Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ...

myrto

Recommended Posts

Θέλω να ρωτήσω ποιές ώρες την ημέρα πρέπει να κάνω αντλήσεις? Πόσες φορές? Πρέπει να κάνω άντληση και τις ώρες που είμαι στη δουλειά? Πόσα ml γάλα θα πρέπει να αφήνω στο μωρό τις ώρες που θα λείπω? Ξέρω ότι δεν μπορεί να υπολογιστεί ακριβώς αλλά περίπου πόσα ml πείνουν τα μωρά σε κάθε γεύμα σε αυτή την ηλικία? Πρέπει να αρχίσω να αποθηκεύω γάλα από τώρα δλδ πρίν ξεκινήσω δουλειά? Πρέπει να αρχίσω να δίνω στο μωρό μπουκάλι από τώρα αυτές τις ώρες ή να συνεχίσω τους θηλασμούς?

Συγγνώμη για το μεγάλο πόστ αλλά νομίζω ότι καταλαβαίνετε την αγωνία μου γιατί θέλω πραγματικά να συνεχίσω να θηλάζω για πολλούς μήνες ακόμα.Θα περιμένω με αγωνία την απάντηση.:):confused: :confused:

Sonia28,καλημέρα και από μένα.Τίποτα δεν είναι ανέφικτο αρκεί να υπάρχει πειθαρχία και ειδικά στις αντλήσεις.Αφησα τον μικρό μου για να πάω στη δουλειά όταν ήταν 2,5 μηνών.Εκανα 2 αντλήσεις εκεί με το swing και αν επέστρεφα και ο μικρός δεν θήλαζε έκανα ακόμη 1 άντληση.Αφηνα 2 γεύματα των 150ml για τις 7 ώρες που έλειπα και είχα 5 γεύματα στην κατάψυξη για ώρα ανάγκης.Συνήθως ήταν αρκετά αν και υπολόγιζα να αφήνω 30ml για κάθε κιλό του μωρού.πχ.5 κιλά χ 30ml =150ml είναι όσο χωράει το στομαχάκι του.Επειδή δεν πρέπει να το μπουκώνουμε ,120 ml είναι ότι πρέπει.Οπως σου είπε η prosperous δεν πρέπει να δώσεις εσύ μπουκάλι.Μια χαρά θα το δεχθεί όταν θα λείπεις,μην ανησυχείς.Καλό θα είναι να κάνεις 1 άντληση την ημέρα από τώρα μέχρι να πας στη δουλειά για να κάνεις τράπεζα και για να συνηθίσει το στήθος στο θήλαστρο.Μην απογοητευτείς αν δεν βγάζεις πολλά ml.Αποθήκευέ τα και συνέχισε...Σου εύχομαι να μας φτάσεις και να μας περάσεις!!!!

url]

url]

Διαφημίσεις

Καλημέρα κορίτσια. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας. Ο μαγουλήθρας μου είναι πολύ ήσυχο και βολικό μωρό. Δηλαδή δεν κλαίει ακόμα και όταν πεινάει. Για παράδειγμα σήμερα έφαγε πρώτο γεύμα στις 6 παρά τέταρτο και μετά τον έδωσα εγώ χωρίς να έχει αρχίσει να έχει κανένα σημάδι πείνας στις 10. Μετά ζήτησε μόνος του τώρα στις 11. Τον τάισα από το ένα και τώρα κοιμάτε αραχτός στο ριλάξ του. Και με την μαμά μου τα πάει πολύ καλά και με το μπουκάλι νομίζω θα τα πάει καλα γατί τουλάχιστον με την πιπίλα τρελένεται. Η απορία μου είναι άλλη? Πως γίνεται να θηλάζω το μωρό και μετά να κάνω άντληση και από τα δύο και να βγάζω 120 ml? Πολλά δεν είναι για να περισεύουν? Ο μικρός όμως αφού φάει δείχνει μια χαρά και από ύπνο άλλο τίποτα.Το γάλα που θα κάνω τράπεζα θα είναι το πρώτο που θα χρησιμοποιήσω όταν θα κάνω πρόβες απουσίας σωστά? Το ξεπαγώνουμε σε κρύο τρεχούμενο νερό, το βάζουμε στο μπουκάλι και μετά το ζεστένουμε για να φάει το μωρό. Αν όμως δεν το φάει όλο? Το βάζουμε στο ψυγείο ή σε θερμοκρασία χώρου μεχρί το επόμενο γεύμα? Ή μήπως το πετάμε το υπόλοιπο? Σόρρυ κορίτσια για τις πολλές ερωτήσεις αλλά και οι απορίες μου είναι πολλές. :?:? :-?

xAh6.png h1d6.png

sonia νομιζω οτι οι λεξεις πειθαρχια και υπομονη χαρακτηριζουν τα οσα χρειαζεσαι για να γινει εφικτη η προσπαθεια σου..μετα ολα γινονται ρουτινα και δεν καταλαβαινεις ποτε παιρναει και ο καιρος..

και χαιρομαι που η Boubis μπορει και σου δινει πολυ πιο συγκεκριμενες απαντησεις στο θεμα της ποσοτητας αν και εγω θα επιμεινω στο οτι με τις προβες θα δεις περιπου ποσο συχνα θελει να τρωει απο το μπιμπερο και τι ποσοτητα κατα μεσο ορο..και τα μωρα μας εχουν ιδιοτροπιες..

boubis παραπανω ειχα ρωτησει και εγω κατι..αν δε βαριεσαι ριξε μια ματια και πες μου τη γνωμη σου σε παρακαλω

εγω οταν απουσιαζα εδινα ενα αποψυγμενο η δυο και ενα φρεσκο ειχα ως back up (που χα αντλησει την ιδια μερα το πρωι ενω η μικρη ειχε θηλασει απο το ενα στηθος) το οποιο αν δεν καταναλωνοταν πηγαινε η για την επομενη μερα η στη καταψυξη, βεβαια εγω στη δουλεια μεχρι τωρα εχω τη δυνατοτητα να μη πεταω το γαλα και το φυλαω σε σακουλακια αποθηκευσης στην καταψυξη και ετσι διατηρω την παραγωγη μου παραλληλα αποσυμφοριζοντας το στηθος μου και μειωνοντας να αναγκη να κανω δευτερη αντληση στο σπιτι (βεβαια πλεον λογω ηλικιας η μια αντληση την ημερα μας αρκει)

Κατα τ'αλλα οπως σου ξαναπα να προτιμας να αντλεις ωρες που ξερεις οτι η παραγωγη σου ειναι μεγαλη τοσο να αρκει και για το παιδι αλλα και για αντληση

μη ξεχνας αυτο που οσυ πε η boubis να ξεκινησεις μια αντληση την ημερα (οχι σε φαση που το στηθος ειναι ελαφρυ βεβαια) και λιγο λιγο θα δεις θα αυξανεται η παραγωγη και τα ml αντλησης

τωρα στο θεμα συντηρησης και αποψυξης

αποψυξη στην συντηρηση του ψυγειου απο βραδις η αν ειναι αμεσο κατω απο τρεχουμενο νερο βρυσης (κανονικη θερμοκρασια)

και βεβαια συντηρηση φρεσκου γαλακτος σε ψυγειο 4 βαθμων εως 4 μερες λενε αν δεν ανοιγοκλεινει τακτικα αλλα εγω πιστευω πως 48 ωρες ειναι μια χαρα

και βεβαια καταψυξη γαλακτος στους 18 και κατω (σου συνιστω τις αντλησεις του Νοεμβρη να τις καταναλωνει μεσα στον επομενο μηνα και να αποθηκευεις παραλληλα του Δεκεμβρη για τον Ιανουαριο ωστε να μην μενει πολυ καιρο στην καταψυξη..δεν ξερεις καμια φορα)

ολα θα πανε καλα..

Η απορία μου είναι άλλη? Πως γίνεται να θηλάζω το μωρό και μετά να κάνω άντληση και από τα δύο και να βγάζω 120 ml? Πολλά δεν είναι για να περισεύουν? Ο μικρός όμως αφού φάει δείχνει μια χαρά και από ύπνο άλλο τίποτα.Το γάλα που θα κάνω τράπεζα θα είναι το πρώτο που θα χρησιμοποιήσω όταν θα κάνω πρόβες απουσίας σωστά? Το ξεπαγώνουμε σε κρύο τρεχούμενο νερό, το βάζουμε στο μπουκάλι και μετά το ζεστένουμε για να φάει το μωρό. Αν όμως δεν το φάει όλο? Το βάζουμε στο ψυγείο ή σε θερμοκρασία χώρου μεχρί το επόμενο γεύμα? Ή μήπως το πετάμε το υπόλοιπο? Σόρρυ κορίτσια για τις πολλές ερωτήσεις αλλά και οι απορίες μου είναι πολλές. :?:? :-?

Το στήθος είναι αδένας που παράγει γάλα.Δεν είναι παγουράκι να αποθηκεύεται.Αρα όσο ζητάμε τόσο παράγει.Μπορείς να θηλάζεις και από το άλλο στήθος να αντλείς.Μπορείς να αντλήσεις από το στήθος που δεν θήλασες αφού θηλάσεις το μωράκι σου.Κάνεις δοκιμές και βλέπεις τι σε βολεύει.Μπορεί να μην βγάζεις σε κάθε άντληση 120ml.Οτι βγάζεις θα το αποθηκεύεις στο ψυγείο και θα το αναμιγνύεις με αυτά που θα βγάλεις από την επόμενη άντληση αφού έρθουν στην ίδια θερμοκρασία και μετά θα τα βάζεις κατάψυξη.Βάλε και σακουλάκια ή βαζάκια με λιγότερα ml για να έχεις επιλογές.Αν δεν το φάει ολο και είναι τελειόμηνο,μπορείς να το φυλάξεις στο ψυγείο μόνο μέχρι το επόμενο γεύμα.Αυτό ισχύει μόνο για το φρεσκοαντλημένο γάλα όχι για το αποψυγμένο.

url]

url]

Διαφημίσεις

Δλδ αν το γάλα το αντλήσω το πρωί πχ στις 9 και ο μικρός φάει στις 11 και περισέψει, τότε το βάζω στο ψυγείο για το γεύμα τον 1 πχ. Αν όμως είναι από την κατάψυξη και δεν το φάει όλο το πετάω. Επαναλαμβάνω για να δώ αν κατάλαβα καλά. Όσο για την δουλειά έχω και ψυγείο και χρόνο για να κάνω άντληση. Μπορώ το γάλα που θα βγάλω να το βάλω κατεύθειαν στο ισοθερμικό τσαντάκι με την παγοκύστη και όχι στο ψυγείο αφού θα γίνετε η άντληση κάπου στο μέσο των ωρών και σε περίπου 3 ώρες θα γυρνάω στο σπίτι? Αχ κορίτσια να είστε καλά που με βοηθάτε γιατί αγχώθηκα όχι γιατί θα αφήσω το μωρό, η μαμά μου μεγάλωσε 4 παιδιά και 5 εγγόνια μέχρι τώρα-αυτό είναι το νούμερο 6,αλλά για το θηλασμό. Είναι που πείσμωσα και δεν θέλω ξένο γάλα για το μωρό μου.

xAh6.png h1d6.png

Αυτό που θα αντλήσεις στις 9 το βάζεις στο ψυγείο,όταν χρειαστεί το βγάζουν,το ζεσταίνουν και του το δίνουν.Αν περισέψει το ξαναβάζεις στο ψυγείο και στο επόμενο γεύμα το δίνεις πάντα μυρίζοντάς το πρώτα γιατί υπάρχει περίπτωση να χαλάσει.Τονίζω ότι αυτό γίνεται μόνο αν είναι τελειόμηνο.Αν είναι από κατάψυξη ότι περισεύει το πετάς.Γι΄αυτό σου λέω να έχεις και βαζάκια με λιγότερα ml να κάνεις συνδυασμούς και να μη λυπάσαι το γάλα που πετάς.Στη δουλειά το γάλα που αντλείς θα το βάζεις στο ψυγείο και όταν είναι να φύγεις θα το μεταφέρεις στο ισοθερμικό τσαντάκι με παγοκύστες.Μην αγχώνεσαι και θα τα καταφέρεις μια χαρά.Κι εγώ έτσι είχα πεισμώσει και δεν ήθελα να δώσω σταγόνα ξένο γάλα και τα κατάφερα.Ήταν το κίνητρό μου για να μην χαλαρώνω και να παραλείπω αντλήσεις,γιατί έτσι χάνεις το παιχνίδι.Καλή επιτυχία!!!

url]

url]

ναι και εγω αυτο κανω..αν ειναι να αντλησω το βαζω στη συντηρηση και μετα το παιρνω με ισοθερμικη και παγοκυστες που χω ολη μερα στη καταψυξη..αν εχει πολυ ζεστη εξω τα κραταω στη καταψυξη για δυο τρεις μερες του ψυγειου του γραφειου στο ισοθερμικο και τα παιρνα με τον συζυγο μου τη νυχτα με αυτοκινητα..

Ευχαριστώ κορίτσια για τις συμβουλές σας. Εχω πεισμώσει τόσο γιατί στην αρχή έλεγα "εντάξει θα θηλάσουμε και βλέπουμε" αλλά όταν άρχισαν όλοι να με κοιτάνε σαν εξωγήινο επείδη θήλαζα και να μου βάζουν χρόνοδιαγράμματα του τύπου "έ καλά θήλασε 3 με 4 μήνες να σου φύγει το μεράκι και μετά το κόβεις" εκεί είναι που τρελάθηκα. Λες και το "τέλειο" που προσφέρω στο μωρό μου είναι απλά για να περνάμε την ώρα μας. Τι να πω? Δεν θα βάλουμε ποτέ μυαλό!!!

xAh6.png h1d6.png

Ο θηλασμός για μένα που δουλεύω δεν είναι κούραση αλλά ξεκούραση από πολλές απόψεις.Δεν είναι μεράκι.Είναι το πιο φυσικό πράγμα.Οπως η γάτα θηλάζει τα γατάκια της,η σκύλα τα σκυλάκια της έτσι και εμείς θηλάζουμε τα μωράκια μας!Θα ζοριστείς στην αρχή με τις αντλήσεις αλλά μόλις μπεις σε ρέγουλα θα είναι απλά τα πράγματα.Θα ακούσεις πάααρα πολλά σχετικά και άσχετα.Οπλίσου με υπομονή,ηρεμία και άπειρες γνώσεις που θα σου προσφέρουμε όλες εδώ και σε posts σχετικά με το θηλασμό και προχώρα!Και μην ξεχνάς...το αν θα θηλάσεις το μωρό σου είναι καθαρά επιλογή δική σου και του μωρού σου και δεν αφορά ΚΑΝΈΝΑΝ το πόσο καιρό θα θηλάσεις!!!!

url]

url]

Διαφημίσεις

Αυτό τους απάντάω και εγώ. Ότι ο μπέμπης και εγώ θα αποφασήσουμε πότε θα σταματήσουμε. Σας ευχαριστώ για της συμβουλές σας και για το κουράγιο που μου δίνεται να συνεχίσω. Αν έχω και άλλες απορίες έδω είμαστε πάλι!!!

xAh6.png h1d6.png

να ξαναρωτησω και εγω..

σημερα πηγαμε στη παιδιατρο και δεν διαπιστωσε καμια αναπτυξη σε σχεση με τον προηγουμενο μηνα. Ιδια κιλα, ιδιο υψος, ιδια περιμετρο κεφαλης..δεν ανησυχησε αλλα με ρωταγε διαφορα περι της διατροφης και μου πε να φροντισω να αυξησω τις στερεες γιατι με αυτες θα παιρνει βαρος πια.

Της ειπα λοιπον αν απο τις 8.30 εως τις 16.00 που επιστρεφω μπορει να τρωει τη φρουτοκρεμα και το μεσημεριανο (τωρα θα βαλουμε και αυγο μερα παρα μερα) και να μη δινω γαλα (με τη προυποθεση οτι εχω θηλασει πριν φυγω στη δουλεια) και μου ειπε οτι ετσι θα τρωει ισως περισσοτερη στερεη (προφανως επειδη θα πειναει) και δε θα χρειαζεται να πινει ενδοιαμεσα γαλα κατι το οποιο μαζι μετους ενα δυο υπνους που σχεδον ακανονιστα κανει μας καθυστερει συνηθως το μεσημεριανο η μας κοβει τη διαθεση για φρουτοκρεμα.

Μεχρι τωρα θηλαζα ολη νυχτα οποτε η μικρη το ζηταγε με αποτελεσμα ο θηλασμος το ξημερωμα να γινεται ποτε στις 5 ποτε στις 5.30 ποτε στις 6 η στις 6.30 με αποτελεσμα στις 8 που θηλαζω πρωτου φυγω η μικρη ποτε να πινει αρκετο γαλα και ποτε να μην πινει αναλογα δηλαδη ποτε θηλασε τελευταια, ετσι αναγκαζομασταν να δινουμε επιπλεον γαλα στις 9.30-10 και φρουτοκρεμα κατα τις 12 πραγμα που κραταγε κανα μισαωρο μεχρι να την κανουμε να φαει λιγες μπουκιες και ετσι το μεσημεριανο πηγαινε για τις 14.30-15.00 που αν συνεπεφτε με μεσημεριναο υπνο αναβαλλοταν για μετα (κοιμαται ορθια τρωγοντας και ετσι διακοπτουμε) και επειδη επιστρεφω απο τη δουλεια αρνειται να φαει κρεμα γιατι θελει στηθος..

ετσι λοιπον ή κρατωντας αυτο το προγραμμα θα πρεπει να αργω να γυρισω απο τη δουλεια ωστε να πινει γαλα, να τρωει φρουτοκρεμα και μεσημεριανο πριν η μετα τον μεσημεριανο υπνο η να κοψουμε τελειως το ενα γαλα το πρωι και να μεινει με φρουτοκρεμα (αυγο στο μελλον) και μεσημεριανο μεχρι να επιστρεψω και να φροντιζω να την θηλαζω στις 6 καθε πρωι ωστε να ξαναθελει στηθος στις 8 πριν φυγω και να μην εχουμε θεμα με την ποσοτητα που ηδη εχει πιει πριν απουσιασω..

Το θεμα ειναι οτι αν η δευτερη περιπτωση ενδεικνυται υπαρχει περιπτωση να υπονομευσει το θεμα της αυξησης του βαρους η οντως η πεινα θα φερει αυξηση στη ζητηση κρεμας και θα συντελεσει στην προσληψη βαρους? (βεβαια βαρος βαζουν τα κρεατικα και οχι τα φρουτα)

σορρυ για την αναλυση αλλα μονη μου μπερδευομαι τελευταια πολυ με τη διατροφη της γιατι και βλεπω οτι δεν παιρνει γραμμαριο και με αγχωνει (ειναι κινητικοτατη βεβαια) αλλα και φοβαμαι οτι κοβοντας καποιο γαλα αντλησης ισως να γινει χειροτερη η κατασταση.

Και τελος να υποθεσω οτι αν διακοψω το γαλα την ωρα της απουσιας μου παρολα αυτα εγω στη δουλεια να συνεχισω να αντλω για να κραταω την παραγωγη μου ωστε να χω παντα γαλα για το απογευμα που επιστρεφω..αλλιως αν κοψω την αντληση στη δουλεια (απο τις 8 μεχρι τις 17 χωρις αντληση δηλαδη) πιθανοτατα να μειωθει δραματικα η παραγωγη και να χω προβληματα με τον θηλασμο το απογευμα και τα βραδυα σωστα?

Καλημέρα και απο μένα!Θα μπορούσε μήπως κάποιος να με κατατοπίσει γιατί τελικά με το θηλασμό ποτέ δεν ξερεις όσα πρέπει!Ήθελα να ρωτήσω αν θα πρέπει να αφήνω γάλα στο σπίτι μιας και σε 2 βδομάδες πάω στη δουλειά.Το μωρό τρώει 2 γεύματα στερεές αλλά πολλές φορές ενδιάμεσα πίνει γάλα για να αποκοιμηθεί!Θεωρώ ότι απο άποψη θερμίδων θα τον καλύπτουν οι στερεές(θα φεύγω 7.30 και θα γυρνάω 3.30) αλλά ανησυχώ επειδή σχεδόν ποτέ δεν κοιμάτα αν δεν θηλάσει και όταν νυστάζει δεν υπάρχει περίπτωση να φάει κάτι άλλο εκτός από γάλα και ας είναι ώρα γεύματος.Επισης διαβάζω στο forum ότι υπάρχουν μωρά 11 μηνών και ενός έτους και οι μαμάδες τους αντλούν ακόμη για τις ώρες απουσίας τους στη δουλειά.Εντωμεταξυ είχα φτιαξει μια μικρούλα τράπεζα όταν είχα ακόμη μπόλικο γάλα και τελικά το δοκίμασα μια φορά για να κάνω κρέμα ρυζάλευρο και ήταν ξινισμένο οπότε τα πέταξα.Δεν ξέρω αν φταίει η κατάψυξη ή αν έκανα κάποιο λάθος αλλά το θέμα είναι ότι δεν έχω δοκιμάσει ποτέ την όλη διαδικασία τράπεζας-αποψυξης-ταισμα με ποτηράκι δικό μου γάλα και δεν ξέρω αν θα πετύχει.Επίσης στη δουλειά δεν υπάρχει δυνατότητα άντλησης και τέλος με το θήλαστρο βγαίνουν πολυ μικρές ποσότητες πλέον.Όποια έχει χρόνο σας παρακαλώ ας μου δώσει μια συμβουλή!Να προσπαθήσω να αντλήσω ή θα καταφέρει να κοιμάται και χωρίς γαλατάκι;γιατί εδώ που τα λέμε το στήθος έχει ανάγκη αλλά πολλές φορές η νύστα συμπίμτει χρονικά με την πείνα και ο θηλασμός βολεύει πολύ!Και κάτι ακόμη αν και δεν πολυταιριάζει στην ενότητα,τελικά πόσες φορές πρέπει να θηλάζουμε για να μην κινδυνεύει ο θηλασμός;εγώ ποτέ δεν τον ταίζω 1 ώρα πριν το γεύμα όπως διάβασα κάπου γιατί αλλιώς δεν θα τρωγε στερεά.έχω υπολογίζει ότι είτε γάλα είτε στερεές πρέπει να χει περάσει 3ωρο για να πεινάσει οπότε οι θηλασμοί δεν είναι και πολλοί!Και μέχρι ενός έτους οι στερεές είναι συμπληρωματικές,μετά τι γίνεται;μειώνεται ο θηλασμός αυξάνονται τα γεύματα;πως θα διασφαλίσω τη συνέχιση του θηλασμού μετά το έτος αφού αυξάνονται οι στερεές;Ίσως σε κάποιες φαινονται πολύ αστείοι οι προβληματισμοί μου αλλά έχω καταμπερδευτεί!Ευχαριστώ προκαταβολικά όποια έμπειρη θηλάζουσα με ξεμπερδέψει!

iXllp3.png

αναγκαζομασταν να δινουμε επιπλεον γαλα στις 9.30-10 και φρουτοκρεμα κατα τις 12 πραγμα που κραταγε κανα μισαωρο μεχρι να την κανουμε να φαει λιγες μπουκιες και ετσι το μεσημεριανο πηγαινε για τις 14.30-15.00 που αν συνεπεφτε με μεσημεριναο υπνο αναβαλλοταν για μετα (κοιμαται ορθια τρωγοντας και ετσι διακοπτουμε) και επειδη επιστρεφω απο τη δουλεια αρνειται να φαει κρεμα γιατι θελει στηθος..

Prosperous,πιστεύω ότι πρέπει να κάνεις τη δοκιμή να δίνεις τη φρουτόκρεμα στις 9.30-10 που έπινε το γάλα και το μεσημεριανό κατά τις 13-13,30.Να έχεις για αρχή γάλα σε περίπτωση που θα θελήσει ανάμεσα στα γεύματα,αλλά πιστεύω ότι θα το κόψει από μόνη της.Εγώ έκοψα τις αντλήσεις όταν ο Θάνος ήταν 9 μηνών και ακολούθησα αυτό ακριβώς το πρόγραμμα.Σε πληροφορώ ότι ζήτησε γάλα μόνο 1 φορά και από τότε με περιμένει να γυρίσω στις 4.Μολις γυρνούσα και μέχρι την επόμενη μέρα το πρωί ανεμπόδιστος θηλασμός και ουδέποτε είχα πρόβλημα παραγωγής ή συμφόρησης στο στήθος.Οσο για το απογευματινό,του δίνω 1-1,30 ώρα αφού έχει θηλάσει και όσο θέλει.Το αυγό θα το δίνεις 1 ώρα πριν τα φρούτα,δηλαδή γύρω στις 9(έτσι μου είπε η παιδίατρός μου).

url]

url]

!Και κάτι ακόμη αν και δεν πολυταιριάζει στην ενότητα,τελικά πόσες φορές πρέπει να θηλάζουμε για να μην κινδυνεύει ο θηλασμός;

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40691

Δες εδώ

url]

url]

Διαφημίσεις

boubis..αυτο περιπου το προγραμμα "διεταξα" να ακολουθησουν στο σπιτι απο σημερα αλλα στη δουλεια τι θα κανω???? θα συνεχισω να αντλω τη μια φορα που εκανα τοσο καιρο για να διατηρω την παραγωγη η σιγα σιγα να σταματησω..και αν σταματησω δεν υπαρχει πιθανοτηταν α επηρεαστει σημαντικα η παραγωγη ωστε να μην αρκει το γαλα για το απογευμα και το βραδυ??(θηλαζουμε και ενδοιαμεσα στη νυχτα)..

εμεις απογευμα δεν τρωμε καμια στερεη γιατι δεν δινω κρεμες εμποριου αν και η παιδιατρος μου πε να δινω κανα γιαουρτι η δευτερη φρουτοκρεμα..τι λες??

Πάρε το θήλαστρο μαζί σου και άντλησε μόνο αν νοιώσεις δυσφορία.Λογικά μέσα σε λίγες μέρες το στήθος σου θα προσαρμοστεί.Φρόντισε μόνο να είναι πεινασμένη όταν γυρνάς για να σε αποσυμφορίζει.Εγώ έτσι κάνω και θηλάζουμε 1 φορά το πρωί,2 φορές αφού γυρίσω από τη δουλειά,στις 9 περίπου για να κοιμηθεί και 2 φορές τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της νύχτας.Μερικά απογεύματα,όχι κάθε μέρα,δίνω γιαούρτι ή φρούτο καμιά ωρίτσα αφού θηλάσει(δεν τα τρώει πάντα).Αν νοιώσω ότι πιπιλά πολλή ώρα και δεν κατεβαίνει γάλα,παίρνω για κάποιες μέρες μαγιά μπύρας.

url]

url]

λοιπον θα δω πρωτα πως παμε για καμια βδομαδα με το νεο προγραμμα διατροφης (λογικα καπως ετσι θα αυξησει και τη ποσοτητα που καταναλωνει στις στερεες γιατι μεχρι τωρα ετρωγε κατα βουληση) και αν δω οτι προσαρμοζεται θα διακοψω σιγα σιγα και την αντληση στη δουλεια..απλα φοβαμαι μηπως η μειωση αυτη με οδηγησει σε αποθηλασμο..ελιπζω οτι θα γινει οπως εσενα και θα μπορω να θηλαζω τις ωρες που μαι σπιτι..

αληθεια τα σκ οταν εισαι σπιτι θηλαζεις περισσοτερο η διατηρεις το προγραμμα των καθημερινων που λειπεις στη δουλεια?

εγω εχω το προβλημα οτι η μικρη απαξ και ειμαι σπιτι αρνειται να φαει παρα μονο λιγες μπουκιες απο τις στερεες και περιμενει πως και πως να μπει στο στηθος (εξαρτηση σου λεω)..

σε ευχαριστω παντως για τη βοηθεια..αγχωνομαι πολυ με αυτες τις αλλαγες..

αληθεια τα σκ οταν εισαι σπιτι θηλαζεις περισσοτερο η διατηρεις το προγραμμα των καθημερινων που λειπεις στη δουλεια?

εγω εχω το προβλημα οτι η μικρη απαξ και ειμαι σπιτι αρνειται να φαει παρα μονο λιγες μπουκιες απο τις στερεες και περιμενει πως και πως να μπει στο στηθος (εξαρτηση σου λεω)..

σε ευχαριστω παντως για τη βοηθεια..αγχωνομαι πολυ με αυτες τις αλλαγες..

Το ΣΚ τρελαινόμαστε στο θηλασμό και τρώει πολύ λίγες στερεές μη σου πω και ότι κάποιες φορές δεν τρώει καθόλου και θηλάζει μόνο.Αυτό δεν είναι πρόβλημα,αντίθετα αυξάνει την παραγωγή και τη διατηρεί σε ικανοποιητικά επίπεδα.Εξάλλου μην ξεχνάς...θηλασμός=ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ!!!!

url]

url]

ναι..αυτο συμβαινει ηδη οταν ειμαι σπιτι..κανενα προγραμμα δεν ακολουθειται ακομη και αν επιδιωκω να ακολουθειται..

αρα..ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ

το πρωι φροντιζω να ξυπναω δυο ωρες πριν φυγω για δουλεια και τη θηλαζω ειτε κοιμαται ειτε οχι και ξαναθηλαζω δυο ωρες μετα λιγο πριν φυγω πχ στις 8-8.15..

φευγω στις 8.30 και επιστρεφω στις 16.00 αρα στο διαστημα αυτο αφηνω να φαει γυρω στις 10-10.30 τη φρουτοκρεμα (με το αυγο λιγο πιο πριν η χωρις) και γυρω στι 13.30-14.00 το μεσημεριανο φαγητο και μολις επιστρεφω να θηλαζω.

για καμια βδομαδα για να δω πως παμε να αντλω και να φυλαω το γαλα, αν δω οτι προσρμοζεται στο νεο προγραμμα να σταματησω τις αντλησεις και μου λες οτι σε διαστημα λιγων ημερων θα παψει να πρηζεται το στηθος -ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποτε ειναι αναγκαι η αντληση σε περιπτωση που υπερφορτωνεται τις πρωτες μερες μεχρι να υποχωρησει? η απλα δεν αντλω και υπομενω το πρηξιμο?

τελος..θηλαζω οταν ειμαι σπιτι οσο πιο πολυ μπορω..

παντως σημερα που αρχισαμε να εφαρμοζουμε το προγραμμα σε ενημερωνω οτι απο τις 8 μεχρι πριν μια ωρα που πεσε για υπνο (5 ωρες) δεν εφαγε μπουκια απο τη φρουτοκρεμα που προσπαθησε η γυναικα να της δωσει γυρω στις 10.30-11.0 και επειτα, κοιμηθηκε και τωρα προσπαθει να της δωσει το μεσημεριανο..τι κανω αν συνεχιστει αυτο και απο Δευτερα? τον κινεζο ?

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποτε ειναι αναγκαι η αντληση σε περιπτωση που υπερφορτωνεται τις πρωτες μερες μεχρι να υποχωρησει? η απλα δεν αντλω και υπομενω το πρηξιμο?

παντως σημερα που αρχισαμε να εφαρμοζουμε το προγραμμα σε ενημερωνω οτι απο τις 8 μεχρι πριν μια ωρα που πεσε για υπνο (5 ωρες) δεν εφαγε μπουκια απο τη φρουτοκρεμα που προσπαθησε η γυναικα να της δωσει γυρω στις 10.30-11.0 και επειτα, κοιμηθηκε και τωρα προσπαθει να της δωσει το μεσημεριανο..τι κανω αν συνεχιστει αυτο και απο Δευτερα? τον κινεζο ?

Αν αντέχεις υπομένεις αλλιώς βγάζεις λίγο με το χέρι.

Κοιμήθηκε χωρίς γάλα;

url]

url]

Αν αντέχεις υπομένεις αλλιώς βγάζεις λίγο με το χέρι.

Κοιμήθηκε χωρίς γάλα;

ναι κοιμηθηκε χωρις γαλα..

καποιες φορες στην κουνιαδα μου κοιμαται χωρις γαλα (συνηθως με μια ηπια μουρμουρα επειδη λειπει το στηθος που τοσο γλυκα την ηρεμει και τη νανουριζει) αλλα υπαρχουν αρκετες φορες που ενω νυσταζει μενει ξυπνια, αρνειται να φαει πχ φρουτοκρεμα αλλα μολις της δωσουν το αντλημενο λες και κατι αλλαζει και μετα απο λιγο κοιμαται ησυχα..

σημερα απο τις 8 που θηλασε ικανοποιητικα (ειχαμε κανει και εμβολιο εχθες ισως να μην ειχε και διαθεση) μεχρι τη 1 που κοιμηθηκε με γκρινια δεν ηπιε γαλα η δεν εφαγε οτιδηποτε αλλο..

τωρα ακομη περιμενω να μαθω αν τρωει το μεσημεριανο που λογικα θα το τρωει..αλοιμονο 6 ωρες μετα..!!

και κατι αλλο..

χθες μου ειπαν αν μπορω να ρχομαι στη δουλεια στις 8.30 και οχι στις 9 (μετα απο κανα μηνα) δηλαδη τελευταια να θηλαζω στις 7.30 και οχι στις 8.00.. αυτο πιστευεις με το προγραμμα που προσπαθω να εφαρμοσω τωρα θα επιφερει αλλαγες η δεν θα επηρεασει??βεβαια οπως σου ξαναπα απο αυριο θα αρχισουμε μερα παρα μερα αυγο συνεπως αν καταφερει να το τρωει πριν τη φρουτοκρεμα θα ειναι κατι επιπλεον μετα τον πρωινο θηλασμο..

Πιστεύω ότι η υπνηλία είναι από το εμβόλιο.Μην αγχώνεσαι...Αν πεινούσε θα έκλαιγε.Πάντως εσύ να αφήνεις για κάποιες μέρες ακόμα αντλημένο γάλα και βλέπεις.

url]

url]

και κατι αλλο..

χθες μου ειπαν αν μπορω να ρχομαι στη δουλεια στις 8.30 και οχι στις 9 (μετα απο κανα μηνα) δηλαδη τελευταια να θηλαζω στις 7.30 και οχι στις 8.00.. αυτο πιστευεις με το προγραμμα που προσπαθω να εφαρμοσω τωρα θα επιφερει αλλαγες η δεν θα επηρεασει??βεβαια οπως σου ξαναπα απο αυριο θα αρχισουμε μερα παρα μερα αυγο συνεπως αν καταφερει να το τρωει πριν τη φρουτοκρεμα θα ειναι κατι επιπλεον μετα τον πρωινο θηλασμο..

Μισή ώρα δεν θα αλλάξει κάτι νομίζω.Επειδή όμως και το αυγό δεν ξέρεις ακόμα αν θα το τρώει,έχε καβάντζα γαλατάκι.Ειναι ζήτημα μερικών ημερών μέχρι να προσαρμοστεί η μπουμπού σου.

url]

url]

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...