Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ...

myrto

Recommended Posts

Θα ήθελα τη γνώμη σας σε κάτι...:

Είναι η 2 εβδομάδα στη δουλειά. Όλη μέρα με τη μαμά μου στο σπίτι το φυστίκι είναι μια χαρά.... τρώειι, θα παίξει, θα κοιμηθεί... ούτε γκρίνια, ούτε τίποτα... Ε, με το που γυρνάω στο σπίτι αρχίζουν οι γκρίνιες, δε ξεκολλάει από πάνω μου, ούτε στον άντρα μου κάθεται... και φυστικά πλέον δε μπορώ να την κοιμήσω εάν τη βάλω στο στήθος??? Να υποθέσω ότι φταίει το σύνδρομο στέρησης του ζιζιού???

Όλο το απόγευμα μέχρι κατά τις 11 που θα κοιμηθεί είναι κολλημένη επάνω μου... Το απολαμβάνω μεν, αλλά από την άλλη μου κακοφαίνεται που γκρινιάζει και καίει τόσο πολύ...

Διαφημίσεις

Είναι η 2 εβδομάδα στη δουλειά. Όλη μέρα με τη μαμά μου στο σπίτι το φυστίκι είναι μια χαρά.... τρώειι, θα παίξει, θα κοιμηθεί... ούτε γκρίνια, ούτε τίποτα... Ε, με το που γυρνάω στο σπίτι αρχίζουν οι γκρίνιες, δε ξεκολλάει από πάνω μου, ούτε στον άντρα μου κάθεται... και φυστικά πλέον δε μπορώ να την κοιμήσω εάν τη βάλω στο στήθος??? Να υποθέσω ότι φταίει το σύνδρομο στέρησης του ζιζιού???

Όλο το απόγευμα μέχρι κατά τις 11 που θα κοιμηθεί είναι κολλημένη επάνω μου... Το απολαμβάνω μεν, αλλά από την άλλη μου κακοφαίνεται που γκρινιάζει και καίει τόσο πολύ...

ακριβως τα ιδια και η δικια μου! με το με βλεπει θελει ζυζι εστω και αν εχει μολις φαει!! εγω νομιζω οτι απλα τους λειπουμε και το εκδηλωνουν...

Να υποθέσω ότι ο εργοδότης δεν είναι υποχρεωμένος να μου παρέχει το 15λεπτο για μια άντληση??? Για αυτό το λόγο έχω το μειωμένο ωράριο???

Πείτε μου, Pleaseeee, γιατί μάλλον πάπαλα οι αντλήσεις από αύριο.....:-(

Ισχύει το πρόβλημα ή είσαι οκ? Αν ισχύει πες μου, έχω κάποιες ιδέες...

Ναι είναι πολύ φυσιολογικό. Τα μωρά βγάζουν τη γκρίνια στους γονείς ή στη μαμά μόνο, εκεί δηλαδή που νιώθουν άνετα να χαλαρώσουν (αντίστοιχες περιγραφές θα ακούσεις κι από μαμάδες που πάνε τα μωρά τους στον παιδικό). Είναι φάση, θα την ξεπεράσει.

Τα ίδια έκανε και ενίοτε κάνει κι ο δικός μου, αν και νομίζω ότι οι γιαγιάδες υπερβάλλουν και στις περιγραφές τους κι έχουν μια τάση να τα παρουσιάζουν όλα ιδανικά κατά την απουσία μας για να μην μας αγχώσουν ή για να μην φανούν οι ίδιες ανεπαρκείς...

Κορίτσια sos! Από χθες και εφ' εξής δεν θα μπορώ να κάνω διάλειμμα 3 πρωινά καθόλου για 6-7 ώρες. Την υπόλοιπη μέρα που γυρίζω στο σπίτι αντλώ όπως πριν κάθε 3ωρο περίπου και το βράδυ η μικρή θηλάζει. Κινδυνεύει η παραγωγή μου ή θα προσαρμοστεί γι' αυτό το 6ωρο; :confused::confused:

Διαφημίσεις

κορίτσια και εγώ τον Ιανουάριο ξεκινάω δουλειά.

Σκέφτηκα ότι θα ταιζω την μικρή το πρωί πριν φύγω ,άλλα θα λείπω για 8-9 ώρες με το πήγαινέ έλα.

Τι λέτε να πάρω θήλαστρο μπας και μειωθεί το γάλα ή δεν υπάρχει λόγος?

Ευχαριστώ

qbd8p2.png

Όταν ξεκίνησα δουλειά είχαμε ακριβώς το ίδιο σκηνικό μόλις επέστρεφα σπίτι. Πριν καλά καλά μπω στην πόρτα, έπρεπε να την πάρω αγκαλιά και κατ'ευθείαν να την θηλάσω. 3 μήνες μετά, είναι πολύ πιο ήρεμη, όταν επιστρέφω μπορώ να πάω τουαλέτα και να αλλάξω τα ρούχα μου με σχετική ηρεμία και χωρίς να αγχώνομαι. Θέλει φυσικά τις αγκαλιές της αλλά δεν βάζει τα κλάματα μόλις με βλέπει όπως στην αρχή ούτε απαιτεί να θηλάσει αμέσως.

Υπομονή λοιπόν κορίτσια και νομίζω ότι θα προσαρμοστούν σιγά σιγά τα ζουζούνια σας!!:)

Κορίτσια sos! Από χθες και εφ' εξής δεν θα μπορώ να κάνω διάλειμμα 3 πρωινά καθόλου για 6-7 ώρες. Την υπόλοιπη μέρα που γυρίζω στο σπίτι αντλώ όπως πριν κάθε 3ωρο περίπου και το βράδυ η μικρή θηλάζει. Κινδυνεύει η παραγωγή μου ή θα προσαρμοστεί γι' αυτό το 6ωρο; :confused::confused:

Είσαι ήδη στον 8ο μήνα θηλασμού- θα προσαρμοστεί. Απλά για τις πρώτες μέρες φόρα επιθέματα και άνετα ρούχα-σουτιέν για το επιπλέον πρήξιμο και τυχόν διαρροές.

Προσπάθησε αν μπορείς και σε βολεύει, να κάνεις την άντληση στη δουλειά δηλαδή όσο πιο κοντά στο 7ωρο (ώστε να μην μεσολαβεί και ο χρόνος που θα κάνεις να γυρίσεις στο σπίτι, αν είναι πολύς).

Δεν κατάλαβα γιατί αντλείς στο σπίτι κάθε 3ωρο...;

κορίτσια και εγώ τον Ιανουάριο ξεκινάω δουλειά.

Σκέφτηκα ότι θα ταιζω την μικρή το πρωί πριν φύγω ,άλλα θα λείπω για 8-9 ώρες με το πήγαινέ έλα.

Τι λέτε να πάρω θήλαστρο μπας και μειωθεί το γάλα ή δεν υπάρχει λόγος?

Ευχαριστώ

Αν τρώει το μωρό στερεές καλά, θα δίνετε στο μωρό όλες τις στερεές τις ώρες που λείπεις κι ίσως δεν χρειάζεται καθόλου γάλα εκείνες τις ώρες. Θα θηλάζεις όλες τις άλλες ώρες που είστε μαζί.

Το στήθος θα προσαρμοστεί σε μερικές μέρες.

Διαφημίσεις

Είσαι ήδη στον 8ο μήνα θηλασμού- θα προσαρμοστεί. Απλά για τις πρώτες μέρες φόρα επιθέματα και άνετα ρούχα-σουτιέν για το επιπλέον πρήξιμο και τυχόν διαρροές.

Προσπάθησε αν μπορείς και σε βολεύει, να κάνεις την άντληση στη δουλειά δηλαδή όσο πιο κοντά στο 7ωρο (ώστε να μην μεσολαβεί και ο χρόνος που θα κάνεις να γυρίσεις στο σπίτι, αν είναι πολύς).

Δεν κατάλαβα γιατί αντλείς στο σπίτι κάθε 3ωρο...;

Σ' ευχαριστώ Εύα μου, διάβασα και πιο πάνω τι έπαθες, αχ! το έχω πάθει κι εγώ...no comments..

Γιατί αντλώ...ολόκληρη ιστορία..Αντλώ γιατί εμένα η μπέμπα μου είναι προωρούλα, γεννήθηκε 32 εβδομάδων κι έτσι έμεινε αρκετά στη ΜΕΝΝ του ΙΑΣΩ, (47 μέρες) μέχρι να βγει αντλούσα το γάλα μου και της το έδιναν. Δυστυχώς στην αρχή δεν με είχαν ενημερώσει από το μαιευτήριο ότι πρέπει να έχω νοσοκομειακό θήλαστρο κι έτσι γύρω στους 2 μήνες άρχισα να βλέπω μείωση. Ευτυχώς μετά ανακάλυψα το site και με τις συμβουλές σας έκανα όλο το καλοκαίρι επαναγαλακτισμό. Ωστόσο είχα λίγα αποθέματα στην κατάψυξη που τώρα έχουν τελειώσει. Καταφέρνω να βγάζω το γάλα της ημέρας -ευτυχώς δηλαδή που μπήκαμε στις στερεές σιγά σιγά! Προσπάθησα αρκετά για να θηλάσει όταν την πήρα από το μαιευτήριο αλλά μέχρι και τώρα δεν θέλει πάντα να θηλάσει μέσα στην ημέρα, θηλάζει πάντοτε το βράδυ αλλά την ημέρα και σπίτι να είμαι πολλές φορές προτιμά το μπιμπερό οπότε πρέπει να αντλώ για να κρατήσω την παραγωγή και για να έχει να πιει :mrgreen:

Η συγκεκριμένη δουλειά αφορά σε μια έρευνα σε σχολεία οπότε είμαι στο δρόμο όλο το πρωί και πηγαίνω σε διάφορα σχολεία...αυτό που κάνω μέχρι στιγμής είναι ως εξής: θηλάζω πριν κοιμηθεί -αν θέλει και δεν γκρινιάζει. στάνταρ τη νύχτα γύρω στις 03:30 από το ένα και μετά κάνω άντληση. Μετά ξαναθηλάζω στις 06:30 περίπου και στις 7 βγάζω γάλα -έχω λίγο βέβαια τότε- και φεύγω. Μέχρι στιγμής τα έχω καταφέρει να έχω χρόνο -20 λεπτά σίγουρα- στη 13:00 περίπου, δηλαδή κλείνω 6ωρο. Την υπόλοιπη μέρα μετά αντλώ (ή θηλάζω αν θέλει) μάξιμουμ ανά 4 ώρες. Είναι οκ αυτό για την παραγωγή;:?:

Κάτι άλλο που δεν ρώτησα: τη νύχτα φροντίζω να ξυπνάω πριν πεινάσει-βάζω ρολόι- για να είναι πιο συνεργάσιμη, αλλά κάποιες φορές βλέπω ότι κοιμάται ακόμη βαθειά. Μήπως πρέπει πια να την αφήνω και όποτε ξυπνήσει; εγώ το κάνω γιατί φοβάμαι μήπως βγάλω γάλα και μετά ξυπνήσει και δεν έχω να την θηλάσω. Δηλαδή στόχος μου είναι να την θηλάζω και να μου μένει και για να της δώσουν όταν θα λείπω.

Σημειωτέον ότι είναι ένα μωρό που μέσα στην ημέρα σπάνια θα κοιμηθεί, κοιμάται για μια ώρα-μιαμιση το πολύ και τρώει κάθε 3ωρο περίπου -εκτός από το πρωί που τρώει λιγότερο -ίσως επειδή λείπω;;

Συγγνώμη για το μεγάλο μήνυμα...

-

Γιατί αντλώ...ολόκληρη ιστορία..Αντλώ γιατί εμένα η μπέμπα μου είναι προωρούλα, γεννήθηκε 32 εβδομάδων κι έτσι έμεινε αρκετά στη ΜΕΝΝ του ΙΑΣΩ, (47 μέρες) μέχρι να βγει αντλούσα το γάλα μου και της το έδιναν. Δυστυχώς στην αρχή δεν με είχαν ενημερώσει από το μαιευτήριο ότι πρέπει να έχω νοσοκομειακό θήλαστρο κι έτσι γύρω στους 2 μήνες άρχισα να βλέπω μείωση. Ευτυχώς μετά ανακάλυψα το site και με τις συμβουλές σας έκανα όλο το καλοκαίρι επαναγαλακτισμό. Ωστόσο είχα λίγα αποθέματα στην κατάψυξη που τώρα έχουν τελειώσει. Καταφέρνω να βγάζω το γάλα της ημέρας -ευτυχώς δηλαδή που μπήκαμε στις στερεές σιγά σιγά! Προσπάθησα αρκετά για να θηλάσει όταν την πήρα από το μαιευτήριο αλλά μέχρι και τώρα δεν θέλει πάντα να θηλάσει μέσα στην ημέρα, θηλάζει πάντοτε το βράδυ αλλά την ημέρα και σπίτι να είμαι πολλές φορές προτιμά το μπιμπερό οπότε πρέπει να αντλώ για να κρατήσω την παραγωγή και για να έχει να πιει :mrgreen:

Δεν ήξερα την ιστορία σου και πραγματικά έμεινα με το στόμα ανοιχτό! Μπράβο σου!!

Η συγκεκριμένη δουλειά αφορά σε μια έρευνα σε σχολεία οπότε είμαι στο δρόμο όλο το πρωί και πηγαίνω σε διάφορα σχολεία...αυτό που κάνω μέχρι στιγμής είναι ως εξής: θηλάζω πριν κοιμηθεί -αν θέλει και δεν γκρινιάζει. στάνταρ τη νύχτα γύρω στις 03:30 από το ένα και μετά κάνω άντληση. Μετά ξαναθηλάζω στις 06:30 περίπου και στις 7 βγάζω γάλα -έχω λίγο βέβαια τότε- και φεύγω. Μέχρι στιγμής τα έχω καταφέρει να έχω χρόνο -20 λεπτά σίγουρα- στη 13:00 περίπου, δηλαδή κλείνω 6ωρο. Την υπόλοιπη μέρα μετά αντλώ (ή θηλάζω αν θέλει) μάξιμουμ ανά 4 ώρες. Είναι οκ αυτό για την παραγωγή;:?: Κάτι άλλο που δεν ρώτησα: τη νύχτα φροντίζω να ξυπνάω πριν πεινάσει-βάζω ρολόι- για να είναι πιο συνεργάσιμη,

Και να μην ήταν οκ με την παραγωγή, τι άλλο να σου προτείναμε να κάνεις; Εδώ μου λες διανύετε τον 8ο μήνα και βάζεις ξυπνητήρι για να θηλάσεις και να είναι συνεργάσιμη!!! Δεν ξέρω αν θα άντεχα να το κάνω... Μπράβο σου! Πάντως αφού την καλύπτεις με το πρόγραμμα που έχεις στο 100% της ποσότητας, γιατί αναρωτιέσαι για την παραγωγή; Προφανώς είναι μια χαρά!

...αλλά κάποιες φορές βλέπω ότι κοιμάται ακόμη βαθειά. Μήπως πρέπει πια να την αφήνω και όποτε ξυπνήσει; εγώ το κάνω γιατί φοβάμαι μήπως βγάλω γάλα και μετά ξυπνήσει και δεν έχω να την θηλάσω. Δηλαδή στόχος μου είναι να την θηλάζω και να μου μένει και για να της δώσουν όταν θα λείπω.

Σημειωτέον ότι είναι ένα μωρό που μέσα στην ημέρα σπάνια θα κοιμηθεί, κοιμάται για μια ώρα-μιαμιση το πολύ και τρώει κάθε 3ωρο περίπου -εκτός από το πρωί που τρώει λιγότερο -ίσως επειδή λείπω;;

Συγγνώμη για το μεγάλο μήνυμα...

Ξέρεις, με δεδομένο ότι δεν έχεις απόθεμα στην κατάψυξη για να πειραματιστείς, είναι δύσκολο να σου προτείνω αυτά που περνάνε από το μυαλό μου... Δηλαδή μια σκέψη μου είναι ότι ίσως (δεν το υπονοώ απλά σκέφτομαι κατά πόσον μπορεί να ισχύει) την ημέρα να μην προτιμά το στήθος λόγω της ροής - επειδή δηλαδή αντλείς ενδιάμεσα... Το λέω γιατί πιάνει το στήθος το βράδυ και στάνταρ όταν έχει μεσολαβήσει πάνω από 3ωρο από άντληση-θηλασμό, άρα βρίσκει μεγάλη ροή υποθέτω... Αν είχες απόθεμα ή κάποια φάση χωρίς δουλειά (άδεια, διακοπές) και απόθεμα στο ψυγείο/κατάψυξη μήπως να δοκίμαζες μόνο να θηλάσεις μια μέρα χωρίς να αντλήσεις καθόλου (δεν ξέρω αν το έχεις κάνει) και να θηλάσεις ξαπλωμένη;

Όσο για τον ύπνο, καταλαβαίνω καλά αυτό που λες για το ότι δεν κοιμάται μέσα στη μέρα και κατ' επέκταση τον προβληματισμό για το "ξύπνημα" τη νύχτα, αλλά αν δεν ανησυχεί τη νύχτα και συνεργάζεται, θα έλεγα μην το σταματάς. Φαντάζομαι ότι δεν καλοξυπνά, οπότε δεν την ενοχλείς και το πιθανότερο είναι να ξυπνούσε από μόνη της αργότερα οπότε και δεν θα συνεργαζόταν στο στήθος.

-

Ξέρεις, με δεδομένο ότι δεν έχεις απόθεμα στην κατάψυξη για να πειραματιστείς, είναι δύσκολο να σου προτείνω αυτά που περνάνε από το μυαλό μου... Δηλαδή μια σκέψη μου είναι ότι ίσως (δεν το υπονοώ απλά σκέφτομαι κατά πόσον μπορεί να ισχύει) την ημέρα να μην προτιμά το στήθος λόγω της ροής - επειδή δηλαδή αντλείς ενδιάμεσα... Το λέω γιατί πιάνει το στήθος το βράδυ και στάνταρ όταν έχει μεσολαβήσει πάνω από 3ωρο από άντληση-θηλασμό, άρα βρίσκει μεγάλη ροή υποθέτω... Αν είχες απόθεμα ή κάποια φάση χωρίς δουλειά (άδεια, διακοπές) και απόθεμα στο ψυγείο/κατάψυξη μήπως να δοκίμαζες μόνο να θηλάσεις μια μέρα χωρίς να αντλήσεις καθόλου (δεν ξέρω αν το έχεις κάνει) και να θηλάσεις ξαπλωμένη;

Όσο για τον ύπνο, καταλαβαίνω καλά αυτό που λες για το ότι δεν κοιμάται μέσα στη μέρα και κατ' επέκταση τον προβληματισμό για το "ξύπνημα" τη νύχτα, αλλά αν δεν ανησυχεί τη νύχτα και συνεργάζεται, θα έλεγα μην το σταματάς. Φαντάζομαι ότι δεν καλοξυπνά, οπότε δεν την ενοχλείς και το πιθανότερο είναι να ξυπνούσε από μόνη της αργότερα οπότε και δεν θα συνεργαζόταν στο στήθος.

Σ' ευχαριστώ πολύ Εύα μου για τις συμβουλές:) Συμφωνώ απόλυτα με όσα λες, καμιά φορά θηλάζει και μέσα στην ημέρα, -την έβαζα ανά δεύτερο γεύμα για να βγάζω κιόλας και να αφήνω-, αλλά πολλές φορές γκρινιάζει και δεν θέλει, μόλις την βάλω κλαίει. Κάποια στιγμή δεν ήθελε ούτε το βράδυ -εντάξει έφταιγε πιστεύω και η ΓΟΠ- τώρα όμως έιναι μια χαρά. Εντάξει και μόνη της να ξυπνήσει τώρα σπάνια να μην φάει, ας πούμε σήμερα δεν είχα δουλειά οπότε δεν είχα άγχος να αφήσω κι έτσι το βράδυ μετά τον θηλασμό ξανακοιμήθηκα, ξύπνησε 04:30 έφαγε και μετά ξαναξύπνησε μόνη της 08:40 και θήλασε ξύπνια κανονικά. Αυτό που λες με την ροή του γάλακτος ισχύει πιστεύω πάρα πολύ, δεν έχει υπομονή όταν έχω λίγο γάλα...α, και ξαπλωμένη δεν θηλάζει, δεν ξέρω γιατί, το έχω προσπαθήσει επανειλημμένως, ή γκρινιάζει και δεν πιάνει ή αν είναι στις καλές της πιάνει το ζιζί και γελάει δεν πίνει! Συνήθως τώρα το βράδυ ή την έχω αγκαλίτσα ή την βάζω πάνω στο μαξιλάρι -χωράει κάπως ακόμα! τι να κάνουμε θα πορευτούμε έτσι, μακάρι μόνο να καταφέρω να την καλύπτω.;)

Σ' ευχαριστώ πολύ Εύα μου για τις συμβουλές:) Συμφωνώ απόλυτα με όσα λες, καμιά φορά θηλάζει και μέσα στην ημέρα, -την έβαζα ανά δεύτερο γεύμα για να βγάζω κιόλας και να αφήνω-, αλλά πολλές φορές γκρινιάζει και δεν θέλει, μόλις την βάλω κλαίει. Κάποια στιγμή δεν ήθελε ούτε το βράδυ -εντάξει έφταιγε πιστεύω και η ΓΟΠ- τώρα όμως έιναι μια χαρά. Εντάξει και μόνη της να ξυπνήσει τώρα σπάνια να μην φάει, ας πούμε σήμερα δεν είχα δουλειά οπότε δεν είχα άγχος να αφήσω κι έτσι το βράδυ μετά τον θηλασμό ξανακοιμήθηκα, ξύπνησε 04:30 έφαγε και μετά ξαναξύπνησε μόνη της 08:40 και θήλασε ξύπνια κανονικά. Αυτό που λες με την ροή του γάλακτος ισχύει πιστεύω πάρα πολύ, δεν έχει υπομονή όταν έχω λίγο γάλα...α, και ξαπλωμένη δεν θηλάζει, δεν ξέρω γιατί, το έχω προσπαθήσει επανειλημμένως, ή γκρινιάζει και δεν πιάνει ή αν είναι στις καλές της πιάνει το ζιζί και γελάει δεν πίνει! Συνήθως τώρα το βράδυ ή την έχω αγκαλίτσα ή την βάζω πάνω στο μαξιλάρι -χωράει κάπως ακόμα! τι να κάνουμε θα πορευτούμε έτσι, μακάρι μόνο να καταφέρω να την καλύπτω.;)

Είναι έξυπνο το μωρό σου! Δεν θηλάζει ξαπλωμένο λόγω της ΓΟΠ!! Ξέχασα ότι το είχες ξανα-αναφέρει...

γεια σας κι απο εμενα. υπαρχει κατι που με απασχολει καιρο τωρα, απο οταν αρχισα να συνειδητοποιω οτι τελειωνει η αδεια μου. λοιπον εχω ενα μωρακι 9μηνων, το οποιο θηλαζω αποκλειστικα. βεβαια εχω ξεχασει πως ειναι να κοιμασαι σερι το βραδυ, βολτες μονη μου και επισκεψεις χωρις τη μικρη. δε με πειραζει. τωρα ομως ξεκιναω δουλεια και η μικρη θα παει σχολειο. να σημειωσω οτι εχουμε προβλημα με το φαι και ειναι γενικα ολιγοφαγη, γι αυτο και καθε τρεις και λιγο τη βαζω στο στηθος για να συμληρωνει λιγο τα γευματα. το θεμα τωρα ειναι οτι σκεφτομαι να δωσω στο σχολειο ενα κουτι γαλα να εχουν για να συμπληρωνουν κι αυτοι αν νιωθουν οτι πειναει το μωρο κι εγω να συνεχισω να θηλαζω τις υπολοιπες φορες. για να μη μακρυγορω η ερωτηση ειναι η εξης: εχει κανενα νοημα να συνεχισω το θηλασμο ή αν μπει και ξενο γαλα χανεται η αξια του? δε ξερω ποσο χαζο ειναι αυτο που ρωταω αλλα θα εκτιμουσα οποιαδηποτε απαντηση

Διαφημίσεις

γεια σας κι απο εμενα. υπαρχει κατι που με απασχολει καιρο τωρα, απο οταν αρχισα να συνειδητοποιω οτι τελειωνει η αδεια μου. λοιπον εχω ενα μωρακι 9μηνων, το οποιο θηλαζω αποκλειστικα. βεβαια εχω ξεχασει πως ειναι να κοιμασαι σερι το βραδυ, βολτες μονη μου και επισκεψεις χωρις τη μικρη. δε με πειραζει. τωρα ομως ξεκιναω δουλεια και η μικρη θα παει σχολειο. να σημειωσω οτι εχουμε προβλημα με το φαι και ειναι γενικα ολιγοφαγη, γι αυτο και καθε τρεις και λιγο τη βαζω στο στηθος για να συμληρωνει λιγο τα γευματα. το θεμα τωρα ειναι οτι σκεφτομαι να δωσω στο σχολειο ενα κουτι γαλα να εχουν για να συμπληρωνουν κι αυτοι αν νιωθουν οτι πειναει το μωρο κι εγω να συνεχισω να θηλαζω τις υπολοιπες φορες. για να μη μακρυγορω η ερωτηση ειναι η εξης: εχει κανενα νοημα να συνεχισω το θηλασμο ή αν μπει και ξενο γαλα χανεται η αξια του? δε ξερω ποσο χαζο ειναι αυτο που ρωταω αλλα θα εκτιμουσα οποιαδηποτε απαντηση

Δεν είναι καθόλου χαζό. Πολλές μαμάδες επιλέγουν να το κάνουν και σίγουρα δεν χάνει την αξία του ο θηλασμός. Το μωρό οφελείται από όσο μητρικό πάρει κι αφού είσαι διατεθιμένη συνέχισε. Εξάλλου είναι σημαντικό για το μωρό να μην έχει να αντιμετωπίσει και αποθηλασμό με την επιστροφή σου στη δουλειά.

Δεν θες ή δεν μπορείς να αντλείς όσο λείπεις ή τις ώρες που είσαι στο σπίτι για να δίνεις δικό σου γάλα;

Δεν είναι καθόλου χαζό. Πολλές μαμάδες επιλέγουν να το κάνουν και σίγουρα δεν χάνει την αξία του ο θηλασμός. Το μωρό οφελείται από όσο μητρικό πάρει κι αφού είσαι διατεθιμένη συνέχισε. Εξάλλου είναι σημαντικό για το μωρό να μην έχει να αντιμετωπίσει και αποθηλασμό με την επιστροφή σου στη δουλειά.

Δεν θες ή δεν μπορείς να αντλείς όσο λείπεις ή τις ώρες που είσαι στο σπίτι για να δίνεις δικό σου γάλα;

με το θηλαστρο δε βγαζω (ποτε δεν εβγαζα) μεγαλη ποσοτητα. βεβαια και να εβγαζα δε θα μπορουσα να το στελνω στο σχολειο να της το δωσουν. ασε που το βαριεμαι το θηλαστρο!

με το θηλαστρο δε βγαζω (ποτε δεν εβγαζα) μεγαλη ποσοτητα. βεβαια και να εβγαζα δε θα μπορουσα να το στελνω στο σχολειο να της το δωσουν. ασε που το βαριεμαι το θηλαστρο!

Το "βαριέμαι το θήλαστρο" το σέβομαι.

Το "δεν βγάζω ποσότητες" έχει να κάνει με το θήλαστρο, με την εξάσκηση με το πώς και το πόσο αντλείς.

Το "δεν θα μπορούσα να το στέλνω στο σχολείο" γιατί το λες;

Σε ρωτώ μόνο για την περίπτωση που έχεις λάθος εντύπωση για την άντληση και το τι μπορείς να καταφέρεις μ' αυτήν. Αν δεν θες να μπεις στη διαδικασία και προτιμάς το μωρό να πίνει ξένο τις ώρες που είναι στο σταθμό, οκ. Αν όμως θες να δεις εναλλακτικές, μπορούμε να τις συζητήσουμε.

Κι εγώ δεν μπορώ να βγάλω γάλα πια με το θήλαστρο και από μέσα Οκτώβρη που επέστρεψα στη δουλειά, η κυρία που τον κρατάει του φτιάχνει λίγο γάλα σκόνη. Στην αρχή δεν το ήθελε, μετά από περίπου 20 μέρες άρχισε να πίνει λίγο με το καλαμάκι και τώρα πίνει γύρω στα 100-120 ml κάθε πρωί. Τα σαββατοκύριακα θηλάζουμε κανονικά, κάθε 3 ώρες! :)

5k3tp2.png

εχω το medela mini electric, αλλα νομιζω οτι ισως βιαριεμαι αρκετα για να προσπαθησω συστηματικα να βγαλω. εχω και τον μεγαλο και ο χρονος μου ειναι περιορισμενος. οσο για το σχολειο το θεμα ειναι η σωστη συντηρηση απο τις δασκαλες, πραγμα για το οποιο αμφιβαλω. τελος παντων για να μη σας ζαλιζω αυτο που σκεφτομουν ειναι αν προσφερω κατι στο παιδι αν συνεχιζω να θηλαζω, εχοντας ηδη βαλει καποιο γευμα ξενο. ευχαριστω

εχω το medela mini electric, αλλα νομιζω οτι ισως βιαριεμαι αρκετα για να προσπαθησω συστηματικα να βγαλω. εχω και τον μεγαλο και ο χρονος μου ειναι περιορισμενος. οσο για το σχολειο το θεμα ειναι η σωστη συντηρηση απο τις δασκαλες, πραγμα για το οποιο αμφιβαλω. τελος παντων για να μη σας ζαλιζω αυτο που σκεφτομουν ειναι αν προσφερω κατι στο παιδι αν συνεχιζω να θηλαζω, εχοντας ηδη βαλει καποιο γευμα ξενο. ευχαριστω

Σαφώς και προσφέρεις πολλά καλά στο μωράκι σου θηλάζοντάς το.Το ένα γεύμα ξένο δεν αναιρεί την αξία του μητρικού.Εξάλλου μην ξεχνάμε και τα συναισθηματικά οφέλη του θηλασμού που το 9 μηνών μωράκι σου χρειάζεται ακόμα να αποκομίσει.;)

url]

url]

Κι εγώ δεν μπορώ να βγάλω γάλα πια με το θήλαστρο και από μέσα Οκτώβρη που επέστρεψα στη δουλειά, η κυρία που τον κρατάει του φτιάχνει λίγο γάλα σκόνη. Στην αρχή δεν το ήθελε, μετά από περίπου 20 μέρες άρχισε να πίνει λίγο με το καλαμάκι και τώρα πίνει γύρω στα 100-120 ml κάθε πρωί. Τα σαββατοκύριακα θηλάζουμε κανονικά, κάθε 3 ώρες! :)

Καλημερα Χρυσα, ηθελα να σε ρωτησω γιατι προτιμας να πινει γαλα απο αλλη στερεα τροφη,χυμο,αυγο ή γιαουρτι?

Για το ασβεστιο?

Ευχαριστω!!

9Gm6p2.png?qzCQ8hue

Καλημερα Χρυσα, ηθελα να σε ρωτησω γιατι προτιμας να πινει γαλα απο αλλη στερεα τροφη,χυμο,αυγο ή γιαουρτι?

Για το ασβεστιο?

Ευχαριστω!!

Καλησπέρα!

Γιατί όταν ήμουν σπίτι, μέχρι την ώρα που τρώει τα φρούτα ή το αυγό, είχε θηλάσει ήδη 2-3 φορές, ενώ τώρα θηλάζει μόνο γύρω στις 6:30 πριν φύγω για δουλειά και ως τις 10 που τρώει το αυγό ή τα φρούτα χωρίς κάτι άλλο τον κόβει η λόρδα! Το ξένο γάλα το πίνει κατά τις 8:30 και μετά στις 11 τρώει αυγό ή φρούτα και μεσημεριανό στις 2. Με τα φρούτα δεν τα πάει πολύ καλά, ίσα που δοκιμάζει κομματάκια (λιωμένα ούτε ζωγραφιστά) και ίσως να πιει λίγο χυμό πορτοκάλι. Το γιαούρτι το κρατάω για απογευματινό, εναλλάξ με κρέμα, διότι αν δεν φάει καλά το απόγευμα, δεν υπάρχει περίπτωση να κοιμηθούμε το βράδυ, θα ξυπνάει κάθε τρεις και λίγο για να θηλάσει. Είναι και ολιγόυπνος και ειλικρινά έχω βγει νοκ άουτ, δεν το αντέχω πια. Επίσης, δεν μπορεί να φάει μαζεμένη ποσότητα, είναι του τσιμπολογήματος, θέλει από λίγο και συχνά. Για να καταλάβεις, μέχρι 6 μηνών θήλαζε κάθε 1,5 με 2 ώρες.

Δεν ξέρω αν είναι σωστή η τακτική μου, έτσι μου προέκυψε και δε με πειράζει πια να πιει και λίγο ξένο, μέχρι 13,5 μηνών είχαμε αποκλειστικό θηλασμό και νιώθω ότι έχουμε ακόμα πολύ μέλλον, δε νομίζω ότι θα αποθηλάσει γρήγορα.

5k3tp2.png

Φυσικά και προσφέρεις!

Τα δύο μπουκάλια ξένο είναι πολύ καλύτερα από τα έξι μπουκάλια ξένο.

Το ξένο γάλα δεν καταργεί την αξία του μητρικού τις υπόλοιες ώρες, δεν το μολύνει ούτε το απαξιώνει.

Το θήλαστρο που έχεις δεν είναι αποτελεσματικό και επιπλέον είναι πολύ χρονοβόρο.

Αν θέλεις να δοκιμάσεις ένα πιο αποτελεσματικό θήλαστρο θα σου πρότεινα να νοικιάσεις ένα νοσοκομειακό για μία εβδομάδα. Το μπουκαλάκι που έχεις από το μίνι, προσαρμόζεται και στο νοσοκομειακό οπότε το κόστος θα είναι πολύ μικρό: θα αγοράσεις ένα λαστιχάκι που συνδέει το θήλαστρο με το μπουκαλάκι και θα πληρώσεις το ενοίκιο μιας εβδομάδας. Αν μπορείς να πας η ίδια να παραλάβεις το θήλαστρο (για να μη χρεωθείς τα μεταφορικά), το όλο εγχείρημα θα σου κοστίσει περίπου 15 ευρώ.

Φυσικά και προσφέρεις!

Τα δύο μπουκάλια ξένο είναι πολύ καλύτερα από τα έξι μπουκάλια ξένο.

Το ξένο γάλα δεν καταργεί την αξία του μητρικού τις υπόλοιες ώρες, δεν το μολύνει ούτε το απαξιώνει.

Το θήλαστρο που έχεις δεν είναι αποτελεσματικό και επιπλέον είναι πολύ χρονοβόρο.

Αν θέλεις να δοκιμάσεις ένα πιο αποτελεσματικό θήλαστρο θα σου πρότεινα να νοικιάσεις ένα νοσοκομειακό για μία εβδομάδα. Το μπουκαλάκι που έχεις από το μίνι, προσαρμόζεται και στο νοσοκομειακό οπότε το κόστος θα είναι πολύ μικρό: θα αγοράσεις ένα λαστιχάκι που συνδέει το θήλαστρο με το μπουκαλάκι και θα πληρώσεις το ενοίκιο μιας εβδομάδας. Αν μπορείς να πας η ίδια να παραλάβεις το θήλαστρο (για να μη χρεωθείς τα μεταφορικά), το όλο εγχείρημα θα σου κοστίσει περίπου 15 ευρώ.

ευχαριστω πολυ για την απαντηση και τις πληροφοριες. η αληθεια ειναι οτι το νοσοκομειακο θηλαστρο ειναι πολυ γρηγορο - το ειχα χρησιμοποιησει γιατι ειχε χρειαστει να νοσηλευτω και εβγαζα το γαλα οταν ημουν στο νοσοκομειο. θα το σκεφτω κι αυτο αν και η αληθεια ειναι οτι νιωθω οτι η μικρη πρεπει να αρχισει να ξεκολαει λιγο απο πανω μου τωρα που αρχιζω δουλεια και αυτη θα παει σχολειο. αναγκαστικα δηλαδη για να μη δυσκολευτει στην προσαρμογη της στο νεο περιβαλλον. αυτο ομως ειναι θεμα για αλλο τοπικ! ευχαριστω και παλι

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...