Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ...

myrto

Recommended Posts

EVA MD χίλια ευχαριστώ για την άμεση και κατατοπιστικότατη απάντηση!!!! Πολύ σημαντική η βοήθειά σου!!!

Η υπερπαραγωγή πιθανόν υπήρχε σε μικρότερο βαθμό (πάντα οι κενώσεις του μωρού ήταν ηχηρές και πολύ υγρές, είχε αέρια, επίσης το στήθος έσταζε εύκολα γάλα, απλά δεν είχα τον τυμπανισμό στο στήθος που έχω τώρα). Νομίζω ενεργοποιήθηκε με το θήλαστρο, ίσως γιατί έβγαζα μέχρι να αδειάσουν τελείως τα δύο στήθη. Άρχισα να αντλώ 100 ml και από τα δύο στήθη και μέσα σε λίγες μέρες αντλούσα 150 με μεγάλη ευκολία.

Σκέφτομαι να συνεχίσω να αντλώ αλλά πολύ μικρότερη ποσότητα (π.χ. 80 ml). Είναι σημαντικό να αντλείς χωρίς να αδειάζει τελείως το στήθος ή δεν παίζει ρόλο;

Για το αν θα αξιοποιησω το γάλα που θα αντλώ στη δουλειά θα πρέπει να το σκεφτώ καλά. Η δυσκολία είναι ότι υπάρχει κοινόχρηστο μπάνιο στο οποίο πηγαίνουν γονείς και παιδιά (οι πελάτες του κέντρου που δουλεύω). Δεν μπορώ να απασχολώ πολύ το μπάνιο. Μάλιστα στη μία δουλειά ούτε που κλειδώνει. Για να μεταφέρω το Symphony είναι δύσκολο γιατί παίρνω 2-3 συγκοινωνίες και περπατάω αρκετά.. Δύσκολες συνθήκες. Πάντως θα το προσπαθήσω να αξιοποιώ το αντλημένο γάλα.

Μερικές τελευταίες ερωτήσεις:

Τα Σαββατοκύριακα μπορώ να αντλώ δύο φορές αντί για μία; Είναι σημαντικό να τηρείται ένα σχετικό πρόγραμμα σαν ρουτίνα; (ώστε π.χ. να μην αντλείς τη μία μέρα πολύ και την επόμενη να μένει το στήθος γεμάτο για ώρες. Πιθανόν έτσι τρελαίνεις τον οργανισμό σου και δεν ξέρει τι να περιμένει)

Τελευταία ερώτηση: Αν το άτομο που θα μένει με το παιδί ζεστάνει ένα μπουκάλι με γάλα (είτε φρέσκο είτε κατεψυγμένο που έχει ήδη ξεπαγώσει στη συντήρηση του ψυγείου) και το δώσει στο παιδί, αν περισσέψει λίγο γάλα τι μπορεί να γίνει; Το γάλα αυτό μπορεί π.χ. να μείνει μία ώρα εκτός ψυγείου μήπως ξαναθελήσει το παιδί να πιει κι άλλο ή ξαναπαγώνει και ξαναζεσταίνεται αργότερα;;;

Διαφημίσεις

Λοιπόν, πήρα το διπλό σύστημα αντλησης της medela και έκανα περίπου 3 αντλήσεις αυτές τις 2 μέρες και έβγαζα σύνολο 90ml το πολύ. Χθες το βράδυ όμως ο αριστερός μαστός άρχισε να ''τρέχει'' και σήμερα το πρωί αφού θήλασα έβγαλα και με το θήλαστρο για να τον αποσυμφορήσω καθώς ένιωθα έντονο μυρμήγκιασμα. Ωστόσο,ούτε τότε ανακουφίστηκα και έκανα και ένα ντους με ζεστό νερο όμως το πρόβλημα εξακολουθει. Να σημειώσω πως αφου πήρα για 12 μέρες μαγια μπύρας 3 * 5 δισκία τώρα τα μείωσα 3*2 και επίσης οτι χθες το βράδυ η κένωση της μικρής ήταν πιο πολύ πρασινωπή παρα μουσταρδί.

Τί κάνω λάθος? Πότε πρέπει να αντλώ με δεδομένο οτι ακόμη τρώει πολύ ακατάστατα, μπορεί να θέλει ανα 1 ώρα, ανά δίωρο και σπανιότερα ανά τρίωρο, οπότε δεν ξέρω πως να χειριστώ τις αντλήσεις.

Χίλια συγγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα.

Έχει δοκιμάσει όποιος την κρατάει να της δώσει το μπιμπερό νωρίτερα, πολύ πριν αρχίσει το κλάμα; Ακόμα και με το μπιμπερό, το μωρό πρέπει να ταΐζεται όταν αρχίσει να δείχνει τα πρώτα σημάδια πείνας (γυρνάει το κεφάλι αριστερά δεξιά, βάζει τα χέρια στο στόμα ή πιπιλίζει ό,τι είναι κοντά στο στόμα του). Όταν φτάσει να πεινάσει πολύ ένα μωρό (όπως περιγράφεις) δεν είναι συνεργάσιμο, ειδικά για κάτι που δεν το έχει συνηθίσει (μπιμπερό).

Και καλού κακού ας ρωτήσω κι αυτό: το γάλα που έχετε δώσει είναι φρεσκοαντλημένο ή από κατάψυξη;

έχουμε δοκιμάσει και με φρεσκοαντλημένο και από κατάψυξη...υπάρχει κάποια διαφορά στη γεύση;;

πάντως θα ακολουθήσω τις οδηγίες σου και θα του δώσουμε γάλα όσο γίνεται νωρίτερα ...

η αλήθεια είναι ότι τις τελευταίες εβδομάδες έχει συνέχεια τα χέρια του στο στόμα ,ό,τι παιχνίδι της δώσουμε θέλει να το βάλει στο στόμα ,ακόμη και τα δάχτυλα του ποδιού της πιπιλίζει...οπότε είναι πιο δυσκόλο να καταλάβουμε πότε αρχίζει να πεινάει...

σ'ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές!

έχουμε δοκιμάσει και με φρεσκοαντλημένο και από κατάψυξη...υπάρχει κάποια διαφορά στη γεύση;;

Ναι, κάποιες φορές (δεν συμβαίνει στο γάλα όλων των μαμάδων) μπορεί να συμβεί. Αν έχει την ίδια αντίδραση σε όλα, τότε ξέχνα το.

πάντως θα ακολουθήσω τις οδηγίες σου και θα του δώσουμε γάλα όσο γίνεται νωρίτερα ...

η αλήθεια είναι ότι τις τελευταίες εβδομάδες έχει συνέχεια τα χέρια του στο στόμα ,ό,τι παιχνίδι της δώσουμε θέλει να το βάλει στο στόμα ,ακόμη και τα δάχτυλα του ποδιού της πιπιλίζει...οπότε είναι πιο δυσκόλο να καταλάβουμε πότε αρχίζει να πεινάει...

Στην ηλικία που είναι αρχίζει η ανησυχία των δοντιών. Πράγματι μπορεί να είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις πότε πεινάει και πότε θέλει απλά να ανακουφιστεί από τον πόνο των δοντιών....

EVA MD χίλια ευχαριστώ για την άμεση και κατατοπιστικότατη απάντηση!!!! Πολύ σημαντική η βοήθειά σου!!!

Η υπερπαραγωγή πιθανόν υπήρχε σε μικρότερο βαθμό (πάντα οι κενώσεις του μωρού ήταν ηχηρές και πολύ υγρές, είχε αέρια, επίσης το στήθος έσταζε εύκολα γάλα, απλά δεν είχα τον τυμπανισμό στο στήθος που έχω τώρα). Νομίζω ενεργοποιήθηκε με το θήλαστρο, ίσως γιατί έβγαζα μέχρι να αδειάσουν τελείως τα δύο στήθη. Άρχισα να αντλώ 100 ml και από τα δύο στήθη και μέσα σε λίγες μέρες αντλούσα 150 με μεγάλη ευκολία.

Σκέφτομαι να συνεχίσω να αντλώ αλλά πολύ μικρότερη ποσότητα (π.χ. 80 ml). Είναι σημαντικό να αντλείς χωρίς να αδειάζει τελείως το στήθος ή δεν παίζει ρόλο;

Για το τελευταίο που ρωτάς εξαρτάται από τη γυναίκα που αντλεί και από άλλους παράγοντες. Στην περίπτωσή σου, θα πρέπει μάλλον (τουλάχιστον στη φάση αυτή) να μην αδειάζεις το στήθος γιατί οδηγείσαι σε έντονη υπερπαραγωγή που μπορεί να έχει συνέπειες και στο στήθος σου και στο μωρό.

Για το αν θα αξιοποιησω το γάλα που θα αντλώ στη δουλειά θα πρέπει να το σκεφτώ καλά. Η δυσκολία είναι ότι υπάρχει κοινόχρηστο μπάνιο στο οποίο πηγαίνουν γονείς και παιδιά (οι πελάτες του κέντρου που δουλεύω). Δεν μπορώ να απασχολώ πολύ το μπάνιο. Μάλιστα στη μία δουλειά ούτε που κλειδώνει. Για να μεταφέρω το Symphony είναι δύσκολο γιατί παίρνω 2-3 συγκοινωνίες και περπατάω αρκετά.. Δύσκολες συνθήκες. Πάντως θα το προσπαθήσω να αξιοποιώ το αντλημένο γάλα.

Ναι, καλά θα κάνεις να το σκεφτείς προσεκτικά. Ίσως εκεί που θα είσαι είναι διατεθιμένοι να σου παραχωρούν έναν άλλο χώρο (αίθουσα/γραφείο) για να αντλήσεις για 10-15 λεπτά. Δεν χάνεις τίποτα να το (συ)ζητήσεις...

Αν δεν μπορείς να παίρνεις το symphony, τότε θα παίρνεις αναγκαστικά το άλλο ή αν βολευτείς να αντλείς συστηματικά κάπου (σε κάποιο από τα κέντρα που θα είσαι) μπορείς να σκεφτείς να αφήνεις το symphony εκεί για ευκολία... Θα πρέπει να σκεφτείς δημιουργικά, για να βρεις την πιο εύκολη και συμφέρουσα από άποψη χρόνου λύση.

Μερικές τελευταίες ερωτήσεις:

Τα Σαββατοκύριακα μπορώ να αντλώ δύο φορές αντί για μία;

Αυτό θα πρέπει να εξαρτάται από την ποσότητα που σου λείπει από την εβδομάδα, ώστε να μην έχεις θέμα με υπερπαραγωγή.
Είναι σημαντικό να τηρείται ένα σχετικό πρόγραμμα σαν ρουτίνα; (ώστε π.χ. να μην αντλείς τη μία μέρα πολύ και την επόμενη να μένει το στήθος γεμάτο για ώρες. Πιθανόν έτσι τρελαίνεις τον οργανισμό σου και δεν ξέρει τι να περιμένει)

Και ναι και όχι. Η ρουτίνα στην άντληση είναι σημαντική γιατί έτσι αποδίδουμε καλύτερα σε ποσότητα. ΑΛΛΑ, υπάρχουν μαμάδες που κάνουν βάρδιες (π.χ. στρατιωτικοί, νοσοκόμες, γιατροί) που αναγκαστικά δεν μπορούν να τηρήσουν ρουτίνα. Και αυτές οι μαμάδες καταφέρνουν να διατηρήσουν τη γαλουχία και τον αποκλειστικό θηλασμό. Ο οργανισμός σταδιακά προσαρμόζεται, απλά καλά είναι να μην τον ζορίζουμε αν δεν υπάρχει λόγος.

Τελευταία ερώτηση: Αν το άτομο που θα μένει με το παιδί ζεστάνει ένα μπουκάλι με γάλα (είτε φρέσκο είτε κατεψυγμένο που έχει ήδη ξεπαγώσει στη συντήρηση του ψυγείου) και το δώσει στο παιδί, αν περισσέψει λίγο γάλα τι μπορεί να γίνει; Το γάλα αυτό μπορεί π.χ. να μείνει μία ώρα εκτός ψυγείου μήπως ξαναθελήσει το παιδί να πιει κι άλλο ή ξαναπαγώνει και ξαναζεσταίνεται αργότερα;;;

Για μωρό τελειόμηνο (δηλαδή όχι πρόωρο) και υγιές (στη φάση που δίνουμε γάλα με μπιμπερό) το γάλα που περισσεύει από ένα τάισμα μπορεί να μπει ξανά στο ψυγείο και να ζεσταθεί για άλλη μία φορά στο αμέσως επόμενο γεύμα του μωρού (αρκεί να γίνεται σε κάποιες ώρες και όχι π.χ. το επόμενο πρωί). Καλό είναι το γάλα που περίσσεψε να μην το αναμιγνύουμε με φρέσκο, ώστε να μην υπάρχει περίπτωση αν τη διαδικασία την επαναλάβουμε, μέρος του πρώτου γάλακτος να έχει παραμείνει στο μπιμπερό, γιατί αυτό θα ζεσταθεί τελικά πάνω από δύο φορές.

Για το κατεψυγμένο έχουμε πάντα κατά νου ότι θα πρέπει να καταναλωθεί μέσα σ' ενα 24ωρο. Μετά πετιέται.

Διαφημίσεις

Λοιπόν, πήρα το διπλό σύστημα αντλησης της medela και έκανα περίπου 3 αντλήσεις αυτές τις 2 μέρες και έβγαζα σύνολο 90ml το πολύ. Χθες το βράδυ όμως ο αριστερός μαστός άρχισε να ''τρέχει'' και σήμερα το πρωί αφού θήλασα έβγαλα και με το θήλαστρο για να τον αποσυμφορήσω καθώς ένιωθα έντονο μυρμήγκιασμα. Ωστόσο,ούτε τότε ανακουφίστηκα και έκανα και ένα ντους με ζεστό νερο όμως το πρόβλημα εξακολουθει. Να σημειώσω πως αφου πήρα για 12 μέρες μαγια μπύρας 3 * 5 δισκία τώρα τα μείωσα 3*2 και επίσης οτι χθες το βράδυ η κένωση της μικρής ήταν πιο πολύ πρασινωπή παρα μουσταρδί.

Τί κάνω λάθος? Πότε πρέπει να αντλώ με δεδομένο οτι ακόμη τρώει πολύ ακατάστατα, μπορεί να θέλει ανα 1 ώρα, ανά δίωρο και σπανιότερα ανά τρίωρο, οπότε δεν ξέρω πως να χειριστώ τις αντλήσεις.

Χίλια συγγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα.

Αυτά που περιγράφεις είναι ενδείξεις υπερπαραγωγής. Μπορεί να φταίει η μαγιά, μπορεί η άντληση μπορεί το μωρό να θήλασε πιο εντατικά ή και όλα μαζί να συντέλεσαν.

Γιατί παίρνεις χάπια μαγιάς;

Πότε επιστρέφεις στη δουλειά και για πόσες ώρες; Θα μπορείς να αντλείς στη δουλειά; Πόσο ακριβώς θα είναι τότε το μωρό σου;

Χαπια μαγιάς πήρα διοτι όλοι μου έλεγαν (και η παιδιατρος και οι μαιες στην κλινικη) ότι η ποσότητα που αντλουσα με το θήλαστρο για να δίνω στο μωρό όσο νοσηλευόταν λόγω ίκτερου, πως είναι λίγη και καλό θα ήταν να το βοηθήσω λιγάκι όπως και έκανα. Σήμερα βέβαια δεν ξαναπήρα

Στη δουλειά επιστρέφω αρχές Οκτώβρη ή τέλη Σεπτεμβρη όταν η μικρή θα είναι σχεδόν 2 μηνών. Όπως είπα και σε προηγούμενο μήνυμα είναι αδύνατον να αντλώ στα ιδιαίτερα.

Να σημειώσω επίσης πως σήμερα οι κενώσεις της ήταν ή υδαρείς (σαν κίτρινα τσισάκια) ή κανονικά μουσταρδί.(συγγνώμη για τις ''γλαφυρες λεπτομέρειες'')

Χαπια μαγιάς πήρα διοτι όλοι μου έλεγαν (και η παιδιατρος και οι μαιες στην κλινικη) ότι η ποσότητα που αντλουσα με το θήλαστρο για να δίνω στο μωρό όσο νοσηλευόταν λόγω ίκτερου, πως είναι λίγη και καλό θα ήταν να το βοηθήσω λιγάκι όπως και έκανα. Σήμερα βέβαια δεν ξαναπήρα

Στη δουλειά επιστρέφω αρχές Οκτώβρη ή τέλη Σεπτεμβρη όταν η μικρή θα είναι σχεδόν 2 μηνών. Όπως είπα και σε προηγούμενο μήνυμα είναι αδύνατον να αντλώ στα ιδιαίτερα.

Να σημειώσω επίσης πως σήμερα οι κενώσεις της ήταν ή υδαρείς (σαν κίτρινα τσισάκια) ή κανονικά μουσταρδί.(συγγνώμη για τις ''γλαφυρες λεπτομέρειες'')

Λοιπόν το να αντλείς λίγο δεν έχει να κάνει με το πόσο γάλα έχεις.

Αυτή τη στιγμή έχεις ήπια υπερπαραγωγή (οι υδαρείς κενώσεις, το στάξιμο του στήθους) κλπ., άρα καλώς σταμάτησες το συμπλήρωμα.

Για την άντληση: αν πράγματι είναι αδύνατο να αντλείς στη δουλειά θα πρέπει να αντλείς στο σπίτι όσες φορές μπορείς και είτε να συμπληρώνεις το ΣΚ το γάλα που τυχόν σου λείπει από τις αντλήσεις τις καθημερινές είτε να συμπληρώνεις με ξένο γάλα.

Το απόθεμα, όσο πολύ και να είναι θα είναι μια ανακούφιση για κάποιες φορές αλλά δεν μπορείς να βασιστείς σ' αυτό (στο αναφέρω και σε προηγούμενο μήνυμα). Άρα, μην υπερβάλλεις τώρα με τις αντλήσεις. Συνέχισέ τες για όσο μπορείς χωρίς να το κάνεις σε βάρος των θηλασμών απλά για να έχει συνηθίσει το στήθος σου στο θήλαστρο. Το σημαντικό είναι να μπορείς να αντλείς μετά την επιστροφή σου στη δουλειά καλά και συστηματικά.

Να 'σαι καλά για τον κόπο και το χρόνο σου. Σ'εχω ζαλήσει με τις διαφορες απορίες.Και πάλι σ'ευχαριστώ πολύ. Ελπίζω να τα πάω καλά

Σου εύχομαι καλή επιτυχία και καλό κουράγιο. Δεν με ζαλίζεις, είμαι στη διάθεσή σου αν χρειαστείς κάτι άλλο :P

Διαφημίσεις

Καλημέρα. Την επόμενη εβδομάδα θα πρέπει να λείπω καθημερινά από το σπίτι για περίπου 5 ώρες. Θηλάζω το μωρό μου αποκλειστικά κ κάνω κάθε πρωί μία άντληση την οποία δεν του τη δίνω αλλά την αποθηκεύω. Το μωρό γεννήθηκε 3330 γρ. κ αυτή τη στιγμή είναι 64 ημερών κ ζυγίζει 5700 γρ. Πόσο περίπου γάλα θα πρέπει να αφήνω προκειμένου να είναι καλυμμένος για τις ώρες που θα λείπω?? Να σημειώσω ότι κάνει πολλά γεύματα το 24ωρο, περίπου 12-14...Ευχαριστώ.

Καλημέρα. Την επόμενη εβδομάδα θα πρέπει να λείπω καθημερινά από το σπίτι για περίπου 5 ώρες. Θηλάζω το μωρό μου αποκλειστικά κ κάνω κάθε πρωί μία άντληση την οποία δεν του τη δίνω αλλά την αποθηκεύω. Το μωρό γεννήθηκε 3330 γρ. κ αυτή τη στιγμή είναι 64 ημερών κ ζυγίζει 5700 γρ. Πόσο περίπου γάλα θα πρέπει να αφήνω προκειμένου να είναι καλυμμένος για τις ώρες που θα λείπω?? Να σημειώσω ότι κάνει πολλά γεύματα το 24ωρο, περίπου 12-14...Ευχαριστώ.

Ο γενικός κανόνας λέει να υπολογίζουμε 80-150 ανά 3-4 ώρες απουσίας μας.

Στη δική σου περίπτωση το μωρό πίνει ίσως λίγο περισσότερο από λίτρο την ημέρα άρα θα υπολογίσεις ότι κατά μέσο όρο θηλάζει 100-120 τη φορά. Νομίζω ότι δεν θα χρειαστείς πάνω από 300-350 στο 5ωρο.

Ειδικά στην αρχή το μωρό μπορεί να πίνει πολύ λιγότερο τη φορά, αν δεν έχει συνηθίσει το μπιμπερό. Ωστόσο να ξέρεις ότι όσο περνάει ο καιρός θα προσαρμόζεται και θα αυξάνει ποσότητες, οπότε καλό είναι στην άντλησή σου να στοχεύεις περίπου στα 300ml την ημέρα, ώστε όταν έρθει η στιγμή της αύξησης της ποσότητας από πλευράς του μωρού, να είσαι προετοιμασμένη.

Νόμιζα ότι θα νοίκιαζες το ameda... Καλή αρχή!

δεν υπηρχε διαθεσιμο πουθενα και ηδη περιμενα 1 εβδομαδα. δεν ηθελα να χασω αλλο χρονο. ετσι πηρα για της medela και την αλλη μερα το ειχα σπιτι!!!

IhCLp3.png

3Zdxp3.png

Διαφημίσεις

Στη δική σου περίπτωση το μωρό πίνει ίσως λίγο περισσότερο από λίτρο την ημέρα άρα θα υπολογίσεις ότι κατά μέσο όρο θηλάζει 100-120 τη φορά. Νομίζω ότι δεν θα χρειαστείς πάνω από 300-350 στο 5ωρο.

Ειδικά στην αρχή το μωρό μπορεί να πίνει πολύ λιγότερο τη φορά, αν δεν έχει συνηθίσει το μπιμπερό. Ωστόσο να ξέρεις ότι όσο περνάει ο καιρός θα προσαρμόζεται και θα αυξάνει ποσότητες, οπότε καλό είναι στην άντλησή σου να στοχεύεις περίπου στα 300ml την ημέρα, ώστε όταν έρθει η στιγμή της αύξησης της ποσότητας από πλευράς του μωρού, να είσαι προετοιμασμένη.

Άλλη μια ερώτηση. Αν για παράδειγμα πιει την πρώτη μέρα που θα λείπω 300 γρ. κ δεν έχω άλλο αποθηκευμένο γάλα, θα μπορέσω την ίδια μέρα να αντλήσω άλλα 300 για να αφήσω για την επόμενη??? έχω νοικιάσει το symphony medela και προς το παρόν κάνω μία άντληση την ημέρα που δεν μου δίνει πάνω από 80γρ. Σ' ευχαριστώ πολύ κ πάλι!

Από πρώτη του μηνός θα είμαι στη δουλειά. Πόσο γάλα πρέπει να αφήνω στο σπίτι για το μωρό; Δεν έχω απόθεμα. Θα αντλώ μάλλον 2 φορές και στη δουλειά αλλά δεν καταφέρνω να αντλήσω πολύ με το θήλαστρο. Κάπου 60 με 80 (πρωί) μλ και από τις δύο πλευρές. Θα θελα μια καθοδήγηση για την αρχή μεχρι να δω πως θα αντιδράσει το παιδί...

2D7Sp3.png

Άλλη μια ερώτηση. Αν για παράδειγμα πιει την πρώτη μέρα που θα λείπω 300 γρ. κ δεν έχω άλλο αποθηκευμένο γάλα, θα μπορέσω την ίδια μέρα να αντλήσω άλλα 300 για να αφήσω για την επόμενη??? έχω νοικιάσει το symphony medela και προς το παρόν κάνω μία άντληση την ημέρα που δεν μου δίνει πάνω από 80γρ. Σ' ευχαριστώ πολύ κ πάλι!

Μάλλον μπερδεύτηκες λίγο με τις ποσότητες...

Κάθε μέρα θα αντλείς για την επόμενη. Δεν μπορείς σε μία μέρα να αντλήσεις για να καλύψεις δύο μέρες. Υπάρχει περίπτωση, σε μία μέρα να μην μπορέσεις να καλύψεις όλη την ποσότητα της επόμενης μέρας - εκεί χρειάζεσαι το απόθεμα (για να συμπληρώσεις) και για να αναπληρώσεις το απόθεμα θα αντλήσεις και κάποια έξτρα φορά μέσα στο ΣΚ. Για την πρώτη μέρα, θα έχεις φροντίσει να αντλήσεις από πριν αρκετές φορές ή θα βγάλεις και κάποιο γάλα από την κατάψυξη.

Όσο για το πόσο αντλείς τώρα: Τώρα είναι φυσικό μια και είσαι συνέχει με το μωρό να μην μπορείς να αντλήσεις μεγάλη ποσότητα. Όταν είσαι στη δουλειά όμως, το θήλαστρο θα υποκαταστήσει το μωρό: την ώρα που θα θήλαζες, αντλείς. Άρα περίπου θα αντλήσεις όσο θα έπινε το μωρό σου (αν φυσικά αντλήσεις αρκετές φορές κι αν γενικά αποδίδεις καλά με το θήλαστρο).

Τώρα, τα 80ml τα βγάζεις με το διπλό σύστημα; Να υποθέσω ότι αντλείς αμέσως μετά από θηλασμό; Ίσως μπορείς να βγάλεις λίγο περισσότερο και τώρα, αλλά λογικά όχι πάνω από 150ml το 24ωρο. Τα 80 που βγάζεις, ενώ είσαι με το μωρό, είναι καλά, μην αγχώνεσαι.

Από πρώτη του μηνός θα είμαι στη δουλειά. Πόσο γάλα πρέπει να αφήνω στο σπίτι για το μωρό; Δεν έχω απόθεμα. Θα αντλώ μάλλον 2 φορές και στη δουλειά αλλά δεν καταφέρνω να αντλήσω πολύ με το θήλαστρο. Κάπου 60 με 80 (πρωί) μλ και από τις δύο πλευρές. Θα θελα μια καθοδήγηση για την αρχή μεχρι να δω πως θα αντιδράσει το παιδί...

Το γάλα που αντλείς τώρα τι το κάνεις και λες ότι δεν έχεις απόθεμα;

Με τι θήλαστρο αντλείς; Πότε αντλείς (όταν λες πρωί τι ώρα) και πότε σε σχέση με το θηλασμό;

Πόσες ώρες θα λείπεις στη δουλειά;

δεν νομιζω να τα καταφερω....κυριακη 250μλ δευτερα 160 μλ και τριτη εωσ τωρα 130 μλ σε 5 αντλησεισ...απο τοκακο στο χειροτερο

Όχι όχι, κάνεις μεγάλο λάθος! Μην κρίνεις τις αντλήσεις όταν είσαι με το μωρό! Αυτά που βγάζεις είναι μεγάλες ποσότητες ενώ παράλληλα θηλάζεις το μωρό σου συνέχεια! Το πόσες αντλήσεις κάνεις δεν παίζει ρόλο στη φάση αυτή - εγώ κρίνω από το πόσο έξτρα βγάζεις ενώ θηλάζεις συνεχώς το μωρό σου. Σκέψου ότι το 150 θεωρείται το μάξιμουμ - το επιπλέον είναι ένδειξη υπερπαραγωγής!

Πας πάρα πολύ καλά.

Όταν λείπεις στη δουλειά, το στήθος "αποθηκεύει" γιατί λείπει το μωρό. Εκεί, όταν αντλείς θα βγάζεις ποσότητα.

Μην τα παρατάς.

Μάλλον μπερδεύτηκες λίγο με τις ποσότητες...

Κάθε μέρα θα αντλείς για την επόμενη. Δεν μπορείς σε μία μέρα να αντλήσεις για να καλύψεις δύο μέρες. Υπάρχει περίπτωση, σε μία μέρα να μην μπορέσεις να καλύψεις όλη την ποσότητα της επόμενης μέρας - εκεί χρειάζεσαι το απόθεμα (για να συμπληρώσεις) και για να αναπληρώσεις το απόθεμα θα αντλήσεις και κάποια έξτρα φορά μέσα στο ΣΚ. Για την πρώτη μέρα, θα έχεις φροντίσει να αντλήσεις από πριν αρκετές φορές ή θα βγάλεις και κάποιο γάλα από την κατάψυξη.

Όσο για το πόσο αντλείς τώρα: Τώρα είναι φυσικό μια και είσαι συνέχει με το μωρό να μην μπορείς να αντλήσεις μεγάλη ποσότητα. Όταν είσαι στη δουλειά όμως, το θήλαστρο θα υποκαταστήσει το μωρό: την ώρα που θα θήλαζες, αντλείς. Άρα περίπου θα αντλήσεις όσο θα έπινε το μωρό σου (αν φυσικά αντλήσεις αρκετές φορές κι αν γενικά αποδίδεις καλά με το θήλαστρο).

Τώρα, τα 80ml τα βγάζεις με το διπλό σύστημα; Να υποθέσω ότι αντλείς αμέσως μετά από θηλασμό; Ίσως μπορείς να βγάλεις λίγο περισσότερο και τώρα, αλλά λογικά όχι πάνω από 150ml το 24ωρο. Τα 80 που βγάζεις, ενώ είσαι με το μωρό, είναι καλά, μην αγχώνεσαι.

Ναι τα 80 τα βγάζω μετά τον πρωινό θηλασμό με ένα θήλαστρο..είναι πιο αποδοτικό το διπλό?? Εχθές το βράδυ έβγαλα μετά το βραδινό θηλασμό άλλα 70 γρ. το μωρό ξύπνησε μετά από 5 ώρες περίπου κ έφαγε μια χαρά! οπότε λέω να βγάζω κ το βράδυ...κ άλλη μια φορά στη δουλειά, μάλλον θα τα καταφέρνω, έχοντας στην κατάψυξη ένα σχετικό απόθεμα...καλημέρα κ σ' ευχαριστώ!!

Πρώτη μέρα στη δουλειά και για μας σημερα...άφησα τον μικρουλη μου (~4 μηνών) στη γιαγια του και αν και ηταν πολυ αρνητικός στο τέλος έφαγε με το μπιμπερό περίπου 80γραμμαρια (υποθέτω με βάση αυτά που διάβασα παραπάνω ότι σταδιακά θα συνηθήσει και θα τρώει πιο πολύ).

Η απορία μου έχει να κάνει με την ποσότητα που έβγαλα με το θήλαστρο: το πρωί αφού τον θήλασα από το ένα στήθος έβγαλα ~180ml και από τα δύο στήθη. Αυτό είναι ένδειξη υπερπαραγωγής? Να σημειώσω ότι το μωρό έφαγε στις 9 το βράδυ και ξύπνησε στις 7 το πρωι για να ξαναφάει και αυτο το πρόγραμμα το ακολουθεί την τελευταια εβδομάδα (σαν να ετοιμαζοταν από μόνος του για την επιστροφή μου στη δουλειά :-) ).

Γενικά τις ανάγκες του σε γάλα σκέφτομαι να τις καλύψω βγάζοντας γάλα αμέσως μετά τον πρωινό του θηλασμό και μια φορά κατά τις 7 ώρες που θα είμαι στη δουλειά. Σήμερα έβγαλα ~140ml στη δουλειά (και από τα δυο στήθη, το δεξί λιγότερο ~60ml και το αριστερό -που γενικά παράγει παραπανω ~80ml) και σταμάτησα πριν να αδειάσει το στήθος. Οι παραπάνω ποσότητες είναι ένδειξη υπερπαραγωγής? Αν όχι με βολεύει αυτό το σύστημα γιατί έτσι δε θα χρειάζεται να αντλώ καθόλου όση ώρα θα είμαι με τον μικρό μου μετά τη δουλειά

Καλή αρχή!

Το θέμα της υπερπαραγωγής σε απασχολεί μόνο αν υπάρχει πρόβλημα με τις κενώσεις του μωρού (το πιο συνηθισμένο σύμπτωμα είναι οι πράσινες κενώσεις) ή με το δικό σου στήθος (πχ φραγμένοι πόροι, μαστίτιδες). Αν το μωρό έχει καλές πάνες και σε βολεύει έτσι, συνέχισε όπως άρχισες.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Όχι όχι, κάνεις μεγάλο λάθος! Μην κρίνεις τις αντλήσεις όταν είσαι με το μωρό! Αυτά που βγάζεις είναι μεγάλες ποσότητες ενώ παράλληλα θηλάζεις το μωρό σου συνέχεια! Το πόσες αντλήσεις κάνεις δεν παίζει ρόλο στη φάση αυτή - εγώ κρίνω από το πόσο έξτρα βγάζεις ενώ θηλάζεις συνεχώς το μωρό σου. Σκέψου ότι το 150 θεωρείται το μάξιμουμ - το επιπλέον είναι ένδειξη υπερπαραγωγής!

Πας πάρα πολύ καλά.

Όταν λείπεις στη δουλειά, το στήθος "αποθηκεύει" γιατί λείπει το μωρό. Εκεί, όταν αντλείς θα βγάζεις ποσότητα.

Μην τα παρατάς.

makari............................:-(

IhCLp3.png

3Zdxp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...