Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αντιαναγωγικό γάλα - οδηγίες παρασκευής!

Recommended Posts

Το φτιαχνεις με χλιαρο νερο,Κ ΟΧΙ ΜΕ ΚΑΥΤΟ, γιατι εαν ειναι καυτο τοτε θα ειναι γεματο γρομπαλακια κ δεν θα μπορει να πιει το παιδι.Εχει παλινδρομηση?

Συμφωνώ.

Γιατί του δίνεις γάλα σκόνη αφού θηλάζεις? Σου το σύστησε ο παιδίατρος?

ΜΑΡΙΑ30. δίνω ένα γεύμα σκόνη το βράδυ γιατί εκείνη την ώρα νοιώθω εντελώς "άδεια" από γάλα μετά από όλη τη μέρα με θηλασμούς. Και αυτό το κάνω μετά από 3 μήνες με κλάματα και ταλαιπωρία του παιδιού και γιατί είμαι της άποψης ότι δεν έχουν όλες οι μαμάδες πάντα την ποσότητα γάλακτος που απαιτει το μωρό τους. Αυτό το λέω ύστερα από επίμονους θηλασμούς 2 παιδιών!!! Τη λύση του ενός ξένου γεύματος την έκανα ύστερα από πολύ προσπάθεια!! (Τουλάχιστον για τα δικά μου δεδομένα). Η παιδίατρος μου δεν μου σύστησε το ξένο γάλα απλά τι είδους γάλα να δώσω εφόσον το παιδί βγάζει μεγάλη ποσότητα μετά από κάθε γεύμα με δικο μου γάλα.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 66
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

εφόσον το παιδί παίρνει βάρος και δε χάνει, ο υπέρηχος δεν έδειξε παλινδρόμηση, μη του δίνεις αντιαναγωγικό. είναι φυσιολογικό να βγάζει γουλίτσες, απλά να μη το βάζεις κάτω αν δε ρευτεί για να μη σου βγάλει ποσότητα μεγάλη. εφόσον δεν χάνει βάρος δεν υπάρχει λόγος να πίνει αυτή τη βλακεία που είναι σα στουπέτσι και του κάνει δυσκοιλιότητα.

εγώ την πάτησα έτσι και πονούσε πολύ όταν έκανε κακά και επίσης έκανε διάρροιες και αντί να παίρνει βάρος έχανε, ενώ όταν έκανε εμετούς δεν έχανε,οπότε το γύρισα ξανά στο προηγούμενο γάλα. με τις διάρροιες είχα φτάσει στο σημείο να τον αλλάζω 19 φορές την ημέρα και να πίνει 1,5 λίτρο γάλα για να ανταπεξέλθει. έκανε διάρροιες και με το almiron ar και με το Frisolac comfort. για να το διαλύσω δε, μη το συζητάς ακόμα πονάνε τα μπράτσα μου άσε που χρειαζόμουν 2 θηλές -μια 0μηνών για την αρχή που ήταν ακόμη αρκετά ρευστό και μία 4 μηνών για το ΄τέλος που γινόταν πολύ παχύρευστο. μιλάω για 2 μηνών μωρό τότε που έγινε η ιστορία.

το λάθος ήταν της παιδιάτρου που μου είπε να βάλω αντιαναγωγικό χωρίς να ρωτήσει αν παίρνει ή χανει βάρος. φυσικά άλλαξα παιδίατρο.

εφόσον το παιδί παίρνει βάρος και δε χάνει, ο υπέρηχος δεν έδειξε παλινδρόμηση, μη του δίνεις αντιαναγωγικό. είναι φυσιολογικό να βγάζει γουλίτσες, απλά να μη το βάζεις κάτω αν δε ρευτεί για να μη σου βγάλει ποσότητα μεγάλη. εφόσον δεν χάνει βάρος δεν υπάρχει λόγος να πίνει αυτή τη βλακεία που είναι σα στουπέτσι και του κάνει δυσκοιλιότητα.

εγώ την πάτησα έτσι και πονούσε πολύ όταν έκανε κακά και επίσης έκανε διάρροιες και αντί να παίρνει βάρος έχανε, ενώ όταν έκανε εμετούς δεν έχανε,οπότε το γύρισα ξανά στο προηγούμενο γάλα. με τις διάρροιες είχα φτάσει στο σημείο να τον αλλάζω 19 φορές την ημέρα και να πίνει 1,5 λίτρο γάλα για να ανταπεξέλθει. έκανε διάρροιες και με το almiron ar και με το Frisolac comfort. για να το διαλύσω δε, μη το συζητάς ακόμα πονάνε τα μπράτσα μου άσε που χρειαζόμουν 2 θηλές -μια 0μηνών για την αρχή που ήταν ακόμη αρκετά ρευστό και μία 4 μηνών για το ΄τέλος που γινόταν πολύ παχύρευστο. μιλάω για 2 μηνών μωρό τότε που έγινε η ιστορία.

το λάθος ήταν της παιδιάτρου που μου είπε να βάλω αντιαναγωγικό χωρίς να ρωτήσει αν παίρνει ή χανει βάρος. φυσικά άλλαξα παιδίατρο.

Απλά θα ήθελα να κάνω μία μικρή διευκρίνιση με όλο το σεβασμό προς το xamogelaki. Το αντιαναγωγικό γάλα, όπως πολύ σωστά λες, το δίνουν σε μωρά με πολλές αναγωγές που έχουν προβλήματα ανάπτυξης (λήψης βάρους). Όμως υπάρχει κάτι εξίσου σοβαρό που μερικές φορές δεν μας το λένε για να μην πανικοβαλόμαστε. Το θέμα της οισοφαγήτιδας. Όταν οι αναγωγές είναι πολλές τότε τα όξινα γαστρικά υγρά που διαπερνούν πάνω κάτω τον οισοφάγο τον ερεθίζουν με μεγάλο κίνδυνο να προκληθεί οισοφαγήτιδα. Εάν προκληθεί τότε μιλάμε για θεραπεία με υποχρεωτικά φαρμακάκια και για αρκετό καιρό και φυσικά για μία ιδιαίτερα επόδυνη κατάσταση για τα μωράκια κατά την κατάποση. Με το αντιαναγωγικό γάλα, στην περιπτωση που η οισοφαγήτιδα ΔΕΝ έχει ακόμα δημιουργηθεί (γιατί εάν έχει ήδη δημιουργηθεί τότε τα αντιαναγωγικά γάλατα αντενδείκνυνται), το γαλατάκι παραμένει (όσο το δυνατόν περισσότερο) στην κοιλίτσα και δεν παλινδρομεί οπότε και μειώνονται οι πιθανότητας οισοφαγήτιδας.

Πρίν λοιπόν πάρουμε την οποιαδήποτε πρωτοβουλία καλό θα ήταν να συμβουλευόμαστε τους παιδιάτρους και να τους πιέζουμε να μας λένε όλες τις λεπτομέρειες για να μην "πάμε για μαλί και βγούμε κουρεμένοι".

Τώρα, όσον αφορά στην πρεμούρα του αντιαναγωγικού γάλατος για την διάλυσή του και το ζόρι που τραβούν τα κακόμοιρα για να το πιούν... συμφωνώ απολύτως. Εμένα πίνει πίνει τα πρώτα 100-150 ml και όταν παραπήξει χρειάζεται μερικές φορές να της φτιάχνω φρέσκο γιατί το παλιό δεν μπορεί να το ρουφήξει εύκολα, την εκνευρίζει και το φτύνει.

Κουράγιο και πολλά φιλιά σε όλους και όλες

.png.png

εφόσον το παιδί παίρνει βάρος και δε χάνει, ο υπέρηχος δεν έδειξε παλινδρόμηση, μη του δίνεις αντιαναγωγικό. είναι φυσιολογικό να βγάζει γουλίτσες,

Δεν βγάζει απλά γουλίτσες. Μερικές φορες βγάζει τέτοια ποσοτητα που νομίζω ότι έχει βγάλει όλο το γεύμα!!

Ο δικός μας ο μικρός έκανε εμετό στο γάλα από 3 μηνών (σημειωτέον ότι θήλασε ελάχιστα γιατί δεν είχα γάλα).

Του δώσαμε το Aptamil AR, το οποίο διαλυόταν σχετικά εύκολα (όχι σαν τα κανονικά, αλλά πάντως όχι και με υπερβολικό κούνημα) μέχρι τον 7ο μήνα. Το διαλύαμε πάντα στο χλιαρό νερό. Οι οδηγίες λέγανε επάνω να καταναλώνεται αμέσως γιατί στη συνέχεια πήζει. (δεν ήταν σαν τα συμβατικά που μπορείς να τα δώσεις στα μωρά και λίγο αργότερα).

Επειδή είχε μείνει και στο μπουκάλι, όταν έπηζε γινόταν σαν κρέμα.

Πάντως, μην ανησυχείς. Εμάς η παιδίατρος δεν μας σύστησε ούτε εξετάσεις, ούτε τίποτα, παρόλο που το παιδί κάποια στιγμή έβγαζε και το αντιαναγωγικό, και τώρα είναι μια χαρά, πίνει κανονικό γάλα και τρώει τα πάντα χωρίς πρόβλημα.

Φιλάκια

Μαρίνα

ZS95p3.png  hcT0p3.png

Διαφημίσεις

Γεια σας εγώ έχω δύο δυδιμάκια αγοράκια 4,5 μηνών. Εχουν και τα δύο παλλινδρόμηση και κάνουν έντονες αναγωγές άλλωτε περισσότερο ο ένας και άλλωτε ο άλλος. Επειδή έχουμε κόψει την αποστείρωση μπορώ και ανακατεύω το Novalac AR με χλιαρό (όχι καυτό ) νερό με ένα μακρύ κουτάλι μία μία τις κουταλιές και έτσι διαλύεται πάρα πού καλά. Το χτυπητήρι του φραπέ διαλύει πολύ καλά το γάλα αλλά κάνει πολύ αφρό που κάνει πολύ χειρότερη την κατάσταση με τις αναγωγές. Τέλος ο ένας΄δεν μπόρεσε να πάρει το AR γιατί είναι πηχτό και του πέφτει βαρύ και μας βόλεψε το Aptamil EC . Δεν είναι απαραίτητο οτι ένα αντιαναγωγικό (AR) γάλα θα είναι το καλύτερο για΄τι μπορεί να είναι βαρύ . Θέλει πειραμα η κατάσταση και με το κάθε παιδί να σε καθοδηγεί.

• 7 months later...

Γειά σας κορίτσια,

Λοιπόν είχαμε και εμείς προβλημα με γουλίτσες απο 15 - 20 ημερών σε σημείο να βγάζει απο την μυτούλα της. Με ενημερωσε ο παιδιατρο οτι εχει ΓΟΠ και για σιγουρια πηγα και την εκανα υπερηχο και οντως διαπιστωθηκε η ΓΟΠ. Δοκιμασαμε το s26 gf και δεν εκανε απολυτως τιποτα σε σημειο το παιδι να μην το θελει διοτι παραλληλα την θηλαζα. Τελικα καταληξαμε στο humana AR με το οποιο σταματησαμε να βγαζουμε και να την θηλαζω χωρις κανενα προβλημα.

Τωρα ειναι 4 μηνων σταματησε τον θηλασμο και συνεχιζουμε το humana AR με μεγαλη επιτυχια. Ανακατευετε παρα πολυ ευκολα σε χλιαρο νερο. Το συγκεκριμενο γαλα το συνεστησα και σε μια φιλη, το δοκιμασαν και ηρεμησαν απο τις γουλιτσες.

Φιλια και ελπιζω να βοήθησα.

:D:P[/img]

• 4 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια επειδή κ μας συνεχίζονται οι εμετοί θα ξεκινήσω ξανά το almiron ar. Το θέμα είναι ότι είναι πολύ παχύρευστο κ δυσκολεύεται να καταπιεί. Προσπάθησα να ανοίξω τις θηλές (νουκ καουτσούκ) με το μηχανημα που κυκλοφορεί κ δεν γίνεται επειδή η τρύπα είναι πλαγια κ όχι πάνω. Έτσι τις άνοιξα με καμένη παραμάνα αλλά καθώς κάηκε άφησε μαυρο πάνω στη θηλή κ φοβάμαι να τον ταίσω. ΄Τι να κάνω για να του δώσω το γάλα αυτό; Στο φαρμακείο που ρώτησα δεν υπάρχουν ειδικές θηλές μου είπαν.

Iwz1p2.png 

Κορίτσια επειδή κ μας συνεχίζονται οι εμετοί θα ξεκινήσω ξανά το almiron ar. Το θέμα είναι ότι είναι πολύ παχύρευστο κ δυσκολεύεται να καταπιεί. Προσπάθησα να ανοίξω τις θηλές (νουκ καουτσούκ) με το μηχανημα που κυκλοφορεί κ δεν γίνεται επειδή η τρύπα είναι πλαγια κ όχι πάνω. Έτσι τις άνοιξα με καμένη παραμάνα αλλά καθώς κάηκε άφησε μαυρο πάνω στη θηλή κ φοβάμαι να τον ταίσω. ΄Τι να κάνω για να του δώσω το γάλα αυτό; Στο φαρμακείο που ρώτησα δεν υπάρχουν ειδικές θηλές μου είπαν.

Αν αγοράσεις θηλές με μεγαλύτερες τρύπες;;

Διαφημίσεις

Δοκίμασε να ανοίξεις και θηλές σιλικόνης με παραμάνα. Δεν αφήνει σημάδι. Εμείς πάντως βολευτήκαμε τελικά με τις θηλές drbrown Νο3 από τα mothercare. Ήταν οι ιδανικές. Ούτε άνοιγμα ούτε τίποτα. Είχα δοκιμάσει και τις chicco ν.3 με τη μεγάλη οπή και το μωρό πνιγόταν..

age.png

και εμεις frisolac comfort πιναμε μετα που δοκιμασαμε ολη την αγορα!

Δεν ηξερα οτι το νερο πρεπει να ειναι χλιαρο :shock::shock::shock:

Απο γρομπαλακια αλλο τπτ!! Το μπρατσο του Πυρρου Δημα εκανα!!

Εγω το βρηκα πολυ καλο σαν γαλα...και στην δυσκιλιοτητα βοηθησε παααααααρα πολυ και στις γουλιτσες! Απο 6 μηνων πινουμε Noulac!

κοψαμε την σκονη εντελως :)

Οχι βέβαια! αφού το γράφει πανω! το νερό στους 85 C! Εγώ έχω ειδικό θερμόμετρο και να σκεφτήτε οτι ο βραστήρας φτάνει μέχρι τους 80! Θέλει καυτό νερό και έτσι μόνο διαλύει! Οσο κρυώνει τόσο πήζει!

Το Aptamil AR δεν θέλει ζεστό μόνο 40 βαθμούς γι'αυτο και το προτίμησα!

• 9 months later...

Αν στη μέση του γεύματος του μωρού που αρχίζουν να πήζουν τα ξαναβάλουμε στο θερμαντήρα τα μπιμπερό; Δεν θα ξαναραιώσουν;

Σας ευχαριστώ που υπάρχετε...!!!

• 2 εβδομάδες μετά...

καλησπερα!δινω και εγω στην μπεμπα μου αντιαναγωγικο γαλα,το aptamil ar.πιθανον οι αναγωγες να εχουν τελειωσει αλλα πλεον εχει συνηθισει το πηχτο γαλα και δεν θελει καθολου το αλλο!να ρωτησω κατι τωρα;ενα μωρο χορταινει με λιγοτερη ποσοτητα αντιαναγωγικου επειδη ειναι πηχτο ή εχει αναγκη την ιδια ποσοτητα με το κανονικο;δηλαδη 120 ml αντιαναγωγικου αντιστοιχουν σε 120 ml κανονικου;και κατι αλλο!μπορειτε να μου προτεινετε καποιο θρμομετρο νερου!πως ειναι αυτα;που τα βρισκω;

dev081pp___.png

• 4 months later...

Καλημερα σε ολους,ηθελα να μοιραστω και να ακουσω τις αποψεις σας για το πως προετοιμαζουμε το γαλατακι(σκονη)s26gf χρησιμοποιω εγω για τα ζουζουνακια μας!!1)Βραζουμε νερο το αφηνουμε λιγο να κρυωσει ριχνουμε την σκονη τα αφηνουμε να κρυωσουν τα κουναμε γιατι δεν διαλυεται και τοσο ευκολα,και μετα τα αποθηκευουμε στο ψυγειο και οταν ερθει η ωρα του μαμ τα ζεστενουμε σε θερμαντηρα και τα δινουμε ή 2)βραζουμε νερο το εχουμε στον θερμο και οταν ερθει η ωρα του μαμ ριχνουμε την σκονη στο μπιμπερο και το δινουμε επιτοπου?

Διαφημίσεις

Για το χτυπημα εχει κατι μιξερακια το Premaman πλαστικα σαν αυτα που φτιαχνουμε τον frapee...

Εγω δεν το εβαζα ποτε στο ψυγειο. Βραζεις το νερο και το διατηρεις σε θερμος. Το ετοιμαζεις την ωρα που ειναι να το δωσεις και δεν το κρατας ετοιμο. Οσο δεν πιει το πετας. Και κατι αλλο που εκανα εγω. Τους το εδινα και πιο κρυο οποτε και πιο βολικοι στην θερμοκρασια του φαγητου ειναι και πιο ευκολο θα ειναι οταν εισαι εξω...

Ο μεγαλος εχει τυχει να πιει γαλα με νερο παγωμενο απο το ψυγειο των αναψυκτηκων σε ηλικια 9 μηνων...

• 5 χρόνια μετά...

Αχ το θυμάμαι καλά αυτό το πρόβλημα με τα αντιαναγωγικά γάλατα. Λοιπόν κοίταξε να το διαλύεις σε χλιαρότερο νερό, όχι πολύ καυτό. Και ασφαλώς καλό χτύπημα.

Είχα πάρει τηλέφωνο θυμάμαι στην γραμμή επικοινωνίας που έγραφε επάνω το κουτί, πάρε, θα σε βοηθήσουν.

Σας παρακαλω βοηθεια...δινω στο μωρο μου NAN AR αλλα δεν διαλυεται με τιποτα ολο...στο τελος μενουν ολοκληρα κομματια σαν κολλα...

Έχε έτοιμες τις δόσεις σε δοσομετρητή από πριν και ρίχνε την σκόνη όλη μαζί και όχι κουταλιά - κουταλιά, γιατί μέχρι να ρίξεις την τελευταία έχουν πήξει οι προηγούμενες.

Επίσης, πάρε για τα μπουκάλια σου τα πώματα που είναι για ταξίδια και που σφραγίζουν καλύτερα, χτύπα το γάλα δυνατά με αυτά (σαν να φτιάχνεις φραπέ:D:D:D) και βάζε μετά την θηλή.

Σας παρακαλω βοηθεια...δινω στο μωρο μου NAN AR αλλα δεν διαλυεται με τιποτα ολο...στο τελος μενουν ολοκληρα κομματια σαν κολλα...

Δίνω το ίδιο γάλα αυτό που ειναι σς χαρτινο κουτι των 500 και διαλυεται μια χαρα. Αλλά οντως μηπως ειναι το νερο σου ζεστο? Εγω το δινω περιπου στους 40 , μάλιστα μολις τωρα εκανα την μετρηση γιατι λεει οτι θελει 40 βαθμους για να μην αλλοιωθουν οι καλλιέργειες. Ασχετο αλλα τι θηλές χρησιμοποιείς?

Lr4cp2.pngIP5up2.png

Μαλλον κατι δεν κανω σωστα...στους 40 ειναι το νερο μου.το βραζω κ το διατηρω σε θερμαντηρα σε αυτους τους βαθμους μεχρι να ερθει η ωρα να φαει.βαζω τη σκονη -καθε κουταλια ανακατεμα-κ το κουναω πολυ δυνατα.τρωει αργα κ οταν τελειωνει κ σηκωνω το μπιμπερο κατεβαινουν κομματια στον πατο... μαλιστα τον κοβω κ το κουναω κ ενδιαμεσα οση ωρα τρωει αλλα το αποτελεσμα ιδιο... τα μπιμπερο ειναι dr browns.μηπως να αλλαξω εταιρια σε αντιαναγωγικο?δε ξερω τι αλλο να κανω...

Μαλλον κατι δεν κανω σωστα...στους 40 ειναι το νερο μου.το βραζω κ το διατηρω σε θερμαντηρα σε αυτους τους βαθμους μεχρι να ερθει η ωρα να φαει.βαζω τη σκονη -καθε κουταλια ανακατεμα-κ το κουναω πολυ δυνατα.τρωει αργα κ οταν τελειωνει κ σηκωνω το μπιμπερο κατεβαινουν κομματια στον πατο... μαλιστα τον κοβω κ το κουναω κ ενδιαμεσα οση ωρα τρωει αλλα το αποτελεσμα ιδιο... τα μπιμπερο ειναι dr browns.μηπως να αλλαξω εταιρια σε αντιαναγωγικο?δε ξερω τι αλλο να κανω... υπαρχει πιθανοτητα να μην εχει τη θερμοκρασια του θερμαντηρα το μπιμπερο;πως να κανω τη μετρηση;;;:(

Το κακό με τα dr browns είναι οτι δεν μπρείς να ανακατέψεις δυνατά , τα είχα και εγώ αλλά τα σταμάτησα. Πάντως η θξλή τους είναι πολυ μικρή για να τρώει πηχτό γάλα. Δεν κουράζεται το μωρό. Εφώ χρησιμοποιώ της avent με την ρυθμιζόμενη ροή και καμμιά της chicco. Αυτό που παραρήρησα είναι οτι ετυχε στης chiço το μπιμπερονα μημ διαλυθει καλά. Μήπως στα στενα τα μπουκαλια δεν χτυπιεται καλά? Εχεις κανένα αλλο μπιμπςρο να κανεις πείραμα?

Lr4cp2.pngIP5up2.png

Εχω κ της mam το anticolic που ειναι πιο πλατυ αλλα κ εκει τα ιδια...κατι γίνεται μαλλον με τη θερμοκρασια..κατι κανω λαθος..δε μπορει το ιδιο γαλα σ εσενα να διαλυεται μια χαρα...

Εάν σου πω εγώ θα γελάσεις.επειδή δεν εχω θερμομετρο κουζινας αλλά θερμόμετρο για το μπανιο του (για το νερο του) μετρησα το νερό του μπιμπερου που μολίς το εβγαλα απο το ιερμαντηρα.

Lr4cp2.pngIP5up2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...