Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πάνω από το στρώμα τί;

Recommended Posts

Σε 12 εβδομάδες περιμένουμε τον πρώτο μας μπεμπούλη και έχουμε πελαγώσει! Ευτυχώς υπάρχει το φόρουμ και έχω βρει απαντήσεις σε πολλές απορίες μας. Τελευταία προσπαθώ να βγάλω άκρη με το θέμα του στρώματος και τί βάζουμε από πάνω. Έχω ακούσει για σελτεδάκι, για υπόστρωμα, για σεντόνι με λάστιχο και για απλό σεντονάκι από πάνω. Εν τέλει τί απ' όλα βάζουμε?? Και με ποιά σειρά?

Το μόνο που έχω πάρει, χωρίς να ξέρω, είναι σελτεδάκια με λάστιχο και ένα κάλυμα στρώματος από τζάμπο. Το υπόστρωμα πλένεται στο πλυντήριο κανονικά? Αντι καθιστά τα σελτεδάκια?

Γειά σου Τσάρλι μου, πως πας? Λοιπόν εμείς βολευτήκαμε πολύ κάποια πανιά, που είναι ύφασμα αποπάνω και αδιάβροχο υλικό αποκάτω.

Από το πορτ μπεμπέ, μέχρι το λίκνο και την κούνια του είχαμε/έχουμε πάνω στο στρώμα - το οποίο στρώμα έχει κάλυμμα από μόνο του- τα πανιά αυτά, κι αποπάνω σεντονάκι. Νομίζω λέγονται σελτεδάκια αλλά με επιφύλαξη!

Επίσης μας χρησίμεψαν υπερβολικά στο άλλαγμα του μωρού. Εχουμε διάφορα μεγέθη από αυτά, μικρά μεσαία μεγάλα και κάνουμε το εξής,

στρώνουμε μεγάλη πετσέτα στο κρεβάτι μας, πάνω σε αυτή το σελτεδάκι και πάνω εκεί μπαίνει το παιδί για άλλαγμα πάνας. Ετσι και να κατουρήσει στο σελτεδάκι θα πάνε.

- εκτός από περιπτώσεις που κάνει συντριβανάκι και σου σκάει στη μούρη ή στο σημείο που δεν θα έχει πετσέτα χαχαχαχα-

Εμάς το σύστημα αυτό μας βόλεψε από νεογέννητο που το πλέναμε έτσι, εκτός από το μπάνιο του που γινόταν κάτω από τη βρύση.

Ακόμα και τώρα έτσι τον αλλάζουμε. Αν θες λεπτομέρειες και για αυτό, επειδή εδώ είμαστε εκτός θέματος, τα λέμε κάπου αλλού!

ΥΓ τα σελτεδάκια δεν έχουν όλα την ίδια υφή αποκάτω, το μεγάλο μεγάλο που έχουμε για την κούνια (και πρέπει να πάρω κι άλλο...ένα έστω) απο κάτω είναι μαλακό πολύ, ίσως να είναι καλύτερο ποιοτικά από αυτά που αποκάτω είναι σαν πλαστικό!

ΥΓ2 αυτό με το άλλαγμα του μωρού μη το σνομπάρεις γιατί εμείς και αλλαξιέρα έχουμε και ποτέ δεν τη χρησιμοποιήσαμε :-P

ΥΓ 3 μη βάλεις το πλαστικό που λες, δε θα αναπνεει το στρώμα. Εμείς μέχρι και στρώμα που και καλά αναπνέει πήραμε, ώστε και να κολλήσει τη μούρη του το παιδί πάνω να μη πάθει ασφυξία. Δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο ισχύουν αυτά, αφού βάλαμε το σελτεδάκι, το μαλακό όμως όχι με το πλαστικό.

Α να σου πω ότι έχω και σελτέ μόνο ύφασμα, αλλά δεν ξέρω που τον βρήκα!

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Διαφημίσεις

Τα mothercare υπάρχουν στη θεσσαλονίκη? Διαφορετικά κάνουν παραγγελίες μέσα από το ίντερνετ?

Αυτό που πήρα από το τζάμπο μήπως καλύτερα να μην το χρησιμοποιήσω?

ναι υπάρχουν , είναι απέναντι απο τον τερματικό σταθμό λεωφορείων του ικεα. περνάς απέναντι που είναι τα χοντος σεντερ και εκει έχει διάφορα μαγιαζιά ,, θα το δεις εκεί πίσω απο το πλαισιρ

Θα πάω σίγουρα, κατάλαβα που είναι, ευχαριστώ. dimmi εμείς θα πάρουμε μία συρταριέρα και από πάνω θα βάλουμε αλλαξιέρα (αυτό το σκληρούτσικο που είναι, πρέπει να πουλάν παντου) και πάνω στην αλλαξιέρα σελτεδάκια, αγόρασα πολλά. Ναι, δε θα το χρησιμοποιήσω αυτό που πήρα.

Τώρα βεβαια κατά πόσο θα με βολέψει το άλλαγμα εκεί, δεν ξέρω, μπορεί εν τέλει να τον αλλάζω και γω π.χ. στο κρεβάτι, όπου βολέψει περισσότερο.

sLvDp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...