Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ...

myrto

Recommended Posts

Εύχομαι να πάνε όλα καλά...δυστυχώς πρόβα δεν μπορούμε να κάνουμε...καθώς η γιαγιά μας θα έρθει από μακριά και δεν μπορεί να έρθει νωρίτερα..

Εva σε ευχαριστώ πολύ και πάλι.....

Καλή αρχή τότε. Με το καλό να έρθει η γιαγιά σας:)

• 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

Κορίτσια γεια σας. Έχω κι εγώ μια απορία και θα το εκτιμούσα αν μπορούσατε να με βοηθήσετε. Ο γιος μου είναι εφτά μηνών (σε δύο μέρες μπαίνουμε στον όγδοο) και θηλάζει μεχρι τώρα, ενώ τρώει ένα γεύμα φαγητού το μεσημέρι και φρούτα το απόγευμα. όλες τις υπόλοιπες ώρες θηλάζει κανονικά. Σε ένα μήνα περίπου θα επιστρέψω στη δουλειά και δεν έχω αποθηκευμένο γάλα. Όσο είχα το χρησιμοποιήσαμε γιατί με ευκαιρία το εξάμηνο του οαεδ πήγαινα και στη σχολή λίγες ώρες δυο φορές την εβδομαδα μπας και καταφέρω να πάρω το άτιμο το πτυχίο (είμαι 33). Έχω το θήλαστρο mini electric της medela, με το οποίο όμως δεν μπορώ να βγάλω γάλα όσο κι αν προσπαθώ, ενώ ο μικρός τρώει όταν θηλάζει. Υποθέτω οτι δεν είναι αρκετά δυνατό, ώστε να τραβάει το γάλα. Όταν θα επιστρέψω στη δουλειά θα τον θηλάζω γύρω στις εφτά το πρωί και μετά θα πρέπει να έχει γάλα για τις 11 η ώρα περιπου. Σκέφτομαι να πάρω σκόνη για αυτό το γεύμα μόνο. Λέτε να κάνω κακό στο θηλασμό έτσι; Τι άλλο μπορώ να κάνω; Θα έχω το μειωμένο ωράριο κι έτσι μπορώ να τον θηλάζω κανονικά τις υπόλοιπες ώρες. Ήδη το στήθος μου έχει καιρό που έχει σταματήσει να έχει υπερπαραγωγή γάλακτος και είναι προσαρμοσμένο στα δεδομένα. Απλά επειδή έβγαλε έκζεμα και μετά από διάφορους πειραματισμούς κατέληξα στο οτι μάλλον τον ενοχλούσαν τα τυρια και τα κασέρια που έτρωγα, γιατί και με το ρυζάλευρο είχε αλεργία (το έκοψα εντελώς αυτό). Έχω σταματήσει τα γαλακτοκομικά, αλλά δεν ξέρω αν θα τον πειράξει το ξένο γάλα. Τι να κάνω;

twmWp2.png

Κορίτσια γεια σας. Έχω κι εγώ μια απορία και θα το εκτιμούσα αν μπορούσατε να με βοηθήσετε. Ο γιος μου είναι εφτά μηνών (σε δύο μέρες μπαίνουμε στον όγδοο) και θηλάζει μεχρι τώρα, ενώ τρώει ένα γεύμα φαγητού το μεσημέρι και φρούτα το απόγευμα. όλες τις υπόλοιπες ώρες θηλάζει κανονικά. Σε ένα μήνα περίπου θα επιστρέψω στη δουλειά και δεν έχω αποθηκευμένο γάλα. Όσο είχα το χρησιμοποιήσαμε γιατί με ευκαιρία το εξάμηνο του οαεδ πήγαινα και στη σχολή λίγες ώρες δυο φορές την εβδομαδα μπας και καταφέρω να πάρω το άτιμο το πτυχίο (είμαι 33). Έχω το θήλαστρο mini electric της medela, με το οποίο όμως δεν μπορώ να βγάλω γάλα όσο κι αν προσπαθώ, ενώ ο μικρός τρώει όταν θηλάζει. Υποθέτω οτι δεν είναι αρκετά δυνατό, ώστε να τραβάει το γάλα. Όταν θα επιστρέψω στη δουλειά θα τον θηλάζω γύρω στις εφτά το πρωί και μετά θα πρέπει να έχει γάλα για τις 11 η ώρα περιπου. Σκέφτομαι να πάρω σκόνη για αυτό το γεύμα μόνο. Λέτε να κάνω κακό στο θηλασμό έτσι; Τι άλλο μπορώ να κάνω; Θα έχω το μειωμένο ωράριο κι έτσι μπορώ να τον θηλάζω κανονικά τις υπόλοιπες ώρες. Ήδη το στήθος μου έχει καιρό που έχει σταματήσει να έχει υπερπαραγωγή γάλακτος και είναι προσαρμοσμένο στα δεδομένα. Απλά επειδή έβγαλε έκζεμα και μετά από διάφορους πειραματισμούς κατέληξα στο οτι μάλλον τον ενοχλούσαν τα τυρια και τα κασέρια που έτρωγα, γιατί και με το ρυζάλευρο είχε αλεργία (το έκοψα εντελώς αυτό). Έχω σταματήσει τα γαλακτοκομικά, αλλά δεν ξέρω αν θα τον πειράξει το ξένο γάλα. Τι να κάνω;

Παιδί με έκζεμα, που το πειράζουν τα γαλακτοκομικά που τρως και το ρυζάλευρο, που έχει ξένο γάλα, έχει προφανώς αλλεργία στο αγελαδινό γάλα, οπότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα έχει πρόβλημα με το ξένο γάλα. Το πρόβλημά σου δηλαδή δεν είναι αν ρισκάρεις κάτι με το θηλασμό (που δεν ρισκάρεις για ένα γεύμα τις ώρες που λείπεις) αλλά το τι επίπτωση μπορεί να έχει στο μωρό σου το ξένο γάλα. Στη θέση σου δεν θα πειραματιζόμουν καν με ξένο γάλα.

Το γεγονός ότι δεν βγάζεις ποσότητα με το θήλαστρο τώρα που είσαι στο σπίτι και θηλάζεις με το ρυθμό που περιγράφεις, δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορέσεις να αντλήσεις όταν θα είσαι στη δουλειά και το στήθος ακόμα θα είναι μαθημένο στους σχεδόν συνεχείς θηλασμούς που κάνεις τώρα, άρα τουλάχιστον στην αρχή θα πρήζεται και θα μπορέσεις να αντλήσεις πιο εύκολα.

Νομίζω ότι οι εναλλακτικές σου είναι οι εξής:

1. Να αντλήσεις σε κάποια φάση που το μωρό κοιμάται και έχει ώρα να θηλάσει για να δεις αν πράγματι ανταποκρίνεσαι στο θήλαστρο ή όχι.

2. Να αντλείς συστηματικά κάθε μέρα την ώρα που σε βολεύει, ανεξάρτητα από την ποσότητα που βγάζεις, ώστε να "εξασκηθείς" στο θήλαστρο, πριν επιστρέψεις στη δουλειά. Είναι πιθανό μετά από κάποιες μέρες να αρχίσεις να βγάζεις γάλα με το θήλαστρό σου. (Η άντληση ειδικά τόσο μακριά από τη γέννα χρονικά, είναι δύσκολη. Ακόμα και οι γυναίκες που αντλούν συστηματικά από την αρχή ή από πολύ νωρίς, δυσκολεύονται να έχουν σταθερά καλή απόδοση όσο περνά ο καιρός. Η άντληση θέλει εξάσκηση...).

3. Να νοικιάσεις νοσοκομειακό θήλαστρο για το μήνα αυτόν για να δεις αν όντως έχει να κάνει με το θήλαστρο. Αν ανταποκριθεί το στήθος σου στο νοσοκομειακό ίσως στην πορεία να βγάζεις και μ' αυτό που έχεις. Αν βολευτείς το νοσοκομειακό, συνεχίζεις μ' εκείνο.

4. Να δίνει όποιος κρατάει το μωρό τις ώρες που λείπεις όλες τις στερεές χωρίς καθόλου γάλα (δικό σου ή ξένο). Τις υπόλοιπες ώρες που θα είστε μαζί θα θηλάζεις μόνο.

5. Η τελευταία δυνατότητα είναι το υποαλλεργικό γάλα για τις ώρες που λείπεις.

EvaMD σε ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν ξέρω ακόμη κατά πόσο θα μπορώ να αντλώ στη δουλειά (θα δω όταν επιστρέψω). Και τώρα προσπαθώ να αντλώ αλλά τελευταία επειδή έχει ο μικρούλης ενοχλήσεις με τα δοντάκια του και ταυτόχρονα περάσαμε κι ένα κρύωμα (ήπιο ευτυχώς), θέλει πολύ συχνά το στήθος για παρηγοριά και πιπίλισμα ταυτόχρονα και φυσικά τον βάζω στο στήθος όσες φορές θέλει. Απλά το γάλα που αντλώ είναι τόσο λίγο που θέλει μέρες για να μαζευτει γευμα και αναγκαστικά το πετάω. Κι εγώ δεν θέλω καθόλου να δώσω ξένο αλλά θα ήθελα να μάθω ποιο υποαλλεργικό γάλα εννοείς. Το πιο πιθανό πάντως, όπως το βλέπω, είναι να κάνω αυτό με τις στέρεες τροφές, να τις δίνει η μαμά μου όταν θα είναι μαζί του και μετά θηλασμό. Εξάλλου, βλέπω οτι το φαγητό τον κρατάει χορτάτο συνήθως κι ίσως τελικά να τα καταφέρουμε έτσι. Να ρωτήσω και κάτι γενικό; Είναι το πρώτο μας παιδί και δεν έχω καμία άποψη για τις κρέμες (μπισκοτόκρεμες και διάφορες τέτοιες που κυκλοφορούν). Δεν έχουμε αρχίσει ακόμη, αλλά έχω την αίσθηση οτι ο γιατρός θα μας τις προτείνει σύντομα. Είναι πραγματικά χρήσιμες; Επειδή μέχρι τώρα προτιμώ τις κανονικές τροφές κι όχι υποκατάστατα (πχ φρούτα κι όχι φρουτόκρεμα εμπορίου) υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να του δίνω σαν εναλλακτική ή κι αυτές οι κρέμες είναι καλές επειδή έχουν και βιταμίνες, σίδηρο κτλ;

twmWp2.png

Διαφημίσεις

Eva μου, οταν λες υποαλλεργικο γάλα, ποιο εννοείς?

Τα υποαλλεργικά γάλατα, και κανονικά όλα γάλατα -πέραν του μητρικού-, χορηγούνται με συνταγή γιατρού. Ο παιδίατρος που παρακολουθεί το μωρό και αν το μωρό έχει πράγματι αλλεργία στο αγελαδινό και η μαμά δεν μπορεί να θηλάσει, θα συστήσει κάποιο "υποαλλεργικό" γάλα.

Το "υποαλλεργικό" το βάζω σε εισαγωγικά γιατί πάλι και αυτό στηρίζεται στο αγελαδινό γάλα, απλά υπόκειται μια ιδιαίτερη επεξεργασία για να μην προκαλεί αλλεργίες, αλλά ένα ποσοστό περίπου 10% των αλλεργικών παιδιών δεν αντιδρά καλά ούτε και σ' εκείνο το γάλα.

EvaMD σε ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν ξέρω ακόμη κατά πόσο θα μπορώ να αντλώ στη δουλειά (θα δω όταν επιστρέψω). Και τώρα προσπαθώ να αντλώ αλλά τελευταία επειδή έχει ο μικρούλης ενοχλήσεις με τα δοντάκια του και ταυτόχρονα περάσαμε κι ένα κρύωμα (ήπιο ευτυχώς), θέλει πολύ συχνά το στήθος για παρηγοριά και πιπίλισμα ταυτόχρονα και φυσικά τον βάζω στο στήθος όσες φορές θέλει. Απλά το γάλα που αντλώ είναι τόσο λίγο που θέλει μέρες για να μαζευτει γευμα και αναγκαστικά το πετάω. Κι εγώ δεν θέλω καθόλου να δώσω ξένο αλλά θα ήθελα να μάθω ποιο υποαλλεργικό γάλα εννοείς. Το πιο πιθανό πάντως, όπως το βλέπω, είναι να κάνω αυτό με τις στέρεες τροφές, να τις δίνει η μαμά μου όταν θα είναι μαζί του και μετά θηλασμό. Εξάλλου, βλέπω οτι το φαγητό τον κρατάει χορτάτο συνήθως κι ίσως τελικά να τα καταφέρουμε έτσι. Να ρωτήσω και κάτι γενικό; Είναι το πρώτο μας παιδί και δεν έχω καμία άποψη για τις κρέμες (μπισκοτόκρεμες και διάφορες τέτοιες που κυκλοφορούν). Δεν έχουμε αρχίσει ακόμη, αλλά έχω την αίσθηση οτι ο γιατρός θα μας τις προτείνει σύντομα. Είναι πραγματικά χρήσιμες; Επειδή μέχρι τώρα προτιμώ τις κανονικές τροφές κι όχι υποκατάστατα (πχ φρούτα κι όχι φρουτόκρεμα εμπορίου) υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να του δίνω σαν εναλλακτική ή κι αυτές οι κρέμες είναι καλές επειδή έχουν και βιταμίνες, σίδηρο κτλ;

Καταλαβαίνω καλά τι αντιμετωπίζεις με την άντληση τώρα που είσαι στο σπίτι. Ωστόσο θα ξαναπώ ότι η άντληση θέλει εξάσκηση.

Φυσικά αν μπορείς να την αποφύγεις δίνοντας στο μωρό όλες τις στερεές τις ώρες που λείπεις να το κάνεις. Είναι προτιμότερο από πολλές απόψεις.

Για τις κρέμες υπάρχει μια μεγάλη συζήτηση κυρίως στην ενότητα "Εισαγωγή στις στερεές". Εν ολίγοις, κανένα μωρό δεν χρειάζεται τροφή βιομηχανοποιημένη αλλά όσο πιο κοντά στη φυσική της κατάσταση.

Κατ' αρχήν για το δικό σου μωρό που εμφάνισε τέτοια αντίδραση στο αγελαδινό, να ξέρεις ότι οι περισσότερες από αυτές τις κρέμες έχουν μέσα αγελαδινό γάλα, οπότε θα πρέπει να τις αποφύγεις.

Το ότι οι τροφές αυτές φέρονται να είναι εμπλουτισμένες με σίδηρο, βιταμίνες κλπ. είναι μάλλον θέμα μάρκετινγκ:

π.χ. το αγελαδινό έχει ελάχιστο σίδηρο, οπότε πρέπει να εμπλουτιστεί προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες ενός ανθρώπινου μωρού. Να ξέρεις επίσης ότι ο σίδηρος αυτός απορροφάται ελάχιστα σε σχέση με αυτόν που περιέχει το μητρικό γάλα, οπότε πρέπει να είναι πολλαπλάσιος προκειμένου το μωρό να απορροφήσει τελικά ικανή ποσότητα.

Οι βιταμίνες πχ. στις έτοιμες φρουτόκρεμες έχουν καταστραφεί από την επεξεργασία που υπόκεινται οπότε πρέπει να προστεθούν μετά.

Σε κάθε περίπτωση είναι υπερβολές των εταιριών προκειμένου να πουλήσουν. Το φρέσκο μήλο που θα τρίψεις για το μωρό ακόμα κι αν δεν είναι βιολογικό είναι απείρως καλύτερο από ό,τι μπορεί να περιέχει ένα βαζάκι...

Για να έχεις ιδία άποψη πήγαινε σ' ενα σούπερ μάρκετ πιάσε τέτοια βαζάκια στα χέρια σου και διάβασε τις ετικέτες: αν καταλαβαίνεις όλα τα συστατικά και τα θεωρείς ασφαλή για το μωρό σου, δώστο άφοβα...:wink:

Εναλλακτικά, μπορείς να δεις κρέμες δημητριακών χωρίς αγελαδινό γάλα από μαγαζιά με βιολογικά τρόφιμα στα ράφια των σουπερμάρκετ με βιολογικά.

Τα μωρά μετά τον 6ο μήνα περίπου, έχουν ανάγκη από σίδηρο, και το μητρικό γάλα είναι φτωχό σε σίδηρο. Αυτό θα το καλύψουν οι τροφές που είναι πλούσιες σε σίδηρο, δηλαδή το κόκκινο κρέας, τα πράσινα λαχανικά, το αυγό (όταν επιτραπεί να εισαχθεί στη διατροφή του μωρού) κλπ. Το μητρικό γάλα ωστόσο, παραμένει θεμελιώδες για τη διατροφή του μωρού, όλο το πρώτο έτος της ηλικίας του.

Για το "υποαλλεργικό" γάλα, δες το παραπάνω μήνυμά μου προς την iojik.

Γειά σου Eva..Γειά σας κορίτσια...

Ναί είμαι ακόμα εδώ...ακόμα αντλώ...και τα καταφέρνω...ακόμα και όταν με πιάνουν τα νεύρα μου και οι τεμπελιές μου και λέω στον εαυτό μου ότι την επόμενη φορά θα πάρω ένα κουτί γάλα από το super market...και το ξεχνάω αμέσως μόλις ξεκινήσει η μικρή να θηλάζει...είμαι σχιζοφρενής ή υπάρχει θεραπεία;;; :)

Δεν σας ξέχασα...απλά ήθελα να έχω το χρόνο να γράψω...καθώς το τελευταίο διάστημα έχουν πέσει πολλά μαζεμένα....πολύ δουλειά...πολλά ταξίδια του συζύγου....και στο ενδιάμεσο και η κηδεία της γιαγιάς μου...

Εκείνη τη μέρα τα είδα όλα...φύγαμε αυθημερόν με τον σύζυγο και πήγαμε Σέρρες αεροπορικώς...είχα κάνει άντληση στις 4 το πρωί...και η επόμενη ήταν στις 8 το βράδυ...

στο ενδιάμεσο έκανα μαλάξεις στο στήθος και έβγαζα γάλα με το χέρι από τον πόνο...

Αυτό είναι πολύ φυσιολογικό και έχει να κάνει με το ότι το στήθος προσαρμόζεται στην απουσία του μωρού. Παρότι αντλείς με το symphony όσο απομακρυνόμαστε από τη γέννα η άντληση γίνεται πιο δύσκολη. Η ποσότητα που βγάζεις εξακολουθεί να είναι πολύ καλή - μην πτοείσαι.

Αυτό που περιγράφεις με το θήλαστρο είναι επίσης φυσιολογικό - μπορείς επίσης να γυρνάς το symphony στη φάση της διέγερσης (κουμπάκι με σταγόνες) και να το αφήνεις να γυρνάει μόνο του στην άντληση μετά το 2λεπτο.

Λοιπόν...να πω ότι έχεις δίκιο...ε, ναι...το έχεις... :)

H ποσότητα είναι όντως καλή αφού έβαλα χέρι στην τράπεζα μόνο τη μέρα που λείπαμε για την κηδεία...όλες τις άλλες μέρες καταφέρνω με 3 αντλήσεις να βγάλω το φαγητό της επόμενης ημέρας...

Απλά με είχε πάρει από κάτω την προηγούμενη φορά...και από ότι κατάλαβα κυρίως θέλω ψυχολογική υποστήριξης παρά συμπληρώματα θηλασμού....

Σε καταλαβαίνω απόλυτα - κι εγώ ζορίζομαι όταν ταξιδεύει ο καλός μου και σκέψου ότι δεν έχω μεγαλύτερο μωρό...

Αστα καλή μου...είναι 3 εβδομάδα που περνάω μόνη μου με τα πιτσιρίκια...

ο σύζυγος ήρθε Παρασκευή μεσημέρι και έφυγε Κυριακή μεσημέρι....ούτε ναυτικός να ήταν....σημ. της Πληροφορικής είναι...αλλά τις επόμενες 2 εβδομάδες δεν έχει τίποτα...

Για το τελευταίο συμφωνώ απόλυτα, όπως και με τη θετική διάθεση να βρεις λύσεις;)

Κάτσε...έρχεται άλλο puzzle...τι τόσο εύκολα θα γλύτωνες από εμένα;;;

Τον Απρίλιο...η μικρή θα είναι 6 μηνών...πρέπει να πάω για εκπαίδευση εκτός Ελλάδος...τι θα κάνω;;;; Εννοείται ότι θα πάρω μαζί μου το swing για pump and dump...αλλά θα φτάσει η τράπεζα...18 σακουλάκια Medela έχω όλα όλα...ή τη βάψαμε;;;;

αυτάάάάάάάάά

φιλάκια πολλά

κοριτσια μου γυρναω κι εγω στη δουλεια μετα απο 15 μηνες αδεια.

τις πηρα ολες, ικα, 6μηνο, μειωμενο....πως γυρνανε τωρα μου λετε??

τεσπα, στα του θηλασμου...

επειδη η δικια μου θηλαζει πολυ απο 09-18 που θα λειπω ουσιαστικα και επειδη δεν θελω να μπω στη διαδικασια αντλησεων στη δουλεια (το εκανα στο πρωτο παιδι και μαρτυρησα) η ερωτηση ειναι..

αν 5 μερες δεν θηλαζει πχ μεσημερια για να κοιμαται, το σκ θα βρισκει γαλα εκεινη την ωρα που θα παει να θηλασει?

Θα εχω καποια "κανονικοτητα" στην παραγωγη μου αν 5 μερες ειμαι "ετσι" και τις 2 "αλλιως"?

και μη με ρωτησετε πως θα κοιμαται χωρις στηθος διοτι ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ....

Τον Απρίλιο...η μικρή θα είναι 6 μηνών...πρέπει να πάω για εκπαίδευση εκτός Ελλάδος...τι θα κάνω;;;; Εννοείται ότι θα πάρω μαζί μου το swing για pump and dump...αλλά θα φτάσει η τράπεζα...18 σακουλάκια Medela έχω όλα όλα...ή τη βάψαμε;;;;

αυτάάάάάάάάά

φιλάκια πολλά

ποσες μερες ειναι η εκπαιδευση??

Διαφημίσεις

ποσες μερες ειναι η εκπαιδευση??

3 ή 5...περιμένουμε να οριστικοποιθεί το πρόγραμμα...

στην καλύτερη των περιπτώσεων θα πρέπει να φύγω Δευτέρα απόγευμα και να γυρίσω Πέμπτη βράδυ...

κοριτσια μου γυρναω κι εγω στη δουλεια μετα απο 15 μηνες αδεια.

τις πηρα ολες, ικα, 6μηνο, μειωμενο....πως γυρνανε τωρα μου λετε??

τεσπα, στα του θηλασμου...

επειδη η δικια μου θηλαζει πολυ απο 09-18 που θα λειπω ουσιαστικα και επειδη δεν θελω να μπω στη διαδικασια αντλησεων στη δουλεια (το εκανα στο πρωτο παιδι και μαρτυρησα) η ερωτηση ειναι..

αν 5 μερες δεν θηλαζει πχ μεσημερια για να κοιμαται, το σκ θα βρισκει γαλα εκεινη την ωρα που θα παει να θηλασει?

Θα εχω καποια "κανονικοτητα" στην παραγωγη μου αν 5 μερες ειμαι "ετσι" και τις 2 "αλλιως"?

και μη με ρωτησετε πως θα κοιμαται χωρις στηθος διοτι ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ....

Καλή επάνοδο!

Μετά από το λούκι που πέρασες, αναρωτιέσαι αν θα βρίσκει γάλα; Σαφώς :cool:

Τα σαββατοκύριακα θα κάνετε κούρα θηλασμού .. και τις δευτέρες να φοράς επιθέματα :lol:

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Καλή επάνοδο!

Μετά από το λούκι που πέρασες, αναρωτιέσαι αν θα βρίσκει γάλα; Σαφώς :cool:

Τα σαββατοκύριακα θα κάνετε κούρα θηλασμού .. και τις δευτέρες να φοράς επιθέματα :lol:

βρε amaretto στο λουκι 10 μερες αντλουσα τωρα δεν θα αντλω.

μακαρι να επελθει καποια 'κανονικοτητα΄με προγραμμα 5-2... Θα σας πω:cool:

Γειά σου Eva..Γειά σας κορίτσια...

Ναί είμαι ακόμα εδώ...ακόμα αντλώ...και τα καταφέρνω...ακόμα και όταν με πιάνουν τα νεύρα μου και οι τεμπελιές μου και λέω στον εαυτό μου ότι την επόμενη φορά θα πάρω ένα κουτί γάλα από το super market...και το ξεχνάω αμέσως μόλις ξεκινήσει η μικρή να θηλάζει...είμαι σχιζοφρενής ή υπάρχει θεραπεία;;; :)

Αυτή είναι η θεραπεία! Να τα λες να ξεθυμαίνεις:D

Δεν σας ξέχασα...απλά ήθελα να έχω το χρόνο να γράψω...καθώς το τελευταίο διάστημα έχουν πέσει πολλά μαζεμένα....πολύ δουλειά...πολλά ταξίδια του συζύγου....και στο ενδιάμεσο και η κηδεία της γιαγιάς μου...

Εκείνη τη μέρα τα είδα όλα...φύγαμε αυθημερόν με τον σύζυγο και πήγαμε Σέρρες αεροπορικώς...είχα κάνει άντληση στις 4 το πρωί...και η επόμενη ήταν στις 8 το βράδυ...

στο ενδιάμεσο έκανα μαλάξεις στο στήθος και έβγαζα γάλα με το χέρι από τον πόνο...

Λυπάμαι πολύ για τη γιαγιά σου. Αφού γλύτωσες το πέτρωμα ή τη μαστίτιδα μ' αυτές τις συνθήκες, μην πτοείσαι με τίποτα:wink:

Λοιπόν...να πω ότι έχεις δίκιο...ε, ναι...το έχεις... :)

H ποσότητα είναι όντως καλή αφού έβαλα χέρι στην τράπεζα μόνο τη μέρα που λείπαμε για την κηδεία...όλες τις άλλες μέρες καταφέρνω με 3 αντλήσεις να βγάλω το φαγητό της επόμενης ημέρας...

Απλά με είχε πάρει από κάτω την προηγούμενη φορά...και από ότι κατάλαβα κυρίως θέλω ψυχολογική υποστήριξης παρά συμπληρώματα θηλασμού....

Είσαι μια χαρά σε απόδοση! Όχι τίποτα, στο λέω για να το ακούς:lol: (Όταν πριν σαραντήσω πήγα απελπισμένη για την πορεία του θηλασμού σε παιδίατρο-σύμβουλο θηλασμού, μου είπε μόλις με έβαλε να θηλάσω το γιο μου "Έχεις πολύ γάλα, το ξέρεις;". Τη φράση αυτή υπενθύμιζα συχνά-πυκνά στον εαυτό μου όταν με έπιαναν οι αμφιβολίες μου, με έμφαση στο σημείο "...το ξέρεις;":wink: )

Αστα καλή μου...είναι 3 εβδομάδα που περνάω μόνη μου με τα πιτσιρίκια... ο σύζυγος ήρθε Παρασκευή μεσημέρι και έφυγε Κυριακή μεσημέρι....ούτε ναυτικός να ήταν....σημ. της Πληροφορικής είναι...αλλά τις επόμενες 2 εβδομάδες δεν έχει τίποτα...

Αχ! Έχουμε πολλά κοινά! Εμένα ευτυχώς δεν λείπει τόσο πολύ κάθε φορά... Πάντως ο γιος μου κάθε που χτυπάει τηλέφωνο λέει "μπαμπάς!" - να προβληματιστώ;;;:mrgreen:

Τον Απρίλιο...η μικρή θα είναι 6 μηνών...πρέπει να πάω για εκπαίδευση εκτός Ελλάδος...τι θα κάνω;;;;

Διαβατήριο έχεις;:mrgreen:

Εννοείται ότι θα πάρω μαζί μου το swing για pump and dump...αλλά θα φτάσει η τράπεζα...18 σακουλάκια Medela έχω όλα όλα...ή τη βάψαμε;;;;

Παραπάνω λες ότι θα λείψεις Δευτέρα με Πέμπτη, άρα υπολογίζω χονδρικά 4 μέρες. Θες περίπου 4 λίτρα ίσως και περισσότερο για απόλυτη ασφάλεια (δηλ. 4,5- 5 λίτρα, για τυχόν ατύχημα σε κάποιο μπιμπερό ή για την περίπτωση που η μικρή πίνει 1.100-1.200 τη μέρα...)

Τα 18 σακουλάκια και των 150ml να είναι (σύνολο 2.700) σου φτάνουν για 2 με 2 1/2 μέρες...

Αντλείς το ΣΚ; Αν όχι, ξεκίνα να αντλείς χωρίς άγχος και βάζε στην άκρη όσο περισσότερο μπορείς. Έχεις χρόνο μπροστά σου, έναν ολόκληρο μήνα. Θα τα καταφέρεις!

Διαφημίσεις

Καλημέρα, Eve, σου απάντησαν οι ειδικές, εγώ απλώς να πω ότι και εγώ όταν άρχισα δουλειά (η δεύτερή μικρή μου ήταν 4 μηνών :-() μπόρεσα /πρόλαβα να αντλήσω μόνο την πρώτη μέρα. Από εκεί κι ύστερα άντεχα από τις 9 ως τις 6 και μετά θήλαζα και αντλούσα. Τα ΣΚ δεν είχα κανένα πρόβλημα.

Θα τα καταφέρεις! Τώρα για το μεσημεριανό ύπνο, δεν ΄ξέρω να σε συμβουλεύσω.

Κορίτσια καλησπέρα!!

Έχω απογοητευτεί πολύ πολύ...!!!

Σε μια εβδομάδα επιστρέφω στη δουλειά 6.30 με 3 με ενημέρωσαν οι άκαρδοι.(βάζω μέσα και την απόσταση που είναι αρκετή) Το κοριτσάκι μου είναι 2 ½ μηνών .. βοήθεια η τράπεζα γάλακτος έχει μειωθει πολύ... μου έχουν μείνει μόνο 5 σακουλάκια των 100 ml καθώς σύμφωνα με συμβουλή συμβούλου θηλασμού της δίνουμε 50 ml κάθε μέρα από μπιμπερό για να συνηθίσει...

και το καλύτερο? Στην δουλειά δεν μπορώ να αντλώ... και στο αυτοκινητο μου άντε να έχω το πολύ ένα τέταρτο γιατί οι κύριοι θέλουν να κάνεις ολιγόλεπτο διάλειμμα εντός του γραφείου..άκου..άκου...

πλήρης απογοήτευση!! Η μικρή είναι καρφιτσωμένη εδώ και 2 εβδομάδες...κάθε 1 ώρα θηλάζει..αποκοιμιέται...το βράδυ το πολύ να κοιμηθεί τρίωρο και αυτό όχι πάντα...είμαι χώμα... τις τελευταίες μέρες δεν αντλώ ούτε τα 50 ml…

πλήρης απογοήτευση....τι να κάνω? Πώς να αντλήσω χωρίς να επιβαρύνω τους θηλασμούς...?

μήπως τελείωσε για μένα ο αποκλειστικός θηλασμός?

ΒΟΗΘΕΙΑ!!!

peony απορω πως με τοσο μικρο μωρο αντεχες να μην αντλεις τοσες ωρες....δεν ειχες δυσφορια στο στηθος? εγω στο πρωτο παιδι γυρισα ετσι νωρις στη δουλεια και εκανα 2 τουλαχιστον αντλησεις στο γραφειο (δεν θελω να σκεφτομαι αυτη την περιοδο.. αστα).

Ναι amaretto θα θηλαζω τις υπολοιπες ωρες, απλα γενικα η μικρη το απογευμα εδω και καιρο δεν θηλαζει, δηλαδη μετα τις 5 που ξυπναει απο το μεσημεριανο υπνο ξαναθηλαζει γυρω στις 9μιση που κοιμαται (και μετα αρκετες φορες τη νυχτα).

Οποτε αν αυτο δεν αλλαξει, ουσιαστικα θα θηλαζω απο τις 9μιση το βραδυ, οσες φορες μεσα στη νυχτα-ξημερωματα-πρωι νωρις (δεν ξερω ποσες φορες θηλαζει, ειναι πολλες ομως) και μετα παλι το βραδυ - και τα ΣΚ.

Κορίτσια καλησπέρα!!

Σε μια εβδομάδα επιστρέφω στη δουλειά 6.30 με 3 με ενημέρωσαν οι άκαρδοι.(βάζω μέσα και την απόσταση που είναι αρκετή) Το κοριτσάκι μου είναι 2 ½ μηνών .. βοήθεια η τράπεζα γάλακτος έχει μειωθει πολύ... μου έχουν μείνει μόνο 5 σακουλάκια των 100 ml καθώς σύμφωνα με συμβουλή συμβούλου θηλασμού της δίνουμε 50 ml κάθε μέρα από μπιμπερό για να συνηθίσει...

και το καλύτερο? Στην δουλειά δεν μπορώ να αντλώ... και στο αυτοκινητο μου άντε να έχω το πολύ ένα τέταρτο γιατί οι κύριοι θέλουν να κάνεις ολιγόλεπτο διάλειμμα εντός του γραφείου..άκου..άκου...

πλήρης απογοήτευση!! Η μικρή είναι καρφιτσωμένη εδώ και 2 εβδομάδες...κάθε 1 ώρα θηλάζει..αποκοιμιέται...το βράδυ το πολύ να κοιμηθεί τρίωρο και αυτό όχι πάντα...είμαι χώμα... τις τελευταίες μέρες δεν αντλώ ούτε τα 50 ml…

πλήρης απογοήτευση....τι να κάνω? Πώς να αντλήσω χωρίς να επιβαρύνω τους θηλασμούς...?

ΒΟΗΘΕΙΑ!!!

να ρωτησω τι δουλεια ειναι αυτη που δεν υπαρχει κανενα ενδεχομενο αντλησης? ρωταω διοτι κι εμενα η δουλεια μου φαινομενικα δεν επετρεπε αλλα καπως βρηκα τον τροπο και το εκανα.ισως αν το σκεφτιες κι εσυ καποια λυση να βρεις, καποιο χωρο.. Ειναι δυσκολο, αλλα με μωρο 2 1/2 μηνων θα πρεπει να βρεις καποιο τροπο να αντλεις αυτο το 8 ωρο. Θα δουλευεις 5 μερες την εβδομαδα?

εγω ξερεις τι ελεγα? Εαν καπνιζα δεν θα εκανα τουλαχιστον 4-5 τσιγαρακια στο 8ωρο?

Εμας το καπνισμα δεν επιτρεπεται στα γραφεια οποτε εχουν ενα μικρο χωρο-καπνιστηριο εκτος κτιριου που πανε ολοι που καπνιζουν. Ε...μεχρι να κατεβεις, να κανεις το τσιγαρο, να πεις και μια κουβεντα, παει το 10λεπτο- μην πω τεταρτο.

Εμενα το 'τσιγαρο' μου ηταν η αντληση. Με 2 αντλησεις εκανα πολυ λιγοτερο διαλειμα απο τη δουλεια μου απ οτι οι συναδελφοι που καπνιζουν. Ετσι το ειχα θεσει .

Γειά σας κορίτσια...Γειά σου Eva....

Λυπάμαι πολύ για τη γιαγιά σου. Αφού γλύτωσες το πέτρωμα ή τη μαστίτιδα μ' αυτές τις συνθήκες, μην πτοείσαι με τίποτα:wink:

Ναι...αυτό το σκεφτόμουν και εγώ....ότι μάλλον φτηνά τη γλύτωσα...

αλλά να μην επαναληφθεί κιόλας...

Είσαι μια χαρά σε απόδοση! Όχι τίποτα, στο λέω για να το ακούς:lol: (Όταν πριν σαραντήσω πήγα απελπισμένη για την πορεία του θηλασμού σε παιδίατρο-σύμβουλο θηλασμού, μου είπε μόλις με έβαλε να θηλάσω το γιο μου "Έχεις πολύ γάλα, το ξέρεις;". Τη φράση αυτή υπενθύμιζα συχνά-πυκνά στον εαυτό μου όταν με έπιαναν οι αμφιβολίες μου, με έμφαση στο σημείο "...το ξέρεις;":wink: )

Έχω γάλα...έχω γάλα...έχω γάλα....έχω γάλα...έχω γάλα...

α...και το γράφω...δεν το κάνω copy paste...

Η πλάκα είναι ότι όταν με αμφισβητεί ο άντρας μου του την λέω κανονικά....μετά μόνη μου με πιάνουν οι ανασφάλειές μου....αλλά έχω γάλα!

Αχ! Έχουμε πολλά κοινά! Εμένα ευτυχώς δεν λείπει τόσο πολύ κάθε φορά... Πάντως ο γιος μου κάθε που χτυπάει τηλέφωνο λέει "μπαμπάς!" - να προβληματιστώ;;;:mrgreen

Όχι καθόλου...το μικρό σου είναι πανέξυπνο...και ο δικός μου τα ίδια κάνει...

Διαβατήριο έχεις;:mrgreen:

Παραπάνω λες ότι θα λείψεις Δευτέρα με Πέμπτη, άρα υπολογίζω χονδρικά 4 μέρες. Θες περίπου 4 λίτρα ίσως και περισσότερο για απόλυτη ασφάλεια (δηλ. 4,5- 5 λίτρα, για τυχόν ατύχημα σε κάποιο μπιμπερό ή για την περίπτωση που η μικρή πίνει 1.100-1.200 τη μέρα...)

Τα 18 σακουλάκια και των 150ml να είναι (σύνολο 2.700) σου φτάνουν για 2 με 2 1/2 μέρες...

Αντλείς το ΣΚ; Αν όχι, ξεκίνα να αντλείς χωρίς άγχος και βάζε στην άκρη όσο περισσότερο μπορείς. Έχεις χρόνο μπροστά σου, έναν ολόκληρο μήνα. Θα τα καταφέρεις!

α) Διαβατήριο σαφώς και έχω...

β) Μπορεί να τη γλυτώσω τελικά και να χρειαστεί να λείψω μία εβδομάδα τον Ιούνιο που η μικρή θα είναι 8 μηνών...απλά περιμένω επιβεβαίωση....

γ) Τα σακουλάκια σαφώς και είναι των 150...μην πω 160-170...τσιγκουνιές δεν έκανα εκεί...

Έβαλα και τη μικρή avatar...μια και για αυτή γίνονται όλα...

φιλακιαααααααααααα

να ρωτησω τι δουλεια ειναι αυτη που δεν υπαρχει κανενα ενδεχομενο αντλησης? ρωταω διοτι κι εμενα η δουλεια μου φαινομενικα δεν επετρεπε αλλα καπως βρηκα τον τροπο και το εκανα.ισως αν το σκεφτιες κι εσυ καποια λυση να βρεις, καποιο χωρο.. Ειναι δυσκολο, αλλα με μωρο 2 1/2 μηνων θα πρεπει να βρεις καποιο τροπο να αντλεις αυτο το 8 ωρο. Θα δουλευεις 5 μερες την εβδομαδα?

εγω ξερεις τι ελεγα? Εαν καπνιζα δεν θα εκανα τουλαχιστον 4-5 τσιγαρακια στο 8ωρο?

Εμας το καπνισμα δεν επιτρεπεται στα γραφεια οποτε εχουν ενα μικρο χωρο-καπνιστηριο εκτος κτιριου που πανε ολοι που καπνιζουν. Ε...μεχρι να κατεβεις, να κανεις το τσιγαρο, να πεις και μια κουβεντα, παει το 10λεπτο- μην πω τεταρτο.

Εμενα το 'τσιγαρο' μου ηταν η αντληση. Με 2 αντλησεις εκανα πολυ λιγοτερο διαλειμα απο τη δουλεια μου απ οτι οι συναδελφοι που καπνιζουν. Ετσι το ειχα θεσει .

είμαι αναπληρώτρια εκπ/κός και λόγω προχωρημένης εγκυμοσύνης τον Οκτώβρη δεν με έστειλαν σε σχολεία αλλά με κράτησαν στο γραφείο.

η διαμόρφωση του γραφείου είναι πολύ άσχημη..τα ξεχωριστά δωμάτια-γραφεία είναι αυτά του προισταμένου, του γραμματέα και κανα δυο ακόμα μονίμων...

οι υπόλοιποι είναι όλοι μαζί σε μια σάλα θα λέγαμε...

το καπνιστήριο θυμάμαι ότι το είχαν σε σκεπαστό μπαλκόνι...τώρα λόγω κρύου δεν ξέρω που πηγαίνουν..

μέσω τηλεφώνου τους είπα ότι θέλω να κάνω αντλήσεις όταν επιστρέψω και μου ξύνισε ο γραμματέας:twisted: ότι εκεί δεν υπάρχει χώρος και είναι αλήθεια...

του είπα ότι θα πηγαίνω στο αυτοκίνητο και η απάντηση ήταν και μέσα σε ένα τέταρτο τι θα προλαβαίνεις?

ωστόσο θέλω 1 με 1.30 ωρα για να φτάσω ...είναι στην άλλη άκρη της αττικής..

γ) Τα σακουλάκια σαφώς και είναι των 150...μην πω 160-170...τσιγκουνιές δεν έκανα εκεί...

Μην τα παραγεμίζεις... Μπορεί να σκιστούν όπως διογκώνεται το γάλα στην κατάψυξη. Επίσης, αν όλα είναι μεγάλες ποσότητες θα έχεις απώλειες καθώς το αποψυγμένο γάλα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις μόνο για ένα 24ωρο. Τις μέρες που θα λείπεις θα επισημάνεις σε όποιον κρατάει το μωρό να αποψύχει σταδιακά τα σακουλάκια και όχι πολλά μαζεμένα. Δηλαδή, το γάλα που θα χρειαστεί το μωρό το απόγευμα, να το αποψύξουν το μεσημέρι κ.ο.κ., ώστε αυτό που περισσεύει τελικά το βράδυ να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και την επομένη το πρωί, χωρίς να έχει περάσει 24ωρο από την απόψυξη.

Εύχομαι να φύγεις τελικά όσο πιο αργά γίνεται!

Κορίτσια καλησπέρα!!

ΒΟΗΘΕΙΑ!!!

Κατ' αρχήν μην σε πιάνει απελπισία, για όλα υπάρχουν λύσεις.

Θεωρώ ότι το να δίνεις μπιμπερό στο μωρό "για να το συνηθίσει" είναι μάλλον άσκοπη επιβάρυνση του μωρού και δική σου, εκτός αν το συνδυάζεις με πρόβες απουσίας, όπου δηλ. εσύ φεύγεις από το σπίτι και το μωρό μένει με όποιον θα το κρατάει και μετά και φυσικά το ταΐζει κιόλας.

Αν δίνεις εσύ το μπιμπερό, σταμάτησέ το. Αν το μωρό πήρε εύκολα το μπιμπερό, επίσης σταμάτα (θα το πάρει ακόμα ευκολότερα όταν θα είναι πλέον ο μόνος διαθέσιμος τρόπος σίτισης..). Αν το μωρό αντιδρά στο μπιμπερό, μην το ζορίζεις άλλο -θα το πάρει όταν θα καταλάβει ότι μόνο έτσι θα τραφεί όσο εσύ λείπεις. Είναι πιο σημαντικό να είναι το μωρό εξοικειωμένο με το άτομο που θα το κρατάει και να νιώθει άνετα με αυτό το άτομο ακόμα κι όταν εσύ λείπεις, παρά να "συνηθίσει από τώρα το μπιμπερό".

Για το απόθεμα στην κατάψυξη και το νόημά της δες εδώ: http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=1918131#post1918131

(μήνυμα #7)

Για την άντληση στη δουλειά:

Αντί να κάνεις 2 αντλήσεις σε δύο τέταρτα, που δεν είναι καθαρός χρόνος για σένα (μέχρι να πας στο αυτοκίνητο κλπ.) μπορείς να κάνεις ένα διάλειμμα της μισής ώρας και να αντλείς με την άνεσή σου, για 20 λεπτά καθαρά;

Αν ναι, θα αντλήσεις το στήθος καλά πριν φύγεις από το σπίτι, ή θα θηλάσεις και θα αντλήσεις.

Θα κάνεις άντληση στη μέση των ωρών απουσίας σου και μετά με το που θα πας στο σπίτι, θα θηλάσεις και θα αντλήσεις.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι έτσι, ειδικά αν το τηρείς ως πρόγραμμα με σχετικά ίδιες ώρες κάθε μέρα (η άντληση αποδίδει καλύτερα με τη ρουτίνα), θα έχεις όλη την ποσότητα που θα χρειάζεται το μωρό σου όσο λείπεις.

Αν μπορείς να κάνεις επίσης μία άντληση το πρωί του Σαββάτου, μετά το θηλασμό κι άλλη μία το πρωί της Κυριακής, επίσης αφού θηλάσεις, θα συμπληρώνεις άνετα την ποσότητα της εβδομάδας.

Με μία άντληση στη δουλειά, τις πρώτες μέρες κι επειδή θηλάζεις πολύ συχνά, θα έχεις πρήξιμο. Θα βγάζεις αν δυσφορείς ανάμεσα στις αντλήσεις, λίγο γάλα με το χέρι και θα φοράς επιθέματα και πολύ άνετο σουτιέν.

Στο ενδιάμεσο και για να μην αγχωθείς τις πρώτες μέρες της επιστροφής:

1. Αν κάνεις πρόβες απουσίας, συνέχισέ τις χωρίς να χρησιμοποιείς απόθεμα από την κατάψυξη.

2. Κάνε άντληση το πρωί, αμέσως μετά το θηλασμό, αν μπορείς και για όσο μπορείς. Μην σε απασχολεί το πόσο βγάζεις. Ακόμα και 30-40 ml θα είναι χρήσιμα. Βάλτα στην κατάψυξη σε μπιμπερό (αποστειρωμένα) ή σε γυάλινα βαζάκια (επίσης αποστειρωμένα) ή σε σακουλάκια.

3. Κοιμήσου με το μωρό σου όταν αυτό κοιμάται και δίπλα του: θα ξεκουραστείς, γιατί το χρειάζεσαι, και θα βοηθηθείς στην παραγωγή σου ώστε να αντλείς πιο εύκολα (η επαφή με το μωρό ειδικά στη διάρκεια του ύπνου, αυξάνει την προλακτίνη).

peony απορω πως με τοσο μικρο μωρο αντεχες να μην αντλεις τοσες ωρες....δεν ειχες δυσφορια στο στηθος? εγω στο πρωτο παιδι γυρισα ετσι νωρις στη δουλεια και εκανα 2 τουλαχιστον αντλησεις στο γραφειο (δεν θελω να σκεφτομαι αυτη την περιοδο.. αστα).

Κάθε γυναίκα και κάθε στήθος είναι διαφορετικό.

Υπάρχουν γυναίκες που το στήθος τους προσαρμόζεται γρήγορα στην απουσία του μωρού ή/και γυναίκες που το στήθος τους έχει μεγαλύτερη "αποθηκευτική" ικανότητα, με αποτέλεσμα να πρέπει να "γεμίσει" πάρα πολύ το στήθος τους πριν φτάσουν να δυσφορήσουν.

peony απορω πως με τοσο μικρο μωρο αντεχες να μην αντλεις τοσες ωρες....δεν ειχες δυσφορια στο στηθος? εγω στο πρωτο παιδι γυρισα ετσι νωρις στη δουλεια και εκανα 2 τουλαχιστον αντλησεις στο γραφειο (δεν θελω να σκεφτομαι αυτη την περιοδο.. αστα).QUOTE]

Ξέρεις τι, και τα 2 μικρά μου είχαν μπει από νωρίς σε "πρόγραμμα" από μόνες τους...η μικρή μάλιστα θήλαζε ένα τέταρτο κάθε τρίωρο, ρολόι. Οπότε στην ουσία έχανα 2 θηλασμούς. Ε, στην αρχή με είχα λίγες ενοχλήσεις, πήγαινα στην τουαλέτα και το πίεζα λίγο... μετά συνήθισα. ΔΕν ξέρω, ίσως παίζει ρόλο που έχω και σχετικά μεγάλο στήθος;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...