Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

rooming in στο ιασω. ποια η γνώμη σας

Recommended Posts

Διαφημίσεις

καλε? ακομη τιποτε? καμια νεα μανουλα που να εκανε προσφατο rooming in??θα παω και θα μαι η μονη που θα το ζητησω???χαχα!

Ναι ναι ναι!!!

Θα πας κ θα είσαι η μόνη!

Γέννησα την κόρη μου πριν 20 ημέρες

κ ήμουν η μόνη (!) σε όλον τον όροφο

(στον 5ό συγκεκριμένα),

που έκανα rooming in !

Eπι 5 ημέρες ζητούσα συνεχώς ένα δωμάτιο

παρέα με κάποια μαμα που έστω να θήλαζε αποκλειστικά

αλλα δεν.....!

Όταν μου το είπε η προϊσταμένη κατάλαβα γιατί γίνεται αυτός ο χαμός

με τα "ανάμεικτα" δωμάτια!

Σε αντίθεση με τον γιο μου πάντως, που τον γέννησα πριν δύο χρόνια,

την κόρη μου τώρα την είχα μαζι μου από την ανάνηψη ακόμη

κ στις καθημερινές επισκέψεις των παιδιατρων την έδινα τελευταία

ώστε να μην χρειάζεται να μένει με τις ώρες στον θάλαμο των νεογνών..

Ένα γερό μωράκι σου εύχομαι,

να το σφίξεις στην αγκαλίτσα σου

κ να το προστατευεις από τα πάντα... Πάντα!

Θα ακούσεις διαφορα αλλα μην μασάς!

Όπως γράφω κ σε προηγούμενο ποστ μου, πιο πάνω,

στο αγοράκι μου με κοιτούσαν περίεργα

που εκλαιγε κ ενοχλούσε (!!!),

τώρα στην κόρη μου τις κοιτουσα εγω περίεργα

που κοιμόντουσαν χωρίς τα νεογεννητάκια τους...!

Με το καλό!!!

δηλαδη με λιγα προσφατα που γεννησες σε ειχαν σε θαλαμο μαζι με αλλες μανουλες οι οποιες απλα δεν ειχαν τα μωρα τους μαζι η σε ειχαν σε θαλαμο μονη σου για να κανεις το rooming in χωρις ενοχλησεις?

γιατι αυτο που καταλαβαινω ειναι πως ησουν σε θαλαμο μαζι με αλλες απλα δεν ειχαν τα μωρακια τους σε κατασταση rooming in..

μα υποτιθεται πως οσες κανουν rooming in ειναι σε θαλαμο μαζι με αλλες μαμαδες που επισης κανουν.. γιατι και εδω εχω διαβασει γυναικες οι οποιες δεν εκαναν rooming in και επειδη ειχαν αλλες στον θαλαμο ενοχληθηκαν απο την παρουσια και την ..φυσιολογικη.. φασαρια του νεογεννητου..

και αυτο ειναι ευθυνη του μαιευτηριου φυσικα..

Απ΄ ότι κατάλαβα η κοπέλα ήταν τελείως μόνη γιατί δεν υπήρχαν άλλες μαμάδες που να επιθυμούν rooming in. Πάντως βρε κορίτσια καλό και αυτό αν κ θέλουμε λίγο κ παρέα. Πληρώνεις πχ τρικλινο αλλά επειδή θες το μωράκι δίπλα σε έχουν μόνη σου- οπότε σαν μονοκλινο...

βρε μακαρι να ειναι ετσι!! πολυ καλυτερα!! οχι οτι δεν μου αρεσει η παρεα αλλα αν ειμαι μονη στο τρικλινο η εστω με αλλη μια μανουλα ειναι μια χαρα.. πιο περιορισμενο το επισκεπτηριο, αλλες ανοχες (εκτος αν πεσω σε κανενα στραβοξυλο εξ αρχης..ολα παιζουν..) και πιο ανεση γενικα..

αφηστε που αν δεν εχω δικο μου ατομο για να με βοηθησει και θελω να παω καμια τουαλετα να ναι και ενας ανθρωπος εκει να χει το νου του.. τοσα και τοσα γινονται..μην το συζηταμε κιολας..

Διαφημίσεις

Δεν το εξηγησα καλά προφανώς!

Ήμουν σε τρικλινο με μία μανούλα χειρουργημένη

με το μωρό της στην μονάδα και παρακαλούσαμε τον Θεό

να γίνει καλά το βρεφάκι,

κ με μία ακόμη μανούλα που πήρε χάπι να διακόψει τον θηλασμό

, από την πρώτη μέρα, διότι δεν άντεχε την ταλαιπωρία (είπε)..

Σκέψου ψυχολόγια που επικρατούσε στον θάλαμο μας λοιπόν!

Όσες φορές ζήτησα να με αλλάξουν μου απαντούσαν πως σε ολόκληρο τον όροφο

δεν ύπηρχε άλλη μαμά που να θηλάζει αποκλειστικά...

Το ίδιο μοτίβο και πριν δύο χρόνια που γέννησα τον γιο μου!

Ποια πολιτική; Και ποιο Ιασώ; Χαμός!

Για αυτό σου λέω, υπομονή κ συγκεντρωσου στο μωράκι σου!!!

Κορίτσια παρακολουθώ τη συζήτηση και η αλήθεια είναι πως τη βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσα. Εγώ ήμουν υπερ του rooming in από πάντα. Μόλις λοιπόν έμαθα ότι είμαι έκγυος αποφασίσαμε με τον άντρα μου να πάμε στο μοναδικό μαιευτήριο στην πόλη μας που παρέχει αυτήν την υπηρεσία: στο δημόσιο νοσοκομείο. Όλα πήγαν εξαιρετικά καλά, οι υπηρεσίες του νοσοκομείο (παρ' οτι δημόσιο) ήταν άριστες και αν ξαναμείνω έγκυος πάλι εκεί θα πάω.

Το θέμα είναι όμως πως πρέπει να υπάρχουν και οι κατάλληλες προϋποθέσεις. Π.χ, η κουμπάρα μου θα γεννήσει το τρίτο της παιδί τώρα με καισαρική. Πεθερά δεν έχει οπότε τα άλλα δύο παιδιά θα πρέπει να της τα κρατήσει η μητέρα της. Ο άντρας της είναι ναυτικός και λείπει συνέχεια, αδελφή δεν υπάρχει. Δεν έχω προσωπική εμπειρία γιατί εγώ γέννησα φυσιολογικά αλλά νομίζω πως στην καισαρική χρειάζεσαι βοήθεια τις πρώτες ημέρες τουλάχιστον. Εγώ είχα τη μαμά μου όλες τις ημέρες εκεί. Οπότε αν έχει και το νεογέννητο μαζί της σίγουρα θα είναι εξαιρετικά δύσκολα για αυτήν. Σε αυτή τη περίπτωση το rooming in δεν είναι ότι καλύτερο.

Iqvfp3.png

Γέννησα 23 σεπ το 2ο παιδάκι μου και είχα δίπλα συνέχεια το μωρό μου όπως και οι άλλες 2 κοπέλες στο δωμάτιο. Πιο πολύ ενοχλούσε το προσωπικό που ερχόταν παρά τα μωράκια. Εμένα μου έφερναν στις 5 το πρωί την αντιβίωση που θα έπινα στις 6 οπότε μας ξύπνουσε η νοσοκόμα και μετα στις 6 έβαζα ξυπνητήρι.Στις 7 σερβίραν πρωινό και στις 8 καθάριζαν. Μετα παίρναν τα μωρά για εξετάσεις. Μετά περνούσαν να εξετάσουν εμάς. Να φέρουν φάρμακα στις άλλες κοπέλες κοκ. Και το μωρό μου που κοιμόταν εγω δεν προλάβαινα. Βγήκα τελικά μια μέρα πιο νωρίς,αφού υπέγραψα για το μωρό.

Έλενα Μπ.

μαλιστα.. καταλαβα. πολυ ωραια πραγματα δηλαδη..

εγω φυσιολογικα λογικα θα γεννησω και παροτι ειχα δυσκολη αναρρωση στη κορη μου και δεν μπορουσα να κατσω η να περπατησω ευκολα παρ αυτα αν θα ειμαι στα ιδια πλαισια τουλαχιστον μετα το πρωτο 24ωρο θα μπορω να αυτοεξυπηρετουμαι.. βεβαια ολο και καποιος θα ναι μαζι μου, οχι συνεχεια αλλα καποιες ωρες και τις υπολοιπες αν δεν μπορω θα κοιταω να αγγαρευω τις νοσηλευτριες εκει..

ενταξει, εχω και την εμπειρια ως ηδη μανουλα συνεπως τα βασικα ξερω να τα κανω και μονη..

τωρα για ολα τα υπολοιπα, μαλλον ειναι και θεμα τυχης..τι να πω..δεν ξερω.. παντα υπαρχουν καλυτερα και παντα υπαρχουν και χειροτερα.. ενιοτε εμφανιζεται και κατι νορμαλ και ηπιο..

οσο για τη κοπελια που θελε χαπι γιατι δεν το αντεχε..αστο, εχω φιλη που και στα δυο της παιδια το ιδιο εκανε με τη μια.. και μαλιστα με κοροιδευει επειδη εγω ειμαι υπερ του θηλασμου και ειδικα του μακροχρονιου..

Γέννησα 23 σεπ το 2ο παιδάκι μου και είχα δίπλα συνέχεια το μωρό μου όπως και οι άλλες 2 κοπέλες στο δωμάτιο. Πιο πολύ ενοχλούσε το προσωπικό που ερχόταν παρά τα μωράκια. Εμένα μου έφερναν στις 5 το πρωί την αντιβίωση που θα έπινα στις 6 οπότε μας ξύπνουσε η νοσοκόμα και μετα στις 6 έβαζα ξυπνητήρι.Στις 7 σερβίραν πρωινό και στις 8 καθάριζαν. Μετα παίρναν τα μωρά για εξετάσεις. Μετά περνούσαν να εξετάσουν εμάς. Να φέρουν φάρμακα στις άλλες κοπέλες κοκ. Και το μωρό μου που κοιμόταν εγω δεν προλάβαινα. Βγήκα τελικά μια μέρα πιο νωρίς,αφού υπέγραψα για το μωρό.

μπανιο εκαναν το μωρο οι νοσηλευτριες?

αλλαγη πανας την εκανες μονη σου η το εδινες και στο αλλαζαν?

ρουχισμο και ειδη για το αλλαγμα εδιναν εκει?

σε ευχαριστω για την απαντηση

Διαφημίσεις

Τα μόνα ρουχαλάκια/πραγματάκια που χρειάζεσαι

είναι για την μέρα εξόδου σας...

Πάνες, ρούχα, καλλυντικά είναι όλα του Ιασώ

Οι μαιες το πλένουν κ το αλλάζουν οπότε ζητάς εσύ

(στο rooming in εννοω!) κ ΑΜΈΣΩΣ στο φέρνουν πίσω.

Μπορείς να ζητάς να σου φέρνουν πάνες αγκαλιάς

(για του επισκέπτες σου που θα το πάρουν αγκαλίτσα),

σεντονάκια (αν θηλάζεις ξαπλωμένη τις νύχτες, στο κρεβάτι σου)

κ οοοοτι άλλο θέλεις! Είναι όλα , τόσα κ άλλα τόσα,

μέσα στην τιμή!!!

Το "μαγικό χάπι" είναι άλλη κουβέντα, που αναλύεται αλλού...

αα ωραια, αυτο περιμενα να διαβασω παροτι εγω (ως ατομο λειτουργω ετσι) εχω παρει και δικα μου πραγματακια πχ λιγες πανες, σεντονακια αγκαλιας, αφρολουτρακι.. αν δω οτι δεν χρειαζονται καθολου θα τα στειλω σπιτι βεβαια..

εμενα με ενδιαφερει παρα πολυ ειδικα για το πρωτο 24ωρο να μου το αλλαζουν εφοσον δεν μπορω εγω καθολου..ολα τα αλλα πανω κατω θα τα καταφερω..

ευχαριστω και παλι... για να δουμε λοιπον, τι θα δουμε..θα μπω να σας γραψω την αποψη μου οοοοταν με το καλο επιστρεψουμε και εμεις στο σπιτι μας.

Και μπάνιο και αλλαγή πάνας τα κάνανε οι μαίες, επίσης όταν είχε κόσμο στο επισκεπτήριο μπορούσες να το δώσεις να στο κρατάνε. Η μια κοπέλα το έδωσε και το ένα βράδυ μέχρι να κλάψει το μωρό γιατί είχε πάθει μόλυνση στα ράματα και πονούσε. Πάντως ειδικά αν είναι το 2ο παιδάκι μου φάνηκε πολύ πιο εύκολο από όσο νόμιζα

Έλενα Μπ.

Και μπάνιο και αλλαγή πάνας τα κάνανε οι μαίες, επίσης όταν είχε κόσμο στο επισκεπτήριο μπορούσες να το δώσεις να στο κρατάνε. Η μια κοπέλα το έδωσε και το ένα βράδυ μέχρι να κλάψει το μωρό γιατί είχε πάθει μόλυνση στα ράματα και πονούσε. Πάντως ειδικά αν είναι το 2ο παιδάκι μου φάνηκε πολύ πιο εύκολο από όσο νόμιζα

αυτο ελπιζω.. στην εμπειρια μου ως ηδη μαμα..

θα δειξει λοιπον, πρωτα ο Θεος να γεννησουμε καλα..

ευχαριστω και παλι.

• 2 εβδομάδες μετά...

λοιπον για οποια μελλουσα μαμα ενδιαφερεται,

το rooming in στο Ιασω ειναι ας πουμε υπαρκτο, εχεις το παιδι μαζι σου οσο θες δηλαδη απο αποκλειστικα μεχρι να το δινεις οσες ωρες νομιζεις για να ξεκουραστεις ωστοσο δυο ωρες το πρωι (7-9) και σχεδον δυο ωρες το απογευμα (18.00-20.00) τα μωρα τα κρατανε στο νεογνικο θαλαμο για να τα δει παιδιατρος και να τα κανουν μπανιο συνεπως ειναι ενας καλος χρονος για να κανει η λεχωνα μπανιο, να τακτοποιηθει και ισως για καποιον υπνο αν και το πρωι σε εκεινο το διαστημα περνα η επιμελεια για να καθαρισουν τους θαλαμους, ειναι το πρωινο συνεπως μενει λιγοτερο απο ωρα ας πουμε ησυχιας.. το δε απογευμα πεφτει πανω στο επισκεπτηριο (το οποιο υποτυπωδος υπαρχει)

τα μωρα οντως τα αλλαζουν εκει σε καθε παραγγελμα της λεχωνας και τα ρουχα, καλλυντικα τα εχουν ολα εκεινοι (βεβαια τα καλλυντικα τα επιστρεφουν δηθεν στην μητερα και χρεωνονται κανονικα, τα σαμπουαν και αφρολουτρα ειναι της frezyderm) ομοια δινουν πανες tena lady στη μητερα και αφρο γυναικολογικου καθαρισμου παλι της frezyderm (αυτο ισχυει καθολικα)..

το κακο ειναι οτι μαλλον το προσωπικο ειναι λιγο και απο οτι διαπιστωσα αφου εχω μεινει εκει 5 φορες ως τωρα στα τελευταια 5 χρονια οτι δεν ειναι και η καλυτερη παρτιδα που εχουν επιλεξει..ελαχιστες περιπτωσεις ηταν κοπελες (ειδικα οι μαιες που ασχολουνται με τα μωρα) που ηταν και τα προηγουμενα χρονια ενω υπηρχαν αρκετες που εκαναν απροθυμα τη δουλεια τους.. η ετσι τουλαχιστον εδειχναν..

το οτι το προσωπικο ειναι λιγο φαινοταν απο την προχειροτητα που υπηρχε στις υπηρεσιες και στον χρονο ανταποκρισης τους στα καλεσματα ενω οι προισταμενες ηταν αναλογα τα κεφια αν και δεν μπορω να τις κατηγορησω για απροθυμια η για κακη συμπεριφορα..ηταν προφανες πως τα προβληματα τους οργανωτικα ηταν αρκετα..

κατα τ'αλλα δεν ειχα καποιο αλλο θεμα καθως οποια κοπελα ηταν στο θαλαμο μου ειχε ζητησει επισης rooming in και ειχαμε συμφωνια ως προς πολλα θεματα.. βεβαια και σε εκεινη τη περιπτωση το μαιευτηριο ηταν απων καθως δεν φροντισε ποτε κανεις να περιορισει τα επισκεπτηρια ειδικα στα rooming in και αναγκαζομαστε εμεις να γινομαστε ας πουμε αγενεις η καλυτερα οι κακοι της παρεας..

και κλασικα πρεπει να τους κυνηγας για οτι θες και συμβαινει.. δεν το αποφευγεις ποτε αυτο ειτε ειναι περιοδος κρισης ειτε δεν ειναι..βεβαια πληρωνονται για αυτο το λιγο παραπανω ειδαλλως θα μασταν σε δημοσιο..

Διαφημίσεις

• 10 months later...

Υπάρχει καμία πιο πρόσφατη εμπειρία από το rooming in του ΙΑΣΩ για εμάς που γεννάμε τώρα κοντά και το σκεφτόμαστε?

Επίσης, υπάρχει καμία κοπέλα που ζήτησε αποκλειστικό θηλασμό χωρίς να τον συνδυάσει με rooming in ώστε να μας πει εάν και πώς λειτούργησε?

Deena με το καλο το μωρακι σου! Πριν 18 μηνες που γεννησα στο ιασω θηλαζα αποκλειστικα τη μικρη χωρις rooming in και νομιζω ειναι καλυτερο. Ετσι κι αλλιως σου τα αφηνουν πολυ το μωρο δηλαδη υπαρχει προγραμμα καθε 3 ωρες να τρωνε τα μωρα οποτε ξεκινανε και τα μοιραζουνε στους θαλαμους και μπορει να τα ξαναπαρουν μετα απο μια ωρα και παραπανω!

Ουσιαστικα αναμεσα στα γευματα τα μωρα λειπουν απο τη μαμα λιγοτερο απο 2 ωρες. Οποτε μπορεις να κανεις καμια βολτιτσα, να μιλησεις με κοσμο και καλυτερα να μην ειναι συνεχεια το μωρο εκει και την πεφτουν πανω του ολοι και μπορει και καποιοι απο τις διπλανες κοπελες!

Τη νυχτα επειδη πολλες δεν θελουν να τα θηλαζουν (εγω θηλαζα) και ειναι λιγοτερα τα μωρα που πανε για μαμ μπορει να μεινει λιγοτερο στο δωματιο το μωρο αλλα πιστεψε με θες κι εσυ να κοιμηθεις οποτε καλυτερα να μην εχεις την εννοια του.

Με το καλο λοιπον! Καλη λευτερια!

Mariapap82 ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και θα την λάβω σοβαρά υπ' όψιν μου. Τον αποκλειστικό θηλασμό τον δηλώνεις, φαντάζομαι, κατά την εισαγωγή? Συμπληρώνεις κάποιο έντυπο?

Mariapap82 ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και θα την λάβω σοβαρά υπ' όψιν μου. Τον αποκλειστικό θηλασμό τον δηλώνεις, φαντάζομαι, κατά την εισαγωγή? Συμπληρώνεις κάποιο έντυπο?

Γέννησα στις 4/07 στο Ιασώ.

Και να μην το δηλώσεις από την αρχή δεν τρέχει κάτι. Την πρώτη φορά που θα σου φέρουν το μωρό σου στο δωμάτιο θα σε ρωτήσουν οι μαίες (πάλι) και αν όντως θέλεις απλά βάζουν ένα καρτελάκι στο πυρεξάκι. Αυτό. Δεν είναι καμιά τρελή διαδικασία.

Να σημειώσω επίσης ότι εγώ που δεν είχα αποκλειστικό θηλασμό και οι άλλες κοπέλες στο δωμάτιο είχαν, πάντα όλα μαζί μας τα έφερναν τα μωρά (και ποτέ δεν ήταν ταϊσμένα τα άλλα δύο) απλά εγώ ζητούσα να μου φέρουν και συμπλήρωμα σε περίπτωση που ήθελε η μικρή μου. Δεν έφεραν ποτέ μόνο στις άλλες κοπέλες τα μωρά κι εμένα όχι.

Επίσης το βράδυ είχα ζητήσει όποτε κλαίει να μου το φέρνουν.

8OgYp3.png

Deena και εγώ γέννησα πρόσφατα στο ΙΑΣΩ και θήλαζα αποκλειστικά χωρίς rooming in.Εχει δικιο η mariapap.Τα μωράκια τα φέρνουν και τα αφήνουν πολύ ώρα με την μαμά, οπότε το μεσοδιάστημα είναι λιγότερο απο δύωρο.Αν θες την άποψη μου είναι προτιμότερο από το rooming in.Ξεκουράζεσαι λίγο, πράγμα απαραίτητο για εσένα τα πρώτα 24ωρα και δεν βρίσκονται και όλοι πάνω από το μωράκι.Πάντως να ξέρεις ότι το δηλώνεις στην αρχή, αλλα μπορείς οποιαδήποτε στιγμή να ζητήσεις να σου φερουν το μωράκι σου καθώς και να ζητήσεις rooming in ή και το αντιστροφο.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...