Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ...

myrto

Recommended Posts

και εγω τα ίδια άγχη εχω..επιστρέφω στη δουλειά σε 1 εβδομάδα και δεν ξέρω τι θα γίνει.. η μικρή μου, σχεδόν 11 μηνών θηλάζει φανατικά μέρα και νύχτα!!!! τρώει βέβαια και φρουτα-φαγάκι-κρεμούλες κλπ αλλά δεν τρελαίνεται κιόλας..ξέρει οτι εχει γαλατάκι της μαμάς όποτε το θελήσει οπότε λίγο τις σνομπάρει τις τροφές..αυτό που με αγχώνει κυρίως είναι και το αν θα εχω εγω πρόβλημα με το στήθος στις περίπου 7 ώρες που θα λείπω απο το σπίτι αλλά και τι θα κάνει το μωρό...να μου πείτε αν πεινάσει θα φάει φαντάζομαι, αλλά όπως καταλαβαίνετε αγχώνομαι!!! και κάτι ακόμη..επειδή πάντα τη θήλαζα, μπιμπερό δεν έπαιρνε ποτέ, ποσο γάλα θα πρέπει να της αφήνω περίπου για τουλάχιστον 2 γεύματα;

Διαφημίσεις

και εγω τα ίδια άγχη εχω..επιστρέφω στη δουλειά σε 1 εβδομάδα και δεν ξέρω τι θα γίνει.. η μικρή μου, σχεδόν 11 μηνών θηλάζει φανατικά μέρα και νύχτα!!!! τρώει βέβαια και φρουτα-φαγάκι-κρεμούλες κλπ αλλά δεν τρελαίνεται κιόλας..ξέρει οτι εχει γαλατάκι της μαμάς όποτε το θελήσει οπότε λίγο τις σνομπάρει τις τροφές..αυτό που με αγχώνει κυρίως είναι και το αν θα εχω εγω πρόβλημα με το στήθος στις περίπου 7 ώρες που θα λείπω απο το σπίτι αλλά και τι θα κάνει το μωρό...να μου πείτε αν πεινάσει θα φάει φαντάζομαι, αλλά όπως καταλαβαίνετε αγχώνομαι!!! και κάτι ακόμη..επειδή πάντα τη θήλαζα, μπιμπερό δεν έπαιρνε ποτέ, ποσο γάλα θα πρέπει να της αφήνω περίπου για τουλάχιστον 2 γεύματα;

Παπακι εγω γυρισα στη δουλεια πριν απο λίγες μέρες.

Ειχα αρχισει λίγο νωρίτερα μετά τον πρωινο θηλασμο που έκανα την ώρα περίπου που θα χρειαζοταν να παω στη δουλεια (τον ξύπναγα στην ανάγκη) στα επόμενα γευματα (για τα οποία δεν περίμενα να κλάψει για να του δώσω γιατι όταν είναι εκνευρισμένος θέλει μόνο γάλα) εδινα πρώτα φαγάκι και μετά γάλα μειονωντας σιγα σιγα την ποσότητα, μετά του έδιαν μονο αν ζήταγε και μετά καθολου...

Τωρα την ώρα που είμαι στη δουλεια τρωει τη φρουτοκρεμα , κανενα σνάκ (ρυζογκοφρέτες ή παξιμάδι) και το μεσημεριανο του φαγητο.

Δεν μπήκα στην διαδικασια να ΄βγαλω γάλα μιας και δεν έχουμε ούτε μπιμπερο στο σπίτι.

Αυτο που παρατήρησα είναι πως όταν λειπω ο μικρος αν πειναει τρώει ότι του δίνουν για γάλα ενδιαφερεται μόνο οταν γυρισω εγω στο σπίτι. Ακομα και όταν καθυστέρισα σε σχέσει με την ώρα που γυρνάω συνήθως δεν γκρινιαζε (απο οτι εχω καταλάβει το γάλα δεν το θέλουν απο πεινα μονο...)

Τις 3 πρωτες μέρες το στηθος μου πρηζοταν λιγάκι και μια φορα μου έτρεξε λίγο γάλα απο την 4η μέρα είναι μια χαρά !!!!!

Επισης εχω γαλα αρκετο τα Σ/Κ που θηλάζουμε καμμια φορά παραπάνω φορές χωρις ν αεχω προβλημα τις καθημερινές.

ΚΑλη αρχη στη δουλεια σου.

Τα καλυτερα ερχονται...

2sgpp2.pngn2LTp3.png

Σ ευχαριστώ Ασπασία μου...ελπίζω να λειτουργήσει το ιδιο και σε μένα

Μην ανυσηχεις όλα καλα θα πάνε.

Οσο πιο ήρεμη είσαι εσυ τόσο ανετο θα είναι και το μωράκι σου...

Η πρωτες μέρες είνα δυσκολες περισσοτερα για εμας θα έλεγα παρα για τα μωρά αλλά ολα φαινονται καλύτερα σιγα σιγά. Να τα χαιρομαστε!

Τα καλυτερα ερχονται...

2sgpp2.pngn2LTp3.png

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Την ιδια απορια εχω κι εγω. Η μικρη θα εχει κλεισει τον 9ο μηνα οταν γυρισω στην δουλεια και θα λειπω 8.30 με 4 περιπου, εκτος απο καποιες μερες που θα λειπω ως αργα το απογευμα. Θα την θηλαζω και θα φευγω. Ποσο γαλα να της αφηνω αν δεχτει το μπιμπερο;; Αν δε δεχτει το γαλα απο το μπιμπερο πειραζει να τρωει μονο στερεες οσο θα λειπω και να θηλαζει περισσοτερο τις ωρες που θα ειμαι εκει;

Την ιδια απορια εχω κι εγω. Η μικρη θα εχει κλεισει τον 9ο μηνα οταν γυρισω στην δουλεια και θα λειπω 8.30 με 4 περιπου, εκτος απο καποιες μερες που θα λειπω ως αργα το απογευμα. Θα την θηλαζω και θα φευγω. Ποσο γαλα να της αφηνω αν δεχτει το μπιμπερο;; Αν δε δεχτει το γαλα απο το μπιμπερο πειραζει να τρωει μονο στερεες οσο θα λειπω και να θηλαζει περισσοτερο τις ωρες που θα ειμαι εκει;

εμπειρικα και μονο θα σου πω οτι οι προβες απουσιας που εκανα δυο-τρεις εβδομαδες πριν γυρισω στη δουλεια με βοηθησαν να καταλαβω περιπου ποσο γαλα επρεπε να αντλω για να αφηνω παντα με περισσεια κιολας. Παραλληλα δημιουργησα με καθημερινες αντλησεις και τραπεζα γαλακτος στην καταψυξη για ωρα αναγκης.

Ενδεικτικα σημερα που ειμαστε γιοματοι 9 μηνων το πρωι πριν φυγω θηλαζω (μεχρι και πριν ενα μηνα αντλουσα για να αδιεασει το στηθος αλλα η μικρη πλεον μαλλον λογω δοντιων θηλαζει περισσοτερο και δεν εχω το πρωι τοσο γαλα οσο παλαιοτερα) και στο διαστημα 8.30-15.30 που φευγω για δουλεια και γυριζω κανω μια αντληση γυρω στις 11.00 και επειδη οι συνθηκες ακομη με ευνοουν το γαλα το φυλασω στη καταψυξη του γραφειου και το μεταφερω με παγοκυστες στο σπιτι ανα δυομερες. Οταν επιστρεφω θηλαζω και αντλω και ξαναθηλαζω το υπολοιπο της μερας και της νυχτας. Στη δκη μας περιπτωση οταν απουσιαζω πινει δυο φορες γαλα περι τα 120 μλ, οση φρουτοκρεμα μας κανει την τιμη να φαει (λιγες κουταλιτσες) και το μεσημερι σταθερα την κρεατοσουπα η οτι αλλο εχει το μενου.

Βασικα πεινασμενη δεν ειναι ποτε και φροντιζω στο διωρο παντα να τρωει η να πινει κατι οσο θελει εκεινη σε ποσοτητα.

Ευχαριστω για την απαντηση. Αρα εχω μια εκτιμηση του ποσο θα θελει αν δεχτει το μπιμπερο. Ξερει καποια αν πειραζει να μην πιει γαλα οσο θα λειπω σε περιπτωση που δεν το δεχτει; Να την βγαλει δηλαδη , με φρουτο-φαι-γιαουρτι(ισως)

Και το μονο που μενει ειναι να βρω ενα τοπο, μια καφετερια ισως, που να δεχτει να μου φυλαει το γαλα που θα αντλω γιατι δε δουλευω σε γραφειο, αλλα εξω... Τις αντλησεις μαλλον θα τις κανω στο αμαξι με κανενα σεντονακι. Εχει καμία κοπελα αναλογη εμπειρία;

Ευχαριστω για την απαντηση. Αρα εχω μια εκτιμηση του ποσο θα θελει αν δεχτει το μπιμπερο. Ξερει καποια αν πειραζει να μην πιει γαλα οσο θα λειπω σε περιπτωση που δεν το δεχτει; Να την βγαλει δηλαδη , με φρουτο-φαι-γιαουρτι(ισως)

Και το μονο που μενει ειναι να βρω ενα τοπο, μια καφετερια ισως, που να δεχτει να μου φυλαει το γαλα που θα αντλω γιατι δε δουλευω σε γραφειο, αλλα εξω... Τις αντλησεις μαλλον θα τις κανω στο αμαξι με κανενα σεντονακι. Εχει καμία κοπελα αναλογη εμπειρία;

Εγω που λειπω 7μιση -3 δεν πινει ξαθολου γαλα και λειπω απο τοτε που ηταν 6μηνων. Στις 6μιση περιπου τον ταιζω, κατα τις 11 τρωει τα φρουτα του, κατα τις 2 πολυ λιγη κρεμα ή κανενα κομματακι φρουτο στο χερι για κολατσιο και στις 3 τον θηλαζω.

Αααα, ωραια. Οποτε ξεκιναω να μαζευω γαλα και βλεπουμε τι θα κανει η μικρη τελικα. Το μονο που μενει ειναι να βρω καμια καφετερια να μου το φτλαει. Αλλιως, στην χειροτερη περιπτωση θα βγαζω γαλα για να μην πρηζομαι και θα το δινω στα γατια... Μονο εμεις θα πινουμε γαλα απο αλλα θηλαστικα;:P:p:p

Διαφημίσεις

Εγω που λειπω 7μιση -3 δεν πινει ξαθολου γαλα και λειπω απο τοτε που ηταν 6μηνων. Στις 6μιση περιπου τον ταιζω, κατα τις 11 τρωει τα φρουτα του, κατα τις 2 πολυ λιγη κρεμα ή κανενα κομματακι φρουτο στο χερι για κολατσιο και στις 3 τον θηλαζω.

Το ίδιο κάνω κι εγώ και είναι όλα εντάξει.Βέβαια έχω στην κατάψυξη γάλα για ώρα ανάγκης,αν δεν τρώει το φαί του ή είναι άρρωστος.

url]

url]

Lena + Sourloulou δεν θελω να σε αγχωσω αλλα οπως σου πα μονο με πειραματα (προβες απουσιας) θα δεις πως ανταποκρινεται το παιδι σου..

εμενα η μικρη επειδη δεν της αρεσουν οι φρουτοκρεμες ακομη και να πειναει δεν τρωει τοσο ωστε να της ικανοποιειται η ορεξη συνεπως ενα τουλαχιστον γαλα το θελει μεχρι να ρθει η ωρα του μεσημεριανου. Βεβαια με εξαιρεσεις μωρα που τους αρεσει και εχουν συνηθισει να τρωνε φρουτα και γιαουρτι η αυγα αλλα και κρεμες εμποριου που ειναι απο μονες τους πιο γλυκες αρα προτιμουνται περισσοτερα απο τα ιδια συνηθως ειναι ευκολα στο να αντεχουν 8ωρα χωρις γαλα μητρικο εφοσον δεν δεινει η μαμα αλλο τυπο γαλα.

Βλεποντας και κανοντας λοιπον.

Τωρα οσον αφορα τις αντλησεις ενα θηλαστρο σαν το swing (ειναι ακριβουτσικο γυρω στα 150 ε) εφοσον χρειαζεται εστω και για αποσυμφορηση ,μπορεις να αντλεις αποτελεσματικα εξω στα ειδικα προαποστειρωμενα σακουλακια φυλαξης (18 ευρω το πακετο με 20 σακουλακια μεσα) και αν οντως βρεις ενα ψυγειο να στο φυλανε (να τσεκαρεις οτι δεν ειναι βρωμικο) το δινεις εκει και στο γυρισμο με ισοθερμικη και παγοκυστες το πας στο σπιτι προς καταναλωση για την επομενη μερα η για φυλαξη στη καταψυξη. Ειναι βαβουρα αλλα ειναι και θεμα συνηθειας,εγω πλεον βαριεμαι να το κανω αλλα δεν μπορω να κανω και αλλιως.

Το swing το εχω παρει ηδη. Τα προαποστειρωμενα σακουλακια δεν τα ειχα σκεφτει, εχεις δικιο, απο αυτα θα παρω. Ειναι σε ατομικο φακελακι το καθενα, φανταζομαι, ετσι ωστε αν χρησιμοποιησεις το ενα δε θελουν τα αλλα αποστειρωση την επομενη μερα, ε;

Ευτυχως φρουτα και φαγητο τρωει κανονικα, τουλαχιστον ως τωρα, οποτε δε νομιζω να μενει νηστικη. Ο υπνος της με ανησυχει λιγο γιατι εχει συνηθισει να με πιπιλαει αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα.

Lena+Sourloulou,εγώ έκανα στη δουλειά αντλήσεις επί 6 μήνες και αυτό που βρήκα απίστευτα βολικό είναι τα γυάλινα μπουκάλια της NUK που προσαρμόζονται στο swing.Τα αποστείρωνα το πρωί,αντλούσα,τα έκλεινα με την άσπρη τάπα αεροστεγώς και από πάνω τη θηλή και το καπάκι.Τα μετέφερα με παγοκύστες και το κατανάλωνε την επόμενη μέρα.Οταν ήταν να το βάλω στην κατάψυξη, το μετεφερα στα πλαστικά κύπελλα της Avent.Τώρα που δεν αντλώ,μια χαρά είναι με το φρούτο και το φαι και μόλις γυρνάω γύρω στις 3,30 θηλάζουμε αν θέλει και απεριόριστα ως την άλλη μέρα.Μια χαρά θα τα πάει και με τον ύπνο.Μια από τα ίδια κι εμείς με το πιπίλισμα αλλά με τη γιαγιά του νανουρίζεται χωρίς καν πιπίλα(δεν τη δέχτηκε ποτέ).Θα εκπλαγείς από το πόσο εύκολα προσαρμόζονται τα ζουζούνια μας...εμάς μας παίζουν στα δάχτυλα!!!!!Πιστεύω πάντως ότι εφόσον τρώει κανονικά το φαγητό και το φρούτο θα χρειαστείς αρχικά λίγο γάλα για καβάντζα και σιγά σιγά θα το κόψει από μόνη της.

url]

url]

Καλημέρα σε όλους!

Αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία μου από την επιστροφή στην δουλειά καθώς και να ζητήσω την βοήθεια σας γιατί νομίζω θα καταρρεύσω!!

Πρίν 2 εβδομάδες ξεκίνησα να εργάζομαι και αντλώ γάλα για να αφήνω στην μικρή μου, όπου είναι 4,5 μηνών. Την θηλάζω 2 φορές το πρωί πρίν φύγω (στις 6 και στις 8+30) και μετά ξανά όταν επιστρέψω (στην καλύτερη περίπτωση 4+30 με 5) μέχρι να κοιμηθεί το βράδυ όσες φορές επιθυμεί. Τις αφήνω 2 γεύματα των 200ml. και από σήμερα θα χρειαστεί να βγάλω από την κατάψυξη και 3ο. Αντλώ κάθε πρωί στο 1ο γεύμα (γιατί τις περισσότερες φορές χορταίνει από το ένα στήθος και αντλώ από το άλλο) περίπου 100-120ml. και 2 φορές στην δουλειά περίπου 140ml (από σήμερα θα προσπαθήσω και 3) όπου το αποθηκεύω στο ψυγείο και το μεταφέρω σπίτι με ισοθερμικό τσαντάκι.

Το πρόβλημα μου είναι ότι η ποσότητα που αντλώ δεν είναι επαρκής και χρησιμοποιώ και από την κατάψυξη συμπλήρωμα, αλλά πλέον σχεδόν έχει τελειώσει και δεν ξέρω τι να κάνω. Δεν θέλω να της δώσω ξένο γάλα συστηματικά (η αλήθεια είναι ότι 2 φορές που άργησα να γυρίσω και δεν είχαμε ξεπαγώσει αναγκαστήκαμε και της δώσαμε ξένο).

Είχα προσπαθήσει να κάνω άλλη μια άντληση περίπου 11+30 το βράδυ αλλά μετά μου μειωνότανε το γάλα το πρωί με αποτέλεσμα να τρώει και από τα 2 στήθη και να μην αντλώ μετά πάνω από 40ml. Να συνεχίσω να αντλώ το βράδυ? Νομίζετε θα αλλάξει κάτι????

Επίσης τι να κάνω, να αντλώ μετά από κάθε γεύμα της μικρής? Έχω προσπαθήσει 1-2 φορές αλλά βγάζει ελάχιστο…Να το παλέψω θα αυξηθεί??

Σε περίπου 1,5 μήνα θα ξεκινήσουμε (φαντάζομαι :roll:) ρυζάλευρο και φρουτόκρεμα και άρα θα της αφήνω λιγότερο γάλα στο σπίτι…οπότε θα είναι και πιο απλό φαντάζομαι!

Αχ ας με βοηθήσει κάποια με την συμβουλή της γιατί ειλικρινά έχω πελαγώσει και νομίζω δεν θα τα καταφέρω…..

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια!!!!!!

Διαφημίσεις

lena & sourloulou ειναι καλο αυτο που λεει και η boubis για τα γυαλινα μπουκαλακια απλα τα σακουλακια αν και εχουν κοστος α) χωρανε δυο,τρια στην ισοθερμικη, β) ειναι ιδανικοτερα για να μπουν στην καταψυξη αν χρειαστει διοτι τραβας τον αερα προς τα εξω και το γαλα διατηρειται καλυτερα απο οσο στο μπουκαλι γ) ειναι προαποστειρωμενα δηλαδη δεν χρειαζεται ν ααποστειρωνεις πλην του στομιου του θηλαστρου που εγω θα σου προτεινα να κανεις εστω και μια φορ ατο 24ωρο (αλλοι λενε οτι μετα τον 6ο μηνα ενα σχολαστικο πλυσιμο με σαπουνι και ζεστο νερο αρκει, εγω κανω και αποστειρωση τα βραδυα στο θηλαστρο και στο μπολακι που θα μπει μεσα μεχρι να το χρησιμοποιησω)

bebita αν και κανω αντλησεις απο τον 4ο μηνα η μικρη μου πανατ ετρωγε τακτικα και μικρα γευματα συνεπως εχοντας καβατζα στην καταψυξη γαλα καθημερινα κανω 2 αντλησεις στα σιγουρα..παρολα αυτα καθημερινα εχει ενα η δυο γευματα αποψυγμενα και ενα φρεσκο το οποιο αν δεν καταναλωθει παει στην επομενη μερα η στην καταψυξη αλλα για καταναλωση σε συντομο διαστημα..και γενικα απο καταψυξη δινω το πολυ με μηνα διαφορα. Και το οτι καθημερινα θρεφεται με αποψυγμενο και ημερησια αντληση ποτε δεν ηταν προβλημα.

Ευχαριστω για τις απαντησεις. Κι εγω θα κανω αποστειρωση για να διατηρειται καλυτερα το γαλα.

Οποτε η καθημερινοτητα θα ειναι:

- θηλασμος /αντληση

- δουλεια/αντληση 1 ή 2 φορες (; )

- σπιτι, θηλασμοι ανεμποδιστοι...

Καλα ακουγεται.

prospesrous,

ευχαριστώ για την απάντηση σου.

Μέχρι τώρα και εγώ κάπως έτσι το κάνω. Αφήνω ότι έχω αντλήσει και συμπληρώνω τα 2 άλλα γεύματα από την κατάψυξη.

Το πρόβλημα μου είναι πώς θα πρέπει να αντλώ αποτελεσματικά μιας και το απόθεμα της κατάψυξης σε 2 ημέρες περίπου θα μου τελειώσει.

Σου αναφέρω ξανά ότι χρειάζομαι να της αφήνω 3 γεύματα των 200ml. Για παράδειγμα σήμερα έχω κάνει 2 αντλήσεις στην δουλειά και έχω μαζέψει 150ml. Και θα κάνω και άλλη μία όταν γυρίσω, αν βέβαια δεν έχει ξυπνήσει και θέλει να φάει. Η επόμενη προγραμματισμένη είναι αύριο το πρωί που καλώς εχόντων των πραγμάτων θα αντλήσω 120ml. Όπως βλέπεις έχω καταφέρει να αντλήσω για αύριο περίπου 1 γεύμα και κάτι…Πώς θα αντλήσω τα υπόλοιπα???? Εσύ τι έκανες?? Κάθε πότε αντλούσες? Να αντλώ και μετά από κάθε γεύμα της μικρής?? Μέχρι τώρα όσες φορές προσπάθησα βγάζω ελάχιστο…Το έχεις προσπαθήσει., λειτουργεί?? Να συνεχίσω το επιπλέον γεύμα το βράδυ όταν κοιμάται?? Το φοβάμαι γιατί μετά χάνω το γάλα το πρωινό που είναι αρκετή ποσότητα.

Δεν με πειράζει να κουραστώ αρκεί να ξέρω ότι θα είναι αποτελεσματικό για να μην χάνω πολύτιμο χρόνο…

Πίστεψε με η εμπειρία και συμβουλή σου μου είναι απαραίτητα γιατί έχω πελαγώσει…

prospesrous,

ευχαριστώ για την απάντηση σου.

Μέχρι τώρα και εγώ κάπως έτσι το κάνω. Αφήνω ότι έχω αντλήσει και συμπληρώνω τα 2 άλλα γεύματα από την κατάψυξη.

Το πρόβλημα μου είναι πώς θα πρέπει να αντλώ αποτελεσματικά μιας και το απόθεμα της κατάψυξης σε 2 ημέρες περίπου θα μου τελειώσει.

Σου αναφέρω ξανά ότι χρειάζομαι να της αφήνω 3 γεύματα των 200ml. Για παράδειγμα σήμερα έχω κάνει 2 αντλήσεις στην δουλειά και έχω μαζέψει 150ml. Και θα κάνω και άλλη μία όταν γυρίσω, αν βέβαια δεν έχει ξυπνήσει και θέλει να φάει. Η επόμενη προγραμματισμένη είναι αύριο το πρωί που καλώς εχόντων των πραγμάτων θα αντλήσω 120ml. Όπως βλέπεις έχω καταφέρει να αντλήσω για αύριο περίπου 1 γεύμα και κάτι…Πώς θα αντλήσω τα υπόλοιπα???? Εσύ τι έκανες?? Κάθε πότε αντλούσες? Να αντλώ και μετά από κάθε γεύμα της μικρής?? Μέχρι τώρα όσες φορές προσπάθησα βγάζω ελάχιστο…Το έχεις προσπαθήσει., λειτουργεί?? Να συνεχίσω το επιπλέον γεύμα το βράδυ όταν κοιμάται?? Το φοβάμαι γιατί μετά χάνω το γάλα το πρωινό που είναι αρκετή ποσότητα.

Δεν με πειράζει να κουραστώ αρκεί να ξέρω ότι θα είναι αποτελεσματικό για να μην χάνω πολύτιμο χρόνο…

Πίστεψε με η εμπειρία και συμβουλή σου μου είναι απαραίτητα γιατί έχω πελαγώσει…

δυστυχως δεν ειμαι σε θεση να σου απαντησω σε οσα ρωτας με υπευθυνοτητα διοτι εγω οπως σου ξαναγραψα εχω παιδι που αρκειται σε μικρα γευματα συνεπως με 2 (παλιοτερα 3 των 90 μλ) γευματα μεχρι 120 μλ ειναι μια χαρα. Ποτε δεν χρειαστηκε να αντλησω για περισσοτερο (μονο για αυξηση της παραγωγης).

Σιγουρα πρεπει να εκεμταλλευεσαι να αντλεις τα σαββατοκυριακα αν δεν δουλευεις στις ποσοτητες που θα αντλουσες αν εισουν στη δουλεια και ισως να προσπαθησεις τη νυχτα αντληση (καποια στιγμη το κανα και αυτο) στα διαστηματα που κοιμαται.Δηλαδη να θηλασει απο το ενα στηθος και οταν αποκοιμηθει να αντλησεις απο το αλλο. Αυτο βεβαια με τη προυποθεση οτι υπαρχει κενο απο γευμα σε γευμα του μωρου 2-3 ωρες.

Για κατι περισσοτερο εφοσον κοντευεις να ξεμεινεις απο γαλα ρωτα καποιον συμβουλο μητρικου θηλασμου στην LLL (δεν ειδα που μενεις αλλα αυριο απογευμα εχουν συναντηση για τον νυκτειρνο θηλασμο στη Γλυφαδα αλλα ξερω οτι μπορουν να βοηθησουν και σε αλλα θεματα) ή στειλε πμ στη συντονιστρια θηλασμου αν εχει χρονο να σε βοηθησει ή σε καποιο αλλο μελος που συχνα θα δεις εδω στο συγκεκριμενο τοπικ (της επιστροφης στη δουλεια) να συμβουλευει ολες εμας. Αυτοι ισως σε κατευθυνουν καλυτερα. Στη χειροτερη παρε τηλεφωνο στο Ελενα Βενιζελου στο τμημα μητρικου θηλασμου (θα το βρεις στο αντιστοιχο site) να σε κατευθυνουν αν μπορουν.

Ευχαριστω για τις απαντησεις. Κι εγω θα κανω αποστειρωση για να διατηρειται καλυτερα το γαλα.

Οποτε η καθημερινοτητα θα ειναι:

- θηλασμος /αντληση

- δουλεια/αντληση 1 ή 2 φορες (; )

- σπιτι, θηλασμοι ανεμποδιστοι...

Καλα ακουγεται.

εαν και εφοσον οπως λες παραπανω δεν εχεις θεμα με το φαγητο (δηλαδη εχει ενα προγραμμα και τρωει στερεες) τοτε θα ειναι ολα βατα.

Αλλα επιμενω..πριν επιστρεψεις στη δουλεια κανε προβες απουσιας δυο -τρεις εβδομαδες.Εστω μια..θα στερηθεις τον χρονο σου απο το παιδι αλλα θα δεις οτι η μεταβαση απο το παιδι στην ρουτινα της απουσιας θα ειναι πιο ηπια υπο πολλες αποψεις.

και οταν λεω προβες απουσιας δηλαδη να λειπεις αρχικα 2-3 ωρες και ανα 3-4 μερες να το ανεβαζεις ανα 1-2ωρες. Βελποντας και κανοντας

Καλημέρα, θα ξεκινήσω να εργάζομαι σε λίγες μέρες. Είναι νέα δουλειά οπότε το ωράριο δεν το γνωρίζω ακόμη, το πιο πιθανο 8-3 ή 9-5. Θηλάζω απκλειστικά εδώ και έξι μηνες. Τρώει περιπου 6 γεύματα τη μέρα. Με το θήλαστρο, ένα ηλεκτρικό ης medela, τώρα τελευταια που προσπάθησα να αντλησω, το πρωί, έβγαλα μετά απο 15 λεπτά 100ml και μια άλλη φορά μόνο 50ml. Φταίει το θήλαστρο? Θα χρειαστώ κάτι καλύτερο? Σας παρακαλώ πειτε μου αν ξέρετε γιατί δεν θέλω με τίποτα να διακόψω το θηλασμό!

Καλημέρα, θα ξεκινήσω να εργάζομαι σε λίγες μέρες. Είναι νέα δουλειά οπότε το ωράριο δεν το γνωρίζω ακόμη, το πιο πιθανο 8-3 ή 9-5. Θηλάζω απκλειστικά εδώ και έξι μηνες. Τρώει περιπου 6 γεύματα τη μέρα. Με το θήλαστρο, ένα ηλεκτρικό ης medela, τώρα τελευταια που προσπάθησα να αντλησω, το πρωί, έβγαλα μετά απο 15 λεπτά 100ml και μια άλλη φορά μόνο 50ml. Φταίει το θήλαστρο? Θα χρειαστώ κάτι καλύτερο? Σας παρακαλώ πειτε μου αν ξέρετε γιατί δεν θέλω με τίποτα να διακόψω το θηλασμό!

για το θηλαστρο εγω εχω δοκιμασει το swing της medela και το lactina αυτα εμενα που εργαζομαι με εχουν εξυπηρετησει στις απαραιτητες αντλησεις.

Πιστευω πως αν μεχρι προσφατα απλα θηλαζες και δεν αντλουσες θεωρω οτι ειχες γαλα στο στηθος τοσο οσο ζητουσε το μωρο σου για να θηλαζει ικανοποιητικα με αποτελεσμα λοιπον τωρα που ζητας επιπλεον να ειναι ΑΚΟΜΗ μικρη και μακροχρονια η προσπαθεια και η αποδοση της αντλησης.

Να προσπαθησεις να αντλεις ωρες που βλεπεις οτι το στηθος σου παραγει περισσοτερο μεσα στο 24ωρο (εμενα πχ ηταν τις νυχτες η νωρις το πρωι) και συνηθως αφου υπαρχει κενο μεταξυ των θηλασμων πανω απο 2 ωρες.

Στο 8-3 αν βαλουμε και +2 ωρες πηγαινε ελα στη δουλεια (η και λιγοτερο) να χρειαζεσαι 3 γευματα πισω. Το ποσο πρεπει να αφηνεις θα το δεις μονο με προβες απουσιας..δηλαδη να λειπεις καποιες ωρες (οχι αμεσως 8ωρο αν το παιδι σου δεν ειναι μαθημενο) και θα δεις περιπου ποσο τρωει. Βεβαια αν σημερα πιει 100 μλ δεν σημαινει οτι αυριο θα πιει το ιδιο, μποριε λιγοτερο,μπορει περισσοτερο συνεπως απο τον μεσο ορο αφηνεις λιγο περισσοτερο. Θα σου συστησω να κανεις αντλησεις τα σαββατοκυριακα για να αφηνεις στο ψυγειο για τη Δευτερα που πας για δουλεια αλλα και για την καταψυξη ωστε να υπαρχει Back up αν τυχει να αργησεις.

Και επειδη οπως γραφεις η δουλεια ειναι καινουργια και δεν ξερεις πως θα ναι τα πραγματα με το ωραριο (δηλαδη αν πιστα θα σχολας στην ωρα σου) αφενος πρεπει να χεις ενα γαλα back up καθημερινα αφετερου να εισαι σε επικοινωνια με το ατομο που κρατα το μωρο οπου να δωσεις εντολη να φαει το πολυ μια-δυο ωρες πριν επιστρεψεις ωστε να θηλασεις μολις γυρισεις σπιτι.

Ο συνδυασμος (δηλαδη να ταιζετε καθημερινα) αντλημενου και αποψυγμενου (αν φυλας στην καταψυξη) καθημερινα αν δεν αρκουν οι τρεχουσες αντλησεις ειναι καλος συνδυασμος και δεν υπαρχει κινδυνος εφοσον τηρουνται οι κανονες υγιεινης, αποστειρωσης των σκευασματων αντλησης και φυλαξης και της συντηρησης στο ψυγειο η την καταψυξη οπως σε αλλες ενοτητες αναφερονται.

Καλημέρα και ευχαριστώ για τις συμβουλές!

Δυστυχώς δεν είχα χρόνο για να κάνω π΄ροβες απουσ'ίας επειδή ξεκίνησα να εργάζομαι ακριβώς την επόμενη μέρα. Ευτυχώς είχα γάλα στην κατάψυξη για την επομενη μέρα και το κορίτσι μου που μέχρι εκείνη την μέρα αρνούνταν να πιάσει το μπιμπερό, έφαγε κανονικά!!!!

Τελικά νοικιασα το symphony της medela με το οποιο καταφέρνω να αντλήσω γύρω στα 120μλ, μόνο όμως όταν έχει να φαει η μικρή ώρα. Με το mini electrιc δεν βγαίνει τίποτα οποιαδηποτε ώρα!!! Το πήρα εχθές στη δουλειά και ενώ το σ΄τηθος μου ειχε πρηστεί, μετά απο 15 λεπτά έβγαλε μόνο σταγόνες, ενώ όταν πίεσα με το χέρι μου το στήθος έβγαλα 25μλ! Οπότε τώρα το πρόβλημα μου είναι οτι στη δουλεια δεν μπορώ να παίρνω το symphony διοτι ειναι τεράστιο! Μάλλον έπρεπε να αγοράσω το swing απλα φοβήθηκα μην ειναι σαν το Mini electric και δεν κάνω ικανοποιητικές αντλησεις.

Επισης θέλω να ρωτήσω αν γνωρίζετε πως μπορώ να αυξήσω την παραγωγή? Γιατί ναι μεν βγάζω με το θήλαστρο αλλά μόνο αν έχει να φαει ώρα η μικρή αλλιώς βγαίνουν περιπου 50μλ

Καλημέρα και ευχαριστώ για τις συμβουλές!

Δυστυχώς δεν είχα χρόνο για να κάνω π΄ροβες απουσ'ίας επειδή ξεκίνησα να εργάζομαι ακριβώς την επόμενη μέρα. Ευτυχώς είχα γάλα στην κατάψυξη για την επομενη μέρα και το κορίτσι μου που μέχρι εκείνη την μέρα αρνούνταν να πιάσει το μπιμπερό, έφαγε κανονικά!!!!

Τελικά νοικιασα το symphony της medela με το οποιο καταφέρνω να αντλήσω γύρω στα 120μλ, μόνο όμως όταν έχει να φαει η μικρή ώρα. Με το mini electrιc δεν βγαίνει τίποτα οποιαδηποτε ώρα!!! Το πήρα εχθές στη δουλειά και ενώ το σ΄τηθος μου ειχε πρηστεί, μετά απο 15 λεπτά έβγαλε μόνο σταγόνες, ενώ όταν πίεσα με το χέρι μου το στήθος έβγαλα 25μλ! Οπότε τώρα το πρόβλημα μου είναι οτι στη δουλεια δεν μπορώ να παίρνω το symphony διοτι ειναι τεράστιο! Μάλλον έπρεπε να αγοράσω το swing απλα φοβήθηκα μην ειναι σαν το Mini electric και δεν κάνω ικανοποιητικές αντλησεις.

Επισης θέλω να ρωτήσω αν γνωρίζετε πως μπορώ να αυξήσω την παραγωγή? Γιατί ναι μεν βγάζω με το θήλαστρο αλλά μόνο αν έχει να φαει ώρα η μικρή αλλιώς βγαίνουν περιπου 50μλ

εμπειρικα θα απαντησω

αυξηση παραγωγης επιτυγχανεται οταν το μωρο θηλαζει τακτικα και σε αυτο βοηθαει πολυ ο νυχτερινος θηλασμος ωστοσο πολλες φορες δεν αρκει για να καλυφθουν οι ημερησιες απαιτησεις συνεπως μια αντληση στο σπιτι τουλαχιστον σε ωρες που ξερεις οτι εχεις μεγαλυτερη παραγωγη (αυτο συνηθως συμβαινει τις νυχτερινες ωρες στις περισσοτερες γυναικες) ισως βοηθησει.

Ωστοσο υπαρχει παντα και ο κινδυνος της υπερπαραγωγης αλλα εγω πιστευω τη τακτικη "βλεποντας και κανοντας"

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...