Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πινακας Ανακ/σεων Δράσεις Αλληλεγγύης


Recommended Posts

Κάνε ένα παιδί να γελάσει...διαβάζοντας!- Κινηση Αγαπης "Θανασης Βεγγος"

 

Την Κυριακή 19 Ιουνίου θα μοιράσουμε στα παιδάκια που θα νοσηλεύνται στις ογκολογικές κλινικές βιβλία και παραμύθια. Μπορείτε να βοηθήσετε όλοι στέλνοντας από 1 παραμύθι ή βιβλίο. Η διεύθυνση αποστολής είναι " Βάσω Αλεβίζου, Κάνε ένα παιδί να γελάσει, ΤΘ 12402, Χαιδάρι '' Χρειαζόμαστε καινούρια παραμύθια και βιβλία για να τα αμπαλάρουμε και να τα δώσουμε σε κάθε παιδάκι δωράκι. Επίσης εάν έχετε μεταχειρισμένα σε καλή κατάσταση μπορούμε να τα τοποθετήσουμε στα σαλονάκια για να τα διαβάζει όποιο παιδάκι θέλει. Εάν κάποιος θέλει να μας στείλει μεταχειρισμένα βιβλία για μεγάλους, σκεφτήκαμε να κάνουμε μια μικρή βιβλιοθήκη για τις μαμάδες και τους μπαμπάδες για να περνάει η ώρα τους στο νοσοκομείο.

 

Ο σύλλογος γονέων παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες ''Η Πίστη" στηρίζει επίσημα την δραστηριότητά αυτή

 

http://www.facebook.com/event.php?eid=149645788435732

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Update

ο σύνδεσμος του event μάλλον καταργήθηκε εξαιτίας του ότι εστάλησαν αρκετά βιβλία για την δράση που προγραμματιζόταν

 

Vaso Alevizou ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ: Τα βιβλία που λάβαμε είναι υπεραρκετά και καλύπτουν τις ανάγκες τις εκδήλωσεις. Παρακαλούμε να μην κοινοποιείτε άλλο την κίνηση γιατί δεν θα προλάβουμε να αμπαλάρουμε νέα βιβλία που θα σταλούν μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα. Αν κάποιος θέλει να στείλει παρ' όλα αυτά, θα πρέπει να το έχουμε παραλάβει ως την Πέμπτη 16/6, με την παράκληση να το έχει αμπαλάρει και να μας γράψει σε συνοδευτικό σημείωμα τίτλο βιβλίου, για τι ηλικία και τι φύλο προορίζεται. Ευχαριστούμε πάρα πάρα πολύ, συγχαρητήρια σε όλους σας!

 

μπορείτε να βλέπετε εδώ την συνέχεια των προσπαθειών,

 

http://www.facebook.com/home.php?sk=group_59479797313

 

Vaso Alevizou

Το αμπαλάρισμα έγινε, δεν μέτρησα αλλά πάνω από 500 παιδικά βιβλία καινούρια θα μοιραστούν στις κλινικές, και εκατοντάδες μεταχεισριμένα παιδικά και ενηλίκων θα τοποθετηθούν στις βιβλιοθήκες!!!!!!! Συνολικά περισσότερα από 2000 βιβλία περάσαν από τα χέρια μας σήμερα!!!!!!!!!!!! Μπράβο παιδιά, μπράβο σε όλους, σε όσους έστειλαν βιβλία, σε όσους κοινοποίησαν την κίνηση, σε όσους βοήθησαν στο αμπαλάρισμα, σε όσους βοήθησαν με τις δωρεάν μεταφορές!!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 εβδομάδες μετά...

Κέντρο Φιλοξενίας Παιδιού

 

Η «ηλιαχτίδα» ασχολείται εδώ και δέκα χρόνια με τη στήριξη και ενίσχυση όλων των παιδιών ηθικά, οικονομικά και ψυχολογικά, όπως και του οικογενειακού περιβάλλοντός τους. Επίσης, με την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της κοινής γνώμης σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

 

Μετά από ουσιαστικές προσπάθειες 10 ετών, καταφέραμε να ευαισθητοποιήσουμε τους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα το Δήμο Νέας Σμύρνης, ο οποίος μας παραχώρησε έναν όροφο στην κεντρική πλατεία μας και το Μάρτιο του 2010 ξεκίνησε τη λειτουργία του το πρώτο Κέντρο Φιλοξενίας Παιδιού στην περιφέρεια με έδρα τη Νέα Σμύρνη. Το Κέντρο φιλοξενεί άπορα παιδιά με τους γονείς τους από επαρχία, που έρχονται με σοβαρά προβλήματα υγείας για να νοσηλευθούν στα νοσοκομεία των Αθηνών.

 

Σήμερα, όραμά μας και διακαής πόθος είναι η διατήρηση και η επέκταση του Κέντρου Φιλοξενίας Παιδιού «ηλιαχτίδα», που στεγάζεται στο προαναφερθέν κτίριο στην οδό 2ας Μαΐου 5, ούτως ώστε να μπορούμε να φιλοξενούμε κάθε παιδί που μας χτυπά την πόρτα σε ένα ζεστό, φιλικό περιβάλλον τελείως δωρεάν, όπως γίνεται σήμερα.

 

Ζώντας την τρομερή ύφεση της χώρας μας και δυστυχώς την αδιαφορία των κυβερνώντων, δεν έχουμε βοήθεια από πουθενά. Όπως καταλαβαίνετε, αντιμετωπίζουμε σοβαρά οικονομικά προβλήματα αλλά με κανέναν τρόπο δεν θα θέλαμε να στερήσουμε την φροντίδα και την αγάπη προς τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Κέντρο και κυρίως την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

 

Για το λόγο αυτό, παρακαλούμε θερμά προωθήστε την προσπάθειά μας όπου εσείς νομίζετε, ούτως ώστε να συνεχίζουμε να χαρίζουμε περισσότερα χαμόγελα στους μικρούς «μαχητές της ζωής».

 

Εμείς από την πλευρά μας, με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι μπορούμε να διαθέσουμε ρουχισμό, παπούτσια και παιχνίδια, σχεδόν για όλες τις ηλικίες, τα οποία είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά για όλους, καθημερινά Δευτέρα - Παρασκευή 10:00 – 14:00.

Ας χαράξουμε μαζί έναν κοινό αγώνα για αλληλεγγύη, κατανόηση και κυρίως ανθρωπιά.

 

Με εκτίμηση,

 

Η Πρόεδρος

Ντόρα Κασιμέρη

 

Ηλιαχτίδα, 2ας Μαΐου 5, 17121 Ν. Σμύρνη, Τηλ.2109346139, 6932274982, E-mail: iliachtida[at]otenet.gr, www.iliachtida.gr

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Η PRAKSIS (Προγράμματα Ανάπτυξης, Κοινωνικής Στήριξης και Ιατρικής Συνεργασίας), είναι μία νέα ανεξάρτητη Μη Κυβερνητική Οργάνωση, με τη μορφή μη κερδοσκοπικού σωματείου, που έχει σαν κύριο στόχο τη δημιουργία, εφαρμογή και υλοποίηση προγραμμάτων ανθρωπιστικής και ιατρικής δράσης. Οι ωφελούμενοι συνάνθρωποί μας από τη δράση της PRAKSIS είναι Έλληνες άποροι, άστεγοι, ανασφάλιστοι, οικονομικοί μετανάστες, αιτούντες άσυλο /πρόσφυγες και κάθε κοινωνικά αποκλεισμένη πληθυσμιακή ομάδα όπως ουσιοεξαρτώμενοι, αθίγγανοι, θύματα διεθνικής σωματεμπορίας (trafficking), άστεγοι, αποφυλακισμένοι, παιδιά που εργάζονται στο δρόμο και όσοι συνάνθρωποί μας έχουν ελλιπή πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, ψυχοκοινωνικής και νομικής υποστήριξης.

 

Τα προγράμματα της PRAKSIS, δε θεωρούνται «ξεκίνημα από το μηδέν», καθώς είναι «η επόμενη μέρα» των «εντός συνόρων» προγραμμάτων που μέχρι τον Οκτώβριο του 2004 λειτουργούσαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα Ελλάδας. Προγράμματα που με βάση τα δύο Πολυϊατρεία στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη προσφέρουν εδώ και 14 χρόνια άμεση και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ψυχολογική και νομική υποστήριξη σε νεο-αφιχθέντες αιτούντες άσυλο, πρόσφυγες και μετανάστες, παλιννοστούντες, παιδιά που εργάζονται στο δρόμο, αποφυλακισμένους καθώς, και σε άλλες κοινωνικά αποκλεισμένες ομάδες.

 

Στα πλαίσια του προγράμματος «Στέγη» η PRAKSIS εκτός από όσα αναφέρθηκαν παραπάνω, παρέχει στέγη σε αιτούντες άσυλο / πρόσφυγες. Διαθέτει συνολικά 19 προστατευμένα διαμερίσματα (14 στην Αττική, 4 στην Θεσσαλονίκη και 1 στην Μυτιλήνη).

 

Στην Θεσσαλονίκη φιλοξενούνται συνολικά 18 άτομα από τα οποία 9 είναι παιδιά ηλικίας από 2 μηνών έως 14 ετών. Η σύνθεση των οικογενειών και οι χώρες προέλευσης τους είναι:

(2) πενταμελής οικογένεια από το Αφγανιστάν

(1) τετραμελής οικογένεια από το Αφγανιστάν

(1) μονογονεϊκή οικογένεια από την Σομαλία

(1) ζευγάρι από το Ιράν

Και είναι πολύ πιθανό να έρθει άλλη μία οικογένεια.

 

Για τις παραπάνω οικογένειες ζητάμε την βοήθεια σας για να καλύψουμε τις βασικές τους ανάγκες σε τρόφιμα μιας και η εξασφάλισή τους έχει γίνει πάρα πολύ δύσκολη.

 

 

 

Για τον παραπάνω λόγο, αιτούμαστε την ενδεικτική παροχή των παρακάτω ειδών ή την χρηματική βοήθεια για την αγορά τους:

 

§ Ζυμαρικά

§ Όσπρια

§ Σάλτσες

§ Αλεύρι

§ Λάδι

§ Αλάτι – ζάχαρη

§ Γαλακτοκομικά προϊόντα

§ παιδικές τροφές (γάλατα και κρέμες)

§ πάνες3, 4 και 5 νούμερο

 

Η ποσότητα θα κριθεί από τη δική σας ευχέρεια.

 

Βρισκόμαστε στη διάθεση τη δική σας και των συνεργατών σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία κρίνετε σκόπιμη.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • 2 χρόνια μετά...

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» συγκεντρώνει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τα χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειες που στηρίζει καθημερινά!

 

 

 

 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», παρά τις δυσκολίες, συνεχίζει σταθερά το έργο του, καθημερινά και πανελλαδικά. Μια από τις σημαντικές δράσεις του, είναι η υλική, κοινωνική, ψυχολογική και ιατρική βοήθεια σε χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειές τους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης. Το αʼ εξάμηνο του 2013 στήριξε πανελλαδικά 8.910 παιδιά και τις οικογένειές τους με προβλήματα διαβίωσης.

 

 

 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» για μια ακόμα χρονιά, κινητοποιεί πολίτες και φορείς, προκειμένου να συσπειρωθεί το σύνολο της κοινωνίας και να συγκεντρωθούν όσο το δυνατό περισσότερα είδη πρώτης ανάγκης για τα παιδιά, ενόψει Χριστουγέννων, αλλά και όλο το χρόνο, αφού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι δίπλα στα παιδιά 365 μέρες το χρόνο κι όχι μόνο τις γιορτές.

 

 

 

Η πανελλαδική συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης είναι μια πρωτοβουλία του Οργανισμού, που καλεί όλους να τη στηρίξουν, δεδομένου ότι ο αριθμός των οικογενειών που δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τα στοιχειώδη για τα παιδιά τους, αυξάνεται δραματικά.

 

 

 

Τα ράφια στα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, που λειτουργεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πανελλαδικά, έχουν πλέον αδειάσει, ως συνέπεια των δυσμενών οικονομικών συνθηκών που αντιμετωπίζουν τόσο οι πολίτες όσο και οι εταιρίες στη χώρα μας.

 

 

 

Φέτος τα Χριστούγεννα, ας προσφέρει ο καθένας ότι μπορεί και ας χαρίσουμε χαμόγελα σε χιλιάδες παιδιά!

 

 

 

Συγκεντρώνουμε τρόφιμα καθʼ όλη την διάρκεια του Δεκεμβρίου, στα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, σε όλη την Ελλάδα.

 

 

 

Τα σημεία συγκέντρωσης είναι:

 

 

 

● Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στο Μαρούσι

 

Διεύθυνση: Στουντίου 1 & Γκλιάτη, Μαρούσι, Τ.Κ. 15126

 

Τηλ: 2106095844 - E-mail: [email protected]

 

 

 

● Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στο Ίλιον

 

Διεύθυνση: Αγίας Ελένης & Πλήθωνος Γεμιστού, Παλατιανή Ίλιον, Τ.Κ. 13121

 

Τηλ: 2105781060 - 2118003075 - E-mail: [email protected]

 

 

 

● Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στη Θεσσαλονίκη

 

Διεύθυνση: Παπακυριαζή 3, Θεσσαλονίκη, T.K. 54645

 

Τηλ.: 2310 250160 – E-mail: [email protected]

 

 

 

● Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στην Πάτρα

 

Διεύθυνση: Όθωνος Αμαλίας 83, Πάτρα, Τ.Κ. 26221

 

Τηλ: 2610332499 - E-mail: [email protected]

 

 

 

● Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στον Πύργο Ηλείας

 

Διεύθυνση: Αραχώβης 3, Πύργος Ηλείας, Τ.Κ. 27100

 

Τηλ: 26210 81040 - E-mail: [email protected]

 

 

 

● Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στην Αρχαία Κόρινθο

 

Διεύθυνση: Θέση Θέατρο, Αρχαία Κόρινθος, Τ.Κ. 20007

 

Τηλ: 2741032628-30 - E-mail: [email protected]

 

 

 

● Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στην Τρίπολη

 

Διεύθυνση: Ελ. Βενιζέλου 22, Τρίπολη, Τ.Κ.22100

 

Τηλ: 2710234154 - E- mail: [email protected]

 

 

 

● Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στην Χαλκίδα

 

Διεύθυνση: Αβάντων 65, Χαλκίδα, Τ.Κ.34100

 

Τηλ: 22210 79788 - E-mail: [email protected]

 

 

 

● Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στην Κέρκυρα

 

Διεύθυνση: Πολυχρονίου Κωνσταντά 2η πάροδος, Κέρκυρα, Τ.Κ. 49100

 

Τηλ: 26610-20890 – E-mail: [email protected]

 

 

 

ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΠΡΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

 

● Γάλα εβαπορέ

 

● Ρύζι

 

● Όσπρια

 

● Αλεύρι

 

● Σάλτσα τομάτας

 

● Είδη πρωινού (κακάο, μπισκότα, κρουασάν, δημητριακά, φρυγανιές, μέλι, μαρμελάδα, μερέντα, χυμοί)

 

● Άνθος αραβοσίτου

 

● Αλάτι, Ξύδι, Μπαχαρικά

 

● Πουρές

 

● Βρεφικές κρέμες

 

● Βρεφικό γάλα

 

● Είδη βρεφικής φροντίδας (πάνες, μωρομάντηλα, σαμπουάν, αφρόλουτρα, κρέμες συγκάματος)

 

● Προϊόντα καθαρισμού (καθαριστικά και απολυμαντικά γενικής χρήσης, μαλακτικό ρούχων, χλωρίνη κ.λ.π)

 

● Είδη προσωπικής φροντίδας (σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες)

 

● Είδη οικιακής χρήσης (αλουμινόχαρτο, διάφανη μεμβράνη, σακούλες απορριμμάτων)

 

● Χαρτικά (χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας)

 

 

 

Περισσότερες δημοσιογραφικές πληροφορίες:

 

κα Νάταλι Καρακιουλάφη,

 

210-3306140, [email protected]

 

 

 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης:

 

● Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας, Μαρούσι, κα Σοφία Κούχη, 210-6095844, [email protected]

 

● Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας, Ίλιον, κα Τάνια Σχίζα, 210-5781060, [email protected]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το Χαμόγελο του Παιδιού

Link to comment
Share on other sites

  • 7 χρόνια μετά...

"Στο πλαίσιο της έμπρακτης ένδειξης αλληλεγγύης σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που δοκιμάζεται εξ αιτίας της πανδημίας, αλλά και σε νοσηλευόμενους με κορωνοϊό, που θα περάσουν τις γιορτινές ημέρες μακριά από τους οικείους τους, το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων υλοποιεί τη δράση «Τα σχολεία στέλνουν μήνυμα αγάπης».

 

Η δράση αφορά στην παρότρυνση των μαθητών/τριών των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης να φιλοτεχνήσουν εορταστικές ευχετήριες κάρτες/ζωγραφιές, οι οποίες θα αποσταλούν σε όποιο από τα δημόσια νοσοκομεία (σσ βλέπε Παράρτημα) επιθυμεί κάθε μαθητής/μαθήτρια. Επιπλέον στοχεύει στην περαιτέρω καλλιέργεια και ανάπτυξη της ενσυναίσθησης των μαθητών/τριών, των ψηφιακών τους δεξιοτήτων και των εννοιών της προσφοράς και του εθελοντισμού."

 

Πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...