Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Νυφικό τραπέζι (ποιοί κάθονται;)

Recommended Posts

Κορίτσια ζητώ για ακόμη μία φορά τη βοήθειά σας και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.....

Έχω θέμα με το νυφικό τραπέζι, τον Ιούλιο έχουμε γάμο-βάπτιση και προσπαθώ να κάνω ένα πλάνο για τα τραπέζια. Έχω κολλήσει σε ένα απλό αλλά "λεπτό" θέμα που είναι το νυφικό τραπέζι. Καταρχάς ξέρω πως πρέπει να καθίσουν οι δύο οικογένειες και οι κουμπάροι.Το θέμα είναι πως μαζευόμαστε υπερβολικά πολλοί.Λοιπόν αρχίζω το μέτρημα.....

Ο άντρας μου κι εγώ, οι γονείς του, η μητέρα μου, οι κουμπάροι ένα ζευγάρι και οι νονοί ένα ζευγάρι επίσης. Σύνολο 9 άτομα

Ο άντρας μου έχει τρία αδέλφια που είναι παντρεμένα και έχουνε ως εξής:

1ος αδερφός μαζί με τη γυναίκα του και τα τρία παιδιά τους

2ος αδερφός μαζί με τη γυναίκα του και τα τρία παιδιά τους

3ος αδερφός μαζί με τη γυναίκα το ένα παιδί τους

Σύνολο 13 άτομα

Η δική μου οικογένεια είναι η αδερφή μου και η γιαγιά μου, ο αδερφός της μαμάς μου που θα με συνοδεύσει (γιατί πατέρα δεν έχω και αυτός είναι σαν πατέρας μου) μαζί με τη γυναίκα του και το παιδί τους που μεγαλώσαμε σαν αδέρφια.

Σύνολο 5 άτομα

Το πρόβλημα μου είναι πως θέλω φυσικά η οικογένειά μου να καθίσει στο νυφικό τραπέζι γιατί η αδερφή μου είναι ανύπαντρη, η γιαγιά μου είναι 84 ετών και τη θέλω οπωσδήποτε και ο θείος μου που στην ουσία είναι σαν πατέρας μου με τον ξάδερφό μου (ένα πρώτο ξαδελφάκι μόνο έχω, αυτόν) και τη θεία μου.

Σκέφτηκα να βάλω τα αδέρφια του σε διπλανό τραπέζι μαζί με τις οικογένειές τους, έτσι ακούγεται σαν να μη τους θέλω ενώ δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Είναι πολύ δύσκολο να βάλω τη δική μου οικογένεια σε άλλο τραπέζι για ευνόητους λόγους (αδελφή ανύπαντρη, θείος αντί πατέρα και γιαγιά 80 πρώτο από τα τρία εγγόνια που έχει παντρεύει, όνειρο ζωής.....καταλαβαίνετε)

Όταν είπα τη σκέψη μου στον άντρα μου μου είπε "η αδερφή σου που θα καθίσει? Να πας να πείς εσύ στα αδέρφια μου να καθίσουν σε άλλο τραπέζι" και δίκιο είχε αλλά θα είναι ο γάμος του καραγκιόζη με Σύνολο 27 άτομα που είμαστε όλοι μαζί!!!!!

Σας παρακαλώ πείτε καμιά γνώμη, στο δικό σας γάμο τί κάνατε ή τι έχετε δει γενικά σε γάμους???? Εγώ πριν μπω στη διαδικασία της δικιάς μου προετοιμασίας ούτε που κοιτούσα τι γινότανε σε γάμους και βαφτίσια κι έτσι έχω πλήρη άγνοια...........

Υ.Γ. Συγνώμη για το μεγάλο ποστ αλλά ήθελα να καταλάβετε τι ακριβώς συμβαίνει....σας ευχαριστώ και πάλι!

L7PWp2.pngfkgNp3.png

Διαφημίσεις

Η γιαγιά μπορεί να καθίσει στο νυφικό τραπεζι χωρίς καμία παρεξήγηση. Ίσως και η ελεύθερη αδερφή σου, αν κι εγώ στο γάμο του αδερφού μου προτίμησα να καθίσω σε άλλο τραπέζι, δικό μου με φίλους μου. Τώρα οι άλλοι, η γνώμη μου είναι να καθίσουν σε δικά τους τραπέζια, κεντρικά βέβαια, ένα από τα δεξιά και ένα από τα αριστερά.....

Όχι, παραδοσιακά δεν κάθονται οι δύο οικογένειες και οι κουμπάροι. Κάθονται μόνο οι γονείς και οι κουμπάροι. Στα πρώτα τραπέζια δεξιά και αριστερά κάθονται τα αδέρφια της νύφης-γαμπρού και κοντινό σόι (παππουδογιαγιάδες), έπειτα τα αδέρφια των γονέων μας (θείες/θείοι) κοκ

Όσον αφορά το γεγονός ότι ο μπαμπάς σου έχει πεθάνει είναι επιλογή σου τι θα κάνεις. Σε εμάς δεν βάλαμε κανέναν στην θέση του γιατί νιώθαμε πως θα ήταν μαζί μας και του κρατήσαμε την θέση (ανοησία μπορείς να πεις αλλά όπως νιώθει ο καθένας).

Κyra, ξέχασα να πω κάτι πολύ συμαντικό πως η αδερφή μου μένει σε άλλη πόλη εδώ και 18 χρόνια οπότε φίλους δεν έχει εδώ, ο ξάδελφός μου επίσης μένει στην Αμερική και θα έρθει μόνο και μόνο για το γάμο μου.... γι΄αυτό είναι δύσκολο:(:(:(

L7PWp2.pngfkgNp3.png

Σε εμάς δεν βάλαμε κανέναν στην θέση του γιατί νιώθαμε πως θα ήταν μαζί μας και του κρατήσαμε την θέση (ανοησία μπορείς να πεις αλλά όπως νιώθει ο καθένας).

Ο θείος μου ήτανε σε όλες τις στιγμές κοντά μου οπότε το θεωρώ πολύ μεγάλη τιμή να τον βάλω στην θέση του πατέρα μου !!!!

L7PWp2.pngfkgNp3.png

Διαφημίσεις

θα συμφωνησω με την κυρα. η γιαγια επιβαλεται να ειναι στο κεντρικο τραπεζι. εγω εβαλα κ την μια ελευθερη τοτε αδερφη μου. οι αλλες κοντινες οικογενειες μπηκαν διπλα μας.

βεβαια εχε το νου σου με τα απροοπτα-δεδομενα για τους αλλους. εμενα ο ενας κουμπαρος, μου εφερε την μανα του στο τραπεζι (ειναι χηρα αλλα ειχε κ αλλους φιλους στο τραπεζι που την ειχα πλαναρει), βεβαια ολα βρηκαν την λυση τους καθως η πεθερουλα μου δεν μας ετιμισε με την παρουσια της στο τραπεζι παρα μονο για μια αναμνηστικη (δυστυχως) φωτο. να εχω κ τον πρασινο ντολμα φωτο, μη το χασω! να ναι καλα ο ανηψιος μου κ το φωτοσοπ, γκρεμλιν την εκανε!:oops:

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

Ο θείος μου ήτανε σε όλες τις στιγμές κοντά μου οπότε το θεωρώ πολύ μεγάλη τιμή να τον βάλω στην θέση του πατέρα μου !!!!

Σου είπα όπως αισθάνεσαι απλά ανέφερα τι κάναμε εμείς, έτσι μας ζήτησες να σου πούμε. Πάντως γλυκιά μου, πολλά μαζεύονται τα άτομα. Αν βάλεις μόνο τα βασικά και τους άλλους στα διπλανά θα φαίνεται πιο συμμορφωμένο. Από το μαγαζί τι σας είπαν; Πόσα μπορείτε να έχετε μάξιμουμ; Ρώτα τους και αυτούς.

Με το καλό ο γάμος σου.

θα συμφωνησω με την κυρα. η γιαγια επιβαλεται να ειναι στο κεντρικο τραπεζι. εγω εβαλα κ την μια ελευθερη τοτε αδερφη μου. οι αλλες κοντινες οικογενειες μπηκαν διπλα μας.

βεβαια εχε το νου σου με τα απροοπτα-δεδομενα για τους αλλους. εμενα ο ενας κουμπαρος, μου εφερε την μανα του στο τραπεζι (ειναι χηρα αλλα ειχε κ αλλους φιλους στο τραπεζι που την ειχα πλαναρει), βεβαια ολα βρηκαν την λυση τους καθως η πεθερουλα μου δεν μας ετιμισε με την παρουσια της στο τραπεζι παρα μονο για μια αναμνηστικη (δυστυχως) φωτο. να εχω κ τον πρασινο ντολμα φωτο, μη το χασω! να ναι καλα ο ανηψιος μου κ το φωτοσοπ, γκρεμλιν την εκανε!:oops:

Οι γονείς των κουμπάρων δεν θα έρθουν ούτε τα αδέρφια τους, είναι από άλλη πόλη και των νονών θα είναι ούτως ή άλλως εκεί αλλά σε άλλο τραπέζι γιατί είναι ξαδέρφια μου, όσο για τα ξεχωριστά τραπέζια που λες εκεί κολλάω ακριβώς.....

Αν η γιαγιά επιβάλλεται να καθίσει στο δικό μας και η ανύπαντρη αδερφή μου επίσης τότε μένει να βάλω σε διπλανό τραπέζι τον θείο μου με τη γυναίκα του και το γιό τους που είναι 3 άτομα και τα αδέρφια του άντρα μου σε άλλο που είναι 13 άτομα...... ουφφφφφφφφ θα σκάσω με αυτό το θέμα μέχρι το τέλος.......

L7PWp2.pngfkgNp3.png

είναι πολλά τα άτομα...καλύτερα αυτό που σου είπαν τα κορίτσια...μόνο γονείς και κουμπάροι...

θρησκευτικό γάμο δεν έχω κάνει,αλλά έτσι το έχω σκεφτεί...

στη βάφτιση σε ένα τραπέζι καθήσαμε εμείς με τους γονείς μας και τους κουμπάρους,σε ένα άλλο τα αδέρφια μας και σε 2 ακόμα οι φίλοι μας! μαζεύονται πολλοί αν το κάνεις αλλιώς.

pPyfp1.png

IxVpp1.png

Διαφημίσεις

Οι γονείς των κουμπάρων δεν θα έρθουν ούτε τα αδέρφια τους, είναι από άλλη πόλη και των νονών θα είναι ούτως ή άλλως εκεί αλλά σε άλλο τραπέζι γιατί είναι ξαδέρφια μου, όσο για τα ξεχωριστά τραπέζια που λες εκεί κολλάω ακριβώς.....

Αν η γιαγιά επιβάλλεται να καθίσει στο δικό μας και η ανύπαντρη αδερφή μου επίσης τότε μένει να βάλω σε διπλανό τραπέζι τον θείο μου με τη γυναίκα του και το γιό τους που είναι 3 άτομα και τα αδέρφια του άντρα μου σε άλλο που είναι 13 άτομα...... ουφφφφφφφφ θα σκάσω με αυτό το θέμα μέχρι το τέλος.......

καταρχας χαλαρωσε! εχεις μιλησει με τον μετρ για το πλανο των τραπεζιων? δηλ. τι τραπεζια μπορει να σου βγαλει? θα εχεις ροτοντες (στρογγυλα) η' τετραφωνα κλασικα (εστω να μπορει να κανει π , το σχημα π εννοω, στο κεντρικο τραπεζι, γιατι θα ειστε πολοι)?

δεν νομιζω να μπορει να σου βγαλει 3αρι τραπεζι κ μετα 13αρι. θα κανει μπαμ στο ματι. την οικογενεια του θειου δεν μπορεις να την βαλεις με αλλους δικους σου?

εαν επιμεινεις σε τοσα πολλα ατομα στο κεντρικο τραπεζι, θα σου προτινει το σχημα π,αλλα δεν θα ειναι ωραιο-ομορφο για ολους τους καλεσμενους.

καλο θα ειναι να ειστε σε - ισια γραμμη στο κεντρικο.

καταρχας χαλαρωσε! εχεις μιλησει με τον μετρ για το πλανο των τραπεζιων? δηλ. τι τραπεζια μπορει να σου βγαλει? θα εχεις ροτοντες (στρογγυλα) η' τετραφωνα κλασικα (εστω να μπορει να κανει π , το σχημα π εννοω, στο κεντρικο τραπεζι, γιατι θα ειστε πολοι)?

δεν νομιζω να μπορει να σου βγαλει 3αρι τραπεζι κ μετα 13αρι. θα κανει μπαμ στο ματι. την οικογενεια του θειου δεν μπορεις να την βαλεις με αλλους δικους σου?

Το τραπέζι είναι σε ένα υπερυψωμένο μέρος και είναι αρκετά μακρύ όμως πιστεύω πως θα είναι άσχημο να είμαστε 30 άτομα παραταγμένα στη σειρά σαν στρατιωτάκια όσο για την οικογένεια του θείου μου (3 άτομα) αν διάβασες όλα τα μηνύματα θα κατάλαβες πως δεν τη θεωρώ ξεχωριστή οικογένεια.

Άλλο ένα πράγμα που δεν έχω γράψει είναι ότι στην καθημερινότητά μας τρώμε όλοι μαζί στη γιαγιά μου, η μαμά μου, ο θείος μου, η θεία μου κι εγώ με τον άντρα μου και το παιδί μου από παράδοση αλλά και γιατί όλοι δουλεύουμε κι έτσι είναι ένας τρόπος να βρισκόμαστε αν και μένουμε όλοι πάρα πολύ κοντά μεταξύ μας για την ακρίβεια η μαμά πάνω από τη γιαγιά και ο θείος μου 100 μέτρα πιο πέρα.....

L7PWp2.pngfkgNp3.png

εαν επιμεινεις σε τοσα πολλα ατομα στο κεντρικο τραπεζι, θα σου προτινει το σχημα π,αλλα δεν θα ειναι ωραιο-ομορφο για ολους τους καλεσμενους.

καλο θα ειναι να ειστε σε - ισια γραμμη στο κεντρικο.

Δεν επιμένω σε τόσα πολλά άτομα, θέλω να καθίσουν τα αδέλφια του με τις οικογένειές τους σε άλλο διπλανό τραπέζι και οι δικοί μου στο δικό μας για τους λόγους που έχω αναφέρει παραπάνω, φοβάμαι όμως μήπως γίνει κάποια παρεξήγηση από τη μεριά του άντρα μου...αυτό είναι το πρόβλημά μου.

Τα αδέλφια του με τις οικογένειες είναι 13 άτομα και οι δικοί μου είναι 5

Δηλαδή τα αδέλφια του είναι όσοι είμαστε εμείς μαζί με τους κουμπάρους,τους γονείς και τους δικούς μου(14 άτομα)

L7PWp2.pngfkgNp3.png

κανε δυο τραπεζια,ενα μονο οι γονεις και οι κουμπαροι και ενα αλλο ολοι οι υπολοιποι,να σου πω κατι,σε ολους τους γαμους κανεις δεν καθεται στο τραπεζι(εννοω το κεντρικο)η μαμα σου θα παει να χαιρετησει τον κοσμο,ο θειος σου μπορει να δει πχ κανα ξαδερφο, φιλο του θα παει να χαιρετησει,η αδερφη σου θα παει στην παρεα της να κατσει μαζι τους,οποτε μην σκας το ολο θεμα ειναι για τις φωτο μιση,μια ωρα και το φαγητο μετα ολοι θα πανε αλλου ουτως ή αλλως..

Είμαι ερωτευμένη με δυο άντρες!!

Διαφημίσεις

θα παρεξηγηθεις χωρις λογο και ειναι λογικο να ενοχληθει ο αντρας σου

στο νυφικο τραπεζι καθονται οι γονεις οι κουμπαροι και το ζευγος

αντε να βαλεις και τη γιαγια σου...

αλλα γιαγια δεν εχει και ο συζυγος?

τους υπολοιπους μπορεις να τους βαλεις σε 2 τραπεζια ανακατεμενους.. δηλαδη να μην ειναι οι δικοι σου 5 μονοι τους και οι 13 του αντρα σου σε αλλο τραπεζι ή αν τα παιδια δεν ειναι και παρα πολυ μικρα να κατσουν αυτα μονα τους και σε αλλο οι μεγαλοι ολοι μαζι

θα παρεξηγηθεις χωρις λογο και ειναι λογικο να ενοχληθει ο αντρας σου

στο νυφικο τραπεζι καθονται οι γονεις οι κουμπαροι και το ζευγος

αντε να βαλεις και τη γιαγια σου...

αλλα γιαγια δεν εχει και ο συζυγος?

τους υπολοιπους μπορεις να τους βαλεις σε 2 τραπεζια ανακατεμενους.. δηλαδη να μην ειναι οι δικοι σου 5 μονοι τους και οι 13 του αντρα σου σε αλλο τραπεζι ή αν τα παιδια δεν ειναι και παρα πολυ μικρα να κατσουν αυτα μονα τους και σε αλλο οι μεγαλοι ολοι μαζι

Ο άντρας μου δεν έχει παππούδες, οι γονείς του είναι πολύ μεγάλοι 70+ και τα αδέρφια του έχουν και μεγάλα αλλά και μικρά παιδιά που θέλουν προσοχή, άσε είναι πολύ μπερδεμένο το θέμα... έχεις δίκιο πάντως που λες ότι δεν θα καθίσουν γιατί θα χορεύουν κιόλας, όσο για τις φωτογραφίες αν τελικά αναγκαστικά καθίσουμε όλοι μαζί θα θέλουμε πανοραμικές φωτογραφίες για να μας χωρέσουν όλους :lol::lol::lol::lol::lol::lol:

L7PWp2.pngfkgNp3.png

Από την άλλη αν καθίσουν μόνο γονείς και κουμπάροι δεν μου αρέσει η ιδέα καθόλου εγώ να έχω τη μαμά μόνη της αν κι αυτή είναι που δεν πρόκειται να καθίσει καθόλου στο τραπέζι τελικά.....1300 καλεσμένους θα έχουμε από τους οποίους η μαμά έχει τους 700 και οι γονείς του 200, που θα προλάβει να καθίσει η γυναίκα, άσε που δε σταματάει να χορεύει με τίποτα όμως λέμε!!!!!

Αχ, nenapant με χαλάρωσε κάπως η απάντησή σου, ίσως έχεις δίκιο...

L7PWp2.pngfkgNp3.png

Από την άλλη αν καθίσουν μόνο γονείς και κουμπάροι δεν μου αρέσει η ιδέα καθόλου εγώ να έχω τη μαμά μόνη της αν κι αυτή είναι που δεν πρόκειται να καθίσει καθόλου στο τραπέζι τελικά.....1300 καλεσμένους θα έχουμε από τους οποίους η μαμά έχει τους 700 και οι γονείς του 200, που θα προλάβει να καθίσει η γυναίκα, άσε που δε σταματάει να χορεύει με τίποτα όμως λέμε!!!!!

Αχ, nenapant με χαλάρωσε κάπως η απάντησή σου, ίσως έχεις δίκιο...

στον δικο μου τον γαμο εγινε παρεξηγηση για αυτο το θεμα γιαυτο και στο λεω αυτο,και εγω σαν εσενα αγχωνονουν εκλαιγα 3 μερες πριν τον γαμο μαλωσαμε με τα κουμπαρια αλλα τελικα οπως αποδειχτηκε το θεμα,τζαμπα εγιναν ολα γιατι κανεις δεν εκατσε στο τραπεζι,φαγανε και σηκωθηκε ο καθε ενας να παει στην παρεα του,αργα το βραδυ στο νυφικο τραπεζι καθοντουσαν κατι ασχετοι συγγενεις που προσκληθηκαν απο τους γονεις μου για να παρλαρουνε και εμεις σε ενα τραπεζι πισω πισω 15 ατομων να κατεβαζουμε βοτκες..:rolleyes::rolleyes::rolleyes:Οτι να ναι σου λεω!!!

Ναι, μάλλον έτσι γίνεται στο τέλος. Κι εγώ με τον άντρα μου που έχουμε τους υπόλοιπους 400 καλεσμένους μήπως θα προλάβουμε να καθίσουμε και τη μια ώρα που είπες για το φαί ή όλο σε άσχετα τραπέζια θα είμαστε???

Μας βλέπω να τους παρατάμε στο τέλος και να πηγαίνουμε στο Bar που έχει ο άντρας μου:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

L7PWp2.pngfkgNp3.png

Ναι, μάλλον έτσι γίνεται στο τέλος. Κι εγώ με τον άντρα μου που έχουμε τους υπόλοιπους 400 καλεσμένους μήπως θα προλάβουμε να καθίσουμε και τη μια ώρα που είπες για το φαί ή όλο σε άσχετα τραπέζια θα είμαστε???

Μας βλέπω να τους παρατάμε στο τέλος και να πηγαίνουμε στο Bar που έχει ο άντρας μου:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

αυτο ακριβως δεν θα προλαβετε να καθισετε,ζησε την καθε στιγμη τωρα με τις ετοιμασιες που ειναι τοσο ευχαριστες αυτες οι στιγμες,περνα οσο πιο καλα μπορεις στο γαμο σου και μη σκεφτεσαι τιποτα αλλο,εγω το μετανιωσα γιατι με αυτα και με αυτα δεν εζησα τον γαμο μου οπως ηθελα,ζησε την καθε στιγμη αυτο σου λεω μονο,την αλλη μερα που θα ξυπνησεις θα σου φανει το ολο σκηνικο σαν ονειρο εγω ειπα και το λεω πολλες φορες οτι θα ηθελα να το ξαναζησω αλλα με τον ιδιο αντρα,απλα θα αλλαζα καποιες λεπτομερειες!Με το καλο :D

Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ, πραγματικά με βοήθησες και με χαλάρωσες αρκετά και πιο πολύ σ' ευχαριστώ για το χρόνο που διέθεσες για να μου απαντήσεις αυτή την ώρα !!!!!

L7PWp2.pngfkgNp3.png

Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ, πραγματικά με βοήθησες και με χαλάρωσες αρκετά και πιο πολύ σ' ευχαριστώ για το χρόνο που διέθεσες για να μου απαντήσεις αυτή την ώρα !!!!!

:P:p:p

βρε μην αγχωνεσαι.

ισχυει αυτο που σου λεει η νανα. σπασε τα τραπεζια με τους πολυ κοντινους στην οικογενιεα οπως μπορεις πιο σωστα, αλλα για να μην εχεις παρεξηγησεις βαλτους κ οσο πιο κοντα σου μπορεις. για να μην νιωσουν ''μακρινοι''.

ειναι κ στο χαρακτηρα του καθε ανθρωπου πως θα νιωσει. αν ξερεις εξ αρχης οτι θα νιωσουν μερικοι τοσο αβολα ωστε να σε φερουν σε δυσκολη θεση τη μερα του γαμου σου κ της βαφτισης του παιδιου σου, βαλε κ την δικαιολογια του μαξιμουμ ατομα-τραπεζια απο το χωρο της δεξιωσης. ασε που μπορει να ισχυει κατι τετοιο. (δεν ειναι κ οτι πιο ηθικο, αλλα απο το να σου βγει ξινο..... χωρια την κουραση που θα τραβηξεις με τα 2 μυστηρια στην εκκλησια!)

ποποπο! πολλα ατομα κοπελα μου! δεν θα κατσεις καθολου!

η ωρα η καλη!:P

Καλημέρα. Εμείς ήμαστε στο νυφικό τραπέζι: εμείς(2), κουμπάροι(2), γονείς(4), παππους του άντρα μου(1-90+χρ.), οι 5 αδερφές μου, η μία με τον άντρα της και ο αδερφός του άντρα μου με τη γυναίκα του(2). Σύνολο:17. Από το να γίνουν παρεξηγήσεις ανάμεσα σε τόσο στενούς συγγενείς, καλύτερα να έχετε 27 άτομα στο τραπέζι... γνώμη μου έτσι;Είχε δίκιο ο άντρας σου, τέλος. ΈΛα στη θέση του... Εύχομαι να ζήσετε και να σας ζήσει το παιδάκι σας!

ldnHp3.png?vud3HaCz

Mother of 4

:)

Χρήστος - 22/3/2008

Μιχάλης - 30/11/2009

Δημήτρης - 3/4/2012