Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αλλαγή Σχολείου - Πότε πρέπει να γίνει η εγγραφή;

Recommended Posts

Καλησπέρα,

ίσως υπάρχει κάποιος εδώ που να μπορεί να με βοηθήσει.

Το παιδί μου πάει σε ιδιωτικό Δημοτικό και θέλουμε από Σεπτέμβριο να πάει στο Δημόσιο. Ρώτησα στο σχολείο και η απάντηση ήταν να φέρω τα χαρτιά πριν τις 16/05, γιατί μετά δεν γίνονται μετεγγραφές. Αλλιώς να τα φέρω το Σεπτέμβριο. Οι εγγραφές κανονικά δεν γίνονται 1-20 Ιουνίου ή αυτό ισχύει μόνο για την Α’ Δημοτικού; Αν ζητήσω τώρα από το παλιό σχολείο τα χαρτιά, που θα πάει το παιδί μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς;

Δεν μπορώ να πάω μόλις τελειώσει η χρονιά, δηλ. 16/06 για την εγγραφή;

Διαφημίσεις

Θα πας στο σχολείο που θες από τη 1 έως τιην 21 Ιουνίου.

Πρώτα θα περάσεις από το παλιό σχολέιο και θα πάρεις τα χαρτιά του παιδιού σου και μετά θα πας στο καινούριο.

Μέχρι 16/5 είναι οι μετεγγραφές για την τρε΄χουσα χρονιά. Εσύ,από ότι κατάλαβα θες για την επόμενη, οπότε δεν σε ενδιαφέρει αυτή η ημερομηνία

Διαφημίσεις

Ακριβώς αυτό είχα κι εγώ στο νου μου, να πάω τον Ιούνιο. Απλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο υπεύθυνος επέμενε για τις 16/05 :confused:

Προφανώς του είπες ή κατάλαβε για μεταγραφή απλά, τώρα, για φέτος.

Οι μεταγραφές για την τρέχουσα χρονιά, όπως είπα, είναι μέχρι και 15/5.

Για την επόμενη χρονιά γίνονται κανονικά με τις εγγραφές.

Mεχρι 15/6 θεωρειται μαθητης του ιδιωτικου σχολειου και δεν μπορει να σου δωσει χαρτια για να φυγει το παιδι. Μετα παιρνεις τα χαρτια του παιδιου και καποια στελνει και το σχολειο υπηρεσιακως στο σχολειο που θα παει.

• 1 month later...

Sibylla καλησπερα, και το δικο μου παιδακι πηγαινει μεχρι και σημερα σε ιδιωτικο σχολειο και απ τον Σεπτεμβριο θα παει γ' δημοτικου στο δημοσιο. Η ιστορια εχει ως εξης: οι εγγραφες ειναι μεχρι 15/6, οι μετεγγραφες ομως που αυτο αφορα και τις 2 μας ξεκινουν απο 15/6. Τουλαχιστον ετσι μου ειπε ο δ/ντης του δημοσιου σχολειου και το επιβεβαιωσα σημερα το πρωι που πηγα. Εμφανισα ενα λογαριασμο ΔΕΚΟ που επιβεβαιωνει οτι το παιδι διαμενει στη δ/νση που αντιστοιχει στο συγκεκριμενο δημοτικο σχολειο) αν δεν υπαρχει λογαριασμος ΔΕΚΟ στο ονομα σας, δεχονται και μισθωτηριο συμβολαιο κατοικιας. Επισης προσκόμισα και ληξιαρχικη πράξη βαπτισης του παιδιου που διαφαινεται η συγγενεια μου (ηταν στο ονομα μου ο λογ/σμος) με το παιδι. Ο δ/ντης εκανε μια προχειρη εγγραφη και μου ειπε τη Δευτερα να προσκομισω υπηρεσιακο σημειωμα απο το τωρινο σχολειο του παιδιου οτι φευγει απο εκει και θα παει στο δημοσιο (αν σου δωσουν ολοκληρο το φακελο του παιδιου ειναι καλυτερα γαιτι θα παει στο σχολειο πιο αμεσα απο εσενα και οχι υπηρεσιακα μεσω πρωτοβαθμιας) για να γινει η κανονικη εγγραφή. Ελπιζω να σε βοηθησα αρκετα! Καλη προοδο στα παιδακια μας κι να μας βγει σε καλο η αλλαγη!

line_feet_beg_boy_time_1063944000_text_cf20cdd4c9cdd4c9cdcfd320cccfd521.gif

vickyk., ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Έχω ήδη φροντίσει για την εγγραφή στο νέο σχολείο. Δυστυχώς το παλιό σχολείο θα στείλει το φάκελλο υπηρεσιακά, αλλά όταν ρώτησα το δ/ντη του καινούριου αν θα πρέπει να ασχοληθώ, να μάθω αν όντως τον έστειλαν μου είπε πως αφού έχει το υπηρ. σημείωμα είναι δικιά του ευθύνη πλέον. Ελπίζω να μην έχουμε παρατράγουδα... Η αλήθεια είναι πως έχοντας συνηθίσει να τηλεφωνώ στο ιδιωτικό για την όποια διευκρίνιση μου φαίνεται κάπως να μείνω "εκτός πραγμάτων" μέχρι το Σεπτέμβριο.

Καλή πρόοδο στα παιδιά μας και μακάρι να κάναμε το καλύτερο γι αυτά.

Διαφημίσεις

εγω να δεις τι ανασφαλειες εχω που δεν εχω παει ουτε μια χρονια σε δημοσιο και εχω πληρη αγνοια επι του θεματος! για το παραμικρο ειχα αμεση επικοινωνια με το σχολειο, ομως ειμαι σιγουρη οτι θα πανε ολα καλα, εξαλλου τα παιδια μας μεγαλωνουν και πρεπει πλεον να μαθουν να τα βγαζουν περα μονα τους σε καποια θεματα, η υπερπροστασια βλαπτει σοβαρα..!!

να σαι καλα

line_feet_beg_boy_time_1063944000_text_cf20cdd4c9cdd4c9cdcfd320cccfd521.gif

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...