Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νυφικό τραπέζι (ποιοί κάθονται;)

Recommended Posts

....ειναι οντως μπελας και σπαζοκεφαλια τα τραπεζια στον γαμο...και σε αγχωνουν λες και δεν εχεις αλλα στο κεφαλι σου.Να ξερεις οτι παντα καποιοι θα πουν κατι..ειτε για το τραπεζι..ειτε για το φαγητο....αλλα σε νιωθω οτι εσυ θες να κανεις οτι καλυτερο μπορεις.Να φανταστεις εγω ακουσα "παρολογα πραγματα"..οπως.."ειχες πολυ φαγητο δεν ητανε αναγκη"!!!!...δεν τους το βρισκεις.

Για τα τραπεζια τωρα...ειμαι κρητικια...και ο αντρας μου απο Σαλαμινα....για να καταλαβεις οτι ξερω να τιμαω αυτους που πρεπει...

νυφικο τραπεζι....ζευγαρι...κουμπαροι...γονεις...παππουδες..γιαγιαδες...

στα διπλανα τραπεζια απο το το νυφικο τραπεζι....βαζεις τα αδερφια και τα παιδια τους...(πχ.εγω ημουνα μια στον γαμο της αδερφης μου και με εβαλε στο νυφικο...ενω στο δικο μου επειδη ο αντρας μου ειχε πολλα αδερφια τους εβαλα διπλα μας...)

και χωρισα...την αδερφη μου με τους κουμπαρους της...στο δεξι τραπεζι...απο την μερια που θα καθομαι εγω...και του αντρα μου τα αδερφια με τα παιδια τους στο αριστερο τραπεζι...απο την μερια του αντρα μου.Στην αδερφη μου εβαλα και τους κουμπαρους της γιατι δεν συμπληρωνανε τραπεζι..και δεν ηθελα να μπλεξω θειους...και αδεφια γονιων.και κανενας δεν ειπε τιποτα...γιατι ητανε οι κουπαροι της.

και στα πρωτα τραπεζια μπροστα απο το τραπεζι...χωρισα την μια πλευρα δικια μου και την αλλη του αντρα μου.μπροστα μπροστα τους θειους..αδερφια δηλαδη γονιων...και φυσικα μπροστα το τραπεζι τους καλεσμενους του κουμπαρου..οι οποιοι ηρθανε να τιμισουν τον κουμπαρο και οχι εσενα.!!!μπορει να ειναι και αγνωστοι σε σενα...!!!πολυ συμαντικο αυτο,και οσο πιο μακρυα τοσο πιο μακρινοι συγγενις και στο τελος οι φιλοι...που ετσι ειναι και καλυτερα...γιατι στο τερμα των τραπεζιων σε μενα ξεκινουσε η πιστα...οποτε ειχα ολους τους φιλους μου στο γλεντι και στον χορο κοντα.αλλα και ετσι να μην ειναι..ολοι μας ξερουμε οτι οι φιλοι πανε στο τελος.....σου ευχομαι να πανε ολα καλα,να εισαι ευτυχισμενη και χαρουμενη!!!και να σου μεινει αξεχαστη αυτη η μερα!!!...εγω το καταφερα!!!!:-P

Διαφημίσεις

και στα πρωτα τραπεζια μπροστα απο το τραπεζι...χωρισα την μια πλευρα δικια μου και την αλλη του αντρα μου.μπροστα μπροστα τους θειους..αδερφια δηλαδη γονιων...

Από την πλευρά τη δική μου ο μόνος αδελφός από γονιό είναι ο θείος μου ενώ από την πλευρά του άντρα μου είναι 8 αδέλφια του πεθερού μου και 7 της πεθεράς μου που αυτοί φυσικά θα είναι σε ξεχωριστά τραπέζια.... Όπως καταλαβαίνεται το πολύ στενό μου σόι είναι μόνο αυτά τα 6 άτομα που είναι η οικογένειά μου(μαμά, αδερφή, γιαγιά, θείος, θεία, ξάδερφος) που θέλω να είναι στο τραπέζι μας. Δεν έχω κανέναν άλλο κοντινό συγγενή, έχουμε μεγάλο σόι αλλά όλα είναι δεύτερα και τρίτα ξαδέρφια που όμως έχουμε άριστες σχέσεις, αυτοί θα μπούνε στα πρώτα τραπέζια.

L7PWp2.pngfkgNp3.png

Καλημέρα. Εμείς ήμαστε στο νυφικό τραπέζι: εμείς(2), κουμπάροι(2), γονείς(4), παππους του άντρα μου(1-90+χρ.), οι 5 αδερφές μου, η μία με τον άντρα της και ο αδερφός του άντρα μου με τη γυναίκα του(2). Σύνολο:17. Από το να γίνουν παρεξηγήσεις ανάμεσα σε τόσο στενούς συγγενείς, καλύτερα να έχετε 27 άτομα στο τραπέζι... γνώμη μου έτσι;Είχε δίκιο ο άντρας σου, τέλος. ΈΛα στη θέση του... Εύχομαι να ζήσετε και να σας ζήσει το παιδάκι σας!

Ξέρεις πιο είναι ακριβώς το πρόβλημα μου? Ότι ακόμη και ο άντρας μου που το είπε αυτό κάθε μέρα τρώει στη γιαγιά μου με αυτά ακριβώς τα άτομα που είναι η οικογένειά μου και θα έπρεπε αυτός να μπεί στη θέση μου κι όχι εγώ στη δική του γιατί με τα αδέρφια του και τις οικογένειές τους δεν έχουμε και καμία ιδιαίτερη σχέση παρά μόνο τυπικές. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι δεν τους θέλω....

L7PWp2.pngfkgNp3.png

Ξέρεις πιο είναι ακριβώς το πρόβλημα μου? Ότι ακόμη και ο άντρας μου που το είπε αυτό κάθε μέρα τρώει στη γιαγιά μου με αυτά ακριβώς τα άτομα που είναι η οικογένειά μου και θα έπρεπε αυτός να μπεί στη θέση μου κι όχι εγώ στη δική του γιατί με τα αδέρφια του και τις οικογένειές τους δεν έχουμε και καμία ιδιαίτερη σχέση παρά μόνο τυπικές. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι δεν τους θέλω....

Βρε κορίτσι μου, οι τύποι είναι τύποι και η ουσία, ουσία. Γι αυτό υπάρχουν οι τύποι για να μη γίνονται παρεξηγήσεις. Δεν βάζουμε στο νυφικό τραπέζι τους καλούς από κάθε σόι. Βάζουμε συγκεκριμένους ανθρώπους. Τώρα, αν συμφωνούσε ο άντρας σου, με γεια σου με χαρά σου. Αλλά αφού διαφωνεί (ο δικος μου μάλλον θα έπαιρνε το καπελάκι του και θα έφευγε:wink::wink::wink:), μείνε στους τύπους, δεν ειναι και τόσο σημαντικό. (για τη γιαγιά θα επιμείνω)

Επανέρχομαι μόνο και μόνο για να σου ευχηθώ, η ώρα η καλή και μία ανεφέλωτη ζωή!

Διαφημίσεις

Δεν διαφωνεί ακριβώς, το καταλαβαίνει και μάλιστα αν είχαμε πιο φιλική σχέση με τα αδέρφια του σίγουρα δεν θα κάναμε όλη αυτή τη συζήτηση. Δεν είναι τσακωμένοι αλλά δεν κάνουμε και παρέα μεταξύ μας, ξέρεις όπως είναι συνήθως τα αδέρφια όταν παντρεύονται για να βρίσκονται τα ξαδερφάκια και τέτοια..) Γι 'αυτό και δεν μπορώ να το συζητήσω μαζί τους διαφορετικά εγώ δεν κολλάω σε τέτοια, μιλάω πάντα ανοιχτά, θα τους έλεγα τι σκέφτομαι και μπορεί μόνοι τους να μου έλυναν το πρόβλημα. Επίσης δεν αναφέρθηκα για καλούς και κακούς στα σόγια ποτέ αλλού είναι το θέμα αλλά μάλλον είναι δύσκολο να διατυπωθεί μέσα από το γραπτό λόγο απ' ότι κατάλαβα :(:(

Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ευχές σου, σίγουρα θα περάσω καλά στη γάμο-βάπτισή μας, μέχρι να φτάσω μέχρι εκεί είναι το δύσκολο και το άγχος. Πάντα αγχώνομαι μέχρι να φτάσω το στόχο μετά χαλαρώνω και το απολαμβάνω :):):)

L7PWp2.pngfkgNp3.png

Ή θα καθήσετε και οι 27 μαζί ή θα καθήσετε μόνο εσείς γονείς και κουμπάροι ή θα καθήσετε στο κεντρικό μόνο εσείς κι οι κουμπάροι και θα βάλεις δύο διπλανά ένα για κάθε σοι. Εσύ θα αξιολογήσεις αν παρεξηγηθούν περισσότερο οι γονείς αν δεν καθήσετε μαζί ή το υπόλοιπό σοι αν δεν τους πάρετε μαζι με τους γονείς στο δικό σας... Οι γονείς σας θα σας δώσουν τη λύση, συζητήστε το...

Think Different

Διαφημίσεις

θα σου ελεγα να κατσετε μονο οι γονεις, οι παππουδες κ οι κουμπαροι!!!εφοσον υπαρχουν πολλα αδερφια να τους βαλεις αλλου!!!

526437xvildghyb3.gif

ΜΑΡΚΕΛΛΑ 2/10/2007, ΙΩΑΝΝΗΣ 3/6/2010, ΝΙΝΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!

EBX2p3.png

Κοίτα Natashaky μου για να καταλάβεις... Εμείς με τον άντρα μου ήμαστε και οι δύο μοναχοπαίδια. Στο νυφικό τραπέζι καθήσαμε οι εξής: Εμείς, το ζευγάρι που μας πάντρεψε, οι γονείς μας, οι δυο μου γιαγιάδες και η νονά του άντρα μου από το Κιλκίς με τον ανηψιό της που την έφερε. Σύνολο 12 άτομα. Αν (και λέω αν γιατί δεν ήρθαν τελικά τα γαιδούρια) ερχόταν και οι δικοί μου νονοί από τη Δράμα είχα υπολογίσει να καθίσουν αλλού γιατί απλά δεν είμαστε καθόλου δεμένοι. Αντιθέτως ο άντρας μου τη νονά του (η οποία δε ζει πια) την αγαπούσε πολύ. Τι έπρεπε να του πω; Θα θυμόσουν οι νονοί μου; Ξύδι... Απλά εμένα δε με ένοιαζε για την γνώμη τους ενώ ο άντρας σου στεναχωριέται για τ΄αδέλφια του και με το δίκιο του. Δεν υπάρχουν στάνταρ και νόμοι σ΄αυτά τα θέματα, κάντε ό,τι θεωρήσετε σωστότερο γιατί είναι πολύ άσχημο να φας το άγχος και την κούραση και να σου την πούνε κίολας! Με το καλό και όλα θα είναι τέλεια!!!

Think Different

• 1 month later...
Ή θα καθήσετε και οι 27 μαζί ή θα καθήσετε μόνο εσείς γονείς και κουμπάροι ή θα καθήσετε στο κεντρικό μόνο εσείς κι οι κουμπάροι και θα βάλεις δύο διπλανά ένα για κάθε σοι.

Τελικά αυτό θα κάνουμε, στο κέντρο μας είπανε πως δεν θα είναι ωραίο να καθίσουμε και οι 27 σε ένα τραπέζι, οπότε θα καθίσουμε σε 3 ροτόντες. Στην κεντρική εμείς με τους κουμπάρους (6 άτομα + 4 καρότσια), στα δεξιά μας οι γονείς και η οικογένεια του θείου μου (8 άτομα) και στα αριστερά μας τα αδέλφια του άντρα μου (13 άτομα). Το δεχθήκανε και οι γονείς μας, μάλιστα μας είπανε πως είναι καλύτερα έτσι για να είμαστε πιο κοντά.

Τσάμπα άγχος τράβηξα η γυναίκα τόσο καιρό.... όταν το είπαμε στους δικούς μας τους άρεσε πάρα πολύ η ιδέα και κανένας δεν έφερε αντίρρηση, "άλλωστε κανένας δεν θα κάθετε στο τραπέζι του" ήτανε η απάντηση της πεθερούλας μου, την οποία παρεμπιπτόντως αγαπάω πάρα μα πάρα πολύ!!!!

Ευχαριστώ την κάθε μία ξεχωριστά που ασχολήθηκε με τον προβληματισμό μου !!!

L7PWp2.pngfkgNp3.png

Χαίρομαι που βρήκατε λύση γιατί καμιά φορά σε τέτοιες στιγμές ακόμη και άνθρωποι που μας αγαπούν μπορεί να πούνε κάτι που θα μας χαλάσει τη μέρα! Όλα καλά να σας πάνε Natashaky μου και να είστε πάντα καλά κι ευτυχισμένοι!

Think Different

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...