Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αντιαναγωγικό γάλα - οδηγίες παρασκευής!


Recommended Posts

Γεια σας!

Θα ήθελα να μου εξηγείσετε αν ξερετε πως παρασκευαζουμε γαλα αντιαναγωγικο. Χρειαζεται καυτό νερό; Εχετε δει αποτελεσμα; Εγω θηλαζω αλλα επειδη ορισμενες μερες βγαζει πολλες γουλιες του δινω αραια και που απο αυτο το γαλα, αλλα δεν εχω δει αποτελεσμα

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 66
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΕΧΩ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ. ΤΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΧΟ ΚΟΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΛΛΙΝΔΡΟΜΗΣΗ. ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΓΟΥΛΙΕΣ ΚΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥ. ΟΠΟΤΕ ΚΑΝΩ ΓΑΛΑ ΜΕ ΧΛΙΑΡΟ ΝΕΡΟ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΑΔΙΑΛΥΤΟ ΓΑΛΑ ΕΝΩ ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΝΩ ΜΕ ΚΑΥΤΟ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ. ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΥΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΑ ΒΡΕΦΙΚΑ ΓΑΛΑΤΑ

Link to comment
Share on other sites

οχι δεν κανει ουτε στα απλα γαλατα να βαζουμε καυτο νερο κ ειδικα στα ΑR γιατι δεν διαλυεται, ποιο γαλα του δινεις?τον υπερηχο που τον εκανες?μηπως τρωει πολυ κ το βγαζει?

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι έχει να κάνει με τη σκόνη και τη μάρκα γάλατος σε τι νερό θα διαλυθεί..άλλες σκόνες διαλύονται ευκολότερα και άλλες καθόλου εύκολα..όπως το s26 που πίνει η δική μου.Όσο για το καυτό νερό πέρα απο τη διάλυση που τυχόν να δυσκολεύει καταστρέφει ένα μεγάλο μέρος των θρεπτικών συστατικών του γάλατος! ΠΟΤΕ καυτό νερο για διάλυση σκόνης!

A3Oip2.png

 

MzPrp2.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Εγώ έδωσα στον μπέμπη μου αντιαναγωγικό γάλα σαν συμπλήρωμα στον θηλασμό όταν ήταν τριών-τεσσάρων μηνών, που ξαφνικά παρουσιάσε έντονο πρόβλημα με γουλιές, δηλαδή ήταν φορές που έβγαζε όλο το γάλα! Η αλήθεια είναι ότι δεν είδα σημαντική διαφορά. Δοκίμασα το Novalac AR & το Almiron AR. Το Novalac διαλυόταν πολύ πιο δύσκολα από το Almiron. Κάναμε και υπέρηχο και ο μπέμπης δεν είχε κάτι παθολογικό. Τελικά, πέρασε μόνο του, οπότε μην ανησυχείς, θα γίνει καλά το παιδάκι σου!

EoHCp3.png2Xnpp3.png
Link to comment
Share on other sites

οχι δεν κανει ουτε στα απλα γαλατα να βαζουμε καυτο νερο κ ειδικα στα ΑR γιατι δεν διαλυεται, ποιο γαλα του δινεις?τον υπερηχο που τον εκανες?μηπως τρωει πολυ κ το βγαζει?

 

 

Νομίζω οτι μένει αδιάλυτο χωρός καυτό νερό. τπυ δίνω το guigoz. δε νομίζω να τρώει και παρα πολύ γιατί δεν ειναι και πολύ παχύς. Ξέρω ότι με τον θα υποχωρήσουν οι γουλίτσες γιατί και η κότη μου είχε αλλά σε μικρότερη ποσότητα και δεν είχε χρειαστεί ειδικό γάλα. Απλά δεν ξέρω το σωστό τρόπο παρασκευής αυτόυ του γάλατος και τελικά αν κάνει κάτι. Η παιδίατρος μου λέει ότι εφόσον θηλάζω ένα γεύμα στο τόσο δεν έχει αποτέλεσμα αλλά επειδή είναι προτιμότερος ο θηλασμός μου ειπε ότι θα πρέπει μόνο να πρό΄σεχω τη διατροφή μου

Link to comment
Share on other sites

Εμείς μέχρι 8 μηνών έπινε αντιαναγωγικό το Χουμάνα..ποτέ δεν κάναμε υπέρηχο, η γιατρός θεώρησε ότι συμβαίνει σε πολλά παιδάκια να βγάζουν γαλατάκι, απλά γιατί δεν έχει ωριμάσει ακόμη το πεπτικό τους σύστημα..κανένα πρόβλημα δεν είχαμε, μια χαρά γάλα ήταν..γενικά σε όλα τα γάλατα χρησιμοποιούσαμε χλιαρό γάλα, ίσως λίγο προς το ζεστό αλλά ποτέ καυτό.. :lol:

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχει οδηγίες παρασκευής το γάλα σας επάνω στην συσκευασία? Π.χ. το Almiron AR λέει ότι πρέπει να το διαλύσεις με ζεστό νερό 50-60°C και το Novalac λέει με νερό στους 70°C. Χρειάζεται επίσης πάρα πολύ καλό κούνημα για να διαλυθούν τα αντιαναγωγικά. Τέλος, τα γρομπαλάκια σχηματίζονται γιατί, αν έχω καταλάβει καλά, αυτή είναι η λειτουργία του αντιαναγωγικού γάλακτος, να παίρνει γρήγορα στερεή μορφή ώστε να μην ανεβαίνει ξανά από το στομάχι του παιδιού. Μήπως λοιπόν το μωρό σου δεν πίνει γρήγορα το γαλατάκι του και μένοντας στο μπουκάλι γίνεται έτσι?

EoHCp3.png2Xnpp3.png
Link to comment
Share on other sites

Τελικά χθες το βράδυ δεν έβαλα καυτό νερό και τελικά με καλό ανακάτεμα βέβαια διαλύθηκε πολύ καλά. Είχατε δίκιο ότι δεν κάνει να βάζουμε καυτό νερό όπως έκανα τόσο καιρό εγώ. Όσον αφορά την παλλινδρομηση η παιδίατρός μου είχε φοβηθεί επειδή είχε βγάλει και τρεις φορές γάλα από τη μύτη!!! Πάλι καλά και τις τρεις φορές ήμουν δίπλα του.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Το φτιαχνεις με χλιαρο νερο,Κ ΟΧΙ ΜΕ ΚΑΥΤΟ, γιατι εαν ειναι καυτο τοτε θα ειναι γεματο γρομπαλακια κ δεν θα μπορει να πιει το παιδι.Εχει παλινδρομηση?

 

Συμφωνώ.

Γιατί του δίνεις γάλα σκόνη αφού θηλάζεις? Σου το σύστησε ο παιδίατρος?

Link to comment
Share on other sites

Agapi6, είχα κι εγώ ανάλογο πρόβλημα με το αντιαναγωγικό γάλα (χρησιμοποιώ Frisomel Comfort).

To έλυσα ως εξής: Όταν ρίχνω το γάλα στο νερό (οπυ είναι στη θερμοκρασία που λέει στη συσκευαασία) το ανακατεύω πρώτα μ'ενα μαχαίρι, και μετά κλείνω το μπιπερό και το κουνάω λίγο.

Είναι εγγύηση, από τότε που το κάνω έτσι δεν έχω δει ούτε ένα γρομπαλάκι :D

Ματ.

Link to comment
Share on other sites

Εγω κοριτσια το κολπο που βρηκα ειναι να το ανακατευω με το αναδευτηρι να το πω?? του φραπε σενα μικρο ποτηρακι και μετα στο μπουλακι. Επισης μονο στην θερμοκρασια που λεει δεν σβολιαζει το γαλα αλλα δεν μπορεις να μετρα καθε 3 και λιγο. Επισης και εμας το γαλα μας ειναι frisolac comfort που ειναι AR. To frisomel βεβαια δεν ξερω αν ειναι νομιζω οτι απλα ειναι 2ης βρεφικης και ευχομαι να μην ειναι και αυτο τοσο πιχτο γιατι δεν αντεχω αλλο αυτην την διαδικασια γιατι αυτο θα πιουμε μετα...Ασχετο το παραπανω κολλαει στο σχολιο της ΑΠΟ-ΜΑΤ

Link to comment
Share on other sites

Όντως th@lia, το frisomel πάει μετά το frisolac...είναι κι αυτό πηχτό, ίσως λίγο λιγότερο....όμως δοκίμασε το κόλπο με το μαχαίρι που προανέφερα, είναι πολύ απλό και αποτελεσματικό :wink:

Ματ.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Καλημέρα κορίτσια,

 

Λοιπόν εγώ έδινα και στη μεγάλη μου αντιαναγωγικό (Frisolac Comfort) και στη μικρή μου τώρα δίνω (Humana).

 

Με το μεν Frisolac Comroft έλυσα το θέμα της διάλυσης της σκόνης με το να ανακατεύω κάθε φορά που έβαζα μία μεζούρα. Το νερό ήταν χλιαρό. Όταν έβαζα όλη τη σκόνη μαζί και μετά ανακάτευα τότε δεν διαλυόταν με τίποτα. Φυσικά πάντα υπάρχουν μικρά γρομπαλάκια αλλά είναι ελάχιστα με αυτόν τον τρόπο. Όπως καταλαβαίνεις το μόνο κακό είναι ότι ψιλοκαθυστερούσα.

 

Με το Humana AR τώρα δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα γιατί διαλύεται ΕΥΚΟΛΟΤΑΤΑ λόγω του ότι έχει μόνο χαρουπάλευρο μέσα του. Απλά βάζεις πρώτα το νερό και μετά όλη τη σκόνη μαζί και με ένα απλό ανακατεματάκι όπως και στα υπόλοιπά γάλατα έχει γίνει τέλεια ανάδευση. Καθόλου γρομπαλάκια. Ξανά η θερμοκρασία του νερού είναι γύρω στους 50-60. Έτσι δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα.

 

Ελπίζω να βοήθησα λιγάκι.

 

Φιλιά πολλά και να τα χαιρόμαστε

.png.png
Link to comment
Share on other sites

moscha

οταν λες ότι το γάλα έχει χαρουπάλευρο μόνο εννοείς ότι δεν έχει άλλα επιπλέον συστατικά; Είναι αρκετά θρεπτικό; Έχω αγχωθεί γιατί το μωράκι μου απο τον 4ο στον 5ο πήρε μόνο 200 γρ και ανησυχώ :cry: Κάναμε σήμερα εξετάσεις και περιμένουμε τα αποτελέσματα.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα Χριστίνα,

 

κατ' αρχήν μην αγχώνεσαι γιατί μετά τον 4ο τα μωρά είναι φυσιολογικό να παίρνουν πολύ λιγότερο απ' ότι στους 3εις πρώτους μήνες. Εμένα η πρώτη μου υπήρχε μήνας που πήρε σαν το δικό σου 200 - 250 max. Η παιδίατρός μου δεν ανησυχούσε καθόλου. Τον επόμενο μήνα πήρε περισσότερο.

 

Όσον αφορά τώρα στο Humana και γενικότερα στα αντιαναγωγικά γάλατα. Τα ειδικά γάλατα αυτά είναι στην πλειοψηφία τους είναι ακριβώς τα ίδια με τα απλά γάλατα 1ης βρεφικής ηλικίας με ακριβώς τα ίδια θρεπτικά συστατικά. Διαφοροποιούνται στο ότι περιέχουν επιπρόσθετα συνήθως χαρουπάλευρο ή άμυλο καλαμποκιού ή συνδιασμό αυτών τα οποία συστατικά κάνουν το γάλα να πήζει πιο εύκολα και ειδικά μέσα στο στομαχάκι των μωρών και έτσι να μην έχουν πολλές αναγωγές και γουλίτσες. Κάποιες φορές συσδέονται με δυσαπορρόφηση ιχνοστοιχείων, σιδήρου και ασβεστίου αλλά μονο σε πολύ παρατεταμένη χρήση. Γι' αυτό δίνονται σε μωράκια με αναγωγές γιατί έτσι και αλλιώς τα μωράκια αυτά δεν παίρνουν πολυ βάρος και πολλά θρεπτικά συστατικά λόγω των συχνών αναγωγών οπότε η δυσαπορρόφηση θρεπτικών συστατικών που ΙΣΩΣ προκληθεί από το γάλα θα είναι σημαντικά μικρότερη από αυτή που προκαλείται από τους εμετούς και τις συχνές γουλίτσες.

 

Τώρα όταν αναφέρω ότι το Humana έχει μόνο χαρουπάλευρο (και όχι άμυλο καλαμποκιού) το λέω γιατί το χαρουπάλευρο διαλύεται πολύ εύκολα ενώ αντίθετα το άμυλο καλαμποκιού σου βγάζει την πίστη στο χτύπημα για να το διαλύσεις.

 

Επίσης μια άλλη διαφορά είναι (απλά πληροφοριακά) ότι το χαρουπάλευρο κάνει τα κακάκια του μωρού πολτώδη και μαλακά οπότε βοηθά και στη δυσκοιλιότητα (με πιθανότητα διάρροιας στην αρχή που δίνουμε το γάλα) ενώ το άμυλο καλαμποκιού κάνει δυσκοιλιότητες.

 

Ελπίζω να ξεκαθάρισα το θέμα και ζητώ συγγνώμη εάν προκάλεσα την οποιαδήποτε σύγχηση.

 

Φιλιά πολλά και να το χαίρεσαι.

.png.png
Link to comment
Share on other sites

και εμεις frisolac comfort πιναμε μετα που δοκιμασαμε ολη την αγορα!

Δεν ηξερα οτι το νερο πρεπει να ειναι χλιαρο :shock::shock::shock:

Απο γρομπαλακια αλλο τπτ!! Το μπρατσο του Πυρρου Δημα εκανα!!

Εγω το βρηκα πολυ καλο σαν γαλα...και στην δυσκιλιοτητα βοηθησε παααααααρα πολυ και στις γουλιτσες! Απο 6 μηνων πινουμε Noulac!

κοψαμε την σκονη εντελως :)

HAmI.jpgHAmIp3.png

Μαρικακι 12/1/2007

Λενιώ 26/5/2009

Link to comment
Share on other sites

Και εγώ το βρήκα πάρα πολύ καλό όταν το χρησιμοποιούσα στην πρώτη μου κόρη. Πραγματικά ήταν σωτήριο για τις γουλιές και τους εμετούς μας. Όπως και εσύ, μόνο διαλύοντας μία μία τις κουταλιές κατάφερνα και το έφτιαχνα. Όσο για τα κακάκια όντως ήταν πολύ καλό. Ο λόγος που διαλυόταν δύσκολα αλλά όμως βοηθούσε στα κακάκια ήταν γιατί είχε συνδιασμό και χαρουπάλευρου (καλό για κακάκια) και αμύλου καλαμποκιού (δύσκολο στην διάλυση)!!!

 

Τώρα όμως, σχεδόν 4 χρόνια μετά, η παιδίατρός μου μου είπε ότι έχουν εξελιχθεί παραπάνω τα AR γάλατα και μας συνέστησε το Humana το οποίο είναι πιο καινούριο και έχει μόνο χαρουπάλευρο (που θεωρούνται γενικότερα καλύτερα γάλατα, βλέπε http://www.iatrikionline.gr/Deltio_51c/18.htm). Επίσης έχει τη χαμηλότερη σχετικά περιεκτικότητα σε λακτόζη (κάτι ψιλά δηλαδή) που ψιλοβοηθάει στους κολικούς

 

Φιλιά

.png.png
Link to comment
Share on other sites

moscha σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Αύριο θα ξαναπάμε στον παιδίατρο και ελπίζω να με καθησυχάσει επίσης. Σιγά -σιγά θα περάσουμε σε στερεες τροφες και ίσως να παρουμε λίγο βάρος.

 

Καλή κυριακή

Link to comment
Share on other sites

Βασικα ολα τα γαλατα σκονες πρεπει να διαλυουμε σε ζεστο νερακι και οχι βραστο γιατι ετσι καταστρεφονται ολα τα θρεπτικα στοιχεια.. Το νερο πρεπει να ειναι στη θερμοκρασια που το παιδι να το πιει αμεσως μετα τη διαλυση (δηλαδη να μην χρειαστει να το κρυωσουμε... ετσι μπορεις απλα να καταλαβεις αν ειναι καλο το νερο)

Επίσης για να διαλυθει το γαλα θελει καλο ταρακουνημα στο μπιμπερο (οπως χτυπαμε τον φραπε...) Το βαζεις το κλεινει καλα, βαζεις και το καπακι και ... το χτυπας...

Για να μην γεμίζετε με γαλατα τα πλακακια απλα τυλίχτε το με μια πετσετουλα..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...