Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ειλικρινά.Είχα άδικο;( τσιγάρο)

DALIA

Recommended Posts

:( Λυπάμαι που στην Ελλάδα υπάρχει ακόμα αυτή η νοοτροπία "εγώ καπνίζω παντού γιατί έτσι γουστάρω".

Το κάπνισμα δεν επιτρέπεται όχι μόνο σε όλους τους εσωτερικούς κοινούς χώρους, αλλα ούτε σε ανοιχτούς χώρους όπως πάρκα, παραλίες, παιδότοποι, στάσεις λεωφορείων,κ.α. Και φυσικά αυτούς τους κανόνες τους σέβονται όλοι οι πολίτες.

Το ότι οι έλληνες πολίτες δεν τον σέβονται, δείχνει τη μαγκιά τους, την ανωτερότητά τους, τον πολιτισμό τους... :(

ΔΙΑΦΩΝΩ ΣΕ ΟΛΑ!

κανενας δε λεει καπνιζω γιατι ετσι γουσταρω!

δε καταλαβα τον λογο που θα ειμαι καλοκαιρακι σε μια παιδικη χαρα η παραλια ισως μετο καφεδακι μου και να μη καπνιζω εφοσον θελω. η παιδικη χαρα ειναι ενας εξ. χωρος! δεν βρισκω κανενα λογω ναμη το κανω. να ΤΟΝΙΣΩ εδω βεβαια πως εγω τουλαχιστον σβηνω το τσιγαρο και το πεταω σε καδο. ποτε κατω!

1-2-3MPOMPIRES!!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 338
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ενταξει κουκλες αν ειναι να παραδειγματιστουμε απο το εξωτερικο ας παραδειγματιστουμε σε ολα..και στους τροπους μας για να μην αναφερω και αλλα πολλα.

Φυσικα και αναφερομαι στην κυρια που μπηκε να κανει παρατηρηση στην Dalia.

Εφοσον βλεπει οτι ειναι ο μοναδικος χωρος απο το μαγαζι που επιτρεπεται το καπνισμα και δεν κρινω αν καλως υπαρχει ή οχι αυτος ο χωρος,δε χρειαζοταν να μιλησει.

Δηλαδη τι υστερια ηταν αυτη;Πρωτη φορα βρεθηκε σε χωρο με ατομα που καπνιζουν;Λιγο μετρο στις αντιδρασεις μας δε βλαπτει.

Απο τοτε που βγηκε αυτος ο νομος(που παλι δεν τοποθετουμε αν ειναι σωστος ή οχι)εχουν παρει εναν δασκαλιστικο αερα οι μη καπνιστες, που στην τελικη πολυ καλα κανουν και δεν καπνιζουν και δε θελουν να εισπνεουν τον καπνο,αλλο πραγμα...Ελεος δλδ.

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

μια φορα πηγα στον παιδιατρο τη μεγαλη, πειριμεναμε εξω στο προαυλιο του μητερα κ εκανα ενα τσιγαρο,

μπαινοντας μεσα, χαιρετηθηκαμε κ μου λεει: καπνιζεις? νια του απανταω.

και δεν ντρεπεσαι, μου λεει?!

(ενιωσα τυψεις γαι τον εαυτο μου. κ για τα παιδια μου)

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

ΔΙΑΦΩΝΩ ΣΕ ΟΛΑ!

κανενας δε λεει καπνιζω γιατι ετσι γουσταρω!

δε καταλαβα τον λογο που θα ειμαι καλοκαιρακι σε μια παιδικη χαρα η παραλια ισως μετο καφεδακι μου και να μη καπνιζω εφοσον θελω. η παιδικη χαρα ειναι ενας εξ. χωρος! δεν βρισκω κανενα λογω ναμη το κανω. να ΤΟΝΙΣΩ εδω βεβαια πως εγω τουλαχιστον σβηνω το τσιγαρο και το πεταω σε καδο. ποτε κατω!

Ενταξει κουκλες αν ειναι να παραδειγματιστουμε απο το εξωτερικο ας παραδειγματιστουμε σε ολα..και στους τροπους μας για να μην αναφερω και αλλα πολλα.

Φυσικα και αναφερομαι στην κυρια που μπηκε να κανει παρατηρηση στην Dalia.

Εφοσον βλεπει οτι ειναι ο μοναδικος χωρος απο το μαγαζι που επιτρεπεται το καπνισμα και δεν κρινω αν καλως υπαρχει ή οχι αυτος ο χωρος,δε χρειαζοταν να μιλησει.

Δηλαδη τι υστερια ηταν αυτη;Πρωτη φορα βρεθηκε σε χωρο με ατομα που καπνιζουν;Λιγο μετρο στις αντιδρασεις μας δε βλαπτει.

Απο τοτε που βγηκε αυτος ο νομος(που παλι δεν τοποθετουμε αν ειναι σωστος ή οχι)εχουν παρει εναν δασκαλιστικο αερα οι μη καπνιστες, που στην τελικη πολυ καλα κανουν και δεν καπνιζουν και δε θελουν να εισπνεουν τον καπνο,αλλο πραγμα...Ελεος δλδ.

Πείτε τα βρε κορίτσια….. supermama είσαι μέσα στο μυαλό μου….. Ρίτα ακριβώς αυτό το ‘’δασκαλίστικο ύφος’’ έχει παραγίνει!!!

Θέλω να βαρεθώ και δεν προλαβαίνω…

τζινι επρεπε να του πεις οτι δεν εισαι κανα μωρο...ξερεις τις συνεπειες το τσιγαρου οπως ολοι και κάνεις τις επιλογες σου.Τετοιες απαξιωτικες ατακες ειναι που μου τη δινουν.

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

Διαφημίσεις

μια φορα πηγα στον παιδιατρο τη μεγαλη, πειριμεναμε εξω στο προαυλιο του μητερα κ εκανα ενα τσιγαρο,

μπαινοντας μεσα, χαιρετηθηκαμε κ μου λεει: καπνιζεις? νια του απανταω.

και δεν ντρεπεσαι, μου λεει?!

(ενιωσα τυψεις γαι τον εαυτο μου. κ για τα παιδια μου)

Γιατί ένοιωσες τύψεις???? :confused:

Θέλω να βαρεθώ και δεν προλαβαίνω…

Και να πω και κατι αλλο ..δεν ειναι ολοι οι καπνιστες γαιδουρια.

Ξερω πολλους (και εγω θα ρωτησω αν ενοχλει)που και το τσιγαρο τους θα σβησουν αν ειναι σε παρεα με εγκυο και δε θα καπνισουν αν απαγορευεται και βρισκονται σε χωρο με παιδια ή με ηλικωμενους και τα σκουπιδια τους δεν θα πεταξουν κατω και θα σεβαστουν τους αλλους και γενικα θα εχουν μια ισσοροπημενη και ορθη συμπεριφορα.

Σε αυτους λοιπον τους καπνιστες δεν αξιζουν απαξιωτικες συμπεριφορες και μαθηματα ισως μια απλη παρακληση αν οντως ενοχλει καποιον ο καπνος να ηταν αρκετη....

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

Tzini, εγώ στη θέση σου, θα προέτρεπα το γιατρό να πάει να νουθετήσει μία πολύ μεγάλη μερίδα των συναδέλφων του που καπνίζουν και πολύ και χύμα και άνετα σε χώρους όπου δεν επιτρέπεται το κάπνισμα! Κατά τα άλλα, εμένα, όσο καιρό μου έλεγαν κάτι τέτοια δασκαλίστικα, τύπου "δεν ντρέπεσαι που καπνίζεις" "το κάπνισμα σκοτώνει" κλπ κλπ κλπ, αντιδρούσα πολύ αρνητικά και πολύ απαξιωτικά. Οι μόνοι που με έκαναν να το συνειδητοποιήσω ότι πρέπει να το κόψω, ήταν οι πρώην καπνιστές, που μου εξηγούσαν με νορμάλι τρόπο τη φθορά που είχαν στην υγεία τους από το κάπνισμα και το πόσο πιο καλά ένιωσαν μόλις το έκοψαν. Και τελικά, το αποφάσισα από μόνη μου να το κόψω και τώρα προτρέπω και τους υπόλοιπους να το κάνουν αυτό. Αλλά, απλώς προτρέπω, δεν είναι δική μου δουλειά το τι κάνει ο άλλος, αν δεν με ενοχλεί. Η δουλειά του γιατρού, δε (εγώ δεν είμαι γιατρός), κατά τη γνώμη μου, είναι να ενημερώνει με ωραίο τρόπο και με επιστημονικά επιχειρήματα, και όχι να αρχίζει τα "δεν ντρέπεσαι" κλπ κλπ

Και καλα κανεις και προτρεπεις εξ εμπειριας φιλους και γνωστους να το κοψουν.Το θεμα στα παντα ειναι ο τροπος.

Αλλα μη νομιζεις σιγουρα θα το ξερεις αλλωστε ..ολοι οι καπνιστες εχουν στο πισω μερος του μυαλου τους (και εγω μαζι )οτι καποια στιγμη θα το κοψουν.Αν τελικα το καταφερουν εξαρταται απο πολλα.

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

εμμμμ.. χμ χμ!εχω κατι να πω απο την αρχη αλλα ειχα αποφασισει να μη το πω γιατι λογικα θα με φατε! θατο πω ομως βρε κοριτσια γιατι θα σκασω!

ας πω πρωτα (ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ Η ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ) οτι ειμαι μητερα σχετικα αυστηρη σε τετοια και πολλα αλλα. δεν ειμαι καμια αφασια δηλ. αλλα.......

δε θα τσεκαρω σιγκεκριμενα λογια κοπελας γιανα μη νομιζουν οτι απευθυνομαι σε αυτες μονο.

Καπου ειπατε οτι θα ρθει ενα παιδακι διπλα σε τραπεζι καπνιζοντων η στο παρκο θα περασει διπλα απο εμενα που καπνιζω πχ και ισως ''ακουμπησει'' τον καπνο μου. και ρωτω.. αυτα ειναι τυχαια γεγονοτα που καμια φορα ειναι για δευτερολεπτα. τι θα παθει δηλ το χ παιδακι? ειπαμε... δε λεω να ειναι στο ντουμανι διπλα ουτε να φυσαμε στα μουτρα του αλλα ενα τυχαιος καπνος αν το ακουμπησει δε εγινε κατι.. σε εξ.χωρο ετσι?! στον εσωτ ειναι αλλιως..

1-2-3MPOMPIRES!!!

Διαφημίσεις

Καλα τωρα υπερβολες...καποιους θα τους ενοχλησει αυτο και καθολου το γεγονος οτι ολα τα παρκα και οι παιδικες χαρες εχουν γινει χωρος για την αναγκη των σκυλιων.

Που τιποτα δεν εχω με τα κατοικιδια ισα ισα δλδ αλλα ελεος .Εχω τυχει σε φαση να γινετε σε μανα η αντιστοιχη παρατηρηση για τον καπνο που προσβαλει τα παιδια σε ανοιχτη παιδικη χαρα και παραδιπλα βολταραν σκυλακια με τον ιδιοκτητη τους και εκαναν την αναγκη τους εκει που εσκαβαν τα παιδια το χωμα με τα φτυαρακια...:evil:και κανεις δε μιλησε πλην εμου...

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

Από ότι καταλαβαίνω, ο μαγαζάτορας, έκλεισε υποτυπωδώς το χώρο, για να φτιάξει ένα υποτυπώδες καπνιστήριο, για να μην τρώει το αγιάζι και η βροχή τους καπνιστές πελάτες του. Άρα, ηθικά αν το πάρουμε (γιατί ας πούμε ότι νομικά δεν ήταν σωστός), έκανε κάτι καλό.

Πάντως, δεν μπορώ και πάλι να καταλάβω την κυρία. Την ενοχλεί ο καπνός? Μαζί της, έχει τα χίλια δίκια. Γιατί πάει όμως να καθίσει σε χώρο όπου υπάρχουν τασάκια? Δεν της κόβει ότι εκεί ο κόσμος καπνίζει? Άσε που, το παιδί της, δεν ήταν σε αυτό το χώρο, η ίδια θα εκτιθόταν στον καπνό του ενός τσιγάρου της Ντάλιας, που πόοοοοοσο πια θα έφτανε στο μέρος της.

Τώρα, την ιστορία με την μυρωδιά του τσιγάρου, εγώ δεν τη δέχομαι με τίποτα, το θεωρώ παράλογη απαίτηση, και να το εξηγήσω για να μην παρεξηγηθώ. Έστω ότι εγώ κάπνισα πριν από 3 ώρες, σε άσχετο χώρο και βρωμοκοπάω τσιγαρίλα. Αν καθίσω κάπου και ενοχληθεί ο διπλανός μου, από τη μυρωδιά (προσοχή, όχι από τον καπνό που έχει βλαβερές συνέπειες στα πνευμόνια), αυτό είναι δικό του θέμα, λυπάμαι. Και μένα με ενολχούν όσοι τρώνε σκόρδο, δεν μπορώ να τους επιβάλλω όμως να μην το τρώνε!

Είπαμε το γιατί! Μην τα ξαναλέμε! Ηταν το μονο μερος (απ΄ότι καταλαβα) που μπορουσε να εχει οπτικη επαφη με το παιδι της το οποιο επαιζε στον παιδότοπο! Απο τα τραπέζια των μη καπνιστων δεν ειχε οπτικη επαφη!!!

εμμμμ.. χμ χμ!εχω κατι να πω απο την αρχη αλλα ειχα αποφασισει να μη το πω γιατι λογικα θα με φατε! θατο πω ομως βρε κοριτσια γιατι θα σκασω!

ας πω πρωτα (ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ Η ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ) οτι ειμαι μητερα σχετικα αυστηρη σε τετοια και πολλα αλλα. δεν ειμαι καμια αφασια δηλ. αλλα.......

δε θα τσεκαρω σιγκεκριμενα λογια κοπελας γιανα μη νομιζουν οτι απευθυνομαι σε αυτες μονο.

Καπου ειπατε οτι θα ρθει ενα παιδακι διπλα σε τραπεζι καπνιζοντων η στο παρκο θα περασει διπλα απο εμενα που καπνιζω πχ και ισως ''ακουμπησει'' τον καπνο μου. και ρωτω.. αυτα ειναι τυχαια γεγονοτα που καμια φορα ειναι για δευτερολεπτα. τι θα παθει δηλ το χ παιδακι? ειπαμε... δε λεω να ειναι στο ντουμανι διπλα ουτε να φυσαμε στα μουτρα του αλλα ενα τυχαιος καπνος αν το ακουμπησει δε εγινε κατι.. σε εξ.χωρο ετσι?! στον εσωτ ειναι αλλιως..

Εγώ δεν είμαι ακόμα μητέρα, οπότε δεν ξέρω αν ...."δικαιούμαι δια να ομιλώ". Θεωρώ ότι το παιδάκι, δεν θα πάθει τίποτα αν πάει σε κάποιον ανοιχτό χώρο και το "ακουμπήσει" για λίγο ο καπνός του διπλανού. Ειδικά, αν το παιδάκι ζει στην Αθήνα, ή στη Θεσσαλονίκη ή σε άλλη πόλη όπου υπάρχει αρκετά μόλυνση της ατμόσφαιρας, δεν θα το βλάψει ο ελάχιστος, ανεπαίσθητος καπνός, περισσότερο από το καυσαέριο.

Από την άλλη, εγώ όταν κάπνιζα, προσπαθούσα να μην το κάνω καθόλου ενώ με έβλεπαν γνωστά μου παιδάκια, για να μην τους γίνω αρνητικό πρότυπο. Κυρίως με τα ανίψια μου και με τα παιδιά των στενών μου φιλενάδων το έκανα αυτό, γιατί τα παιδιά αυτά με ήξεραν και με αγαπούσαν και ενδεχομένως να τους φαινόμουν cool ατομάκι και να ήθελαν να με αντιγράψουν σε όλα όσα έκανα, μεταξύ των οποίων και το κάπνισμα. Αλλά, δεν κάπνιζα πολύ και μπορούσα να το ελέγχω, υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να το ελέγξουν και πολύ καλά οπότε δεν είναι υποχρεωμένοι να κάνουν αυτό που έκανα εγώ.

Λίζα8, τώρα διάβασα το μήνυμά σου, οπότε δεν κάνω quote, απαντώ με αυτό το μήνυμα για να μην πιάνω πολύ χώρο. Λοιπόν, σε σχέση με την οπτική επαφή της εν λόγω κυρίας (της επίμαχης) με το παιδί της, το είπαμε και πιο πάνω, το λάθος, ας πούμε, ήταν του επιχειρηματία που έφτιαξε το χώρο και δεν της εξασφάλιζε και χώρο μη καπνιστών ώστε να έχει πιο στενή οπτική επαφή με τον παιδότοπο εκτός από το μέσα χώρο του εστιατορίου. Άρα, θα έπρεπε να πάει εκεί να κάνει τα παράπονά της. Οι πελάτες και οι υπάλληλοι που έκαναν το διάλλειμά τους, σωστά έπρατταν και κάπνιζαν σε εκείνο το χώρο με την τέντα.

Και ναι έχει και τραπέζια με τασακια εκτός αυτής της κατασκευής.Τωρα αυτή γιατί ήρθε εκεί και τσαμπουκαλευτηκε αντί να κάτσει έστω σε εκείνα τα τραπέζια αφού δεν βολευοντα μέσα δεν γνωρίζω ( ίσως και να μην είχε άδεια δεν προσεξα )

Οχι Lisa8 σου απαντησε νομιζω οτι υπηρχαν τραπεζια και εξω απο αυτον τον χωρο..αλλα εκει ηθελε να κατσει η κυρια αλλα ταυτοχρονα να συμμορφωσει κιολας....

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

Ποιος μίλησε για "τυχαια γεγονοτα"?

Το παιδάκι που καθεται στο διπλανο τραπεζι δεν θα αναπνευσει για μια στιγμη μονο αλλά συνεχεια!

Διαφημίσεις

Βρε Lisa8 ο γονιος που θα ενοχληθει απο το τσιγαρο του αλλου στο διπλανο τραπεζι σε ανοικτη ταβερνα θα πρεπει ο ιδιος να ειναι πολυ τυπικος σε ΟΛΑ σε σχεση με την υγεια του παιδιου του.Θα πρεπει να μην εχει μπει ποτε στον δακτυλιο για να μην επιβαρυνει την ατμοσφαιρα(μη σου πω να οδηγει ποδηλατο),θα πρεπει γενικως να εχει οικολογικη συνειδηση σε ολα(ακομα και να μην εχει κανει ποτε την αναγκη του μεσα στη θαλασσα..),θα πρεπει να μην εχει ποτέ του πεταξει κατι στο δρομο ,θα πρεπει να μην βγαζει το σκυλι του εκει που παιζουν παιδια ,θα πρεπει να μην ταιζει ποτε το παιδι του κατι μη υγιεινο,κλπ κλπ γενικως να ειναι καθολα σιγουρος οτι μονο αυτος ο καπνος θα κανει κακο στο παιδι του.Αν ναι, τοτε μαζι του.

Δε νομιζω οτι υπαρχει ομως τετοιος ανθρωπος.

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

Supermama σε φαγαμε!!!!!!!!

Βασικα συμφωνω μαζι σου. Νομιζω οτι διευκρινιστηκε απο την Νταλια οτι τα παιδακια ΔΕΝ καθοντουσαν με τις μαμαδες σ'αυτον τον χωρο κ εσυ πολυ σωστα θεωρεις οτι το να περασει για δευτερολεπτα ενα παιδακι διπλα απο καπνο δεν ειναι κ τρομερο! Ειμαι σιγουρη οτι αν εβλεπε ο/η καπνιστρια να ΚΑΘΕΤΑΙ το παιδακι διπλα, θα εσβηνε αμεσως το τσιγαρο!

"Ν'αγαπας την ευθυνη. Να λες, εγω μοναχος μου θα σωσω τον κοσμο. Αν χαθει, εγω θα φταιω." Ν.Καζαντζακης

Νομίζω η Ντάλια το έγραψε αυτό:

"Και ναι έχει και τραπέζια με τασακια εκτός αυτής της κατασκευής.Τωρα αυτή γιατί ήρθε εκεί και τσαμπουκαλευτηκε αντί να κάτσει έστω σε εκείνα τα τραπέζια αφού δεν βολευοντα μέσα δεν γνωρίζω ( ίσως και να μην είχε άδεια δεν προσεξα ) "

Άρα, η κυρία η επίμαχη είχε την επιλογή να κάτσει κάπου αλλού και να έχει ΚΑΙ το πλεονέκτημα του να βλέπει καλά το παιδί της και να επιβλέπει το παιχνίδι του στον παιδότοπο (σεβαστό) ΚΑΙ να μην εισπνέει τον καπνό των πελατών που καπνίζουν στον ειδικό χώρο. Αν δεν είχε τραπέζι, θα μπορούσε να ζητήσει από το μαγαζάτορα να της βάλει εξτρά τραπεζάκι. Αν δεν είχε ο εστιάτορας εξτρά τραπεζάκι, θα μπορούσε να ζητήσει ευγενικά να κάτσει με κάποιους άλλους για να εξασφαλίσει την καλή οπτική επαφή με το παιδί της. Χίλια δυο θα μπορούσε να κάνει, με τελευταία επιλογή να πάει στο χώρο κάτω από την τέντα και να κράξει τον κόσμο.

Θα μιλήσω σα μαμά αλλά και σαν καπνίστρια.

Κατ' αρχήν δεν έχει κανείς το δικαίωμα σε ανοιχτό χώρο που επιτρέπεται το κάπνισμα να πει σε καπνιστή οτι δε μπορεί να καπνίσει. Απο εκεί και πέρα, προσωπικά, αν στο διπλανό μου τραπέζι έρθει και καθίσει μια μαμά με ένα μωράκι δε σας κρύβω οτι θα το σκεφτώ να ανάψω τσιγάρο... Αυτό όμως είναι θέμα δικό μου. Δε μπορεί η κυριούλα που θα καθίσει δίπλα μου να μου πει να πετάξω το τσιγάρο μου.

Στην παιδική χαρά, δεν καπνίζω ποτέ. Δικό μου κόλλημα και αυτό, δε μου αρέσει να με βλέπουν τα παιδάκια με το τσιγάρο στο χέρι. Δε μπορώ όμως να απαιτήσω απο καμία μαμά ή μπαμπά να πετάξει το τσιγάρο του γιατί περνάει το παιδί μου απο μπροστά και αναπνέει τον καπνό του. Παρολα αυτά, εχω σφαχτεί ουκ ολίγες φορές με γονείς που καπνίζουν και πετάνε τα τσιγάρα κάτω αντί για τους κάδους!

Δυστυχώς το πρόβλημα είναι για ακόμα μια φορά η έλλειψη σεβασμού, στο συνάνθρωπό μας, στα παιδιά μας, στους γύρω μας. Εγω σαν καπνίστρια σέβομαι οτι απαγορεύεται να καπνίζω σε κλειστούς χώρους και σε χώρους διαμορφωμένους για παιδιά. Το επικροτώ κιολας. Προσωπικά μάλιστα ακόμα και σε ανοιχτους χώρους, σκέφτομαι αυτούς που κάθονται δίπλα μαυ. Ας πούμε, δε θα επιλέξω να καθίσω δίπλα σε μια οικογένεια με 2 μωρά για να καπνίσω παρότι μπορεί να επιτρέπεται, ή αν έρθει δίπλα μου μια οικογένεια και εγω καπνίζω, θα τους προτρέψω να επιλέξουν κάποιο άλλο τραπέζι. Ομως και οι μη καπνιστές θα πρέπει να σέβονται την επιθυμία μου ως καπνίστρια να απολαύσω τον καφέ μου όπως επιθυμώ και να μη φέρονται σα να έχουν μόνο εκείνοι δικαιώματα.

ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ δεν υπαρχει λεμε....ε δεν θα δωσω και σημασια στο καλο που κανουν και απαγορευουν το τσιγαρο...στην χωρα που σπερνει θανατο παγκοσμιως με πυρηνικα-οπλα και ναρκωτικα....καλυτερα να καπνιζαν δημοσια και στα μουτρα μου!

Σωστήηηηηηηηη!!!!

λοιπόν, και εγώ καπνίστρια!

σέβομαι όχι μόνο τα παιδάκια, αλλά και τους υπόλοιπους και αφού ο ΄χωρος ήταν ανοικτός, δε θα το έσβηνα το τσιγάρο!

σέβομαι τους νόμους και τους κανόνες, αλλά δε νομίζω ότι στην περίπτωση της Ντάλιας, είχε δίκιο η "κοπελιά"

Ο σεβασμός πρέπει να υπάρχει και από τις 2 πλεύρες.

Ο καπνιστής οφείλει να σέβεται τους εσωτερικούς χώρους και τους ΄χώρους όπου απαγορευεται το τσιγάρο αλλά και ο μη-καπνιστής να σέβεται την (κακή) συνήθεια του άλλου!

Δεν μπορεί κανείς να μου απαγορέψει να κάνω κάτι που βλάπτει εμένα! Από τη στιγμή που το κάνω σε χώρο που επιτρέπεται δεν μπορεί να έρθει και να μου κάνει παρατήρηση! Αν ενοχλείται σε εξωτερικό χώρο από το δικό μου καπνό, κανείς δεν τον εμποδίζει να πάει να καθίσει κάπου αλλού που δεν θα ενοχλέιται! Επίσης, κανείς δεν τον εμποδίζει ευγενικά να μου ζητήσει να πάω πιο πέρα το τσιγάρο μου γιατί τον ενοχλέι! Μετά έγκειται στη δική μου διάθεση/ευγένεια/ευσυναίσθηση αν θα απομακρύνω ή θα σβήσω το τσιγάρο!

Αν πάλι καπνίζει κάποιος σε εσψτερικό χώρο....κοπάν τον όσο θες! Το χρειάζεται, από τη στιγμή που απαγορεύεται (άλλο θέμα αν συμφωνω ή όχι)!

Άρθρο 17, παράγραφος 5 του N. 3868/2010

Ως «εσωτερικός χώρος», για την εφαρμογή του παρόντος, νοείται και το αίθριο ή ο χώρος με συρόμενη ή αποσπώμενη οροφή, όπως και κάθε χώρος, με σκέπαστρο και ταυτόχρονα κλεισμένος με οποιονδήποτε τρόπο περιμετρικά.»

Τυπικά είχες άδικο. Όπως άδικο είχε κι αυτή να σου μιλήσει με αγένεια.

Dalia, τελικά μάλλον δεν έπρεπε να καπνίζεις εκεί, αλλά περισσότερο άδικο είχε ο ιδιοκτήτης που έκλεισε το χώρο, έβαλε τασάκια και δεν είχε σήμα ότι απαγορεύεται το κάπνισμα. Επίσης άδικο είχε η κυρία που δεν παραπονέθηκε στο κατάστημα και σου απευθύνθηκε προσωπικά με άσχημο τρόπο.

Να πω κι εγώ τον πόνο μου ως μη καπνίστρια; Πιστεύω ότι οι καπνιστές δεν έχουν συναίσθηση της ενόχλησης που προκαλούν και δεν υποχωρούν για τους μη καπνιστές. Αν σε μια παρέα είναι κάποιοι που καπνίζουν και κάποιοι όχι, είναι δεδομένο ότι θα καθήσουν σε τραπέζι καπνιστών, για να καθίσουν σε τραπέζι μη καπνιστών θα πρέπει να είναι όλοι άκαπνοι...

Και το πιο αστείο είναι ότι οι ίδιοι οι καπνιστές όταν το κόψουν γίνονται βασιλικότεροι του βασιλέως κι ας σε φλομώνανε ασύστολα για χρόνια...

Μια φίλη μου μόλις έμεινε έγκυος το έκοψε, πήγαμε για καφέ και όταν στο διπλανό τραπέζι κάποια άναψε τσιγάρο, της έκανε παρατήρηση να το σβήσει :shock:, εγώ δεν θα έκανα ποτέ κάτι τέτοιο. Από την άλλη άμα είσαι ευγενικός σε γράφουν κανονικότατα. Π.χ. εγώ και άλλοι δύο πελάτες σε ταξί στην ομόνοια (τριπλή ταρίφα, η χαρά του ταξιτζή), ο ταξιτζής ρωτάει "μπορώ να καπνίσω;" και λέω κι εγώ ο βλάκας ναι, γιατί καταλάβαινα τον άνθρωπο που ήταν όλη μέρα μέσα στο ταξί. Και ανάβουν τσιγάρο και οι δύο πελάτες...:? Καπνιστές - μη καπνιστές 3-1. Δεν είναι αναισθησία αυτό; πρέπει να γίνω κακιά και να τους πω "σβήστε το" μόλις το άναψαν.

Ή στη δουλειά, εγώ έγκυος, με τρεις συναδέλφους σ' ένα δωμάτιο να με λιβανίζουν τέσσερις ώρες... κι όταν το ντουμάνι κόντευε να στερεοποιηθεί, άνοιγαν τα παράθυρα με τη θέρμανση και -2 έξω. Αν ως μη καπνιστής δεν γίνεις απαιτητικός δεν σε λογαριάζει κανείς.

Έχετε σκεφτεί πως και οι μη καπνιστές ψάχνουν να βρουν το δίκιο τους και δεν μπορούν να το βρουν??????

Ένας άνθρωπος εφ όσων γνωρίζει καλά για τον νόμο απαιτεί και την εφαρμογή του. Όταν δεν βγάζει άκρη πρέπει να παραιτηθεί ή να το παλαίψει :wink:

Τώρα θα μου πείτε να το παλαίψει με κόσμιο τρόπο. Ναι , αλλά ..... ο άλλος σήμερα ζει και θέλει σήμερα να απολαύσει τις παροχές του νόμου. Δεν έχει καμία όρεξη να περιμένει πότε θα συμορφωθούν τα καταστήματα ή πότε οι καπνιστές θα πάνε πιο μπροστά από τον νόμο και δεν θα κρύβονται πίσω από τα παραθυράκια του νόμου .

Από προσωπική εμπειρία έχω δει αρκετές φορές ανθρώπους να κάνουν παρατήρηση σε άλλους για το τσιγάρο. Δημιουργήθηκε και φασαρία κάποιες φορές έτσι ώστε να ξυπνήσει ο καταστηματάρχης και να πάρει θέση .

Εδώ πιάνει τόπο η παροιμία που λέει "τα λέω στην νύφη να τα ακούσει η πεθερά".

Το σίγουρο είναι πως μετά από τέτοια φασαρία οι καπνιστές γίνονται πιο επιφυλακτικοί . Έτσι ο νόμος για την ώρα λειτουργεί -όσο λειτουργεί- μόνο και μόνο από τον φόβο της φασαρίας του μη καπνιστή.

Η δε αστυνόμευση του νόμου είνα κάτι μεταξύ του γελίου και του ανύπαρκτου.:rolleyes:

Δημιουργήθηκε και φασαρία κάποιες φορές έτσι ώστε να ξυπνήσει ο καταστηματάρχης και να πάρει θέση .

Εδώ πιάνει τόπο η παροιμία που λέει "τα λέω στην νύφη να τα ακούσει η πεθερά".

Ε ας τα πουν στην πεθερα ρε παιδια...και ας ερθει η πεθερα που της πληρωνω τον καφε σε εκεινη τη φαση και μου προσφερει το τασακι για να κατσω στο ημιυπαιθριο ''σαλονακι'' της να μου ζητησει τα ρεστα.

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

τζινι επρεπε να του πεις οτι δεν εισαι κανα μωρο...ξερεις τις συνεπειες το τσιγαρου οπως ολοι και κάνεις τις επιλογες σου.Τετοιες απαξιωτικες ατακες ειναι που μου τη δινουν.

βρε δεν με επεπληξε ο ανθρωπος. με το γαντι μου την ειπε.

Γιατί ένοιωσες τύψεις???? :confused:

γιατι κανω κακο στην υγεια μου κ στα παιδια μου (που ενω καποτε δεν καπνιζα μπροστα στη μεγαλη, τωρα καπνιζω κ στην παιδικη χαρα κ στο μπαλκονι?! γιατι δεν εχω αλλη διεξοδο ισως?!)

Tzini, εγώ στη θέση σου, θα προέτρεπα το γιατρό να πάει να νουθετήσει μία πολύ μεγάλη μερίδα των συναδέλφων του που καπνίζουν και πολύ και χύμα και άνετα σε χώρους όπου δεν επιτρέπεται το κάπνισμα! Κατά τα άλλα, εμένα, όσο καιρό μου έλεγαν κάτι τέτοια δασκαλίστικα, τύπου "δεν ντρέπεσαι που καπνίζεις" "το κάπνισμα σκοτώνει" κλπ κλπ κλπ, αντιδρούσα πολύ αρνητικά και πολύ απαξιωτικά. Αλλά, απλώς προτρέπω, δεν είναι δική μου δουλειά το τι κάνει ο άλλος, αν δεν με ενοχλεί. Η δουλειά του γιατρού, δε (εγώ δεν είμαι γιατρός), κατά τη γνώμη μου, είναι να ενημερώνει με ωραίο τρόπο και με επιστημονικά επιχειρήματα, και όχι να αρχίζει τα "δεν ντρέπεσαι" κλπ κλπ

εννοειτε οτι δεν ειχε αυστηρο υφος ο ανθρωπος.

οσον αφορα τα μη μπολντ, εισαι ιδια ο αντρας μου!

Και καλα κανεις και προτρεπεις εξ εμπειριας φιλους και γνωστους να το κοψουν.Το θεμα στα παντα ειναι ο τροπος.

Αλλα μη νομιζεις σιγουρα θα το ξερεις αλλωστε ..ολοι οι καπνιστες εχουν στο πισω μερος του μυαλου τους (και εγω μαζι )οτι καποια στιγμη θα το κοψουν.Αν τελικα το καταφερουν εξαρταται απο πολλα.

αχ! θα καταφερω να το κοψω το ρημαδι?! μια χαρα το ειχα κοψει στις εγκυμοσυνες! κ με ενοχλουσε παρα πολυ ο καπνος!

πσ. σορρυ νταλια!

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...