Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

''Τιμωρία στους γονείς''-στο Νηπιαγωγείο μας

Recommended Posts

συγγνώμη, εγώ δεν το κατάλαβα! εσύ ως γονιός το έκανες αυτό; με ποια λογική;Αν θέλει κάτι τέτοιο η νηπιαγωγός λογικά θα το κάνει μόνη της. εσύ θα μπορούσες να κάνεις κάτι τέτοιο μόνο για τα δικά σου παιδιά. Ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω.Βλακεία της βέβαια-όπως και το ότι δεν έκανε γιορτή για το τέλος- που δεν το κράτησε βέβαια και συνεχίζει αυτή την ψυχράδα.Από τη άλλη δεν κατανοώ γιατί έκανες κάτι στο οποίο εμπλέκεις και την υπόλοιπη τάξη.

Συμφωνω, κι εγω δεν το καταλαβαινω.Πρωτα σου κανω αναφορα και μετα σου φτιαχνω αναμνηστικο για να θυμασαι τη χρονια που σου εγινε η αναφορα.

Πιστευω, οτι με αυτο τον τροπο θελησε η κοπελα να φτιαξουν καπως οι σχεσεις με τη νηπιαγωγο.Αλλα απο τη στιγμη που της εχει κανει αναφορα υπαρχει περιπτωση να δεχθει το δωρο??Ουδεμια.Καλυτερα να μεναν τα πραγματα ως ειχαν.

9Gm6p2.png?qzCQ8hue

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 97
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Serba

Serba 13 δημοσιεύσεις

• jannis

jannis 9 δημοσιεύσεις

• zwza

zwza 8 δημοσιεύσεις

• emmaki

emmaki 7 δημοσιεύσεις

Συμφωνω, κι εγω δεν το καταλαβαινω.Πρωτα σου κανω αναφορα και μετα σου φτιαχνω αναμνηστικο για να θυμασαι τη χρονια που σου εγινε η αναφορα.

δεν εκαναν σε εσενα DALIA αναφορα τα κοριτσια για το θεμα σου.....η προταση της κοπελας ειναι...πως να το πω...για αυτο που εγινε....οτι δηλαδη πρωτα εκανες εσυ αναφορα στην δασκαλα και μετα της εφτιαξες αναμνηστικο για να θυματε την χρονια που της εγηνε η αναφορα????

αυτο καταλαβα εγω.....

apHGp3.png

jannis δεν θα σου απαντήσω σε ότι με ρωτάς, αφού περίπου θα σου έγραφα όλα αυτά που έγραψε η νηπιαγωγός πιο πάνω , απο την θέση του γονιού, όμως εγώ.

Εμείς έτσι κινηθήκαμε όλη τη χρονιά με πολύ καλή επικοινωνια και με την νηπιαγωγό μας, αλλά και μεταξύ μας οι μαμάδες, δημιουργήσαμε μια υπέροχη σχέση και είχαμε μια τέλεια σχολική χρονιά. Και μακάρι και του χρόνου, στα νήπια έτσι να είμαστε.

Σε ότι αφορά το πρόβλημα της φίλης μας,δεν ήμουν μπροστά, δεν ξέρω τι πραγματικά συνέβη, άκουσα μόνο την μια πλευρά και ότι εγραψα πηγάζει μόνο μέσα απο λογική μου σκέψη... και θα σου την εξηγήσω με δυο λόγια..

Δεν γίνετε ένας αντιεπικοινωνιακός άνθρωπος (στην προκειμένη η δασκάλα) να γίνετε αντιληπτός μόνο απο έναν γονέα (στην προκειμένη, η φίλη μας πιο πάνω)

και οι υπόλοιποι γονείς να μην έχουν πάρει χαμπάρι. Μιλάμε για μια ολόκληρη σχολική χρονιά, έτσι?

Πως η φίλη μας είχε συνεχή πρόσβαση στο νηπιαγωγείο ώστε να βλέπει δράσεις και αντιδράσεις παιδιών...? Ο "γάμος" στα νηπιαγωγεία της περιοχής μου παίχτηκε μόνο μεταξύ των παιδιών, χωρίς θεατές. Παίχτηκε σε κάποια άλλη περιοχή με θεατές τους γονείς? Οχι ότι έχει και καμια σημασία, την στιγμή που δεν υπήρξε άλλος γονέας που να έχει προβλημα.

Το τελευταίο που διάβασα, το ότι έφτιαξε η φίλη ένα άλμπουμ και επι ένα μήνα το έδινε στα παιδάκια να το υπογράφουν για δώρο στη δασκάλα ......δεν ξέρω τι έκανε σε εσάς, αλλά εμένα με προβλημάτισε πααααρα πολύ (αρνητικά).

Δηλαδή, απο που και ως που έκανε κατι τέτοιο που αφορούσε όλα τα παιδιά? και πως το έδινε να το υπογράψουν? Πήγαινε στα σπίτια τους? Στο νηπιαγωγείο? Και δεν έπεσε στην αντίληψη της δασκάλας?

Και η κακιά δασκάλα ....το επέστρεψε?

Τώρα μην τρελαθούμε και τελείως ...τι να πω, ίσως να φταίω κι εγώ που δεν είμαι και τόσο ευπιστη αλλα επιμένω στην αρχική μου άποψη πως η φιλη μας παραανακατευόταν στα του σχολείου και στη δουλειά των εκπαιδευτικών.

Τέλως πάντων έκλεισαν και τα σχολεία, καλό καλοκαίρι να έχουν τα μικρούλια μας και απο τη νέα σχολική χρονιά εύχομαι απο καρδιάς ...να μην υπάρχουν πουθενά τέτοια προβλήματα σε γονείς-δασκάλους και παιδιά.

Ευχαριστώ το θεό που μου χάρισε δυο υπέροχες κορούλες

δεν εκαναν σε εσενα DALIA αναφορα τα κοριτσια για το θεμα σου.....η προταση της κοπελας ειναι...πως να το πω...για αυτο που εγινε....οτι δηλαδη πρωτα εκανες εσυ αναφορα στην δασκαλα και μετα της εφτιαξες αναμνηστικο για να θυματε την χρονια που της εγηνε η αναφορα????

αυτο καταλαβα εγω.....

με μπερδεψες περισσότερο :lol. Zwza και στο δικό μας σχολείο γίνει εντελώς μεταξύ τους,οπως πχ είχαν παει στη λαϊκή σα θεματική ενότητα.Μετά μάθαμε που κανένας δεν ήθελε να γίνει γαμπρός:lol:

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

Zwza και στο δικό μας σχολείο γίνει εντελώς μεταξύ τους,οπως πχ είχαν παει στη λαϊκή σα θεματική ενότητα.Μετά μάθαμε που κανένας δεν ήθελε να γίνει γαμπρός:lol:

:) :) :)

εμ είδες τα αντράκια? Ακούν για γάμο και ....όπου φύγει, φύγει :)

εμας δε μας καλεσαν την 28η Οκτωβριου που ηταν και η πρωτη γιορτη και τα παιδια ειχαν και ποιηματα και αρνηθηκαν να βγαλουν φωτο λογω προστασιας προσωπικων δεδομενων των αλλων παιδιων....αλλα εγινε ενας χαμος και μετα καναν ολες τις γιορτες κανονικα παρουσια γονεων με καμερες και συναφη.....

28 Οκτωβρίου και 17 Νοέμβρη κάνω πάντα κλειστές γιορτές. Ακόμα τα παιδιά δεν έχουν προσαρμοστεί καλά καλά δε μπορώ να τα βάλω να εκτεθούν σε κοινό. Ας εκτεθούν πρώτα στους φίλους τους και αργότερα στο σόι των φίλων τους. Υπάρχουν και παιδαγωγικοί λόγοι λοιπόν που καλό είναι να τους συνυπολογίζουμε.

FLcUp3.png0BQfp3.png

εμας δε μας καλεσαν την 28η Οκτωβριου που ηταν και η πρωτη γιορτη και τα παιδια ειχαν και ποιηματα και αρνηθηκαν να βγαλουν φωτο λογω προστασιας προσωπικων δεδομενων των αλλων παιδιων....αλλα εγινε ενας χαμος και μετα καναν ολες τις γιορτες κανονικα παρουσια γονεων με καμερες και συναφη.....

Το σχολέιο δεν είναι υποχρεωμένο να κανει γιορτή ανοιχτή. Υποχρέωση έχει να ενημερώσει/διδάξει τα νήπια για τον πολιτισμό και τις εθνικές και θρησκευτικές επετείους.

Το πώς θα γίνει αυτό, εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από το σχολέιο.

Συνηθίζεται να γίνονται γιορτούλες με ποιηματάκια, χορευτικά, θεατρικά κλπ την 28η, 25η, 17η Νοέμβρη, Χριστούγεννα και Καλοκαίρι γιατί τα πιτσιρίκια το χαίρονται.

Συνηθίζεται, επίσης, κάποιες από αυτές τις γιορτές να είναι ανοιχτές για να τις παρακολουθήσουν οι γονείς, όμως αυτό δεν είναι υποχρεωτικό.

Το αν γίνει χαμός ή όχι από τους γονείς, ποσώς ενδιαφέρει το σχολέιο. Οι γιορτές συνήθως γίνονται ανοιχτές από τη στιγμή που υπάρχουν καλές σχέσεις με τους γονείς. Αν έχεις γονείς που γκρινιάζουν και επιτίθενται στους εκπαιδευτικούς, ε όχι δεν θα κάνεις ανοιχτή γιορτή!

Σε νηπιαγωγείο που δούλευα κάναμε κλειστή γιορτή Χριστουγέννων, γιατί ενώ είχαμε πει ότι θα γίνει ανοιχτή, ξεσηκώθηκαν οι γονέις για τη μέρα και την ώρα. Ήθελαν σχεδόν βράδυ για να βολέυονται όλοι. Ε όχι. Η γιορτή έγινε πρωί με τα παιδιάκια μόνο και το καταχάρηκαν.

Τώρα για τις φωτογραφίες, όντως απαγορεύεται να φωτογραφηθούν παιδιά χωρίς προηγούμενη εγκριση γονέων. Το βρίσκω όμως λίγο υπερβολικό να γίνει αυτό σε σχολική γιοερτή. Μπορούσε να γίνει αλλιώς ο χειρισμός, π.χ. ζητώντας από τους γονείς την έγγραφη συναίνεση ή άρνηση για φωτογράφηση και να λυθεί το θέμα.

Να συμπληρώσω ότι το ίδιο ισχύει και για τις παρελάσεις. Το νηπιαγωγείο μπορεί να λάβει μέρος αλλά δεν είναι υποχρεωμένο. Ανάλογα με τις συνθήκες της ομάδας, της περιοχής κ.λ.π. είναι στη διακριτική ευχέρεια της Προϊσταμένης και τους Συλλόγου εκπαιδευτικών του σχολείου να το αποφασίσουν.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

Να συμπληρώσω ότι το ίδιο ισχύει και για τις παρελάσεις. Το νηπιαγωγείο μπορεί να λάβει μέρος αλλά δεν είναι υποχρεωμένο. Ανάλογα με τις συνθήκες της ομάδας, της περιοχής κ.λ.π. είναι στη διακριτική ευχέρεια της Προϊσταμένης και τους Συλλόγου εκπαιδευτικών του σχολείου να το αποφασίσουν.

Τι ίδιο και ο εκκλησιασμός!

Ο οποίος αν γίνεται, δεν γίνεται με οργανωμένη μετάβαση από το σχολέιο, αλλά τα παιδιά πηγαίνουν με τους γονέις τους και συναντιόμαστε εκέι. Επίσης, με το πέρας του εκκλησιασμού, μεταβαίονουν στο σχολέιο πάλι με τους γονέις τους.

Kαι στο δικό μας νηπιαγωγείο οι μόνες ανοιχτές γιορτές ήταν Χριστούγεννα και 25η Μαρτίου..

Δεν βρήσκω λόγο να έκανα θέμα γιατί δεν έκαναν όλες τις γιορτές ανοιχτές....

rQGhp3.png

εγώ για αυτές τις γιορτές δεν το ήξερα... θεωρούσα δεδομένο πως σε όλα τα σχολεία ότι μεγάλη γιορτή γινόταν πάντα είναι ανοιχτή για τους γονείς- ίσως γιατί αυτό συνέβη στο δικό μας.

Εμείς σε κάθε γιορτή επιπρόσθετα ετοιμαζαμε και η καθεμια μας απο κάτι και στήναμε μπουφέ και μετά το τέλος των γιορτών ....περνούσαμε πολύ όμορφα.

Για τον εκκλησιασμό των παιδιών μας, μας ρωτούσε η νηπιαγωγός αν υπήρχε κάποιος γονέας που να έχει αντίρρηση γιαυτό, και εφόσον δεν είχε, τα πήγαιναν με το νηπιαγωγείο.

Πολλές φορές συνοδεύαμε τα παιδιά 3-4 μαμάδες (απο τις μαμάδες που δεν δούλευαν) σε όποια εκδρομή τους ποδαράτη ή με εκδρομικό με το σχολείο για να διευκολύνουμε την μετακίνηση τους.

Παρέλαση και τα δικά μας παιδάκια δεν έκαναν, όπως και κανένα άλλο νηπιαγωγείο της περιοχής.

Αλλά οφείλω να πω ένα μπράβο στη νηπιαγωγό μας, ήταν κάτι απο περισσότερο εντάξει απέναντι μας. Να φανταστείτε, ότι στολή χρειαζόταν για την οποιαδήποτε γιορτή ουδέποτε μας επέτρεψε να πάμε να δώσουμε 30 και 40 ευρώ να την αγοράσουμε, κάτι που γίνετε κατα κόρον στα υπόλοιπα σχολεία.

Καθόταν και τα έφτιαχνε χειροποίητα όλα μόνη της, ακόμα και τα 2 ευρώ για τα υλικά ντρεπόταν να μας ζητήσει..

Αλλά ξαναρωτάω αυτά που ρώτησα πριν και δεν απάντησες

1) Πιστεύεις ότι οι γονείς δεν έχουν δικαίωμα να ενημερώνονται και δεν πρέπει να εκφέρουν άποψη?

2)Αν κάτι που έγεινε στο σχολείο έχει αναστατώσει τα παιδιά όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν πρέπει οι γονείς να το αναφέρουν?

3) Οι δασκάλες μπορούν να φωνάζουν στους γονείς?

4) Οι δασκάλες μπορούν να μιλάνε για τα παιδιά με τέτοια λόγια μπροστά τους?

5) Οι δασκαλές πρέπει να κάνουν κατάχρηση εξουσίας και να κάνουν τα "απολύτως απαραίτητα" επειδή χαλαστήκαν με τους γονείς?

έχεις πιάσει ακριβώς το νόημα και την ουσία όλων (σαν να ήσουν εκεί),

όλα τα άλλα είναι ή ασήμαντες αφορμές (όπως η αναπαράσταση του γάμου),

ή σάλτσες,

όσο για το αναμνηστικό λεύκωμα, η αρχική ιδέα ήταν δική μου, όμως η συνέχεια και η ολοκλήρωσή της απαιτούσε την συνεργασία όλων των γονιών την οποία την είχαμε,και μάλιστα με ενθουσιασμό, οπότε θεωρώ ότι ήταν συλλογική δουλειά, δεν ήθελα να την ''καλοπιάσω'' όπως ειπώθηκε παραπάνω- σε καμία περίπτωση- το κάναμε για τα παιδιά τα οποία θέλανε πολύ να κάνουν μια ζωγραφιά για τις δασκάλες τους, και όχι όπως είπε κάποια για να θυμάται την χρονιά (αυτή θα την θυμάται έτσι κι αλλίως), αυτό είναι όλο.

Εξάλλου, κανένας γονιός δεν ανέφερε το θέμα δώρο στην δασκάλα(κάποιοι μάλιστα είπαν ότι και να αποφασίζαμε να αγοράσουμε δώρο, αυτοί δεν θα συμμετείχαν) η δυσαρέσκεια ήταν πολύ μεγάλη,

και μην στέκεστε στο θέμα με τον γάμο, η αφορμή θα μπορούσε να ήταν οποιαδήποτε άλλη

Από τότε που κουράστηκα να ψάχνω, έμαθα να βρίσκω. Και από τότε που ο άνεμος μού εναντιώθηκε, έμαθα να σαλπάρω με όλους τους ανέμους. Φ. Νίτσε

συγγνώμη, εγώ δεν το κατάλαβα! εσύ ως γονιός το έκανες αυτό; με ποια λογική;Αν θέλει κάτι τέτοιο η νηπιαγωγός λογικά θα το κάνει μόνη της. εσύ θα μπορούσες να κάνεις κάτι τέτοιο μόνο για τα δικά σου παιδιά. Ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω.Βλακεία της βέβαια-όπως και το ότι δεν έκανε γιορτή για το τέλος- που δεν το κράτησε βέβαια και συνεχίζει αυτή την ψυχράδα.Από τη άλλη δεν κατανοώ γιατί έκανες κάτι στο οποίο εμπλέκεις και την υπόλοιπη τάξη.

η νηπιαγωγός elpatra δεν έκανε κανένα αναμνηστικό από τα παιδιά για να μας δώσει, εμείς σαν σύνολο της τάξης της δίνουμε ένα αναμνηστικό με γραμματάκια και ζωγραφιές των παιδιών, με αφιερώσεις των παιδιών προς αυτήν, δεν έγραψα εγώ προς αυτήν-μιλούσαν τα παιδιά- ελπίζω τώρα να κατάλαβες

Από τότε που κουράστηκα να ψάχνω, έμαθα να βρίσκω. Και από τότε που ο άνεμος μού εναντιώθηκε, έμαθα να σαλπάρω με όλους τους ανέμους. Φ. Νίτσε

Διαφημίσεις

η νηπιαγωγός elpatra δεν έκανε κανένα αναμνηστικό από τα παιδιά για να μας δώσει, εμείς σαν σύνολο της τάξης της δίνουμε ένα αναμνηστικό με γραμματάκια και ζωγραφιές των παιδιών, με αφιερώσεις των παιδιών προς αυτήν, δεν έγραψα εγώ προς αυτήν-μιλούσαν τα παιδιά- ελπίζω τώρα να κατάλαβες

Καταλαβαίνω ότι το κάνατε ως δώρο απ' αυτό που μου λες τώρα.Μήπως λοιπον θα ήταν πιο λογικό να αναλάμβανε κάποια άλλη μαμά αυτή τη δραστηριότητα; Από τα λεγόμενά σου κατάλαβα ότι το έφτιαξες μόνη σου και απάτο έδινες σε κάθε παιδάκι. Πιστεύω ότι με βάση την προιστορία σου με τη δασκάλα θα έπρεπε να της το παραδώσει κάποια άλλη μαμά για να δεις αν θα αντιδρούσε το ίδιο και σε αυτή την περίπτωση.-έκτός κι αν το γυρισε πίσω σε καποια άλλη-εννοώ δεν το παρέδωσες εσύ-. Κάτι τέτοιο θα δειχνε πλήρη έλλειψη διπλωματικότητας από την πλευρά της νηπιαγωγού. Αν το έδωσες εσύ η ίδια μάλλον θα το εξέλαβε ως ειρωνεία και δεν ήταν παράλογο που δεν το δεχτηκε. Αλήθεια με την αναφορά τι έγινε; Σας εξέτασαν κατ' αντιπαράσταση στην διεύθυνση; ΄Ήρθαν άλλοι γονείς ως μάρτυρες;

για το δωράκι-λεύκωμα η ιδέα ήταν μεν δική μου, αλλά η υλοποίησή της απαιτούσε την συνεργασία όλων των γονιών,

τα 2 λευκώματα τα έδωσα εγώ στην άλλη νηπιαγωγό-διευθύντρια το απόγευμα της Τρίτης την ώρα που άνοιξε η πόρτα για να μας παραδώσει τα παιδιά, μπροστά σε όλους τους παρόντες γονείς,

της τόνισα ότι τα έκαναν τα παιδιά για τις δύο δασκάλες τους και το ένα είναι για την ίδια και το άλλο για την άλλη δασκάλα,

την επόμενη ημέρα το πρωί πηγαίναμε μαζί με τα παιδιά για να πάρουμε τις βεβαιώσεις, και η διευθύντρια μου το επέστρεψε λέγοντας ότι η΄νηπιαγωγός δεν το δέχεται

Προσωπικά αν είχα κάνει αναφορά σε κάποια δασκάλα δεν θα της έκανα μετά ποτέ δώρο ένα λεύκωμα με ζωγραφιές ή οτιδήποτε άλλο. Για να φτάσω σε σημείο να κάνω αναφορά θα σήμαινε ότι δεν ήμουν απλώς δυσαρεστημένη αλλά θα την θεωρούσα απαράδεκτη και δεν θα ήθελα να έρχεται σε επαφή με τα παιδιά μου ή και με τα υπόλοιπα παιδιά. Οπότε δεν καταλαβαίνω με ποιο σκεπτικό της έκανες το λεύκωμα, όχι μόνη σου αλλά και με τους άλλους γονείς- και μάλιστα πήγες και το έδωσες εσύ; Δηλ. ναι μεν της κάνεις αναφορά και της δίνεις και δώρο;:?:

s-age.pngs-age.png

εγώ αυτό που έχω να πω είναι ότι αν οι γονείς δεν μπλέκονταν με το παραμικρό στο επαγγελμα των εκπαιδευτικών (που αν μην τι άλλο το έχουν σπουδάσει ρε αδελφέ) θα ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα στο σημερινό σχολείο.. εχω παιδί στο Λύκειο και όταν πήγα να ρωτήσω για την πρόοδο κλπ είδα να βγαινει ένας μαθητής από την τάξη και στην ψύχρα να ανάβει τσιγάρο στο διάδρομο.. οπα ρε φίλε και εμείς στην εφηβεία κάναμε κανένα τσιγαράκι αλλά κοιτάγαμε που να κρυφτούμε πίσω από καμία μάντρα... όταν ρώτησα τον διευθυντή πως το επιτρέπει αυτό ξέρετε τι μου απάντησε? να κάνουμε παρατήρηση??? δεν θα είστε καλά που θα μου έρθει την επόμενη ο γονιός να με σκυλοβρίσει που έκανα παρατήρηση στο παιδί... ΚΑΓΚΕΛΟ ΕΓΩ!!

Από την στιγμή που ο γονιός λοιπόν έχει άποψη για τα πάντα και έχει ΤΕΡΑΣΤΙΟ μερίδιο ευθύνης για την καταντια που έχει γίνει σήμερα το σχολείο, μην διαβάζω τέτοια πράγματα στο φορουμ γιατι με το που γράφτηκα ως μέλος μου φαίνεται θα διαγραφώ...

θα συμφωνήσω με όλες τις προλαλλήσασες ... πρώτα κάνουμε την αναφορά και μετά πάρε και ένα δώρο.. και μετά "μα είναι δυνατόν να κάνουν την γιορτή" και να αφήνουν τους γονείς απέξω?

τι να κάνουν οι άνθρωποι? καήκαν στο χυλό φυσάνε και το γιαούρτι...

mariaparp μπράβο ωραία τα είπες και μέσα στο κλίμα εντελώς! ούτε η ίδια η νηπιαγωγός να ήσουν!

(βασικά να ανάψει μαθητής τσιγάρο έξω ακριβώς από την αίθουσα ΔΕΝ παίζει, σε ελληνικά σχολεία τουλάχιστον. Γιατί δεν το άναβε τότε μέσα, αφού δεν υπήρχε φόβος έτσι κι αλλιώς να του πει κάτι ο καθηγητής? Άσε που δε νομίζω να διαμαρτυθηθεί ποτέ γονεας επειδή ο καθηγητής είπε στο παιδί να μην καπνίσει. Έλεος δλδ.)

Έχουμε μία ακύρωση της νηπιαγωγού ως εκπαιδευτικού (αμφισβήτηση της επιλογής της για μια δραστηριότητα).

Μια αντιπαράθεση μπροστά σε παιδιά και (πιθανόν) και σε άλλους γονέις, άρα άλλη μια ακύρωση του ρόλου της νηπιαγωγού μπροστά στα μάτια αυτών που πρέπει πρώτα από όλα να τη σέβονται, δηλαδή μπροστά στα παιδιά.

Μια προσπάθεια συμβιβασμού από την προϊσταμένη, στην οποία η νηπιαγωγός (αν και αρνείται ότι κάτι συνέβη) δέχεται να παραβρεθεί και η δυσαρεστημένη μητέρα δεν μπορεί να πάει. Δικάιως, γιατί δεν μπορεί να πάρει άδεια από τη δουλειά της, αλλά το αποτέλεσμα είναι ότι δεν παραβρίσκεται σε αντίθεση με τη νηπιαγωγό.

Ακολουθεί μια αναφορά προς τον προϊστάμενο της νηπιαγωγού. Μια αναφορά που πάντα έχει επιπτώσεις, με ελάχιστη την απολογία του εκπαιδευτικού. Μια αναφορά που μπαίνει στο φάκελο του εκπαιδυετικού και τον ακολουθεί σε όλη του την καριέρα και μπορεί να "κλείσει" και πόρτες/δρόμους.

Μετά από όλα αυτά, και δίνοντας μου τη εντύπωση (μπορεί να κάνω και λάθος) ότι από εκεί και πέρα οι σχέσεις του γονιού με τη νηπιαγωγό ήταν από τυπικές έως ψυχρές, ξαφνικά η ίδια η μητέρα που δημιούργησε τη ΄φασαρία και ακύρωσς την εκπαιδευτικό, παίρνει μια πρωτοβουλία δώρου. Ένα δώρο προς τον εκπαιδευτικό στο τέλος της χρονιάς ερμηνεύεται ως ευχαριστήριο για όλα όσα πρόσφερε στα παιδιά.

Προσωπικά, μου φαίνεται τουλαχιστον ειρωνικό κάποιος που έχει ακυρώσει τόσο έναν εκπαιδευτικό να κάνει μια τέτοια κίνηση!

Δεν ξέρω πώς θα το χειριζόμουν εγώ (τι θα έκανα με το δώρο), αλλά ξέρω πώς θα αισθανόμουν, ότι με ειρωνεύονται!

Πριν 4 περίπου μήνες, έγινε ένα περιστατικό στο νηπιαγωγείο μας, όπου ήρθα σε λεκτική αντιπαράθεση με την μία νηπιαγωγό (είχε συζητηθεί και εδώ το θέμα), ακολούθησε από μένα αναφορά στην πρωτοβάθμια, και το θέμα έληξε εκεί.

Από τότε με προβληματίζει η στάση των δύο (είμαστε ολοήμερο) νηπιαγωγών μας: δεν πήγαμε ούτε μία εκδρομή, ούτε ένα θέατρο, ούτε καν περίπατο,

η καλοκαιρινή γιορτή θα γίνει σήμερα το μεσημέρι χωρίς γονείς και επίσης απαγόρευσαν την είσοδο και σε φωτογράφο για να βγάλει τα παιδιά φωτο,

και ρωτώ: το να κάνεις αναφορά ή να παραπονεθείς για κάτι, τιμωρείται με τον τρόπο αυτό; Γνωρίζω ότι έχουν κάθε δικαίωμα να τα παραλείψουν όλα αυτά και ότι δεν είναι υποχρεωμένες να τα κάνουν, όμως πώς στερούν από τα παιδιά και από τους γονείς τέτοιες αναμνήσεις;

Kαι τελικά, αν κάποιος εκπαιδευτικός έχει ένα πρόβλημα με έναν γονέα, έχει δικαίωμα να ''παρασύρει'' ολόκληρη τάξη νηπίων σε αυτό;

Αν ένας παιδαγωγός έχει πρόβλημα με ένα γονέα ή μηπως εννοείς ένας γονέας με ένα εκπαιδευτικό;;;Γιατί από ό,τι διάβασα εσύ την ακύρωσες μπροστά στους μαθητές της, κι εσύ της έκανες αναφορά!Σίγουρα ο τρόπος που αναφέρεις ότι σου μίλησε δεν ήταν σωστός αλλά κάπως θα της μίλησες και εσύ...δε μπορει να είσουν ευγενικότατη και να έκανες μια απλή παρατήρηση και αυτή να αντέδρασε έτσι....άσε που από την αρχή δε καταλαβαίνω το λόγο να παρέμβεις σε όλο αυτό....και η ανιψιά μου έκανε το ίδιο θεατρικό στο νηπιαγωγείο (προφανώς είναι από το υπουργείο ίσως;) και δεν υπήρξε καμία αντίδραση από γονείς....

Πες μας τώρα που ηρέμησε το όλο θέμα...δε μετάνιωσες που εκανες αναφορά στη κοπέλα;Μήπως είσουν πάρα πολύ υπερβολική από την αρχή με όλο αυτό;

Όσο για το λεύκωμα-βιβλίο δε ξέρω τι θα έκανα στη θέση της..πιθανότατα να έκανα το ίδιο για να δέιξω και εγώ μια κάποια αντίδραση σε ό,τι έγινε στη σχολική χρονιά,μήπως και καταλάβει ο γονέας και δε ξανακάνει το ίδιο λάθος στην επόμενη δασκαλα.....

Μάλλον ο υπερπροστατευτισμός μας κάνει κακό και όχι καλό στα παιδιά μας!!!

υπαρχει καλε:P

κ εγω δεν καταλαβαινω γιατι πηγες κ της εκανες δωρο...αν κ θεωρω την αρχικη συμπεριφορα της νηπιαγωγου τραγικη, νομιζω οτι το δωρο ηταν καπως...ασχετο...βγαζει κ λιγες τυψεις, δημιουργει επιπλεον μπερδεματα...κ γω στη θεση της δεν θα το δεχομουν με τιποτα.....

mariaparp καλα τα λες, αλλα κ εσυ το ιδιο δεν πηγες κ εκανες, με την παρατηρηση στο διευθυντη;:rolleyes:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...