Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ειλικρινά.Είχα άδικο;( τσιγάρο)

DALIA

Recommended Posts

Ποιος μίλησε για "τυχαια γεγονοτα"?

Το παιδάκι που καθεται στο διπλανο τραπεζι δεν θα αναπνευσει για μια στιγμη μονο αλλά συνεχεια!

εχω 2 μερη γιατην απαντηση μου πρωτον ξαναλεω πως συνηθως ο χωρος για να καπνιζουμε ειναι η εξωτερικος εστω και με τεντα η εσωτ με καλο εξαερισμο.( αν οχι φταιει ο ιδιωκτητης και οχι εγω..)

2ον αν κατσει πολυ ωρα ενα παιδακια εγω σαν καπνιστρια αντε αντι για 5 να κανω 2 τσιγαρα αλλα θα ρωτησω και το αλλο...

ποιος εχει εκει την ευθυνη πιο πολυ? εγω που θα καπνιζω ενω διπλα στο τραπεζι θα καθετε ενα παιδακι? ή οι γονεις του παιδιου που καθοντε εκει?

οχι οτι κατηγορω τους γονεις που καθοντε εκει γενικα. αλλα εφοσον ειναι τοσο αυστηροι με αυτο τοτε ναι. ναμη καθησουν σε χωρο που καπνιζουν

1-2-3MPOMPIRES!!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 338
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ο σεβασμός πρέπει να υπάρχει και από τις 2 πλεύρες.

Ο καπνιστής οφείλει να σέβεται τους εσωτερικούς χώρους και τους ΄χώρους όπου απαγορευεται το τσιγάρο αλλά και ο μη-καπνιστής να σέβεται την (κακή) συνήθεια του άλλου!

Δεν μπορεί κανείς να μου απαγορέψει να κάνω κάτι που βλάπτει εμένα! Από τη στιγμή που το κάνω σε χώρο που επιτρέπεται δεν μπορεί να έρθει και να μου κάνει παρατήρηση! Αν ενοχλείται σε εξωτερικό χώρο από το δικό μου καπνό, κανείς δεν τον εμποδίζει να πάει να καθίσει κάπου αλλού που δεν θα ενοχλέιται! Επίσης, κανείς δεν τον εμποδίζει ευγενικά να μου ζητήσει να πάω πιο πέρα το τσιγάρο μου γιατί τον ενοχλέι! Μετά έγκειται στη δική μου διάθεση/ευγένεια/ευσυναίσθηση αν θα απομακρύνω ή θα σβήσω το τσιγάρο!

Αν πάλι καπνίζει κάποιος σε εσψτερικό χώρο....κοπάν τον όσο θες! Το χρειάζεται, από τη στιγμή που απαγορεύεται (άλλο θέμα αν συμφωνω ή όχι)!

Δυστυχώς για πολλά χρόνια στην Ελλάδα δεν υπήρχε καθόλου σεβασμός στους μη καπνιστές κ ακόμα δεν υπάρχει η νοοτροπία που θα έπρεπε.

Η ελευθερία κάποιου να έχει μια συνήθεια που είναι επιβλαβής σταματά εκεί που αρχίζει το δικαίωμα του άλλου να μην βλάπτεται.

Και το ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά στην κουλτούρα μας σε σχέση με άλλες χώρες πάνω σε αυτό είναι γεγονός. Είναι κάτι σαν την οδηγική παιδεία που δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Εγώ βγήκα με φίλους κ κάπνιζαν δίπλα μου σε εσωτερικό χώρο ενώ είμαι στον 5ο μήνα. (δεν θα σχολιάσω για την εφαρμογή του νόμου!)Φαντάσου να μην ήμουν κ έγκυος! Κ αυτό το βλέπω σε όλους γύρω μου ακόμα κ σε στενούς συγγενείς. Δεν αισθάνονται καθόλου μα καθόλου άσχημα για αυτό που κάνουν.

Θα σου πω κ για τον εξωτερικό χώρο μιας κ θίχτηκε. Άσχετα με τον νόμο, ορισμένες φορές αν στην παρέα ή δίπλα μου (γιατί πολλές φορές τα τραπέζια είναι σαν ένα) κάποιος καπνίζει ειλικρινά στο λέω δεν μπορώ να αναπνεύσω. Όχι πάντα, ορισμένες φορές εξαρτάται προς τα που πηγαίνει ο καπνός.. Και δεν υπάρχει πολύ συχνά η δυνατότητα να φύγω. Δεν είναι άσχημο αυτό; Δηλαδή θα έπρεπε να υπάρχει νόμος για να με προστατεύσει; Είναι ωραίο να νιώθω ότι πνίγομαι;

Μέχρι τώρα που έμεινα έγκυος δεν είχα ζητήσει ποτέ σε κάποιον να το σβήσει γιατί κ στο περιβάλλον μου από μικρό παιδάκι έτσι έμαθα. Ότι είμαι υποχρεωμένη είτε μέσα είτε έξω να να αναπνέω τον καπνό των άλλων (γονείς,θείοι,ξαδέρφια..)Συνειδητοποιώ όμως ότι δεν είναι ανάγκη να κουβαλάω μωρό για να νιώσει ο άλλος ότι είναι άσχημο να με φλομώνει. Εδώ μέχρι τώρα μέσα στο καράβι ή το λεωφορείο ακόμα κ στα νοσοκομεία κάπνιζαν. Θέλω να πω πως δεν καθορίζεται πάντα από τον νόμο το σωστό αλλά κ από άλλους παράγοντες.

Γι 'αυτό συμφώνησα για το θέμα της κουλτούρας. Και μίλησα γενικά όχι για το αρχικό θέμα όπως τέθηκε. Να το διευκρινίσω αυτό.

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

Δυστυχώς για πολλά χρόνια στην Ελλάδα δεν υπήρχε καθόλου σεβασμός στους μη καπνιστές κ ακόμα δεν υπάρχει η νοοτροπία που θα έπρεπε.

Η ελευθερία κάποιου να έχει μια συνήθεια που είναι επιβλαβής σταματά εκεί που αρχίζει το δικαίωμα του άλλου να μην βλάπτεται.

Και το ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά στην κουλτούρα μας σε σχέση με άλλες χώρες πάνω σε αυτό είναι γεγονός. Είναι κάτι σαν την οδηγική παιδεία που δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Εγώ βγήκα με φίλους κ κάπνιζαν δίπλα μου σε εσωτερικό χώρο ενώ είμαι στον 5ο μήνα. (δεν θα σχολιάσω για την εφαρμογή του νόμου!)Φαντάσου να μην ήμουν κ έγκυος! Κ αυτό το βλέπω σε όλους γύρω μου ακόμα κ σε στενούς συγγενείς. Δεν αισθάνονται καθόλου μα καθόλου άσχημα για αυτό που κάνουν.

Θα σου πω κ για τον εξωτερικό χώρο μιας κ θίχτηκε. Άσχετα με τον νόμο, ορισμένες φορές αν στην παρέα ή δίπλα μου (γιατί πολλές φορές τα τραπέζια είναι σαν ένα) κάποιος καπνίζει ειλικρινά στο λέω δεν μπορώ να αναπνεύσω. Όχι πάντα, ορισμένες φορές εξαρτάται προς τα που πηγαίνει ο καπνός.. Και δεν υπάρχει πολύ συχνά η δυνατότητα να φύγω. Δεν είναι άσχημο αυτό; Δηλαδή θα έπρεπε να υπάρχει νόμος για να με προστατεύσει; Είναι ωραίο να νιώθω ότι πνίγομαι;

Μέχρι τώρα που έμεινα έγκυος δεν είχα ζητήσει ποτέ σε κάποιον να το σβήσει γιατί κ στο περιβάλλον μου από μικρό παιδάκι έτσι έμαθα. Ότι είμαι υποχρεωμένη είτε μέσα είτε έξω να να αναπνέω τον καπνό των άλλων. Συνειδητοποιώ όμως ότι δεν είναι ανάγκη να κουβαλάω μωρό για να νιώσει ο άλλος ότι είναι άσχημο να με φλομώνει. Εδώ μέχρι τώρα μέσα στο καράβι ή το λεωφορείο ακόμα κ στα νοσοκομεία κάπνιζαν. Θέλω να πω πως δεν καθορίζεται πάντα από τον νόμο το σωστό αλλά κ από άλλους παράγοντες.

Γι 'αυτό συμφώνησα για το θέμα της κουλτούρας. Και μίλησα γενικά όχι για το αρχικό θέμα όπως τέθηκε. Να το διευκρινίσω αυτό.

Π΄ρωτον, κακώς κάπνιζαν μέσα σε μαγαζί από τη στιγμή που απαγορεύεται!

Δεύτερον, κακώς κάπνιζαν οι φίλοι σου από τη στιγμή που ήσουν μαζί τους και το ήξεραν ότι είσαι έγκυος. Στη δική μου παρέα όταν ήταν μια φίλη έγκυος (και η μοναδική μέχρι τώρα που είναι μαμά) δεν τολμούσαμε ούτε να ρωτήσουμε αν την πειράζει να ανάψουμε τσιγάρο! Από σεβασμό και μόνο στο έμβρυο.

Τρίτον, αν είσαι έξω και σε ενοχλέι ο καπνός, πολύ απλά δεν μπορείς να κάνεις τίποτα! Όταν ο άλλος είναι έξω, τέρμα και τελείωσε! Και στην Αγγλία που το έχουν απαγορέψει εδώ ακι πολλά χρόνια (και όταν επιτρεπόταν μέσα υπήρχαν πντούς διακριτοί και σεβαστοί χώροι κανιστών και μη καπνιστών) έξω καπνίζουν κανονικότατα. Όποιος ενοχλείται απλά αλλάζει θέση ή σηκώνεται και φεύγει! Και αν δεν μπορεί να φύγει...λυπάμαι πολύ! Δεν σε υποχρεώνει κανείς να εισπνέεις καπνό, άρα και εσύ (όχι συγκεκριμένα εσύ) δεν μπορείς να υποχρεώσεις τον άλλο να το σβήσει.

Είναι λίγο σαν κάποιες κολώνιες.

Σε άλλους αρέσουν, εμένα όμως με αρρωσταίνουν (κυριολεκτικά). Αν κάτσει κάποιος δίπλα μου με συγκεκριμένες κολώνιες κάνω εμετό και λιποθυμάω (έχει συμβεί 4 φορές,περίεργη αλλεργική αντίδραση).

Δεν μπορώ όμως να του απαγορέψω να τις φοράει, έτσι ή αλλάζω θέση ή σηκώνομαι και φεύγω.

Μπαίνω σφήνα στην συζήτηση χωρίς να έχω διαβάσει όλες τις σελίδες πλην της πρώτης....

Να αναφέρω για άλλη μια φορά πόσο περήφανη αισθάνομαι για τα νέα μέτρα κατά του καπνίσματος και φυσικά ακόμα πιο περήφανη τώρα που βραβεύτηκε κι ο Γιωργάκης μας γι αυτά...

Καπνίστρια δεν είμαι όμως σε εξωτερικό χώρο δεν μπορεί κανείς να πει τίποτε σε κανέναν.

Και οι μη καπνιστές έχουν τα δικαιώματά τους σε κλειστούς χώρους, πάνω κάτω τα ξέρουμε.

Έχει αναρρωτηθεί όμως η κυρία που έκανε φασαρία στην Dalia, τι ακριβώς αναπνεει το παιδάκι της όταν πηγαίνοντάς το βόλτα με το καρότσι περνά δίπλα το αυτοκίνητο, το φορτηγό, το λεωφορείο κλπ? Έχει σκεφτεί τι αναπνέει το παιδί της από την ατμοσφαιρική ρύπανση? Γιατί αν σκευτόταν όλα τα παραπάνω θα σταμάταγε να οδηγεί/να παίρνει το αεροπλάνο για το ταξιδάκι της και θα πήγαινε το παιδάκι της στην παιδική χαρά ή σε κανα άλσος να μην καίει και ρεύμα στα goodys για να της φτιάξουν τον καφέ της!

Δεν ξέρω αν ακούγομαι αυστηρή αλλά θεωρώ ότι για τα πάντα υπάρχει ο καλός τρόπος να τα αντιμετωπίσεις(κι όχι: ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΑΑΑΑΑ) και ο καθόλου τρόπος (ΤΩΡΑ ΘΑ ΔΕΙΙΙΙΙΙΣ.....τιτουτουτιτουτουτου....ναι? Η κυρία εδώ καπνίζει ελάτε τώρα την κρατάω σας λέω, κεφαλοκλείδωμα!)

Διαφημίσεις

Σε άλλους αρέσουν, εμένα όμως με αρρωσταίνουν (κυριολεκτικά). Αν κάτσει κάποιος δίπλα μου με συγκεκριμένες κολώνιες κάνω εμετό και λιποθυμάω (έχει συμβεί 4 φορές,περίεργη αλλεργική αντίδραση).

Δεν μπορώ όμως να του απαγορέψω να τις φοράει, έτσι ή αλλάζω θέση ή σηκώνομαι και φεύγω.

Αν κ δεν είναι το ίδιο το άρωμα, εγώ πάλι το παρομοιάζω με το εξής το οποίο επίσης δεν είναι το ίδιο αλλά έχει πλάκα. Είναι σαν να έχει κάποιος την συνήθεια να ψεκάζει με τέζα. Μικρές ποσότητες τέζα αλλά δίπλα μου.:lol::lol: Έχει αυτή τη συνήθεια ο άνθρωπος βλαβερή κ για τον ίδιο κ για τους άλλους. :lol::lol: Θα ήταν λογικό να μας επιβάλει να σηκωθούμε να φύγουμε αν ενοχλούμασταν; Δεν θα ήταν πιο λογικό να απομακρυνθεί ο ίδιος εφόσον αυτός το προκαλεί; ¨η έστω να ρωτήσει βρε παιδιά μήπως σας ενοχλώ; Είτε βρίσκεται μέσα είτε έξω.

Μεταξύ αστείου κ σοβαρού αυτό που λέω απλά για να δώσω έμφαση στο θέμα της νοοτροπίας που έλεγα. Θεωρείται φυσιολογικότατο λες κ δεν τρέχει τίποτα να καπνίζει ο άλλος στο πρόσωπό σου. Είτε είσαι σε φιλικό σπίτι είτε σε ταβέρνα είτε σε καφετέρια. Σε αυτό έγκειται η διαφορά με άλλες χώρες.

Αν κ δεν είναι το ίδιο το άρωμα, εγώ πάλι το παρομοιάζω με το εξής το οποίο επίσης δεν είναι το ίδιο αλλά έχει πλάκα. Είναι σαν να έχει κάποιος την συνήθεια να ψεκάζει με τέζα. Μικρές ποσότητες τέζα αλλά δίπλα μου.:lol::lol: Έχει αυτή τη συνήθεια ο άνθρωπος βλαβερή κ για τον ίδιο κ για τους άλλους. :lol::lol: Θα ήταν λογικό να μας επιβάλει να σηκωθούμε να φύγουμε αν ενοχλούμασταν; Δεν θα ήταν πιο λογικό να απομακρυνθεί ο ίδιος εφόσον αυτός το προκαλεί; ¨η έστω να ρωτήσει βρε παιδιά μήπως σας ενοχλώ; Είτε βρίσκεται μέσα είτε έξω.

Μεταξύ αστείου κ σοβαρού αυτό που λέω απλά για να δώσω έμφαση στο θέμα της νοοτροπίας που έλεγα. Θεωρείται φυσιολογικότατο λες κ δεν τρέχει τίποτα να καπνίζει ο άλλος στο πρόσωπό σου. Είτε είσαι σε φιλικό σπίτι είτε σε ταβέρνα είτε σε καφετέρια.

Μα αν ο άλλος θέλει να κάνει κακό στον αυατό του, δεν πέφτει λόγος σε κανέναν! Και τσιγάρο, και τέζα και ότι θέλει μπορεί να έχει επάνω του, αλλά εσένα δεν στο επιβάλει, γιατί δεν σε έχει δεμένη στην καρέκλα! Μπορείς να σηκωθείς και να φύγεις! Γιατί να φύγει αυτός;

Και πάντα μιλάω για εξωτερικό ΄χωρο!

Όσο για το αν καπνίζει ο άλλος μέσα στη μούρη μου....το είπα και πιο πάνω όσες φορές συνέβη (όχι λίγες) ζήτησα ευγενικότατα να το απομακρύνει και το έκανε. Το ίδιο έκανα και εγώ όταν κάπνιζα. Δεν είναι μόνο το τι θα πεις, αλλά σημαντικότερος είναι ο τρόπος που θα πεις κάτι.

Υ.Γ. Μπορεί οι κολώνιες να φάνηκαν αστείο (και δεν αμφιβάλω ότι και σε μένα θα φαινόταν αν μου το έλεγε κάποιος), αλλά για μένα δεν είναι καθόλου, συστυχώς. Και αυτό γιατί είμαι αναγκασμένη να τις τρώω στη μάπα χειμώνα καλοκαίρι, μέσα και έξω! Γιατί δεν υπάρχει κάποιος νόμος που να απαγορεύεει τη χρήση κολωνιών σε εσωτερικό χώρο! Οπότε πολλές φορές έχω σηκωθεί και έχω φύγει!

Μα αν ο άλλος θέλει να κάνει κακό στον αυατό του, δεν πέφτει λόγος σε κανέναν! Και τσιγάρο, και τέζα και ότι θέλει μπορεί να έχει επάνω του, αλλά εσένα δεν στο επιβάλει, γιατί δεν σε έχει δεμένη στην καρέκλα! Μπορείς να σηκωθείς και να φύγεις! Γιατί να φύγει αυτός;

Το ιδανικό θα ήταν να μη φύγει κανείς. Αλλά αν πρέπει να φύγει κάποιος γιατί δεν υπάρχει άλλη λύση να φύγει αυτός γιατί αυτός δημιουργεί πρόβλημα με την συνήθειά του.

Δεν είναι μόνο το τι θα πεις, αλλά σημαντικότερος είναι ο τρόπος που θα πεις κάτι

Σε αυτό συμφωνώ κ επαυξάνω.

Υ.Γ. Μπορεί οι κολώνιες να φάνηκαν αστείο (και δεν αμφιβάλω ότι και σε μένα θα φαινόταν αν μου το έλεγε κάποιος), αλλά για μένα δεν είναι καθόλου, συστυχώς. Και αυτό γιατί είμαι αναγκασμένη να τις τρώω στη μάπα χειμώνα καλοκαίρι, μέσα και έξω! Γιατί δεν υπάρχει κάποιος νόμος που να απαγορεύεει τη χρήση κολωνιών σε εσωτερικό χώρο! Οπότε πολλές φορές έχω σηκωθεί και έχω φύγει!

Όχι δεν μου φάνηκε καθόλου αστείο το αντίθετο! Μου φάνηκε πολύ δύσκολο! Το δικό μου παράδειγμα ήταν αστείο.

Για το ότι σαν νοοτροπία είμαστε "κάπως" δεν πιστεύεις ότι έχω δίκιο;

καλημερα ... να σου πω λοιπον πως κι εγω ειμαι εγκυος και τους πρωτους μηνες δεν αντεχα την μυρωδια του τσιγαρου για κανενα λογο και εκανα εμετους... κανονησαμε να βγουμε ενα βραδυ με μεγαλη παρεα και οι πιο στενοι μου ελεγαν πως θα αντεξω αν εχει τσιγαρο.... τελικα αποφασησαμε αν εχει και μ ενοχλησει απλα θα φυγουμε.... δεν μ αρεσει να βαζω τον ξενο κοσμο που δε μου εχει καμια υποχρεωση σε διαδικασιες περιορισμου... εφω ως καπνιστρια αν μου ζητουσε ευγενικα μια εγκυος θα πηγαινα πιο κει για να μην ενοχλω... μεσα μου ομως απο την στιγμη που ειμαι σε ανοιχτο χωρο θεωρω οτι επρεπε να παει εκεινη γιατι ετσι κανω κι εγω...

Εγώ πάλι όταν κάπνιζα είχα πάντα το άγχος μήπως ενοχλώ τους διπλανούς μου τόσο πολύ που κάποιες φορές δεν απολάμβανα το τσιγάρο οπότε και το έσβηνα. Θεωρώ ότι το τσιγάρο αποδεδειγμένα βλάπτει παρολαυτά είμαστε ελεύθεροι να το επιλέξουμε και να βλάψουμε τον οργανισμό μας. Σε αυτό το σημείο για μενα τουλάχιστον σταματάνε τα δικαιώματά μου σαν καπνίστρια. Οπότε Theni διαφωνούμε ως προς την αντίδραση μου στο γεγονός που μου έτυχε γιατί προσεγγίζουμε το θέμα με τελείως διαφορετικούς τρόπους.;)

"Ο φανατισμός είναι η μόνη μορφή θέλησης που μπορεί να διαπνέει τους αδύναμους"

Το ιδανικό θα ήταν να μη φύγει κανείς. Αλλά αν πρέπει να φύγει κάποιος γιατί δεν υπάρχει άλλη λύση να φύγει αυτός γιατί αυτός δημιουργεί πρόβλημα με την συνήθειά του.

Για το ότι σαν νοοτροπία είμαστε "κάπως" δεν πιστεύεις ότι έχω δίκιο;

Το πρόβλημα εξαρταται από ποιά μεριά το βλέπεις! π.χ για τον καπνιστή το "πρόβλημα" είναι η μη καπνιστής! Άρα εκείνος πρέπει να φύγει! Γι τον μη καπνιστή ισχύει το αντίθετο!

Για μένα ισχύει ότι αν ο καπνιστής είναι νόμιμος δεν έχει να πάει πουθενά! Όποιος ενοχλέιται, απλά αλλάζει θέση!

Όσο για τη νοοτροπία....ναι είμαστε σαν λαός κάπως. Και είναι κάπως και οι μη καπνιστές απέναντι στους καπνιστές αλλά και οι καπνιστές που δεν σέβονται το νόμο (όπως και όλοι όσοι γράφουν τους νόμους στα παλιά τους τα παπούτσια).

Διαφημίσεις

Πριν λιγο περασα απο το δικο μας φαστα φουντ. Λοιπον εξω υπαρχει κατασκευη κλειστη σε τρεις πλευρες αλλα και απο πανω. ΜΕΣΑ το τονιζω!!! μεσα!!!!!!!! σε αυτη την κατασκευη, υπαρχει ο παιδοτοπος!!!! Ολοι οι γονεις καπνιζαν, ηταν ντουμανι (δεν ειχε σημασια αν η μια πλευρα ηταν ανοιχτη. Τασακια υπηρχαν σε ολα τα τραπεζια. Τα απεναντι τραπεζια που εβλεπαν τα αστρα!!!! δεν ειχαν τασακια.

Τωρα αυτο ειναι λογικο?

Πριν λιγο περασα απο το δικο μας φαστα φουντ. Λοιπον εξω υπαρχει κατασκευη κλειστη σε τρεις πλευρες αλλα και απο πανω. ΜΕΣΑ το τονιζω!!! μεσα!!!!!!!! σε αυτη την κατασκευη, υπαρχει ο παιδοτοπος!!!! Ολοι οι γονεις καπνιζαν, ηταν ντουμανι (δεν ειχε σημασια αν η μια πλευρα ηταν ανοιχτη. Τασακια υπηρχαν σε ολα τα τραπεζια. Τα απεναντι τραπεζια που εβλεπαν τα αστρα!!!! δεν ειχαν τασακια.

Τωρα αυτο ειναι λογικο?

Όχι ρε συ αυτό δεν είναι λογικό.Παιδια νη ζητάτε συγνωμι για την κατάχρηση του θέματος, εγώ καλύφθηκαν με τις απαντήσεις.

rQGhp3.png

Έχετε σκεφτεί πως και οι μη καπνιστές ψάχνουν να βρουν το δίκιο τους και δεν μπορούν να το βρουν??????

Ένας άνθρωπος εφ όσων γνωρίζει καλά για τον νόμο απαιτεί και την εφαρμογή του. Όταν δεν βγάζει άκρη πρέπει να παραιτηθεί ή να το παλαίψει :wink:

Τώρα θα μου πείτε να το παλαίψει με κόσμιο τρόπο. Ναι , αλλά ..... ο άλλος σήμερα ζει και θέλει σήμερα να απολαύσει τις παροχές του νόμου. Δεν έχει καμία όρεξη να περιμένει πότε θα συμορφωθούν τα καταστήματα ή πότε οι καπνιστές θα πάνε πιο μπροστά από τον νόμο και δεν θα κρύβονται πίσω από τα παραθυράκια του νόμου .

Από προσωπική εμπειρία έχω δει αρκετές φορές ανθρώπους να κάνουν παρατήρηση σε άλλους για το τσιγάρο. Δημιουργήθηκε και φασαρία κάποιες φορές έτσι ώστε να ξυπνήσει ο καταστηματάρχης και να πάρει θέση .

Εδώ πιάνει τόπο η παροιμία που λέει "τα λέω στην νύφη να τα ακούσει η πεθερά".

Το σίγουρο είναι πως μετά από τέτοια φασαρία οι καπνιστές γίνονται πιο επιφυλακτικοί . Έτσι ο νόμος για την ώρα λειτουργεί -όσο λειτουργεί- μόνο και μόνο από τον φόβο της φασαρίας του μη καπνιστή.

Η δε αστυνόμευση του νόμου είνα κάτι μεταξύ του γελίου και του ανύπαρκτου.:rolleyes:

Συμφωνώ! Τί γινεται όμως οταν πας σε ενα μαγαζι (κυρίως εστιατορια και καφετεριες) και βλεπεις οτι σχεδον σε καθε τραπέζι καπνιζουν?

Πας αλλού ή τα βαζεις με όλους αυτους?

Και αν εισαι με παρεα, τι κανεις? Τραβας την παρεα σε αλλο μαγαζι και μετα σε άλλο μεχρι να πετυχεις ενα μαγαζι αδειο απο κοσμο(γιατι οποιο μαγαζι εχει κοσμο εχει απαραιτητα και καπνο)?

Βρε Εμμάκι, σοβαρολογείς τώρα? Συγκρίνεις τις κολώνιες με τον... θανατο? (Γιατι περι αυτου τελικα προκειται!)

Το πρόβλημα εξαρταται από ποιά μεριά το βλέπεις! π.χ για τον καπνιστή το "πρόβλημα" είναι η μη καπνιστής! Άρα εκείνος πρέπει να φύγει! Γι τον μη καπνιστή ισχύει το αντίθετο!

Αν το δούμε απλά σαν συμφέρον έτσι είναι καθένας έχει δίκιο με βάση την πλευρά του, αλλά αν προσπαθήσουμε να το σκεφτούμε αντικειμενικά σαν εξωτερικοί παρατηρητές, δεν ξέρω. Νομίζω πως απ' τη στιγμή που καταπατώ τα δικαιώματα του άλλου με οποιονδήποτε τρόπο προκαλώντας του βλάβη εγώ έχω το πρόβλημα κ όχι ο απέναντί μου. Εγώ ξεκινώ το όλο θέμα μη σεβόμενος κάποια ελευθερία του. Άρα δεν είμαι εγώ ο δημιουργός του προβλήματος; Αυτή δεν είναι κ η βάση των κοινωνικών νόμων ή κανόνων κατά κάποιο τρόπο; Π.χ αυτός που κάνει φασαρία κ ενοχλεί το μεσημέρι δεν μπορεί να θεωρήσει προβληματικό τον γείτονα που ενοχλείται. Τι να πω; Ίσως κάτι να μου διαφεύγει στο όλο σκεπτικό αλλά έτσι μου βγαίνει.

Για μένα ισχύει ότι αν ο καπνιστής είναι νόμιμος δεν έχει να πάει πουθενά! Όποιος ενοχλέιται, απλά αλλάζει θέση!

Συμφωνώ σε αυτό αλλά ήθελα να σταθούμε πιο πολύ στην ανθρώπινη διάσταση του ζητήματος γι' αυτό κ είπα όσα είπα. Εννοείται πως δεν έχω καμία τέτοια απαίτηση φαντάσου ότι δεν έχω ποτέ ζητήσει από κάποιον να το σβήσει είτε μέσα είτε έξω ως τώρα γιατί έχω μεγαλώσει έτσι. Μόνο στους φίλους μου τα έχωσα γιατί δε σεβάστηκαν την εγκυμοσύνη μου.

Απλά εξέθεσα τις σκέψεις μου.

Διαφημίσεις

εχω 2 μερη γιατην απαντηση μου πρωτον ξαναλεω πως συνηθως ο χωρος για να καπνιζουμε ειναι η εξωτερικος εστω και με τεντα η εσωτ με καλο εξαερισμο.( αν οχι φταιει ο ιδιωκτητης και οχι εγω..)

2ον αν κατσει πολυ ωρα ενα παιδακια εγω σαν καπνιστρια αντε αντι για 5 να κανω 2 τσιγαρα αλλα θα ρωτησω και το αλλο...

ποιος εχει εκει την ευθυνη πιο πολυ? εγω που θα καπνιζω ενω διπλα στο τραπεζι θα καθετε ενα παιδακι? ή οι γονεις του παιδιου που καθοντε εκει?

οχι οτι κατηγορω τους γονεις που καθοντε εκει γενικα. αλλα εφοσον ειναι τοσο αυστηροι με αυτο τοτε ναι. ναμη καθησουν σε χωρο που καπνιζουν

Διαφωνώ σε όλα οσα λες, αλλά δεν θα τα αναλύσω ξανα...

Κοιτα τα τελευταια δυο post μου.

Θα αναφερθώ μονο σε αυτο. Καλος εξαερισμός απλά δεν παιζει!

Πρόσφατα, εκανα το λάθος να πάω σε μια καφετερια και ειχα και την κορη μου μαζι. Μεγάλο, ανετο μαγαζι, αραια τα τραπεζια το ενα απο το αλλο, στα κοντινα μας τραπεζια δεν καπνιζε κανεις... Κάπου στο βαθος εβλεπα ανθρωπους με τσιγάρα... Καπνος δεν μου μυριζε καθολου... Δροσερος χώρος λογο εξαερισμου...

Καθήσαμε αρκετα 1,5-2 ώρες περιπου.

Οταν πήγαμε σπίτι και βγαλαμε τα ρουχα μας, ανακάλυψα οτι βρωμοκοπάγανε τσιγαρίλα!!! Για τα ρούχα φυσικά δεν με πειραξε! Πλυντηριο θα μπαινανε ουτως ή αλλως! Αυτο που με πειραξε ήταν φυσικα που συνειδητοποίησα το πόσο "είχαμε καπνίσει" εκεινη την ημερα η κορη μου και εγω!

Συγχωρείστε την χαζή ξανθιά αλλά δεν καταλαβαίνω τα περί 'ηθικής συνείδησης' κλπ.

Ή είμαστε νομοταγείς ή δεν είμαστε. Ή καπνίζουμε παντού και αδιακρίτως ή σεβόμαστε τον νόμο που απαγορεύει το κάπνισμα σε κλειστούς χώρος και ιδιαίτερο σε παιδότοπους.

Δικαιώματα έχουν και οι μη καπνιστές αλλά και οι καπνιστές. Για να είμαστε δίκαιοι. Δεν θα γίνουμε και γκέτο.

Βγαίνω έξω και καπνίζω αν θέλω. Τελεία και παύλα.

Δεν είναι θέμα της ΝΤΑΛΙΑΣ, αν υπάρχει θέμα και δεν είναι τελικά το ζήτημα η σπαστικομάρα της συγκεκριμένης που έκανε την φασαρία. Θέμα έχει, αν έχει, ο καταστηματάρχης. Αν σεβάστηκε τον νόμο ή βρήκε πατέντα για να τους έχει όλους ευχαριστημένους.....

Η ΝΤΑΛΙΑ είδε χώρο καπνιστών και μπήκε. Και εγώ το ίδιο θα έκανα.

Για την παραλία, την παιδική χαρά και το πάρκο συμφωνώ, για λόγους καθαριότητας. Αν έχεις τασάκι μαζί σου, και εφ' όσον ο νόμος εξακολουθεί να το επιτρέπει, για μένα είναι ΟΚ.

Και εννοείται ότι noblesse oblige. Μου έχουν ζητήσει ευγενικά και ανταποκρίθηκα αμέσως. Μου έχουν ζητήσει με αναίδεια και έκανα την κωφάλαλη. Ούτε βλέφαρο δεν κούνησα.:rolleyes:

ydS7p3.png 3pOXp3.png

E-shops για παπούτσια ΕΔΩ Εshops ΕΔΩ

Το παλιό θέμα ΕΔΩ Πώληση στο ΕΒΑΥ ΕΔΩ

Βρε Εμμάκι, σοβαρολογείς τώρα? Συγκρίνεις τις κολώνιες με τον... θανατο? (Γιατι περι αυτου τελικα προκειται!)

Αν διάβασες καλά αυτό που είπα αναφέρθηκα σε δική μου αλλεργική αντίδραση από συγκεκριμένες κολώνιες.

Σε αυτή την περίπτωση, που εμένα οι κολώνιες με ενοχλούν και μου προκλούν πρόβλημα υγείας, ναι τα συγκρίνω!

Όσο για το θάνατο....ο καθένας μπορεί να επιλέξει τον τρόπο που θα πεθάνει! Όποιος ενοχλείται...ο δρόμος ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα! Δεν θα αλλάξω εγώ συνήθειες, επειδή σε ανοιχτό χώρο ενοχλέιται ο διπλανός μου!

Συγχωρείστε την χαζή ξανθιά αλλά δεν καταλαβαίνω τα περί 'ηθική συνείδησης' κλπ.

Ή είμαστε νομοταγείς ή δεν είμαστε. Ή καπνίζουμε παντού και αδιακρίτως ή σεβόμαστε τον νόμο που απαγορεύει το κάπνισμα σε κλειστούς χώρος και ιδιαίτερο σε παιδότοπους.

Δικαιώματα έχουν και οι μη καπνιστές αλλά και οι καπνιστές. Για να είμαστε δίκαιοι. Δεν θα γίνουμε και γκέτο.

Βγαίνω έξω και καπνίζω αν θέλω. Τελεία και παύλα.

Δεν είναι θέμα της ΝΤΑΛΙΑΣ, αν υπάρχει θέμα και δεν είναι τελικά το ζήτημα η σπαστικομάρα της συγκεκριμένης που έκανε την φασαρία. Θέμα έχει, αν έχει, ο καταστηματάρχης. Αν σεβάστηκε τον νόμο ή βρήκε πατέντα για να τους έχει όλους ευχαριστημένους.....

Η ΝΤΑΛΙΑ είδε χώρο καπνιστών και μπήκε. Και εγώ το ίδιο θα έκανα.

Για την παραλία, την παιδική χαρά και το πάρκο συμφωνώ, για λόγους καθαριότητας. Αν έχεις τασάκι μαζί σου, και εφ' όσον ο νόμος εξακολουθεί να το επιτρέπει, για μένα είναι ΟΚ.

Συμφωνω απολυτα!!!!!

(ακομη και στο χαζη ξανθια, ενα απο τα ιδια και εγω!!!!).

Ωχ μπλεξαμρ οι ξανθιες την κατσανε την βάρκα. Υγ.emmaki έχω και εγώ θα με συγκεκριμένα κολονιες με πιάνει δύσπνοια.Παιδιά αν είναι να μιλήσουμε για ηθική τραβάει πολύ η βαλίτσα, πόσες φορές έτυχε να πάτε τουαλέτα και να αηδιασετε σε μαγαζί;

rQGhp3.png

Αν διάβασες καλά αυτό που είπα αναφέρθηκα σε δική μου αλλεργική αντίδραση από συγκεκριμένες κολώνιες.

Σε αυτή την περίπτωση, που εμένα οι κολώνιες με ενοχλούν και μου προκλούν πρόβλημα υγείας, ναι τα συγκρίνω!

Όσο για το θάνατο....ο καθένας μπορεί να επιλέξει τον τρόπο που θα πεθάνει! Όποιος ενοχλείται...ο δρόμος ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα! Δεν θα αλλάξω εγώ συνήθειες, επειδή σε ανοιχτό χώρο ενοχλέιται ο διπλανός μου!

...o ίδιος... όχι οι γύρω του...

...o ίδιος... όχι οι γύρω του...

Μα ακριβώς αυτό λέω και εγώ! Οι γύρω του μπορούν αν ενοχλούνται να σηκωθούν και να φύγουν! Γιατί να φύγει ο καπνιστής; Δεν μπορώ να το καταλάβω!

Δεν είναι δικαίωμα του να σκοτώνει τον εαυτό του αν επιθυμεί; Δεν είναι δικαίωμα του να ανάψει τσιγάρο σε χώρο που επιτρέπεται το κάπνισμα; Δεν έχει δικαίωμα να απολαύσει το τσιγάρο του;

Ο μη καπνιστής ειναι πουθενά δεμένος χειοπόδαρα και τον βάζουν με το ζόρι να αναπνέει τον καπνό; Δεν έχει τη δυνατότητα να πάει στο εσωτερικό του μαγαζιού όπου μπορεί να απολαύσει τον καφέ του χωρίς να κινδυνέυει η υγεία του; Δεν μπορεί αφού ενοχλέιται να απομακρυνθεί; Ο άλλος δεν κάνει κάτι κακό/παράνομο εκείνη τη στιγμή για να φύγει. (Και μιλάω πάντα με γνώμονα ότι εφαρμόζεται ο νόμος, όχι ότι στην Ελλάδα είμαστε ό,τι θέλουμε κάνουμε, γιατί τότε περνάμε σε άλλη συζήτηση).

Μα ακριβώς αυτό λέω και εγώ! Οι γύρω του μπορούν αν ενοχλούνται να σηκωθούν και να φύγουν! Γιατί να φύγει ο καπνιστής; Δεν μπορώ να το καταλάβω!

Δεν είναι δικαίωμα του να σκοτώνει τον εαυτό του αν επιθυμεί; Δεν είναι δικαίωμα του να ανάψει τσιγάρο σε χώρο που επιτρέπεται το κάπνισμα; Δεν έχει δικαίωμα να απολαύσει το τσιγάρο του;

Ο μη καπνιστής ειναι πουθενά δεμένος χειοπόδαρα και τον βάζουν με το ζόρι να αναπνέει τον καπνό; Δεν έχει τη δυνατότητα να πάει στο εσωτερικό του μαγαζιού όπου μπορεί να απολαύσει τον καφέ του χωρίς να κινδυνέυει η υγεία του; Δεν μπορεί αφού ενοχλέιται να απομακρυνθεί; Ο άλλος δεν κάνει κάτι κακό/παράνομο εκείνη τη στιγμή για να φύγει. (Και μιλάω πάντα με γνώμονα ότι εφαρμόζεται ο νόμος, όχι ότι στην Ελλάδα είμαστε ό,τι θέλουμε κάνουμε, γιατί τότε περνάμε σε άλλη συζήτηση).

Εγώ δεν μπορώ να φύγω π.χ. αν ο διπλανός μου έχει να πλυθεί από πέρσυ το πάσχα και έχει λουστεί με φτηνή κολώνια για να καλύψει την μπόχα ?

Ή αν έχει φάει 10 κεφάλια σκόρδο που κάνει καλό στην πίεση αλλά εμένα με βγάζει νοκ άουτ ?

Αν το κάπνισμα επιτρέπεται σε ένα χώρο, κάνοντας ακριβή μετάφραση του νόμου, θα πρέπει να φύγει αυτός που ενοχλείται από το τσιγάρο και κινδυνεύει να πεθάνει.

Αν το κάπνισμα ΔΕΝ επιτρέπεται σε ένα χώρο, κάνοντας ακριβή μετάφραση του νόμου, θα πρέπει να μην καπνίσει κανείς εκεί.

ydS7p3.png 3pOXp3.png

E-shops για παπούτσια ΕΔΩ Εshops ΕΔΩ

Το παλιό θέμα ΕΔΩ Πώληση στο ΕΒΑΥ ΕΔΩ

Ο μη καπνιστης εχει το δικαιωμα να κατσει ειτε στο εσωτερικο ενος μαγαζιου που απαγορευεται πλεον το καπνισμα, ειτε στον εξωτερικα διαμορφωμενο χωρο, οπου επιτρεπεται το καπνισμα.....

Εγω, η καπνιστρια, μπορω να καθισω να απολαυσω το τσιγαρο μου και τον ρημαδο-καφε μου Μ Ο Ν Ο εξω....

Το καλοκαιρι, χωρις κλιματιστικο με 40 βαθμους κελσιου να λιωνω σαν το κερι και το χειμωνα με 5 βαθμους και να παγωνω πιο πολυ και απο χιονανθρωπο......

Και θα ερθει εκει, ο μη καπνιστης να μου πει και απο πανω να το σβησω:confused::confused::confused::confused::confused:

Ε, οχι ρε φιλε......

Κατσε καλα!!!!!!

1DqRp3.png

EFmCp3.png

Είμαι μια πρώην καπνίστρια που καπνιζα 20 χρόνια. Το έχω κόψει εδώ και 5 χρόνια, μπορώ να πω ότι αν το μυρίσω με ενοχλεί και αν βρεθώ σε ένα χώρο που καπνίζουν νιώθω ότι τα ρούχα μου βρωμάνε. Όμως όταν είσαι σε εξωτερικο χώρο και θέλεις να ανάψεις ένα, ο άλλος δε θα έπρεπε να ενοχληθεί. Εντάξει δεν είπαμε να του φυσάς στο πρόσωπο τον καπνό.:-D Τώρα για τους εσωτερικούς χώρους πολύ καλά κάνανε και το απαγορέψανε. Δε φταίει σε τίποτα ο καθένας να αναπνέει τον καπνό σου. Οπότε dalia από την στιγμή που είσασταν έξω, δεν υπήρχε λόγος να σου μιλήσει με αυτόν τον τρόπο. Ίσως θα μπορούσε να στο ζητήσει πιο ευγενικά για παράδειγμα να σου έλεγε, επειδή θελω να είμαι έξω για να προσέχω το παιδί μου και με ενοχλεί το τσιγάρο μηπως γίνεται να το σβήσεις για λίγο;

s-age.pngs-age.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...