Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΩΝ!

Recommended Posts

Να ρωτήσω κάτι κορίτσια που το αναφέρεται αλλά δεν το κατάλαβα καλά. Αν γεννήσεις πριν την ΠΗΤ τις 56 ημέρες που έχεις πάρει από το ΙΚΑ μετά τι γίνεται πας στο ΙΚΑ και σου δίνουν και τις 63 + τις ημέρες που υπολοίποντε από τις 56;

Αν γεννήσεις μέσα στο μήνα σου η άδεια δεν μετακινείται ούτε χάνεται. Αν γεννήσεις πριν το μήνα σου χάνεις τις μέρες που γέννησες νωρίτερα

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 56
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Για το επίδομα τοκετού, όμως, πήγα εγώ στο ΙΚΑ, γιατί με την κοιλιά στο στόμα προηγούμαι και κανείς δε λέει τίποτα που όλοι περιμένουν και η έγκυος πάει στο γκισέ και μετά στο ταμείο.

Καλησπερα!

Ναι συμφωνω αλλα μηπως εννοεις το επιδομα κυοφοριας που το πηρα κι εγω μονη μου.Γιατι το επιδομα τοκετου στο δινουν μαζι με το λοχειας την ιδια μερα μετα που θα γεννησεις!

Οσο για το αν γεννησεις νωριτερα απο την ΠΗΤ δεν χανεις τις μερες. Παίρνεις τις 63 + όσες δεν πηρες απο τις 56 γιατι δεν προλαβες... εξαλλου αυτο είναι και το νοημα που γραφουν ολοι ψευτικες ημερομηνιες (με ΠΗΤ αργοτερα δηλαδη)για να κατσουν πιο πολυ μετα τον τοκετο..

Αν γεννησεις μετα την Πητ παλι παιρνεις 63 μερες απο τον τοκετο αλλα την παραταση δεν την πληρωνεσαι. Δηλαδη νομιζω περιπου 10 μερες το θεωρουν φυσικο να παρεις παραταση (το γραφει στο χαρτι που δινει το ικα για τον εργοδοτη οταν πηρα το επιδομα κυοφοριας).

Επισης ο Οαεδ συμπληρωνει το επιδομα του Ικα ως τα λεφτα του μισθου σου για την περιοδο της λοχειας. Ο εργοδοτης κανει το ιδιο για την περιοδο της κυοφοριας.Αν παιρνεις πχ δηλαδη απο το ικα επιδομα κυοφοριας τα 2/3 των δυο μισθων που δικαουσαι δυο μηνες πριν γεννησεις ο εργοδοτης σου οφειλει το υπολοιπο 1/3. Για τους 2 μηνες μετα τη γεννα αυτο το 1/3 σου το δινει ο Οαεδ και οχι ο εργοδοτης.

Γενικα τα λεφτα σου δεν τα χανεις αλλα τρεχεις απο εδω κι απο εκει!Παντως ο Οαεδ ζηταει μια βεβαιωση οτι ο εργοδοτης δεν σου εδωσε συμπληρωμα για τους 2 μηνες μετα τη γεννα..

Αυτη νομιζω ειναι η διαδικασια.Μπορει να κανω και λαθος :roll::roll::roll:

Να ρωτήσω κάτι κορίτσια που το αναφέρεται αλλά δεν το κατάλαβα καλά. Αν γεννήσεις πριν την ΠΗΤ τις 56 ημέρες που έχεις πάρει από το ΙΚΑ μετά τι γίνεται πας στο ΙΚΑ και σου δίνουν και τις 63 + τις ημέρες που υπολοίποντε από τις 56;

Αν γεννήσεις μέσα στο μήνα σου η άδεια δεν μετακινείται ούτε χάνεται. Αν γεννήσεις πριν το μήνα σου χάνεις τις μέρες που γέννησες νωρίτερα

Ναι αν γεννήσω μέσα στο μήνα αλλά πριν την ΠΗΤ τότε το ΙΚΑ σου δίνει τις 63 + τις ημέρες που υπολοίποντε από τις 56;

1123994.png

Για το επίδομα τοκετού, όμως, πήγα εγώ στο ΙΚΑ, γιατί με την κοιλιά στο στόμα προηγούμαι και κανείς δε λέει τίποτα που όλοι περιμένουν και η έγκυος πάει στο γκισέ και μετά στο ταμείο.

Καλησπερα!

Ναι συμφωνω αλλα μηπως εννοεις το επιδομα κυοφοριας που το πηρα κι εγω μονη μου.Γιατι το επιδομα τοκετου στο δινουν μαζι με το λοχειας την ιδια μερα μετα που θα γεννησεις!

Οσο για το αν γεννησεις νωριτερα απο την ΠΗΤ δεν χανεις τις μερες. Παίρνεις τις 63 + όσες δεν πηρες απο τις 56 γιατι δεν προλαβες... εξαλλου αυτο είναι και το νοημα που γραφουν ολοι ψευτικες ημερομηνιες (με ΠΗΤ αργοτερα δηλαδη)για να κατσουν πιο πολυ μετα τον τοκετο..

Αν γεννησεις μετα την Πητ παλι παιρνεις 63 μερες απο τον τοκετο αλλα την παραταση δεν την πληρωνεσαι. Δηλαδη νομιζω περιπου 10 μερες το θεωρουν φυσικο να παρεις παραταση (το γραφει στο χαρτι που δινει το ικα για τον εργοδοτη οταν πηρα το επιδομα κυοφοριας).

Επισης ο Οαεδ συμπληρωνει το επιδομα του Ικα ως τα λεφτα του μισθου σου για την περιοδο της λοχειας. Ο εργοδοτης κανει το ιδιο για την περιοδο της κυοφοριας.Αν παιρνεις πχ δηλαδη απο το ικα επιδομα κυοφοριας τα 2/3 των δυο μισθων που δικαουσαι δυο μηνες πριν γεννησεις ο εργοδοτης σου οφειλει το υπολοιπο 1/3. Για τους 2 μηνες μετα τη γεννα αυτο το 1/3 σου το δινει ο Οαεδ και οχι ο εργοδοτης.

Γενικα τα λεφτα σου δεν τα χανεις αλλα τρεχεις απο εδω κι απο εκει!Παντως ο Οαεδ ζηταει μια βεβαιωση οτι ο εργοδοτης δεν σου εδωσε συμπληρωμα για τους 2 μηνες μετα τη γεννα..

Αυτη νομιζω ειναι η διαδικασια.Μπορει να κανω και λαθος :roll::roll::roll:

Ευχαριστώ πολύ είσαι πολύ κατατοπιστική. Ξέρεις εχω πάει δύο φορές στο ΙΚΑ και μου λένε κάθε φορά διαφορετικά πράγματα και όταν ύψωσα την φωνή μου μου είπαν να διαβάσω το νόμο και δεν μπορούν να ενημερώνουν όλο τον κόσμο κάθε φορά. Απάντηση υπαλλήλου ήταν αυτή. Αν συναντήσω πρόβλημα στην κατάθεση θα πάω στο διευθυντή τι άλλο να κάνω!!

1123994.png

Ευχαριστώ πολύ είσαι πολύ κατατοπιστική. Ξέρεις εχω πάει δύο φορές στο ΙΚΑ και μου λένε κάθε φορά διαφορετικά πράγματα και όταν ύψωσα την φωνή μου μου είπαν να διαβάσω το νόμο και δεν μπορούν να ενημερώνουν όλο τον κόσμο κάθε φορά. Απάντηση υπαλλήλου ήταν αυτή. Αν συναντήσω πρόβλημα στην κατάθεση θα πάω στο διευθυντή τι άλλο να κάνω!!

Ε να αυτα κανουν μερικοι υπαλληλοι και μπερδευουν τον κοσμο...

μπορεις να τα ψαξεις λιγο στο ιντερνετ και τα βρισκεις. Εμενα η κοπελα με κατατοπισε, μου εδωσε κι ενα χαρτι με οτι δικαιολογητικα χρειαζεται, μου ειπε οτι δεν χρειαζονται τα ενσημα (βεβαιωση εργοδοτη) και οτι θα τα δουν στον υπολογιστη τους ,μου ειπε να δηλωσω το παιδι στο δικο μου βιβλιαριο για να παρω 10% παραπανω κτλ. Δεν μπορουν να μη στα δωσουν μονο να σε ταλαιπωρησουν μπορουν.Αρκει να εχεις ολα οσα σου ζητησουν.Εμενα μου ζητησαν μονο βιβλιαριο και το χαρτι που ειχαμε υπογραψει ο γιατρος, ο εργοδοτης κι εγω.Υπευθυνες δηλωσεις δηλ.απο όλους στο ιδιο χαρτι το οποιο θα στο δωσει ο γιατρος του ικα.Ε και την ταυτοτητα σου και ετοιμη. Αν τωρα σου ζητησουν και τα ενσημα ενταξει πρεπει να πας στον εργοδοτη για βεβαιωση.

Μολις γεννησω στελνω τον αντρα μου να δηλωσει το παιδι στο ληξιαρχειο, μετα να το γραψει στο βιβλιαριο μου και τελος να παρει επιδομα τοκετου και λοχειας (μαζί).Μου ειπαν και χωρις εξουσιοδότηση αλλα εγω θα εχω ετοιμη μη πεσει σε κανενα χαζο υπαλληλο. :lol::lol::lol:

Επειδη βαριουνται αυτοι την πληρωνουμε εμεις!

Πάντως εννοειται πως δεν θα μας ρωτησει το παιδι ποτε θα ερθει.Τις μερες τις δικαιουμαστε ουτως ή αλλως!Δηλαδη τις 119 συνολικα θα τις παρεις οποτε κι αν γεννησεις. Τωρα καμια φορα αν γεννηθει αρκετα νωριτερα σου ζητανε ενα χαρτι προωρότητας απο παιδιατρο αλλα αυτο παντα εχει σχεση με τα χρηματα που θα σου δωσοουν και οχι με την αδεια.

Ελπιζω να βοηθησα!

Διαφημίσεις

Ναι αν γεννήσω μέσα στο μήνα αλλά πριν την ΠΗΤ τότε το ΙΚΑ σου δίνει τις 63 + τις ημέρες που υπολοίποντε από τις 56;

Αν γεννήσεις μέσα στο μήνα αλλά πριν την ΠΗΤ παίρνεις όλες τις μέρες κανονικά, δεν χάνεις δηλαδή καμία μέρα (θα επιστρέψεις στη δουλειά τη μέρα που θα επέστρεφες αν είχες γεννήσει την ΠΗΤ σου)

Αν γεννήσεις μέσα στο μήνα αλλά πριν την ΠΗΤ τις μέρες αυτές τις παιρνεις επιπλέον στην άδεια λοχείας..

Εγώ για παράδειγμα γέννησα στην 37η εβδομάδα και αυτές τις 3 βδομάδες μέχρι την ΠΗΤ τις πήρα μετά... Δεν χάνονται...

oaiqp2.pngm9YLp2.png

Ρε κορίτσια μια ερωτησούλα γιατί μπερδεύτηκα....... :?:?

Πήγα σήμερα στον γιατρό του ΙΚΑ για να μου δώσει την βεβαίωση κυοφορίας όπου αναγράφεται η ΠΗΤ και στην οποία συμπληρώνει ο εργοδότης την υπεύθυνη δήλωση και εγώ φυσικά. Στον εργοδότη λέει χαρακτηριστηκά

"και δεν θα της επιτρέψω να αναλάβει εργασία πριν να παρέλθουν ........ ημέρες απο τον τοκετό της."

Πήρα στο ΙΚΑ και μου είπαν να βάλω 56 ημέρες...... :shock::?

Και πως για τις επόμενες 63 λοχείας θα γίνει άλλη βεβαίωση.................. :shock::shock::shock:

Τώρα μαλ#$##@ μου λένε :evil::evil::?: Όταν θα σαραντίζω θα τρέχω στον εργοδότη για άλλη βεβαίωση :!::!::!:

Ρε κορότσια είναι όντως έτσι??????? 2 βεβαιώσεις ή απλά γράφω 63 ημέρες και τελειώνω????????????

xOSvp3.png

Απλά 63 θα βαλεις και τελειωσες! Οπως εγω! Δεν είχα προβλημα!Βεβαιωση εργοδότη μετα δεν υπαρχει!Δεν δίνουν σημασια τι τους ρωτάς!Διαβασα απειρες φορές το κείμενο και το 63 ειναι το σωστο νουμερο. Και στην παραγραφο του εργοδοτη και στην δικια σου!

Πω πω με συγχύζουν!

Διαφημίσεις

Απλά 63 θα βαλεις και τελειωσες! Οπως εγω! Δεν είχα προβλημα!Βεβαιωση εργοδότη μετα δεν υπαρχει!Δεν δίνουν σημασια τι τους ρωτάς!Διαβασα απειρες φορές το κείμενο και το 63 ειναι το σωστο νουμερο. Και στην παραγραφο του εργοδοτη και στην δικια σου!

Πω πω με συγχύζουν!

Ευχαριστώ πολύ καλή μου!!!!!!!!!!!!!!

Με το καλό το μωράκι σου................. :P

xOSvp3.png

Να ρωτήσω κάτι και εγώ με την σειρά μου , πήρα άδεια κυοφορίας 56 μέρες με ΠΗΤ 8/8/08 αλλά με τον γιατρό μου τώρα θα πάμε για καισαρική στις 25/07/08 λόγω ότι η μπέμπα δεν γυρνάει.Τώρα αυτές τις 13 μέρες νωρίτερα που θα γεννήσω τι γίνεται? Θα πάρω κάποια χαρτία προωρότητας πριν γεννήσω στο ικα ή θα πάω να γεννήσω και μετά θα τα κάνω όλα? Βοηθήστε λίγο γιατί στο ΙΚΑ δεν το σηκώνουν το ρημαδοτηλέφωνο

Κοιτα δεν στο λεω με 100% σιγουρια αλλα ο γιατρος μου μου ειπε οτι αν ειναι πολλες οι μερες σου ζητανε χαρτι προωροτητας στο ικα μετα που θα γεννησεις για να σου δωσουν τα επιδοματα.Κι εσυ πας στην κλινικη και ζητας απο τον παιδιατρο να το βγαλει προωρο με μια βεβαιωση.Το δικο σου ομως δεν θα ειναι προωρο!

Μονο σε περιπτωση που σε βαλει το ικα σε καποια τετοια φασαρια!Κι εμενα που δεν μου εκλεισε ραντεβου ο γιατρος και εχω περιπου ιδια πητ με σενα μπορει να γεννησω 10-15 μερες νωριτερα! Δεν θα μας ρωτησουν ποτε θα βγουν τα μπουμπουκια!Αν προκυψει σε σενα κατι τετοιο θα γινει την ωρα που θα πας να παρεις το επιδομα κι αυτο απο οτι εχω ακουει-διαβασει εξαρταται απο τον υπαλληλο του ικα ή το υποκαταστημα!Εγω νομιζω παντως οτι δεν θα εχεις προβλημα..αλλωστε τωρα ξερεις οτι ειναι με ραντεβου..αν ερθει ομως π.χ. 2 μερες νωριτερα μονο του αυτο δεν το ξερεις.

ΥΓ Με το καλο σου ευχομαι !Εχουμε ιδιες ημερομηνιες !Αληθεια πως εκλεισε απο τωρα καισαρικη ,ενα μηνα πριν, ο γιατρος σου επειδη δεν γυρισε ακομα!Εχει περιθωριο νομιζω! :roll:

Εγώ γέννησα 20 μέρες νωρίτερα και δεν μου ζήτησαν κανένα χαρτί από το ΙΚΑ... Και τις μέρες αυτές που τις έχασα από την άδεια προ τοκετου μου τις κόλλησαν στην αδεια λοχειας μετα :D

oaiqp2.pngm9YLp2.png

Διαφημίσεις

Νομίζω πάνω απο 30 ημέρες πριν την ΠΗΤ εάν γεννήσεις ζητάνε χαρτί στο ΙΚΑ. Δες και στο site http://www.ika.gr

Κορίτσια ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση!!

peny21gr έχεις απόλυτα δίκιο το λέει στο εντυπο του ΙΚΑ http://www.ika.gr/gr/infopages/downloads/toketou.pdf ότι μόνο αν είναι πάνω από 30 μέρες.... Ουφ μου έφυγε ενα αγχος!

καλησπερα σε ολους. ειμαστε νεα μελοι. εγω 26 η γυναικα μου 21. θα θελαμε να κανουμε 1 ερωτηση. η γυναικα μου δεν εχει εργαστει ποτε δεν εχει καθολου ενσημα, δικαιουμαστε καποιο επιδομα? σας ευχαριστουμε.

να στε ολοι καλα για την βοηθεια σας!

καλησπερα σε ολους. ειμαστε νεα μελοι. εγω 26 η γυναικα μου 21. θα θελαμε να κανουμε 1 ερωτηση. η γυναικα μου δεν εχει εργαστει ποτε δεν εχει καθολου ενσημα, δικαιουμαστε καποιο επιδομα? σας ευχαριστουμε.

Όπως είπε και το maraki81 δικαιούστε μόνο το βοήθημα τοκετού το οποίο θα το πάρετε αφού γεννήσετε (στο εντυπο που επισυνάπτω λέει πως θα το πάρεις) και αυτό λόγω της δικής σου εγγραφής στο ΙΚΑ.Γιατι για να δικαούταν και η γυναίκα σου τα επιδόματα κυοφορίας και λοχείας θα έπρεπε να έχει τουλάχιστον 200 ένσημα τα τελευταία 2 χρόνια. Το λεει και στο έντυπό τους http://www.ika.gr/gr/infopages/downloads/toketou.pdf

• 3 εβδομάδες μετά...
Κορίτσια εγώ τον γιο μου τον έβαλα στο βιβλιάριο του άντρα μου γιατί δεν ήξερα για τις προσαυξήσεις. Ξέρετε αν μπορώ τώρα να τον "μεταφέρω" στο δικό μου;

Νομίζω, πως αν έχεις ήδη πάρει τα επιδόματα λοχείας και τοκετού, δεν έχει νόημα. Κανονικά, πρέπει πριν πας στο ταμείο για να σου βγάλουν αυτά τα χρήματα, να πας στο τμήμα Μητρώου με το βιβλιαριο σου και να εγγράψεις εκεί το μωρό. Εμένα, φρόντισε απο τώρα να με ενημερώσει για την όλη διαδικασία η υπάλληλος του ΙΚΑ που μου έβγαλε την άδεια τοκετού (πώς το έπαθε δεν ξέρω) και μου είπε πως κατά αυτόν τον τρόπο θα πάρω ένα +10% στα χρήματα των μετέπειτα επιδομάτων (λοχειάς και βοήθημα τοκετού). Οπότε, θεωρώ πως εφ' όσον έχεις πληρωθεί αυτά τα χρήματα, είναι δώρον άδωρον η όλη διαδικασία.

Νομίζω, πως αν έχεις ήδη πάρει τα επιδόματα λοχείας και τοκετού, δεν έχει νόημα.

Το ξέρω! Εξάλλου εγώ πάνε 3 χρόνια που γέννησα! Όμως κάπου διάβασα ότι και τώρα αν πληρωθώ για κάποια αναρρωτική ή άδεια όταν ξαναμείνω έγκυος θα πάρω προσαύξηση επειδή ήδη θα έχω ένα προστατευόμενο μέλος. Αν ισχύει αυτό είναι κρίμα να τα χάσω. Γι' αυτό ρωτάω αν μπορώ να μεταφέρω έστω και τώρα τον γιο μου στο δικό μου βιβλιάριο.

5dyVp3.png

• 2 months later...

Κορίτσια δεν έχω καταλάβει κάτι. Εντάξει το να γράψω το 2ο παιδί στο δικό μου βιβλιάριο επιφέρει κάποια προσαύξηση 10%. Αυτό προϋποθέτει να είναι και το πρώτο μου παιδί στο δικό μου βιβλιάριο; Αν δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση, βοηθά χρηματικά;

Βοηθείστε με αν μπορείτε γιατί έχουν προκύψει ένα σωρό δουλειές στο Ι.Κ.Α. (όχι μόνο της εγκυμοσύνης) κι έχω αρχίσει να κουράζομαι...

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλησπερα σε ολους...

Ηθελα να ρωτησω το εξης:

Εχω κανονικη ΠΗΤ 13/11.Επειδη ομως αν εβγαινα σε αδεια κυησεως βαση αυτης της ημερομηνιας μου ελειπαν καποια ενσημα για να συμπληρωσω τα 200 σκεφτηκα να μεινω παραπανω στην δουλεια προκειμενου να συμπληρωσω τα ενσημα αυτα.Οποτε δηλωσα ΠΗΤ 3/12 και ετσι συμπληρωνω τα 200 ενσημα και με την τελευταια ημερα στην δουλεια πριν την αδεια κυησεως.

Μου ειπαν απο το ΙΚΑ οτι τα επιδοματα θα τα παρω αρχες Δεκεμβρη που θα εχουν φανει και τα τελευταια μου ενσημα αλλα υπαρχει και μια πιθανοτητα να μην τα παρω γιατι ειναι λεει οριακα.Να περιμενω πρωτα να γεννησω και μετα θα δουν αν θα τα παρω.

Βαση ολων αυτων ακομη και 1 μηνα πριν την ΠΗΤ 3/12 να γεννησω απο ποτε μεχρι ποτε θα πρεπει να εχω 200 ενσημα?Εχω μπερδευτει...Σε ποια περιπτωση δεν θα δικαιουμαι τα επιδοματα επειδη οπως μου ειπαν μπορει να ειναι οριακα?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...