Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΣΟΣ ΝΑ ΔΩΣΩ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ?

Recommended Posts

ΓΕΙΑ ΕΙΜΑΙ ΝΕΑ ΜΑΜΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ. Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 21/1/2011 ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΘΗΛΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΝΩ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΟΥ ΜΕ ΘΗΛΑΣΤΡΟ. ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΠΟΛΥ ΒΑΡΟΣ ΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΚΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΟΥ ΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΒΑΡΕΘΗΚΕ ΓΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΤΟ ΜΗΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΩ ΞΕΝΟ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΒΑΡΟΣ. ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΠΕΡΝΕΙ ΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΠΟΛΥ ΓΑΛΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΙΕΙ 920 ML ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ?ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΟΥ? ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ?ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΜΕ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΒΑΡΟΣ 3720 ΟΤΑΝ ΦΥΓΑΜΕ ΗΤΑΝ 3640,ΣΤΙΣ 1/2/11 ΗΤΑΝ 3780,ΣΤΙΣ15/2/11 ΗΤΑΝ 4290, ΣΤΙΣ 6/4/11 ΗΤΑΝ 5720 ΚΑΙ ΣΤΙΣ2/5/11 ΗΤΑΝ 6180.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ:confused:

Διαφημίσεις

ΓΕΙΑ ΕΙΜΑΙ ΝΕΑ ΜΑΜΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ. Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 21/1/2011 ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΘΗΛΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΝΩ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΟΥ ΜΕ ΘΗΛΑΣΤΡΟ. ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΠΟΛΥ ΒΑΡΟΣ ΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΚΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΟΥ ΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΒΑΡΕΘΗΚΕ ΓΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΤΟ ΜΗΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΩ ΞΕΝΟ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΒΑΡΟΣ.

harri να σου ζήσει!

Για τα σχόλια της γιατρού:

1. Τόσα χρόνια δεν έχω βρει πουθενά καμία αναφορά για βαρεμάρα μωρού για για περιορισμό φαγητού λόγω βαρεμάρας. Η γιατρός σου μπορεί να σου δείξει πού το διάβασε; Μήπως σου μεταφέρει προσωπικές αντιλήψεις που δεν έχουν σχέση με την ιατρική;

2. Παρακάτω γράφεις ότι το γάλα σου είναι πολύ, πώς κατάλαβε ότι δεν αρκεί;

3. Να ζητήσεις να σου γράψει την αιτιολογία της αναγκαιότητας του ξένου, έτσι όπως ακριβώς σου την είπε και από κάτω να βάλει την υπογραφή της και τη σφραγίδα της.

Μέχρι τώρα δεν έχει δημοσιευτεί καμία επιστημονικά τεκμηριωμένη άποψη που να υποστηρίζει ότι η διατροφή με ξένο γάλα είναι ισάξια ή καλύτερη με αυτή τη μητρικού.

Το αντίθετο έχει τεκμηριωθεί και έχει δημοσιευτεί:

Human milk is species-specific, and all substitute feeding preparations differ markedly from it, making human milk uniquely superior for infant feeding.12

http://aappolicy.aappublications.org/cgi/reprint/pediatrics;115/2/496.pdf

Ο γιατρός που παρακολουθεί το μωρό έχει υποχρέωση να σου δώσει γραπτώς την ιατρική αιτιολογία για την οποία πρέπει να δώσεις ξένο γάλα.

Αν δεν τη δίνει γραπτώς, σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα και επιστημονικό και ηθικό.

ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΠΕΡΝΕΙ ΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΠΟΛΥ ΓΑΛΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΙΕΙ 920 ML ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ.

Πουθενά δεν υπάρχει γραμμένο ότι ένα μωρό πρέπει να πιει οπωσδήποτε 920 ml σύμφωνα με το βάρος του. Αυτό που συνήθως γράφουν είναι ένας μέσος όρος που αντιστοιχεί σε ένα σχετικά μεγάλο εύρος τιμών.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ?

Να αλλάξεις άμεσα γιατρό. Είναι πολύ εύκολο να βρεις κάποιον που μπορεί να αξιολογήσει στοιχειωδώς την ανάπτυξη του παιδιού και δεν σε εμπαίζει.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΟΥ?

Όταν το γάλα περισσεύει, νομίζω ότι αυτή η ερώτηση είναι περιττή!

ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ?ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΜΕ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΒΑΡΟΣ

21/1/2011 3720 ΟΤΑΝ ΦΥΓΑΜΕ ΗΤΑΝ

3640,ΣΤΙΣ

1/2/11 ΗΤΑΝ 3780,

15/2/11 ΗΤΑΝ 4290,

από 1/2 έως 15/2 πήρε 510 γρ σε 14 ημέρες. Δηλαδή 36,4 γρ. την ημέρα με αναμενόμενο μέσο όρο τα 25 γρ. ανά ημέρα.

6/4/11 ΗΤΑΝ 5720

σε 50 ημέρες πήρε 1.430 γρ. δηλαδή 28,6 γρ. ανά ημέρα, πάλι περισσότερο από τον αναμενόμενο μέσο όρο

2/5/11 ΗΤΑΝ 6180.

Μετά τον 3ο μήνα τα μωρά βάζουν το μισό βάρος ανά μήνα, σε σχέση με αυτό που έβαζαν το πρώτο τρίμηνο. Το δικό σου μωρό εξακολουθεί να βάζει πολύ καλό βάρος.

Για τα μωρά που βάζουν περισσότερο από το αναμενόμενο μέσο όρο το πρώτο τρίμηνο, είναι φυσιολογικό να μην βάλουν και καθόλου βάρος για έναν ολόκληρο μήνα.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΑΓΛΑΪΑ. ΑΠΛΑ ΕΙΧΑ ΑΓΧΩΘΕΙ ΚΑΙ ΦΟΒΗΘΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΣΩΣΤΟ. ΟΜΟΛΟΓΩ ΧΤΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΩ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΙΧΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ ΠΡΙΝ ΚΑΤΕΒΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΗΘΕΛΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΝΕΥΡΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΤΟ ΜΗΤΡΙΚΟ ΓΑΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΩ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

μην το δωσεις ξενο!!!!!

ο γιατροσ λεει βλακιες!!! καθε παιδι δεν ειναι ιδιο!!!

εγω που θηλαζα 1 χρονο,,μια χαρα μεγαλωσε η κορη μου!!!!!!

μην ακουσ κανενασ και ακου το μωρο σου:)

Διαφημίσεις

Harri, μια χαρά είναι ο γιόκας σου, μην ακούς τη γιατρό, γιατρό...λέμε τώρα!Εγώ γέννησα 25-01-2011 (3010 γραμμάρια ο γιος μου) και τώρα είναι 5300 κι είναι μια χαρά με αυτά τα 2300 που πήρε, και γελάει και μια χαρά ζωηρός κι όλα καλά!ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ!ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ ΠΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΨΕΥΔΕΤΑΙ!!!!!

ΓΕΙΑ ΕΙΜΑΙ ΝΕΑ ΜΑΜΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ. Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 21/1/2011 ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΘΗΛΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΝΩ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΟΥ ΜΕ ΘΗΛΑΣΤΡΟ. ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΠΟΛΥ ΒΑΡΟΣ ΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΚΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΟΥ ΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΒΑΡΕΘΗΚΕ ΓΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΤΟ ΜΗΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΩ ΞΕΝΟ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΒΑΡΟΣ. ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΠΕΡΝΕΙ ΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΠΟΛΥ ΓΑΛΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΙΕΙ 920 ML ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ?ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΟΥ? ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ?ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΜΕ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΒΑΡΟΣ 3720 ΟΤΑΝ ΦΥΓΑΜΕ ΗΤΑΝ 3640,ΣΤΙΣ 1/2/11 ΗΤΑΝ 3780,ΣΤΙΣ15/2/11 ΗΤΑΝ 4290, ΣΤΙΣ 6/4/11 ΗΤΑΝ 5720 ΚΑΙ ΣΤΙΣ2/5/11 ΗΤΑΝ 6180.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ:confused:

Όταν αντλείς βλέπεις (καλώς ή κακώς) αν το γάλα "αρκεί" ή όχι - άρα αυτή η "εξήγηση" δεν ταιριάζει στην περίπτωσή σου.

Όσο για το αν το "βαρέθηκε το μωρό το γάλα σου", πέραν όσων είπε η Αγλαΐα και οι άλλες κοπέλες, να συμπληρώσω ότι το μητρικό γάλα αλλάζει γεύση και σύσταση από μέρα σε μέρα κι από γεύμα σε γεύμα, ανάλογα με τη διατροφή της μαμάς και τις ανάγκες του μωρού.

Παρέχει δηλαδή πραγματική ποικιλία στο μωρό. Το αντίθετο συμβαίνει με το ξένο γάλα που είναι σταθερά ίδιο - εκείνο, ίσως να μπορεί να το βαρεθεί ένα μωρό...

Καλησπέρα και από μένα. Αν θες να βοηθηθείς στο θέμα του θηλασμού ώστε να μην το βγάζεις με θήλαστρο και χωρίς να θέλω να κάνω διαφήμιση βρες σε βιβλιοπωλεί το βιβλίο της Άννας Πατσούρου το οποίο σε μένα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο. Όσο για τη γιατρό σου θα συμφωνήσω με τις υπόλοιπες αλλαγή και γρήγορα μάλιστα. Τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει το γάλα της μητέρας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΑΓΛΑΪΑ. ΑΠΛΑ ΕΙΧΑ ΑΓΧΩΘΕΙ ΚΑΙ ΦΟΒΗΘΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΣΩΣΤΟ. ΟΜΟΛΟΓΩ ΧΤΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΩ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΙΧΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ ΠΡΙΝ ΚΑΤΕΒΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΗΘΕΛΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΝΕΥΡΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΤΟ ΜΗΤΡΙΚΟ ΓΑΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΩ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

Μην του ξαναδώσεις ξένο γάλα!!!!

Είναι σαν να έχεις μαγειρέψει υγιεινό φαγητό στο παιδί σου και ο παιδίατρος να του συστήνει γαριδάκια με τη δικαιολογία ότι είναι πιο καλά (επειδή ο ίδιος ενημερώνεται και παίρνει τα δωράκια του από τις εταιρίες)Πέρα όμως από τα συμφέροντα αυτος ο κύριος θα πρέπει να σκέφτεται και λίγο τον όρκο που έχει δωσει...

Θηλάζω εδώ και 28 μήνες και το τι έχω ακούσει από τους επαγγελματίες υγείας δεν λέγεται. ( Ακόμη και ότι το δικό μου γάλα έχει τοξίνες , επειδή λεει είμαι πάνω από 40 χρονών.) Και λένε τις βλακείες του με ύφος 180 καρδιναλίων, έτσι ώστε, αν μία μανούλα δεν είναι η ίδια ενημερωμένη, να σταματάει το θηλασμό και να δίνει το καταπληκτικό σκατόγαλα ΧΨΖ...

Επίσης σου θυμίζω ότι πολλά μωρά παρουσιάζουν αλλεργία στο αγελαδινό γάλα που περιέχουν τα γάλατα σε σκόνη, αλλεργία που μπορεί να ξεπεραστεί αν το παιδί θηλάζει μέχρι κάποια ηλικία από τη μαμά του. (Σε αυτή την περίπτωση ανήκει η κόρη μου)

Σου εύχομαι να βρεις έναν αληθινά ενημερωμένο παιδίατρο που να υποστηρίζει την προσπάθειά σου και να μην την υπονομεύει...

.pngy3DLp3.png

Διαφημίσεις

Μην του ξαναδώσεις ξένο γάλα!!!!

Είναι σαν να έχεις μαγειρέψει υγιεινό φαγητό στο παιδί σου και ο παιδίατρος να του συστήνει γαριδάκια με τη δικαιολογία ότι είναι πιο καλά (επειδή ο ίδιος ενημερώνεται και παίρνει τα δωράκια του από τις εταιρίες)Πέρα όμως από τα συμφέροντα αυτος ο κύριος θα πρέπει να σκέφτεται και λίγο τον όρκο που έχει δωσει...

Τέλειο! Μου θύμισε το "τόσες μύγες τρώνε σκ@@@ - λέτε να κάνουν λάθος;":lol:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...