Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Δε γνωρίζω περισσότερα... δυστυχώς. Ούτε έτυχε να ψάξω το θέμα.

Το τυποποιημένο παγωτό το είχα -από παιδί αυτό- ως σνακ. Το έβαζα στην ίδια κατηγορία με τα γαριδάκια. :lol: Χωρίς γνώσεις τότε. Ούτε έτυχε να ασχοληθώ ποτέ κι έτσι έμεινε στο πίσω μέρος του μυαλού μου μ' αυτόν τον τρόπο. Όπως λοιπόν το "υγιεινά γαριδάκια" είναι οξύμωρο σχήμα.. το ίδιο θεωρούσα και για το παγωτό.

Σαφώς αυτό είναι ΠΛΑΝΗ !! :lol: Αλλά, δεν έτυχε ποτέ να ασχοληθώ ποτέ με το θέμα.

Έτσι για την ιστορία... φτιάχνω δικό μου παγωτό -ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ και σε ό,τι γεύση φανταστείς (στρατσιατέλα, παρφέ, φράουλα, μπανάνα, καρπούζι, λεμόνι- και το απολαμβάνουν τα παιδιά! :D

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 106
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

alcyon δεν μας λες και εμάς καμιά συνταγούλα αν μπορείς. Χρησιμοποιείς παγωτομηχανής;

02/6/07 γίναμε ένα

16/6/08 πρώτο θαυματακι 30/4/10 δεύτερο θαυματακι

Καληνύχτα Ελλάδα,ο τόπος που γέννησε την Δημοκρατία κατάντησε να σκοτώνει την ελευθερία της έκφρασης. Καλό ταξίδι Σωκράτη 19.7.2010

Παγωτομηχανή όχι...

Συνταγή απλή και τελευταία τη βλέπω αρκετά διαδεδομένη.

1 φλ. κρέμα γάλακτος

1 φλ. γάλα

1 φλ. ζάχαρη (ή και λιγότερη, αναλόγως τα γούστα)

Χτυπάς την κρέμα μέχρι να σφίξει.

Προσθέτεις ζάχαρη και γάλα και τα χτυπάς για να γίνει ομοιόμορφο μίγμα (εντελώωωωςς υγρό).

Το βάζεις στην κατάψυξη.

Στις 2 ώρες περίπου, το βγάζεις και το ξαναχτυπάς στο μπλέντερ για 1-2 λεπτά για να γίνει ομοιόμορφο μίγμα. (Είναι πια παχύρευστο λόγω θερμοκρασίας).

Σε αυτό το σημείο -ΑΝ θέλεις- προσθέτεις τη "γεύση", ανακατεύοντας.

Το βάζεις ξανά στην κατάψυξη για να παγώσει πια εντελώς.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Για "γεύση":

-> Στρατσιατέλα...

Κουβερτούρα κομμένη με το μαχαίρι, στο επιθυμητό μέγεθος.

Εμένα μου αρέσει να προσθέτω και κομμάτια ξηρών καρπών.

-> Φράουλα:

Κομματάκια φρέσκιας φράουλας ή χυμό φρέσκιας φράουλας.

-> Μπανάνα:

Μιξερ.. μπανάνα σε πολτό. Τσουπ μέσα στο παγωτό.

Προσοχή: Αν σκοπεύεις να φτιάξεις αυτή τη γεύση... "κόψε" από την αρχική ζάχαρη, αλλιώς βγαίνει αρκετά γλυκό.

Έχω δοκιμάσει: βερύκοκο, καρπούζι, λεμόνι (+λίγη περισσότερη ζάχαρη),

->βανίλια: 2 χαρτάκια βανίλιας. Να μπει στη βασική συνταγή καλύτερα. Αλλά και μετά δεν πειράζει.

Σιρόπι σοκολάτας:

Κουβερτούρα με 1-2 κουταλιές κρέμα γάλακτος. Είναι υγρό. Μόλις πέσει στο παγωτό, παγώνει και σκληραίνει. Το λατρεύω ... !

Νομίζω πως τα είπα όλα...

Καλοφάγωτα!!! :-D

Διαφημίσεις

Έχει πιο απαλή υφή;

Γιατί μου αρέσει πολύ το παγωτό της μηχανής (αυτό που πουλάνε στο χωνάκι). Μοιάζει καθόλου;

εννοεις αν εχει πιο απαλή υφή επειδή είναι της μηχανής ή επειδή είναι με γιαουρτι;

Νομιζω πως οχι και 2 περιπτωσεις, αλλά το γιαούρτι το βαζαμε για λιγότερα λιπαρα. Ισως το γιαούρτι το εκανε λιγο πιο απαλο, εχει ενα χρονο να κανω.

Λόγω γιαουρτιού... πωωωω τι μου θύμησες τώρα.... γιαμ γιαμ

Διαφημίσεις

Έλα έλα... πες το!! Παρακάλια θεςςςς;;; ;):lol:

Παγωτομηχανή όχι...

Συνταγή απλή και τελευταία τη βλέπω αρκετά διαδεδομένη.

1 φλ. κρέμα γάλακτος

1 φλ. γάλα

1 φλ. ζάχαρη (ή και λιγότερη, αναλόγως τα γούστα)

Χτυπάς την κρέμα μέχρι να σφίξει.

Προσθέτεις ζάχαρη και γάλα και τα χτυπάς για να γίνει ομοιόμορφο μίγμα (εντελώωωωςς υγρό).

Το βάζεις στην κατάψυξη.

Στις 2 ώρες περίπου, το βγάζεις και το ξαναχτυπάς στο μπλέντερ για 1-2 λεπτά για να γίνει ομοιόμορφο μίγμα. (Είναι πια παχύρευστο λόγω θερμοκρασίας).

Σε αυτό το σημείο -ΑΝ θέλεις- προσθέτεις τη "γεύση", ανακατεύοντας.

Το βάζεις ξανά στην κατάψυξη για να παγώσει πια εντελώς.

επειδή είμαι παγωτατζού θα το δοκιμάσω!!!!!!! είχα ακούσει ότι καλό είναι να έχεις ανοξείδωτο δοχείο, αληθεύει?

1FdQp2.png

Εχω κάποια γυάλινα πυρεξ (με πλαστικό καπάκι ασφαλείας) που είναι κατάλληλα και για κατάψυξη. Αλλιώς χρησιμοποιώ ανοξείδωτο.

Τα πλαστικά τα έχω καταργήσει εντελώς. Ούτε ποτήρια, ούτε ταπερ, τίποτα... Άντε.. κανένα καλαμάκι μόνο!

Εχω κάποια γυάλινα πυρεξ (με πλαστικό καπάκι ασφαλείας) που είναι κατάλληλα και για κατάψυξη. Αλλιώς χρησιμοποιώ ανοξείδωτο.

Τα πλαστικά τα έχω καταργήσει εντελώς. Ούτε ποτήρια, ούτε ταπερ, τίποτα... Άντε.. κανένα καλαμάκι μόνο!

κι εγώ τέτοια έχω, αλλά μέχρι τώρα δεν τα είχα βάλει ποτέ κατάψυξη, μόνο απλή ψύξη, φοβόμουνα μη ραγίσουν, αλλά αφού τα έχεις δοκιμάσει....βουρ για παγωτό

1FdQp2.png

Διαφημίσεις

τις τελευταίες μέρες έχω ρίξει τρελή μελέτη σε ένα σιτε με διάφορες συνταγές μέχρι τώρα ότι έχω φτιάξει έχει βγει απλά θεϊκό:D:D δυστυχώς είναι στα αγγλικά :-(

αυτό για παγωτό βανίλια (η κόρη μου ξετρελάθηκε) http://www.davidlebovitz.com/2009/02/vanilla-ice-cream/ έκανα την μισή δόση με 3 ασπράδια και 3 βανίλιες σε σκόνη μια και δεν έχω τη φυσική βανίλια που αναφέρει νομίζω ότι για την μισή δόση οι 3 βανίλιες ήταν πολλές όχι ότι δεν φαγώθηκε :lol::lol: τη επόμενη φορά θα βάλω 2 για όλη την δόση :-D:grin:

και αυτή είναι συνταγή με γιαούρτι και φράουλες υπέροχη http://www.davidlebovitz.com/2006/04/may-day-market/ αχχχχχχχχχχ :lol::lol:

α...........και κάτω κάτω θα βρείτε διάφορα tip για το πως να φτιάξετε παγωτό χωρίς μηχανή και διάφορα

(όχι δεν έχω καμία σχέση με το συγκεκριμένο site έχω ενθουσιαστεί:oops: και είπα να το μοιραστώ) :lol::lol:

Κορίτσια sorry δεν το έκανα επίτηδες ,είχαμε πάει Σ/Κ στο Μεσολόγγι και επιστρέψαμε πριν από λίγο.

Αύριο το πρωί θα σας γράψω τη συνταγή γιατί τώρα τρέχω και δε φτάνω

Έτοιμες? Πάρτε στυλό και χαρτί και γράψτε

cours3.gif

Υλικά

450 γρ. γιαούρτι σακούλας 2%

150 γρ.ζάχαρη άχνη

150 γρ. κρέμα γάλακτος

ξύσμα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μπολ όλα μαζί τα υλικά και τα χτυπάμε στο μίξερ καλά.

Αδειάζουμε σε μπολ το παγωτό και το βάζουμε στην κατάψυξη

Χτυπάμε ελαφρά το μείγμα ανά μισή ώρα

(6 φορές συνολικά),για να παγώσει ομοιόμορφα.

Είναι από τα ωραιότερα παγωτά που έχω φάει!yummy_SHXF9T.gif

Η συνταγή είναι από το υπέροχο blog της Αλεξάνδρας

Εσύ Vasdelaki μπορείς να το φτιάξεις μετά τη Κυριακή

icecream-359.jpg

Κορίτσια sorry δεν το έκανα επίτηδες ,είχαμε πάει Σ/Κ στο Μεσολόγγι και επιστρέψαμε πριν από λίγο.

Αύριο το πρωί θα σας γράψω τη συνταγή γιατί τώρα τρέχω και δε φτάνω

Λετάκι μου, ευχαριστούμε για την συνταγή!!!!:P:p

Είμαι πλέον μια πολύτεκνη μαμά!!!!

I have been blessed with five angels!

qwlrp3.png

Με την πρώτη ευκαιρία θα το δοκιμάσω! :D

Ωραία η συνταγή alcyon θα τη δοκιμάσω! Είχα μία άλλη με αυγό που δε θέλω να βάλω κι έλεγα να τη φτιάξω χωρίς τα αυγά (για τους ευνόητους λόγους για τους οποίους δεν τρώμε και ωμά αυγά). Αλλά η δικιά σου "ακούγεται" νόστιμη και πολύ απλή (και οι παραλλαγές)!

Να συμπληρώσω για το θέμα, έτσι για να είμαστε και λίγο εντός θέματος :D σήμερα είδα σε σουπερμάρκετ το "Αλόμα", το οποιο δεν έγραφε παγωτό αλλά "παγωμένο γλύκισμα" στο ταμπελάκι της τιμής έξω απ' το ψυγείο, επάνω στη συσκευασία δεν έγραφε τίποτα σχετικό. Απλώς το έγραψα για όσους ενδιαφέρονται ώστε να μην την πατήσει κανείς που δεν το έχει προσέξει. Έτσι...δεν ισχύει μόνο για τα "ξένα" (τα οποία επίσης είδα την περασμένη εβδομάδα ότι όλα, στο Lidl - τουλάχιστον όσα είδα εγώ - έγραφαν "παγωμένο γλύκισμα", κανένα δεν έγραφε "παγωτό").

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...