Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Unconditional Parenting[συζήτηση για τις πρακτικές που συστήνει το βιβλίο]

Recommended Posts

ευχαριστώ! είχα την ελπίδα οτι είναι έτσι..

το εχω το άγχος γιατί τα αντράκια μου τα βλέπω πολύ λίγο :( (δουλεύω μέχρι τις 5:30)

απο την άλλη τα στραβά των παπούδων, μπαμπάδων κλπ- που οπως λετε το ίδιο το παιδί το ξέρει οτι δεν είναι σωστά αλλά - εσύ πως τα διορθώνεις; ή δεν χρειάζεται; δηλ πετάει το φαγητό στο πάτωμα και η γιαγιά γελάει,

πρέπει να κοιμηθεί και ομως έχει βρει το μπαμπά θύμα για να παίζουν μέχρι αργά κλπ

απλα σκέψου οτι ΑΛΛΕΣ αντοχες εχουμε εμεις και αλλες οι γιαγιάδες...δλδ φανταζομαι οτι δουλευεις σωστά; αρα οταν γυριζεις σπιτι ξεθεωμένη και νευριασμένη με τις (*#($*# της δουλειας το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ πράγμα που θέλεις να δεις ειναι κρέμα στο πάτωμα.. η γιαγια απο την άλλη που ολη μερα μπιρμπιριζει με το μωρό ξετρελαμένη και ξεμωραμένη (με την καλή εννοια το λέω) θα γελάσει γιατι οκ δεν ειναι και τοσο φορτισμένη οσο εσυ με την καθημερινοτητα κλπ οποτε μπορει να της φαινεται και..κάπως που εσυ φορτώνεις. γελα πουλάκι μου ;) δεν χρειάζεται να διορθώσεις τπτ.. τα παιδιά ξέρουν.

Ενώ είναι γραπτός λόγος, νιώθω ότι ακούγεται. Έχει χροιά! - Marcella - http://www.parents.gr/forum/showthread.php?t=84479

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 156
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πλέον δεν υπάρχει γωνία, υπάρχει η σκεφτούλα ή το καρεκλάκι της σκέψης...

αυτά τα φιλοσοφημένα να δω πότε κόβονται:D

θα επανέλθω να σου απαντήσω γιατί φεύγω

δλδ ελεος πια και με την νταντα και την "γωνια των άτακτων παιδιών"... δλδ σορυ κιολας αλλα εγω ετσι και πω στην πουκι "8α κατσεις στην γωνια των ατακτων παιδιών" σε κανα 5μηνο 8α μου πει "καλα την παλευεις 'η σαλταρες απο την δουλεια"

Ενώ είναι γραπτός λόγος, νιώθω ότι ακούγεται. Έχει χροιά! - Marcella - http://www.parents.gr/forum/showthread.php?t=84479

απλα σκέψου οτι ΑΛΛΕΣ αντοχες εχουμε εμεις και αλλες οι γιαγιάδες...δλδ φανταζομαι οτι δουλευεις σωστά; αρα οταν γυριζεις σπιτι ξεθεωμένη και νευριασμένη με τις (*#($*# της δουλειας το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ πράγμα που θέλεις να δεις ειναι κρέμα στο πάτωμα.. η γιαγια απο την άλλη που ολη μερα μπιρμπιριζει με το μωρό ξετρελαμένη και ξεμωραμένη (με την καλή εννοια το λέω) θα γελάσει γιατι οκ δεν ειναι και τοσο φορτισμένη οσο εσυ με την καθημερινοτητα κλπ οποτε μπορει να της φαινεται και..κάπως που εσυ φορτώνεις. γελα πουλάκι μου ;) δεν χρειάζεται να διορθώσεις τπτ.. τα παιδιά ξέρουν.

περίπου περίπου...Δε το λέω γιατί δεν έχω την υπομονή να λερώσει όλο το σπίτι, ίσα ίσα τον αφήνω να φάει μόνος του, να πειραματιστεί κλπ γιατι του αρέσει και αλλιως πως θα μάθει. Αλλά θέλω να πω οταν το παιδί κάνει κάτι που δεν πρέπει (πετάει τα φαγητά/παιχνίδια κλπ) και η γιαγια γελάει πως εσυ να του μάθεις οτι δεν ειναι σωστο; η κακια μαμα και η καλη γιαγια;

παντως οκ, καταλαβα, τα παιδια ξέρουν πολλά παραπάνω απο οσα νομίζουμε ;)

παντως οκ, καταλαβα, τα παιδια ξέρουν πολλά παραπάνω απο οσα νομίζουμε ;)

ω ναι ;) και τα πιάνουν και στον αέρα απο πολύ μικρή ηλικία κιόλας... και παλι δεν ειμαι ειδικός.. αποκλειστικά και μονο εμπειρικά μιλάω

Διαφημίσεις

χαχχαχαχααχ αν δεν ηταν ο παππους 8α ηταν κάποιος άλλος κικιτσα.. το ταρζαν σ βλέπει ποιος ειναι..ευαλωτος και κάνει ντου ;) σε εμας ο κανω οτι 8ελω ειναι ο μπαμπάς... για αυτο και ολο το μπιρι μπιρι γινεται με τον μπαμπα.. τον φωναζει ΣΥΝΕΧΕΙΑ με ναζι..εκεινος κατουριεται και εκεινη απλά τον καβαλάει. με εμενα ακομη το δουλευουμε το θέμα

Αυτο ακριβως μου χε απαντησει η πεθερα μου οταν της ειπα ¨χαρα στο κουραγιο σας με την υπομονη σας" οταν ο μικρος τα χε κανει ολα σπιτι της χαλια και αυτη ηταν με τοχαμογελο στα χειλη! Και μου πε οτι τωρα πλεον εχουν πολυ μεγαλυτερες αντοχες "ψυχικες" απ οταν μεγαλωνανε τα ιδια τα παιδια τους. Και επισης ειμαι της αποψης οτι δεν χρειαζεται να διορθωνεις τιποτα. Ο καθε ενας μεσα στην οικογενεια εχει το ρολο του. Και το παιδακι τους χρειαζεται ολους τους ρολους για να μεγαλωσει σωστα.Απλα σ αυτο μονο που ειμαι προσεκτικη ειναι αν τυχει να υπαρξει μια διαφωνια για σοβαρο λογο βεβαια μεταξυ γονιων και παππουδογιαγιαδων για κατι κ ειναι μπροστα ο μικρος, να γινει τελικα κ να ακολουθηθει η γραμμη των γονιων.

Μετα την καταιγίδα, έρχεται πάντα η λιακάδα.

pasoumi επειδη το ζω το σηριαλ "παπουδογιαγιαδεοι με το παιδι συνεχεια" 8α σου πω πως αν δεν ψηνεσαι να ξυστεις.. προβλημα δεν παίζει. ειναι βεβαια και στο τι μυαλό κουβαλάει ο καθένας. οποτε αν πχ ξερεις απο ΠΡΙΝ οτι η πε8ερα σου ειναι κουρουκουκουρου ή η μάνα σου στον κόσμο του άρλεκιν απλά δεν αφηνεις το παιδι αποκλειστικά μαζί τους, κάνεις το αυτο σου παξιμάδι ή πιεζεσαι και πας παιδικό ή με μια γυναίκα στο σπιτι. με την πε8ερα μου εχω ΠΟΛΛΕΣ ενστασεις..αλλα επειδη σεβεται το οτι θελω εγω και ο πατερας της να δινουμε τα οποια Guidelines για οτι αφορά στη μικρή, Πάω πάσο σε οτιδηποτε εχω μαζι της. και ειμαστε ολοι ευτυχισμένοι.

pasoumi επειδη το ζω το σηριαλ "παπουδογιαγιαδεοι με το παιδι συνεχεια" 8α σου πω πως αν δεν ψηνεσαι να ξυστεις.. προβλημα δεν παίζει. ειναι βεβαια και στο τι μυαλό κουβαλάει ο καθένας. οποτε αν πχ ξερεις απο ΠΡΙΝ οτι η πε8ερα σου ειναι κουρουκουκουρου ή η μάνα σου στον κόσμο του άρλεκιν απλά δεν αφηνεις το παιδι αποκλειστικά μαζί τους, κάνεις το αυτο σου παξιμάδι ή πιεζεσαι και πας παιδικό ή με μια γυναίκα στο σπιτι. με την πε8ερα μου εχω ΠΟΛΛΕΣ ενστασεις..αλλα επειδη σεβεται το οτι θελω εγω και ο πατερας της να δινουμε τα οποια Guidelines για οτι αφορά στη μικρή, Πάω πάσο σε οτιδηποτε εχω μαζι της. και ειμαστε ολοι ευτυχισμένοι.

Well said φίλη Μάρα....Κι εγώ διαβάζω, διαβάζω να ξεστραβωθώ αλλά η ουσία είναι ότι ο μικρός είναι 12 ώρες την ημέρα με τη γιαγιά και τον παππού. Διαφωνώ σε πολλά μαζί τους (μηδαμινά ως προς τη σημασία τους) αλλά παραδέχομαι ότι σέβονται τα "θέλω" μας σε σχέση με το παιδί και δεν παρεκκλινουν σε γενικές γραμμές.

Παντως, μέχρι τώρα εγώ αυτό που κατάλαβα για τον εαυτό μου σα μαμά είναι ότι κάθε θεωρία που μαθαίνω, αναιρεί την προηγούμενη και.....μπερδεύομαι.

Είχα διαβάσει ότι τα παιδιά χρειάζονται την επιβράβευση για τα επιτεύγματά τους ή για την καλή τους συμπεριφορά (από το βιβλίο "Τί να περιμένεις τον 1ο χρόνο του παιδιού σου", το 1ο που διάβασα σχετικό). Άκυρο αυτό με βάση το UP.

Είχα διαβάσει ότι όταν το παιδί κάνει σκανταλιά, πρέπει να του βάζουμε όρια με τρόπο ήπιο και εξηγώντας. Άκυρο και αυτό πάνω-κάτω (δε θέλω να πλατειάσω, τα 'παμε και παραπάνω).

Ειχα διαβάσει αυτό με το time-out. Ψιλοάκυρο και αυτό, μπορεί να του δημιουργεί ψυχολογικά και τέτοια (στερείται τη μαμά κ.λπ.).

Μπερδεύτηκα και νομίζω ότι όλα όσα κάνω τελικά έχουν επίπτωση αρνητική στο παιδί μου αντί για θετική. Ρε παιδιά, βοήθεια....Τελικά ποιά ρημαδοθεωρία βοηθά στο να μεγαλώσει ένα παιδί όντας ΚΑΙ σίγουρο για τον εαυτό του, ΚΑΙ ασφαλές με τους γονείς του, ΚΑΙ με συμπεριφορά αποδεκτή από τους γύρω του, ΚΑΙ χωρίς ψυχολογικά ΚΑΙ, ΚΑΙ, ΚΑΙ.... Πραγματικα πελαγώνω....

KjMfp2.png

Together we stand, divided we fall

Διαφημίσεις

Ο Ντράικουρς θεωρεί ότι η ιδανική οικογένεια, είναι η δημοκρατική οικογένεια. Και σε αυτήν, δεν υπάρχει εξουσία (γονείς).

Σχετικά με τον Dreikurs και επειδή τώρα τον διαβάζω, μια διευκρίνιση.Από ό,τι καταλαβαίνω, όχι δεν υπαρχει εξουσία ακριβώς, αλλά δεν υπάρχει εξουσία του ενός προσώπου (του γονιού), υπάρχει η αρχή της ομάδας (του κοινωνικού συνόλου) στην οποία ανήκει το παιδί και με της οποίας τους κανόνες μαθαίνει να λειτουργεί (εξ ου και η δημοκρατικότητα) και η απλή χωρίς πιέσεις διαμεσολάβηση της μητέρας. Κάτι τέτοιο;

κοκορικι,...ΜΑΛΛΟΝ η θεωρία "πηγαινε αργά και ήρεμα και άκου το παιδί σου γιατι καμια φορά εκεινο ξέρει καλύτερα".

υγ. οκ το ομολογώ μιλάω εκ του ασφαλούς γιατι η μικρη ειναι μολις 11 μηνων μουαχαχαχαχαχαχααχ

ε, ναι και τι να πεις; θα παρεξηγηθεις κιολας αν κανεις υποδειξεις στους παπουδες

Είχα διαβάσει ότι δε χρειάζεται να επεμβαίνεις. Το παιδί όπως σωστά είπε η Μάρα αντιλαμβάνεται που του περνάει και που όχι. Μάλιστα αυτό που διάβασα έλεγε ότι τα παιδιά ξεχωρίζουν από που παίρνουν τις αρχές και τις βάσεις (γονείς). Απλά τους κανόνες του σπιτιού, όταν έρχονται πρέπει να τους σέβονται όλοι.

Djccp2.png

67KIp2.png

Θα επανελθω αργοτερα για μεγαλυτερες αναλυσεις ;) και το θεμα του time out που ρωτησε η Μαρινα, αλλα ηθελα να πω δυο βασικα πραγματα.

Το ενα ειναι να λεμε στα παιδια μοας μονο πραγματα που ξερουμε οτι εχουμε το σθενος να κανουμε. Δηλαδη "εγω φευγω κι εσυ αν δε θελεις μην ερχεσαι". Αν μια στο εκατομμυριο το παιδι πει "καλα, φυγε", τι κανεις; Το αφηνεις σπιτι μονο του; Προφανως οχι. Το παιρνεις με το ζορι; Το σημαντικο ειναι οτι το παιδι απο τη στιγμη που συνειδητοποιησει οτι ο λογος μας δεν εχει βαρυτητα και μπορει να μας κανει ν'αλλαξουμε γνωμη με τα πεισματα του χανει την εμπιστοσυνη του, το "στηριγμα" του. Αν λοιπον διαλεξουμε τη μεθοδο της απειλης/συνεπειας τοτε πρεπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να κανουμε στο παιδι αυτο που ειπαμε οτι θα κανουμε. Χωρις πισωγυρισματα. Και οχι ως μεθοδο χειραγωγησης, αλλα για να νιωθει το ιδιο ασφαλεια μαζι μας.

Το δευτερο ειναι μια ερωτηση... Ολα αυτα καλα και αγια με το ενα παιδι... Το UP αναφερει καθολου τι να κανεις σε περιπτωση που τα δυο/τρια/τεσσερα παιδια σου σε τραβανε συγχρονως σε διαφορετικες κατευθυνσεις;

Το 100% των περιπτωσεων που εχω χασει την υπομονη μου και ειπα πραγματα που τα μετανιωσα και ζητησα συγγνωμη μετα, ηταν παντα οταν κανω συγχρονως διαφορετικες δραστηριοτητες/οταν μαλωνουνε/ οταν ο καθενας θελει κατι αλλο τη στιγμη που προσπαθω να κατουρησω σαν ανθρωπος κλπ...

Επιστρεφω το βραδυ xxx

Διαφημίσεις

Μπερδεύτηκα και νομίζω ότι όλα όσα κάνω τελικά έχουν επίπτωση αρνητική στο παιδί μου αντί για θετική. Ρε παιδιά, βοήθεια....Τελικά ποιά ρημαδοθεωρία βοηθά στο να μεγαλώσει ένα παιδί όντας ΚΑΙ σίγουρο για τον εαυτό του, ΚΑΙ ασφαλές με τους γονείς του, ΚΑΙ με συμπεριφορά αποδεκτή από τους γύρω του, ΚΑΙ χωρίς ψυχολογικά ΚΑΙ, ΚΑΙ, ΚΑΙ.... Πραγματικα πελαγώνω....

Προσωπικά πιστεύω ότι διαβάζουμε, παίρνουμε πληροφορίες και τελικά εφαρμόζουμε αυτό που εμείς κρίνουμε ότι μας πάει καλύτερα, πάντα παρατηρώντας και το παιδί, ποια μέθοδος είναι η καλύτερη και γι αυτό αλλά και για τη μεταξύ μας σχέση, και πάλι όχι ακριβώς, αλλά προσαρμοσμένο σε μας.

Πχ είχα διαβάσει πως, όταν κάνει μια σκανταλιά, πρέπει να του εξηγώ τα όριά του, να του δίνω κι άλλη ευκαιρία, μετά να βγαίνω από το χώρο για 1 λεπτό ξανά ευκαιρία, μετά 2 λεπτά κτλ. Εξηγώντας ότι δε βγαίνω σαν αντίποινα, αλλά επειδή είναι δικαίωμά μου να μη θέλω να βλέπω τη σκανταλιά.

Ε, εγώ το έχω εφαρμόσει αλλιώς. Όταν ο γιος μου σκαρφαλώνει στο σύνθετο και φοβάμαι ότι θα χτυπήσει, του εξηγώ και βγάζω εκείνον από το δωμάτιο, γιατί έχω και ένα ακόμη βρεφάκι και μου είναι δύσκολο.

Πάντα δλδ κρατάς αυτά που θες και τα εφαρμόζεις στην οικογένειά σου με τον τρόπο που σε εσάς ταιριάζουν καλύτερα.

Σχετικά με τον Dreikurs και επειδή τώρα τον διαβάζω, μια διευκρίνιση.Από ό,τι καταλαβαίνω, όχι δεν υπαρχει εξουσία ακριβώς, αλλά δεν υπάρχει εξουσία του ενός προσώπου (του γονιού), υπάρχει η αρχή της ομάδας (του κοινωνικού συνόλου) στην οποία ανήκει το παιδί και με της οποίας τους κανόνες μαθαίνει να λειτουργεί (εξ ου και η δημοκρατικότητα) και η απλή χωρίς πιέσεις διαμεσολάβηση της μητέρας. Κάτι τέτοιο;

Ακριβώς! Το έθεσες καλύτερα από μένα. Το παιδί πρέπει να μάθει να σέβεται την κοινωνική και φυσική τάξη των πραγμάτων. Χωρίς τιμωρίες. Χωρίς ανταμοιβές. Με ενθάρυνση και συνέπειες.

Μάλιστα πρόσφατα διάβαζα το βιβλίο του πέτα μακριά το ραβδί σου, κι είχε ένα πολύ ωραίο παράδειγμα, πως να περάσουμε στα παιδιά ότι η γνώση είναι δύναμη κι ελευθερία, χωρίς να τα διαβάζουμε. Και το τελευταίο γιατί είναι δική τους δουλειά όχι δική μας.

Βέβαια το λέει αναφερόμενος σε άλλα εκπαιδευτικά συστήματα, δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφαρμόσιμο στην Ελλάδα.

Ανήκω βεβαίως στα παιδιά που δεν τα διάβασαν ποτέ, ούτε τον αδερφό μου. Και είχε, στον αδερφό μου τουλάχιστον καλό αποτέλεσμα, σε εμένα μέχρι 3η γυμνασίου...μετά...μάλε βράσε..:-). Γενικώς δεν είμαι σίγουρη κατά πόσο εφαρμόζεται.

Η μητέρα μου δε μας διάβασε, αλλά δεν τολμούσαμε να μη διαβάσουμε...γιατί θα μας έπαιρνε και θα μας σήκωνε...και το ξέραμε...και δε θα ήθελα τα παιδιά μου να με φοβούνται...σε κανέναν τομέα.

Djccp2.png

67KIp2.png

δεν θα ξεχασω ποτε ατακα φοιβερη της μανας μου σε διάλογο με τον πατέρα μου σχετικά με το διάβασμα

πατερας μου. η μαρα μελεταει..

μανα μου. της αρέσει πολύ οντως

πατερας. η μικρη ομως... δεν...

μανα μου. το ξερω΄΄ισα ισα για να περνάει την τάξη

πατέρας. και τι 8α κανουμε με την μικρη

μανα μου. τι εννοεις

πατερας. ε τι 8α κανει στη ζωή της

μανα μου., δεν ειναι υποχρεωτικό όλα τα παιδιά να γινουν πυρηνικοι φυσικοι. δέξου το οτι μπορει το ένα παιδι μας να γινει μια χαρουμενη κομώτρια

15 εγω τότε... 13 η μικρά... μου ειχε πεσει το σαγονι με την ηρεμία της...και για την ιστορια και μονο η αδερφη μου τελειωσε ενα ΑΕΙ και ενα ΤΕΙ ... μουαχααχαχαχαχαχ

Ολα αυτα καλα και αγια με το ενα παιδι... Το UP αναφερει καθολου τι να κανεις σε περιπτωση που τα δυο/τρια/τεσσερα παιδια σου σε τραβανε συγχρονως σε διαφορετικες κατευθυνσεις;

Το 100% των περιπτωσεων που εχω χασει την υπομονη μου και ειπα πραγματα που τα μετανιωσα και ζητησα συγγνωμη μετα ηταν παντα οταν κανω συγρωνως διαφορετικες δραστηριοτητες/οταν μαλωνουνε/ οταν ο καθενας θελει κατι αλλο τη στιμη που προσπαθω να κατουρησω σαν ανθρωπος κλπ...

Επιστρεφω το βραδυ xxx

Need to say more??????????????????:lol::lol:

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

γι αυτό άλλωστε είπα κ στην αρχή...ότι το βρήκα καταπληκτικό θεωρητικό βιβλίο..αλλά πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί...ααααν δλδ μπορεί κανείς φυσιολογικός άνθρωπος να το εφαρμόσει...

ελεγε να σας πω συμβουλές για όλα...

αλλά ας πούμε προ 5αλέπτου η μικρή, δεν ήθελε ούτε να κάνει μπάνιο, αλλά δεν ήθελε συγχρόνως να βγει απ΄'το μπάνιο....

ό,τι θεωρία κ αν διαβασα...λύση δε βρίσκω...:):):):)

Προσωπικά πιστεύω ότι διαβάζουμε, παίρνουμε πληροφορίες και τελικά εφαρμόζουμε αυτό που εμείς κρίνουμε ότι μας πάει καλύτερα, πάντα παρατηρώντας και το παιδί, ποια μέθοδος είναι η καλύτερη και γι αυτό αλλά και για τη μεταξύ μας σχέση, και πάλι όχι ακριβώς, αλλά προσαρμοσμένο σε μας.

Πχ είχα διαβάσει πως, όταν κάνει μια σκανταλιά, πρέπει να του εξηγώ τα όριά του, να του δίνω κι άλλη ευκαιρία, μετά να βγαίνω από το χώρο για 1 λεπτό ξανά ευκαιρία, μετά 2 λεπτά κτλ. Εξηγώντας ότι δε βγαίνω σαν αντίποινα, αλλά επειδή είναι δικαίωμά μου να μη θέλω να βλέπω τη σκανταλιά.

Πάντα δλδ κρατάς αυτά που θες και τα εφαρμόζεις στην οικογένειά σου με τον τρόπο που σε εσάς ταιριάζουν καλύτερα.

Ακριβώς! Το έθεσες καλύτερα από μένα. Το παιδί πρέπει να μάθει να σέβεται την κοινωνική και φυσική τάξη των πραγμάτων. Χωρίς τιμωρίες. Χωρίς ανταμοιβές. Με ενθάρυνση και συνέπειες.

Κοιμηθηκαμε και σήμεραααα. Συμφωνώ στα παραπάνω, εγω εφαρμόζω αυτό που έχω διαβάσει εδω στο παρεντσ με καλα αποτελεσματα. Αν κανει σκανταλια πχ ανεβαινει στο συνθετο, του λεω κατεβα ηρεμα και μετα αρχιζω να κανω κατι αλλο με τον αλλο, οποτε βλεπει οτι δεν εχει περαση και ερχεται και αυτος να παιξει. Μαλιστα μια φορα του ελεγα, ενταξει ανεβα εσυ εκει να πεσεις και εμεις εδω θα παιζουμε. Δηλ του δινεις την αδεια σου να κανει τη σκανταλια εχοντας προειδοποιησει για τις συνεπειες. Αυτο πιανει νομιζω αν δεν ειναι παρα πολυ επικινδυνο αυτο που κανει. Η φωναζει να φαει κατι καυτο, του λεω πιαστο να δεις οτι καιει κλπ...

Τωρα αυτο με την τουαλετα αστο, ουτε να βαλω το παντελονι μου δε μπορω, αγκαλιτσα και κλαματα...τουαλετα, φαγητο, ολες οι βασικες αναγκες και μη γινονται με συνοδεια τουλαχιστον τον ενα (εχω διδυμα). Οταν ο ενας τραβαει δεξια και ο αλλος αριστερα πρεπει να τους τραβηξεις την προσοχη σε κατι αλλο...Ειναι δυσκολα με δυο παιδια ιδιας ή μη ηλικίας, θελουν και οι δυο την προσοχή σου..

Ξεκινησα το βιβλιο..Λεει οτι ο γονιος θα πρεπει να δειχνει παντα μα παντα την αγαπη του στο παιδι ακομα και αν εχει κανει σκανταλια...το σπιτι, οι γονεις του να ειναι ο παραδεισος του (δηλ οχι σαν τον εξω κοσμο που παίρνεις μόνο όταν δίνεις κάτι). Ειναι ωραία ιδέα αυτή, την προτιμώ απο το 'δε θα σε παρω αγκαλια γιατι εισαι κακό παιδί'.

Ειναι μπερδεμα όλες αυτές οι θεωρίες, όντως. Αυτό που νομίζω πρεπει να εχουμε στο νου μας ειναι οτι χρειάζεται πολυυυ υπομονή και να μην καταφύγουμε στις φωνές (ή άλλες βίαιες μεθόδους). Οσο μπορούμε να πάμε με 'τα νερά τους', δηλ τους δινεις την ελευθερία να κάνουν...αυτό που θέλουμε εμείς.

Κική νομίζω το εθεσες πολύ καλά.προσαρμοσμενο ήταν η πιο κατάλληλη λέξη.Ο λόγος που δεν διαβάζω τέτοιου είδους βιβλία και επιλέγω να διαβάσω διάφορα άρθρα οι εμπερίες άλλων μαμαδων είναι ακριβώς ότι τα πάντα είναι σχετικά.Δεν παίζει ρε παιδί μου να υπάρχει manual για διαπαιδαγώγηση.Οι συγγραφείς τα λένε πολύ σούπερ αλλά δεν μπορούν να προβλέψουν όλες τις παραμέτρους ούτε τις συνθέσεις των οικογενειών ούτε το χαρακτήρα των παιδιών. Comuflaz δεν σου απάντησα διότι με κάλυψε η Μάρα.Θα δεις ότι τζάμπα αγχωνεσαι, το ξέρω γιατί το πέρασα.Επίσης η τελευταία σου παράγραφος παρά πολύ σωστή.

rQGhp3.png

αλλά ας πούμε προ 5αλέπτου η μικρή, δεν ήθελε ούτε να κάνει μπάνιο, αλλά δεν ήθελε συγχρόνως να βγει απ΄'το μπάνιο....

ό,τι θεωρία κ αν διαβασα...λύση δε βρίσκω...:):):):)

:lol: :lol:

Σ' αυτή την ηλικία το τι δηλώνουν ότι θέλουν δεν ανταποκρίνεται πάντα ακριβώς σ' αυτό που θέλουν πραγματικά, έτσι δεν είναι; Οπότε μπορεί να εννοούσε: "Δε θέλω να κάνω άλλο μπάνιο επειδή μούλιασα και κρυώνω αλλά δε θέλω και να βγω από το μπάνιο επειδή εδώ τώρα παίζω μ' αυτά τα υπερτέλεια παπάκια ενώ μετά θα πάω για βαρετό ντύσιμο πχ" Και εκεί καλείσαι (αφού έχεις κάνεις σε dt την αποκωδικοποίηση) να προτείνεις (εγκαίρως) τρίτη λύση που δε θα περιέχει τη λέξη μπάνιο και θα κάνει ελκυστικό το μετά κλπ κλπ.... :wink: Μμμμμ....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...