με σκοπο να βρω διεξοδο...αλλα και να συνειδητοποιησω αν κατι δε παει καλα με εμενα ,αν φταιω ...αν ειμαι κακια κορη-αδερφη ... :(

Δεν νομίζω ότι είσαι κακιά κόρη-αδερφή... Το αντίθετο! Απλώς προσπάθησε να κρατάς τις ισορροπίες.

Θεωρώ ότι για την "όχι και τόσο καλή σχέση" με τον αδερφό σου, είναι υπεύθυνοι οι γονείς σας. Αν συνειδητοποιήσετε και οι 2 ότι η μεταξύ σας σχέση πρέπει να είναι κάτι τελείως ξεχωριστό και αποσυνδεδεμένο από τη σχέση των γονιών σας, θα τα πάτε καλύτερα. Όσο προσπαθείτε να πάρετε μέρος και να ανακατευτείτε στις σχέσεις και τις διενέξεις των υπολοίπων, τόσο θα βγαίνετε ζημιωμένοι.

Οπότε σταμάτα να λες τα παράπονα για τον αδερφό σου στη μαμά σου ή στον μπαμπά σου, μην επιτρέπεις στους γονείς σου να σου λένε τα δικά τους παράπονα για τον αδερφό σου και γενικά όποιος έχει το όποιο πρόβλημα με κάποιον από την οικογένεια, να απευθύνεται κατευθείαν στο ενδιαφερόμενο πρόσωπο.;) Θα δείχνεις μεν κατανόηση αλλά δεν θα ανακατεύεσαι. Θα δεις ότι θα ησυχάσεις.

Αν θεωρείς ότι είναι αργά για να έχεις δεμένη σχέση με τον αδερφό σου, τουλάχιστον προσπάθησε να έχεις ουδέτερη σχέση και αυτό θα βελτιωθεί με τον χρόνο.

Όσο για το fb δεν νομίζω ότι είναι σημασίας. Ίσως να μην θέλει να τον "φωτογραφίσεις" ώστε κάποιον να μπορεί να τον βρει μέσω εσένα.

εχω δυο μπουμπουκακια

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...