Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ειλικρινά.Είχα άδικο;( τσιγάρο)

DALIA

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 338
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

αν και δεν καπνιζω 3 χρονια τωρα και ποτε δεν τρελα εθισμενη με το τσιγαρο αλλα ημουνα πολυ χαλαρη οποτε ηθελα εκανα και αν ηθελα το εκοβα και για ενα -δυο χρονια ....δεν με πειραζει σε εξωτερικο χωρο να καπνιζει καποιος ...ειναι εξωτερικος χωρος και ο καπνος φευγει .

ylSkp1.pngrwLVp1.png

Θεωρώ ότι το παιδάκι, δεν θα πάθει τίποτα αν πάει σε κάποιον ανοιχτό χώρο και το "ακουμπήσει" για λίγο ο καπνός του διπλανού. Ειδικά, αν το παιδάκι ζει στην Αθήνα, ή στη Θεσσαλονίκη ή σε άλλη πόλη όπου υπάρχει αρκετά μόλυνση της ατμόσφαιρας, δεν θα το βλάψει ο ελάχιστος, ανεπαίσθητος καπνός, περισσότερο από το καυσαέριο.

ΜΑ ΑΥΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ!! :(

Είναι λίγο σαν κάποιες κολώνιες.

Σε άλλους αρέσουν, εμένα όμως με αρρωσταίνουν (κυριολεκτικά). Αν κάτσει κάποιος δίπλα μου με συγκεκριμένες κολώνιες κάνω εμετό και λιποθυμάω (έχει συμβεί 4 φορές,περίεργη αλλεργική αντίδραση).

Δεν μπορώ όμως να του απαγορέψω να τις φοράει, έτσι ή αλλάζω θέση ή σηκώνομαι και φεύγω.

4 φορές;; Αν σου συνέβαινε 100 φορές την ημέρα, κάθε μέρα, παντού; Όπως συμβαίνει με εμάς και το τσιγάρο; :confused:

Κοριτσια να ρωτησω κι εγω κατι...Το θεμα ειναι μονο να μην αναπνεει ο μη καπνιστης το καπνο,στη προκειμενη τα παιδια μας,η και το οτι οπου σταθουνε κι οπου βρεθουνε βλεπουνε τσιγαρα κι ανθρωπους να καπνιζουνε σαν να ειναι και το πιο φυσικο πραγμα?Εμενα πιο πολυ με ενοχλει το θεμα του παραδειγματισμου,παντως...

Ειναι σαν να κυκλοφορεις εξω με το παιδι σου κ να βλεπει παντου ανθρωπους να πλακωνονται στο ξυλο,στα παρκα στη παιδικη χαρα,στη ταβερνα,παντου...νομιμο ειναι κι αυτο,αλλα δε θα σας θυμωνε:rolleyes:?

Εγω παλι δε θελω να αναπνεει καπνο αλλα δε θελω κ να βλεπει να καπνιζουνε ετσι απλα...δε το θεωρω σωστο

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

Διαφημίσεις

Αχ βρε παιδια...προερχομαι απο οικογενεια μη καπνιστων και καπνιζω(η αδερφη μου οχι)...ο ανδρας μου προερχεται απο πολυτεκνη οικογενεια με πατερα βαρυ καπνιστη...κανενα απο τα 5 παιδια δεν καπνισε ποτέ....

Προτυπα τωρα και ιστοριες...σορρυ κιολας αλλα νομιζω οτι ολα αυτα ειναι υπερβολες.

Εδω βλεπουν αλλα και αλλα απαραδεκτα τα παιδια καθε μερα απο νηπια στην τηλεοραση κτλ το τσιγαρο ειναι το τελευταιο νομιζω στο οποιο ενας γονιος θα καταφερει να επιβαλλει την αποψη του.

Να πρστατεψουμε τα παιδια των μεγαλουπολεων απο τον καπνο των τσιγαρων σε ανοιχτους χωρους;

Λιγο αστειο δε σας ακουγεται με τοση μολυνση που προκαλουμε ΟΛΟΙ μας καθημερινα;

Ωραια ηθικολογουμε καλα-καλα αλλά οπως λεει και η νταλια αν πιασουμε αλλα ζητηματα που θετουν καθημερινα σε κινδυνο την υγεια των παιδιων απο τα πιο απλα...η επισκεψη σε δημοσια τουαλετα εκτος σπιτιου,το παιχνιδι σε μια παιδικη χαρα,ενα μπανιο σε θαλασσα...στα οποια μερη ολοι μας εχουμε κανει κατα καιρους παρατυπιες τοτε μαλλον ο καπνος που αιωρειται στην ατμοσφαιρα εξωτερικης παιδικης χαρας ή ταβερνας ειναι αμελητεος κινδυνος.

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

Εγω παλι δε θελω να αναπνεει καπνο αλλα δε θελω κ να βλεπει να καπνιζουνε ετσι απλα...δε το θεωρω σωστο

χμ...η μόνη λύση είναι να κλείσεις το παιδί μέσα στο σπίτι και εννοείται ότι δεν έχουμε καν τηλεόραση στο σπίτι...Δεν σου το λέω ειρωνικά καθόλου αλλά πραγματικά το βλέπω ώς η μόνη λύση...

Επίσης πολύ σημαντικό να περάσουμε μυν. στα παιδιά μας ότι ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ και φυσικά φροντίζουμε να ενημερώσουμε για τους κινδύνους του τσιγάρου..

rQGhp3.png

Εμενα δεν με ενοχλει απο θεμα παραδειγματισμου αλλα η εισπνοη του καπνου. Οχι μονο για το παιδι μου αλλα και για εμενα.

Ουτε μου αρεσει να μυριζω καπνιλα και οταν επιστρεφω σπιτι να βγαζω τα ρουχα μου εξω για να ξεμυρισουν αλλα και γιατι δεν μπορουμε να κοιμηθουμε απο την εντονη μυρωδια, ουτε οταν τρωω και απολαμβανω θελω να μου ερχεται ο καπνος στο προσωπο.

Ζηταω πολλα?

Νομίζω ότι το βασικό πρόβλημα, είναι ότι ο νόμος δεν εφαρμόζεται σχεδόν καθόλου και όπου εφαρμόζεται, υπάρχουν πολλά κενά και παρατυπίες. Πχ, στο επίμαχο μαγαζί, όπου περιέγραψε η Ντάλια, τη σκηνή με την πελάτισα, θα έπρεπε να μην υπάρχει καθόλου τέντα πάνω από τα κεφάλια των καπνιστών, γιατί ο νόμος απαγορεύει το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους και μία κατασκευή με τέντα, είναι κλειστός χώρος. Και έρχομαι εγώ τώρα, η μη καπνίστρια πλέον (και περήφανη γι αυτό) να ρωτήσω: γιατί δεν δικαιολογείται από το νόμο, σε ένα κατάστημα όπως αυτό που περίεγραψε η Ντάλια, στο συγκεκριμένο μαγαζί, να υπάρχει ένα κλειστό, ωραίο, περιποιημένο καπνιστήριο, στο οποίο παράλληλα να εξασφαλίζεται η οπτική (και μόνο) επαφή με τον παιδότοπο και αντίστοιχα, να υπάρχει έξω χώρος (που δεν κλείνεται από καμιά τέντα), όπου να μην επιτρέπεται το κάπνισμα και να υπάρχει επίσης οπτική επαφή με τον παιδότοπο? Έτσι και όλοι ικανοποιημένοι θα είναι και κανείς δεν θα ενοχλείται από κανένα.

Κατά τα άλλα, συμφωνώ απόλυτα με τις κοπέλες που λένε ότι ο νόμος δεν εφαρμόζεται ουσιαστικά, ούτε στους κλειστούς χώρους. Σε πολλές καφετέριες που έχω πάει καπνίζουν κανονικότατα, δυστυχώς. Εγώ δεν έχω πρόβλημα, αλλά καταλαβαίνω απόλυτα τους θαμώνες που τους ενοχλεί. Η λύση είναι, ή ξεχωριστή αίθουσα για τους καπνιστές ή ειδικά διαμορφωμένος έξω χώρος (με τέντα, σομπίτσα για το χειμώνα ή air condition για το καλοκαίρι).

Δεν προλαβαινω οσα εχετε γραψει να διαβασω αλλα θα ηθελα να πω την αποψη μου.

Δεν μου αρεσει σαν εικονα να βλεπω γονιο να καπνιζει μπροστα στο παιδι του. Δηλαδη πηγαινα παιδικη χαρα και εβλεπα το παιδι να παιζει και η μανα να χαρμανιαζει.(χαχα).

Ο μπαμπας να πιανει το χερι του παιδιου και απο το αλλο χερι να κραταει αναμενο τσιγαρο.

Και πολλα πολλα αλλα παραδειγματα. Δεν μου αρεσει σαν εικονα γιατι το παιδι απο μονο του ειναι κατι αγνο, αμολυντο, αθωο και εξαρτωμενο απο μας τους γονεις. Οταν ημουν μικρη θυμαμαι καθε κυριακη τον πατερα μου να ακουει αθλητικα και να καπνιζει μεσα στο σπιτι πινοντας καφε (η απολαυση καθε ανδρα χαχα) δεν αντεχα καθολου την μυρωδια του τσιγαρου αλλα δεν τολμουσα να του πω τιποτα θα τα ακουγα απο την μανα μου. Θυμαμαι μια φορα κατακαλοκαιρο στο σπιτι μας στο χωριο με καυσωνα ο πατερας μου αναψε ενα τσιγαρο μεσα στο σπιτι ( ο καημενος μολις ειχε ξυπνησει και εκανε καφε να πιει αλλα εξω ειχε 42 βαθμους ) που ειχε πιο δροσια απο εξω και του λεω με τροπο ενοχλημενο αμαν εσυ και το βρωμοτσιγαρο σου σηκωθηκε η μανα μου και μου αστραψε ενα σκαμπιλι. Αυτο δεν θα το ξεχασω με τιποτα.

Απο τοτε ειπα στον ευατο μου οτι μπροστα στο παιδι μου εγω δεν θα καπνισω. Γιατι θυμαμαι ακομα ποσο ενοχλητικο ειναι για ενα παιδι αυτο. Εγω σημερα καπνιστρια οχι φανατικη αλλα ναι ειμαι. Καθε φορα που βγαινω βολτα με την μικρη μου αποφευγω να κουβαλαω πακετο μαζι μου. Δεν εχω αναψει τσιγαρο σε παιδικη χαρα αλλα μερικες φορες αν και ελαχιστες εχω βγει εξω απο τον παιδοτοπο και αναψα ενα τσιγαρο.

Πως μπορουμε να λεμε στο παιδι μας τους κυνδινους του καπνισματος ενω εμεις οι ιδιοι καπνιζουμε? Πως γινεται να τουλεμε οτι το τσιγαρο σκοτωνει και εμεις να αυτοκτονουμε σιγα σιγα. Ναι ενα περιβαλλον καθαρο ειναι υποχρεωση μας για τα παιδια μας. Ενα περιβαλλον που θα μπορουν αυτα να ζησουν........... Καταστρεφουμε καθε μερα τον πλανητη μας τους ευατους μας και ολα αυτα για να θυσαυριζουν μερικοι......... Και εμεις κατω απο την δικαιολογια του εθισμου συμβαλλουμε σε αυτην την καταστροφη και εξοντωση μας.

Ειναι ντροπη ολων μας αυτο και δικη μου γιατι ενω μπορω να εξασφαλισω "ζωη" την διωχνω μακρια μου.

Το δικαιωματα το αυτονοητο καθε ανθρωπου εμεις δεντου το παρεχουμε σαν Ελλαδα. Το δικαιωμα να αναπνεει ελευθερα.........

Ας σκεφτουμε ολοι μας τις επιπτωσεις του τσιγαρου σε βαθως και οχι επιφανειακα. Ναι δικαιωμα μου ειναι να καπνιζω αλλα δικαιωμα του αλλου ειναι να μην αναπνεει τον καπνο μου γιατι αυτος θελει να ζησει.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΚΑΠΝΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΥΣ ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ, ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ και ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΚΑΠΝΙΖΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΑΣ ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

Διαφημίσεις

ΜΑ ΑΥΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ!! :(

σε γενικη εννοια και μεταφραση λεω πως πανω σε αυτο χιλιες φορες ενα τσιγαρο παρα οοοολλααα αυτα που αναπνεουμε. μη το κουραζουμε το θεμα βρε παιδια. με εναν καπνο και ποσο μαλλον καταλαθος δε παθαινει κανεις τιποτα. αλλο να ζει μεσα σε ντουμανι συνεχεια.

ενα παραδειγμα ακομη. καλοκαιρι. καθομαι στο μπαλκονι μονη η με φιλη. τα παιδια παιζουν μεσα. καποια στιγμη ερχετε ενα παιδακι σε μας. εε δε θα εχω το τσιγαρο διπλα στο παιδι αλλα ουτε και θα το σβησω κιολας. απλα θα απομακρυνω το χερι μου η το τασακι η οτιδηποτε αν κατσει διπλα μου.. μεχρι εκει

1-2-3MPOMPIRES!!!

σε γενικη εννοια και μεταφραση λεω πως πανω σε αυτο χιλιες φορες ενα τσιγαρο παρα οοοολλααα αυτα που αναπνεουμε. μη το κουραζουμε το θεμα βρε παιδια. με εναν καπνο και ποσο μαλλον καταλαθος δε παθαινει κανεις τιποτα. αλλο να ζει μεσα σε ντουμανι συνεχεια.

ενα παραδειγμα ακομη. καλοκαιρι. καθομαι στο μπαλκονι μονη η με φιλη. τα παιδια παιζουν μεσα. καποια στιγμη ερχετε ενα παιδακι σε μας. εε δε θα εχω το τσιγαρο διπλα στο παιδι αλλα ουτε και θα το σβησω κιολας. απλα θα απομακρυνω το χερι μου η το τασακι η οτιδηποτε αν κατσει διπλα μου.. μεχρι εκει

Δεν το καταλαβαινω αυτο. Τι παει να πει χιλιες φορες ενα τσιγαρο παρα οτιδηποτε αλλο?

Εσενα το τσιγαρο (αναφερομαι σε ολους τους καπνιστες) σε ευχαριστει το τσιγαρακι και δικαιωμα σου, εγω ομως δεν εχω δικαιωμα να φαω σε μια ταβερνα σαν ανθρωπος, να απολαυσω το καφεδακι μου μαζι με το παιδι μου (απο ποτε απαγορευεται η εισοδος στα παιδια και δεν το εχω καταλαβει?) χωρις να εχω την τσιγαριλα του καθενος μεσα στην μουρη μου? Γιατι καταπατειτε τα δικαιωματα μου? Γιατι δεν μενετε μεσα στους ειδικους χωρους που υπαρχουν (οπου υπαρχουν) και κανετε τεκε ολο το μαγαζι και εγω θα πρεπει να το ανεχομαι? Γιατι οταν θα μιλησω και θα ζητησω να σβησετε το τσιγαρο (που ειναι δικαιωμα μου και συμφωνα με το νομο) εγω θα ειμαι κακια, η τρελη, η αναγωγη κτλ?

Γιατι δεν σεβεστε τα ορια και ψαχνετε δικαιολογιες?

ZWH συμφωνο με οσα λες αλλα μονο μια λυση υπαρχει να κανουμε καταγγελιες στα μαγαζια που καπνιζουν μεσα παρανομα

ας ξεκινησουμε απο εκει και μετα βλεπουμε και οχι να ανεχομαστε για να μην γινουμε οι αναγωγες οι σπαστικες οι περιεργες

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?threadid=89094

Η οικογενοια μου ειναι ολη μου η ζωη

328e.jpg328ep3.png

γιατι, αγαπητή μου ZWH, τα όρια σε έναν χώρο τα θέτει ο καταστηματάρχης, ο οποίος για να μην χάσει τους πελάτες του, δεν το κάνει, και μας αφήνει να φαγωθούμε μεταξύ μας...

Από τότε που κουράστηκα να ψάχνω, έμαθα να βρίσκω. Και από τότε που ο άνεμος μού εναντιώθηκε, έμαθα να σαλπάρω με όλους τους ανέμους. Φ. Νίτσε

ZWH συμφωνο με οσα λες αλλα μονο μια λυση υπαρχει να κανουμε καταγγελιες στα μαγαζια που καπνιζουν μεσα παρανομα

ας ξεκινησουμε απο εκει και μετα βλεπουμε και οχι να ανεχομαστε για να μην γινουμε οι αναγωγες οι σπαστικες οι περιεργες

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?threadid=89094

Καλά, πολύ που σκάνε οι καταστηματάρχες.... Πρόσφατα βρέθηκαμε με παρέα με 2 μωρά - μεταξύ των οποίων και ο γιος μου - σε ταβέρνα στη Δροσιά Αττικής. Στο κατάστημα υπήρχαν σήματα παντού για την απαγόρευση του καπνίσματος. Τασάκια πουθενά. Ωστόσο μία έξυπνη παρέα στο βάθος μετά από λίγο σκάει κάτι πουράκλες σα λουκάνικα Μεσσηνίας. Η βρώμα απίστευτη, τα μωρά απροστάτευτα. Με το που παίρνουμε χαμπάρι τη μυρωδιά, φωνάζουμε το γκαρσόνι. Του παραπονεθήκαμε ότι ενώ απαγορεύεται το κάπνισμα, αυτοί καπνίζουν και μας ενοχλούν και έχουμε και μωρά. Μας απαντάει ότι θα τους το πει. Δε λέει τίποτα. Τον ξαναφωνάζουμε, τα ίδια. Το λέμε στον υπεύθυνο (μεσολάβησαν περίπου 15 λεπτά, όπου αποφασίζουμε ότι αν δε σβήσουν τα πούρα θα φύγουμε γιατί τα μωρά δε θα αντέξουν παραπάνω...) και τί μας απαντάει:

"Συγνώμη αλλά δε μπορώ να τους κάνω παρατήρηση, είναι πολύ καλοί πελάτες":shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock:

Έγινε φασαρία και φύγαμε με την ουρά στα σκέλια διότι αναγκαστήκαμε - ενώ είχαμε όλο το δίκιο με το μέρος μας - να υποχωρήσουμε. ΛΑΘΟΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ ΣΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ (Μ.....ΚΙΑ ΜΕΓΑΛΗ).

Παρένθεση 1: Μαζί με μάς διαμαρτυρήθηκε κι άλλη παρέα ηλικιωμένων που επίσης γράφτηκε εκεί που δεν πιάνει μελάνι.

Παρένθεση 2: Η παρέα μας κάπνιζε έξω στην αυλή όποτε ήθελε να καπνίσει (είμαστε όλοι καπνιστές).

Παρένθεση 3: Ο ένας από τους τύπους με τις πουράκλες είχε έρθει με Μαζεράτι (τυχαίο?? Δε νομίζω..).

Συγνώμη αν ξέφυγα από το αρχικό θέμα, ήθελα απλά να πω ότι οι καταστηματάρχες είναι οι πρώτοι που φταίνε σε πολλά από αυτά τα περιστατικά μη εφαρμογής του νόμου ή μη σεβασμού στα δικαιώματα των καπνιστών και μη.

KjMfp2.png

Together we stand, divided we fall

Διαφημίσεις

Εμενα δεν με ενοχλει απο θεμα παραδειγματισμου αλλα η εισπνοη του καπνου. Οχι μονο για το παιδι μου αλλα και για εμενα.

Ουτε μου αρεσει να μυριζω καπνιλα και οταν επιστρεφω σπιτι να βγαζω τα ρουχα μου εξω για να ξεμυρισουν αλλα και γιατι δεν μπορουμε να κοιμηθουμε απο την εντονη μυρωδια, ουτε οταν τρωω και απολαμβανω θελω να μου ερχεται ο καπνος στο προσωπο.

Ζηταω πολλα?

Μεχρι προτινως που καπνιζαμε ολοι παντου και αδιακριτως θα σου εριχνα δικιο αλλα πλεον οχι... μπορεις να καθισεις σε χωρο μη καπνιστων.Τοσο απλα.

ή μπορεις να ζητησεις απο τον καταστηματαρχη να εφαρμοσει το νομο αν εισαι καπου μεσα και δικαια ενοχλεισαι.

Αν ομως και θες να καθεσαι στο μονο χωρο που μπορει ο καπνιστης να καπνισει(δλδ τη δεδομενη στιγμη ανεξαρτητα νομου-εξω)και θες να μην καπνιζει κανεις γυρω εισαι απλα παραλογη και ζητας πολλα.

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

Και για να μην ειμαστε και αδικοι να σκεφτουμε λιγο και τους ιδιοκτητες χωρων μαζικης εστιασης και ποσο ζημια τους εκανε ολο αυτο απο τη μια στιγμη στην αλλη και να τους ριξουμε λιγο δικιο στην περιπτωση που επιτρεπουν (εστω παρανομα) το καπνισμα σε ενα κομματακι εξωτερικου χωρου.

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

Και για να μην ειμαστε και αδικοι να σκεφτουμε λιγο και τους ιδιοκτητες χωρων μαζικης εστιασης και ποσο ζημια τους εκανε ολο αυτο απο τη μια στιγμη στην αλλη και να τους ριξουμε λιγο δικιο στην περιπτωση που επιτρεπουν (εστω παρανομα) το καπνισμα σε ενα κομματακι εξωτερικου χωρου.

Συγνωμη αλλα στην Αμερικη ολα τα μαγαζια ειναι γεματα και δεν καπνιζει κανεις!!!!! -20 και καπνιζουν εξω. Εκει γιατι δεν εχουν προβλημα οι ιδιοκτητες? Μηπως ειναι μια ακομη δικαιολογια?

χμ...η μόνη λύση είναι να κλείσεις το παιδί μέσα στο σπίτι και εννοείται ότι δεν έχουμε καν τηλεόραση στο σπίτι...Δεν σου το λέω ειρωνικά καθόλου αλλά πραγματικά το βλέπω ώς η μόνη λύση...

Επίσης πολύ σημαντικό να περάσουμε μυν. στα παιδιά μας ότι ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ και φυσικά φροντίζουμε να ενημερώσουμε για τους κινδύνους του τσιγάρου..

Καλες οι σκεψεις σου αλλα επειδη δε μπορω να μεταφερω ακριβως τι εχω στοωμυαλο μου οταν λεω κατι θα σου δωσει πολυ λιγα απο αυτα που γνωριζω τοσα χρονια και με βαση αυτα μιλαω παντα,ασχετως αν δε καθομαι να σας τα απαραθεσω...

Κοινωνικη μαθηση....Η θεωρία της κοινωνικής μάθησης που βασίζεται στην παρατήρηση είναι μια σύνθετη διαδικασία που περιλαμβάνει τρία στάδια:

* έκθεση στις αντιδράσεις των άλλων

* μίμηση και πρόσκτηση των συμπεριφορών που βλέπει το άτομο

* μεταγενέστερη αποδοχή των πρότυπων πράξεων ως οδηγητικών στοιχείων της συμπεριφοράς του υποκειμένοΠαρ' όλα αυτά ο Μπαντούρα υποστήριζε ότι τα παιδιά σε όλες τις ομάδες μαθαίνουν την συμπεριφορά που μπορεί βλέπουν ακόμη κι αν δεν εκδηλώνουν άμεση αντίδραση σε αυτή και δεν την μιμούνται. Αυτό συμβάινει υπό διαφορετικές περιστάσεις.

Αλμπερτ Μπαντουρα ενδιαφέρθηκε για αυτό τον κλάδο της μάθησης και το πως αυτή συνδέεται με βασικές πτυχές της προσωπικότητας και της κοινωνικής ανάπτυξης, όπως η εξάρτηση, η επιθετικότητα, η ταύτιση και η διαμόρφωση συνείδησης, καθώς και για τους μηχανισμούς άμυνας. Για να μελετήσει τα αίτια της αναγνώρισης των συμπεριφορών των ενηλίκων από τα παιδιά, πραγματοποίησε μια σειρά από πειραματικές μελέτες στα κοινωνικά μοντέλα.

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

Δυστυχώς εδώ που μένω εγώ τουλάχιστον (επαρχία) επιτρέπεται σχεδόν παντού σε κλειστούς χώρους. Σε όλα τα εστιατόρια κ καφετέριες. Σε ένα μόνο δεν επιτρέπεται ως τώρα αλλά αργά το βράδυ βγάζει τασάκια. Αν επιτρεπόταν σε εξωτερικούς θα ήμουν υπερευχαριστημένη.

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

Μεχρι προτινως που καπνιζαμε ολοι παντου και αδιακριτως θα σου εριχνα δικιο αλλα πλεον οχι... μπορεις να καθισεις σε χωρο μη καπνιστων.Τοσο απλα.

ή μπορεις να ζητησεις απο τον καταστηματαρχη να εφαρμοσει το νομο αν εισαι καπου μεσα και δικαια ενοχλεισαι.

Αν ομως και θες να καθεσαι στο μονο χωρο που μπορει ο καπνιστης να καπνισει(δλδ τη δεδομενη στιγμη ανεξαρτητα νομου-εξω)και θες να μην καπνιζει κανεις γυρω εισαι απλα παραλογη και ζητας πολλα.

Χωρο μην καπνιστων? Που ειναι γιατι δεν εχω δει πουθενα. Η μηπως χωρο μη καπνιστων εννοουμε 1-2 τραπεζακια διπλα απο τα τραπεζια καπνιστων που απλα δεν εχουν πανω τασακι αλλα ενα απαγορευτικο σημα? Σοβαρολογουμε τωρα?

Εγω δεν εχω προβλημα να εχει ο καθενας τον χωρο του, αλλα κατω απο τις σωστες συνθηκες με τον εξαερισμο που πρεπει και την αποσταση που πρεπει, καθως και το ποσοστο των τραπεζιων που πρεπει!!!

Κοριτσια να ρωτησω κι εγω κατι...Το θεμα ειναι μονο να μην αναπνεει ο μη καπνιστης το καπνο,στη προκειμενη τα παιδια μας,η και το οτι οπου σταθουνε κι οπου βρεθουνε βλεπουνε τσιγαρα κι ανθρωπους να καπνιζουνε σαν να ειναι και το πιο φυσικο πραγμα?Εμενα πιο πολυ με ενοχλει το θεμα του παραδειγματισμου,παντως...

Ειναι σαν να κυκλοφορεις εξω με το παιδι σου κ να βλεπει παντου ανθρωπους να πλακωνονται στο ξυλο,στα παρκα στη παιδικη χαρα,στη ταβερνα,παντου...νομιμο ειναι κι αυτο,αλλα δε θα σας θυμωνε:rolleyes:?

Και εγώ το σκεφτηκα αυτο... αλλα ειπα να μην το πω!

Σίγουρα μια τοσο κακή συνήθεια καλό θα ήταν να μην ειναι τοσο... ελευθερη...

Κρισηηη helloooo!

Aμφιβαλεις οτι οι καταστηματαρχες στην Ελλαδα αντιμετωπιζουν προβλημα;

ελα στην περιοχη που μενω(παγκρατι)που δεν εβρισκες τρυπα να ανοιξεις καφετερια ουτε για πλακα να δεις ποσους χωρους αδειους θα βρεις στην πιατσα σημερα.

και επειδη μιλαω με αρκετους απο αυτους λογω δουλειας θα σου πω σιγουρα οτι αυτος ειναι και ενας ακομα λογος που αρκετοι ειναι στα ορια του να κλεισουν ή ηδη εκλεισαν και αναγκαστηκαν οι υπολοιποι να κανουν τα ''στραβα'' ματια τουλαχιστον στον εξωτερικο χωρο.

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

Δυστυχώς εδώ που μένω εγώ τουλάχιστον (επαρχία) επιτρέπεται σχεδόν παντού σε κλειστούς χώρους. Σε όλα τα εστιατόρια κ καφετέριες. Σε ένα μόνο δεν επιτρέπεται ως τώρα αλλά αργά το βράδυ βγάζει τασάκια. Αν επιτρεπόταν σε εξωτερικούς θα ήμουν υπερευχαριστημένη.

Δεν επιτρεπεται! Απλώς κάνουν τα στραβά μάτια! Πάντως και εδω στη Αθήνα, το ιδιο γινεται!

Χωρο μην καπνιστων? Που ειναι γιατι δεν εχω δει πουθενα. Η μηπως χωρο μη καπνιστων εννοουμε 1-2 τραπεζακια διπλα απο τα τραπεζια καπνιστων που απλα δεν εχουν πανω τασακι αλλα ενα απαγορευτικο σημα? Σοβαρολογουμε τωρα?

Εγω δεν εχω προβλημα να εχει ο καθενας τον χωρο του, αλλα κατω απο τις σωστες συνθηκες με τον εξαερισμο που πρεπει και την αποσταση που πρεπει, καθως και το ποσοστο των τραπεζιων που πρεπει!!!

Εγω παλι σαν καπνιστρια ξερω πολλους τετοιους χωρους.

Αλυσιδες εστιατοριων,εμπορικα κεντρα και πολλα συνοικιακα μαγαζια.

Αν παλι εκει που συχναζεις δεν εφαρμοζεται πουθενα... .Κακως δεν εφαρμοζεται και εχεις χιλια δικια να κανεις παρατηρηση,συσταση και καταγγελια στο καταστημα.

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...