Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ...

myrto

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Ένα λίτρο γάλα που΄πίνει από εσένα το μωρό ειναι ύπεραρκετό για να μεγαλώσει όπως πρέπει και μακάρι να συνεχίσει να αναπτύσσεται πάντα τοσο καλά. Πως μπορεί να συζητάμε τώρα για ανεπάρκεια γάλακτος;;;;;

70kwp3.png

Το στήθος φουσκώνει κάποιες φορές αν το παιδί παραλείψει κάποιο γεύμα και αν μειώσει την ποσοτητα που τρώει και αν μετά από άλμα ανάπτυξης το βράδυ κοιμηθεί περισσότερο. Εγώ αυτά ξέρω. Και κάθε φορά που φουσκώνει εύχομαι να φάει γρήγορα το παιδί για να μην εχω προβήματα! Όταν το βλέπεις άδειο το παιδί τρώει το φαγητό του , ποιο το πρόβλημα;;;; Αν δεν παίρνει βάρος , αν δηλαδή φτάσει στην κατώτερη καμπύλη του βιβλιαρίου, τότε ίσως να πρέπει να ρωτήσεις, να ανησυχήσεις... Τώρα γιατί ασχολείσαι;

70kwp3.png

σε ευχαριστω πολυ GIOTAKIS!Ανησυχω γιατι νιωθω το στηθος μου να φουσκωνει λιγο γυρω στις 2 ωρες μετα απο καθε θηλασμο ακομα και τωρα που πινω τα cilroton και φοβαμαι οτι τελειωνει το γαλα μου!Στο πρωτο μου παιδακι που το στηθος μου ηταν πολυ πρησμενο και ειχα πολυ γαλα λογω λανθασμενων συμβουλων το γαλα μου σταματησε γυρω στους 2 μηνες τωρα που δεν εχω και πρησμενο στηθος ποσο θα θηλασω 40 μερες???Καταλαβες τωρα γιατι ανησυχω?

Το πρήξιμο στο στήθος δεν είναι απαραίτητα ένδειξη καλής παραγωγής. Μπορεί να είναι ένδειξη και μη επαρκούς θηλασμούς από πλευράς του μωρού: αυτό π.χ. θα μπορούσε να είναι λόγος για τον οποίο στο πρώτο μωρό σου τα πράγματα δεν πήγαν καλά παρότι είχες πολύ γάλα. Εξάλλου μόνη σου λες ότι αποθήλασες τότε λόγω κακών συμβουλών...

Αν σε απασχολεί, μπορούμε να συζητήσουμε κάποια στιγμή και το ιστορικό του πρώτου σου μωρού...

Διαφημίσεις

ειμαι απαισιοδοξη λογω προηγουμενης ανεπιτυχης προσπαθειας οπως σου ειπα στο πρωτο παιδακι μου.το θελω πολυ και γι αυτο εχω τοσο αγχος!ποσο βαρος ακριβως πρεπει να παιρνει καθε μηνα για να ειμαστε οκ?

Άνοιξε το βιβλιάριο, δες τις καμπύλες βάρους. Και γράψε και στο "προσπάθεια για αποκλειστικό θηλασμό" . Κάποια κοπέλα που γνωρίζει θα σου το στείλει γιατί εγώ δε θυμάμαι αυτή τη στιγμή. Νομίζω ότι κάπου 200 γρ τη βδομάδα και πολλά σου λέω. Αλλά είναι και φορές που το παιδί θα πάρει λιγότερο χωρίς να είναι πρόβλημα. Αρκεί να μην πέσει κάτω από τις καμπύλες του βιβλιαρίου. Και μεγαλώνοντας μετά τους 3 μήνες παίρνει σίγουρα λιγότερο.

70kwp3.png

EvaMD τελικα δεν αντεξα να περιμενω μεχρι αυριο που θα γινει 1 μηνα και τη ζυγισα σημερα.Απανταω λοιπον στις ερωτησεις. Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 38και4ημ

Β. Το φύλο του βρέφους κοριτσακι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) ΦΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. επισκληριδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. οχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες ημερα γεννησης 7/6 3.150

ημερα εξοδου απο Γαια 10/6 2.970

14/6 3.380

6/7 4.180

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 8-12 στο περιπου χωρις τα 5λεπτα που τρωει για να της φυγει ο λοξυγγας ή για να κοιμηθει

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει σε ολα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα οχι συμπληρωμα

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. εκανα για 3 μερες αντλησεις μια την πρωτη μερα 2 τις αλλες δυο αλλα τις σταματησα λογω μειωσης της παραγωγης μου.(symphony)

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση 20 διαρκουσε και ηταν διπλη

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. 8 σιγουρα

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο 2 μεγαλες και 1-2 μικρες

οπως σου ειπα ξεκινησα τα cilroton,σταματησα τις αντλησεις και μου φαινεται οτι παμε καλα.

Το μωρό ανέκτησε το βάρος γέννησης σε λιγότερο από 7 μέρες! Αυτό σε μωρό που θηλάζει αποκλειστικά γίνεται έως και 20 μέρες μετά τον τοκετό...

Μετά, σε 22 μέρες βάζει 800 γραμμάρια, δηλαδή παίρνει 36,36 γραμμάρια/μέρα ενώ το αναμενόμενο είναι 25γραμ/μέρα (μέσος όρος)!

Το μωρό κάνει πάνω από 12 γεύματα τη μέρα καθώς ενώ δεν υπολογίζεις τα 5λεπτα, το μωρό (α) δίνει ερέθισμα στο στήθος να παράγει γάλα ακόμα και 1 λεπτό να κάτσει στο στήθος και (β) εξακολουθεί να παίρνει γάλα ακόμα και σ' αυτές τις φάσεις.

Πέρα όμως από τον αριθμό των γευμάτων, απόδειξη ότι το μωρό θηλάζει ενεργά είναι (α) το βάρος του που είναι πάνω από το αναμενόμενο και (β) οι βρεγμένες πάνες.

Εν ολίγοις:

1. το μωρό τρέφεται ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.

2. Δεν υπάρχει πρόβλημα παραγωγής με αυτά που περιγράφεις... (δες όμως και αυτό που γράφω στο τέλος).

3. Με τόσο συχνούς θηλασμούς είναι λογικό (α) το στήθος να το νιώθεις άδειο, καθώς το στήθος σου δεν αποθηκεύει γιατί το μωρό καταναλώνει άμεσα το γάλα που παράγεται άρα (β) σου είναι δύσκολο να αντλήσεις κι αν το κάνεις είναι σε βάρος των θηλασμών.

ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ επικοινώνησε ξανά με τη σύμβουλο θηλασμού (είναι σύμβουλος της La Leche ή IBCLC; ) και ρώτησέ τη για ποιο λόγο, ενώ έχεις τέτοια εικόνα, σου έδωσε cilroton και πες μου το. Δεν καταλαβαίνω το λόγο από αυτά που περιγράφεις και φοβάμαι μήπως έχει κατά νου και κάτι άλλο που εδώ δεν θεώρησες σκόπιμο να πεις.

Άνοιξε το βιβλιάριο, δες τις καμπύλες βάρους. Και γράψε και στο "προσπάθεια για αποκλειστικό θηλασμό" . Κάποια κοπέλα που γνωρίζει θα σου το στείλει γιατί εγώ δε θυμάμαι αυτή τη στιγμή. Νομίζω ότι κάπου 200 γρ τη βδομάδα και πολλά σου λέω. Αλλά είναι και φορές που το παιδί θα πάρει λιγότερο χωρίς να είναι πρόβλημα. Αρκεί να μην πέσει κάτω από τις καμπύλες του βιβλιαρίου. Και μεγαλώνοντας μετά τους 3 μήνες παίρνει σίγουρα λιγότερο.

Η πρόσληψη βάρους είναι σχετική και το εύρος του φυσιολογικού μεγάλο. Επίσης τα μωρά που θηλάζουν έχουν άλλο ρυθμό ανάπτυξης από τα μωρά που παίρνουν φόρμουλα, στα οποία βασίζονται και οι καμπύλες των βιβλιαρίων.

Το βάρος είναι ένας παράγοντας και καλό είναι να μην βάζουμε "στόχο του μήνα" το Χ βάρος γιατί τα πράγματα δεν λειτουργούν έτσι. :wink:

Η πρόσληψη βάρους είναι σχετική και το εύρος του φυσιολογικού μεγάλο. Επίσης τα μωρά που θηλάζουν έχουν άλλο ρυθμό ανάπτυξης από τα μωρά που παίρνουν φόρμουλα, στα οποία βασίζονται και οι καμπύλες των βιβλιαρίων.

Το βάρος είναι ένας παράγοντας και καλό είναι να μην βάζουμε "στόχο του μήνα" το Χ βάρος γιατί τα πράγματα δεν λειτουργούν έτσι. :wink:

Το ξέρω Εύα μου και συμφωνώ απόλυτα απλά δεν ξερω εγώ πολλά και έγραψα ό,τι πιο βασικό και απλοικό γνώριζα γιατί μου φαίνεται ότι ακόμα και στο βιβλιάριο που δεν είναι και ότι καλύτερο για το θηλασμό , ακόμα και αυτό αν ανοίξει θα δει ότι το κοριτσάκι της έχει ανέβει μια καμπύλη από την καμπύλη γέννησης που νομίζω δεν είναι και άπαραίτητο να συμβεί:-).

Γιατί λοιπόν κάτι δεν πάει καλά;;;

70kwp3.png

Ειναι IBCLC τι διαφορα εχει απο το La Leche?Οταν με ειδε μου εδωσε τριγωνελλα και οταν ξεκινησε να αντιδρα το μωρο στο στηθος μετα τις αντλησεις που την πηρα τηλεφωνο πανικοβλητη, μου ειπε να παρω τα cilroton.Τι αλλο λες να ειχε στο νου της?Και εκεινη μου ειπε οτι το βαρος ειναι καλο.Μηπως ξερεις αν τα χαπια αυτα θα τα παιρνω για οσο θηλαζω?

Διαφημίσεις

Ειναι IBCLC τι διαφορα εχει απο το La Leche?Οταν με ειδε μου εδωσε τριγωνελλα και οταν ξεκινησε να αντιδρα το μωρο στο στηθος μετα τις αντλησεις που την πηρα τηλεφωνο πανικοβλητη, μου ειπε να παρω τα cilroton.Τι αλλο λες να ειχε στο νου της?Και εκεινη μου ειπε οτι το βαρος ειναι καλο.Μηπως ξερεις αν τα χαπια αυτα θα τα παιρνω για οσο θηλαζω?

Μηπως Εύα μου της είπε ότι θέλει να κάνει τράπεζα και για αυτό; Τι να πω!

70kwp3.png

Τα συμπληρώματα δίνονται όταν υπάρχει λόγος και ο λόγος πρέπει να είναι σαφής. Δεν δίνονται ΠΟΤΕ προληπτικά. Ειδικά τα φάρμακα, όπως το cilroton που κανόνικά πρέπει να χορηγούνται με συνταγή γιατρού (και σίγουρα δεν είναι για διαρκή λήψη όπως και κάθε συμπλήρωμα).

Ακόμα κι αν η παραγωγή της μαμάς δεν είναι επαρκής, δεν ξεκινάμε από τα συμπληρώματα αλλά από το επιπλέον ερέθισμα. Εσύ δεν φαίνεται να έχεις τέτοιο θέμα.

Μήπως πίεσες τη σύμβουλο με το θέμα των αντλήσεων θεωρώντας ότι είναι επιτακτικό να αντλήσεις και σου πρότεινε συμπληρώματα προκειμένου να κάνεις ...ουσιαστικά υπερπαραγωγή προκειμένου να αντλείς καλύτερα;

Μήπως επειδή ήσουν "πανικόβλητη" όπως λες της μετέφερες λάθος εικόνα;

Μήπως η εικόνα που περιγράφεις δεν διαμορφώθηκε εξαρχής με αποκλειστικό θηλασμό αλλά και με συμπλήρωμα;

Δεν μπορώ να πω με σιγουριά τίποτε περισσότερο αν δεν καταλάβω για ποιο λόγο η σύμβουλος σου έδωσε μετά την τριγωνέλα και cilroton (αυτό για να καταλάβεις το παίρνουν συνήθως μητέρες που υιοθετούν και θέλουν να θηλάσουν ή μητέρες που μετά από πολλούς μήνες άντλησης παύουν να ανταποκρίνονται στο θήλαστρο...)

Μηπως Εύα μου της είπε ότι θέλει να κάνει τράπεζα και για αυτό; Τι να πω!

Αν δεις το αναφέρω κι εγώ στα μήπως ΑΛΛΑ οι IBCLCs δεν είναι πρωτάρες... Μπορούν να εκτιμήσουν πότε η τράπεζα είναι απαραίτητη, πότε η παραγωγή θέλει ενίσχυση, γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα ότι η άντληση και μάλιστα η εντατική για αποθήκευση πρέπει να αποφεύγεται όσο η γαλουχία εγκαθίσταται ακόμη κλπ...

Γι΄αυτό επιμένω να ακούσω το γιατί.

Το ξέρω Εύα μου και συμφωνώ απόλυτα απλά δεν ξερω εγώ πολλά και έγραψα ό,τι πιο βασικό και απλοικό γνώριζα γιατί μου φαίνεται ότι ακόμα και στο βιβλιάριο που δεν είναι και ότι καλύτερο για το θηλασμό , ακόμα και αυτό αν ανοίξει θα δει ότι το κοριτσάκι της έχει ανέβει μια καμπύλη από την καμπύλη γέννησης που νομίζω δεν είναι και άπαραίτητο να συμβεί:-).

Γιατί λοιπόν κάτι δεν πάει καλά;;;

Για ξαναδιάβασε σε παρακαλώ το απάντησή μου στο μήνυμά σου με τις μετρήσεις και πες μου πού λέω ότι κάτι δεν πάει καλά; :-)

Αυτό ακριβώς είναι το θέμα μου ότι ενώ όλα φαίνονται καλά εσύ παίρνεις συμπληρώματα (ενώ φαίνεται ότι δεν είναι απαραίτητο) και μάλιστα με οδηγία IBCLC. Αυτό δεν κολλάει στο ιστορικό που έγραψες και επειδή εγώ δεν είμαι IBCLC θέλω να καταλάβω για ποιο λόγο στο πρότεινε.

1. Δεν εχω δωσει ποτε συμπληρωμα.

2.Αντλησεις μου προτεινε να κανω εκεινη για να εχω γαλα οταν πιασω δουλεια και για να αυξησω την παραγωγη.Σκεψου οτι μου ειπε να συνεχισω τις αντλησεις ακομα και τωρα γιατι μακροπροθεσμα θα με ωφελησει.Αλλα εγω τις σταματησα.

3.Οντως την πηρα πανικοβλητη τηλεφωνο οταν αρχισε το μωρο να κλαιει στο στηθος με το που αρχισα τις αντλησεις και της ειπα οτι δεν εχω γαλα.Τοτε μου εδωσε τα cilroton.

4.Πως να τη ρωτησω?Δεν θα φανει σαν να την αμφισβητω?Ντρεπομαι να το κανω αυτο.

Διαφημίσεις

Για ξαναδιάβασε σε παρακαλώ το απάντησή μου στο μήνυμά σου με τις μετρήσεις και πες μου πού λέω ότι κάτι δεν πάει καλά; :-)

Αυτό ακριβώς είναι το θέμα μου ότι ενώ όλα φαίνονται καλά εσύ παίρνεις συμπληρώματα (ενώ φαίνεται ότι δεν είναι απαραίτητο) και μάλιστα με οδηγία IBCLC. Αυτό δεν κολλάει στο ιστορικό που έγραψες και επειδή εγώ δεν είμαι IBCLC θέλω να καταλάβω για ποιο λόγο στο πρότεινε.

Έχεις δίκιο, το ερώτημα απευθυνόταν στη μανούλα32.:oops:

70kwp3.png

2.Αντλησεις μου προτεινε να κανω εκεινη για να εχω γαλα οταν πιασω δουλεια και για να αυξησω την παραγωγη.Σκεψου οτι μου ειπε να συνεχισω τις αντλησεις ακομα και τωρα γιατι μακροπροθεσμα θα με ωφελησει.Αλλα εγω τις σταματησα.

3.Οντως την πηρα πανικοβλητη τηλεφωνο οταν αρχισε το μωρο να κλαιει στο στηθος με το που αρχισα τις αντλησεις και της ειπα οτι δεν εχω γαλα.Τοτε μου εδωσε τα cilroton.

Πρέπει να ρωτήσεις για να βγάλεις άκρη τι είναι καλό για σένα και το μωρό. Σε θέματα σοβαρά πρέπει να ρωτάμε, έτσι δεν είναι;

70kwp3.png

Μπορείς να τη ρωτήσεις αν είναι απαραίτητο να αποθηκεύσεις από τώρα γάλα για την επιστροφή σου στη δουλειά, δεδομένου ότι αυτό μπορείς να το κάνεις μόνο παίρνοντας το cilroton και με συνεχιζόμενη ανησυχία του μωρού, όπως επίσης και να ρωτήσεις ποιες είναι οι εναλλακτικές σου στο θέμα της άντλησης για την επιστροφή σου στη δουλειά που δεν είναι ακόμα άμεση.

Μπορείς επίσης να ζητήσεις να σου διευκρινίσει αν το cilroton ή την τριγωνέλα θεωρεί ότι τη χρειάζεσαι για την παραγωγή (για την ενίσχυσή της δηλαδή και) ανεξάρτητα από τις αντλήσεις για αποθήκευση κι αν ναι, πού το στηρίζει αφού σου είπε ότι το βάρος είναι καλό.

Ακόμα, μπορείς να εξηγήσεις με ηρεμία ποια ακριβώς είναι η κατάσταση (συχνότητα θηλασμών, πάνες, αποτελέσματα άντλησης κλπ.) διότι απ' όσα γράφεις φαίνεται ότι "την πήρες πανικόβλητη" και είπες "ότι δεν έχεις γάλα"...

Να ζητήσεις τη γνώμη της για την περίπτωση του να αντλείς σε βάρος των θηλασμών.

Δεν βλέπω αμφισβήτηση σ' αυτού του είδους την συζήτηση. Ο θηλασμός είναι ένα δυναμικό φαινόμενο που εξαρτάται από τη συγκεκριμένη δυάδα μαμάς - μωρού. Μια οδηγία γενικά σωστή μπορεί σε κάποια γυναίκα να μην έχει αποτέλεσμα ή να δημιουργεί πρόβλημα...

Πωπω! Συγγνώμη! Μπερδεύτηκα!

Εγω συγνώμη που στη βιασύνη μου γράφω σα να μιλάμε όλες σε μια παρέα ενώ απαντούσα μόνο σε σένα. Σε παρακαλώ Εύα δες λίγο και στην εισαγωγή στερεών κάτι που ρωτάω.

70kwp3.png

Πάντως εγώ μανούλα 32 θα σου το ξαναπώ, γιατί έχω υποφέρει και εγώ όπως και εσύ. Γάλα έχεις αφού το παιδί παίρνει βάρος και με το παραπάνω. Αυτό πρέπει να το λες και στον εαυτό σου και σε όσους ρωτούν. Αλλιώς δε θα μπορείς να λύσεις σωστά τυχόν προβλήματα. Εγώ στον πρώτο παιδιατρό που με ρώτησε απάντησα οτι νιώθω το σ΄τηθος μου άδειο και μου πρότεινε ξένο. Στο δεύτερο όμως είπε κοφτά ότι γάλα έχω και το πρόβλημα που είχε προκύψει το βρήκαμε τελικά και ήταν η αλλεργία.

70kwp3.png

EvaMD πηρα τηλεφωνο και τη ρωτησα αυτα που μου ειπες και μου ειπε οτι μου εδωσε τα cilroton για να βελτιωσει τη ροη του γαλακτος, για να φτιαξουν οι θηλασμοι και να μην θηλαζω ολη την ωρα γιατι δεν θα αντεξω για πολυ καιρο τοση κουραση.Για τις αντλησεις ας ξεκινησω ειπε μερα παρα μερα αλλα να μην το αφησω για τον Αυγουστο γιατι θα αγχωθω και δεν θα εχουμε αποτελεσμα.Δεν πιστευει οτι τοσες λιγες μερες αντληση που εκανα επηρεασαν το θηλασμο.Εγω παντως αντλησεις δεν ξεκιναω ακομα μεχρι να εδραιωθει η γαλουχια!Αληθεια ποτε ακριβως γινεται αυτο?

EvaMD πηρα τηλεφωνο και τη ρωτησα αυτα που μου ειπες και μου ειπε οτι μου εδωσε τα cilroton για να βελτιωσει τη ροη του γαλακτος, για να φτιαξουν οι θηλασμοι και να μην θηλαζω ολη την ωρα γιατι δεν θα αντεξω για πολυ καιρο τοση κουραση.Για τις αντλησεις ας ξεκινησω ειπε μερα παρα μερα αλλα να μην το αφησω για τον Αυγουστο γιατι θα αγχωθω και δεν θα εχουμε αποτελεσμα.Δεν πιστευει οτι τοσες λιγες μερες αντληση που εκανα επηρεασαν το θηλασμο.Εγω παντως αντλησεις δεν ξεκιναω ακομα μεχρι να εδραιωθει η γαλουχια!Αληθεια ποτε ακριβως γινεται αυτο?

Η γαλουχία εγκαθίσταται περίπου στις 6 εβδομάδες.

Νομίζω ότι καλό είναι να μην συνδυάζεις διαφορετικές οδηγίες και να ακολουθήσεις ένα δρόμο. π.χ. το να παίρνεις cilroton ενώ η παραγωγή σου είναι καλή και χωρίς να αντλείς δημιουργεί κίνδυνο υπεραπαραγωγής...

μπορείς σε παρακαλώ να γραψεις τις ζυγίσεις σας με τις ημερομηνίες

τις βρεγμενες και λερωμενες πάνες

χρωμα κενωσεων

ποσα γευματα κανετε (ποσότητα και διάρκεια)

αν δινεις στηθος και γευμα ή αν προσφερεις και τα δυο

αν το μωρο κανει συχνα γουλιες

ΕvaMD ποια ειναι τα σημαδια της υπερπαραγωγης?Τις αντλησεις τις τρεμω!!!Και αν παθω παλι τα ιδια με το μωρο να αντιδρα στο στηθος?ΚΡΙΣΤΙΝΑ οι ζυγισεις μας ειναι ημερα γεννησης 7/6 3.150

ημερα εξοδου απο Γαια 10/6 2.970

14/6 3.380

6/7 4.180

τρωει 10 λεπτα απο το ενα στηθος και 10-15 απο το αλλο σε καθε γευμα.

8 πανες βρεχει σιγουρα το 24ωρο

2 μεγαλες και 1-2 μικρες κενωσεις χρωματος ανοιχτου μπεζ με πορτοκαλι σπορακια και καποιες φορες λιγο πιο σκουρου καφε.

Γουλιες δεν εκανε ποτε!!!Απο χθες ομως κανει και σημερα εκανε γιατι???

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...