Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Γειά σας, ο μπέμπης μας είναι βιαστικός, ήρθαμε Αθήνα για ντόπλερ και βρέθηκα στο μαιευτήριο με πρόωρες συσπάσεις.

Καλό μου έκανε γιατί εξικοιώθηκα με το μαιευτήριο, αίθουσα τοκετού κτλ.

Θα πρέπει να μείνω Αθήνα μέχρι τη γέννα.

Το πρώτο που ζήτησα να μου στείλουν από το σπίτι μου είναι το βιβλίο της κ. Πατσουρού για το θηλασμό.

Θα το ξαναδιαβάσω όλο βέβαια να τα έχω φρέσκα.

Ηθελα να ρωτήσω κάτι που με προβλημάτισε τώρα που είμαι στην τελική ευθεία.

Υποθετικό σενάριο:

Γεννάω (αυτό μόνο υποθετικό δεν είναι :) ), μου βάζουν το μωρό στο στήθος το συντομότερο δυνατό (αν όλα πάνε καλά θα έχω ζητήσει από πρίν να μπεί κατευθείαν στο στήθος & να καθυστερήσουν να κόψουν το λώρο).

Μας ετοιμάζουν και ανεβαίνουμε στο δωμάτιο μας.

(θα επιλέξω μονόκλινο και αποκλειστικό θηλασμό με το μωρό διαρκώς δίπλα μου).

Ολα καλά ώς εδώ.

Θεωρητικά όποτε είναι ανήσυχο το μωρό εγώ θα το βάζω στο στήθος και όλα θα γίνουν φυσιολογικά.

Ερώτηση τώρα:

Αν κάτι γίνει και το μωρό το έχουν στην ΜΕΝ κι γω αντλώ με το νοσοκομειακό θήλαστρο και του το δίνω,

μετά που θα βγούμε από το νοσοκομείο αν έχουμε καθυστερήσει να συνηθίσουμε το θηλασμό και πρέπει να αντλώ γάλα πως μπορώ να το κάνω?

Λογικά μόλις γεννήσω θα μείνω λίγες μέρες Αθήνα και μετά θα επιστρέψω σπίτι μου, όπου και έχω αγοράσει ήδη θήλαστρο (της ameda διπλής άντλησης).

Να ζητήσω να μου φέρουν το θήλαστρο Αθήνα ή όλο αυτό που με προβληματίζει είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας?

Και άλλη μια ερώτηση, αν χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί θήλαστρο (εκτός νοσοκομείου) τί αποστειρωτή πρέπει να έχω αγοράσει?

Οσοι αποστειρωτές είναι για μπιμπερό κάνουν και για το θήλαστρο? Να προτιμήσω κάποιον? (είδα έχουν θήκες για μπιμπερό μόνο)

Να ρωτήσω και κάτι άλλο, συγχωρέστε με αγχώθηκα,

αν γεννήσω ξαφνικά και δε προλάβω ούτε το βιβλίο του θηλασμού να φρεσκάρω στη μνήμη μου ούτε τα λινκ που δίνετε εδώ να ξαναδιαβάσω,

με δεδομένο ότι έχω πρωτόγαλα ήδη (βάφεται πορτοκαλί η νυχτικιά τελευταία...)

τί είναι αυτό που πρέπει να θυμάμαι για επιτυχή θηλασμό από την πρώτη στιγμή?

Ευχαριστώ πολύ!

Μια αγχωμένη μέλλουσα μανούλα που βιάζεται να βγεί ο γιος της :D

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 449
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

dimmi δεν ξερω να σου απαντησω σε αυτα που ρωτας .

Απλα ηθελα να σου πω με το καλο και οτι ολα θα πανε τελεια. :-Dχαιρομαι παρα πολυ που γεννας γιατι εχω διαβασει πολλα ποστ σου απο τοτε που γραφτηκα εδω και νιωθω σαν να σε γνωριζω λίγο .

Νομιζω οτι απο εδω και περα θα συγκινουμαι με καθε κοπελα απο τις πιο παλιες εδω μεσα που γενναει...:lol:

Όλα είναι μια ιδέα...

Θα έχεις!

Η παιδιατρος σου είπε ο,τι να ναι!

Στην κόρη σου αντλουσες με ακατάλληλο θηλαστρο και πολυ λίγο για να στηριξεις γαλουχια.

nina-nana σε ευχαριστω για την απαντηση σου η αληθεια ειναι οτι εγω δεν ειχα ιδεα μεχρι που γεννησα οτι υπαρχουν θηλαστρα μια μαια μου ειπε πιο να παρω οταν πηρα την μικρη στο σπιτι δεν το χρησιμοποιησα πολυ εβαζα την μικρη στο στηθος πολλες φορες την μερα αλλα κ παλι τπτ πηρα κ μαγια μπυρας αλλα το γαλα εβγαινε ασπρο σαν νερο κ την εκοψα τωρα στο δευτερο δεν θα ξαναβαλω θηλαστρο θεωρω οτι το καλυτερο θηλαστρο ειναι το μωρο αν καποια στιγμη χρειαστει να τ χρησιμοποιησω για αποσυμφωρηση οκ αλλα θα προτιμω να εχω το μωρο αλλα κ το αλο περιεργο ειναι οτι απο πολλες θηλαζουσες εχω ακουσει οτι ποναγε το στηθος κ καταλαβαιναν οτι κατεβαινε το γαλα κατι που δεν ενιωσα ποτε ουτε πονο ουτε να κατεβαινει το γαλα

μακαρι να εχω γαλατακι να δωσω στο μικρακι μου

θα φροντισω να ενημερωθω περισσοτερο για τον θηλασμο

fSOwp2.png

ηρθες ψυχη μου κ γεμησες την ζωη μου!!!ΜΑΡΙΑ- ΕΙΡΗΝΗ

ersTp3.png

16/9/12 ηρθε κ το χρυσανθεμακι μου

τί είναι αυτό που πρέπει να θυμάμαι για επιτυχή θηλασμό από την πρώτη στιγμή?

Ευχαριστώ πολύ!

Με το καλό και από μένα!Αυτά που ξέρω να σου πώ είναι να μπαίνει το μωρό σωστά στο στήθος (κοιλιά με κοιλιά και περιμένουμε να ανοίξει μεγάλο στόμα ώστε να πιάσεο όσο το δυνατόν μαγαλύτρο κομμάτι από την άλω).Πέρα από το να θηλάσει αποδοτικά,έτσι, δε θα σου προκαλέσει τραυματισμό στις θηλές(στο λέω γιατί την πάτησα και στο νοσοκομείο ερχόταν όλοι για να δουν πώς είναι οι τραυματισμένες θηλές)Επίσης πρέπει το μωρό να μπαίνει στο στήθος κάθε φορά που είναι ανήσυχο και να έχεις το νου σου στο στήθος σου τον πρώτο καιρό (όταν το μωρό κοιμάται πολλές ώρες(στο εύχομαι!!!) μήπως και πρηστεί πολύ οπότε θα πρέπει να κάνεις μαλάξεις ώστε να το αποσυμφορείς. Θήλαστρο αν είναι δίπλα σου το μωρό από την αρχή δε χρειάζεσαι από όσο ξέρω(νομίζω δε συνίσταται κιόλας πριν εδραιωθεί η γαλουχία εφόσον όλα πάνε καλά).Θα κάνει το μωρό αυτή τη δουλειά αλλά το ξέρεις ήδη όπως γράφεις παραπάνω.Αν τώρα για κάποιο λόγο το μωρό δεν είναι δίπλα σου (το απευχόμαστε!) δεν ξέρω τί γίνεται τότε.Καλύτρα να σου απαντήσει κάποια μανούλα με παρόμοια εμπερία.Φιλάκια

Ερώτηση τώρα:

Αν κάτι γίνει και το μωρό το έχουν στην ΜΕΝ κι γω αντλώ με το νοσοκομειακό θήλαστρο και του το δίνω,

μετά που θα βγούμε από το νοσοκομείο αν έχουμε καθυστερήσει να συνηθίσουμε το θηλασμό και πρέπει να αντλώ γάλα πως μπορώ να το κάνω?

Λογικά μόλις γεννήσω θα μείνω λίγες μέρες Αθήνα και μετά θα επιστρέψω σπίτι μου, όπου και έχω αγοράσει ήδη θήλαστρο (της ameda διπλής άντλησης).

Να ζητήσω να μου φέρουν το θήλαστρο Αθήνα ή όλο αυτό που με προβληματίζει είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας?

Δεν ξερω για συστηματικες αντλησεις πως να το κανεις. Αν δεις οτι γινεται αληθεια αυτο το σεναριο ειναι δυσκολο να σου στειλουν το θηλαστρο ωστε να το εχεις οταν βγεις απο το μαιευτηριο? Αν οχι πες καλου κακου να στο στειλουν απο τωρα. Αλλιως μπορεις και να νοικιασεις ενα καλο θηλαστρο για τις μερες που θα εισαι Αθηνα.

Και άλλη μια ερώτηση, αν χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί θήλαστρο (εκτός νοσοκομείου) τί αποστειρωτή πρέπει να έχω αγοράσει?

Οσοι αποστειρωτές είναι για μπιμπερό κάνουν και για το θήλαστρο? Να προτιμήσω κάποιον? (είδα έχουν θήκες για μπιμπερό μόνο)

Νομιζω μπορεις να βαλεις το μπιμπερο του θηλαστρου σε ολους τους αποστηρωτες.

Να ρωτήσω και κάτι άλλο, συγχωρέστε με αγχώθηκα,

αν γεννήσω ξαφνικά και δε προλάβω ούτε το βιβλίο του θηλασμού να φρεσκάρω στη μνήμη μου ούτε τα λινκ που δίνετε εδώ να ξαναδιαβάσω,

με δεδομένο ότι έχω πρωτόγαλα ήδη (βάφεται πορτοκαλί η νυχτικιά τελευταία...)

τί είναι αυτό που πρέπει να θυμάμαι για επιτυχή θηλασμό από την πρώτη στιγμή? Να θηλασεις οσο πιο συντομα γινεται, να βαζεις το μωρο συχνα στο στηθος, στην αρχη θα αποκοιμιεται και θα νομιζεις οτι ειναι νηστικο, μην αγχωθεις!Την 3η μερα θα κατεβει το γαλα και θα τρεχει, δινε στο μωρακι οσο θελει οποτε θελει.Α! Και σωστη θεση του μωρου, να ''κοιταει'' το στηθος και να μπαινει ολη η θηλη στο στομα του, οχι εξω εξω ή πλαγιαστα.

Ευχαριστώ πολύ!

Με το καλο το μπεμπε!!! Με τοση θεληση που εχεις μια χαρα θα τα πας!!:-D:grin:

Διαφημίσεις

Με το καλο το μπεμπε!!! Με τοση θεληση που εχεις μια χαρα θα τα πας!!:-D:grin:

Μακάρι σε ευχαριστώ για την απάντηση goody!

Θα πω του άντρα μου να μου φέρει και το θήλαστρο καλού κακού, αφού θα πάρουμε και αποστειρωτή μόλις ανέβει Αθήνα.

Ας υπάρχουν και αχρείαστα να είναι.

Ναι λογικά το μπιμπερό του θήλαστρου μπαίνει στη θήκη του αποστειρωτή, τα άλλα εξαρτήματα όμως του θήλαστρου (σωληνάκια κτλ) πως θα τα αποστειρώσω :confused:

Μακάρι σε ευχαριστώ για την απάντηση goody!

Θα πω του άντρα μου να μου φέρει και το θήλαστρο καλού κακού, αφού θα πάρουμε και αποστειρωτή μόλις ανέβει Αθήνα.

Ας υπάρχουν και αχρείαστα να είναι.

Ναι λογικά το μπιμπερό του θήλαστρου μπαίνει στη θήκη του αποστειρωτή, τα άλλα εξαρτήματα όμως του θήλαστρου (σωληνάκια κτλ) πως θα τα αποστειρώσω :confused:

Υπάρχουν αποστειρωτες όπως της avent που έχουν ένα καλαθάκι και παίρνουν τα εξαρτήματα.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

matilda ευχαριστώ!

Με το καλό και από μένα!Αυτά που ξέρω να σου πώ είναι να μπαίνει το μωρό σωστά στο στήθος (κοιλιά με κοιλιά και περιμένουμε να ανοίξει μεγάλο στόμα ώστε να πιάσεο όσο το δυνατόν μαγαλύτρο κομμάτι από την άλω).Πέρα από το να θηλάσει αποδοτικά,έτσι, δε θα σου προκαλέσει τραυματισμό στις θηλές(στο λέω γιατί την πάτησα και στο νοσοκομείο ερχόταν όλοι για να δουν πώς είναι οι τραυματισμένες θηλές)Επίσης πρέπει το μωρό να μπαίνει στο στήθος κάθε φορά που είναι ανήσυχο και να έχεις το νου σου στο στήθος σου τον πρώτο καιρό (όταν το μωρό κοιμάται πολλές ώρες(στο εύχομαι!!!) μήπως και πρηστεί πολύ οπότε θα πρέπει να κάνεις μαλάξεις ώστε να το αποσυμφορείς. Θήλαστρο αν είναι δίπλα σου το μωρό από την αρχή δε χρειάζεσαι από όσο ξέρω(νομίζω δε συνίσταται κιόλας πριν εδραιωθεί η γαλουχία εφόσον όλα πάνε καλά).Θα κάνει το μωρό αυτή τη δουλειά αλλά το ξέρεις ήδη όπως γράφεις παραπάνω.Αν τώρα για κάποιο λόγο το μωρό δεν είναι δίπλα σου (το απευχόμαστε!) δεν ξέρω τί γίνεται τότε.Καλύτρα να σου απαντήσει κάποια μανούλα με παρόμοια εμπερία.Φιλάκια

πως την πάτησες? Να μαθαίνουμε οι νέες να τα αποφύγουμε :cool:

Πάντως πήρα μια αλοιφή την purelan (που διάβασα στο φόρουμ) να υπάρχει στο βαλιτσάκι του μαιευτηρίου.

Μακάρι να πάνε όλα καλά!

ευχαριστώ για την απάντηση σου!

Υπάρχουν αποστειρωτες όπως της avent που έχουν ένα καλαθάκι και παίρνουν τα εξαρτήματα.
Οκ θα τους αναζητήσω σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση!

το βιβλιο της κας Πατσουρου εχει εξαντληθει εδω και κανα χρονο, οποτε δεν νομιζω να το βρεις, μονο εαν στο δανεισει καποιος..

μπορεις να παρεις το βιβλιο του κου Παπαβεντση ''επιστροφη στον μητρικο θηλασμο'' εκδοσεις πατακη..

επισης μπορεις μεχρι τοτε να διαβασεις το συγκεκριμενο θεμα καθως περιεχει πολλες βασικες πληροφοριες και απο το βιβλιο της πατσουρου και απο τα κειμενα του κου παπαβεντση, αλλα και πολυ συμπηκνωμενα θα βρεις οδηγιες εδω:http://www.llli.org/nb/nbjulaug05p142.html#box

οποτε το μωρο ειναι ανησυχο, το βαζεις στο στηθος..αυτο μπορει να σημαινει οτι ολο το 24ωρο (υπερβολη!!!!!!!!) το μωρο μπορει να ειναι στο στηθος..

ξεχνας ρολογια και χρονους..το μωρο μπορει να τρωει λιγο και να κοιμαται..εσυ προσφερεις απεριοριστη προσβαση στο στηθος, προσεχωντας να μην πονας -δειγμα οτι δεν πιανει καλα και μπορει να σου ανοιξει πληγες-..

σε περιπτωση που για καποιο λογο το μωρο μπει στην μενν τοτε θα ενοικιασεις ΚΑΙ για το σπιτι νοσοκομειακο θηλαστρο.. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ θηλαστρο που πρεπει να χρησιμοποιει μια μαμα πριν σαραντησει και ακολουθεις πρωτοκολλο αντλησεων..το νοσοκομειακο το ενοικιαζεις σε δυο εταιρειες στην αθηνα και στελνεται σε ολη την ελλαδα..

επισης μπορεις απλα να εχεις μια κατσαρολα, να βραζεις νερο και να αποστειρωνεις εκει..ειναι μεγαλυτερη η ταλαιπωρια, αλλα σε περιπτωση αναγκης δεν χαθηκε και ο κοσμος..ακρη βρισκεις..

επιτυχημενος θηλασμος:

- ελευθερη προσβαση του μωρου στο στηθος, χωρις κανεναν χρονικο περιορισμο σε αριθμο γευματων, διαρκεια παραμονης στο στηθος κλπ.

- σωστη τοποθετηση του μωρου για να αποφυγεις την ταλαιπωρια με τις πληγωμενες θηλες

- ελεγχεις και δεν επαναπαυεσαι στις οδηγιες του γυναικολογου/παιδιατρου/μαιας καθως οι περισσοτεροι δινουν οδηγιες αποθηλασμου..εμπιστευεσαι πληροφοριες απο κειμενα που υπογραφουν συμβουλοι IBCLC ή LLL.

σε περιπτωση που συναντησεις προβλημα καλυτερα να ερθεις σε αμεση επαφη με εναν συμβουλο θηλασμου που θα σε καθοδηγησει σωστα..

με το καλο το μωρακι σου!!!

83hKp3.png

μακαρι να εχω γαλατακι να δωσω στο μικρακι μου

θα φροντισω να ενημερωθω περισσοτερο για τον θηλασμο

μονο νοσοκομειακο θηλαστρο για τις πρωτες 40 μερες μεχρι να εδραιωθει η γαλουχια..εσυ προσπαθουσες, ακολουθωντας λανθασμενες οδηγιες, να πας στο εβερεστ με τα ποδια..δεν υπηρχε περιπτωση..

τα συμπληρωματα δεν βοηθανε εαν δεν υπαρχει το απαιτουμενο ερεθισμα στο στηθος και πολλες φορες φερνουν αντιθετα αποτελεσματα..τα παιρνουμε μονο οταν μας παρακολουθει συμβουλος θηλασμου..

η παιδιατρος σου ηταν απλα ασχετη και απαραδεκτη και ελπιζω να μην σε συμβουλεψει και αυτην την φορα..

οι αντλησεις που εκανες και με το συγκεκριμενο θηλαστρο δεν θα μπορουσαν να ειχαν καλυτερο αποτελεσμα..

το γαλα βγαινει ασπρο σαν νερο..βγαινει διαφανο..ετσι ειναι το γαλα και οσο περναει η ωρα γινεται πιο πυκτο..κακως σου δωσανε αλλη εντυπωση..

επισης το θηλασατρο ΔΕΝ το χρησιμοποιουμε ουτε για αποσυμφορηση καθως μπορει να προκαλεσουμε μεγαλυτερο προβλημα..

για να κατεβει το γαλα πρεπει να υπαρχει το ερεθισμα που επιτυγχανεται με την ελευθερη προσβαση του μωρου στο στηθος ή με συχνες αντλησεις, κατι που εσυ δεν εκανες..

θα εχεις γαλα για το μωρακι σου , αρκει να εχεις το μωρο σου στο στηθος..

ενημερωσου ΣΩΣΤΑ απο τωρα διαβαζοντας κειμενα που εχουν υπογραφη ειτε πιστοποιημενου συμβουλου θηλασμου IBCLC είτε ευμβουλου θηλασμου LLL..

μην διαβαζετε απο αλλες πηγες καθως υπαρχει τρομερη παραπληροφορηση..

83hKp3.png

Διαφημίσεις

matilda ευχαριστώ!

πως την πάτησες? Να μαθαίνουμε οι νέες να τα αποφύγουμε :cool:

Πάντως πήρα μια αλοιφή την purelan (που διάβασα στο φόρουμ) να υπάρχει στο βαλιτσάκι του μαιευτηρίου.

Μακάρι να πάνε όλα καλά!

ευχαριστώ για την απάντηση σου!

Οκ θα τους αναζητήσω σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση!

τυπωσε αυτην την φωτο και εχε την μαζι σου..δειχνει πως πρεπει να πιασει το μωρο το στηθος..

δεν ειναι τοσο ευκολο οσο φαινεται..

εαν πονας κατα τον θηλασμο, απομακρυνε το μωρο και ξανατοποθετησε το οσες φορες χρειαστει, μεχρι να πιανει βαθια την θηλη στο στομα του..

εαν διαβασεις το συγκεκριμενο θεμα θα βρεις παρα πολλες οδηγιες..

http://quickening.id.au/qss/articles/breastfeeding-diagram.html

83hKp3.png

τυπωσε αυτην την φωτο και εχε την μαζι σου..δειχνει πως πρεπει να πιασει το μωρο το στηθος..

δεν ειναι τοσο ευκολο οσο φαινεται..

εαν πονας κατα τον θηλασμο, απομακρυνε το μωρο και ξανατοποθετησε το οσες φορες χρειαστει, μεχρι να πιανει βαθια την θηλη στο στομα του..

εαν διαβασεις το συγκεκριμενο θεμα θα βρεις παρα πολλες οδηγιες..

http://quickening.id.au/qss/articles/breastfeeding-diagram.html

μπορεί να μη μπορώ να την τυπώσω αλλά κατάλαβα πως γίνεται να βλέπεις από πάνω την άλω και όχι αποκάτω.

Το βιβλίο της Πατσουρού το έχω! Αλλά μόνο τον τόμο Α.

Ευχαριστώ για τις συνοπτικές συμβουλές!

Δεν κατάλαβα κάτι, αν μπεί το μωρό στη ΜΕΝ τότε γιατί μετά την ΜΕΝ δεν μπορώ να θηλάσω και πρέπει να νοικιάσω νοσοκομειακό?

Η΄ το έθεσες έτσι επειδή εγώ το ρώτησα έτσι σε προηγούμενο μήνυμα?

Να ρωτήσω και κάτι άλλο γιατί αγχώθηκα τελείως απόψε, είδα σε ένα θέμα συζητούν για ινσουλινοεξαρτώμενο διαβήτη και ότι το μωρό θα νοσηλευτεί την πρώτη μέρα στη ΜΕΝ.

Εγώ έχω διαβήτη κύησης αλλά δεν κάνω ινσουλίνες, τον έχω ρυθμισμένο με διατροφή. Θα νοσηλευτεί κι εμένα?

Μπορεί να έχω πρόβλημα στο Λητώ με το θέμα του άμεσου θηλασμού επειδή έχω διαβήτη κύησης?

Δεν μου είχε περάσει καθόλου από το μυαλό ότι ο διαβήτης κύησης μπορεί να επηρεάσει το θηλασμό.

Γενικά τί να κάνω? Οσο πλησιάζει ο καιρός έχω αγχωθεί με το θέμα του θηλασμού και όχι με τη γέννα, είναι δυνατόν?

Αφού νομίζω θα αποτρελαθώ μέχρι να γεννήσω και να έρθουν όλα από μόνα τους, ελπίζω δηλαδή ότι δε θα έχουμε θέμα με το θηλασμό και ότι αγχώνομαι χωρίς ικανό λόγο.

Προσπαθώ να προβλέψω όλες τις καταστάσεις που μπορεί να τύχουν ώστε να μη με παραπληροφορήσουν και δε θηλάσω το μωρό μου εγκαίρως.

Αξίζει τόση ανησυχία από πρίν ή τελικά κάνω κακό με το άγχος?

Ουφ :(

μπορεί να μη μπορώ να την τυπώσω αλλά κατάλαβα πως γίνεται να βλέπεις από πάνω την άλω και όχι αποκάτω.

Το βιβλίο της Πατσουρού το έχω! Αλλά μόνο τον τόμο Α.

Ευχαριστώ για τις συνοπτικές συμβουλές!

Δεν κατάλαβα κάτι, αν μπεί το μωρό στη ΜΕΝ τότε γιατί μετά την ΜΕΝ δεν μπορώ να θηλάσω και πρέπει να νοικιάσω νοσοκομειακό?

Η΄ το έθεσες έτσι επειδή εγώ το ρώτησα έτσι σε προηγούμενο μήνυμα?

Να ρωτήσω και κάτι άλλο γιατί αγχώθηκα τελείως απόψε, είδα σε ένα θέμα συζητούν για ινσουλινοεξαρτώμενο διαβήτη και ότι το μωρό θα νοσηλευτεί την πρώτη μέρα στη ΜΕΝ.

Εγώ έχω διαβήτη κύησης αλλά δεν κάνω ινσουλίνες, τον έχω ρυθμισμένο με διατροφή. Θα νοσηλευτεί κι εμένα?

Μπορεί να έχω πρόβλημα στο Λητώ με το θέμα του άμεσου θηλασμού επειδή έχω διαβήτη κύησης?

Δεν μου είχε περάσει καθόλου από το μυαλό ότι ο διαβήτης κύησης μπορεί να επηρεάσει το θηλασμό.

Γενικά τί να κάνω? Οσο πλησιάζει ο καιρός έχω αγχωθεί με το θέμα του θηλασμού και όχι με τη γέννα, είναι δυνατόν?

Αφού νομίζω θα αποτρελαθώ μέχρι να γεννήσω και να έρθουν όλα από μόνα τους, ελπίζω δηλαδή ότι δε θα έχουμε θέμα με το θηλασμό και ότι αγχώνομαι χωρίς ικανό λόγο.

Προσπαθώ να προβλέψω όλες τις καταστάσεις που μπορεί να τύχουν ώστε να μη με παραπληροφορήσουν και δε θηλάσω το μωρό μου εγκαίρως.

Ουφ :(

Διάβασε εδω για τον διαβήτη κυησης και το θηλασμο

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=83180

Μην αγχωνεσαι! Όλα θα πανε καλα!

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

ΕΑΝ μπει το μωρο στην ΜΕΝΝ και ΓΙΑ ΟΣΟ θα ειναι στην ΜΕΝΝ ή για καποιο λογο δεν μπορει ενα μωρο να θηλασει στο στηθος, θα πρεπει το ερεθισμα που δινει το μωρο στο στηθος, να αντικατασταθει με το θηλαστρο.. με αυτον τον τροπο δινεται η εντολη στον οργανισμο να συνεχισει η παραγωγη καθως ειναι απαραιτητη..εαν το μωρο δεν μπορει να θηλασει για τον οποιοδηποτε λογο και σταματησει καθε ερεθισμα στο στηθος, ο οργανισμος παιρνει την εντολη οτι το γαλα ειναι περιττο και ετσι η παραγωγη μειωνεται..

το καλυτερο θηλαστρο ειναι το μωρο, ακολουθει το νοσοκομειακο θηλαστρο το οποιο ενοικιαζεται και τελος ειναι τα θηλαστρα της αγορας..

τις πρωτες 40 μερες πρεπει να δινεται το καλυτερο δυνατο ερεθισμα στο στηθος για να εδραιωθει σωστα η παραγωγη, κατι που επιτυγχανεται με το μωρο και την ελευθερη προσβαση στο στηθος..εφοσον κατι τετοιο δεν ειναι εφικτο, περναμε στην επομενη καλυτερη επιλογη που ειναι το νοσοκομειακο θηλαστρο οπου ακολουθεις αντλησεις βαση ενος πρωτοκολλου αντλησεων..

εαν λοιπον το μωρο δεν μπει στο στηθος και εισαι στο μαιευτηριο θα πρεπει να αντικαταστησεις την δουλεια που θα εκανε το μωρο εαν το ειχες μαζι.. οσο εισαι στο μαιετηριο θα σου παρεχουν εκει θηλαστρο..εαν εσυ πας σπιτι και το μωρο παραμεινει στην μενν θα πρεπει να ενοικιασεις θηλαστρο για να συνεχισεις την διαδικασια μεχρι να παρεις το μωρο στο σπιτι..

ελπιζω να μην σε μπερδεψα κι αλλο...

απο την μια ειναι καλο που εχεις αγχωθει με τον θηλασμο, γιατι ετσι ξεχνας το αγχος για την γεννα!!!!:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

απο την αλλη δεν χρειαζεται αγχος..

ενημερωση χρειαζεται.. μαθε τα βασικα και στην τελικη εαν δεις οτι κατι δεν παει καλα, δεν τελειωσε ο κοσμος..παιρνεις τηλεφωνο εναν συμβουλο θηλασμου και σε καθοδηγει..αυτο ηταν..

μην τρελλαινεσαι δηλαδη..το καλο ειναι οτι πας ενημερωμενη και εχεις στο μυαλο σου και την εκδοχη οτι μπορει να μην σου δινουν σωστες οδηγιες οποτε τις διασταυρωνεις..εαν θες ριξε μια ματια και εχε προχειρο το τηλεφωνο ενος συμβουλου κοντα στην περιοχη που μενετε..

ολα θα πανε καλα..

χαλαρωσε, μιλα στο μωρακι σου και προετοιμασε το για το τι θα ακολουθησει και εχε μονο θετικες σκεψεις...!!!!!!!!!!!

83hKp3.png

ΕΑΝ μπει το μωρο στην ΜΕΝΝ και ΓΙΑ ΟΣΟ θα ειναι στην ΜΕΝΝ ή για καποιο λογο δεν μπορει ενα μωρο να θηλασει στο στηθος, θα πρεπει το ερεθισμα που δινει το μωρο στο στηθος, να αντικατασταθει με το θηλαστρο.. με αυτον τον τροπο δινεται η εντολη στον οργανισμο να συνεχισει η παραγωγη καθως ειναι απαραιτητη..εαν το μωρο δεν μπορει να θηλασει για τον οποιοδηποτε λογο και σταματησει καθε ερεθισμα στο στηθος, ο οργανισμος παιρνει την εντολη οτι το γαλα ειναι περιττο και ετσι η παραγωγη μειωνεται..

Πολυ ενδιαφέροντα αυτα που γραφεις paros και ειδικα το παραπάνω θεωρώ εγω. Ισως την εχουν πατησει πολλες μανουλες ετσι και τους κοπηκε το γαλα.

Αυτα που γραφεις νομιζω κανεις δεν ασχολειται να τα εξηγησει ,ουτε γιατροι ουτε μαίες (εκτος των λιγοστων εξαιρεσεων).

Επισης θα ηθελα να σε ρωτησω αν οι πηγες σου ειναι απο καποιο βιβλιο διοτι θα με ενδιεφερε να μαθω περισσοτερα εαν ειναι ετσι. :-)

Όλα είναι μια ιδέα...

Διαφημίσεις

Nina Nana σε ευχαριστώ πολύ και από εδώ!

τις πρωτες 40 μερες πρεπει να δινεται το καλυτερο δυνατο ερεθισμα στο στηθος για να εδραιωθει σωστα η παραγωγη, κατι που επιτυγχανεται με το μωρο και την ελευθερη προσβαση στο στηθος..εφοσον κατι τετοιο δεν ειναι εφικτο, περναμε στην επομενη καλυτερη επιλογη που ειναι το νοσοκομειακο θηλαστρο οπου ακολουθεις αντλησεις βαση ενος πρωτοκολλου αντλησεων..

εαν λοιπον το μωρο δεν μπει στο στηθος και εισαι στο μαιευτηριο θα πρεπει να αντικαταστησεις την δουλεια που θα εκανε το μωρο εαν το ειχες μαζι.. οσο εισαι στο μαιετηριο θα σου παρεχουν εκει θηλαστρο..εαν εσυ πας σπιτι και το μωρο παραμεινει στην μενν θα πρεπει να ενοικιασεις θηλαστρο για να συνεχισεις την διαδικασια μεχρι να παρεις το μωρο στο σπιτι..

ελπιζω να μην σε μπερδεψα κι αλλο...

απο την μια ειναι καλο που εχεις αγχωθει με τον θηλασμο, γιατι ετσι ξεχνας το αγχος για την γεννα!!!!:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

απο την αλλη δεν χρειαζεται αγχος..

ενημερωση χρειαζεται.. μαθε τα βασικα και στην τελικη εαν δεις οτι κατι δεν παει καλα, δεν τελειωσε ο κοσμος..παιρνεις τηλεφωνο εναν συμβουλο θηλασμου και σε καθοδηγει..αυτο ηταν..

μην τρελλαινεσαι δηλαδη..το καλο ειναι οτι πας ενημερωμενη και εχεις στο μυαλο σου και την εκδοχη οτι μπορει να μην σου δινουν σωστες οδηγιες οποτε τις διασταυρωνεις..εαν θες ριξε μια ματια και εχε προχειρο το τηλεφωνο ενος συμβουλου κοντα στην περιοχη που μενετε..

ολα θα πανε καλα..

χαλαρωσε, μιλα στο μωρακι σου και προετοιμασε το για το τι θα ακολουθησει και εχε μονο θετικες σκεψεις...!!!!!!!!!!!

σήμερα επισκέφτηκα το κατάστημα από όπου και έχω πάρει το θήλαστρο ameda lactaline διπλής άντλησης. Μου είπαν ότι είναι νοσοκομειακό (!!!) δηλ. ότι δεν υστερεί σε κάτι του νοσοκομειακού.

Ποιά είναι η γνώμη σας μπορεί να χρησιμοποιηθεί αν εμφανιστεί ανάγκη πρίν τις 40 μέρες?

Οι αντλήσεις στο μαιευτήριο γίνονται βάση πρωτοκόλου αντλήσεων που δίνεται από το εκάστοτε μαιευτήριο?

Τους εμπιστεύομαι ότι θα είναι σωστοί σε αυτό? Η' πρέπει και γιάυτό να έχω ενημερωθεί από πρίν?

Ναι όντως παρέχουν θήλαστρο και ό,τι άλλο χρειαστεί (το ρώτησα αυτό ήδη αλλά προτιμώ να μη χρειαστεί να το μάθω στην πράξη).

Αν απαντήσατε θετικά στην πρώτη ερώτηση για το θήλαστρο μου lactaline ameda σκέφτομαι να το έχω πρόχειρο όπως και τα μπιμπερό της medela για προσομοίωση θηλασμού. Τί λέτε?

Εύχομαι στην χειρότερη περίπτωση να χρησιμοποιήσω μόνο στο μαιευτήριο το νοσοκομειακό θήλαστρο και αυτό ίσως για λίγα γεύματα μέχρι να μου φέρουν το μωρό μου στο δωμάτιο.

Είμαι τυχερή γιατί ακόμα και όοοοοοολααααααααα να πάνε ανέλπιστα στραβά, μόλις γυρίσω στο νησί έχουμε πιστοποιημένη σύμβουλο θηλασμού!!! Ας πούμε ότι δεν καταφέρνω να θηλάσω καθόλου την πρώτη βδομάδα (δε νομίζω να υπάρχει χειρότερο σενάριο). Μετά στο νησί έρχεται σπίτι και τα φτιάχνουμε όλα. Ετσι δεν είναι?

Να κλείσω με μια θετική σκέψη, ότι μετά από όλα αυτά που με προβληματίζουν θα πιάσει ο μπέμπης μου εύκολα & άμεσα τη θηλή και δε θα χρειαστεί τίποτε από όλα αυτά!:D

Και θα ξαναμπώ μετά τη γέννα, θα σας τα λέω και θα γελάμε :mrgreen:

Πολυ ενδιαφέροντα αυτα που γραφεις paros και ειδικα το παραπάνω θεωρώ εγω. Ισως την εχουν πατησει πολλες μανουλες ετσι και τους κοπηκε το γαλα.

Αυτα που γραφεις νομιζω κανεις δεν ασχολειται να τα εξηγησει ,ουτε γιατροι ουτε μαίες (εκτος των λιγοστων εξαιρεσεων).

Επισης θα ηθελα να σε ρωτησω αν οι πηγες σου ειναι απο καποιο βιβλιο διοτι θα με ενδιεφερε να μαθω περισσοτερα εαν ειναι ετσι. :-)

οντως πολυς κοσμος την εχει πατησει ετσι..μαλιστα μια σελιδα πισω ειναι μια μανουλα που αντιμετωπισε προβλημα καθως της ειχαν δωσει λανθασμενες οδηγιες ή μαλλον οδηγιες αποθηλασμου (ποστ 349).. :-(:-(:-(

οταν ρωτας για τις πηγες αναφερεσαι στο νοσοκομειακο θηλαστρο?

εαν ναι θα βρεις παρακατω την απαντηση απο την Αγλαια..

(σε περιπτωση που δεν γνωριζεις η Αγλαια ''μας'' ειναι Πιστοποιημενος Συμβουλος Θηλασμου IBCLC, γραφει στο parents και εδω και 10 ή περισσοτερα χρονια εχει βοηθησει χιλιαδες μανουλες να θηλασουν..)

θα δεις οτι γραφει στα νοσοκομειακο θηλαστρα :

-Kατάλληλο για καθημερινή άντληση όλων των γευμάτων (όταν το μωρό είναι πρόωρο ή νοσηλεύεται) και μακροχρόνια χρήση.

ενω σε οσα θηλαστρα ειναι για αγορα γραφει:

- Προσοχή! Δεν είναι κατάλληλο για αντικατάσταση όλων των γευμάτων. Χρησιμοποιείται μετά την εδραίωση της γαλουχίας.

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=20862

το καθε θηλαστρο εχει μια αποδοση..τα νοσοκομειακα ειναι τα καλυτερα θηλαστρα..ειναι η αμεσως επομενη καλυτερη επιλογη μετα το μωρο..

απο κει και περα και αναλογα τι χρηση θες να κανεις (συχνη, περιστασιακη, καθημερινη) διαλεγεις και το αναλογο θηλαστρο..

γι αυτον τον λογο ΔΕΝ παιρνουμε θηλαστρο πριν το χρειαστουμε, απλα για να υπαρχει..οταν θα το χρειαστουμε και αναλογα με την χρηση που σκοπευουμε να κανουμε εκεινη την περιοδο, θα αγορασουμε αναλογα..

θα παρουμε τζιπ για να παμε στα χιονια και καμπριο για να παμε βολτα το καλοκαιρι..

θες να μαθεις κατι αλλο?

83hKp3.png

σήμερα επισκέφτηκα το κατάστημα από όπου και έχω πάρει το θήλαστρο ameda lactaline διπλής άντλησης. Μου είπαν ότι είναι νοσοκομειακό (!!!) δηλ. ότι δεν υστερεί σε κάτι του νοσοκομειακού.

Ποιά είναι η γνώμη σας μπορεί να χρησιμοποιηθεί αν εμφανιστεί ανάγκη πρίν τις 40 μέρες?

]χαχαχαχαχαχα.... ΥΣΤΕΡΕΙ γιατι ΔΕΝ ειναι νοσοκομειακο, εαν δεν υστερουσε σε κατι θα ηταν νοσοκομειακο και θα το πληρωνες δεκαπλασια τιμη!!!!!

για να ξεκαθαρισουμε λοιπον..

το νοσοκομειακο προτεινεται καθως ειναι πιο αποτελεσματικο απο οποιοδηποτε θηλαστρο αγορας, σε περιπτωσεις οπου η μαμα κανει αποκλειστικη αντληση γιατι το μωρο δεν μπορει να θηλασει σε ολα ή μερικα γευματα..

αυτο που εχεις παρει ειναι ενα πολυ καλο θηλαστρο για να αντλησεις μετα την εδραιωση του θηλασμου (γυρω στις 40 μερες)..

σε περιπτωση λοιπον που το μωρο δεν μπορει να θηλασει, αυτο το θηλαστρο ΔΕΝ συστηνεται για αποκλειστικες αντλησεις..

το καταστημα ηταν ενα κοινο πολυκαταστημα ή πηγες στην αντιπροσωπεια?

[/color]

Οι αντλήσεις στο μαιευτήριο γίνονται βάση πρωτοκόλου αντλήσεων που δίνεται από το εκάστοτε μαιευτήριο?

Τους εμπιστεύομαι ότι θα είναι σωστοί σε αυτό? Η' πρέπει και γιάυτό να έχω ενημερωθεί από πρίν?

λογικα εχουν και αυτοι καποιο πρωτοκολλο αντλησεων..δεν γνωριζω να σου απαντησω ακριβως..

το πρωτοκολλο των αντλησεων θα το βρεις εδω:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=59853

σε περιπτωση ομως που χρειαστει, θα πρεπει να ερθεις σε επαφη με καποιον συμβουλο θηλασμου για να σε καθοδηγησει απο κοντα..

Ναι όντως παρέχουν θήλαστρο και ό,τι άλλο χρειαστεί (το ρώτησα αυτό ήδη αλλά προτιμώ να μη χρειαστεί να το μάθω στην πράξη).

Αν απαντήσατε θετικά στην πρώτη ερώτηση για το θήλαστρο μου lactaline ameda σκέφτομαι να το έχω πρόχειρο όπως και τα μπιμπερό της medela για προσομοίωση θηλασμού. Τί λέτε?

σε περιπτωση που χρειαστει αποκλειστικη αντληση, θα χρειαστεις νοσοκομειακο..και το ιδανικοτερο θα ειναι και καποιον συμβουλο θηλασμου..

υπαρχουν μητερες που τα εχουν καταφερει και χωρις νοσοκομειακο..το θεμα ειναι οτι αυξανονται οι πιθανοτητες αποτυχιας κατα πολυ και μπορει η μαμα να μην εγκαταστησει τον θηλασμο σωστα, κατι που θα την δυσκολεψει πολυ στην συνεχεια..

Εύχομαι στην χειρότερη περίπτωση να χρησιμοποιήσω μόνο στο μαιευτήριο το νοσοκομειακό θήλαστρο και αυτό ίσως για λίγα γεύματα μέχρι να μου φέρουν το μωρό μου στο δωμάτιο.

ακομα και εαν χρειαστει να ξερεις οτι οι ποσοτητες που βγαινουν στην αρχη ειναι καποιες μικρες σταγονες.. μην απογοητευτεις.. το στομαχακι του μωρου ειναι περιπου σαν ζαρι και δεν θελει παραπανω..δυστυχως καποιες μαιες εχουν αντιθετη αποψη και προσπαθουν να σε πεισουν οτι δεν εχεις γαλα..

σε περιπτωση που αισθανθεις ανασφαλεια και οτι δεν παει καλα, θα εχεις στο πισω μερος του μυαλου σου οτι μπορεις να βρεις εναν συμβουλο να σε καθοδηγησει..

Είμαι τυχερή γιατί ακόμα και όοοοοοολααααααααα να πάνε ανέλπιστα στραβά, μόλις γυρίσω στο νησί έχουμε πιστοποιημένη σύμβουλο θηλασμού!!! Ας πούμε ότι δεν καταφέρνω να θηλάσω καθόλου την πρώτη βδομάδα (δε νομίζω να υπάρχει χειρότερο σενάριο). Μετά στο νησί έρχεται σπίτι και τα φτιάχνουμε όλα. Ετσι δεν είναι?

εφοσον διατηρεις την παραγωγη σου με τις αντλησεις , το μονο που θα μενει μετα θα ειναι να μπει το μωρο στο στηθος και να μαθει να θηλαζει.. σε περιπτωση που το ταιζουν λοιπον στο μαιευτηριο μπορεις να ζητησεις να δινουν το γαλα με συριγγα για να μην μαθει το μωρο στο μπουκαλι..

εφοσον εχετε συμβουλο θηλασμου, το ιδανικοτερο θα ηταν να επικοινωνησεις μαζι της σε περιπτωση που χρειαστεις βοηθεια ή ακομα και πριν την γεννα..

οποτε ολα καλα!

Να κλείσω με μια θετική σκέψη, ότι μετά από όλα αυτά που με προβληματίζουν θα πιάσει ο μπέμπης μου εύκολα & άμεσα τη θηλή και δε θα χρειαστεί τίποτε από όλα αυτά!:D

η πρωτη θετικη σκεψη ειναι ενα γερο μωρο πανω απο ολα!!!!

απο κει και περα ολα τα αλλα διορθωνονται..

απλα το θεμα ειναι να γλιτωσεις την ταλαιπωρια απο πιθανα λαθη..

εμενα μου πηρε περιπου 3 μηνες να κλεισουν οι πληγες στο στηθος..θα μπορουσα να μην ειχα ταλαιπωρηθει τοσο πολυ..

Και θα ξαναμπώ μετά τη γέννα, θα σας τα λέω και θα γελάμε :mrgreen:

[/color][/color][/color][/color]

οτι θα γελαμε ειναι σιγουρο!!!!!

σε ποιο νησι εισαι?ναξο?κρητη?

83hKp3.png

οταν ρωτας για τις πηγες αναφερεσαι στο νοσοκομειακο θηλαστρο?

εαν ναι θα βρεις παρακατω την απαντηση απο την Αγλαια..

(σε περιπτωση που δεν γνωριζεις η Αγλαια ''μας'' ειναι Πιστοποιημενος Συμβουλος Θηλασμου IBCLC, γραφει στο parents και εδω και 10 ή περισσοτερα χρονια εχει βοηθησει χιλιαδες μανουλες να θηλασουν..)

Την κα Αγλαια την εχω υπ' οψη ναι. Πολυ σημαντικος ο ρόλος της πράγματι.

Για τις πηγες εννοούσα για τις γενικοτερες οδηγιες οπως αυτες που εδωσες σε προηγουμενο ποστ . Αν υπαρχει δηλαδη καποιο βιβλιο που εχεις.

Όλα είναι μια ιδέα...

Την κα Αγλαια την εχω υπ' οψη ναι. Πολυ σημαντικος ο ρόλος της πράγματι.

Για τις πηγες εννοούσα για τις γενικοτερες οδηγιες οπως αυτες που εδωσες σε προηγουμενο ποστ . Αν υπαρχει δηλαδη καποιο βιβλιο που εχεις.

απο βιβλια τον α' τομο της πατσουρου και το ''επιστροφη στον μητρικο θηλασμο'' του παπαβεντση..

εαν διαβασεις αυτο το θεμα απο την αρχη, ειναι γεματο κειμενα απο συμβουλους θηλασμου, οπου μπορεις να ενημερωθεις για παρα πολλα πραγματα..

εαν ψαχνεις κατι συγκεκριμενο ισως να μπορω να σου βρω κατι σχετικο..

83hKp3.png

απο βιβλια τον α' τομο της πατσουρου και το ''επιστροφη στον μητρικο θηλασμο'' του παπαβεντση..

εαν διαβασεις αυτο το θεμα απο την αρχη, ειναι γεματο κειμενα απο συμβουλους θηλασμου, οπου μπορεις να ενημερωθεις για παρα πολλα πραγματα..

εαν ψαχνεις κατι συγκεκριμενο ισως να μπορω να σου βρω κατι σχετικο..

Η αληθεια ειναι οτι διαβασα μονο την τρεχουσα σελίδα. Σε ευχαριστω πολύ για τις πληροφορίες.:-) Δεν ψαχνω κατι συγκεκριμενο . Θελω να ενημερωθω γενικα αφου εχω καιρο ακομα μεχρι το θηλασμο διαβαζοντας βιβλια που ο συγγραφεας τους να εχει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ σωστές απόψεις περι θηλασμού..Γιατι εχω ακουσει μεχρι τωρα αλλα αντ΄αλλων απο γιατρους και μαιες..

Όλα είναι μια ιδέα...

paros από τη Νάξο! :D Αλλά δε με αφήνουν να γυρίσω πίσω μέχρι να γεννήσω, με τις ξαφνικές συσπάσεις...

Το θήλαστρο το πήρα από τα Λητώ, όχι από την αντιπροσωπεία, ευχαριστώ για το πρωτόκολο αντλήσεων!

Μatilda πιάσε το θέμα από την αρχή και διάβαζε μέχρι να..κατεβάσεις γάλα! Μην το γελάς, το έχω τσεκάρει, τις μέρες που διαβάζω σερί για το θηλασμό τρέχει γάλα το βράδυ :lol:

Και όλα τα θέματα τα σχετικά στο φόρουμ είναι εξαιρετικά και βάζουν και λινκ διαρκώς!

Τα ξεψαχνίζεις και τα αποθηκεύεις στα αγαπημένα γιατί μια φορά δεν φτάνει ;)

Ειδικά αν τα αφήσεις καιρό θέλουν φρεσκάρισμα γιατί στο τέλος με τόση πληροφόρηση μπερδεύεσαι και η ίδια. Νομίζω ότι η θεωρία είναι πιο δύσκολη από την πράξη!

Κάπου το διάβασα και στο βιβλίο της Πατσουρού και ηρέμησα :D

Επεξεργάστηκαν by dimmi
απάντησα στον χρήστη paros

Μatilda πιάσε το θέμα από την αρχή και διάβαζε μέχρι να..κατεβάσεις γάλα! Μην το γελάς, το έχω τσεκάρει, τις μέρες που διαβάζω σερί για το θηλασμό τρέχει γάλα το βράδυ :lol:

Απο ποτε εννοεις οτι εσταζε το γαλατακι? Τωρα που κοντευεις?

Όλα είναι μια ιδέα...

Απο ποτε εννοεις οτι εσταζε το γαλατακι? Τωρα που κοντευεις?

την παραμονή της β-επιπέδου άρχισε να τρέχει τα βράδυα...! Ξυπνούσα βρεγμένη για καιρό!

Μετά αναγκαστικά σταμάτησα να διαβάζω οτιδήποτε με ενδιέφερε για θηλασμό (προέκυψαν στεναχώριες μεγάλες και μετακόμιση) και δεν ξαναέτρεξε!

Μόλις πέρασαν οι στεναχώριες και άρχισα να διαβάζω για το θηλασμό επανήλθε...

Τώρα αν έχει σχέση το στρες και η κούραση που έφαγα και όχι το αν διάβαζα ή όχι δεν ξέρω.

Πάντως τώρα πια όταν διαβάζω για το θηλασμό τρέχει το στήθος γάλα πολλές φορές επιτόπου :o

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...