Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ...

myrto

Recommended Posts

Αυριο επιστρεφω στη δουλεια,χρησιμοποιησα οτι αδεια ειχα και δεν ειχα και αυριο ειναι η μεγαλη μερα της επιστροφης...

Νιωθω πολυ λυπημενη.

Αυριο το μωρακι μου θα μεινει με τη γιαγια (την οποια νομιζω οτι προτιμαει απο μενα!!!) αλλα οταν θα πεινασει και θα νυσταξει δε θα ειμαι εκει να το ταισω και να το κοιμησω...

Φοβαμαι μην προτιμησει το μπιμπερο, μην ειναι λογος η δουλεια να μειωθει το γαλα, μην αποθηλασει νωριτερα.Ολες οι μαυρες σκεψεις μου περνουν απο το μυαλο!!

9Gm6p2.png?qzCQ8hue

Διαφημίσεις

Αυριο επιστρεφω στη δουλεια,χρησιμοποιησα οτι αδεια ειχα και δεν ειχα και αυριο ειναι η μεγαλη μερα της επιστροφης...

Νιωθω πολυ λυπημενη.

Αυριο το μωρακι μου θα μεινει με τη γιαγια (την οποια νομιζω οτι προτιμαει απο μενα!!!) αλλα οταν θα πεινασει και θα νυσταξει δε θα ειμαι εκει να το ταισω και να το κοιμησω...

Φοβαμαι μην προτιμησει το μπιμπερο, μην ειναι λογος η δουλεια να μειωθει το γαλα, μην αποθηλασει νωριτερα.Ολες οι μαυρες σκεψεις μου περνουν απο το μυαλο!!

Καλή αρχή ..... πολύ μαύρες σκέψεις κάνεις με πήγες δυο χρόνια πίσω τότε που και εγώ κάπως έτσι τα έβλεπα...... όλα καλά θα πάνε

μην το κάνεις αυτό στον εαυτό σου, η ενοχή που φορτώνεσαι σκεπτόμενη έτσι θα σε οδηγήσει σε λάθος συμπεριφορά, ξεφορτώσου τις σκέψεις αυτές το συντομότερο....

Νιωθω πολυ λυπημενη.

Σε καταλαβαινω βρε παιδι μου, αλλα στην ηλικια που ειναι το μωρο δε νομιζω οτι εχεις λογο να ανησυχεις.

Ας του δινει η γιαγια στερεες οσο θα λειπεις και να θηλαζεις εσυ οσο θελει μετα.

Εγω ειμαι ετσι απο τοτε που ηταν 6 μηνων και καθολου δε μειωθηκε το γαλα ουτε αποθηλασαμε.

Μη σκεφτεσαι οτι προτιμαει αλλον απο εσενα, αυτο ειναι απλως αδυνατον:D

k9Tap3.png

Καλή αρχή ..... πολύ μαύρες σκέψεις κάνεις με πήγες δυο χρόνια πίσω τότε που και εγώ κάπως έτσι τα έβλεπα...... όλα καλά θα πάνε

μην το κάνεις αυτό στον εαυτό σου, η ενοχή που φορτώνεσαι σκεπτόμενη έτσι θα σε οδηγήσει σε λάθος συμπεριφορά, ξεφορτώσου τις σκέψεις αυτές το συντομότερο....

Σε ευχαριστω Κριστινα για την απαντηση σου.

Εχεις δικιο.Εχω ενοχες που δεν ειναι καλοι συμβουλοι.Πρεπει να βρω νεες ισορροπιες τωρα που αλλαξαν τα πραγματα.

Ο θηλασμος ειναι οτι καλυτερο προσφερω στο μωρο, ειναι κατι που του προσφερω μονο εγω, και θελω να κοπει μονο οταν το αποφασισει το μωρο.Αν κοπει λογω εξωτερικων παραγοντων θα νιωσω οτι απετυχα (εις βαρος του μωρου) και δεν το θελω καθολου αυτο.

9Gm6p2.png?qzCQ8hue

Σε καταλαβαινω βρε παιδι μου, αλλα στην ηλικια που ειναι το μωρο δε νομιζω οτι εχεις λογο να ανησυχεις.

Ας του δινει η γιαγια στερεες οσο θα λειπεις και να θηλαζεις εσυ οσο θελει μετα.

Εγω ειμαι ετσι απο τοτε που ηταν 6 μηνων και καθολου δε μειωθηκε το γαλα ουτε αποθηλασαμε.

Μη σκεφτεσαι οτι προτιμαει αλλον απο εσενα, αυτο ειναι απλως αδυνατον:D

Kassiani, ειναι πολυ παρηγορα το λογια σου και ευχαριστω πολυ που μου απαντησες.

Με τι θηλαστρο εκανες την απογευματινη αντληση?

Σημερα στη δουλεια λογω πιεσης χρονου εβγαλα μονο 50μλ και τωρα που προσπαθω να βγαλω λιγο ακομα για να του αφησω για αυριο δε βγαινει ουτε σταγονα και με πονανε και οι θηλες ( εχω το mini electric της medela).

9Gm6p2.png?qzCQ8hue

Διαφημίσεις

Kassiani, ειναι πολυ παρηγορα το λογια σου και ευχαριστω πολυ που μου απαντησες.

Σημερα στη δουλεια λογω πιεσης χρονου εβγαλα μονο 50μλ και τωρα που προσπαθω να βγαλω λιγο ακομα για να του αφησω για αυριο δε βγαινει ουτε σταγονα και με πονανε και οι θηλες ( εχω το mini electric της medela).

Με ενα χειροκινητο της αβεντ. τιποτα ιδιαιτερο δηλαδη.

Γιατι προσπαθεις να βγαλεις γαλα, δεν τρωει στερεες?

Αν δε βαριεσαι, γραψε μας τι τρωει, μηπως βοηθησει καποια.

k9Tap3.png

Αν σε πονάνε οι θηλές κατά την άντληση δες μήπως η χοάνη που έχεις είναι μικρή για τη θηλή σου.

Με ενα χειροκινητο της αβεντ. τιποτα ιδιαιτερο δηλαδη.

Γιατι προσπαθεις να βγαλεις γαλα, δεν τρωει στερεες?

Αν δε βαριεσαι, γραψε μας τι τρωει, μηπως βοηθησει καποια.

Συγγνωμη για την καθυστερημενη απαντηση.

Προσπαθω να βγαλω γαλα στη δουλεια (αν και πανω απο 50μλ δεν μπορω να βγαλω) για να αφηνω ενα μπουκαλι στο μωρο για ενδιαμεσο σνακ.Τρωει φρουτοκρεμα και σουπα (κρεατο-κοτο-χορτο σουπα).Επιπλεον δεν θελω να μενει το στηθος χωρις ερεθισμα για οχτω ωρες.Κανω μια αντληση στις τεσσερις ωρες.

Ειναι θεμα οργανισμου αραγε ή σε οποιαδηποτε γυναικα με 11 μηνων μωρο που θηλαζει η παραγωγη δεν μειωνεται αν μεινει καθημερινα το στηθος χωρις θηλασμο 8 με 10 ωρες?

Ευχαριστω και παλι για ολα!!!!:-D

9Gm6p2.png?qzCQ8hue

Αν σε πονάνε οι θηλές κατά την άντληση δες μήπως η χοάνη που έχεις είναι μικρή για τη θηλή σου.

Eva ευχαριστω για την απαντηση.

Δεν με πονανε τοσο κατα την αντληση οσο οταν θηλαζω το μωρο.

Ενω δεν με ειχαν απασχολησει ποτε οι θηλες, τωρα με δυο αντλησεις την ημερα απο την Τεταρτη οταν θηλαζω ποναω,υποφερτα μεχρι στιγμης.

9Gm6p2.png?qzCQ8hue

Το ίδιο με τις θηλές μου είχα πάθει και εγώ όταν άρχισα δουλειά στους 6 μήνες του μωρού. Επειδή δεν είναι συνηθισμένες οι θηλές στο θήλαστρο και είναι διαφορετικός ο τρόπος άντλησης γι'αυτό δημιουργείται το πρόβλημα. Μετά από λίγο ήταν όπως πάντα. Βέβαια ο μικρός δεν ήπιε ποτέ αντλημένο και σταμάτησα τις αντλήσεις. Τώρα μετά από τόσο καιρό που δοκίμασα να κάνω άντληση δεν έβγαλα σχεδόν καθόλου. Από 6 μηνών που πήγα στη δουλειά δεν είμαι σπίτι για περίπου 7 ώρες. Και τότε που κάναμε πολλά γεύματα αλλά και τώρα που κάνουμε μόνο δυο, πρωί-βράδυ, αντε και κανένα το ξημέρωμα, δεν είχα ποτέ πρόβλημα με την παραγωγή.

xAh6.png h1d6.png

Διαφημίσεις

Eva ευχαριστω για την απαντηση.

Δεν με πονανε τοσο κατα την αντληση οσο οταν θηλαζω το μωρο.

Ενω δεν με ειχαν απασχολησει ποτε οι θηλες, τωρα με δυο αντλησεις την ημερα απο την Τεταρτη οταν θηλαζω ποναω,υποφερτα μεχρι στιγμης.

Διάβασα αυτό που σου απάντησε η Sonia28 αλλά θα επιμείνω. Έτσι όπως το λες ο ερεθισμός συμπίπτει με την έναρξη της άντλησης. Μπορεί να πονάς περισσότερο όταν θηλάζεις αλλά το θέμα είναι ότι τον ερεθισμό δεν τον προκάλεσε το μωρό (εξάλλου 11 μηνών δεν παίζει θέμα μη σωστού πιασίματος) αλλά η άντληση (απλά πιστεύω ότι με τον θηλασμό ο πόνος είναι πιο αισθητός). Δες το θέμα της χοάνης όταν αντλείς: αν η θηλή "τρίβεται" στα τοιχώματα κατά την άντληση, μάλλον χρειάζεσαι μεγαλύτερη διάμετρο χοάνης. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να υπομείνεις κάτι στη λογική ότι θα συνηθίσεις, αν υπάρχει λύση.

Διάβασα αυτό που σου απάντησε η Sonia28 αλλά θα επιμείνω. Έτσι όπως το λες ο ερεθισμός συμπίπτει με την έναρξη της άντλησης. Μπορεί να πονάς περισσότερο όταν θηλάζεις αλλά το θέμα είναι ότι τον ερεθισμό δεν τον προκάλεσε το μωρό (εξάλλου 11 μηνών δεν παίζει θέμα μη σωστού πιασίματος) αλλά η άντληση (απλά πιστεύω ότι με τον θηλασμό ο πόνος είναι πιο αισθητός). Δες το θέμα της χοάνης όταν αντλείς: αν η θηλή "τρίβεται" στα τοιχώματα κατά την άντληση, μάλλον χρειάζεσαι μεγαλύτερη διάμετρο χοάνης. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να υπομείνεις κάτι στη λογική ότι θα συνηθίσεις, αν υπάρχει λύση.

Sonia, Eva ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας.

Εva εχεις δικιο τριβεται η θηλη στα τοιχωματα του θηλαστρου.Δεν ηξερα οτι υπαρχουν διαφορετικα μεγεθη.Εαν δω οτι θα αντλω για καιρο θα το αλλαξω.

Μεχρι στιγμης πινει ολο το γαλα που του αφηνω (150μλ περιπου,με δυο αντλησεις).

Παντως αισθανομαι οτι πινει λιγοτερο γαλα τωρα που επεστρεψα στη δουλεια:| τα πρωινα πολλες μερες ηταν για ωρες στο στηθος ειδικα με τον πρωινο υπνο του. Τωρα θηλαζει το πρωι πριν φυγω, δυο φορες αφου επιστρεψω και δυο τρεις τη νυχτα.Ελπιζω να επαρκουν.

9Gm6p2.png?qzCQ8hue

Sonia, Eva ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας.

Εva εχεις δικιο τριβεται η θηλη στα τοιχωματα του θηλαστρου.Δεν ηξερα οτι υπαρχουν διαφορετικα μεγεθη.Εαν δω οτι θα αντλω για καιρο θα το αλλαξω.

Μεχρι στιγμης πινει ολο το γαλα που του αφηνω (150μλ περιπου,με δυο αντλησεις).

Είναι πολύ νωρίς για να δεις πόση ποσότητα χρειάζεται πραγματικά όταν λείπεις, δεδομένου ότι μέχρι τώρα (όπως καταλαβαίνω) δεν είχε συνηθίσει με μπιμπερό. Θεωρώ δηλαδή ότι θέλει 1-2 εβδομάδες για να συνηθίσει το μωρό τη νέα κατάσταση και να δεις τις πραγματικές του ανάγκες σε ποσότητα. Δεν ξέρω βέβαια πόσες ώρες λείπεις, και δε λες τι τρώει από στερεές αλλά θα σου πρότεινα να κάνεις λίγο απόθεμα στην κατάψυξη (2-3 γεύματα έξτρα) για να μην βρεθείς προ εκπλήξεως αν οι ανάγκες του ξαφνικά μεγαλώσουν).

Παντως αισθανομαι οτι πινει λιγοτερο γαλα τωρα που επεστρεψα στη δουλεια:| τα πρωινα πολλες μερες ηταν για ωρες στο στηθος ειδικα με τον πρωινο υπνο του.

Αυτό μπορεί να εξηγείται με αυτό που σου λέω παραπάνω, μπορεί να έχει να κάνει και με το ότι ο θηλασμός για το παιδί προσφέρει κι άλλα πράγματα πέρα από τροφή.

Τωρα θηλαζει το πρωι πριν φυγω, δυο φορες αφου επιστρεψω και δυο τρεις τη νυχτα.Ελπιζω να επαρκουν.

Και αυτό θα το δεις στην πορεία. Εφόσον θηλάζεις ανεμπόδιστα τις ώρες που είσαι στο σπίτι και το βράδυ, το μωρό θα προσαρμόσει τις ανάγκες του ανάλογα. Σαν σύνολο γευμάτων πάντως (6 θηλασμοί +1-2 γεύματα όσο λείπεις) είναι καλά για την ηλικία του. Καλού-κακού πάντως, μέτρα και πόσες βρεγμένες πάνες έχει το 24ωρο.

Καλή συνέχεια!

Συγγνωμη για την καθυστερημενη απαντηση.

Προσπαθω να βγαλω γαλα στη δουλεια (αν και πανω απο 50μλ δεν μπορω να βγαλω) για να αφηνω ενα μπουκαλι στο μωρο για ενδιαμεσο σνακ.Τρωει φρουτοκρεμα και σουπα (κρεατο-κοτο-χορτο σουπα).Επιπλεον δεν θελω να μενει το στηθος χωρις ερεθισμα για οχτω ωρες.Κανω μια αντληση στις τεσσερις ωρες.

Ειναι θεμα οργανισμου αραγε ή σε οποιαδηποτε γυναικα με 11 μηνων μωρο που θηλαζει η παραγωγη δεν μειωνεται αν μεινει καθημερινα το στηθος χωρις θηλασμο 8 με 10 ωρες?

Ευχαριστω και παλι για ολα!!!!:-D

11 μηνων πολλες θηλαζουν μονο πρωι- βραδυ και η παραγωγη τους προσαρμοζεται σε αυτο, δεν κοβεται.

Εγω θηλαζα απο 6 μηνων στις 7.30 το πρωι και μετα παλι στις 3.30 με 4 το απογευμα χωρις καμμια ενδιαμεση αντληση και τιποτα δε μειωθηκε.

Βεβαια απο το απογευμα και μετα τον αφηνα να θηλαζει οσο ηθελε.

Καταλαβαινω το αγχος σου, αλλα δεν μπορω να πιστεψω οτι αν θηλαζεις το πρωι κσι μετα απο 8 ωρες παλι κανονικα και μετα ελευθερα, οποτε θελει το μωρο, θα σου κοπει το γαλα.

k9Tap3.png

Καλημέρα μανούλες!

Την Τετάρτη επιστρέφω στη δουλειά... :( Θα κοπούν δύο θηλασμοί, ίσως και τρεις, γιατί θα λείπω 7 με 4. Σε πόσες μέρες περίπου προσαρμόζεται το στήθος? Γενικά έχω μια τάση να πρήζομαι και έχω ταλαιπωρηθεί αρκετά με φραγμένους πόρους στο παρελθόν (αν και τελευταία έχει βελτιωθεί η κατάσταση).

5k3tp2.png

Διαφημίσεις

Καλημέρα μανούλες!

Την Τετάρτη επιστρέφω στη δουλειά... :( Θα κοπούν δύο θηλασμοί, ίσως και τρεις, γιατί θα λείπω 7 με 4. Σε πόσες μέρες περίπου προσαρμόζεται το στήθος? Γενικά έχω μια τάση να πρήζομαι και έχω ταλαιπωρηθεί αρκετά με φραγμένους πόρους στο παρελθόν (αν και τελευταία έχει βελτιωθεί η κατάσταση).

καλημέρα και καλή αρχή

δεν θα αντλείς καθόλου το μωρό θα τρωει μόνο στέρεες όσο θα λείπεις?

για το στήθος εξαρτάται σε κάθε γυναίκα διαφέρει... αν δεν θα αντλείς καλό θα είναι όταν πρήζεσαι πολύ να βγάζεις λίγο γάλα με το χέρι για ανακούφιση ίσα και μόνο, χωρίς να επιμένεις πολύ μέχρι εκεί που νιόθεις το στήθος να το αντέχεις. σε 3-4 μέρες θα πρήζεσαι λιγότερο και σιγά σιγά θα σταματήσει να πρήζεται

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! :)

Δεν αντλώ καθόλου, γιατί ο μικρός δεν έπιανε μπουκάλι από ένα σημείο και μετά (στους 2 μήνες) και από τους 8-9 μήνες περίπου το στήθος σταμάτησε να ανταποκρίνεται στο θήλαστρο.

Θα τον θηλάζω πρωί πρωί και όσο πιει και μετά θα πω στην κυρία που τον κρατάει να του δίνει στερεές και ό,τι φάει. Το κακό είναι ότι δεν πολυτρώει τα φρούτα, οπότε μάλλον θα μεταφέρουμε πρωί το απογευματινό γιαούρτι που το τρώει σίγουρα.

Ελπίζω να καταφέρω να βγάλω γάλα με το χέρι αν χρειαστεί... Δεν ήμουν ποτέ πολύ καλή σε αυτό, αλλά στην ανάγκη κάτι θα καταφέρω!

5k3tp2.png

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! :)

Δεν αντλώ καθόλου, γιατί ο μικρός δεν έπιανε μπουκάλι από ένα σημείο και μετά (στους 2 μήνες) και από τους 8-9 μήνες περίπου το στήθος σταμάτησε να ανταποκρίνεται στο θήλαστρο.

Θα τον θηλάζω πρωί πρωί και όσο πιει και μετά θα πω στην κυρία που τον κρατάει να του δίνει στερεές και ό,τι φάει. Το κακό είναι ότι δεν πολυτρώει τα φρούτα, οπότε μάλλον θα μεταφέρουμε πρωί το απογευματινό γιαούρτι που το τρώει σίγουρα.

Ελπίζω να καταφέρω να βγάλω γάλα με το χέρι αν χρειαστεί... Δεν ήμουν ποτέ πολύ καλή σε αυτό, αλλά στην ανάγκη κάτι θα καταφέρω!

δεν χρειάζεται να βγάζεις ποσότητα δες λίγο και τα βίνεο

http://www.videosurf.com/video/hand-expression-flv-1212246548

πολύ λίγο για να πρήζεσαι σε ανεκτό σημείο;)

11 μηνων πολλες θηλαζουν μονο πρωι- βραδυ και η παραγωγη τους προσαρμοζεται σε αυτο, δεν κοβεται.

Εγω θηλαζα απο 6 μηνων στις 7.30 το πρωι και μετα παλι στις 3.30 με 4 το απογευμα χωρις καμμια ενδιαμεση αντληση και τιποτα δε μειωθηκε.

Βεβαια απο το απογευμα και μετα τον αφηνα να θηλαζει οσο ηθελε.

Καταλαβαινω το αγχος σου, αλλα δεν μπορω να πιστεψω οτι αν θηλαζεις το πρωι κσι μετα απο 8 ωρες παλι κανονικα και μετα ελευθερα, οποτε θελει το μωρο, θα σου κοπει το γαλα.

Καssiani, το αγχος μου προερχεται απο το γεγονος οτι αυτα που ζω σε σχεση με το μωρο ειναι ολα καινουρια και αγνωστα.Στο δευτερο με το καλο, θα ειμαι πολυ πιο σιγουρη και χαλαρη!!!!

Ευχαριστω για τις απαντησεις,δρουν ως το καλυτερο αγχολυτικο!!:-D

Αυτο που με προβληματιζει ειναι το ποτε πρεπει να βαλω τριτο γευμα στο μωρο.Απο την ωρα που επιστρεφω μονο θηλαζω.Ποτε προσθεσες γευμα τις ωρες που ησουν σπιτι?

9Gm6p2.png?qzCQ8hue

Εva, απο οτι φαινεται απο την πρωτη εβδομαδα απουσιας μου δε θελει το γαλα ουτε με μπιμπερο, ουτε με ποτηρι.Του το εδωσε η μαμα μου και δεν το ηθελε και ζηταγε νερο.

Τωρα τρωει φρουτοκρεμα και φαγακι (κρεατο-κοτο-χορτο σουπα) και οταν επιστρεφω θηλαζει μεχρι την επομενη μερα το πρωι.

Η παιδιατρος θελει να βαλω και τριτο γευμα, το ιδιο μου ειπε και η συμβουλος θηλασμου αλλα ποτε να το βαλω?

Εν τη απουσια μου τρωει τα δυο γευματα και αφου επιστρεψω μονο θηλασμο.Εαν βαλω γευμα θα μειωθουν οι θηλασμοι ετσι δεν ειναι?

Ουφ, τι μπερδεμα!!!:confused:

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου,ειναι πολυτιμες οι συμβουλες αυτες!!

9Gm6p2.png?qzCQ8hue

Prune, δεν είναι απαραίτητο ότι θα μειωθούν οι θηλασμοί. Ο Άγγελος θήλαζε μέχρι 12,5 μηνών γύρω στις 10 φορές το 24ωρο και είχα βάλει τρίτο γεύμα από 8 μηνών. Απλά, έτρωγε πολύ λίγο στερεές και συμπλήρωνε με γάλα. Ακόμα και τώρα που υποτίθεται ότι τρώει τρία μέτρια γεύματα, θηλάζει οπωσδήποτε 6 φορές, ίσως και 8 το 24ωρο. Εξαρτάται από το παιδί βέβαια, αλλά μπορείς να δοκιμάσεις για λίγες μέρες και βλέπεις πώς πάει.

Επίσης, μπορεί να μάθει το γάλα το πρωί σιγά σιγά, μία εβδομάδα δεν είναι ενδεικτικό διάστημα νομίζω, μιας φίλης μου χρειάστηκε 3 εβδομάδες.

Αχ, κι εγώ το έχω άγχος ότι θα μειωθεί το γάλα τώρα που θα χάσουμε τους πρωινούς θηλασμούς, αλλά ελπίζω να τα καταφέρουμε.

5k3tp2.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Επέστρεψα στη δουλειά την Τετάρτη και οι 3 πρώτες μέρες κύλησαν ομαλά, χωρίς πολλά πρηξίματα. Σήμερα όμως πιάνω ήδη ένα πέτρωμα βαθιά βαθιά που πονάει και να δω τι θα κάνω μέχρι τις 4 που θα φτάσω σπίτι... Υπομονή μάλλον!

5k3tp2.png

Επέστρεψα στη δουλειά την Τετάρτη και οι 3 πρώτες μέρες κύλησαν ομαλά, χωρίς πολλά πρηξίματα. Σήμερα όμως πιάνω ήδη ένα πέτρωμα βαθιά βαθιά που πονάει και να δω τι θα κάνω μέχρι τις 4 που θα φτάσω σπίτι... Υπομονή μάλλον!

θα κάνεις απαλό μασάζ (όχι έντονη πίεση) στο σημείο με τα δυο δάχτυλα ενωμένα και απαλές κυκλικές κινήσεις και θα προχωράς προς τη θηλή μετά θα βγάλεις λίγο με το χέρι όταν πας σπίτι θα βάλεις το μωρό να θηλάσει πρώτα σε αυτό το στήθος με το πηγούνι να κοιτάει το σημείο αυτό και ταυτόχρονα θα κάνεις απαλό κυκλικό μασάζ στην περιοχή. ζεστό μπάνιο, ξεκούραση πολλά υγρά

• 2 εβδομάδες μετά...

καλησπέρα!Δυστυχώς δεν έχω το χρόνο να διαβάσω όλο το θέμα, γι'αυτό μπορεί να ρωτήσω κάτι που έχει ήδη απαντηθεί.

Σε λίγες μέρες επιστρέφω κι εγώ στη δουλειά. Ο μικρός μου θα είναι 12 μηνών ακριβώς και θηλάζει όλη την ημέρα (και όλη τη νύχτα). Επίσης έχει αλλεργία στο αγελαδινό γάλα και σε διάφορα άλλα που ακόμα τα ψάχνω και έτσι τρώει λίγα πράγματα. Πολλές φορές δεν τρώει και καθόλου αλλά προτιμάει τον θηλασμό. Θέλω να πιστεύω ότι θα συμβιβαστεί με τη νέα κατάσταση και παίρνω κουράγιο και από εσάς που τα καταφέρνετε. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το εξης: χρειάζεται να τον "προετοιμάσω" σιγα σιγα, να μην τον θηλάζω δηλ. το πρωί για να συνηθίζει ή απλά μια μέρα φεύγω για δουλειά και δεν θηλάζει όλο το πρωί;

θέλω επίσης να πω ότι πριν καμια εβδομάδα έκανε απεργία θηλασμού, για 2 μέρες δεν θήλαζε καθόλου. Μιλώντας με σύμβουλο θηλασμού το πρώτο πράγμα που ρώτησε ήταν αν τον άφησα μόνο του περισσότερο απ' ότι συνήθως (και αντέδρασε με απεργία). Επειδή ήταν μια εξαιρετικά ψυχοφθόρα κατάσταση μέχρι να επανέλθει φοβάμαι τώρα μήπως το ξανακάνει όταν επιστρέψω στη δουλειά.

Μανούλες τι λέτε εσείς;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...