Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ...

myrto

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Το co-sleeping maggie μου δεν είναι εφικτό τόσο (αν και κάπου θα βολέψω ένα κρεβάτι) αλλά κυρίως δεν θέλω να αποχωριστώ τον άντρα μου.

Ούτε εγώ μπορώ να τον αποχωριστώ, για αυτό κοιμόμαστε και οι τρεις στο διπλό κρεβάτι. Εγώ στη μέση, και έχουμε βάλει προστατευτικό στην άκρη για να μην πέσει από το κρεβάτι το μωρό

Ούτε εγώ μπορώ να τον αποχωριστώ, για αυτό κοιμόμαστε και οι τρεις στο διπλό κρεβάτι. Εγώ στη μέση, και έχουμε βάλει προστατευτικό στην άκρη για να μην πέσει από το κρεβάτι το μωρό

Ακριβως!!!!!!

Το ιδιο κολπο κανουμε κι εμεις!:D

Εμεις εχουμε γυρισει απο τον 4ο μηνα στην δουλεια,πως αλλιως θα επηζουσα αν δεν κοιμομασταν ολοι μαζι????

Παρεπιπτοντως κι εμενα ξυπναει ακομα 2-3-4.... φορες καθε βραδυ.......:rolleyes:

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Έχω επιστρέψει στη δουλειά εδώ και τρεις εβδομάδες και ευτυχώς όλα πάνε καλά με τα γεύματα του μικρούλη μου. Συγκεκριμένα, όταν δουλεύω (Δευτέρα με Πέμπτη λείπω 08:00-18:00) το πρόγραμμα είναι περίπου το εξής:

07:30 Θηλασμός

10:00 Φρούτα

13:00 Κρέας με λαχανικά

16:00 Ρυζάλευρο ή φαρίν λακτέ

18:00 Θηλασμός

20:00 Θηλασμός

21:30 Θηλασμός και ύπνος (κοιμάται συνεχόμενα μέχρι το πρωί από 2 μηνών, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων)

Τις μέρες που είμαι σπίτι θηλάζουμε και ενδιάμεσα από τα γεύματα των στερεών. Επίσης συνήθως παραλείπω την απογευματινή κρέμα, καθώς εδώ διάβασα ότι δεν έχει θρεπτική αξία.

Θέλω να ρωτήσω αν με αυτόν τον τρόπο (θηλασμός χωρίς σταθερό πρόγραμμα) έχω αποδιοργανώσει τελείως το στήθος μου. Βασικά, είναι αρκετά πρησμένο όταν είμαι στο γραφείο, αλλά το αντέχω. Είναι λάθος αυτό; Θα ήταν καλύτερο αν προσπαθώ να διατηρώ στο περίπου το πρόγραμμα των εργάσιμων ημερών και τις υπόλοιπες μέρες;

Και μια δεύτερη απορία: ο μικρούλης έχει ελαττώσει σημαντικά τη διάρκεια των θηλασμών. Τρώει πλέον στον πρωινό και στον βραδυνό θηλασμό περίπου 10 λεπτά (συνολικά και από τα δύο στήθη) ενώ στους υπόλοιπους μπορεί να φάει από 2 έως 5 λεπτά. Πριν ξεκινήσω τη δουλειά έτρωγε το λιγότερο 10 λεπτά, συνήθως 20 και αρκετές φορές 30. Επίσης, κάνει πολλά διαλείμματα - πίνει δύο γουλιές, σταματάει, τον ξαναβάζω στο στήθος, άλλοτε ξαναπίνει δύο γουλιές και άλλοτε γυρνάει το κεφάλι του και δεν θέλει καθόλου.

Θεωρείτε ότι χορταίνει και σταματάει ή είναι δείγμα ότι έχει αρχίσει να βαριέται το στήθος;

Ο πλούτος που ζητάει η φύση μας είναι ορισμένος και εύκολα αποκτιέται. Ο πλούτος, αντίθετα, που ζητάει η ματαιοδοξία μας εκτείνεται στο άπειρο - Επίκουρος

p7hgp3.png3NPP.png

Διαφημίσεις

Έχω επιστρέψει στη δουλειά εδώ και τρεις εβδομάδες και ευτυχώς όλα πάνε καλά με τα γεύματα του μικρούλη μου. Συγκεκριμένα, όταν δουλεύω (Δευτέρα με Πέμπτη λείπω 08:00-18:00) το πρόγραμμα είναι περίπου το εξής:

07:30 Θηλασμός

10:00 Φρούτα

13:00 Κρέας με λαχανικά

16:00 Ρυζάλευρο ή φαρίν λακτέ

18:00 Θηλασμός

20:00 Θηλασμός

21:30 Θηλασμός και ύπνος (κοιμάται συνεχόμενα μέχρι το πρωί από 2 μηνών, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων)

Τις μέρες που είμαι σπίτι θηλάζουμε και ενδιάμεσα από τα γεύματα των στερεών. Επίσης συνήθως παραλείπω την απογευματινή κρέμα, καθώς εδώ διάβασα ότι δεν έχει θρεπτική αξία.

Θέλω να ρωτήσω αν με αυτόν τον τρόπο (θηλασμός χωρίς σταθερό πρόγραμμα) έχω αποδιοργανώσει τελείως το στήθος μου. Βασικά, είναι αρκετά πρησμένο όταν είμαι στο γραφείο, αλλά το αντέχω. Είναι λάθος αυτό; Θα ήταν καλύτερο αν προσπαθώ να διατηρώ στο περίπου το πρόγραμμα των εργάσιμων ημερών και τις υπόλοιπες μέρες;

Και μια δεύτερη απορία: ο μικρούλης έχει ελαττώσει σημαντικά τη διάρκεια των θηλασμών. Τρώει πλέον στον πρωινό και στον βραδυνό θηλασμό περίπου 10 λεπτά (συνολικά και από τα δύο στήθη) ενώ στους υπόλοιπους μπορεί να φάει από 2 έως 5 λεπτά. Πριν ξεκινήσω τη δουλειά έτρωγε το λιγότερο 10 λεπτά, συνήθως 20 και αρκετές φορές 30. Επίσης, κάνει πολλά διαλείμματα - πίνει δύο γουλιές, σταματάει, τον ξαναβάζω στο στήθος, άλλοτε ξαναπίνει δύο γουλιές και άλλοτε γυρνάει το κεφάλι του και δεν θέλει καθόλου.

Θεωρείτε ότι χορταίνει και σταματάει ή είναι δείγμα ότι έχει αρχίσει να βαριέται το στήθος;

Μια χαρά το πρόγραμμά σας! Εμείς έχουμε περίπου το ίδιο (ο Νικόλας ξυπνάει άλλες 2 φορές μες τη νύχτα). Το στήθος μετά από μερικές μέρες συνηθίζει, αλλά έχω παρατηρήσει και γω ότι συνήθως Δευτέρα και μετά τις διακοπές του Πάσχα (που 15 μέρες σχεδόν είμασταν συνέχεια μαζί) το στήθος πρήζεται και πάλι. Αν δεν σε ενοχλεί και δεν σε πονάει, τότε δε νομίζω ότι υπάρχει θέμα ανησυχίας. Κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει λάθος και σωστό αν εσένα σε ευχαριστεί να θηλάζεις συχνότερα όταν δεν δουλεύεις :)

Σχετικά με τη δεύτερη απορία σου, το μωράκι σου έχει νορμάλ συμπεριφορά καθώς έχει πλέον τη δύναμη να θηλάζει αποτελεσματικότερα σε λιγότερο χρόνο. Επιπλέον η διατροφή του έχει εμπλουτιστεί οπότε και είναι πιο χορτάτο. Μπορείς να δοκιμάσεις αντί για 18:00 να θηλάζεις στις 19:00 αφού έχει φάει κρέμα στις 16:00 και ίσως είναι χορτάτο;

Πάντως αυτό με το σταμάτημα-ξεκίνημα, ο δικός μου το κάνει στον πρωινό θηλασμό στις 8, όπου είναι χορτάτος από ύπνο και μες την τρελλή χαρά :) Πίνει λίγο, χαζολογάει γύρω, γελάει στον μπαμπά του, αφουγκράζεται τη γιαγιά, μετά πάλι λίγο πίνει, σταματάει, με χαϊδεύει και μου χαμογελά και μετά πάλι μια γουλίτσα...σαν να προσπαθεί να δώσει παράταση στο 10λεπτο αυτό πριν τον δώσω στη γιαγιά για να ντυθώ και να φύγω ;)

Στους υπόλοιπους θηλασμούς αρπάζει το στήθος σαν πεινασμένο δεινοσαυράκι. Εσένα έχει αυτή την συμπεριφορά του "χαζολογήματος" σε κάθε θηλασμό;

JnDWp3.png Η λίστα με τα eshops-->Εδώ

Μαρία μου τον θηλάζω με το που γυρίσω από τη δουλειά και για να ανακουφιστεί το στήθος μου και γιατί το ζητάει ο ίδιος, ότι ώρα και αν έχει φάει. Από τη μια βλέπω αυτό, συν το γεγονός ότι θηλάζουμε πολύ συχνά όταν είμαι στο σπίτι και σκέφτομαι ότι δεν μπορεί να βαρέθηκε το στήθος. Από την άλλη κάνει αυτό που γράφω με το τσιμπολόγημα και με προβληματίζει. Το κάνει στους περισσότερους θηλασμούς. Ξεκινάει, όπως γράφεις για τον Νικόλα σου, ανυπόμονα και λιχούδικα αλλά μετά τα 2-3 λεπτά κάνει κόλπα.

Ευτυχώς έχει πολύ καλό βάρος (τον ζύγισε 9100 η γιατρός όταν έκλεισε τους 7 μήνες) οπότε δεν ανησυχώ ιδιαίτερα για το μήπως δεν πάρει βάρος αυτό το μήνα. Αν και δεν ξέρω αν προλαβαίνει να πιεί από το "παχύ" γάλα, γιατί του δίνω και από τα δύο στήθη, ενώ πριν τις στερεές έπινε εναλλάξ σε κάθε θηλασμό.

Σε ευχαριστώ πολύ πάντως για την απάντηση σου. Είναι παρήγορο να ξέρεις ότι και άλλα μωρουλίνια συμπεριφέρονται σαν το δικό σου :-)

[Ο μπεμπάκος ποτέ δεν έτρωγε ανά 3 ώρες όπως όλοι γύρω μας θεωρούσαν ότι έπρεπε να κάνει και διαρκώς βρίσκομαι να "απολογούμαι" για το ότι όποτε και να τον βάλω στο στήθος τρώει, ακόμη και μετά τα γεύματα στερεών. Προφανώς θεωρούν ότι θα ήταν καλύτερο να τον αφήνω να γκρινιάζει επειδή δεν πέρασε το 3ωρο :mad:]

Ο πλούτος που ζητάει η φύση μας είναι ορισμένος και εύκολα αποκτιέται. Ο πλούτος, αντίθετα, που ζητάει η ματαιοδοξία μας εκτείνεται στο άπειρο - Επίκουρος

p7hgp3.png3NPP.png

καλημερα!

εγώ δεν επέστρεψα ακόμα στη δουλειά και πληροφοριακά διαβάζω αυτή την ενότητα!!!σχετίκα με το τσιμπολόγημα,και ο δικός μου το έχει καθιερώσει από 6 μηνών,στους περισσότερους θηλασμούς.ειδικά το πρωί το γίνεται μάχη,αλλά έχει πλάκα ,είναι πολύ χαριτωμένο!!!μάλλον θηλάζουν πλέον πιο καλά και έχουν αλλά ενδιαφέροντα και αποσπάται η προσοχή τους.δεν κρύβω πως με ανήσυχεί η πορεία αυτου του πρωινού θηλασμου,για το όταν θα γυρίσω στη δουλειά!αλλά σίγουρα το παιδί είναι αυτό που καθοριζει το προγραμμά του!παντώς βοηθαει να ξέρεις μεσω forum οτι αυτό συμβαινει και σε άλλους,γιατί δυστυχως ο θηλασμος δεν ειναι διαδεδομενος και εχουμε καταληξει να θηλαζουμε με manual!

n8l134tiu.png

Κριστίνα σε ευχαριστώ πολύ!

Το Breast Compression εξακολουθεί να μην δουλεύει με μένα. Έχω την εντύπωση ότι φταίει το γεγονός ότι έχω πολύ μεγάλο στήθος με αποτέλεσμα ο αντίχειρας μου να μην φτάνει μέχρι το κέντρο του στήθους και τα υπόλοιπα δάχτυλα που είναι από κάτω δεν στηρίζουν καλά το στήθος.

Σήμερα είχα τηλεφωνική επικοινωνία με την παιδίατρο και μου είπε να ξεκινήσουμε ρυζάλευρο (η μπέμπα σήμερα είναι 5 μηνών και 10 ημερών). Πήρα ένα βιολογικό ρυζάλευρο χωρίς ζάχαρη, γλουτένη και συντηρητικά. Η παιδίατρος μου είπε να το φτιάχνω με το γάλα μου και λίγο νερό. Επίσης μου είπε μετά το γεύμα να δίνω νερό στο μωρό και να σταματήσουμε όλες τις αποστειρώσεις.

Φιλάκια

pbKOp2?r=1289202199

Διαφημίσεις

παντώς βοηθαει να ξέρεις μεσω forum οτι αυτό συμβαινει και σε άλλους,γιατί δυστυχως ο θηλασμος δεν ειναι διαδεδομενος και εχουμε καταληξει να θηλαζουμε με manual!

Πες το ψέμματα!

p7hgp3.png3NPP.png

Μαρία μου τον θηλάζω με το που γυρίσω από τη δουλειά και για να ανακουφιστεί το στήθος μου και γιατί το ζητάει ο ίδιος, ότι ώρα και αν έχει φάει. Από τη μια βλέπω αυτό, συν το γεγονός ότι θηλάζουμε πολύ συχνά όταν είμαι στο σπίτι και σκέφτομαι ότι δεν μπορεί να βαρέθηκε το στήθος. Από την άλλη κάνει αυτό που γράφω με το τσιμπολόγημα και με προβληματίζει. Το κάνει στους περισσότερους θηλασμούς. Ξεκινάει, όπως γράφεις για τον Νικόλα σου, ανυπόμονα και λιχούδικα αλλά μετά τα 2-3 λεπτά κάνει κόλπα.

Ευτυχώς έχει πολύ καλό βάρος (τον ζύγισε 9100 η γιατρός όταν έκλεισε τους 7 μήνες) οπότε δεν ανησυχώ ιδιαίτερα για το μήπως δεν πάρει βάρος αυτό το μήνα. Αν και δεν ξέρω αν προλαβαίνει να πιεί από το "παχύ" γάλα, γιατί του δίνω και από τα δύο στήθη, ενώ πριν τις στερεές έπινε εναλλάξ σε κάθε θηλασμό.

Σε ευχαριστώ πολύ πάντως για την απάντηση σου. Είναι παρήγορο να ξέρεις ότι και άλλα μωρουλίνια συμπεριφέρονται σαν το δικό σου :-)

[Ο μπεμπάκος ποτέ δεν έτρωγε ανά 3 ώρες όπως όλοι γύρω μας θεωρούσαν ότι έπρεπε να κάνει και διαρκώς βρίσκομαι να "απολογούμαι" για το ότι όποτε και να τον βάλω στο στήθος τρώει, ακόμη και μετά τα γεύματα στερεών. Προφανώς θεωρούν ότι θα ήταν καλύτερο να τον αφήνω να γκρινιάζει επειδή δεν πέρασε το 3ωρο :mad:]

Απαπαπα, Ο Νικόλας 7 μηνών ήταν 8600 και θεωρείται και μεγάλο μωρό! Στη θέση σου δεν θα ανησυχούσα καθόλου όπως δεν ανησυχώ καθόλου για τον δικό μου όταν δεν τρώει πολύ σε κάποιο γεύμα. Τα δικά μας απ' ότι φαίνεται θα τα κυνηγάμε να μην τρώνε πολύ στο μέλλον!!! :D:D:D

Τα μπεμπάκια μας μεγαλώνουν γλυκιά μου, γίνονται αντράκια και ανακαλύπτουν τον κόσμο γύρω τους.

Ο Νικόλας σήμερα στις 8 και, παρόλο που ήταν 6 ώρες νηστικός, ζήτημα να ήπιε 2-3 λεπτά και αυτά με διακοπές. Κοιτούσε πότε το φωτιστικό, πότε το ματάκι του συναγερμού, μετά έξω από την μπαλκονόπορτα, ενώ παράλληλα είχε το χέρι στο στήθος μου και το ζουλούσε. Πέθανα στα γέλια :)

Ούτε ο Νικόλας έτρωγε με πρόγραμμα πριν την εισαγωγή στερεών, αν και από νωρίς είχε ένα μοτίβο κάθε 2 ώρες περίπου (αλλά και το βράδυ).

Να μην ξεχνάς όμως ότι το στήθος είναι η παρηγοριά τους και το ηρεμιστικό τους (ειδικά όταν δεν παίρνουν πιπίλα) οπότε πιθανότατα δεν αρνείται το στήθος σου μετά την κρέμα του γιατί απλά θέλει να πιπιλίσει για να κοιμηθεί και όχι απαραίτητα να φάει :) όπως και όταν γυρίζεις από τη δουλειά, ζητάει στήθος για να τον πάρεις αγκαλίτσα και να σε νιώσει και όχι γιατί πεινάει :)

έχεις λόγο που εναλλάσεις τα στήθη; γιατί σταμάτησες να του δίνεις από το ένα μόνο άνα γεύμα;

καλημερα!

εγώ δεν επέστρεψα ακόμα στη δουλειά και πληροφοριακά διαβάζω αυτή την ενότητα!!!σχετίκα με το τσιμπολόγημα,και ο δικός μου το έχει καθιερώσει από 6 μηνών,στους περισσότερους θηλασμούς.ειδικά το πρωί το γίνεται μάχη,αλλά έχει πλάκα ,είναι πολύ χαριτωμένο!!!μάλλον θηλάζουν πλέον πιο καλά και έχουν αλλά ενδιαφέροντα και αποσπάται η προσοχή τους.δεν κρύβω πως με ανήσυχεί η πορεία αυτου του πρωινού θηλασμου,για το όταν θα γυρίσω στη δουλειά!αλλά σίγουρα το παιδί είναι αυτό που καθοριζει το προγραμμά του!παντώς βοηθαει να ξέρεις μεσω forum οτι αυτό συμβαινει και σε άλλους,γιατί δυστυχως ο θηλασμος δεν ειναι διαδεδομενος και εχουμε καταληξει να θηλαζουμε με manual!

Γεια σου blomita! Εγώ πάλι έχω βαρεθεί να με ρωτάνε οι ίδιοι και ίδιοι με έκπληκτο ύφος αν θηλάζω ακόμα! Και μέχρι εκεί καλά...εκεί που τα παίρνω είναι όταν μου λένε, άντε αρκετά τον θήλασες, ότι είχε να πάρει το πήρε!!! :evil::evil::evil::evil: και να στο λέει αυτό κάποια που θήλασε 30 μέρες και σταμάτησε γιατί ξύπναγε το μωρό τη νύχτα και κουραζόταν! τεσπά...

γιατί σε ανησυχεί ο πρωινός θηλασμός όταν γυρίσεις στη δουλειά;

Σήμερα είχα τηλεφωνική επικοινωνία με την παιδίατρο και μου είπε να ξεκινήσουμε ρυζάλευρο (η μπέμπα σήμερα είναι 5 μηνών και 10 ημερών). Πήρα ένα βιολογικό ρυζάλευρο χωρίς ζάχαρη, γλουτένη και συντηρητικά. Η παιδίατρος μου είπε να το φτιάχνω με το γάλα μου και λίγο νερό. Επίσης μου είπε μετά το γεύμα να δίνω νερό στο μωρό και να σταματήσουμε όλες τις αποστειρώσεις.

Φιλάκια

Ειρήνη μου, το ρυζάλευρο με το μητρικό γάλα γίνεται πολύ αραιό, δεν χρειάζεται να προσθέσεις και νερό. Πειραματίσου μόνο με τις αναλογίες για να καταλήξεις ποια μορφή αρέσει στην μπέμπα :)

Νερό μετά το γεύμα δεν είναι απαραίτητο αν θηλάζεις.

έχεις λόγο που εναλλάσεις τα στήθη; γιατί σταμάτησες να του δίνεις από το ένα μόνο άνα γεύμα;

Το κάνω όταν μεσολαβούν μεγάλα διαστήματα μεταξύ θηλασμών (πχ. στον τελευταίο βραδυνό και στον απογευματινό με το που γυρίσω από τη δουλειά) για να ξεφουσκώνω :oops:

p7hgp3.png3NPP.png

Διαφημίσεις

Νερό μετά το γεύμα δεν είναι απαραίτητο αν θηλάζεις.

Εγώ πάντως του δίνω λιγάκι γιατί η παιδίατρος είπε ότι βοηθάει στη δυσκοιλιότητα. Τώρα που το συνήθισε κιόλας του αρέσει και πίνει από εκπαιδευτικό ποτηράκι :)

p7hgp3.png3NPP.png

Το κάνω όταν μεσολαβούν μεγάλα διαστήματα μεταξύ θηλασμών (πχ. στον τελευταίο βραδυνό και στον απογευματινό με το που γυρίσω από τη δουλειά) για να ξεφουσκώνω :oops:

Ναι κάποιες φορές το έκανα και γω, αλλά όταν αντέχω το αφήνω να συνηθίζει και το στήθος...

Εγώ πάντως του δίνω λιγάκι γιατί η παιδίατρος είπε ότι βοηθάει στη δυσκοιλιότητα. Τώρα που το συνήθισε κιόλας του αρέσει και πίνει από εκπαιδευτικό ποτηράκι :)

Α εμείς δεν είχαμε τέτοιο θέμα. Και ο παιδίατρος μου είπε ότι αν δεν πίνει, δεν πειράζει κιόλας, παίρνει αρκετό νερό από τον θηλασμό, τα φρούτα και τα λαχανικά. Έχει και μερικές μέρες που πίνει και χυμό πορτοκάλι οπότε οκ, προσπαθώ 2-3 φορές τη μέρα να του δίνω νερό, αλλά κοροϊδεύει με το μπιμπερό ή το ποτηράκι στο στόμα :)

Κριστίνα σε ευχαριστώ πολύ!

Το Breast Compression εξακολουθεί να μην δουλεύει με μένα. Έχω την εντύπωση ότι φταίει το γεγονός ότι έχω πολύ μεγάλο στήθος με αποτέλεσμα ο αντίχειρας μου να μην φτάνει μέχρι το κέντρο του στήθους και τα υπόλοιπα δάχτυλα που είναι από κάτω δεν στηρίζουν καλά το στήθος.

Φιλάκια

Ειρηνάκι αν μου επιτρέπεις........Δεν μπορώ να καταλάβω αυτήν την επιμονή με το ρυζάλευρο (της παιδιάτρου) Όπως και να έχει δεν θέλω να σε πιέζω εξάλλου εσύ αποφασίζεις για την διατροφή του παιδιού σου αλλά έχω απορία ποιο το νόημα να αντλείς το γάλα σου και να φτιάχνεις κρέμα που θα περιέχει μόνο ρυζάλευρο αντί να θηλάζεις απευθείας. Και κόπος και χαμένος κόπος( αφού το ρύζι δεν έχει μεγαλύτερη θρεπτική αξία από το γάλα σου).......

Ειρηνάκι αν μου επιτρέπεις........Δεν μπορώ να καταλάβω αυτήν την επιμονή με το ρυζάλευρο (της παιδιάτρου) Όπως και να έχει δεν θέλω να σε πιέζω εξάλλου εσύ αποφασίζεις για την διατροφή του παιδιού σου αλλά έχω απορία ποιο το νόημα να αντλείς το γάλα σου και να φτιάχνεις κρέμα που θα περιέχει μόνο ρυζάλευρο αντί να θηλάζεις απευθείας. Και κόπος και χαμένος κόπος( αφού το ρύζι δεν έχει μεγαλύτερη θρεπτική αξία από το γάλα σου).......

Με προβληματίζεις! Τι εννοείς? Είναι πολύ νωρίς για ρυζάλευρο ή να μην δώσω καθόλου? Και τι να δώσω και πότε? Είναι το πρώτο μου μωρό και δεν τα ξέρω εγώ αυτά! Κάνουμε ότι μας πει η παιδίατρος βασικα...

pbKOp2?r=1289202199

Νόμιζα ότι το ρυζάλευρο το δίνουν για να καλύψουν τις επιπλέον θερμιδικές ανάγκες που δημιουργούνται σε αυτή την ηλικία. Η παιδίατρος λέει ότι έχει και βιταμίνες, ιχνοστοιχεία κλπ...Βέβαια το βιολογικό που πήρα εγώ δεν έχει τίποτα, μόνο λίγη βιταμίνη Β1...

pbKOp2?r=1289202199

Νόμιζα ότι το ρυζάλευρο το δίνουν για να καλύψουν τις επιπλέον θερμιδικές ανάγκες που δημιουργούνται σε αυτή την ηλικία. Η παιδίατρος λέει ότι έχει και βιταμίνες, ιχνοστοιχεία κλπ...Βέβαια το βιολογικό που πήρα εγώ δεν έχει τίποτα, μόνο λίγη βιταμίνη Β1...

Οι θερμιδικές ανάγκες του παιδιού καλύπτονται απο το γάλα σου μια χαρά.http://www.kellymom.com/nutrition/vitamins/babyfoodcalories.html Οι στέρεες συνήθως ξεκινούν μετά τον 6ο γιατί όσο πιο νωρίς δίνεις τόσο πιο πολύ εκτίθεται το παιδί στον κίνδυνο αλλεργιών. Θα σου έλεγα να περιμένεις και αυτόν τον μήνα και ξεκινάς με φρούτα μετά λαχανικά και μετά κρέας. Μέχρι το έτος οι στέρεες λειτουργούν συμπληρωματικά του θηλασμού για να παίρνει το παιδί τις επιπλέον βιταμίνες και σίδηρο που χρειάζεται.... θα σου έλεγα να μελετήσεις εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=39697 και αν θέλεις και αυτόhttp://www.google.gr/url?q=http://www.kellymom.com/nutrition/solids/index.html&ei=0qjGS4zrJZPu0wS-rOyBCA&sa=X&oi=smap&resnum=1&ct=result&cd=3&ved=0CA0QqwMoAjAA&usg=AFQjCNHU4JTyTqeVNvADhk8X_69VS6ONqw

θα βρεις και άλλα λινκ πολύ ενδιαφέρον.....

διαβάζεις και αποφασίζεις .............

φιλιά:)

• 3 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα εργαζόμενες μανούλες!

Θηλάζω την κόρη μου 16μιση μήνες και όλα πάνε ευτυχώς καλά, ποτέ δεν είχα κανένα πρόβλημα. Σκέφτομαι να διακόψω τον θηλασμό όταν η μικρή μου χάσει το ενδιαφέρον της, ή αν εγώ κουραστώ.

Ξεκίνησα να δουλεύω τον Ιανουάριο και από τότε η κόρη μου (τότε 12μηνών) πίνει γάλα φρέσκο αγελαδινό το πρωί και τη θηλάζω συνήθως στις 5 το απόγευμα, αν μου το ζητήσει (σχεδόν πάντα δηλαδή), το βράδυ στις 9.30 πριν κοιμηθεί και μια φορά τη νύχτα που συνήθως ξυπνάει.

Μέχρι εδώ όλα καλά:). Το πρόβλημα είναι πως αρχές Ιουνίου σκοπεύω να πάω ένα ταξίδι για τη δουλειά που δε μπορεί να αναβληθεί άλλο.

Επειδή είναι μάλλον δύσκολο να μετακινηθεί και το μωρό μαζί μου, λέτε με δύο 24άωρα χωρίς θηλασμό να σταματήσει το γάλα; Σας έχει τύχει κάτι ανάλογο;

Λέτε να χρειαστεί να το αντλήσω για να μην έχω προβλήματα; Γενικά δεν πρήζεται το στήθος μου πιά, εκτός αν έχω να τη θηλάσω πάνω από 20 ώρες (έγινε κι αυτό μια φορά :-(...)

GJMap2.png

Αγλαία χρειάζομαι τη βοήθειά σου γέννησα 15/3 τον γιό μου 39 εβδομάδες κύηση,Φ.Τ.,Μέγιστη τιμή Χολ.8,6 γεννήθηκε 3070, 31/3 3570, 22/4 4700gr Τον θηλάζω ολο το 24ωρο εκτώς 1-2 γεύματα συνήθως ξένο γάλα επειδή δεν μπορώ να βγάλω με θήλαστρο (nuk ηλεκτρικό έβγαλα σταγόνα σταγόνα 10 ml).Εχει 5-6 βρεγμένες πάνες αλλα τώρα τελευταία κανει κ 6 μέρες να κανει κακακια(τον κάναμε κλύσμα:().Σελίγες μέρες ξεκινάω δουλειά ωράριο πρωί απόγευμα και δεν ξέρω τι να κάνω να συνεχίσω το θηλασμό.Μήπως θα ελλατωθεί το γάλα μου επειδή θα λείπω πολές ώρες?Και θα πίνει συνεχώμενα δύο γεύματα ξένο γάλα?

Καλή σας μέρα!

ΚΡΙΣΤΙΝΑ εγώ η ενοχλητική είμαι πάλι. Χρειάζομαι τα φώτα σου. Επιτέλους μπήκαμε στον 6ο μήνα και ξεκινήσαμε στερεά. Αυτή τη στιγμή τρώει στις 10πμ 120ml βιολογικό ρυζάλευρο (χωρίς ζάχαρη και γλουτένη) με δικό μου γάλα και αρχίσαμε επίσης αλεσμένα φρέσκα φρούτα (μήλο, αχλάδι, μπανάνα) το απόγευμα. Μετά τα στερεά τις δίνω λίγο νερό. Τα υπόλοιπα γεύματα θηλάζει κανονικά. Σε 4 μέρες θα ξεκινήσουμε χορτόσουπα και μετά κρεατοχορτόσουπα.

Γενικά τα στερεά τα δέχτηκε πολύ εύκολα. Είχαμε μόνο ένα προβληματάκι με το ρυζάλευρο. Όταν αυξήσαμε τη ποσότητα στα 120ml δυο φορές μας έκανε μπόλικο εμετό. Το περίεργο ήταν ότι είχε φάει χωρίς κανένα πρόβλημα τα 120ml και τον εμετό τον έκανε μετά από 4 ώρες. Και τις 2 φορές τον εμετό τον έκανε Δευτέρα. Να σημειώσω ότι τα Σαββατοκύριακα που είμαι σπίτι δεν δίνω καθόλου στερεά προτιμώ να επιμένω με το θηλασμό για να διατηρώ όσο μπορώ μια καλή παραγωγή. Μήπως της έρχεται λίγο βαρύ το ρυζάλευρο μετά από 2 μέρες αποχή? Τι λες?

Το φρούτο το δίνω ως ενδιάμεσο το απόγευμα. Τόλμησα και της έδωσα από την αρχή ολόκληρο φρούτο και όταν το έμαθε η μαμά μου φώναζε. Δυο-τρεις κουταλίτσες λέει να δίνω μόνο. Δεν είναι λέει έτοιμο το στομάχι της για να φάει ολόκληρο φρούτο. Τι λέει η δικιά σου πείρα? Πάντως η μικρή το έφαγε μια χαρά. Το μόνο που παρατήρησα ήταν ότι με το μήλο τα κακάκια της είχα γίνει καφέ και τις τρεις μέρες που έδινα αχλάδι δεν έκανε κακάκια (ίσως να είναι και τυχαίο αφού μου το έχει ξανακάνει να μην κάνει κακάκια για τρεις μέρες).

Κάνω τη σκέψη να της σταματήσω το ρυζάλευρο με το που θα αρχίσουμε σούπες. Αν στη θέση του δώσω φρούτο θα είναι λίγο νομίζεις? Βασικά σκέφτομαι να κάνουμε το εξής πρόγραμμα:

6 θηλασμός

9 2-3 φρούτα αλεσμένα

12 χορτόσουπα

3, 6, 9, 11 θηλασμοί (όσο θέλει)

Είμαι σίγουρη ότι η παιδίατρος προτιμά να αντικαταστήσουμε ακόμα ένα θηλασμό με ρυζάλευρο αλλά θα την αγνοήσω. Μήπως να δίνω δεύτερη φορά σούπα? Είμαι επίσης σίγουρη ότι τον ερχόμενο μήνα θα μας προτείνει έτοιμες φρουτόκρεμες και μπισκοτόκρεμα αλλά νομίζω ότι πάλι θα την αγνοήσω. Είναι πολύ έμπειρη παιδίατρος και δε θέλω να την αλλάξω απλά είναι της ‘παλιάς σχολής’. Διαφωνούμε λίγο στη διατροφή αλλά στις ασθένειες της μικρής της έχω απόλυτη εμπιστοσύνη.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

pbKOp2?r=1289202199

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...