Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ...

myrto

Recommended Posts

Παιδιά, ειδική δεν είμαι, αλλά: εγώ θηλάζω γύρω στις 8 το πρωί, μετά μεσολαβεί κι εμένα ένα 12ωρο ως τον επόμενο θηλασμό - χωρίς άντληση - και ξαναθηλάζω κατά τις 8 το βράδυ. Έχω σταματήσει τις αντλήσεις στο σπίτι από τις 20/12, αφενός λόγω κούρασης, αφετέρου επειδή έχω 5-6 γεύματα στην κατάψυξη, πόσα άλλα να μαζέψω. Ως τώρα δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα απολύτως πρόβλημα. Προφανώς η παραγωγή μου δεν είναι αυτή που ήταν όταν δεν είχαμε τις στερεές, αλλά αυτό θα γινόταν είτε δούλευα είτε όχι. Τώρα κάνουμε 1 γεύμα το πρωί και 2 ή 3 το βράδυ/νύχτα και όλα καλά.

Πιστεύω ότι αν άρχιζα ξανά τις αντλήσεις, το στήθος θα προσαρμοζόταν στην αυξημένη ζήτηση. Επίσης, ενώ μου είχε έρθει περίοδος πριν από 2 μήνες, έκτοτε είναι άφαντη!

Διαφημίσεις

Κορίτσια γεια σας!Είμαι καινούρια στην παρέα και θέλω τα φώτα σας.Στις 9-2 θα γυρίσω στη δουλειά και θα λείπω περίπου 8 ώρες.Υπολογίζω να χρειάζονται περίπου 3-4 γεύματα όσο θα λείπω.Πόσα ml πρέπει να βάλω σε κάθε μπουκάλι;Το swing της medela θα μπορέσει να καλύψει αυτές τις αντλήσεις;Προσπαθώ τώρα με το mini electric αλλά σε κάθε άντληση βγάζω περίπου 30 ml,το βάζω ψυγείο για να το συμπληρώσω με 2η άντληση μέσα στην ημέρα και το καταψύχω για να κάνω τράπεζα.

url]

url]

Κορίτσια γεια σας!Είμαι καινούρια στην παρέα και θέλω τα φώτα σας.Στις 9-2 θα γυρίσω στη δουλειά και θα λείπω περίπου 8 ώρες.Υπολογίζω να χρειάζονται περίπου 3-4 γεύματα όσο θα λείπω.Πόσα ml πρέπει να βάλω σε κάθε μπουκάλι;Το swing της medela θα μπορέσει να καλύψει αυτές τις αντλήσεις;Προσπαθώ τώρα με το mini electric αλλά σε κάθε άντληση βγάζω περίπου 30 ml,το βάζω ψυγείο για να το συμπληρώσω με 2η άντληση μέσα στην ημέρα και το καταψύχω για να κάνω τράπεζα.

Ούτε το swing θα σε καλύψει, καλό είναι να νοικιάσεις.

Δοκίμασα χθες και άντλησα 110 ml με το swing και από τα 2 στήθη και σήμερα 130 ml μόνο από το ένα!Πιστεύεις ότι είναι τυχαίο και ότι θα ταλαιπωρηθώ πολύ για να βγάζω 3-4 γεύματα;

url]

url]

Οσο περναει ο καιρος το γαλα βγαινει ολο και πιο δυσκολα με το θηλαστρο...γι αυτο χρειαζεσαι ενα νοσοκομειακο.

Το μωρο σου ειναι πολυ μικρο ακομη και τα γευματα που πρεπει να καλυψεις αρκετα.

Οτι χρειαστεις,εδω ειμαστε!

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ πολύ frene για την άμεση απάντηση!Κρίμα πάντως γιατί ενθουσιάστηκα με την ευκολία που βγήκε το γάλα με αυτό το θήλαστρο και φαντάστηκα ότι θα τα καταφέρω κι αργότερα.

url]

url]

Μπορει και να τα καταφερεις,τπτ δεν ειναι σιγουρο γιατι καθε γυναικα ανταποκρινεται πολυ διαφορετικα σε καθε θηλαστρο...αυτο που σου λεω ειναι το πιο πιθανο...

Για να καταλαβεις,εγω διατηρω την γαλουχια εδω και παρα πολυ καιρο κανοντας μονο 3 αντλησεις το 24ωρο(αντλω μονο,δεν θηλαζω),πραγμα αρκετα σπανιο,οπως μου χε πει η Αγλαια,αλλά συμβαινει...

Απλα ειναι ασφαλεστερο ενα νοσοκομειακο θηλαστρο για να εισαι σιγουρη για την διατηρηση της γαλουχιας. :wink:

Καλημέρα!Ερώτηση:προχθές που άντλησα 110 ml και το άφησα για να τον ταίσει η μαμά μου το ήπιε όλο.Αυτό δείχνει οτι τόσο περίπου χρειάζεται σε κάθε γεύμα ή θα πρέπει να βγάζω περισσότερο για να έχει περίσσευμα;Μπορεί δηλαδή να θέλει και πολύ περισσότερο;Είναι 53 ημερών. :roll:

url]

url]

Να ρωτήσω λοιπόν:

Θα υπάρχει πρόβλημα αν δεν αντλώ στη δουλειά; Δεν το πίνει, εγώ δεν φαίνεται να έχω πρόβλημα - αναρωτιέμαι όμως αν έτσι διακυβεύεται η παραγωγή μου.

Kanena provlhma!

Den yparxei logos na antleis kai den antleis!

Exeis ena poly boliko mwro!

:wink:

Όχι μόνο βολικό αλλά και έξυπνο, ξέρει το καλό του! :wink:

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

bizoudaki, χαλάρωσε :cool:

Καταρχάς, έχετε 1.5 μήνα μπροστά σας και πολλά αλλάζουν σε αυτό το διάστημα.

Το μωρό έκλεισε τον χρόνο και τρώει 2 γεύματα.

Όταν γύρισα στη δουλειά, η μικρή μου ήταν 14.5 μηνών και έτρωγε 2 κουταλιές φαγητό και το υπόλοιπο θηλασμός. Οι έμπειρες με αποθάρρυναν από το να αντλώ, γιατί θεωρούσαν ότι το παιδί ήταν αρκετά μεγάλο και μπορούσε να πάει μόνο με τα γεύματα στις ώρες της απουσίας μου. Είχα ωστόσο τις αμφιβολίες μου και έκανα μερικές δοκιμαστικές αντλήσεις. Η μικρή μου, όχι μόνο δεν δέχτηκε να πιει, σχεδόν το πέταξε στα μούτρα της μαμάς μου. Όταν η μαμά μου δοκίμασε δεύτερη φορά η μικρή της γύρισε την πλάτη, πριν προλάβει να πλησιάσει στα 2 μέτρα :shock: Το ίδιο έκανε και με μένα και μου ήταν πολύ ξεκάθαρο τι ΔΕΝ έπρεπε να κάνω :lol:

Τελικά, η μικρή από την πρώτη μέρα έτρωγε αρκετό φαΐ και δεν χρειάστηκε να ξανασχοληθώ με το θέμα.

Αυτό που κατέληξα να κάνω ήταν:

- Όσο ήθελε να φάει τις ώρες που έλειπα (και δεν δίναμε κρέμα, μόνο φρούτα, λαχανικά και κρέας)

- Θηλασμό απεριόριστα μέρα και νύχτα

- 2 πολύ καλούς θηλασμούς πριν φύγω για τη δουλειά: έβαζα ξυπνητήρι στις 6, θήλαζε αρκετά και την ξαναθήλαζα κατά τις 7και, μέχρι να φύγω από το σπίτι.

- Το μεσημέρι, ζητούσα να την ταΐζουν τουλάχιστον 1 ώρα πριν γυρίσω, ώστε να θηλάσει με όρεξη στην επιστροφή μου. Για αρκετούς μηνες, τη θήλαζα αμέσως μόλις επέστρεφα, ακόμη και αν κοιμόταν. Το χούι το έκοψα αυτό το καλοκαίρι, γιατί άρχισε να ξυπνάει μόλις θήλαζε και δεν συνέφερε :)

- Τα Σαββατοκύριακα και σε κάθε άλλη ευκαιρία, πρώτα θηλασμό και μετά φαγητό.

Αν το μωρό σου δεν παίρνει το γάλα που βγάζεις με το μίνι, νομίζω ότι δεν αξίζει να το ψάξεις με άλλο θήλαστρο.

Διαφημίσεις

Καλημέρα :)

Προσπάθησα να βγάλω με το μίνι προχθές και κατέληξε σε ακόμα μια αποτυχία, με το ζόρι 30μλ μέσα σε μισή ώρα. Στο τέλος τσαντίστηκα και το πέταξα :evil:

Οπότε το σενάριο που σκεφτόμουν με μια άντληση στις 6 το πρωί δεν παίζει. Όπως λες και εσύ καλύτερα είναι να την ξυπνάω και να την θηλάζω. Αν όμως δεν ξανακοιμάται μετά την πάτησε ο σύζυγος :wink:

Θα δοκιμάσουμε να την ταίζουν οι γονείς μου όσο θα λείπω ότι μπορούν πχ φρούτο, αυγό, θα μεταφέρουμε και την φαρίν λακτέ σε πρωινή ώρα και όταν γυρνάω απο την δουλειά βεντουζάκια ξανά :P

Πρόβλημα με το στήθος δεν νομίζω να έχω. Σε εκδρομούλες που έχουμε κάνει άντεξα 8-9 ώρες χωρίς θηλασμό. Βλέπεις δεν της αρέσει να θηλάζει εκτός κρεβατοκάμαρας ...

Για την μικρή μόνο ανησυχώ μήπως αντιδράσει άσχημα. Έχει δεθεί πολύ μαζί μου, έκανα και το λάθος να την περιποιούμαι μόνο εγώ (φαγητό, πάνα, μπανάκι, νανούρισμα) και θα της έρθει κάπως ο αποχωρισμός.

Μπιζουδενια μου γεννήθηκες 29/12/2007 !!!

Ηρθε και ο μαγκας 30/01/2010 !!!

Οπότε το σενάριο που σκεφτόμουν με μια άντληση στις 6 το πρωί δεν παίζει. Όπως λες και εσύ καλύτερα είναι να την ξυπνάω και να την θηλάζω. Αν όμως δεν ξανακοιμάται μετά την πάτησε ο σύζυγος :wink:

Δεν είναι απαραίτητο να ξυπνάει εντελώς το μωρό. Αρκεί να μην είναι σε πολύ βαθύ ύπνο. Εγώ έβαζα το ξυπνητήρι στις 6, τη συνέδεα και ξανακοιμόμουν για καμιά ώρα και μετά ξαναθήλαζα. Η μικρή δεν ξύπνησε ποτέ εντελώς. Βοηθάει και το σκοτάδι εκείνη την ώρα.

Για την μικρή μόνο ανησυχώ μήπως αντιδράσει άσχημα. Έχει δεθεί πολύ μαζί μου, έκανα και το λάθος να την περιποιούμαι μόνο εγώ (φαγητό, πάνα, μπανάκι, νανούρισμα) και θα της έρθει κάπως ο αποχωρισμός.

Μπορείς να αρχίσεις να την αφήνεις νωρίτερα για μικρά διαστήματα και να τα αυξάνεις σταδιακά, ώστε να γίνει πιο ομαλά.

Μπορείς να αρχίσεις να την αφήνεις νωρίτερα για μικρά διαστήματα και να τα αυξάνεις σταδιακά, ώστε να γίνει πιο ομαλά.

Πρόβες απουσίας, ε ?

Το καλοκαίρι την αφήνα τα πρωινά για 2-3 ώρες και πήγαινα στην θάλασσα. Δεν είχαμε πρόβλημα τότε γιατί την έκανε βόλτα ο παππούς της, έπαιζαν λίγο και νάνι.

Τώρα που είναι χάλια ο καιρός θα δυσκολεύονται να την κοιμήσουν. Συνήθως κοιμάται θηλάζοντας.

Στο φαγητό μάλλον καλά θα τα πάνε. Δεν μπορεί, κάποια στιγμή θα πεινάσει και θα φάει αυτά που θα της έχω ετοιμάσει :wink:

Να τους αφήνω μόνους τα πρωινά για λίγες ώρες ώστε να αρχίζει να συνηθίζει ?

Μακάρι να θηλάζει το πρωι μισοκοιμισμένη γιατί αλλιώς καήκαμε. Πολλές φορές την νυχτα αν σηκωθώ για νερό ή τουαλέτα και με καταλάβει ουρλιάζει λες και την σφάζουν.

Φαντάζομαι το σκηνικό εγώ να βιάζομαι να ντυθώ και να βαφτώ και η μπουμπού μες στο παράπονο ...

Μπιζουδενια μου γεννήθηκες 29/12/2007 !!!

Ηρθε και ο μαγκας 30/01/2010 !!!

Η ζωούλα μου γεννήθηκε 38 εβδομάδων και 1 ημέρας, στις 01.10.08, με πρόκληση που κατέληξε τελικά σε καισαρική (προς μεγάλη μου απογοήτευση), με επισκληρίδιο. Ίκτερο εμφάνισε ελαφρό φυσιολογικό και δεν χρειάστηκε να κάνουμε κάτι.

Οι μετρήσεις της είναι:

γέννηση: 3.050, 50cm, περίμ.κεφαλ. 35cm

5 ημερών 2.990 (έξοδος από κλινική)

1 μήνα και 9 ημερών 4.350, 53cm, περίμ.κεφαλ. 37cm

2 μηνών 4.950, 57cm, περιμ.κεφ. 38cm

3 μηνών και 8 ημερών 5.950, 59cm, περίμ.κεφ. 40cm

Θηλάζει ανά 2-3h, μόνο από το ένα στήθος κάθε φορά, 10min κατά μέσο όρο τη φορά, και το βράδυ κοιμάται συνεχόμενα από τις 12 ως τις 6 το πρωί.

Αλλάζει 6-7 πάνες την ημέρα, οι 3 έχουν κακάκια.

Χρησιμοποιώ το θήλαστρο mini electric της medela, όταν πρόκειται να λείψω από το σπίτι και στο μεταξύ χρειαστεί να φάει (δεν συμπαθεί ιδιαίτερα το μπιμπερό, με το ζόρι την ταΐζουν γύρω στα 30-50ml) ή αν πρηστεί το στήθος μου. Στην κατάψυξη έχω σηκώσει λίγα σακουλάκια. Σε κάθε άντληση βγάζω γύρω στα 150ml σε διάστημα 15min περίπου.

Όταν επιστρέψω στη δουλειά, η ζωούλα μου θα είναι 7 μηνών και 14 ημερών! Τότε θα φεύγω από το σπίτι στις 6:50 πμ και θα επιστρέφω στις 5:45μμ

Παρόλο που θα είναι σε ηλικία που θα έχει αρχίσει ήδη τη στερεά τροφή, με απασχολεί ιδιαίτερα το θέμα του θηλασμού, μια και δεν σκοπεύω να σταματήσω αν δεν μου το ζητήσει η ίδια.

Ερωτήσεις:Πιστεύετε ότι θα χρειαστεί να πάρω κάποιο νοσοκομειακό θήλαστρο για να μη μειωθεί η παραγωγή μου και να συνεχίσω να τη θηλάζω και τότε; Και αν ναι, ποιο θεωρείτε καταλληλότερο για την περίπτωσή μου και με ποια συχνότητα θα πρέπει να το χρησιμοποιώ;

Συγνώμη για το τόσο μεγάλο μήνυμα, αλλά από ότι έχω διαβάσει είναι δύσκολο να βρεις να νοικιάσεις το θήλαστρο που σου ταιριάζει αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις νοσοκομειακό, και θέλω να είμαι έτοιμη για τότε. :oops:

Σας ευχαριστώ πολύ για την κατανόηση!!!

Θα λείπεις περίπου 11 ώρες. Καλό θα είναι να μπορείς να αντλείς στη δουλειά. Υπαρχει αυτή η δυνατότητα και αν ναι τι χρόνο θα έχεις διαθέσιμο;

Τα θήλαστρα που μπορείς να κουβαλήσεις είναι ή ένα μικρό μονό όπως το swing ή κάποια από τα pump in style

Τα ενοικιαζόμενα θήλαστρα είναι κάπως βαριά και ογκώδη για να τα μετακινείς. Είναι πολυ πιο αποτελεσματικά από τα άλλα θήλαστρα αλλά θα σε βολέψουν μόνο αν μπορείς να τα αφήνεις μόνιμα στη δουλειά και να κάνεις εκεί 3 αντλήσεις. Κάποιες μητέρες τα προτιμούν ακόμη και αν πρόκειται να τα κουβαλούν.

Γράψε περισσότερες λεπτομέρειες για τις συνθήκες στη δουλειά σου για να καταφέρω να καταλάβω ποιο θήλαστρο θα είναι πιο βολικό για σένα.

Διαφημίσεις

Υπέρ ευχαριστώ για την απάντηση!

Το να βρίσκω χρόνο για άντληση θα είναι δύσκολο, αλλά θα προσπαθήσω να τον βρω, να τον διαθέσω! Στο κάτω κάτω, αν.. με πιάσει η κοιλιά μου, τι θα κάνουν; Θα έρθουν να με βγάλουν από την τουαλέτα;...

Δικαιούμαι μειωμένο ωράριο, αλλά είναι τέτοιες οι συνθήκες που δεν πιστεύω ότι θα καταφέρω να το πάρω. Γι΄αυτό και θα λείπω τόσες ώρες. Αν καταφέρω να το επιβάλω και να το πάρω, θα μπορώ 1)είτε να φεύγω από το σπίτι στις 6:50 και να γυρίζω στις 3:00μμ, είτε 2) να φεύγω από το σπίτι στις 7:40 και να γυρίζω στις 5:00μμ, είτε 3) να φεύγω από το σπίτι στις 8:40 και να γυρίζω στις 5:45.

Αν δεν καταφέρω να το πάρω, θα προσπαθήσω να επιβάλω να έχω το χρόνο που θα χρειάζομαι για τις αντλήσεις, ο οποίος όμως δεν πιστεύω ότι θα καταφέρνει να ξεπερνάει τα 15min τη φορά.

Και χώρο πιστεύω πως μπορώ να δημιουργήσω εκεί μέσα.

Στο υπόγειο που βρίσκονται το κουζινάκι, η τουαλέτα και η αποθήκη.

Το κουζινάκι θα ήταν καλό, αλλά δυστυχώς είναι ανοικτό και το χρησιμοποιούν και σαν καπνιστήριο. Οπότε θα πρέπει να βολευτώ στην αποθήκη, όπου θα μπορώ και να αποθηκεύσω κάτι εφόσον χρειάζεται, χωρίς να κινδυνεύω να μου το χαλάσουν ή να μου το κλέψουν.

Για pump in style το βλέπω αν και θα σου συνιστούσα πιο θερμά να νοικιάσεις το lactina που είναι μαζί με το βαλιστάκι του 2 κιλά. Μπορεί να είναι πιο άχαρο αλλά είναι πολύ πιο αποτελεσματικό.

Σκέψου αν είσα πρόθυμη να το κουβαλάς πέρα δώθε....

Θα πρέπει βέβαια να ομολογήσω πως επειδή η μικρή θα είναι τότε 7 μηνών, οπότε θεωρητικά θα έχει αρχίσει τη στερεά τροφή και το γάλα θα είναι συμπληρωματικό σχετικά, δεν περίμενα να χρειάζονται τόσες αντλήσεις. Θα συνεχίσει να θέλει τόσο πολύ γαλατάκι; Ή θα το κάνω για να μη μειωθεί η παραγωγή και να μην κινδυνεύω να περάσω σε φάση απογαλακτισμού;

Για να μην παρεξηγηθεί η απορία μου, σημειώνω και πάλι ότι δεν θέλω να σταματήσω το θηλασμό, αν εκείνη δεν το θελήσει!

Θα πρέπει βέβαια να ομολογήσω πως επειδή η μικρή θα είναι τότε 7 μηνών, οπότε θεωρητικά θα έχει αρχίσει τη στερεά τροφή και το γάλα θα είναι συμπληρωματικό σχετικά,

οι τροφές είναι συμπληρωματικές, όχι το γάλα σε αυτή την ηλικία.

Το πόσες αντλήσεις θα χρειαστούν εξαρτάται από το μωρό σου και μόνο: πώς τα πάει με τις τροφές, πώς τα πάει με το μπουκάλι, κλπ.

Αχ, έχω αγχωθεί που θα επιστρέψω σε 2-3 εβδομάδες στην δουλειά.

Η μπέμπα ναι μεν όταν θα λείπω θα τρώει κρεατοχορτόσουπα (της

αρέσει) και ίσως φρουτόκρεμα (δεν την τρώει πάντα), αλλά γάλα

μόνο από μένα πίνει.

Εχει τύχει να επιχειρήσω να της δώσω φαϊ αντί να την θηλάσω αλλά

κλαίει γιατί εκείνη την ώρα θέλει οπωσδήποτε το στήθος της μαμάς.

Απορώ πώς καταφέρνουν μερικές κοπελιές να αποθηλάσουν πρόωρα.

Δεν σπαράζει το μωρό;

Καλησπέρα!!

Αν και συνεχώς διαβάζω το forum και κάθε φορά νομίζω ότι τα ξέρω όλα...οι απορίες δεν σταματάνε να υπάρχουν!!

Επιστρέφω την επόμενη εβδομάδα στη δουλειά και θα λείπω 6-7 ώρες το πρωί εκτός Σ-Κ. Δεν θα αντλώ τις ώρες αυτές και στο σπίτι θα χρησιμοποιώ το symphony.

To ερώτημα είναι: Τα Σ-Κ θα ακολουθώ το πρόγραμμα της υπόλοιπης εβδομάδας ή θα θηλάζω κανονικά;

Κάθε απάντηση είναι ευπρόσδεκτη!! :):)

.png

Καλησπέρα!!

Αν και συνεχώς διαβάζω το forum και κάθε φορά νομίζω ότι τα ξέρω όλα...οι απορίες δεν σταματάνε να υπάρχουν!!

Επιστρέφω την επόμενη εβδομάδα στη δουλειά και θα λείπω 6-7 ώρες το πρωί εκτός Σ-Κ. Δεν θα αντλώ τις ώρες αυτές και στο σπίτι θα χρησιμοποιώ το symphony.

To ερώτημα είναι: Τα Σ-Κ θα ακολουθώ το πρόγραμμα της υπόλοιπης εβδομάδας ή θα θηλάζω κανονικά;

Κάθε απάντηση είναι ευπρόσδεκτη!! :):)

θα θηλάζεις κανονικά!! το σαββατοκύριακο επαναφέρουμε την παραγωγή κατά ένα τρόπο, έτσι ώστε να "αντέξει" την εβδομάδα που έρχεται.

Μπορείς να θηλάζεις κανονικά και να κάνεις και τις αντλήσεις που κάνεις τις υπόλοιπες μέρες, ώστε να έχεις και λίγο παραπανίσιο γάλα στην κατάψυξη.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...